KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Suklaa

Sukupuoliroolit tappavat

Naiset eikun miehet pitävät makeasta eikun hei

Toinen juttu, mikä sukupuolivouhottamisessa häiritsee, on mielivaltaisten kliseiden korostaminen. Pieninkin kriittinen tarkastelu osoittaa, että kyse on usein mielivaltaisista kulttuurisista jäänteistä, jotka harmittomimmillaan ovat vain naurettavia, mutta vahingollisimmillaan tehokkaita aseita yksilöitä vastaan.


Monissa kulttuureissa naiset on liimattu makean kylkeen. Geisha, Marie-keksi jne. Sitten taas Puolan opettajani ilmoitti vakaumuksensa: miehet pitävät aina makeasta! 

Pysähdy, ota selvää, vaadi vastuullisuutta ja vaikuta!

Viime viikkoina minua on alkanut ihmetyttää ihmisten tietämättömyys vastuullisuudesta. Samalla olen joutunut myöntämään, että itsekin tiedän hyvin vähän. Olen ymmärtänyt, ettei kahvipapu ja kaakao kasva Suomessa ja että maissa, joissa ne kasvavat on usein merkittäviä ongelmia tuotannon alimmalla portaalla. Esim. Fazer hankkii suuren osan käyttämästään kaakaosta Nigeriasta, jossa 5–14-vuotiaista lapsista käy 14 miljoonaa töissä koulun sijaan. Fazer ei mitenkään pysty omin voimin varmistamaan, että sen käyttämät kaakaoviljelmät Nigeriassa (n.

Entä jos kysyttäisiinkin yrittäjiltä?

SDP käynnisti eilen Suklaata yrittäjälle –kampanjan.  Kampanjassa viedään yrittäjälle lahjaksi suklaata ja kylkiäiseksi lyödään demareiden tuore, marraskuun lopulla ilmestynyt vaaliohjelma.

Suomalainen itsenäiseksi, Suomen Nelson Mandela ja Nik(o)la(o)ksen päivä

Kuka on tänään suomalainen ihmisoikeustaistelija, joka ei elä utopiassa ja visioissa? Joka määrätietoisesti vastustaa eriarvoistumista, köyhyyttä, työttömyyttä, ikärasismia, puolueisiin pesiytynyttä hirmuvaltaa, suomalaista totalitarismia ja fasismia ja muita vääryyksiä? Olen yhä  uudelleen luullut jotakuta tällaiseksi ihmisoikeustaistelijaksi ja aina huomannut luulleeni väärin.

Niklas taistelee meille sanansijaa, ja on siis ihmisoikeuksien puoltaja hänkin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä