KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Rovio

Kirjarovion uhkaa kirjamessuilla?

Juuri meneillään olevilla kirjamessuilla tapahtui mielenkiintoinen episodi.

Luther-divarin osastolla vieraillut Aito avioliitto ry sai varsin voimakkaan uhkauksen sosiaalisessa mediassa. Yllättävän "suosituksi" tulleessa twiittauksessa haettiin rohkaisua, josko "...tuon osaston olisi voinut tuikata tuleen".

Rovion taru loppuu pian

Peliala perustuu onnenkantamoisiin. Pelialalla kehitetään sisältöjä teknologiselle alustalle. Sisällöt eivät voi olla innovaatioita sen enempää kuin kaunokirjallisuus tai musiikki. Kaikki pelit kilpailevat keskenään, joten Tekesin tuki peleille rikkoo kilpailulakia.

Onko Rovio uusi Nokia?

Aika ajoin saa lukea kommentteja siitä, että Rovio on uusi Nokia, joka tulee ja pelastaa Suomen. Positiivisuus on mukava juttu. Pelit on kivoja. Firma, joka valloittaa maailmaa, on hieno asia. Onnittelut siitä!

 Vaikka Nokialla ei viime aikoina ole kovin lujaa mennytkään, tarkastellaanpa asiaa vielä kuitenkin lukujen valossa:

 Roviolla oli v. 2012 työntekijöitä 518 kpl. Nokialla oli v. 2012 kesäkuussa 122 000 työntekijää, joista vajaat 16 000 Suomessa. Välillisiä työpaikkoja ei tässä lasketa. Niitäkin tiedetään olevan.

Roviot eivät yksin ratkaise kansakunnan tulevaisuutta

Tässä maassa erityisesti päivääkään oikeaa työtä tekemättömät nuoret poliitikot kohkaavat peliteollisuuden puolesta. Puhutaan myös start up -yrityksistä viisastenkivenä, kaikkien ongelmien ratkaisuna.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä