KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lainaaminen

Suomi puun ja kuoren välissä

Tuulivoima-alan toimijat totuttavat suomalaiset uuteen kansainväliseen toimintakulttuuriin liiketoimintansa edistämisessä. Neuvotaan Suomen hallitusta ja eduskuntaa käyttäytymään niin, että Suomi säilyttää investointikohteena hyvän maineen, tukia ei saa leikata jälkikäteen vaikka aihetta siihen olisi, vaaditaan uutta pidemmälle kantavaa tukijärjestelmää uusille tuulivoimaprojekteille, joita kuulemma Suomesta olisi löydettävissä runsaasti jne.

Luottotoveri

Nykyinen pääministerimme puhui vuosia sitten ”tuulen tuomista rahoista” 1] – tarkoittaen muun muassa velkaa ja velan ottoa. Velka on aina toisen tekemän työstä saadun vastikkeen  ylijäämää tai toiselle korkoa ja vakuutta vastaan annettua ostovoimaa.

Velka voi olla myös katteetonta painettua setelistöä 2], mitä Euroopan keskuspankki (EKP) tänään tekee; laskien myös bittirahaa valuutan omistajana pankkiverkostoihin maakohtaisten keskuspankkien kautta – esimerkiksi Suomen Pankki 3].

 

Pikavippiyhtiöt kuriin ja nuhteeseen?

Eduskunta vahvistanee lainmuutoksen, jolla pikavippien kohtuuttomat korot laitetaan aisoihin – maksimin ollessa 50% vuotuista korkoa lainan pääomalle …. oli ensin yritetty suitsia yölainauskiellolla, mutta tuloksetta – moni nuori on ”lopullisesti” velkakierteessä *]

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä