KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Indoktrinaatio

Oikeusasiamiehen raju ratkaisu - "Ei uskonnolliselle indoktrinaatiolle!"

OIkeusasiamieheltä on haettu ratkaisua erään kaupungin peruskouluissa ilmenneeseen uskonnon harjoittamiseen osana koulun yleisiä päiväkohtaisia toimintoja.

Piispa, oikeus uskoon ja uskonnottomien ylivalta

Perinteisessä ajattelussa on esitetty, että ihmiset olisivat rationaalisia olentoja joilla on vapaa tahto. Tälle perustalle on rakennettu esimerkiksi valistusihanne. Ihanteena on Sapere Aude. Ja jos jokin asia on Totta niin sitten tasapuolisessa ja neutraalissa keskustelussa tämä asia hyväksytään useammin. Ja näin ei tarvita erillistä valvontakoneistoa. Tosin valistukseen kuuluu pluralistisia ellei peräti relativistisia sävyjä siinä mielessä että siinä tiedostetaan että jos ihmisten annetaan vapaasti päättää asioita niin sitten he eivät päätä samalla tavalla.

Yksi pappi vs. 147 opiskelijaa

Uuden Suomen uutisointi on härskiä. Vasta eilenkö, siis tiistaina 26.7.2016 ISIS ja islamistiterroristit ylipäätään julistivat sodan kristinuskoa vastaan - vasta sittenkö tämä sota tuli julistetuksi, kun ensimmäinen eurooppalainen pappi joutui Euroopan maaperällä islamistiterrorien tappamaksi.

Allekirjoita Brexit-aloite uusintavaaleista - se vie vain kaksi minuuttia

Liity sinäkin Ylen uutisoimien brittikapinallisten joukkoon. Allekirjoita aloite. Huomenna meitä allekirjoittajia on eri puolilla maailmaa varmaan jo pitkälti yli 3 miljoonaa.

Aloite löytyy osoitteesta: https://petition.parliament.uk/petitions/131215/signatures/new 

VMP - Ihan sitä itseensä eikä mitään muuta

Huuli pyöäreänä ihmettelin Yle 1:n 24.6.2016 klo 20.30 uutisia.

Ylen koko koko uutisshow oli kuin suoraan manipulaation käsikirjasta. Yhtiön palveluksessa taitaa kuitenkin olla vielä melkoinen joukko entisiä stasi-koulutuksen saaneita tahoja.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin

Kun Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja lausuu otsikon sanat, hänen voisi uskoa loukkaantuvan jostain asiasta. Niin ei kuitenkaan ole kokonaan asia. Ja se taas johtuu siitä että Mielensäpahoittaja on fiktiivinen hahmo, joka elää vain Kyrön fiktiivisissä teoksissa.

Kun sen sijaan valtakunnan päämedia, Helsingin Sanomat, kirjoittaa uutistekstiä, sen luulisi pyrkivän miettimään tekstiinsä mahdollisesti sisältyviä konnotaatioita.

Aivopesua ja holokaustiopetusta peruskoulussa

Turun Sanomissa oli kirjoitus, joka sai hälytyskellot soimaan. Jutun otsikko oli "Koti ei voi kieltää suvaitsevaisuuden opetusta koulussa".

Äiti oli kieltänyt lastaan osallistumasta peruskoulun ns. suvaitsevaisuuskoulutukseen. Opetushallituksesta oli vastattu, että toisin kuin uskonnon opetus, tämä opetus on pakollista.

Uskonnon pakkosyöttö jatkuu nyky-yhteiskunnassa

Opetushallitus päätti toukokuun lopulla, että Suvivirsi saa jatkossakin raikua koulujen kevätjuhlissa, joten asia on niiltä osin loppuun käsitelty. Minulle asia on edelleenkin täysin yhdentekevä. Kysymys sekä suomalaiskouluissa että myös maamme muissa suhteellisen virallisissa instansseissa, esim.

Uskonnonvapaus on ohittanut ihmisoikeudet

Alkaa olla vähitellen yhä suuremmissa määrin selvää, että nykyisessä, lievästi ilmaistuna ylisensitiivisessä yhteiskunnassamme uskonnonvapaus on ohittanut jakamattomat ihmisoikeudet prioriteettilistalla. On aivan sama, millaisia hyväksikäyttötapauksia, henkistä ja fyysistä väkivaltaa, joukosta eristämistä, uhkailua ja terroria ilmenee. Viranomaiset nostavat kädet pystyyn, vaikka uhreina olisi pieniä lapsia.

Himouskovaisten etiikka: kiristystä ja uhkailua

Puolisoni kohtasi taannoin pirteästi hymyilevän naisen, joka vaikutti Hennan mielestä alkuun siltä, että olisi ollut eksyksissä ja kaipasi reittiohjeita paikkaan x. Ensivaikutelma meni kuitenkin pahemman kerran pieleen, sillä hän, Living Waters -hihhuliorganisaation edustajana, kokikin Hennan olevan "eksyksissä", ja iski kouraan oheisen lappusen, jonka keskeinen sanoma on tiivistettynä se, että tervemenoa Helvettiin kärventymään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä