KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin kaupunki

Toteutuuko yhdenvertaisuus?


Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille henkilöautoille ja täyssähkökäyttöisille L-luokan ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pysakointi/vahapaastoi...

Mitenköhän olisi jos vastaavasti moottoritilavuudeltaan yli 5 litraiset ajoneuvot saisivat ylinopeuksista 50% alennuksen?

Vielä vertailtavaksi tilanne jossa Helsingin kaupunki määräisi sähköpolkupyörille pysäköintimaksun ja ilman sähköä apunakäyttäville polkupyörille ei?

Puistot - julkinen olohuone kaupunkilaisille, vai käymälä hanhille?

Valkoposkihanhiongelman kanssa on taisteltu Helsingissä jo pitkään. Näin kevään tullen kysymys valkoposkihanhista ja niiden jätöksistä kutkuttaa etenkin piknik-kansaa ja ulkoilemaan lähteviä kaupunkilaisia.

EU-lainsäädännön vuoksi valkoposkihanhia ei voi tällä hetkellä metsästää. Tätä EU-sääntelyä tulee muuttaa ja antaa jäsenmaille mahdollisuus sallia valkoposkihanhien metsästys. Pehmeät keinot hanhien aiheuttamien haittojen vähentämiseksi ovat osoittautuneet tehottomiksi, ja tämän kokevat kevään tullen nahoissaan puistoistaan nauttimaan lähtevät kaupunkilaiset.

Voiko työnantaja pakottaa sairauslomalle?

Helmikuussa 2017 kirjoitin blogia siitä, että mahtaakohan Helsingin kaupungilta löytyä turvallisia työtiloja. Sen jälkeen asiat lähtivätkin rullaamaan ja pääsin maaliskuun 2017 lopussa töihin kouluun, jossa pärjäsin. Sain olla töissä siellä myös kevään 2018 ja oli mahtavaa työskennellä, kun astma ei pahentunut koskaan työpaikasta. Syksyllä 2018 minut määrättiin ulkotöihin. Voi kuinka mieluista se olikaan, kun pääsin tekemään omaa virkatyötäni. Kuljimme pitkin metsiä ja haimme vesiötököitä joen pohjasta.

Kaupunkien tulospalkkauksesta.Helsingissä se ei ole kaikille.

Törmäsin Helsingin kaupungin budjettiesitykseen kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan alaiseen toimintaan vuodelle 2019. Edelliseen vuoteen verrattuna esityksessä haetaan säästöjä. Kaupungikonsernin ylijäämä on 648 miljoonaa euroa.

Helsingin kaupunki - Korruption mätäpaise

Eilen poliisin tiedotteessa todettiin, että neljä Helsingin Opetuviraston tietohallintopäällikön esimiestä voi saada syytteet virkarikoksista ja kaksi heistä saa vielä sen lisäksi kentie syytteet kavalluksista. Poliisi lienee kiinnittänyt huomiota siihen, että Opetusviraston korkeimmat virkamiehet ovat laiminlyöneet valvontavastuunsa ja kaksi heidstä on vielä osallistunut oman edun tavoitteluun skandaalin yhteydessä.

Näkökulma: Keskustelu leipäjonoista käy kuumana

Viime päivinä on käyty vilkasta keskustelua vähävaraisille tarkoitetuista leipäjonoista, jotka ovat pahimmillaan venyneet jopa kilometrin mittaisiksi ja tuntien odotteluksi. Jonona helpottaakseen Helsingin kaupunki on päättänyt tehdä asialle jotain. Suunnitelmissa on päästä ruokajonoista eroon viimeistään vuoden 2019 aikana. 

Umpisolmu julkisessa tietohallinnossa

Koko aamupäivän iso uutinen lähes joka valtakunnanmediassa oli Helsingin tietojärjestelmäkatkos. Tällä kertaa syyksi luetaan Elisan tunaroitu kuitutyö, eli piristävää kyllä kestohitti Tieto Oyj ei ole tämän katkoksen takana. Ongelma on kuitenkin yksittäisiä firmoja laajempi ja syitä pitää hakea yli parin vuosikymmenen takaa.

Helsingiltä vahva EI hallituksen sote suunnitelmille

Helsingin kaupunginvaltuusto pitää parhaillaan ylimääräistä "kapinakokousta" Suomen hallituksen kaavailemasta sote- ja maakuntauudistuksesta. Käsittelyn pohjana on kaupunginhallituksen yksimielinen kriittinen kannanotto hallituksen sote & maakunta esitykseen. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä