KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksityinen velka

Velkaantuminen jatkuu kunnes se loppuu

Kommentti: Tämä korkokepponen takaa, että Suomen kotitaloudet velkaantuvat (TS 29.10.2017) on Jan Hurrin hyvä ja ajankohtainen kirjoitus siitä, miten keskuspankin korkopäätökset vaikuttavat kotitalouksien velkaantumiseen.

Mikä on hallituksemme kanta yksityiseen velkaantumiseen?

Kommentti: Suomesta on tullut ainutlaatuinen velka- ja verohelvetti (IS 9.8.2017) on suomalaiselta lehdistöltä harvinaisen suoraa puhetta:

"Suomessa valtio ja kunnat keräävät veroja pää märkinä, ja lainaa otetaan. Silti rahat eivät riitä hyvinvointivaltion pyörittämiseen."

Voisin lainata melkeinpä koko kirjoituksen tähän, sillä siitä ei löydy yhtään kappaletta jonka kanssa olisin eri mieltä, mutta sen sijaan kannustan lukemaan alkuperäisestä lähteestä.

Velkaantuminen vai leikkaukset? Molemmat vääriä ratkaisuja.

Nykyisillä päättäjillämme tuntuu olevan mustavalkoinen käsitys taloudesta. Leikataanko vai elvytetäänkö? Heillä mitä ilmeisimmin ei ole mitään käsitystä siitä miten rahaa luodaan talouteen.

MITÄÄN EI OLE OPITTU, MITÄÄN EI OPITA: HALLITUS HAKOTEILLÄ

Taloutta ajaa kulutuskysyntä, eivät investoinnit

Tällaisesta tavallisesta yrittäjästä on todella kummallista kuunnella ministereiden ja heidän käyttämiensä "talousasiantuntijoiden" puheita. Myös monien blogistien kestoväite on, että talous tästä kyllä virkoaa, kunhan investoinnit saadaan käyntiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä