KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Voimapolitiikka

Ken miekkaan tarttuu...

Onnen lahjat eivät jakaudu todellakaan tasaisesti tämän päivän maailmassa.

"Geopolitiikan paluu"

Yksi tämän ajan väärinkäytettyjä tai – hyväntahtoisempaa tulkintaa haluaville – väärin ymmärrettyjä termejä on geopolitiikka. Tarkemmin sanoen väärin menee kaksi asiaa. Ensimmäinen johtuu siitä, että ”geopolitiikka” ei itse asiassa ole politiikkaa, jota harjoitetaan tai edes voidaan harjoittaa. Tässä mielessä vikaa on myös itse sanassa, ”politiikkaahan” yleensä harjoitetaan.

Maailmantuhoajat, TOP 3

Amerikan tiedustelupalvelu määrittelee aika-ajoin maailman vaarallisimmiksi luokitellut henkilöt. Yhtenä vuonna ykköspaikkaa piti Osama bin Laden, toisena vuonna FBI:n mukaan juutalainen asekauppias-mafioso Semlion Mogilevitch luokiteltiin maailman vaarallisimpien joukkoon. Kärkisijoilla ovat keikkuneet jo pidemmän aikaa myös Venäjän presidentti Vladimir Putin sekä Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un. Varmaan joidenkin mielestä siellä piakkoin keikkuu myös Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump? 

 

Miten voi ennustaa voima politiikan tulevaisuuden?

Hyvin helposti, sillä ihmisen motiivi on se perämoottori mikä vääristää totuutta.  Tuottaa sen sijaan keinotekoisen ympäristön, mikä sisältää valheita. Voima politiikkaa yleensä ajavat voimat mitkä ovat epätoivottuja rauhanomaisille ihmisille. Voima politiikkaa kautta historian on ajanut johtajien Ego, intohimot, ahneus ja muut primitiiviset ihmisen luonteen lihan himot.

 

Mitä Uutta ilmestyy Venäjän johtajilta?

Venäjän johtajat itse valitsi valheellisen tien, valheellinen tie oli valloittaa Kriminniemimaa.

Miten paljon Kiina hamstraa kultaa – ja hyötyy siitä?

Miten paljon Kiina hamstraa kultaa – ja hyötyy siitä?

*

Kiina todella rakastaa kultaa. 

Se ymmärtää kullan päälle enemmän kuin mikään länsimaa.

Miksi ihmiset kannattavat voimapolitiikkaa?

 

Win-win -politiikka ja voimapolitiikka ovat ajattelu- ja toimintatapoja, jotka ovat saman janan ääripäissä, ne ovat täydellisen erilaisia ajattelutapoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä