KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Tunneäly

Kohta saa taas (tunne)älyllä valita

Sen oman kansanedustajan, sitä omaa tunnetta edustamaan eduskuntaan. Puoli vuotta ennen vaaleja oli mainoksia mediavälineissä, että "osta nyt tunteita herättävä kampanja tai mainos meiltä". Faktapohjaisia mainoksia ei kuulostanut tarjoavan kukaan. 

Tapaus Susanna Koski [0

Koski sai ansaittua huomiota rehellisyydestään! Kokoomuksen kansanedustaja edustaa lahjakkaasti puolueensa peruslinjaa – kulutuksen kasvattamista, voittojen nostattamista ja hyväosaisten valiintumista ”rahvaan joukosta” -

 

Tunteet peliin johtaja!

USA:n presidentinvaalien parasta antia ovat ammattilaisten valmistelemat esiintymiset, joissa lavalla oleva puhuja saa vedottua ihmisten tunteisiin. Trump vetoaa pelkoon ja Clintonin ase on rakkaus. Marraskuiset presidentinvaalit osoittavat, onko USA:ssa todellisuudessa suurempi kaipuu hyväntahtoisuuteen vai pahaan.

Maahanmuuttoa tunteella tai järjellä – missä intuitio?

On aina hyvin jännittävää kysyä ihmisiltä, mitä mieltä he ovat maahanmuutosta tai maahanmuuttajista. Ensimmäinen – impulsiivinen – vastaus perustuu usein tunteisiin. 

 

Vielä mielenkiintoisempaa on kysyä, miksi henkilö on juuri sitä mieltä.

No, koska maahanmuuttajat tekevät niin paljon rikoksia, sanotaan. Maahanmuuttoa pitäisi vähentää, koska ennen maahanmuuttajia pitäisi ottaa huomioon kantaväestö.

Sitten on ne, jotka ajattelevat, että maahanmuuttajat ovat vain rikkaus. Monikulttuurisuus on rikkaus. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

Suomi on kaikilla aloilla kehittynyt - vain ihminen on jäänyt jälkeen

Jos haluat pysyä elämässä kiinni, älä äänestä prosentteja, älä tilastoja, vaan äänestä ihmistä, tunneälyä. Kulttuuriin on panostettava, jotta estäisimme sen, että valtapääoma kahmii elämän oikeuden. Työllistämistä emme saavuta puheilla. Nyt maailma jakautuu köyhiin ja rikkaisiin. Näissä eduskuntavaaleissa on äänestettävä arvoja.

Konkretiasta luovuuteen

Kun meidän pitäisi puhua luovuudesta, puhumme konkretiasta luovuuden vastakohtana. Kun meidän pitäisi puhua merkityksillä ja arvoilla, toistamme oikeiston perässä prosenttilukuja ja tilastoja. Konkretiaa ei ole olemassa. Mutta luovuus on olemassa.

MINULLA ON UNELMA

Kuka sanoi niin, ihminen on luotu kärsimään?

Toinen ihminen.

Kärsimyksiä kärsimysten jälkeen.

Eurooppa hukkuu hyvinvointiin.

Minulla on unelma, ettei järjestelmä loukkaa, eikä syrji ihmistä -

ettei ihminen olisi enää uhri.

Että ihmiskunta kykenee kärsimysten ja vastakkainasettelun sijaan

toimimaan yhdessä ja rakastamaan. 

Minulla on unelma, että sotateollisuus lakkautettaisiin

- ettei ihminen varustautuisi sotaan.

Että voisimme synnyttää yhdessä jotain suurta.

Mikä on suurta?

SITÄ SAA MITÄ TILAA

Vaalien alla puhutaan byrokratiasta ja hallinnosta, prosenteista ja numeroista. Mitä se tarkoittaa? Sitä, ettei haluta muutosta.

Lamaa lääkitään samoilla tropeilla, joilla se on syntynyt. Se taukoamaton toitotus on jatkunut niin pitkään kuin ihmisillä muistia riittää. Väistämme muutokset, emme pääse asiaan. Se todistaa, että puhujat eivät halua muutosta. Tarvitsemme rakennemuutoksen, mutta se ei lähde kulisseista, ei byrokratiasta, ei valtahierarkiasta. Nyt tarvitaan rakenneuudistus, joka lähtee ihmisestä.

Luodaan ihmiskunnasta vaaraton!

Mistä ihmiskunta kykenee luopumaan? Toistaiseksi ei mistään, vaikka se aiheuttaisi itsetuhoa. Arvokeskustelu on jäissä, tunneäly on syösty materian arvotyhjiöön. Sen sijaan, että hyödyntäisimme luontoa luonnon kantokyvyn varassa tarpeisiimme, on yksisuuntainen ja harkitsematon luonnonvarojen hyväksikäyttö, hysteria riistäytynyt ihmiskunnan käsistä.

Ydinvoiman sijaan Suomi tarvitsee tunneälyä

Ihminen ei ole fyysismateriaalinen tuote, mutta meistä on tehty aineen ja materian palvojia. Suomi jatkuvan kasvun tuonti ja vienti -yrityksenä jatkaa robotisoitumista sanomalla irti työntekijöitä. Digitaalijärjestelmä unohti, mikä on tuottavaa työtä, se unohti työvälineiden nimet, kaiken se unohti, kuten ihmisyyden.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä