KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen kauppapolitiikka

Hallitusneuvottelijan ajatuksia kaupasta ja maailmasta

Viime viikkoina olemme puhuneet kukin tahoillamme paljon hyvinvoinnin kasvattamisesta, mutta kovin vähän siitä, mistä taloudellinen pärjääminen ja talousrealismi muodostuvat. Tänään, eilen ja toissapäivänä ajatukseni ovat liikkuneet paitsi eri hallitusneuvottelupöytien yksityiskohdissa, mutta myös Suomen kannalta elintärkeässä suuressa kuvassa. EU-vaalit ovat merkittävä valinnan paikka sille, mihin suuntaan Suomi menee.

Tuleeko Lidlistä kaupan 3. mahti ja lukuisten Suomen pientuottajien edunvalvoja?

 

Nyt kun kovalla kiireellä puuhataan Suomeen ns. ruokavaltuutettua, niin kannattaiskohan sitä ennen vielä selvittää uuden - verkottuneen - ruokaryhmän mahdollisuudet tasapainottaa ja tehdä ruokajärjestelmää reilummaksi?

- - "Ruokavaltuutetun tai virallisemmin elintarvikemarkkinavaltuutetun keskeiseksi tehtäväksi tulee valvoa elintarvikemarkkinoiden toimivuutta ja hyviä liiketapoja" - - , ks. alla:

https://yle.fi/uutiset/3-10582348

Pureeko pian omat koirat Trumpia?

On peräti hämmästyttävää, jos Trump tiiminsä kanssa ei ole miettinyt sanelupolitiikkansa vaikutuksia laajemmin? Siltä näyttää – tai sitten taustalla on jotain sellaista mitä maalaisjärjellä ei pysty hahmottamaan. Tarkoitan omaa maalaisjärkeäni. Meksikolaiset reagoivat muurigatesta aiheutuneeseen nöyryytyksen tunteeseen aloittamalla kampanjan ”osta meksikolaista”. Samalla puuhataan kansalaisboikottia merkeille Coca-Cola, Mac Donalds jne. Katsoin mielenkiinnosta luetteloa maailman arvokkaimmista brändeistä. Kyllä siellä jenkkien brändit ovat aivan suvereeneja.

Venäjän kaupalla ei ole enää Suomelle suurta merkitystä

Tulli julkaisi Uljas-tietopalvelussa 29.1.2016 Suomen viime vuoden tammikuun ja marraskuun väliset kauppatilastot. Nuo tilastot ovat mielenkiitoista luettavaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä