KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Saavutetut edut

Ensi eduskuntavaaleihin tarvitaan nuorisojytky

Hartaana toiveenani on, että ensi eduskuntavaaleissa nähtäisiin Suomessa nuorisojytky, missä nuoret kävisivät sankoin joukon äänestämässä. Menneen hallituskauden toimet koulutuslupauksen pettämisineen sekä ilmastokysymykset voisivat parhaimmillaan aikaansaada tämän kehityksen. Jo pitkään nuorten matala äänestysprosentti sekä myös äänestämisen painottuminen sosiaalisen aseman mukaan on saanut aikaan merkittävän vinouman edustuksellisessa demokratiassa.

Britanniassa nuorisojytky toteutui vuoden 2017 parlamenttivaaleissa

Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered?

Suomen pääministerin talonsa avaamisen peruuttaminen on uutisoitu maailmalla. "Sipilä kuitenkin sanoi, että hänen tarjouksensa on edelleen voimassa, jos turvallisuustilanne paranee." http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/170185-tieto-juha-sipilan-asuntopaatoksesta-leviaa-maailmalla

Häkämies/Sipilä: Saavutetut vs. maahantulevat edut - Overpromise, Underdeliver!

Kaunis kutsu maailmalle, mutta kuinka noloa voikaan olla sitten, jos jossain vaiheessa joudutaankin toteamaan, ettei pöytää voidakaan kattaa kutsutuille likikään mainostetussa määrin koreaksi eikä kaikille tulijoille ehkä lainkaan. Vanha reilu markkinointiperiaate kääntyy maabrändäyksessä muotoon 'over promise, under deliver' - lupaa enemmän, anna vähemmän:
- Kauniit blondit Suomi-mainoksissa: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/318498-naiden-kaunotarten-kuvil...

Kansanliike uuden työmarkkinajärjestelmän puolesta

Yleisen Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen on paljastanut numeroita kassan jäsenkehityksestä, sekä kassan maksamista etuuksista. Luvut ovat karuja. Vuoden 2008 jälkeen jäsenmäärä on kasvanut 270 000 jäsenestä 360 000 jäseneen. Samassa ajassa maksetut etuudet ovat kasvaneet 200 miljoonasta eurosta 680 miljoonaan euroon. Huomamme, kuinka maksettujen etuuksien summa kasvaa huomattavasti nopeammin, kuin kassan jäsenmäärä.

Ylityökorvauksien madaltamisesta se luontevimmin lähtee

ja työttömyysturvan heikentämisellä se jatkuu. Nimittäin hintakilpailukyvyn kiinnikurominen.

Vuosittaisten työtuntien määrän lisäämiseen on sitten niitä vapaa-ehtoisuuden tai sanottaisiinko järkiperusteisen suostuttelun keinoja. Jotkut luopuvat ylitöistä, kun korvaus ei enää miellytä. Se heille suotakoon.

Esimerkin voima

Uudenvuoden puheessaan tasvallan presidentti Sauli Niinistö peräänkuulutti jokaiselta omaa vastuuta Suomen tilanteen parantamiseksi. Nyt ei siis ole kysymys siitä, mistä kaveri on valmis luopumaan, vaan ennen muuta siitä, mistä minä olen valmis luopumaan. Nyt on kysymys esimerkin voimasta.

Korjataanko kone vai huono tuote?

Maassamme on ainakin 60 vuotta väitelty rakennemuutoksista. Aikanaan kommunisitit vetivät sen ratkaisuksi jokaiseen ongelmaan. Yksinkertaistettuna siirtyminen kommunismiin ratkaisisi kaikki yhteiskunnalliset ongelmat. Tavallinen tallaaja kyllä ymmärsi jos jokin kone tuotti epäkuranttia tuotetta niin oli kallista korjata kaikki tuotteet kun voitiin korjata kone. Samaa analogiaa käytettiin myös palveluihin eli jos yhteiskunta tuottaa eriarvoisuutta, sairautta, köyhyyttä ja työttömyyttä niin korjataan yhteiskuntakone.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä