KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikostorjunta

Ei näitä enää! Lapsia on suojeltava seksuaalirikoksilta

Lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan torjunta vaatii tiukempia toimenpiteitä. Keskusrikospoliisi ansaitsee lämpimät kiitokset toiminnastaan nyt paljastuneen lapsiin kohdistuneen erityisen raa’an seksuaalirikosvyyhdin ratkaisemisesta. Voin vain kuvitella, kuinka raskasta on käydä tutkimusmateriaalia läpi, kun jo uutisten lukeminen aiheesta vie yöunet. Tämä rikosvyyhti on järkyttävä, puhdasta pahuutta. Väkivaltarikosten ilmi tuleminen on lasten kannalta äärimmäisen tärkeää, että lasten vahingoittaminen voidaan lopettaa.

Tiedustelulainsäädäntö - Terveisiä Goebbelsiltä

Vuonna 1993, ollessani 22-vuotias rakensin ja hallinnoin 250 toimipaikan verkkoa, joka ulottui kaikille mantereille ja palveli yli 20000 käyttäjää. Pääosin käyttö oli sähköpostia ja tiedostosiirtoja minikoneiden välillä, mutta jo edellisenä vuonna olimme kytkeytyneet myös globaaliin Internetiin ja ihmisillä oli vapaa pääsy mm. ensimmäisille webisivuille, uutisryhmiin ja IRC-keskustelukanaville.

Poliisi on illuusio (tavallaan)

Kun sain ensimmäisen kerran turpaani, minua vaivasi mustelmien ja sittemmin pysyväksi paljastuneen ruumiinvamman lisäksi moraalinen närkästys. Ja se moraalinen närkästys vasta olikin sitä parantumattoman luonteista. Vammojen lisäksi kauhistuttavaa oli se, että minulla oli ollut oikeus koskemattomuuteen ja tähän on kajottu. Tämä jäyti perusturvallisuutta syvällä ja hyvin väkivallan ihannointia tukevalla tavalla. Se sytytti Pyhän Kostonhimon. Se ajoi haikailemaan maailmaa, jossa palautetaan potut pottuina. Ja jossa rangaistustilanteessa "It is done when I say it is done".

Rikostorjunnan painopistealueet kansalaisten priorisoimana

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen aina mainioiden ja ajantasaisten tutkimusten mukaan suomalaisilla on varsin vankka ja konkreettiseen kokemukseen perustuva käsitys rikostorjunnan kohdentamistarpeista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä