KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Pride-viikko

Sateenkaari, ruusu ja voikukka

Viime viikolla ei ollut firmaa, ei kadunkulmaa eikä vaatetusta ilman sateenkaarta. Tasavertaisesta suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin on tulossa jokapäiväistä. Elämme sen muutoksen kynnyksellä, jossa sateenkaari menettää merkityksensä, muuttuen juhlavasta ruususta jokapäiväiseksi voikukaksi. Tätä muutosta voi katsoa monesta suuntaa - hiljeneekö liike saatuaan tavoitteensa maaliin, vai etsiikö se uusia suuntia?

Naimaonnea Suomalaiseen tapaan

Liitän tähän oheen kuvauksen kristilliseltä viestijältä herra Hilvolta. Tämä näyttää miten raskas asia Pride on monelle. On häiritsevää ja loukkaavaa että homo näkyy. Tämä on siitä kiinnostava lähestyminen että jos asiaa tarkastelee loogisesti voi huomata että tässä viestissä itse asiassa puretaan pridekriittisiä argumentteja eikä tueta niitä. Kirjoittajan intentiot eivät toisin sanoen tule täyttymään.  Viestissä iloitaan heterohäistä.

Onko rakkaus ehdollista vai ehdotonta? - Yhteiskunta vai yhteisvankila?

Ihminen kuin ihminen haluaa osakseen arvostusta ja hyväksyntää, vaikka tavat kohdata yksilö voivat poiketa toisistaan. Tulla nähdyksi ja kuulluksi tasavertaisena ihmisenä, on jotain hyvin tärkeää jostain syystä, jotta voisi kokea olevansa osa elämää ja jotain suurempaa, Jumalaista, pyyteetöntä kokonaisuutta.

Kuinka monta ei ole triviaali?

Viime päivinä on keskusteltu räväkkäästi ISIS -lapsista ja huostaanotoista. Toisistaan erillään aiheet olisivat yhdistämispotentiaaliltaan mahtavia. Mutta perussävynä näyttää olevan kova skismautuminen. Koska olen hyvä ihminen, huomioni on keskittynyt ennen kaikkea ilmaisuihin jotka ovat humoristisia. Esimerkiksi Antti Rinteen oleellinen huomautus "kellon tikittämisestä" ISIS leireillä herätti mielessäni hyvin monenlaisia värinöitä.

Pride ei mene riittävän pitkälle.

Eilisessä blogauksessani kommenttipuolella soitteli maailman pikkumaisin viulu. Blogini asiasisällön ohittava kommentti tiedusteli asioita joita itse asiassa jossain määrin jopa avasin itse tekstissä. Tuomas Karhusen temppuna oli heittää minua kahdella retorisella kysymyksellä.

"Voiko homorummutus mennä liian pitkälle? Voitko kuvitella skenaarion, jossa itsekin alkaisit sanoa touhulle vastaan?"

Harva asia ilahduttaa mieltäni yhtä vahvasti kuin Pride

Aloitetaan tärkeimmästä. En ole homoseksuaali. Ja minua ei kiinnosta osallistua minkäänlaiseen Pride -kulkueiluun tai muuhun. Kaikki tämänlainen vaikuttaa aivan liiaksi sosiaaliselta elämältä ollakseen mieleeni.

Itsekkyyden naamiaiset

Ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää. Näin olen sanonut lapsilleni ja nuorille opettaakseni heitä arvioimaan ympäröivää maailmaa kaikilta sen eri puolilta. Myös seksuaalinen vapaus kiiltää kullan lailla. Sitä markkinoidaan taivaana. Seksuaalinen moninaisuus kaikkine eri muotoineen maalataan milloin synnynnäisenä ominaisuutena ja milloin rikastavavana kokemuksena tai ihmisoikeutena.  

Henkilökohtainen sukupuolihistoria

"Mä muutun. Musta tulee ehkä paljon parempi mies kuin ykskään mies jonka tunnen. Musta tulee ehkä jotain tosi hienoa."

Näin pohtii tulevaisuuttaan päähenkilö Valto Kuuluvaisen monologissa Eino - henkilökohtainen sukupuolihistoria, joka ensiesitettiin Mad House Helsingissä maaliskuussa 2016. Perjantaina ja tänään sunnuntaina se nähtiin myös Kutomossa osana Turku Pride 2017 -tapahtuman ohjelmaa. 

Priden jälkipyykki valkoisen heteropersunaisen ajatuksissa

Pride-juhlaviikko on ohitse. Mitä mahtaa tuumia siitä tällainen 110 lasissa heteroutta uhoava persunainen? En pysty suhtautumaan vähemmistöseksuaaleihin neutraalisti, vaikka pitäisi. Näiden baareissa soitetaan yleensä paljon parempaa ja seksikkäämpää musaa, kuin heterobaareissa. Ihmisiä on kivempi katsella, kun näyttävät erilaisilta, kuin perustallaajat. Naispuoliset vähemmistöseksuaalit tuntuvat minusta sympaattisemmilta, kuin heteronaiset keskimäärin, koska ovat enemmän omia itsejään, kun ei tarvitse yrittää vaikuttaa naiselliselta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä