KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Panama Papers

“Panama Papers” –skandaalin paljastaman toiminnan esikuva on Yhdysvalloissa

“Panama Papers” –skandaalin paljastaman toiminnan esikuva on Yhdysvalloissa

Tarkastelussa yhdysvaltalainen ”yritystaivas”, jonka vuodelta 1927 oleva Delaware General Corporation Law (suopea yrityslainsäädäntö) mahdollistaa.  https://en.wikipedia.org/wiki/Delaware_General_Corporation_Law

*

Havaintoja paratiisista

Eletään vuotta 1995. Erään luksusautomerkin myymälään Helsingissä kävelee nuori liikemies. Hän juttelee auton hankinnasta. Autoverot ovat siihen aikaan vielä varsin kovia ja auton hankkiminen tuntuu haastavalta. 

Panama Papers, moraali ja kotiin palautuva Nordea

(Nyt media ilakoi innoissaan pudotuspeliä – ensin Islannin pääministeri |1 ja nyt kotoisesti Nordea ja tämän värikäs hallituksen puheenjohtaja – kauppatieteiden tohtori Björn ”Nalle” Wahlroos |2. Alun mestaus on käynnissä – vaikka ainuttakaan todistetta ei julkisesti ole esitetty!)

Hakaniemen veroparatiisi

 

Tällä viikolla paljastui laaja tietovuoto veroparatiiseista ja niiden yhteyksistä useisiin valtion päämiehiä. Myös Nordea-pankin yhteydet ovat tulleet selviksi. Veroparatiisien toiminta vetää hiljaiseksi. On yhteiskunnan toimivuuden kannalta ongelmallista jos osa sen jäsenistä välttelee verojen maksua. Näin ovat tehneet yksityishenkilöt kuin myös yritykset.

Panama Papers – Medialeaksin vastaisku – osa II

(Pankkisaleihin tarinan mukaan hiekkaa tuonut kahinakansa ilakoi paljastuksista, joiden eteen ei vielä ainoatakaan todistetta ole tuotu – herkutteleeko media nyt oman menestyksensä kaapin päältä? – katso osa I *)

 

Veroparatiisien puolustus

Panaman papereiden julkivuotamisen ansiosta vasemmistolaiset ovat vaihteeksi pistäneet isompaa vaihdetta silmään veroparatiisien arvostelussaan.

Kuten tavallista, vasemmistolaiset keskittyvät ainoastaan käyttämään tilaisuutta hyväkseen lisätäkseen valtion kontrollia taloudesta ja rahasta, mutta eivät välitä tippaakaan siitä, onko lopputulos hyvä vai ei.

ICIJ Panama Papers - vastaveto Snowdenille

(Yle innostui yli äyräidensä kun Panaman tuntemattomuudesta ilmestyi yksityinen yhtiö – Mossack Fonseca 1], jonka pöytälaatikoista löytyikin yhtäkkiä maailman silmää tekevien paratiisimaisia sijoituksia, jotka halutaan epäillä veronkierroksi – joita paratiiseista todellisuudessa haetaankin – laillisen - ja laittoman salaisesti)

1] ~ http://www.mossfon.com/ -

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä