KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääoma- ja yritysverotus työllisyys arvonlisävero

Viron veromalli

Kaleva uutisoi 23.9. suomalaisten virkamiesten pelosta virolaista veromallia kohtaan. Tämä perusteltiin verotulojen romahtamisella. Samanaikaisesti suomitaan kovaäänisesti veroparatiisiyhtiöitä ja niistä saamatta jääneitä veroeuroja. Suomen yritysverotusta on pidetty jo kauan ennalta-arvaamattomana ja raskaana. Mikäli yrityksellä on lailliset perusteet toimia ulkomailta käsin, se tekee sen varmasti, jos siitä on yritykselle taloudellista hyötyä. Virossa hyöty on päivänselvä.

Tempputyöllistyminen

Jokaisen suomalaisen sydäntä lähellä on "vähäosainen". Jokainen poliitikko on aina "pienen ihmisen" asialla. Näin jokaiseta puolueesta on tullut piilodemokraattinen. Eli puoluekoneistot kosiskelevat "pieniä ihmisiä" äänestämään itseään.

Suomen yritysverotus vaatii reformia

Suomen verotusrakenne ei ole kyennyt pysymään globalisaation mukana tarpeeksi hyvin ja poliittista tahtoa ei ole ollut laittaa verotusta oikeudenmukaiseksi, jolla Suomi keräisi hyvin veroitusta ja myös voisi olla yrityksen kokoon nähden oikeudenmukainen.

 

Lääke epäsuhtaan työllisyystalkoisiin osallistumisessa

Palkansaajajärjestöt, SAK etunenässä, vaativat työnantajien  kantavan suuremman osan kilpailukykyloikan vastuusta. Toisin sanoen: jos työntekijät joutuvat alentamaan työstä saamaansa korvausta, yritysten ei pitäisi pistää saamastaan kilpailuedusta kertyvää hyötyä omistajien taskuun, vaan ne pitäisi velvoittaa työllistämään enemmän Suomessa.

SDP:n VAALITEMPPU – VAIKO HYÖTYÄKIN ALV-RAJAN MUUTOKSESTA??Nykyään pienyritys on kokonaan alv-vapaa, jos liikevaihto on alle 8500€/v. Onko tuo yrittämistä, vaiko sivuhomma.
Huojennusta Alviin voi saada, jos liikevaihto on alle 22500. Siitäkään ei tule kahta tuhattakaan kuussa, ja jos joutuu tilat vuokraamaan jne., ei ole sekään vielä täysipäiväistä yrittämistä.
Rinteen ehdotus alarajan nostamisesta 8500:sta 10 tuhanteen on siis pelkkää silmänlumetta, jolla sdp yritetään saada näyttämään yrittäjäystävälliseltä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä