KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Luonnonvarojen kulutus

WWF pelottelee turhaan: Luonnonvarat eivät lopu.

WWF otsikoi viime vuonna: ”Maailman luonnonvarat kulutettu tältä vuodelta jo nyt loppuun.” Väite ei selvästikään pidä paikkaansa, koska jokainen voi todeta luonnonvarojen riittävän vielä tänäänkin ja voisin luvata, etteivät luonnonvarat lopu ensi viikollakaan eikä loppuminen ole näköpiirissä tulevaisuudessakaan. Tuli mieleen onko WWF:kin ryhtynyt levittämään ns. vaihtoehtoisia totuuksia maailmanlopusta kuten eräät hysteeriset ilmastonmuutosalarmistit. Harmillisesti väärä tieto levisi laajalti muualle mediaan.

Ilmastonmuutos - pienillä askelilla kohti isompaa muutosta

Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaus ovat iso ongelma ja  juuri sen suuruuden takia meillä on vaikeuksia hahmottaa asian vakavuutta.  On vaikea ottaa haltuun näin iso asia, joka on monimutkainen, moni kerroksinen ja yhdelle ihmiselle täysin mahdoton kokonaisuus hallitavaksi. Siksi suurin osa ihmisistä haluaa esittää pieniä ratkaisuja tämän kokoluokan ongelmaan, on esimerkiksi esitetty, että Suomen autokanta pitäisi uudistaa, joka on maailman mittaluokassa pieni ratkaisu.

Toisinajattelija, joka ei siedä toisinajattelua

Sain kirjoituskiellon Kejon kirjoituksiin, koska toin esille, miten sosialistisissa/kommunistisissa maissa tuotannon kasvattaminen eli talouskasvu on mennyt ympäristöasioiden edelle. Sosialistisissa/kommunistisissa maissa luonnonvaroja on käytetty tuhlaillen, haaskaten, huonolla hyötysuhteella. Ja suuremmilla määrillä luonnonvaroja on saatu vähemmän hyvinvointia aikaan. Missään sosialistisessa/kommunistisessa maassa ei olla tultu siihen pisteeseen, että johto toteaa, että nyt aletaan rajoittaa talouden tuotantoa, koska ympäristörasitus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä