KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lännen kaksoisstandardit

Likaista peliä Kemiallisten aseiden kieltojärjestössä OPCW:ssa

Likaista peliä Kemiallisten aseiden kieltojärjestössä OPCW:ssa

Salisburyn sekavaksi käynyt myrkkykaasu-tapahtuma (Skripal Case) on tuonut parrasvaloihin Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n, jota monikaan ei aiemmin tuntenut, vaikka se sai arvostetun Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2013.

Yhdysvaltain diplomaatin väitetään uhkailleen vuonna 2002 silloista pääjohtajaa: ”Me tiedämme, missä lapsesi asuvat” ja saatte ”24 tuntia aikaa erota”.  Taustalla Bushin Irakin sodan valmistelu.

*

"Tolkun ihmiset" ajan hermolla ja asioiden edellä

Malkaa omasta silmästään on aina yhtä hankala huomata, sillä kaikkihan me aina olemme omasta mielestämme oikeassa ja oikealla asialla – erityisesti tuomitessamme ne, jotka ovat mielestämme erehtyneet ja ovat siis väärässä. Monet suhtautuvat sitä itse käsittämättä Soldiers of Odin -ryhmän katupartioihin vastaavalla ellei jopa mittavammalla hysterialla kuin heidän vihollisensa turvapaikanhakijoihin.

Julkisuutta saavien rikosten kahdet kasvot

Vaadittaessa ankarempia rangaistuksia raiskausrikoksista tai ylipäätään niistä (netissä) keskusteltaessa törmää jos jonkinnäköisiin reaktioihin, mutta toisinaan jopa siihen, ettei keskustelua edes pitäisi käydä ainakaan vallitsevassa sävyssä, koska tämä tekee keskustelua mahdollisesti myös seuraavien ko. rikostyypin uhrien toipumisprosessista haastavampaa.

Jos ei rasismia löydy, sitä täytyy tuottaa

Näytöt kantasuomalaisten rasismista ovat usein alueellisia ja tulkinnanvaraisia. Paino on jälleen asetettava segregoivaan sävyyn sanalle kantasuomalaiset, koska tunnetusti mikään, mitä maahanmuuttajat (tai "ulkosuomalaiset") tekevät, ei voi omata rasistista motiivia – ei aina edes toisten maahanmuuttajien kaltoinkohtelu. Koska syrjintäuutisia ei muutoin tule riittävästi kattamaan tiedostajiston ehtymätöntä kansallista itseinhoa, -häpeää ja -halveksuntaa, niitä täytyy janon sammuttamiseksi alkaa tuottaa itsetarkoituksellisesti.

Demokratian pakkosyöttöä Jemeniin

Saudi Arabia hyökkäsi Jemeniin kohdistaen ilmaiskunsa maassa menestyksekästä sisällissotaa käyvien huthien hallitsemille alueille. Aiemmin huthit olivat syrjäyttäneet vallasta sekä presidentin että hallituksen. Saudien tukena sotilaallisesti on kymmenkunta liittolaista Yhdysvaltain osallistuessa hyökkäykseen logistisella ja tiedusteluavulla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä