KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiusaaminen

Kitketään kaikki kiusaaminen!

Al-Taee selvisi anteeksipyynnöllä! (No joutuihan hän olemaan sairaslomalla - heh heh...) ;-)

EHDOTUS: Kitketään kaikki kiusaaminen Suomesta. Aletaan jokainen toimia siten, että ketään ei jatkossa kiusattaisi. Kiusaamisen kitkemisestä on saatu hyviä kokemuksia ainakin KIVA-koulu hankkeen myötä. Kiusaamisen seuraukset voivat olla varsin vakavia. Lopputuloksena voi olla jopa kuolema?

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 8

PÄÄTTÄJÄN TOILAILUJA

 

Päivänä muutamana, ei kovinkaan kaukana tästä vuodesta…

 

Sattuipa hämäläiskunnassa olemaan eräs vuotuinen tapahtuma. Eräs päättäjä käyskenteli tapahtumassa kuninkaan elkein, ja äkkäsi katukuvassa erään tiettyyn sanoisinko kansanryhmään kuuluvan ihmisen. Menipä sitten tältä kysymään: ”mitä pitäisi maksaa, että te häipyisitte kunnasta”?

No, onneksi tämä vastapuoli ei ollut sellainen joka jäisi sanattomaksi, vaan vastasi, ettei tämän päättäjän rahat riitä siihen maksuun.

 

Kaikki kielletään


 

Taidemaalarina kävin tuossa noin kymmenisen vuotta sitten useina vuosina myymässä teoksistani otettuja postikortteja ja printtejä Kauppatorilla. Sitten otin kuvillani varustettuja t-paitoja ja kävin lisäämässä torikorttiini myös t-paidat myyntiartikkeliksi.

Suomessa on murrettava yksinäisyyden kierre

Suomi on kahtiajakautunut maa. Iso osa väestöstä voi hyvin käyden päiväkodissa, koulussa, töissä, kasvattaen tasapainoisesti lapsiaan ja eläen keskimäärin aineellisesti turvattua elämää. 

Kortilla on kuitenkin aina kääntöpuolensa. Ne, joilla menee huonosti, menee todella huonosti. Lapsi- ja eläkeläisköyhyys ja nuorten syrjäytyminen ovat asioita, joista ei puhuta edelleenkään tarpeeksi. Mielenterveys- ja päihdeongelmat runtelevat monen arkea ja ongelmat ovat usein ylisukupolvisia. Suomalaisista kahdeksan kymmenestä onkin huolissaan eriarvoisuudesta. 

Osa perussuomalaisten kannattajista on kiusaajia

Osa persujen kannattajista ovat totaalisia kiusaajia ja ääliöitä.

Niinkuin tuosta kuvakaappauksesta näkyy, pari viimeaikaista ''arvostelua'', jotka ovat tulleet tänne kirjoittelun jälkeen.

Se siinä on huvittavinta, että noistakaan kumpikaan ei ole yhtään tuotetta liikkeestäni ostanut. :)

Tosin en sitä odottanutkaan, sillä uskoisin, että nämä ääliöt eivät osaa edes lukea.

Pienemmät ryhmät ja luokat, riittävästi henkilökuntaa ja paljon välittämistä

Eräs opettaja panosti luokkansa vuorovaikutukseen ja yhteisiin kohtaamisen hetkiin joka aamu ja kukaan ei lopulta kiusannut enää ketään. Luokka rakasti yhteisiä hetkiään. Täällä Pohjois-Karjalassa on eräs pieni koulu, jossa saatiin kiusaamiskyselyssä tulokseksi nolla. Molempia esimerkkejä yhdisti ryhmien pienuus ja välittämiseen motivoituneet opettajat, joilla oli kyky rakentaa yhteisöllisyyttä, jossa on hyvä olla.

AIKAMME SYÖPÄ--KIUSAAMINEN

                 Aikamme syöpä - kiusaaminen

Suomalaisista 90 -% on kokenut kiusaamista itse tai lähipiirissä.

Perussuomalaisten kiusaamisen ehkäisyohjelma

MOT:n kiusaamisartikkeli (8.1.) kirvoitti laajan keskustelun koulukiusaamisesta sekä mediassa että somessa. Perussuomalaiset tarjoaa Koulutuspoliittisessa ohjelmassaan eväitä kiusaamisen ehkäisyyn. Kannattaa lukea Koulutuspoliittinen ohjelma kokonaisuudessaan. 

Listaan alle ehdotuksiamme koulukiusaamisen ehkäisyyn. Kommentoin alle jokaista kohtaa.

Sysmäläiskoulun rehtori ja vastuu omista asenteista

Olin 12-vuotias 1980-luvun puolivälissä. En tuolloin tiennyt olevani homo. Hahmotin asian muutamaa vuotta myöhmmin - josta kului vielä vuosikymmen, ennen kuin hyväksyin asian kokonaisvaltaisesti.

Oma murrosikäni oli maailmassa, jossa oli käynnissä paniikki etenkin homoihin liittyvästä aids-epidemiasta. Homot olivat seksuaalisesti kyltymättömiä koppalakkipäisiä nahkahomoja tai lespaten puhuvia sipsuttelijoita. Kaikki kunnia näihin kahteen ryhmään kuuluville - mutta itseäni en kyennyt samastamaan kumpiinkaan - joten en luonnollisestikaan voinut nähdä olevani homo.

Sysmän rehtori on erotettava?

Kun peruskoulun rehtori valikoi mediassa sanansa kuin saunailtaa kavereidensa kanssa viettävä humalainen tukkijätkä, osa kansaa kohahtaa. Vain kosto ja ero on riittävä sovitus. Mutta tämä on juuri se kohta, jossa kaikki menee nykyään liian usein pieleen.

Otan tietoisen riskin ja yritän rationalisoida vaikeaa asiaa sen tulenarkuudesta huolimatta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä