KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanvaellus

Ruotsin kautta tulleet turvapaikanhakijat olisi voitu palauttaa (Dublin-sopimus)

Pääministeri Juha Sipilä myönsi TV:n Yle Uutisissa 12.3.2016: ”Kaikki muut paitsi Venäjältä tulleet turvapaikanhakijat olisi voitu palauttaa Dublin-sopimuksen perusteella heti." Kuvatallenne haastattelusta löytyy esim. googlettamalla lainausmerkeissä lukeva teksti.

Hyväksyttyjen turvapaikkahakemusten osuus kansalaisuuden mukaan jaoteltuna. Somalit 94 %, irakilaiset 85 % ja afganistanilaiset 68 %. (Migrin tiedotustilaisuus 15.3.2016.) <!--break-->

Kaikki maahantulijat sukulaisineen tervetuloa Suomeen!

Helsingissä marssittiin lauantaina "pakolaisten" puolesta. Mukana oli HS:n arvion mukaan noin 250 osanottajaa. Samanlaisia tapahtumia järjestettiin myös muualla Euroopassa.

Helsingin Sanomien mukaan "marssijat vaativat pakolaisille turvallista ja laillista pääsyä Eurooppaan, suojaa matkalla Euroopan halki sekä yhtäläistä kohtelua Euroopan eri maissa, muun muassa oikeutta säilyttää omaisuutensa ja oikeutta perheenyhdistämiseen".

Käännän Hesarin jutun selkokielelle.

Pakolaisuuden kustannukset ja mittasuhteet aivan mielettömät

Ruotsissa on laskettu, että jos maahantulijoiden virta jatkuu nykyisellään, siitä aiheutuu ruotsalaiselle yhteiskunnalle seuraavien viiden vuoden aikana 43 miljardin euron kustannukset.

Meillä Suomessa on arvioitu, että viime vuonna tänne tulleet maksavat noin 1,5 miljardia vuodessa. Kun siihen lisätään tänä vuonna ja tulevina vuosina tulevat, päästään moninkertaisiin lukuihin per vuosi. Näin ollen maahantulo helposti tuplaa valtiontalouden sopeutustarpeen.

Kulttuurien välinen ristiriita on syvä ja pysyvä

Saksassa maahanmuuttajamiesten tekemää seksuaalista häirintää pyritään vähentämään julkisille paikoille tuoduilla kuvakylteillä, kertoo Fox News. Kylteillä esitetään piirrettyjen kuvien ja erikielisten tekstien avulla, että naisten seksuaalinen häirintä on kiellettyä. Kylttejä on tuotu uimahalleihin ja muille julkisille paikoille.

EU:n kohtalon vuosi 2016 päättyy hajoamiseen

Tämä vuosi on todellakin Euroopan unionin kohtalon vuosi. Millainen EU on vuoden kuluttua, sitä ei toki tarkalleen tiedetä. Silti jokseenkin varmalta näyttää, että edessä ovat ylivoimaiset ongelmat.

Ongelmien käynnistäjä ei ole Syyriasta tulevat pakolaiset. Ongelmien käynnistäjä on kansanvaellus. Nyt se sanana ja ilmiönä sanotaan jopa tasavallan ylimmän johdon eli presidentin taholta.

Kuulitko mitä presidentti Niinistö sanoi?

Katselin ja kuuntelin uutisia. Havaitsin, että presidentti Sauli Niinistö puki sanoiksi sen, jota olen yrittänyt eri tavoin tuoda julki. Sitä samaa ovat korostaneet maahanmuuttokriittiset.

Presidentti Niinistö nimittäin sanoi, että kysymys ei ole Irakin ja Syyrian sotatilanteen aiheuttamasta muuttoliikkeestä. Kyseessä on lähinnä kansanvaellus.

Ehdotus medialle ja muulle sinisilmäiselle mukasuvaitsevaistolle: Tunnustakaa arjen tosiasiat. Älkää valehdelko. Teitä ei enää uskota.

............

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä