KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Isot ryhmäkoot

Opetuksen ahdinko jää soten varjoon

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana päivähoidon, opetuksen ja koulutuksen rahoitusta on leikattu merkittävästi. Leikkaukset koskevat kaikkia asteita ja nousevat yhteensä 1,5 miljardiin euroon. Leikkausten seurauksena kasvatuksen ja opetuksen laatu on kärsinyt. Esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa lähiopetuksen määrä on vähentynyt merkittävästi, jolloin kaikki eivät saavuta riittävää ammattitaitoa.

Pienempiä päiväkotiryhmiä

Onnistuneen varhaiskasvatuksen edellytys on, että henkilökunta voi tukea lapsia heidän leikeissään, auttaa heitä selviytymään sosiaalisista tilanteista, kannustaa heitä oppimaan ja ennen kaikkea tarjota heille turvallinen syli. Tilojen on mahdollistettava ison ryhmän jakaminen pienempiin ryhmiin. Mikäli lapsia on liian monta aikuisiin nähden, henkilökunnan aika voi kulua kokonaan järjestyksen ylläpitämiseen. 

 

Varhaiskasvatuksen säästöt vieneet päiväkodit ahdinkoon

Helsingin kaupungin päiväkotien tilanne on huonontunut huomattavasti viime vuosina. Huomasin tämän, kun kahdeksan vuoden tauon jälkeen palasin viime syksynä tekemään kuluvan talven ajaksi keikkatöitä päiväkoteihin. Säästöpolitiikka on todella purrut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä