KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvä

Poliisien määrää ei pidä nostaa sadoilla, vaan tuhansilla

Hyvä, että poliisiministeri Mykkänenkin alkaa heräillä Ruususen unesta, mutta ei hänkään ole vielä tarpeeksi herännyt, kun lukee tätä Ilta-Sanomien koostetta hänen haastattelusta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005950314.html

Karskisti vaan kun vihapuhe kaikaa ... härsk ...

Palaan taas yhteiskuntamme suurimpaan vitsaukseen eli tavalliseen ihmiseen, joka tietää mutta ei välitä. Juuri tuosta hiljaisuudesta Martin Luther King niin osuvasti sanoi: 

"Ongelmamme ei ole pahojen ihmisten julmuus vaan hyvien ihmisten hiljaisuus."

Huomioita työttömien auttamisesta

Luin Terhi Mustakankaan kommentin työkokeilusta. Tämä teksti muistutti minulle kivuliaan selvästi yhteiskuntamme työttömyyspolitiikan ongelmakohdista. Olen aiemmin todennut aktivointitoimien olevan huonosti kohdistettuja ja sisällöltään onttoja, mutta listaan olisi ehdottomasti lisättävä toimenpiteitä kehittelevien ja toteuttavien tahojen sinisilmäisyys.

Miksi Jumala sallii pahan, jos Hän kerran on kaikkivaltias ja hyvä?

Kirjoitin tämän tekstin alkujaan kommentiksi Sara Takalan artikkeliin "Sielun muokkausta ja luonnonlakeja: pahan ongelma tänään", jossa kirjoittaja kirjoitti näin:

"2000 vuotta pyrkimyksiä löytää Jumalalle pätevä syy sallia maailman pahuus eivät ole tähän päivään mennessä tuottaneet ainuttakaan ongelmatonta tai edes yleisesti hyväksyttyä teodikeaa."

http://www.areiopagi.fi/2015/09/sielun-muokkausta-ja-luonnonlakeja-pahan...

Harmaata pohdintaa hyvästä ja pahasta, sodasta ja rauhasta

Lukiolaispoikana olin kesätöissä Helsingin Satamalaitoksella tavaranmerkitsijänä. 1970-luvulla koululaiset saivat vielä kesätöitä. Jouduin antamaan kolmanneksen palkastani kotiin. Isäni Vidar perusteli asiaa viisaasti toteamalla, että kaikki joutuvat maksamaan palkastaan veroa, kustantamaan asunnon vuokrat ja sähköt.

Loput kesärahani sijoitin ulkomaanmatkaan, menin yksin Brysseliin ja Pariisiin. Brysselin mieleenpainuvin kohde oli Le Musée Oldmasters Museum, jossa oli esillä vanhan taiteen mestareiden teoksia 1400-luvulta 1700-luvulle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä