KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Huivi

Ilmastonmuutos- ja huivikysymys

Postasin jokin aika sitten silminnäkijäkertomuksen neljästä nuoresta: pojalla farkkutakki ja tennarit tytöillä kokovartalohuivi. Kantaaottamatta totesin, että pojilla ja tytöillä on aika eri vaatimukset. Seurasi suuri huivikekustelu. Noin sata kommenttia, joista osa sangen kipakoita.

Pari  päivää myöhemmin postasin tiedemiesten varoituksen, jossa he totesivat, että on enää kolme vuotta aikaa estää ilmastonmuutoskatasrofi. Tuli kaksi kommenttia, joista toisesaa todettiin iävän osuvasti, että lastenlasten elinolosuhteet saattavat olla aika kauheat.

Ketä huivikielto palvelee loppujen lopuksi?

Seuraavat poiminnot tutkijalta, jonka mielestä huivi täytyy kieltää. Tässä omia pohdintojani tekstistä:

”Me asumme Suomessa, jossa on demokraattinen järjestelmä ja kaikki ovat lain edessä tasavertaisia. Vaikka valitettavasti Suomi ei ole kokonaan sekulaarinen järjestelmä, silti tasa-arvo asioissa olemme maailman kärjessä.”  

Erikoinen aloitus kirjoitukselle jossa kuitenkin haluaa kieltää kokonaisen uskonnonryhmän oikeutta valita mitä päälleen pukee. 

Huivipäisen tytön kouluvuoden päättäjäiset

Luin lohjalaisten suljetusta ryhmästä silminäkijän kertomuksen siitä, kuinka ryhmä nuoria oli kannustamassa kahden nuorten naisen tappelua Lohjan keskustan Laurinkadulla tänään keskiviikkona! Toisella oli pitkät hiukset ja tummaihoisella oli huivi.

Silminnäkijän mukaan olisivat tappelun syyt mitä tahansa, se oli väärin, paitsi tappelun katsominen toimettomana, myös se, että kun toinen tappelun osapuoli pyrkii pois paikaltaan, kuten tumma tyttö teki, ei ole oikein, että toinen osapuoli lähtee repimään taas poislähtevää.

Lex Tuulipuku

Risto Mutanen kirjoitti blogissaan miten hänen mielestään Suomeen tarvitaan muslihuivikielto ja jatkaa vielä samasta teemasta. Mutasen ja muiden huivinkäytön kieltoa vaativien pitäisi mielestäni nyt keskittyä kunnolla. Koska muslimin vaateparsi on heidän mielestään haitaksi muslimien integroitumiselle, vaatikaa edes kunnollista lainsäädäntöä. Ehdotan seuraavaksi vaatimukseksi Lex Tuulipukua.

Tulva, vulva ja huivi

Näin jossain ajankohtaisohjelmassa huivipäisen tumman naisen, ihan fiksun oloinen nainen, ei siinä mitään, mutta pikkuisen huvitti, kun nainen, Maryan Abdulkarim, osoittautui Naisasialiike Unionin varapuheenjohtajaksi.

Saako turbaani päässä ajaa linja-autoa?

Kyllä saa, Suomessakin. Autoliikenteen työantajaliitto (ALT) ja auto- ja kuljetusalan ammattiliitto (AKT) ovat päässeet sopuun työehtosopimuslain tulkinnasta. Sikhimiehellä on oikeus käyttää turbaania työssään. ALT:n mukaan sopu koskee vain turbaanin käyttöä eikä esimerkiksi naiskuljettajien huivin käytöstä ole sovittu mitään.

Onhan tämä merkittävä päätös. Ulkoinen tunnusmerkistö voi olla identiteetin kannalta oleellista ja kulttuurillinen tunniste.

...

Aiheesta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä