KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hoitajamitoitukset

Ratkaisuehdotus - miten saada lisää sairaanhoitajia?

Hallituksen päättämä lakisääteinen 0.7 hoitajan mitoitus potilasta kohden vaatii jo yksistäänkin noin 4000 hoitajaa lisää Suomeen. Kun tähän lisätään vielä väestön vanheneminen sekä se, että suuri osa nykyisistä sairaanhoitajista on jäämässä eläkkeelle lähivuosina, voimme puhua jopa massiivisesta tai katastrofaalisesta hoitajapulasta.

Sotealan henkilöstöpula ja Tartuntatautilain 48 pykälä

Hyvä sosiaali- ja terveysministeri, vai pitäisikö sanoa hyvät ministerit. Onnittelut uuden tehtävän johdosta, Aino-Kaisa Pekoselle tässä ja nyt ja Hanna Sarkkiselle siinä vaiheessa kun otat salkun hoitaaksesi noin 2 vuoden päästä.

Vihreä kaksinaismoralismi ja vanhustenhoivan sosialisointi

Pekka Haavisto ja vihreät ovat ehdottaneet voitontavoittelun kieltoa vanhustenhoidossa. Kannanotollaan vihreät heittävät kaikkien pienten ja suurten yksityisten hoivatuottajien päälle epäilyksen varjon, vaikka suurin osa tuottajista toimii asiallisesti ja laadukkaasti. Ennen kuin vanhustenhuolto Suomessa sosialisoidaan kokonaan suosittelen vasemmistoa vilkaisemaan THL:n tutkimuksia.  

Hoitajia halvalla - ihmiskauppaa!

Timo Soini haluaa filippiineiltä hoitajia Suomeen? Mitähän hänellä liikkuu päässä? Vuonna 2012 Kotkaan haluttiin espanjalaisia hoitajia ja täältä lähti oikein edustajisto hakemaan ja rekrytoimaan heitä. Sinänsä ihan OK espanjalainen sairaanhoitaja on koulutukseltaan todella hyvä ja ammattitaitoinen. Lopputuloksena nyt vuonna 2019 taitaa olla kuitenkin niin, että meillä on enää käsittääkseni yksi näistä hoitajista töissä. En ihmettele ollenkaan.

Hoitajamitoituksen muutos ei yksin riitä

Vanhusten hoidossa esiintyneitä ongelmia on viime aikoina jauhettu ehkä kyllästymiseen saakka, mutta jotenkin keskustelu tuntuu ajautuneen vähän sivuraiteelle. Osin toki kokoomuksen mokan ja nyt uusimman gallupin takia, joka on muuttanut keskustelun kokoomuksen kriisin analysoinniksi. Lienee kuitenkin tarvetta hieman suunnata keskustelua takaisin ongelmaan ja sen hoitoon.

Hoitajamitoitukset on saatava lakiin

Taas IS:n uutisissa on yksi esimerkki siitä, ettei hoivakotien hoitajamitoitukset ole kohdillaan, mikä pätee myös kotihoitoon. Jos ja kun vanhus kuolee syihin, mitkä voidaan yhdistämään myös hoitajien puutteeseen, kenelle kuuluu vastuu?

Orpo oireilee Stubbin SOTE-lehmäkauppaa

AJANKOHTAINEN UUTINEN on bisnesmuotoisten vanhusten hoivakotien ja myös eräiden päiväkotien tilanne. Kumma vain, että näistä tärkeistä asioista on ryhdytty puhumaan rehellisesti vasta nyt.

   On ilmeistä, että hoidon taso ja liikevoitto ovat toisiaan pois sulkevia asioita myös monissa muissa terveydenhoitopalveluissa. Kuitenkin ne ovat oleellinen osa sote-uudistusta, jota Sipilä-Orpon hallitus on yrittänyt jo yli kolme vuotta ajaa kuin käärmettä pyssyyn.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä