KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen työttömyyspolitiikka

Miten työllisyys saadaan nousuun?

Hallitus on luvannut esittää tehokkaita keinoja työllisyyden parantamiseksi ja työttömyyden heikentämiseksi, mutta vastaukset viipyvät.  Jos hallituksella olisi keinot tiedossa, miksi niitä ei voisi kertoa jo nyt, eikä vasta syyskuussa?

Antti Rinteen työllisyystavoitteet

Työllisyystavoitteiden saavuttaminen, eli 75%:n työllisyysasteen saavuttaminen olisi helppo juttu. Kaikki tietävät miten se tehdään ja saavutetaan.   Sipilä ainakin tiesi sen ja edelliset pääministeritkin tiesivät sen.   Antti Rinnekin sen tietää, mutta yksikään pääministeri ei ole Lipposen jälkeen saanut hommaa hoidettua, saako Rinne?

 

Potilas olisi kyllä parannettavissa, taudin nimi on kilpailukyvyn heikkous ja lääke sairauteen olisi kiky. Se on myös ainut toimiva konsti, muut konstit ovat pelkkää näpertelyä, tai silmänlumetta.

 

Työmarkkinatuet kuukausien ajalta saamatta

Näinkin yksinkertaisessa asiassa kuin työvoimapoliittisen lausunnon siirrossa menee kuukausia. Mitä ihmettä Lindström on säätänyt sen työvoimahallintonsa kanssa? Toiminta on siellä sekaisin.

Vaimo opiskelee ammattiin ja on saanut siihen aikaisemmin ansiosidonnaista päivärahaa. Jo joulukuun 17. päivä lähetettiin ensimmäinen sähköposti vastuuvirkailijalle ja kerrottiin ansiopäivärahaoikeuden päättymisestä vuoden vaihteessa. 

Yli sadanneljänkymmenentuhannen ääni jätettiin kuulematta!

 

Sosiaali- ja terveysvaliokunta hylkäsi aktiivimallin kumoamista vaatineen kansalaisaloitteen!

Itse tulkitsen asian niin, että yli 140 000 ääntä jätettiin huomiotta. Ihmettelen, miten hallituspuolueet uskovat, että heillä on varaa ohittaa toistamiseen tällaisen kansalaisjoukon ääni, varsinkin vaalien alla? Kun sosiaalista mediaa lukee, niin saattaa käydä niin, että "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan".

Tekemättömän työn mantra

"Tekemätöntä työtä on rajattomasti" on oikeistolainen mantra, jonka oikeellisuutta ei mielestäni ole asianmukaisesti kyseenalaistettu. Mantraan uskominen saattaa johtaa tämänlaisiin ylilyönteihin: 

Susanna Koski antoi Ylellä vinkin työttömille: "Riittää, kun katsoo metsään" (IS 30.9.2018)

Muutatko työn perässä? Katso, mitä vuoden 2019 korotettu työasuntovähennys on

Korjattu versio:

 

Harmitteletko, että et löydä asuinpaikkakunnaltasi töitä ja joudut matkustamaan toiselle paikkakunnalle asumaan, jotta voit ottaa työn vastaan? indecision

 

Vain 25 vuotta täyttäneellä oikeus työttömyysetuuteen 6 kk:n opintojen ajalta?

 

Edistääkö tämä hallituksen esitys syntyvyyttä, tasa-arvoa - ja onko se perustuslain 6 § yhdenvertaisuuspykälän mukainen?

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain muuttamisesta (HE 59/2018 vp):

Asia on saapunut työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaan mietinnön antamista varten. Asia on lisäksi lähetetty perustuslakivaliokuntaan ja sosiaali- ja terveysvaliokuntaan lausunnon antamista varten.

 

HALLITUKSEN ESITYS

Hallituksen työllisyyspolitiikan tukena harhaanjohtavat tutkimukset ja graafit

Huterilla perusteluilla ja puutteellisilla arvioinneilla työllisyyspolitiikkaa hoitanut hallitus ratsastaa nyt ETLA:n arvioinnilla, jonka mukaan noin 50 000 työpaikkaa eli noin puolet olisi syntynyt hallituksen toimien seurauksena. Uuden Suomen Facebook-jaossa kerettiin rummuttamaan tätä saatesanoilla: "Nyt se on tutkittu: maailmantalous ei selitä Suomen parannusta kokonaan, vaan Sipilän hallitus sai aikaan puolet 100 000 työpaikan lisäyksestä."

Bengt Holmströmin työllisyysajattelu

Hallitus on alentamassa työttömyyttä helpottamalla irtisanomista, minkä arvellaan helpottavan pienyrittäjien kynnystä ottaa uusia työntekijöitä. Toisaalta tuntuu siltä että irtisanominen on muutenkin kovin helppoa, kun ihminen voidaan näköjään erottaa sillä perusteella että hän on käyttänyt jonkin syöpäyhdistyksen symbolista ruusuketta työasussaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä