KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Gianis Varoufakis

Oikeiston riidellessä vasemmisto voi päättää EU:n tulevaisuuden

Suomessa Brexit nähdään osoituksena oikeistopopulismin vaaroista, myös vasemmiston parissa. Suomen vasemmistossa ajatellaan, että mitään vastaavaa sekoilua ei olisi tapahtunut mikäli Jeremy Corbyn olisi ollut vallassa. Briteissäkin jotkut tuntuvat toivovan, että Labourin voitettua vaalit Corbyn peruisi Brexitin.

Uusi IMF-raportti: Varoufákis oli oikeassa, troika toimi väärin

Kreikan kriisi ei ole ohi ja myös Irlannissa ja Portugalissa vallitsee edelleen massatyöttömyys. Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n rooli kriisin hallinnassa on noussut laajan kritiikin kohteeksi. IMF:n johtaja Christine Lagarde on joutumassa oikeuteen Ranskassa ministeriaikaisesta toiminnastaan, samalla kun eurooppalaisten ja amerikkalaisten johtoasema IMF:ssä ja Maailmanpankissa on tulossa päätepisteeseensä. Lagarde saattaa olla IMF:n viimeinen eurooppalainen johtaja.

Kreikan ja Euroopan tilanne - katso video(t)

Olen melko varma, että jos katsot ensimmäisen videon, katsot toisenkin.  
Olen katsellut Varoufakiksen haastatteluja - jotkin hyvinkin pitkiä - useampana kuukautena. Nämä kaksi antaa kuitenkin hyvin tiiviin kuvan tapahtumista ja mihin Eurooppa on menossa. Videossa on englanninkielinen tekstitys ja se on julkaistu 12.5. 2016:  

https://www.youtube.com/watch?v=1f6MfXV7v6Y 
 

Onko EU:lla tulevaisuutta?

Onko Euroopan unionilla tulevaisuutta? Giánis Varoufákis tuntuu luottavan mutta vaatii paljon.

Varoufakisin poliittinen paluu?

Kreikan entinen valtionvarainministeri Gianis Varoufakis suunnittelee poliittista paluutaan. Hän kertoo italialaiselle L`Espresso-lehdelle antamassaan haastattelussa aikovansa perustaa helmikuussa "paneurooppalaisen liikkeen". 

Kreikka - mikä siinä on niin vaikea ymmärtää?

Olisin ylpeä, jos Suomen johto puolustaisi Suomen kansalaisia kuten esimerkiksi Tsipras ja Varoufakis. 
He yrittivät viimeiseen saakka puolustaa maansa etuja. 
Katsokaa meidän joukkuetta; 
a) 90-luvun laman aiheuttajat (poliittiset päätökset), 
b) kaiken tapahtuneen salaaminen (samat poliitikot ja heidän 'hang around'-ryhmä. 
c) Paavo Lipponen; lupasi että kansa saa sanoa sanottavansa €uroon siirtymisestä - ei saanut. 

Ei sitten annettu Kreikan vetää meitä höplästä

Viimeiset viisi kuukautta ovat olleet tällaiselle omatoimiselle Euroopan talous- ja politiikkatoimittajalle varsin työntäyteistä aikaa. Suurimmasta työsarasta on vastannut luonnollisesti Kreikka ja sen hallitus. Olen hämmästyksekseni huomannut olevani suomenkielisessä mediassa niitä aniharvoja, jotka ovat kirjoittaneet niin sanottua vastavirtaa.

Varoufakisin ministeripesti pian ohi?

Kreikkalaislehti Kontra kertoo Gianis Varoufakisin harkitsevan eroa Kreikan valtionvarainministerin pestistä Kreikan hallituksessa. Lehti perustaa tietonsa nimettömiin suunnitelmat tunteviin lähteisiin.

Lehden mukaan Varoufakisin esiintyminen ranskalaisessa muotilehdessä esittelemässä kotiaan vaimonsa kanssa on herättänyt paljon pahaa verta tavallisissa kreikkalaisissa. Lisäksi juttu hiertää Varoufakisin ja pääministeri Alexis Tsiprasin välejä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä