KissanKulmasta

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n tulevaisuuden suunta

Virta vei ammuttujen ruumiit kauas pois teloittajien silmistä

Tonavan rantatöyräällä oleva juutalaisten murhattujen muistomerkki lähellä Unkarin parlamenttia on valmistettu rautaisista kengistä. Itse muistomerkki on noin 30 metriä pitkä, vaikuttava ja kauhistuttava teos, joka muistuttaa meitä ihmisten poliittisesta pimeydestä ja näköalattomuudesta. Ihmiset tuotiin ammuttavaksi rantatöyräälle perhekunnittain ja joukoittain. Rivissä oli miehiä, naisia, lapsia ja vanhuksia. Virta vei ammuttujen ruumiit kauas pois teloittajien silmistä. Kuvassa on miehen, naisen ja lapsen kengät. Tämä kaikki tapahtui hirvittävänä aikana vuosina 1944 - 1945.

Suomi nousee työllä ja taidolla

Hitlerin Saksa oli myös korruptoitunut komentotalous, jonka väitetyt saavutukset osoittautuvat lähempää katsoen ennemmin propagandakuviksi kuin kiistattomaksi todellisuudeksi.

Kreikka, EU ja Venäjä

Brysselin neuvotteluissa näyttävät olevan vastakkain ylivelkaantunut ja velvoitteistaan irti haluava Kreikka sekä tukiohjelman ehdoista kiinnipitävä EU:n komission, EKP:n ja IMF:n troikka. Tilannetta monimutkaistavat Kreikan johtajien läheiset suhteet Venäjään. Suomessa ei pidetä velkojen leikkaamista mahdollisena, kun taas maksuaikatauluista voidaan keskustella. Asetelma ei kuitenkaan ole todellisuudessa ihan näin mustavalkoinen.

EUROOPPA - TULEVA HALPATYÖALUE?

Lieneekö syvemmin EU- johdon piirissä päivittäisten ongelmien ja vallanhuipulla pysymisen rasittamina ymmärretty omaa vaalikautta huomattavasti kauempana tulevaisuudessa siintelevää Euroopan tulevaisuutta.

Brysselissä valitaan tänään EU:n ulkoministeri - ehkä myös presidentti

 

Nyt jännätään kenestä tulee EU:n uusi ulkoministeri. Valinta on tehtävä tänään. Yhtenä  kärkiehdokkaana on mainittu Italian untuvikko ulkoministeri, jota rasittaa kokemattomuus ulkopolitiikassa.Vahvuutena , että hän on nainen. Tukena Italian uusi vahva pääministeri. Isona EU-maana Italia haluaa osansa johtajakakusta. Tosin moni vielä muistaa Beslusconin pahana häirikkönä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä