KissanKulmasta

Papin pysäyttävä aamuhartaus Ylellä: ´Kansainväliset pankit tuhoavat Suomen´

Myös kirkonmiehet ovat hyvin huolissaan valtiojohdon toimista ja Suomen suunnasta. Kansallisen ryöstämisen vertaaminen raamatulliseen Jerusalemin temppeliepisodiin osuu nykypäivään. Hartauden lausui Vuosaaren seurakunnan pappi Kai Sadinmaa Yle 1:n aamuhartaudessa 9. helmikuuta 2012.

Nauhalta talteen kirjoittanut: Riikka Söyring

Papin pysäyttävä aamuhartaus YLE:ssä

"Etelä-amerikkalainen ihmisoikeustaistelija, ihmisoikeuskriitikko, köyhien puolustaja, piispa Helder Camara, sanoi että jos annat köyhille leipää, olet pyhimys. Silloin kaikki ylistävät sinua, hallitusta ja ministereitä myöten. Mutta auta armias, jos kysyt: "Miksi köyhillä ei ole leipää?"

Silloin olet kommunisti ja ties mikä.

Mitä te tuumaatte tästä? Te, rautavaaralaiset, hyrynsalmelaiset, sallalaiset, posiolaiset ja kaikki muut, joiden paikkakunnalla vaalien äänestysprosentti oli viidenkymmenen tuntumassa.

Arvostettu suomalainen talouslehti Taloussanomat kertoo Suomen takauksien Euroopan finanssikriisissä olevan suhteellisesti ottaen maailman suurimmat. Niiden pitäisi olla noin 3 miljardia. Ei. Viisikymmentä miljardia.

Suomen osuus on enemmän kuin Britannian ja Sveitsin osuus yhdessä.

Samaan tahtiin kuin meidän takaamamme miljardit virtaavat Kreikkaan ja muihin kriisimaihin, niin saman tien ne virtaavat sieltä ulos kansainvälisille suurpankeille, eikä kriisimaiden tilanne siitä yhtään parane, vaan pahenee, sillä niiden velkataakka vain kasvaa.

Tässä ei ole kyse kriisimaiden auttamisesta vaan pankkien puhalluksesta, jolla imuroidaan valtioiden rahat ennen niiden lopullista romahdusta.

Kun Suomen takaamat 50 miljardia lankeavat meille maksuun niin - Hyvää yötä Suomi.

Jatkosodan sotakorvaukset ovat tämän rinnalla lastenleikkiä.

Jeesuksen aikanakin oli järjestelmä, joka kuppasi köyhän ihmisen rahat rikkaiden taskuun. Se järjestelmä oli nimeltään Jerusalemin temppeli. Se oli suuri taloudellisen elämän keskus. Rahaa virtasi temppeliin monella tavalla, muun muassa uhrieläinten myynnillä.

Köyhät ihmiset pakotettiin tuhlaamaan viimeiset lanttinsa temppelissä toimitettuihin uhreihin, ja voiton korjasivat temppelin johto, ylin papisto, ja tätä vastaan Jeesus hyökkäsi.

Hän vastusti kiivaasti sellaisia käytäntöjä ja uskonnollisia säädöksiä, joilla ihmiset syrjäytettiin: työnnettiin ulos yhteisöstä, ja tämä periaate läpäisi kaiken mitä hän teki.

Vaikkapa kuuluisassa temppeliepisodissa, jossa Jeesus kaatoi rahanvaihtajien pöydät: Se oli provokaatio, korruptoituneen temppelin ja sen johdon köyhiä syrjäyttävää toimintaa vastaan. Siitä Jeesus sai kalliisti maksaa. Se oli yksi syistä, jonka vuoksi Jeesus päätettiin surmata.

Meillä on nyt ikioma Jerusalemin temppeli: Kansainväliset investointipankit, joiden aiheuttama tuho on mittakaavaltaan aivan toinen.

Me olemme todistamassa järjettömän suurta taloudellista vallankaappausta, jossa suuret kansainväliset pankit raunioittavat Euroopan kansakunnat: Koko maailman, jos vastavoimia ei löydy.

Mutta, tämä tilanne on meille kutsu. Se on kutsu ja haaste jakamiseen ja yhteisöllisyyteen.

Kirkko on Kristuksen ruumis, jossa jokaisella on oma paikkansa ja tehtävänsä. Jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki kärsivät.

Me elämme nyt etsikkoaikaa. Koko Suomen on nyt pukeuduttava säkkiin ja ripoteltava tuhkaa päälleen. Ensin hallitus ja eduskunta, sitten koko kansa.

On heittäydyttävä polvilleen ja rukoiltava, jotta me löydämme tien pois tästä pimeydestä.

Herra armahda meitä. Aamen."

Lähde: http://areena.yle.fi/audio/1328773858558

 

Hartaus on julkaistu tekstinä myös Verkkomediassa

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=2583

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Toin tämän hartaustekstin tänne lukijan pyynnöstä.

Jari Jakonen

Kiitos tuonnista:
Facebook-tykkäys & UusiSuomi-suositus.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Riikka!

Pointti on kuitenkin siinä, että kun pankit ryöstävät Suomea ja muitakin maita, niin Suomen hallitus ja eduskunta AUTTAVAT niitä tekemään niin.

Pakko tähänkin laittaa linkki tekstiini, joka käsittelee samaa ajankohtaista asiaa:

http://www.seppohauta-aho.net/Voiko%20Sauli%20Niin...

Dari-anne Suomalainen

Tämä kansa kaipaa valistusseuroja, tietämättömyys ja ilkeys suhteessa juutalaisuuteen on niin suuri.

Temppelialue oli kaupungin keskuspaikka, siellä toimi myös, ehkä maailman ensimmäinen pankki, jossa ihmiset, tavalliset kansalaiset, säilyttivät varallisuuttaan, jota eivät halunneet pitää kotona. Eli alueella tapahtui myös rahan vaihtamista, säilytykseen vientiä ja sieltä noutoa.

Kuten kirkonkylissä meillä, kirkko, pankki, koulu, kauppa jne. Kerrotaanhan Jeesuksenkin opiskelleen temppelissä alkeita.

Myöhemmin roomalaiset, tuhottuuaan temppelin veivät myös ihmisten rahat ja kalleidet, niillä rakennettiin Colosseum.

Toinen huomionarvoinen seikka, jota et maininnut, olivat roomalaiset ( miehittäjävalta) ja roomalainen verotus, sekä roomalaismielinen, idumealainen (arabi) kuningas Herodes, joka vaati oman hovinsa elatukseen veroja. Verotus on ollut rankkaa. mutta jeesus ei sitä näytä surevan vaan kehottaa antamaan keisarille, mikä keisarin on.

Lisäksi olivat hellenistit, eli kreikkalais/egyptiläis/syyrialainen
mikä lienee sekakansa, filistealaiset, jotka pillittävät, että heprealaiset syrjäyttävät heidän leskensä jokapäiväisessä avunannossa,
Kreikkalaiset olivat jo tuolloin muiden varassa.

Papin olisi kannattanut huomioida myös kirkko, joka on verottanyt kansaa ikiaikaisesti ja papit kaahuaa kultalameissa suitsukkeineen, rakastavat etumaisia istumapaikkoja, yhä suuremmissa kirkkorakennusissa, metsä-ja maapalstat lisääntyvät, mutta edes hautakuoppaa ei saa ilmaiseksi.

Dari-anne Suomalainen

Kristinusko on alunperin Roomalainen valtionuskonto, joten eipä ihme, että roomalaisten osuus evankeliumissa on kokonaan siirretty syrjään ja pahaksi leimataan juutalaisuus, joka koettiin uhkana uudelle uskonnolle.

Tästä syystä juutalaisuus demonisoitiin, kirjoitukset varastettiin ja väitettiin, että juutalaiset ovat hylätty kansa ja nämä kirjoitukset kertovatkin meistä, me olemme lupauksen lapsia ja siunausten perillisiä.
( kunhan tapetaan juutalaiset pois tieltä. )

Kirkko on pelkkä rosvo ja ryöväri, valehtelija ja vääryyden harjoittaja, antisemitismin, vainojen, pakkokäännytysten, kidutusten, sortojen, karkotusten ja kansanmurhien, holokaustien alkuunsaattaja.

Kirkon kanta on määrännyt myös raamatuntutkimuksesta, VT:tä on saanut tutkia vain ja ainoastaan kristinuskon näkökulmasta. Muu on ollut kiellettyä, tai se on hylätty ja hävitetty. Vanhasta testamentista on saanut etsiä ainoastaan niitä jakeita, joilla voitaisiin todistella Jeesuksesta ja niin on sorruttu naurettavuuksiin, jotka tavallinenkin lukija huomaa.

VT:ssä ei puhuta Jeesuksesta yhtään mitään.

Jos meille käy huonosti me olemme sen ansainneet ja syy on kirkko.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Pihoksi Pihon paikalle, mikäpäs se siinä.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Hei Tuukka!

Mielestäni Riikka teki hienon teon, kun ennakkoluulottomasti nosti esille tämän tekstin. Hyvä, että ev. lut. kirkossakin jotkut ajattelevat tärkeitä ja koko kansakuntaa koskettavia ajankohtaisia asioita.

Dari-anne Suomalainen

Varmaan hyvä niin, mutta asian voi ilmaista myös totuudellisena, ei aina sormella osoitellen juutalaisten suuntaan huonona esimerkkinä.

Se herättää vastenmielisyyttä. Ainakin minussa.

Marko Sihvonen

Tarvittaisiin taas Jeesusta, tai useampaa, noita pöytiä on niin hemmetisti...

Kaarina Piipponen

Tämä pappi Kai Sidenmaa puhui niinkuin asiat ovat tällä hetkellä Suomessa. Näitä tämmöisiä pappeja ja muitakin kansalaisaktivistejä saisi mennä tekemään audienssin Kataisen ja muiden vastaavista asioista päättävien puheille. Ei vain yhden kerran vaan niin monta kertaa, että asia tulee selväksi ja etta noiden ihmisten silmät aukeaisivat kuulemaan totuuden suomalaisten hädästä.

Tästä puheesta tuli mieleeni raamatunkohta Jaakobin kirjeestä 5.luku:

4. Katso, työmiesten palkka, jonka te vainioittenne niittäjiltä olette pidättäneet, huutaa, ja leikkuumiesten valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin.

http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Jaak.5....

Käyttäjän SeppoVehvilinen kuva
Seppo Vehviläinen

Minusta Dari Annen syytökset kirkon antisemitistisestä luonteesta ovat aika outoja kun ainakin meilläpäin pidetään kirkossa Israel-iltoja ja kerätään kolehtia Israelin vainotulle kansalle.

Toimituksen poiminnat