KissanKulmasta

Uusi Suomen Sanakirja

Hyvinvointivaltio = valtio voi hyvin

Hyvinvointiyhteiskunta = ihmiset voivat hyvin

 

http://74.125.77.132/search?q=…=firefox-a linkistä Visitorille kiitokset!

 

http://www.syksy.org/ linkistä ihan mikä tahansa Voimaa antava laulunrallatus

Äidilleni kiitokset terävistä havainnoista ja virkeistä kommenteista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

hantta (nimimerkki)

Suomi on hyvinvointivaltio jos vertaa muihin maapallon maihin ja käy muissakin maissa kuin esim. Ruotsi, Norja ja Kanada.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

hantta, Suomi ei ole kaikille hyvinvointivaltio. Se selviää kun käy niiden luona jotka on heitetty Suomessa hyvinvoinnin ulkopuolelle. Heitä on paljon.

Visitor (nimimerkki)

"Hyvinvointivaltio = valtio voi hyvin

Hyvinvointiyhteiskunta = ihmiset voivat hyvin"

Eri mieltä, ainakin proffa Riihinen...

"– Siinä nyt ilmeisesti Halonen meni samaan ansaan kuin siinä, että hän puhuu hyvinvointiyhteiskunnasta. Se on kyllä uusliberalistinen käsite hyvin pitkälle, koska ei yhteiskunta ole toimija, vaan valtio. Yhteiskunta on päämäärä, valtio on väline. Minusta on hiukan vaarallista puhua hyvinvointiyhteiskunnasta, koska se viittaa siihen, että vapaaehtoisjärjestöjen pitäisi hoitaa systeemiä. Se on sinisilmäisyyttä.

– Minä kunnioitan kaikkea vapaaehtoistoimintaa, mutta täytyy olla realisti. Ei sillä pitkälle potkita."

http://hirvasnoro.blogspot.com/2006/09/olavi-riihi...

Sanakirja joka tulkkaa hyvin ja huumorilla politiikkaa ja sen ilmiöitä löytyy,

http://vaari.vuodatus.net/page/bembolepedia

hantta (nimimerkki)

Kristiina. lueppas tarkemmin juttuni. Mikään maapallon maa ei ole kaikille kansalaisilleen hyvinvointivaltio, jos on niin kerro se minulle.

bodo (nimimerkki)

Bhutan on hyvinvointiyhteiskunta bhutanilaisille,,ja suomi kaikille jotka täällä blogeja pitää+kommentoi niitä

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Katriina Kajanneksen kommentti on OK. Voin täysin yhtyä mielipiteeseen.

hantta (nimimerkki)

Kyläpäs maailmassa on kauheata elää. Jos maailmassa on noin 200 maata ja Suomi on noin 20 hyvinvointivaltion joukossa niin mitä ne muut noin 180 valtiota ovat? Älkää olko niin itsekkäitä, pitää olla onnellisia mitä meillä on ja vähän ajatella muitakin.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Suomi saattaa vielä olla hyvinvointivaltio, mutta ei enää missään tapauksessa hyvinvointiyhteiskunta Riikan määritelmien mukaan. Ja minusta nuo määritelmät ovat hyviä ja kuvaavia.

hantta (nimimerkki)

Suomi ei koskaan ole ollut siinämielessä hyvinvointiyhteisunta koska täällä on ihmisillä aina ollut suuri alkoholiogelma ja siitä johtuu monet muut ongelmat, siitä ei voi syyttää hallituksia se johtuu kansallis luonteesta sama ongelma on aina ollut myös Venäjällä.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

No turha tässä on kaunistella ja väistellä asioita. Olisi aika pohtia, missä kulkee tänäpäivänä toimeentuloraja ja tehdä jonkun sortin tilasto, paljonko ihmisiä on toimeentulorajan alapuolella. Ei tarvitse edes olla mitään "ongelmaa" joutuakseen toimeentulorajan alapuolelle. Eikä se aina ole suinkaan laiskuutta, jos ei ole työelämässä. Kyllä on monelta työt karanneet muille maille. Hyvinvointiyhteiskuntamme haurastuu.....

Juha Väänänen (nimimerkki)

Riikka:

Kiitos olet ihminen joka osaa rakastaa ja myös rakastaa itseään. Siitä se lähtee kuitenkin.

Yksityipuolella suomi on hyvinvointivaltio, mutta kunnallisella puolella se on pahanvointivaltio.

Parasta jakoa vaan kaikille.

hantta (nimimerkki)

Annelle. Kommentti 9. " Hyvinvointiyhteiskuntamme haurastuu" Päätä nyt onko meillä hyvinvointiyhteiskunta vai ei. Totta kai meillä on surullisia tarinoita työttömyydestä joka on todella valitettavaa ja meidän pitää tietysti tehdä kaikkemme että se vähenisi mutta lama on myös muissa maissa. Meillä on myös yllättävän paljon työttömiä joka johtuu alkoholismin seurauksista ja työhalujen puutteesta, yli puolet maailman ihmisitä olisivat iki onnellisia jos saisivat työttömyyskorvauksen verran rahaa. Kelaa myös sitä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

hantta
Suomen valtion tehtävä on huolehtia omistaan eikä hyyssätä kaikkia maailman kansalaisia.

hantta (nimimerkki)

Hemmolle. Se on juuri niin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hantta,
suomalaisten suurin ryhmä alkoholiongelmaisissa ovat keskiluokkaiset, väitettiin radiouutisissa toissa viikolla. Keskiluokka tarkoittaa työssäkäyvää, ei-matalapalkkaisinta ryhmää.
Näkyvät alkoholistit ovat kaduilla ja baareissa. Näkymättömät alkoholistit juovat kotonaan.
Joka tapauksessa missasit artikkelini asian. Valtio on väline, ihmiset pääasia. Jos vasara voi työkalupakissani hyvin, se on silti edelleen väline, vaikka tärkeäkin.

Esittelyssäni mainitut paikat ovat asuinpaikkoja. Loma- ja kyläpaikkoja en katsonut aiheelliseksi alkaa luetella.

Rahan reaaliarvo= mitä rahallasi voit ostaa. Suomalainen työttömyyskorvaus olisi Bhutanissa hyvä raha. Suomessa se ei ole edes riittävä.

Laskelma: 1800 e/ kk brutto - verot - vuokra/asuntolainan lyhennys - seutulippu/autovakuutus+bensat+ajoneuvovero - kotivakuutus - sähkölasku = nälkä
Satunnaiset lääkärikulut, huvittelun ja sen sellaisen voi näet unohtaa.

Visitor H,

kyllä. Valtio on väline, (hyvinvointi)yhteiskunta päämäärä. Välineen hyvinvointi ei takaa päämäärän saavuttamista. Väline on tarpeeton ilman päämäärää. Uusliberalismi on #BKII&REHJ?K;##!!!! ja muutama muu vastaava epiteetti. 

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Hantta: Hyvinvointiyhteiskuntamme haurastuminen on jo todella pitkällä, siis kulissit jotenkin pystyssä. Me emme tarvitse enää yhtään lisäkuormitusta ulkomaalaisista tulijoista ainakaan niissä määrin, mitä Astrid Thors haluaisi. Yhteiskunnassamme monet kulkevat sellaiset laput silmillä, että eivät näe oman kansan hädänalaisten asemaa.

Voisitko ajatella, että joissakin tapauksissa alkoholismi johtuu työttömyyden seurauksista? Kelattu on, että Kelan korvauksilla ei elä ja pienet ne on liiton päivärahatkin matalapalkka-aloilla töissä olleilla.

Voi helevetin työhalujen puutteet. On totta että on niitäkin, jotka vaan eivät edes halua löytää töitä, mutta on tosi paljon niitäkin joille töitä nyt vaan ei riitä. Seuraile nyt vähän uutisia, miten paljon porukkaa joutuu kilometritehtaalle tai lomautetan. Eipä se paljon mieltä ylennä, vaan jos on laput silmillä, niin ei huomaa. Työvoimapulaa ei ole vielä tänä päivänä muualla kuin maahanmuuttajahurmoksessa olevien korvien välissä.

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

Kelan päiväraha lienee alle 500 euroa, joten repii nyt sitten siitäkin.

Visitor (nimimerkki)

"Uusliberalismi on #BKII&REHJ?K;##!!!!" :)

Heitän tähän linkkinä yhden pdf jutun hyvinvointivaltion uhkista, html versiona, kun en noista pdf versioista tykkää, tuumaile siitä, lukukelpoista kuitenkin...

http://74.125.77.132/search?q=cache:IJ555lDA67MJ:w...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Visitor,
kiitän linkistä ja tutustun siihen pikimmiten. Mielipiteeni kuulet sen jälkeen. Ok?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sivulle 5 pääsin, ja hyvin mielenkiintoista tekstiä olikin. Itse olin tuumaillut samaa kun on USAssa oltu ja kaikenlaista nähty.
Asuin Crow-reservaatissa ja heillä oli parempi sairaala sekä koulu kuin valkoisilla naapureillaan. Heimoneuvosto käytti öljystä, puusta ja muusta heimon mailla olevasta yhteisestä omaisuudesta saatavat tulot heimon hyväksi rakentamalla ja ylläpitämällä kaikenlaista tarpeellista, kaikille yhteisesti.

Visitor (nimimerkki)

Risto Isomäki on siinä nähnyt asiat edeltä aika kohdalleen, eikö vain? Sci-fi harrastajana ja lukijana aikanaan innostuin tutustumaan hänen muuhunkin tuotantoonsa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Risto_Isom%C3%A4ki

Reservaateille on ilmeisesti sallittu kohtuullinen itsenäisyys?

Visitor (nimimerkki)

Hieman aihetta sivuten, yllättäen...

"Suurin osa Suomen yksityisestä terveydenhuollosta on lyhyessä ajassa myyty ulkomaisille sijoitusyhtiöille. Vielä kolme vuotta sitten Suomessa toimi kolme suurta kotimaista terveysalan yksityistä yritystä, Medivire, Mehiläinen ja Suomen Terveystalo. Nyt ne kaikki ovat siirtyneet ulkomaiseen omistukseen."

http://www.uusisuomi.fi/raha/47601-ulkomaalaiset-v...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

A. Visitor,
asiat oli todella nähty kohdalleen. Siksi minua niin ottaakin pattiin kaikki nato-kiihkoilijat jotka luulevat saavansa vain hyvän eikä pahaa/lieveilmiöitä kuten uusliberalismia.

Reservaatit ovat varsin itsehallinnollisia, niillä on mm. oma poliisi. Kaikissa reservaateissa ei myöskään vaadita ajokorttia.
Osa (kuten lakotat) ovat julistautuneet kokonaan itsenäisiksi, sanoutuneet irti jenkkien kanssa tekemistään sopimuksista ja vaativat passia alueellaan liikkuvilta heimon ulkopuolisilta.

Minä tykkään Ursula leGuinnin Pimeyden Vasen käsi-kirjasta erityisen paljon.

Visitor (nimimerkki)

"Minä tykkään Ursula leGuinnin Pimeyden Vasen käsi-kirjasta erityisen paljon."

Todella hyvä kirja, luin sen useaankin kertaan, tuli luettua myös se fantasiapuoli, Maameri sarja silloin joskus nuorempana.

"Osa (kuten lakotat) ovat julistautuneet kokonaan itsenäisiksi, sanoutuneet irti jenkkien kanssa tekemistään sopimuksista ja vaativat passia alueellaan liikkuvilta heimon ulkopuolisilta."

Tämä on jotenkin yllättävää, että USA sallii tuolaisen, pitääkin hieman seurata asiaa, utelias kun olen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Visitor,
lienet huomannut että lakotain itsenäisyydestä kertovilla sivuilla ja linkeillä on "ongelmia" toisinaan.
Tapasin Russell Meansin (AIMin johtajia) ohimennen aikanaan. Siinäpä pelottava soturi! Intiaanilapset kyllä juoksi sen perässä aivan innoissaan.

Maameri on kovaa kamaa! Jos löydät jostain Hella S. Haase-nimisen kirjoittajan In a Dark Wood Wandering niin varmaan pitäisit siitäkin. Ja Alkumetsä on sekin upea, siis se yksi ja ainoa osa sitä sarjaa. Mythago Wood muistaakseni alunperin.

Toimituksen poiminnat