KissanKulmasta

Vihreä globalisti vai oikeistoglobalisti presidentiksi?

  • Taloussanomat: virtuaaliraha ja reaalitalous
    Taloussanomat: virtuaaliraha ja reaalitalous

Vihreä globalisti vai oikeistolainen globalisti presidentiksi? Siinäpä pulma.

Presidentin vaaleista keskustellaan joka mediassa. Kaikki keinot ovat käytössä.

Ehdokkaiden äidit muistelevat ehdokkaiden lapsuutta, stylistit ja toimittajat arvioivat ehdokkaiden puolisoiden kykyä kantaa iltapukua edustustilaisuuksissa. Luokkakaverit kertovat, oliko ehdokas koulukiusaaja. Opettajatkin herkistyvät muistamaan juuri tämän poikkeusyksilön. Naapureilla on kerrottavaa.

Presidentinvaaleista on tullut eräänlaista poliittista idols-kisaa, jossa saa pisteitä tyylistä, edustavuudesta ja kilpalaulutaidoista. Kappaleiden sisällöstä tai sävelestä ei keskustella. Kauppa käydään mielikuvilla niin kuin minkä tahansa tuoteryhmän suhteen.

Tärkeät kysymykset jäävät toimittajilta kysymättä. Ei ole sattunut silmääni, että toimittajat olisivat kysyneet Sauli "presidentti on työ" Niinistöltä, mitä hän tarkoittaa uudella maailmanjärjestyksellä josta hän puhuu. Kertoisiko Sauli edes, että uusi maailmanjärjestys merkitsee korporaatiovallalle alistettua politiikkaa ja omaisuuden uusjakoa?

Kertoisiko Sauli "presidentti on työ" Niinistö äänestäjille sen, mitä Ruotsin vasemmiston (Vänsterpartiet) Jonas Sjöstedt kertoo ruotsalaisille Svt:n Aktuellt -ohjelmassa EVM:sta ja uudesta Euroopan unionin poliittisesta sopimuksesta?

"Tämä euroalueen yhteistyösopimus, (Europakten), tarkoittaisi, että luovutamme vallan talouspolitiikastamme EU-komissiolle ja EU-tuomioistuimelle. Valta luovutetaan kansalaisten valitsemilta henkilöiltä ja elimiltä henkilöille, joita ei ole valittu demokraattisen äänestysmenettelyn avulla." Sjöstedt sanoo.

"Tällaiseen vallankäyttöön ei voi lainkaan vaikuttaa. Kyseessä olisi demokratian keskeisestä periaatteesta luopuminen."

"Lisäksi, tulisimme hyväksyneeksi itsellemme politiikkavalinnat, jotka ovat täydellisesti muualla epäonnistuneet ja pakottaneet miljoonat ihmiset Euroopassa köyhyyteen ja työttömyyteen. Tähän ongelmaan ei ole lainkaan korjaavasti puututtu."

"Totuus asiassa on, ettei ole lainkaan kyse mistään yhteistyöstä, vaan puhtaasti keskushallintoon alistumisesta. Luovutamme vallan keskusjohtoiselle hallinnolle, byrokraateille ja virkamiehille, joiden ei tarvitse kantaa vastuuta toimistaan ja, joita ei voi erottaa viroistaan. Sinä haluat meidän menevän mukaan poliittiseen ja taloudelliseen sopimukseen, jonka jälkeen kansalaiset eivät enää voi valita mitään muuta hallintotapaa."

Svt Aktuellt:in toinen haastateltava, Ruotsin valtiovarainministeri Jan Björklund kuulostaa erehdyttävästi samalle, kuin Suomen pääministeri Jyrki Katainen (kok) tai moni muu eurooppalainen ministeri: puhekonsepti on peräisin samasta pajasta.

 

ARVOJOHTAJUUS JA SANANVAPAUS

Arvojohtajaksi pyrkivät ehdokkaat eivät kumpikaan ole kertoneet esimerkiksi sitä, että Helsingin kaupunki on vuokrannut 1.12.2011 alkaen eduskunnalle kaupungin omistamat alueet eduskuntatalon edustalta ja sivustalta. Tarkoitus on rajoittaa sananvapauden ja kokoontumisvapauden käyttöä siinä, missä kansanedustajat ja ohikulkijat sen näkevät: eduskuntatalon edessä.

Eduskunnan kansliatoimikunta on tehnyt aloitteen vuokraamisesta huhtikuussa 2010.

Tästä tarkoituksesta kertoo selkeästi eduskunnan vastaus Itsenäisyyspuolueen Uudenmaan piirin puheenjohtajalle v. 2010. Eduskunta siis vastasi näin yli vuotta ennen kuin vuokrasopimus on tullut voimaan:

Hei,

eduskunnan kansliatoimikunta on tehnyt päätöksen eduskunnan edustan vuokraamisesta Helsingin kaupungilta eduskunnan hallintaan. Kesällä tuo alue oli vielä kaupungin hallinnassa.

Eli nyt eduskunta myöntää itse luvat mielenosoituksiin sekä kaikkiin eduskunnan edustalla järjestettäviin tapahtumiin. Itsenäisyyspäivälle lupaa ei myönnetty.

t. Lasse Jartti

Arvojohtajaksi pyrkivän puhemies Sauli "presidentti on työ" Niinistön allekirjoittama esitys huhtikuussa 2010 Helsingin kaupungille johtikin siihen, että Helsingin kaupunki on vuokrannut 1.12.2011 alkaen eduskunnalle kaupungin omistamat alueet eduskuntatalon edustalta ja sivustalta.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että eduskunta voi nykyisin -perustuslain vastaisesti - rajoittaa tai estää kansalaisten mielenilmaukset eduskuntalon vuokraamilla alueilla.

 

SUVAITSEVUUDEN FASISMI POLITTISENA LYÖMÄASEENA

Ehdokas Haavistosta emme tiedä muuta, kuin että hän ei ole koskaan tehnyt muuta kuin politikoinut; meriittejä ei mainita. Ehkä niitä ei ole?

Rauhanturvaajien kertomukset siitä, ettei Haavisto raportointimatkoilla poistunut hotellin alueelta herättävät ajatuksia.

Tiedämme että Pekka "valtakunnan sovittelija" Haaviston puoliso on mies. Mikäs siinä, rakkaus on rakkautta, kohdistuu se kumpaan sukupuoleen tahansa.

Poliittiseksi taipumus muuttuu, kun sillä myydään ehdokasta. "Jos et äänestä homoseksuaalia, olet suvaitsematon" on esitetty argumenttina keskustelupalstoilla monessa muodossa. Jos et äänestä vihreää, olet ympäristövihollinen.

Natura...

 

ARVOJOHTAJAT JA ARVOMAAILMA

Mutta emme tiedä mitään heidän ajatuksistaan todella tärkeiden asioiden kuten sen suhteen, että jos EU:sta tulee liittovaltio, EU päättää Suomen NATO-jäsenyydestä, ei Suomi itse.

Emme kuule kannanottoja velkaan perustuvan rahan taloudelle tuomista ongelmista.

Kuulemme vain samaa virttä tarpeesta "tasapainottaa julkistalous", tietenkin leikkaamalla menoja so. irtisanomisilla ja yksityistämisillä.

Perustuuko arvojohtajaehdokkaiden (ja hallituksen tai suuren yleisön) mielipide todellisiin lukuihin vai ideologiaan?

Katsotaan.

Henkilöstökulut eivät ole valtionhallinnossa tosiasiassa erityisen suuret.

Valtion henkilöstömenojen osuus valtion budjetista ja bkt:stä oli vuonna 2010 vain 2,5% bkt:stä ja valtion menoista 9 %.

1970-luvulla henkilöstömenojen osuus oli 30% ja 1990-luvulla 17 prosenttia.

http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/04_kuviot_ja_tilastot/06_valtio_tyonantajana/20110715Tyoevoi/name.jsp

Väite siitä, että virkamiehet ovat taakka valtiontaloudelle on yksinkertaisesti virheellinen. Julkishallinnon virkojen alasajosta ei siis ole apua talouden pelastamisessa. Aiemmilla leikkauksilla on kasvatettu Suomen velkataakkaa ja huononnettu palveluja.

Jos valtio tuhlaa ja budjetti kasvaa, sen lähteenä eivät ole suhteettomat henkilöstömenot.

Mikä se siis on? Olisiko Euroopan unionin jäsenmaksut, Euroopan vakausmekanismi EVM:n, Euroopan rahoitusvakausväline ERVV:n ja muiden vastuiden mukanaan tuomat kulut ja korkomenot yksityisille liikepankeille?

Mitä arvoisat ehdokkaat arvelevat?

-----

Kiinnostavinta näissä vaaleissa oikeastaan onkin ollut kaikki se, mitä toimittajat jättävät kysymättä.

---------

edit:

Taloussanomien mukaan Suomen kriisivastuut ovat maailman suurimmat  http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/01/29/nain-suomea-kupataan-entistakin-raikeammin/201221968/170?ref=tf1

ja tässä Kelan tutkimus: Rikkaiden veroprosentti sattumanvarainen http://www.taloussanomat.fi/raha/2012/01/27/uusi-tutkimus-rikkaiden-veroprosentti-050/201221975/139?ref=tf1

edit2 Toimittajat eivät kysy uudesta maailmanjärjestyksestä, mutta Sari Essayah kysyi asiaa
vaalitentissä  http://www.youtube.com/watch?v=3BxnFLZAEiw

 

Lähteet:

Verkkomedia, Hilda Koo : Ruotsia houkutellaan euroon sivutietä - vakausvälineen avulla

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=2412

SvT Aktuellt http://svtplay.se/v/2686560/aktuellt/24_1_21_00_-_textat?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2690001/sb,p102536,1,f,-1

Verkkomedia: Eduskunta pyrkii rajoittamaan kokoontumisvapautta http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=2357

Yrityssektorilla henkilöstömenot keskimäärin 35 % liikevaihdostahttp://www.etla.fi/files/1119_Dp936.pdf

Kirkossa henkilöstömenot 60 % toimintakuluista http://juhamolari.blogspot.com/2011/08/kirkollisverojen-romahdus-tuhoaa.html

YLE: Valtion tuottavuusohjelma halutaan lopettaa: "Ei lisännyt tuottavuutta" http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/12/valtion_tuottavuusohjelma_halutaan_lopettaa_-_quotei_lisannyt_tuottavuuttaquot_2186399.html

Valtiovarainministeriö: Vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma pähkinänkuoressa (uusi, vuodelle 2012 laadittu)http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/03_muut_asiakirjat/20120123Vaikut/ohjelman_esittelydiat17012012.pdf

Hilda Koo: Aatteellisista syistä tapahtuvaa julkisen sektorin alasajoa ei pitäisi naamioida vastuulliseksi talouspolitiikaksi http://hildakoo.blogspot.com/2012/01/aatteellisista-syista-tapahtuvaa.html

sekä eri henkilöiden kanssa käymäni keskustelut. Kiitoksia heille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minun ehdokkaani on nykyään joka vaalien kestosuosikki Kirkkovene - tai sitten jätän äänestämättä.

Kuinka vakuuttava on presidentti, jos äänestysprosentti koko vaaleissa on esim. 30% äänestysikäisistä?

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Hyvä kirjoitus taas ja äänestyksen aion minäkin jättää väliin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kuinka vakuuttava!!? - mitä väliä sillä on, jos iso raha jyllää ja leikki jatkuu meän tavallisten kustannuksella ja selkänahasta. Koko systeemi falskaa. Mutta emmä menetä toivoa ja luotama ihmiskunnan suuhreen syämmeen, kaikesta huolimatta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ämmi,

emme menetä toivoa. Islannista saa hyvän esimerkin.

-------
Minulla on ollut 8 vrk nettiyhteys poikki. Eilen haimme naapurikaupungista nettitikun. Ehkä tämä tästä taas.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No voi, niin haavottuvaisia meän hommat, mutta sie tarttet kyllä nettiyhteyvven, met haluama kuulla ja tavata näitä sinun juttuja ja vähän muuallaki!

Hannu Heikkinen

Vai 8 vrk netti poikki. Mikä yritys tarjoaa teille laajakaistan?

ADSL ( http://fi.wikipedia.org/wiki/ADSL ) on tekniikka, joka on laajakaistan
pohjana. Se tarjoaa siis usean megabitin yhteyden tavallista puhelinjohtoa
pitkin. Onko teidän alueella ollut ongelmia lankapuhelinten käytössä?
Jos ei, tuntuu aika oudolta laajakaistaongelmat.

Kodin ADSL-modeemista matka jatkuu puhelinyhtiön
DSL-keskittimeen ( http://fi.wikipedia.org/wiki/DSL-keskitin ), ja siitä
sitten puhelinkeskukseen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hannu Heikkinen,

en tiedä muilla olleen ongelmia mutta sehän ei tarkoita että olisin ehtinyt kysyä kaikilta ja että niitä ei olisi ollut.

Eilen kävi korjaaja ja lanka"napsu" oli poikki metsän läpi menevässä johdossa. Vika oli siellä, missä arvelimmekin. Perheen oma tarkastusryhmä seurasi linjaa moottorikelkalla ja eräsuksilla näes :D

Lunta - ja nyt pakkastakin - on ollut niin paljon, että puhelinjohdot viistävät paikoin maata metsässä.

Petteri Sahinjoki

"Kuinka vakuuttava on presidentti, jos äänestysprosentti koko vaaleissa on esim. 30% äänestysikäisistä?"

Kyllä äänestämättä jättäminen on tässä tapauksessa ihan hyvä kannanotto.
Nythän esim. pienpuolueilla ei ollut omaa ehdokasta lainkaan.

Ollaan huomattu että esim. seuraavia asioita etelän metia ei mielellään ota rehelliseen, avoimeen ja kriittiseen käsittelyyn.
Rahajärjestelmäämme liittyvä taloudellisen kasvun pakko, ja Naton pommitukset Libyassa.
On toki paljon muitakin vaiettuja asioita.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Kotona makaamista ei noteerata kannanotoksi, valitettvasti. Millainen arvovalta olisi presidentillä jos äänestysprosentti olisi 100 ja hyväksyttäviä ääniä 30% jotka vielä jakaantuvat kahden ehdokkaan kesken?

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Toimittajilta jäi myös kysymättä,
miten Lisbon Treaty, Article 42/7
vaikuttaa presidentin työhön.
1. ..common security and defency policy,
..drawing on civilian and military assets...

2. ...the progressive framing of a common Union defence policy..

3. ...compatable with Nato security and defence...

Oma puolustus pitää viedä alas sopimuksen mukaan...

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Jos katsotte että äänestämään on pakko mennä vaikka kelvollista ehdokasta ei ole, niin kirkkovenettä ja tyhjää äänestyslappua parempi on äänestää Väyrystä. Jos minä äänestäisin toisella kierroksella, kirjoittaisin numeron 4.

Petteri Sahinjoki

Hmmm...

Paavo V. kannattaa jotain, mikä vaikuttaa hyvin epäilyttävältä.

"Väyrysen mukaan uusi koko maailman yhteisvaluutta pitäisi tehdä kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja maailmanpankin johdolla."

http://www.hs.fi/politiikka/V%C3%A4yrynen+Maailma+...

Mist lie miehelle moinen ajatus päähän pälkähtänyt ?

Mutta, se tiedetään että,
niissä kerhoissa missä tuota virttä veisataan, ei tv-kameroita näy.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Kiina, Venäjä, Usa ja EU, ja Saudi-Arabia kaikki samanlaisia tuholaisia. Näin tavallinen kansa Namibiasta kommentoi nykytilannetta. SWAPOn 500:n eliitti kiinalais-kätyreineen tuhoaa maata. http://web.com.na/forums/namibia/politics/34431?pp...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olli Pusan kiintoisa selvitys arvojohtajakandidaatti Pekka Haaviston "laadukkaasta" toiminnasta erikoislähettiläänä http://ollipusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/95765-mis...

------
Pasi Kortesuo,

se on sitten Kirkkovene! :D

Kaisa Jalis

Tässä sinulle asiallisempi selvitys:

http://jannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/95939-pekka...

Haaviston omin sanoin:
http://www.youtube.com/watch?v=FJwyo3f7mR0

Olli Pusa on vellihousu, joka ei uskaltaisi lähteä itse edes Irakiin tai Mogadishuun - saati saada siellä aikaiseksi suomalaisten panttivankien vapauttaminen.

Näistä rauhanneuvotteluista ei uutisoida ja raportoida koko ajan, koska se vaikuttaisi luottamukseen, joka rauhanneuvottelijan tulee voittaa osakseen.

Esa Härkönen

Hyvät blokaajat ! Ei nyt mennä piirtelemään niitä kirkkoveneitä tai jätetä äänestämättä, vaan mennään sinne uurnille näyttämään, että suomalaiset haluavat vaikuttaa. Jos tällaisia ajatuksia heittelette julkisesti, niin teette ajattelematonta myyräntyötä demokratian demoralisoimiseksi ja kaivatte omilla puheillanne demokratian perustuksia.
Oikeastihan poliittiselle ja taloudelliselle eliitille on vain hyväksi, että kansa äänestäisi mahdollisimman vähän (vrt USA). Mahdollisimman pienellä äänestysprosentilla pienennetään puoluekarttaa ja varmistetaan vain Kokoomuksen, SDP:n, Keskustan ja niiden hännystelijäpuolueiden pysyminen vallassa ja näillä puheilla se vain vahvistuu.
Ehkä Presidentinvaalit eivät ole se tärkein äänen antamisen paikka, mutta se takuuvarmasti vaikuttaa henkisesti, myös tuleviin kuntavaaleihin, varsinkin jos näitä puheita heitetään nuorille äänestäjille tai mahdollisesti tuleville.
Ohessa ajatuksia antavaksi linkki eduskuntavaalien äänestysprosentit vuodesta 1907 lähtien. Jokainen voi tykönänsä miettiä, miten äänestysprosentin muutos on vaikuttanut hyvinvoinnin tilaan eri vuosina. Selvä vedenjakaja näkyy esim. finanssialan vapautumisena 1980-luvun puolivälissä ja sen surullisen poliittiset vaikutukset näkyvät tänä päivänä. Sama vedenjakaja nähdään nyt näissä Presidentivaaleissa, koska kansalta viedään toivo ja usko, että asioihin voi vaikuttaa. Ei kannata lietsoa sitä enempää.

http://www.vaalit.fi/uploads/7o1lq64njk.pdf

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Rahajärjestelmäämme liittyvä taloudellisen kasvun pakko, ja Naton pommitukset Libyassa."

Noita erittäin tärkeitä ja Suomen päätösvallassa olevia asioita ei todella ole ollut mukana vaalikampanjoissa. Mitä mieltä mahtavatkaan olla ehdokkaat?

. suvituuli

Tämän päivän Hesarissa vihreä-globalisti Haavisto valitsi listalta kolme tärkeintä:
1. Vienninedistäminen;
2. rauhansovittelu kv. kriiseissä;
3. vapaan kaupan edistäminen. [huom.!!!]

Oikeisto-globalisti Niinistön valinnat samalta listalta:
1. Vienninedistäminen;
2. ilmastonmuutoksen torjuminen;
3. ihmisoikeuksien puolustaminen maailmalla.

Kyllä - juuri noin. Eikä toisinpäin!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

suvituli,

ällistyttävää!

Mahtaako kyseessä olla taktikointi, jolla kumpikin yrittää imuroida toistensa kannattajia?

Se ainakin itselle tulee ensimmäisenä mieleen.

Näinkö kyyniseksi sitä politiikan seuraaminen ihmisen tekee :D

Kaisa Jalis

Etkö ole huomannut Kokoomuksen Niinistön kampanjointia, joka on ihan fuulaa:

- työväen presidentti (samalla ymmärtää keinottelevia pörssiyhtiöitä, jotka irtisanovat työntekijöitä miten sattuu)

- ahneuden vastainen kampanja: Kokoomusta sai muut puolueet kiristää tullakseen hallitukseen, että saadaan 100 euron korotus perusturvaan ja opintorahaan korotus. Kokoomus on köyhien ahneutta vastaan - eli ei ole mitään käsitystä yhteiskunnan tilasta

- ihmisarvo, joka aina hukutetaan pääoman arvon alle!

Hyväntekeväisyyden Niinistö on aloittanut vasta 5 v. sitten, kun hävisi Haloselle vaalit 6 vuotta sitten.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Kiitos Riikka taas tekstistäsi

---

Naurattaa tämä Haavistohysteriä :D
Se on kun uusi karppaus.
Facebookissa ja nettipalstoilla Haavistosta on tehty lähes jumalolento ja jos olet eri mieltä niin ... Pienen hetken (tosi pienen) tuli mieleen että Haaviston kannattajat ovat niin ärsyttäviä että voisi äänestää Niinistöä ;)
Nyt yhtäkkiä porukasta on tullut niin poliittista vaikka suurin osa ei ennen näitä vaaleja ole edes kuullut Haavistosta, saati tietäisi mitään hepun touhuista.
Mut kun se on niin ihq ja sillä on niin söpö puoliso.

Juuh ... hyvin on taas kansalle myyty uusi tuote ... taas viedään pässiä narussa, eipähän tartte itse ajatella.

Mutta joo eiköhän Niinistölle tuo presidenttiys ole pelattu jo.
Kunhan näitä leipää ja sirkushuveja kansalle sillä aikaa, kun nyt ei voi äänestää Big Brother voittajaa niin äänestävt sitten vaikka presidenttiä.

---
http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

sink d,

moni muukin, jonka kanssa olen jutellut, on maininnut "messiaaniset vivahteet" äänestävän yleisön kannanotoissa ja niitä ihmetellyt.

Juha Tikkanen

Viikon seuraillut noita molempien facebook sivuja äänestyspäätöstä miettiessä.
Haaviston sivuilla kyllä ilmenee jonkinasteista maailman vapahtajan syntymistä. Kova mainostus suvaitsevasta Suomesta, ja siinä samalla on tähän mennessä haukuttu, uskovaiset, Niinistön kannattajat, kokoomuslaiset ja perussuomalaiset rasistisiksi homofoobikoiksi. Viimeisimpänä hesarin "rasistinen Suomi" juttua kommentoidessa sitten haukuttiin Suomalaiset miehet maailmalla.

Väliin näkee näitä kommentteja "jee Pekka voittoon, lopetetaan turkistarhaus, näytetään maailmalle, loppu äärioikeistolle ym."
Mietityttää vaan entä jos Pekka voittaa, kuinka tämä kiihkein porukka pysyy aisoissa? Ja miten tämä porukka suhtautuu jos Pekka ei voita?

Niiniston sivut taas on kuin maikkarin maksullista joulusättiä lukisi "jee, hyvä Sauli", "Jenni on ihana", ja jotain sivari/armeijan ylipäällikköjuttua.

Molemmilla sivuilla toistuu teemoja jotka joku kuukausi sitten oli niin niin pahaa impivaaralaista ja rasistista.

Niinistön sivuilla korostuu "perinteiset arvot ja suomalaisuus", ei tästä kauan ole kuin erehtyi puhumaan suomalaisuudesta ja halusi säilyttää jotain perinteitä, niin sai kokoomuslaisiltakin kuulla olevansa niin sisäänpäin kääntynyt.

Haaviston sivuilla kovasti ihmetellyt näitä Suomen lippuja ja linkitetään niin "Finlandiaa"... Muisteleisin, että tuossa keväällä Jääkiekon MM-kullan jälkeen kaikki tälläinen Suomen liputus, maammelaulu ym, sehän saattoi aiheuttaa valtavaa nationalismin tunteita joillekin, ja olla turmiollista maahanmuuttopolitiikalle.

Että koitappa näistä sitten valita, vai tarkkailenko sivusta ja jään odottamaan mielenkiinnolla sitä hävinneen porukan hysteriaa ja itkua.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juha Tikkanen,

Henry Björklid tuolla toisaalla US-blogeissa kirjoittelee:

""Sauli Niinistö harhautti toiminnallaan kansalaisia EU:hun ja euro-järjestelmään liittymisen yhteydessä. Nämä teot ovat olleet alkusykäyksenä valtavan laina- ja takausvastuun syntymiselle, näiden yhteenlaskettu suuruus on jo nyt yli 50 miljardia euroa.
Tällä rahalla voitaisiin työllistää yli 200 000 henkilöä 10 vuoden ajan 2000 euron kuukausituella"

Toinen lyhyt ote kirjoituksen keskeltä: "Niinistön harhautus onnistui - Salolainen vahvisti

Niinistön harhautus onnistui niin perusteellisesti, että myös silloinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen uskoi, ettei EU-äänestyksen yhteydessä vielä päätetä markan kohtalosta. Hän kertoi asiasta Suomen Kuvalehden haastattelussa (15/1997). Puhemiehen tehtävänä on valvoa käsiteltävien asioiden perustuslainmukaisuutta.

Nykypäivä-lehden haastattelussa (24.3.2005) Pertti Salolainen, joka osallistui merkittävällä tavalla EUjäsenyysneuvotteluihin, kertoi markasta luopumisesta:”Onneksi markan katoamisesta ei puhuttu ... Jos silloin olisi sanottu, että markka häviää, olisimme takuulla hävinneet kansanäänestyksen, Salolainen uskoo.

Hän pitää myös valtioviisautena sitä, ettei euroa alistettu kansan-äänestykseen…”Salolaisen lisäksi myös SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja paljasti 18.12.1996 TV1:n ohjelmassa ”K Tervo”, että: ”jos EMU-sidos olisi kerrottu kansalle ennen 16.10.1994 neuvoa antanutta kansanäänestystä, äänestystulos olisi ollut toinen, kuin oli.

”Asian vahvisti myös Iltasanomientekemä 14.6.1997 julkaistu mielipidetutkimus, jonka mukaan EUjäsenyys ei olisi toteutunut, jos kansalaisille olisi kerrottu, että euro sisältyy neuvoa-antavaan kansan-äänestykseen.Edelliset dokumentit paljastavat, että Niinistön harhautus onnistui täydellisesti ja sen seurauksena Suomi joutui valtavaan velka- ja takausvastuuseen."

http://www.seppohauta-aho.net/Voiko%20Sauli%20Niin...

Koko teksti on neljä hyvin kirjoitettua sivua. Artikkeli on pdf-muodossa, joten se on helppo printata.

Parasta kirjoituksessa on se, että myös lähteet annetaan."

-------
Haavistosta muuan lukija kommentoi s-postiini:

"...Haaviston... luentonsa ja puheensa kuulostavat
matkakertomuksilta, joissa on tavattu korkean tason henkilöitä. Ja toden totta, kun katsoo Haaviston CV:tä, hän on kirjoittanut matka-oppaan.
Hänellä on siis erityisesti kokemusta matkailusta ja kyvystä seurustella korkean tason henkilöiden kanssa - suurin osa hänen puheesta perustuu
matkakertomuksiin."

Tuohon ei ole minulla paljon lisäämistä.

Kaisa Jalis

Minuun on tehnyt vaikutuksen Haaviston viisaus ja äly.

Niinistö nyt on kaikista karmein peluri, mitä Suomi ei kaipaa. Katso vain sitä hypetystä, mitä on tungettu joka tuutista.

.... äitiyspakkaus... sillä lailla... ihan kuin Kokoomuksella olisi sosiaalisen hyvinvoinnin tasaisen jakautumisen kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

tuohonpa tekstiin (sink d) voisi yhtyä.

tuo ha-haavistohysteria tuo mieleen 70-luvun taistolaisuuden: samanlaista toimintaa, samaa yht'äkkistä massahenkeä, kuorolaulattamista jne. Taistolaisia on pilkattu, ivattu, naurettu, työnnetty pimentoon.

Kummallinen on ihmispsykologia, tempaudutaan vähän väliä johonkin. Sehän on kuin taloudessa: kupla ja 10 vuoden päästä seuraava kupla. Kriisi ja taas uusi kriisi.

Syvempää vakaampaa ajattelua????

Jari Jakonen

Linkki 'Varjopankkitili' Puheenvuoroomme, josta löytyy 'Fiinimpien pukeutujien €-MBA-sfääri' kuva, jonka lukujen pohjana on tuon Taloussanomien 'virtuaaliraha ja reaalitalous' kuvion luvut:
http://mikamaailmaaliikuttaa.puheenvuoro.uusisuomi...

Fiinimpien pukeutujien €-MBA sfääri kuvaan on piirretty esiin mm. sellofaaniin pakatun jo härskiintyneen tai mätänemään suunnitellun rahoitusinstrumentin, NINJA-lainan (No Income, No Job, No Assets) olemus...

Globaalin varjopankkimaailman keskinäiskerhon bonuspelien ja taseharmaan lonkeroiden ylläpitäminen ja takaaminen on musertaen ja kuristaen poispyyhkäisemässä yhteisen rahan aikana kehittämämme yhteiselämämme institutionaaliset muodot - esim. 'laki' nimellä merkkaamamme ja kehittämämme konsepti vajoaa Ruotsin vasemmiston Jonas Sjöstedtin kuvaamalla tavalla EVM:n edesvastuuttomuuteen.

Petteri Sahinjoki

Tälläisissä vaaleissa pitäisi voida äänestää myös kaikkia ehdokkaita tai tiettyä ehdokasta vastaan.

Veikkaampa että, kotiinjääviä äänestäjiä olisi silloin todella vähän.
Vaalit alkaisivat kiinnostaa ihan eri tavalla.

Toimituksen poiminnat