KissanKulmasta

Kohteena Iran ja Syyria

Lähi -Idän tilanne kärjistyy nopeasti. Euroopan Unioni ja Yhdysvallat harkitsevat laajoja lisätoimia Syyriaa sekä Irania vastaan. Lisätoimet käsittävät muun muassa Iranin keskuspankin muissa maissa olevien varojen jäädyttämisen sekä öljynvientikiellon, kertovat DPA, Reuters ja Haaretz.

Myös tietokoneohjelmien viennin kieltoa Syyrialle harkitaan, samoin vakuutusten myymisen Syyrian pankki- ja energiasektorille kieltämistä.

Iso -Britannia on sulkenut Iranin Lontoossa olevan lähetystön ja kehottanut lähetystön henkilökuntaa ´pakkaamaan kamansa´.

Saksa ja Ranska ovat kutsuneet lähettiläänsä kotiin Iranista. Italia harkitsee samansuuntaisia toimia.

Korkea -arvoinen amerikkalainen sotilasviranomainen kertoi uutistoimisto Reuters´ille ettei "ole niinkään varmaa, että Israel ilmoittaisi YK:lle ennakkoon jos se päättäisi iskeä Iraniin."

Kenraali Martin Dempsey (JSC) myönsi että on olemassa perustavaa laatua olevia näkökohtaerimielisyyksiä Yhdysvaltain ja Israelin välillä parhaasta tavasta hoidella Iranin kysymys.

Yhdysvaltain senaatissa demokraatit ja republikaanit ovat päässeet yksimielisyyteen ja antaneet lakiesityksen Iranin keskuspankin varojen jäädyttämisestä, syynä ´vakavat huolet pankin mahdollisesti harjoittamasta rahanpesusta´.

Iranin keskuspankkia terroristipankiksi nimittänyt hallitus on tyytyväinen, kertoo The Cable.

Ne, joilla on rahoja salaisilla tileillä tai veroparatiiseissa, voivat olla huoletta.

Senaatti ei suunnittele iskuja esimerkiksi Bahamasaarilla, Panamalla tai Euroopassa kanaalisaarilla, Liechtensteinissa, Sveitsissä ja muissa Euroopan maissa todistettavasti harjoitettua rahanpesua vastaan. Rauhassa saavat olla myös Yhdysvaltain kotoiset rahanpesua harjoittaneet pankit. Bloomberg Markets Magazinen mukaan Wachovia kärähti rahanpesuoperaatiosta, jossa se oli pessyt 378 miljardin dollarin (as $378 billion) edestä meksikolaisten huumekartellien rahaa.

Karriääridiplomaatti, Intian entinen suurlähettiläs M K Bhadrakumar,jonka asemapaikkoina oli muun muassa Neuvostoliitto, Etelä -Korea, Sri Lanka, Saksa, Afganistan, Uzbekistan, Kuwait ja Turkki on antanut lausunnon.

Bhadrakumarin mukaan Turkki siirtää länsiliittolaistensa kanssa kouluttamiaan libyalaisia joukkoja Syyriaan. Joukot koulutetttiin alunperin Libyan hallitsijan Muammar Gaddafin kaatamiseksi, mutta nyt niille on uusi tehtävä.

Daily Telegraph´in mukaan Istanbulissa pidettiin salaisia kokouksia, jossa Turkin ja Syyrian opposition edustajat sekä libyalaiset ´vapaaehtoiset´ tapasivat.

Laajamittainen aseiden salakuljetus Turkista ja Jordaniasta Syyriaan on ollut käynnissä jo kuukausia, Bhadrakumar sanoo: "Tarkoitus on luoda siviilisodan olosuhteet Syyriaan. ´Vapaaehtoiset´ on tarkoitus esitellä Syyrialle piakkoin."

Turkki ja länsimaat ovat epätoivoisia, ja niillä on kova tarve luoda myytti ´syyrialaisesta vastarintaliikkeestä´ jota ilman niiden omat röyhkeät aggressiot tulevat päivänvaloon, Bhadrakumar toteaa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kritisoi vieraiden valtioiden sekaantumista Syyrian sisäisiin asioihin, mutta nimeämättä Turkkia, Jordaniaa tai länsivaltoja.

Moskova on vahvistanut, että Venäjän laivasto purjehtii kohti Tartusta Syyriassa.

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Bidenin vierailu Ankaraan on varma merkki siitä, että Yhdysvallat viestii Turkille tien Syyriaan olevan vapaa, sanoo Bhadrakumar, samoin on se, että Jordanian kuningas Abdullah, vierailee Israelissa. Kuningas Abdullah on Saudi -Arabian ´takaportti´ Israelille ja läntisten tiedustelupalvelujen alueellinen yhteyshenkilö.

Turkin ulkoministeri Ahmet Davitoglu on jo ilmoittanut Turkin hyökkäävän Syyriaan heti saatuaan länsimailta luvan. Lausuntonsa Davitoglu antoi Euroopan Unionin ulkoministerien ja Arabiliiton (lue: Saudi -Arabian ja Qatarin edustajien) yhteisessä kokouksessa.

Davitoglun puhe merkitsi erään aikakauden päättymistä: Turkin tasavallan perustajan Kemal Ataturkin ajatus oli, että Turkin ei koskaan pidä sekaantua Lähi -Idän muslimien asioihin vaan keskittyä omaan modernisaationsa, Bhadrakumar muistuttaa.

Turkin armeija arabimaassa on historiallinen tapaus. Matriisi tihkuu ironiaa: arabikumous turkkilaisia vastaan oli Iso -Britannian masinoima, ja nyt, Iso -Britannia näyttelee jälleen keskeistä roolia rohkaisemalla Turkkia arabien kimppuun, ex -diplomaatti päättelee.

Syyrian vallankumous on mennyt pieleen, kirjoittaa Peter Lee Information Clearing Housen artikkelissa. Sunnimuslimit ovat lahjoittaneet varoja hallituksen vastaisille joukoille, mutta muuten jääneet kaappiinsa piiloon.

Lännen ja Persianlahden valtioiden kaihoama Ba´athist -hallinnon kaatuminen jäi tulematta.

Kaduilla ovat vain hallinnon kannattajat.

On tullut harvinaisen selväksi, kirjoittaa Lee, että lännen hallitukset ja Persianlahden valtiot eivät halua rauhaa: joka kerran kun Assadin hallitus on esittänyt uudistusta tai tehnyt sovintoehdotuksen, se on hylätty ´epärehellisenä tai liian myöhään tulleena´.

Yhdysvaltain ulkoministeriön puhehenkilö Victoria Nuland neuvoo Assadin hallintoa vastustavia hylkäämään Assadin tekemän tarjouksen armahduksesta, kertoo LA Times.

Nuland on naimisissa uuskonservatiivi Robert Kaganin kanssa. Kagan on ollut mukana laatimassa PNAC:ia, "Uuden amerikkalaisen vuosisadan" suunnitelmia, jotka hahmottelevat Yhdysvaltain ambitioita Lähi -Idässä sekä tapoja saavuttaa ne.

Mielikuva demokratiaa vaativista syyrialaisista on täysin väärä, kyseessä on lännen ja muutamien arabivaltojen sekä Turkin käynnistämä sodan alkuvalmistelu, muuta ei kannata luullakaan, Lee toteaa.

Turkkilainen Millyet -päivälehti raportoi Ranskan lähettäneen sotilaskouluttajia Turkkiin ja Libanoniin valmentamaan niin kutsuttua Syyrian vapautusarmeijaa.

Artikkelin mukaan Ranska, Iso -Britannia sekä Turkki ovat päässeet sopimukseen aseiden toimittamisesta Syyriaan, ja että kaikki kolme ovat informoineet Yhdysvaltoja aikeistaan kouluttaa ja aseistaa Syyrian oppositiota.

Iranin uutistoimisto IRNA raportoi ranskalaisten ja brittiläisten tiedustelupalvelujen lähettäneen agentteja ottamaan yhteys syyrialaiseen ´vastarintaliikkeeseen´Tripolissa ja kehottamaan levottomuuksien lietsontaan.

Libyan lännen paikalleen istuttama ´kapinallishallitus´on jo tunnustanut Syyrian ´kapinallishallituksen´lailliseksi Syyrian hallitsijaksi.

Daily Telegraph vahvistaa.

Syyrian ´kapinalliset´valmistautuvat luovuttamaan maansa Turkille, länsivalloille ja valituille Persianlahden valtioille.

Libyassa Gaddafin hallinnon aikana vuosia asunut Gerald A. Perreira sanoo pelkäävänsä Lähi -Idän puolesta: "Kun Afrikalla oli sellaisia johtajia kuin Shaka Zulu, Queen Nzingha, Cetshwayo, Dedan Kimathi, Julius Nyerere, Ahmed Sekou Toure, Kwame Nkrumah, Jamal Abdul Nasser, Marien Ngouabi, Ahmed Ben Bella, Samora Machel, Thomas Sankara, Murtala Muhammad, Laurent Kabila ja moni muu, NATO ei olisi selvinnyt rankaisematta Libyan miehityksestä. Nyky -Afrikan johto on valitettavasti muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta nostettu paikalleen valkoisten toimesta."

Perreira kuvaa Gaddafia vilpittömäksi johtajaksi, joka pyrki vastustamaan sortoa ja epäoikeudenmukaisuutta, koska se oli Allahin tahto.

"Demokratian puolustajat", kapinallishallinto NTC pitää entisen hallinnon vanhoja miehiä sotavankeina Misuratassa; heitä kidutetaan ja pilkataan, vastoin kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja, heidän vointinsa heikkenee nopeasti, kuvaa Perreira.

Sivustoilla Libya SOS, Libya 360 ja Mathaba.net on videokuvaa vankien kohtelusta.

Kapinallishallituksen myötä myös musta iho ja afrikkalaisuus on rikos. Kapinalliset kutsuvat mustia nimellä ´abd´mikä merkitsee orjaa.

NATO:n  islamilaiset taistelijat raiskaavat mustia naisia. Monet naisten ruumiit, joita on löydetty, ovat osoittaneet jälkiä raiskauksista, kidutuksesta ja pahoinpitelyistä, kertoo Perreira: Libyasta on tullut helvetti.

Perreiran mukaan länsimedia ei anna totuudenmukaista kuvaa Libyasta; meneillään olevasta kansanmurhasta vaietaan. YK ja Amnesty ovat hiljaa.

Perreira sanoo myös NATO.n huumaavan taistelijansa varmistaakseen että nämä pysyvät sadistisessa tappamismielialassa. Tästä ovat Persianlahden sodan veteraanitkin kertoneet, olleensa "silmämunia myöten huumattuja". Saattaa liittyä myös Pentagonin DARPA -hankkeeseen eli supersotilaan kehittelyyn; ehkä meneillään on kenttäkoe ihmisillä.

Perreira kertoo NATO:n joukkojen omista filmeistä, joissa he ovat kuvanneet itseään tekemässä hirmutekojaan ja jotka he ovat itse lähettäneet youtubeen kaikkien nähtäväksi.

Kaaoksesta huolimatta LLA; Libyan Liberation Army joka tunnetaan myös nimellä LLF; Libyan Liberation Front järjestäytyy. Libyan vapautus länsivalloista on päämäärä, ja Warfalla -heimo on ilmoittanut janoavansa kostoa länsivalloille, Perreira sanoo.

------------

Jos haluat tietää taustoja ja miksi sotaa lietsotaan, lue tämä sosiologi Mahdi Darius Nazemroayan teksti http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=1907 (suomennos).

Nazemroaya on mm. toiminut Libyassa sodan aikana KFPR:n erikoiskirjeenvaihtajana.

------------

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29862.htm

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29864.htm

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29860.htm

 

http://www.informationclearinghouse.info/article29863.htm

Libya SOS http://libyasos.blogspot.com/

Libya 360 http://libya360.wordpress.com/

Mathaba.net http://mathaba.net/news/libya/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Alkaa tuntua siltä, että kun lukee länsilehtiä, on syytä kääntää uutisen sisältö päinvastaiseksi kuin siinä lukee.

Mathaba.net on täynnä afrikkalaista näkökulmaa Lähi -Idän ja Pohjois -Afrikan tapahtumiin. Hyvää musiikkia myös ;)

Tuomas Hako

Semmoista se on se Israelin orjuus. EU maistaa sitä pian, kun Saksassakin jo teevee (=rottaruutu) uhoaa, että maa puhdistetaan toisinajattelijoista. Valtavat antifa-orgiat ovat jo viikkoja pyörineet. Maailma on vajoamassa orjuuteen ja massatuhoon.

Tommi Mäkinen

täytyy vain toivoa ettei Suomi IKINÄ mene NATOon..

Hannu Heikkinen

Tommi, se on jo päätetty ja luvattu. EI ole vaihtoehtoa.

Näetkö ulkona mittavia mielenosoituksia. Niinpä.

Keijo Koponen

Koska Riikalla on läheiset välit verkkomediaan, niin kysyisin että mikä ihmeen Venäjän propaganda-kanava se oikein on? Saako se kenties rahoitusta itänaapurista vai mistä johtuu verkkomedian kritiikitön Venäjän nuoleminen?

Asian vierestä mutta jos sallit tämän kerran.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Keijo Koponen,

Verkkomedia ei tietääkseni saa rahoitusta Venäjältä eikä muualtakaan.
Kukaan toimittajista ei saa palkkaa, ja homma pyörii ´rakkaudesta lajiin´ ajatuksella eli nolla -budjetilla.

Kritiikitön Venäjän nuoleminen, kuten sitä kutsut, eli runsas Venäjä -uutisointi johtunee siitä että esimerkiksi työväenpuolueen ja kommunistisen puolueen jäsenet kääntävät ahkerasti tekstejä, joten niitä saattaa vaikuttaa olevan suhteessa paljon.

Verkkomedia julkaisee kyllä perussuomalaisten, itsenäisyyspuolueen, vasenryhmän jne sekä riippumattomien kansalaisjärjestöjen kannanottoja/ tekemiä käännöksiä ja tiedotteita kun niitä tulee.

Jos sinulla on joutoaikaa/halua niin Verkkomedia tarvitsisi lisää kääntäjiä ja myös oikolukijoita...wink wink.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Pikku" kooste "eurokriisistä" tähän väliin:

Teksti: Paul Craig Roberts, Globalresearch
Suomennos: Riikka Söyring
-----------------

Marraskuun 25. päivä, kaksi päivää Saksan epäonnistuneen lainahuutokaupan jälkeen jolloin Saksalta jäi myymättä 35% se kaupitsemista 10 -vuoden valtionvelkakirjoista, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schaüble ilmoitti että Saksa saattaa perääntyä vaatimuksista, joita se oli esittänyt eli että ne yksityisesti omistetut liikepankit joilla oli pulmallisia Kreikan, Italian ja Espanjan valtionvelkoja taseissaan joutisivat ottamaan osan tappioista vastaan alaskirjaamalla osan veloista.

Yksityiset liikepankit haluavat tietenkin välttää tappioita joko pakottamalla Kreikan, Italian ja Espanjan hallitukset maksamaan niin että ne pakottavat kansalaisilleen äärimmäisen niukkuustyrannian leikkausohjelmineen, tai sitten niin että Euroopan keskuspankki EKP painaa kylliksi euroja joilla se ostaa ongelmalliset valtionvelat yksityisiltä liikepankeilta.

Rahan painaminen velkojen lunastamiseksi on vastoin EKP:n omaa sääntökirjaa.
Saksalaiset pelkäävät erityisesti tätä vaihtoehtoa, koska heillä on hyvässä muistissa Weimarin tasavallan aikainen hyperinflaatio.

Selvästikin Saksan hallitus ymmärsi viestin, jonka sille välitti järjestetty lainahuutokaupan epäonnistuminen. Ei ole mitään syytä, miksi Saksa - onhan sillä suhteellisen alhainen velan suhde bkt:een verrattuna pulassa oleviin euromaihin - ei saisi velkakirjojaan kaupaksi.

Jos Saksan luottokelpoisuus on epäilyksen alainen, kuinka voidaan odottaa Saksan takaavan muita maita?
Todiste siitä, että Saksan velkakirjahuutokauppaa manipuloitiin saadaan Italian kaksi päivää myöhemmin olleesta menestyksekkäästä velkakirjahuutokaupasta.

Outoa, eikö totta?
Italia, suurin takauksien tarpeessa oleva EU -maa pystyy yhä myymään velkakirjojaan mutta Saksa, joka ei tarvitse takauksia ja jonka odotetaan kantavan epäsuhtainen taakka Italian, Kreikan ja Espanjan takausvastuista, ei saa omia velkakirjojaan kaupaksi.

Vakaa mielipiteeni on, että Saksan epäonnistuneen velkakirjahuutokaupan takana olivat Yhdysvaltain valtiovarainministeriö, Euroopan keskuspankki ja EU:ssa päättävässä asemassa olevat tahot sekä yksityiset liikepankit, joiden taseissa on valtioiden ongelmaluottoja.

Mielipiteeni perustuu seuraaviin tosiasioihin. Goldman Sachs ja amerikkalaiset liikepankit ovat taanneet kenties biljoonan (one trillion) tai enemmänkin edestä eurooppalaista valtionvelkaa myymällä swappeja ja vakuutuksia joihin ne eivät kykene vastaamaan. Maksut, joita amerikkalaiset pankit saivat, menivät voittoihin ja johdon bonuksiin.

Tämä on se mekanismi, joka romautti amerikkalaisen vakuutusjätti AIG:in ja johti amerikkalaisten veronmaksajien kustannuksella annettuun TARP -pankkitukeen ja Goldman Sachsin hävyttömiin voittoihin.

Jos yksikään eurooppalainen valtionvelka jää maksamatta, swappeja liikkeelle laskeneet ja alirahoitettuja velkatakauksia velkaa vastaan antaneet amerikkalaiset rahoituslaitokset ovat lirissä, koska niillä ei ole tarvittavia summia.
Yhdysvaltain rahataloussektorin maine ei luultavasti kestäisi sen liikkeellelaskemien swappien lunastamisen laiminlyöntiä.

Tästä seuraa, että eurooppalaisen velan ´epäonnistuminen´ aiheuttaisi talouskriisin uusiutumisen Yhdysvalloissa; uuden kierroksen pankkitukia ja/ tai uuden kierroksen ´kvantitatiivista kevennystä ´Yhdysvaltain yksityisesti omistetun keskuspankki Federal Reserven (FED) taholta, siis rahan painamista vastuuttomien rahoitusinstrumenttien aiheuttamien vahinkojen kattamiseksi - joiden rahoitusinstrumenttien liikkeelle laskeminen on rikastuttanut vain pikkuruista pankin toimitusjohtajien joukkoa.

Presidentti Obama - joka on osallistunut tiiviisti eurokriisin ratkaisuun suljettujen ovien takana käydyissä neuvotteluissa -
ei varmastikaan halua lähteä vaalivuoteen tällaisen korkean profiilin rahoitussektorin epäonnistumisen kanssa.
Joten ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Yhdysvallat halua Saksaa pois tieltä neuvoteltaessa eurooppalaisista takausjärjestelyistä.

Yksityiset ranskalaiset, saksalaiset ja hollantilaiset pankit, jotka tuntuvat olevan eniten altistuneita ongelmaluotoille, eivät halua tappioita.
Joko niiden taseet, jotka Wall Streetin vilpilliset johdannaiset jo raunioittivat, eivät kestä enempää tappioita tai ne pelkäävät osakehintojen putoamista alenevien tulojensa takia, jos/ kun ne joutuvat alaskirjaamaan tappiollisia valtionvelkoja.

Toisin sanoen asiaan sekaantuneilla pankeilla on niilläkin voimakkaat motiivit saada Saksan hallitus pois tieltä häiritsemästä niiden voittotavoitteita.

Euroopan keskuspankki EKP ei halua olla Yhdysvaltain keskuspankkia FED:ia tai Englannin pankkia (BoE) vähäisempi tekijä. EKP haluaa vallan ottaa käyttöön kvantitariivisen keventämisen omillaan.

EKP on turhautunut sille asetetuista ehdoista jotka Saksa vaati omasta valuutastaan luopumisensa ehtona ja Saksan keskuspankin hallinnasta maan rahamäärän suhteen.

Euroopan Unionin johtajat haluavat "enemmän yhtenemistä" millä tarkoitetaan vähemmän suvereniteettia so. itsenäisyyttä EU:n jäsenmaille.

Saksa, joka on EU:n jäsenistä vahvin, on tiellä. Saksa estää EU -johtoa käyttämästä niin suurta valtaa kuin EU -johto halajaa.

Joten: Saksan velkakirjahuutokaupan epäonnistuminen oli orkestroitu tapahtuma, jolla rangaistiin Saksaa ja varoitettiin Saksan hallitusta olemaan häiritsemättä "yhtenäisyyden rakentamista" ja vallan kaappaamista jäsenmailta.

Saksa on ollut lyöty aina sen II maailmansodassa kärsimän tappion jälkeen siinä mielessä että se on kykenemätön omaksumaan vahvaa johtajuutta. Jokainen merkki saksalaisesta johtamisesta tukahtuu muistumiin Hitlerin kolmannesta valtakunnasta.

Seurauksena Saksa on työnnetty mukaan Euroopan Unioniin joka aikoo tuhota jäsenmaidensa hallitusten poliittisen suvereniteetin, aivan kuten Abraham Lincoln tuhosi Amerikan osavaltioiden suvereniteetin.

Kuka tulee hallitsemaan Uutta Eurooppaa?
Selvästikin Goldman Sachs ja yksityiset eurooppalaiset liikepankit.

Euroopan keskuspankin uusi johtaja on Mario Draghi. Mario Draghi oli aiemmin Goldman Sachs Internationalin toimitusjohtaja ja Euroopan osaston varatoimitusjohtaja. Draghi on toiminut myös Italian pankin pääjohtajana, EKP:n hallitusneuvostossa, Kansainvälisen järjestelypankin (BIS), jälleenrakennuspankin (Bank for International Reconstruction and Development), Aasian kehityspankin (ADB) ja rahoitusvakausneuvoston puheenjohtajana.
On selvää, että Draghi aikoo suojella pankkiirien valtaa.

Italian uusi pääministeri, joka nimitettiin virkaansa - ei valittu vaaleilla - oli Goldman Sachs´illa kansainvälisten asioiden neuvonantajana. Mario Montin nimitti pääministeriksi Euroopan komissio. Monti on myös trilateraalisen komission Euroopan puheenjohtaja; trilateraalinen komissio on paitsi pankkimaailman valtaliitto, amerikkalainen organisaatio joka edistää Yhdysvaltain hegemonia -pyrkimyksiä ympäri maailmaa.
Monti on Bilderberg -ryhmän jäsen samoin kuin Spinelli -ryhmän jäsen; Spinelli on organisaatio, joka luotiin syyskuussa 2010 johtamaan Euroopan yhdentymistä.

Aivan kuten vaaleilla valitsematon pankkiiri asettettiin Italian pääministeriksi, samoin asetettiin vaaleilla valitsematon pankkiiri Kreikan pääministeriksi.
Tarkoitus on tuottaa pankkiirien haluama ratkaisu velkakriisiin.
Kreikan tuore pääministeri Lucas Papademos oli Kreikan pankin pääjohtaja vuosina 2002 - 2010. Hän toimi myös Euroopan keskuspankin varajohtajana, ja hän on myös Yhdysvaltain
trilateraalikomission jäsen.

Jacques Delors, Euroopan Unionin perustajaisä lupasi Britannian
ammattiliittojen keskusjärjestölle (TUC) vuonna 1988, että Euroopan komissio tulisi vaatimaan hallituksilta työläisten oikeuksia puolustavaa lainsäädäntöä.
Sen sijaan huomaamme että pankkiirien kontrolloima Euroopan komissio vaatii Euroopan työläisiä takaaman maksun pankeille hyväksymällä matalamman palkkatason, vähemmän sosiaali- ja terveyspalveluja ja myöhäisemmän eläkeiän.

Euroopan Unioni, niin kuin kaikki muukin, on vain jälleen eräs juoni, jolla pyritään keskittämään varallisuus harvojen käsiin Euroopan kansalaisten kustannuksella.
Euroopan kansojen kohtalona on, kuten on amerikkalaistenkin, olla 21. vuosisadan maaorja -luokka.

Kirjoittaja Paul Craig Roberts toimi Reaganin hallinnon aikana Yhdysvaltain varavaltiovarainministerinä.

---------------------

kommentti:

Euroopan parlamentissakin Mario Draghin nimittäminen EKP:n johtoon herätti kysymyksiä.

Varsinkin koska tuhannet ja tuhannet kansalaiset olivat lähestyneet europarlamenttia raivostuneilla kirjeillä kuultuaan nimityksestä.

Parlamentti totesi että "Mario Draghi oli maailman neljänneksi suurimman investointipankin Goldman Sachsin Euroopan-varatoimitusjohtaja vuoden 2002 tammikuusta vuoden 2006 tammikuuhun asti. Tuona aikana kyseinen pankki – sen lisäksi, että se on yksi pääsyyllisistä nykyiseen rahoituskriisiin – osallistui aktiivisesti Kreikan hallituksen kirjanpitohuijausten salailuun ja luultavasti avusti tilien väärentämisessä, velkojen salaamisessa ja julkisen talouden alijäämän peittelyssä."

Äänestyksen jälkeen tulos oli 499 ääntä puolesta, 72 vastaan ja 89 tyhjää ääntä.

Erittäin arvostettu talousprofessori Michael Pettis summaa hyvin sen, mistä G20 -tapaamisissa ja muissa kriisikokouksissa tosiasiassa neuvotellaan: "Työläiset voidaan panna maksamaan korkealla työttömyydellä ja alennetuilla palkoilla, keskiluokka voidaan panna maksamaan inflaatiolla, joka tuhoaa sen säästöt, yksityisyrittäjät voidaan panna maksumiehiksi veronkorotuksilla ja omaisuuden pakkolunastuksilla tai sijoittajat voidaan panna maksumiehiksi velkojen alaskirjauksilla ja niin edelleen, mutta joku maksaa kuitenkin."

Poliitikot vain päättävät, keneltä perivät ´vastuullisen politiikan´ kustannukset, Pettis sanoo.

Pettisin mukaan kyseessä on puhtaasti valtioiden velkaantumisen logiikka - mureneva uskottavuus saa sijoittajat pakenemaan, mikä tietenkin murentaa uskottavuutta lisää. Poliittisen uskottavuuden mureneminen on osa prosessia.

Tämä ralli jatkuu, niin kauan kuin veronmaksajat vain nurkuvat mutta maksavat.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubR...
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=1928

Hannu Heikkinen

Huh huh. Tuo yo. teksti kannattaa lukea ajatuksen kanssa. Ja katsoa, kuka sen on laatinut.

Ehllä Hesari ottaisi asian käsittelyyn? :D

Esa Härkönen

Juuri tämän takia Iranilla pitäisi olla ydinase. USA ei usko kuin kauhun tasapainoa. Se on ainoa tapa takoa niille järkeä päähän.

Esa Härkönen

Ja toiseksi. Venäjä tietää tasan tarkkaan, että USA ja muut länsivaltiot yrittävät omia Syyrian kaasukenttiä tulevaisuuden energiavarannokseen. Nyt on menossa uus-jako ja suurin osa ei sitä tajua. Sen takia venäjän laivasto on purjehtimassa pitämään huolta energia-politiikastaan. "Ilmainen" kaasu on uhka venäjän maksulliselle kaasulle

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Esa Härkönen,

varmasti olet oikeassa siinä että Venäjä ei puhtaasta ihmisrakkaudesta ole sotalaivoilla liikkeellä. Kyllä varmasti kaasukaupoilla on ollut vaikutusta liikkeelle lähtöön.
Venäjällä on Tartuksessa laivastotukikohtakin.

Olen itsekin joskus miettinyt, että joka maalla pitäisi olla oma ydinase niin kenties sitten nämä älyttömyydet loppuisivat.
Toisaalta kavahdan ajatusta ydinaseista ylipäänsä.

Esa Härkönen

Itsekin atomipommi-sodan uhan alla lapsuuteni viettäneeni, en asiasta oikein innostu, mutta reaalipolitiikka on reaalipolitiikkaa. Iranille on erittäin tärkeätä saada se ydinase aikaiseksi, koska länsimaat kiristävät koko ajan Iranin taloudellista hirttosilmukkaa ja on vain ajan kysymys, kun Iranin poliitikot kilahtavat ja tekevät länsimaiden silmissä, herkullisen ulkopoliittisen virheen. Ja tämä kaikki öljyn takia. Iran ei ole kertaakaan muistini aikana hyökännyt täysmittaisesti naapureitaan vastaan. Vähän väliä se on saanut maistaa muiden maiden vihamielisyyttä ja ulkovaltojen pyrkimyksiä saada se valtaansa. Länsimaiden pakotteet ja muut kiristykset ovat törkeintä ja iljettävintä kaksinaismoralismia mitä voi vaan olla. Sen takia Iranin on syytä pitää ihan samanlainen linja, kuten Pohjois-Koreassakin on. Jos se myöntyy senttiäkään, se on lopun alkua ja toinen "irak". Länsimainen demokratia on "mc-donalds" demokratiaa, eikä todellista suoraa demokratiaa. Iranin ydinase ei paljoa vaikuta länsimaiden tuhansien ydinkärkien rinnalla ja iranille ydinase on vain pelkkää politiikkaa, ei todellinen itsepuolustus-väline. Hyvä pelote kuitenkin. Jokaisella maalla jonka suveriniteettia uhataan, pitäisi olla ydinase. Se tuo valtaa, mutta myös tietoisuuden, että silloin on todellinen strategisen ydiniskun kohde. Myös toinen puoli tietää joutuvansa mahdollisen iskun kohteeksi, joten se pakottaa istumaan samaan neuvottelupöytään, kuten aikoinaan kylmän sodan aikana.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tuolla Verkkomediassa Heikki Sipilä oli viskannut Prensa Latinasta kehiin tekstin Syyriasta, jossa kerrotaan EU:n harjoittamasta mediasensuurista:

"EU yrittää vaientaa Syyrian median

Syyrialaiset mediatoimittajat sanoivat Prensa Latina -uutistoimistolle sunnuntaina, että tällaiset toimet osoittavat Lännen todelliset tarkoitusperät Syyriaa, sen instituutioita ja kansaa kohtaan. Yksi toimittajista ihmetteli, "mitä Länsi itse asiassa pelkää"?

Kaksi viikkoa sitten Ranska esti yksityisen syyrialaisen Addounia-kanavan lähetykset ja jopa sulki sen satellittisignaalin. Sittemmin EU yhtyi blokkina tähän sanktioon.

Syyrian SANA-uutistoimisto tuomitsi sunnuntaina kostotoimet näitä kolmea mediaa kohtaan - jotka eivät ole edes valtiollisia - ja totesi tällaisten menetteytapojen olevan yleisten ihmisoikeusjulistusten ja samalla EU-maiden perustuslakien vastaisia.

(...)
SANA totesi, että Al-Watanin johtaja on korostanut lehtensä kertovan Syyrian asioista sellaisina kuin ne todellisuudessa ovat samaan aikaan kun läntiset mediat levittävät maailmanlaajuisesti valheita Syyriasta.

(...)
SANA viittasi myös ranskalaisen lehtimiehen Thierry Meissanin hiljattain tekemään paljastukseen, jossa todettiin Bashar Al-Assadin hallinnon tappamiksi väitetyistä henkilöistä suurimman osan olevan elossa ja kerrottiin, että "tapettujen" ihmisten nimiä oli summittaisesti poimittu puhelinluettelosta ja toimitettu Lontoossa toimivalle ns. "Syyrian ihmisoikeusjärjestölle". Järjestöllä ei ole minkäänlaista virallista statusta."

--------
Kovaksi kiihtyy "sanasota" ja sensuuriase on sitten otettu käyttöön.
Minusta EU:n kilpailulainsäädäntö, sananvapaus jne säädökset kieltävät tällaisen sensuuritoiminnan, että suljetaan yksityisiä tv- ja radiokanavia tai häiritään niiden toimintaa.

Hannu Heikkinen

Iso ongelma on Saudi-Arabia, joka on marionettihallitsijoiden kuningaskunta,
tottelee kiltisti USA:ta kaikessa. Oletteko kuulleet KERTAAKAAN 30 vuoteen,
että Saudi-Arabia olisi julkisesti paheksunut mitään USA:n tointa?

Suhde on molemminpuolinen, Saudi-Arabia saa pitää oman hirmuhallinnon ilman
USA:n väliintuloa (Saudi-Arabia on täydellinen sortovaltio, jossa esimerksiksi nainen ei saa ajaa autoa, eikä siellä ole uskonnonvapautta).

Tuomas Hako

Saksassa kielletään pian viimeinenkin puolue, joka on pitänyt esillä Saksan kansan kärsimyksiä ja kritisoinut voittajien tottelemista ja heidän valheidensa levittämistä. Heuidät leimataan joiksikin lapsenmurhaajiksi ja terroristeiksi, vaikka kaikki terrorismikin tuntuu poliisin valhetarinoilta ja on ihmeellistä, että puolue kielletään, vaikka se ei mitenkään asiaan liity. Ja vaikka jonkun puolueen jäsen tekee jonkun rikoksen, miksi se olisi peruste koko puolueen kieltämiselle? Ennen sentään oli yleisesti tiedossa, että puoluetta haluttiin kieltää ja siksi poliisi oli soluttanut siihen rikollisia. Nyt tuntuu kuitenkin, että ei ole edes viitsitty käyttää tällaisia, vaan yksinkertaisesti valehdellaan Bin Ladenin kuoleman tapaan ilman mitään todisteita. Puoluetta alettiin vaatia kiellettäväksi jo ennen mitään tällaisia syytöksiä, sillä toisinajattelu kulemma yllyttää terrorismiin.

Tuomas Hako

Kaikki eivät ole kusipäitä:

http://www.dersemit.de/

Mutta jos jokin maa säätää kusipäisyyden lailla ja kriminalisoi ei-kusipäisyyden, niin silloin kaikki ovat kusipäitä. Esim. jos Saksassa nyt kielletään ihmisten puolueet ja kaikki pakotetaan toistamaan samaa kuin heidän maanpetturimediansa, niin heistä tulee lakisääteisesti kusipäitä kaikista lopuistakin.

Hannu Heikkinen

Tuomas, voitko lyhyesti kuvata, mitä ko. saksankielisellä sivulla kuvataan?

Toimituksen poiminnat