KissanKulmasta

Kaasua, komisario Pako

Ylimeteorologi Erkki Nystenin pitkän ajan ennuste on epämiellyttävä. Hänen mukaansa maapallon keskilämpötila nousee seuraavan sadan vuoden aikana huomattavasti, mistä seuraa mm. aavikoitumista, juomaveden puutetta ja lajien kuolemaa. Ilmastonmuutosta ei voi enää estää, se mahdollisuus hukattiin jo kauan sitten. Ilmastonmuutoksen seurauksista seuraa myös ilmastopakolaisuus. Nälkää näkevien osuus maailman väestöstä kasvaa.

kertoo tiistain 25.11 2008 Savon Sanomat.

Ilmastopakolaisten alkaessa liikkua lähemmäs kotinurkkiasi punnitaan sydän, tahto, itsekkyys ja selviytymisvaisto samalla vaa´alla. Mihin suuntaan kallistunevat punnukset, löytyykö tasapaino?

 

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2008/10/03/haastateltavana-joku-muu/

ja

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2008/09/29/minua-pelottaa/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Arnold (nimimerkki)

Ei pidä uskoa kaikkea, minkä lukee tai joku yliauktoriteetti sanoo.

Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden. Jotta pitkän ajan ennustetta voisi pitää millään tavoin luotettavana ja siten poliittisten tai henkilökohtaisten päätösten perusteena, pitäisi sen ennustuskyky pystyä verifioimaan ensin lyhyemmällä ajanjaksolla toteutuneeseen todellisuuteen verraten. Toistaiseksi ne ovat tässä suhteessa osoittautuneet suunnilleen yhtä päteviksi kuin Stetson-Harrison -menetelmä.

Lepakko (nimimerkki)

Hmm, mitähän minun pitäisi asialle tehdä? Vene kulkee jo tuulivoimalla, mutta bensaa on pakko polttaa työmatkoilla ja muutenkin. Tällä palkkatasolla ja verotusastella rahaa ei asumis- ja muiden pakollisten kulujen jälkeen jää säästöön. En siis aio elättää yhtä ainutta ilmastopakolaista, sydämetön ja tahdoton kun olen.

rosenbaum (nimimerkki)

Odotan ensin että tiedemiehet saavuttavat yhteisymmärryksen mitä on menossa/tulossa,,kysytkö meteorologilta vai geologilta vai arkeologilta,,aina eri vastaus !
itse olen niin wanha(s.1961)että omana aikanani on ilmasto kieltämättä lämmennyt,,kysymys kuuluu,kuinka paljon siitä on ihmiskunnan osuus ??Ei varmaan ainut/koko syy??Suurimpia uhkia taas ovat esim siperian soiden mahdollisen sulamisen aiheuttamat metaanipäästöt,jotka ovat ihan eri luokkaa kuin suomen kaikki päästöt yhteensä,,vaikka pelkkää hernerokkaa syötäis !

AnonyMouse (nimimerkki)

Kun Golf-virta pysähtyy, ei pakolaiset liiku mihinkään.

Se on IceAge nro 21 vuorossa sitten. tjsp.

riikka söyring (nimimerkki)

Ilmasto on lämmennyt, se lämpenee lisää. Napajäätiköiden sulaminen muuttaa maapallon (kuvitellun keskiakselin) kallistuskulmaa, joka muuttaa...
Sulavedet muuttavat merivirtojen kulkusuuntia ja lämpötilaa, joka muuttaa...
Merivirtojen kulkusuunnat ja lämpötilat vaikuttavat tuuliolosuhteisiin ja sateisiin. Myrskyjä luvassa.
Vedenpinta nousee.
Päiväntasaajalla ei mene lujaa, mutta eipä mene meilläkään. Suomesta saattaa tulla Suomaa jatkuvien sateiden takia, ravinto muuttaa viljasta kalaksi ja sammakoiksi.
Laajenevat autiomaaalueet vaikuttavat nekin puolestaan tuuliolosuhteisiin ja sateisiin.

Emme edes pysty ennustamaan, mikä kaikki tulee muuttumaan.

Arnold (nimimerkki)

"Ilmasto on lämmennyt, se lämpenee lisää."

Ai, sulla on joku kristallipallo vai teenlehdistäkö luet? Mene ihmeessä kykyinesi Skepsis r.y.:n tai CSICOP:n pakeille, niin tienaat rahaa!

"Emme edes pysty ennustamaan, mikä kaikki tulee muuttumaan."

No nimenomaan. Mistä siis kumpuaa vankkumaton usko globaaliin lämpenemiseen?

Riikka Söyring (nimimerkki)

Arnold,
muistini toimii, tietojen etsintäkykyni ja tilastojen lukeminen toimivat. Lisäksi minulla on huomiokyky.
Enkä käytä kokonaama-aurinkolaseja.

Olisipa hauska tietää, milloin ja mikä pala irtoaa mantereesta, ja mistä, ensimmäisenä kun merivirtojen jäähtyminen ja reittien muuttuminen -kaiken muun ohella- muuttaa siirroslinjoihin kohdistuvaa puristusta. Kalifornia?

Toimituksen poiminnat