KissanKulmasta

NATO ja hiilijalanjälki

Tulin uteliaaksi. Joten käväisin NATO:n kotisivuilla.

Sieltä löytyi etsimäni tieto: NATO lentää 1000 hyökkäyslentoa per viikko Libyaan.

Menossa mukana joukkoja 7000 (troops), yli 200 lentokonetta, 20 laivaa ja tietenkin autot ymv. joiden määrää ei mainita.

Seuraavaksi etsin hiilijalanjälkilaskurin. Sellainen löytyi sopivasti NATO-myönteisestä Helsingin Sanomista.

HS:n laskurilla sain aikaan seuraavan laskelman:

20 lentoa viikossa tuottaa 5940 kilon hiilijalanjäljen.1000 lentoa viikossa tekee 297 000 kg viikossa. Maaliskuusta tähän päivään tekee jotakuinkin 28 viikkoa. 28 x 297 000 = 11 316 000 kg hiilijalanjälkeä.

Tässä vaiheessa laskuja alan nauraa EU:n ja NATO-maiden ilmastohuolille ja päästövähennyspuheille.

 

http://www.nato.int/cps/en/natolive/opinions_73685.htm?selectedLocale=e

http://hiilijalanjalki.hs.fi/calculator/main

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25433

http://dalje.com/en-croatia/nato-logo-became-swastika-at-the-conference/278521

http://www.b92.net/eng/news/region-article.php?yyyy=2009&mm=10&dd=18&nav_id=62427

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5268950.stm (swastika mittens)

Siviilejä on demokratisoitu ahkerasti: maaliskuun 31. päivän jälkeen on tehty 20.633 hyökkäystä (sortie) sekä 7,768 muuta iskua, eikä NATO:n antamassa luvussa ole mukana ennen maaliskuun 31. päivää tehtyjä, kaksi viikkoa kestäneitä ilmaiskuja.

Kuka jaksaa, laskekoon itse kokonaishiilijalanjäljen.

Minä en naurultani kykene. On tämä hullu maailma!

Ranskalainen Mirage 2000-hävittäjä pystyy kuljettamaan kerralla 18 ohjusta.

"Siitä laskemalla saa karkean arvion siitä, paljonko rautaa - noin 50 000 pommia - Libyaan on kylvetty humanitaarisista syistä. Huhtikuussa UPI tiedotti pommien alkavan jo loppua kesken", kertoo prof. Michael Chossudovsky.

Ja osa pommeista oli köyhdytettyä uraania sisältäviä (laittomia) DU-pommeja.

Valitettavasti Helsingin Sanomien hiilijalanjälkilaskurissa ei ollut sellaista kohtaa, jolla olisi voinut laskea yhden (edes tavallisen!) pommin hiilijalanjäljen.

 

 

Muutama pilkkutieto "sosialistisesta" Libyasta:

BKT henkeä kohden 89,03 dollaria (Suomi 187,60 dollaria/ hlö) PPI.mittarilla

Työttömyyskorvaus 730 dollaria (Suomi 811,53 dollaria/ kk)

Jokaisesta vastasyntynyt saa 7000 dollaria lahjana valtiolta (Suomi -----)

Jokaisen perheen jokainen jäsen saa valtiolta vuosittain 1000 dollaria (Suomi ------)

Sairaanhoitajan palkka 1000 dollaria

Vastanaineet saavat valtiolta 64 000 dollaria asunnon hankkimiseen

Moni länsimaissa perittävistä veroista ja maksuista puuttuu

Starttiraha yrityksen perustamiseen 20 000 euroa kertasuorituksena

Koulutus ja terveydenhuolto ilmaisia (Suomi: terveyskeskuskäynti keskimäärin 11 euroa)

Vaihto-oppilasopiskelu ulkomailla valtion kustannuksella

Suurille perheille peruselintarvikkeiden hinnat säännelty lähinnä symbolisiksi

Osa lääkkeistä kokonaan ilmaisia

Auto- ja asuntolainan korko 0% (Suomi: vaihtelee 3,5-9 prosenttiin)

Kiinteistönvälitys kielletty

Valtio hyvittää auton ostajalle kauppahinnasta aina 50% asti

Sähkö ilmaista (Suomi: sähkön siirto+ alv 23% ja sähkö + alv 23%)

Alkoholin myynti ja käyttö kielletty

Polttoaineet kuten bensiini: 1 litra bensiiniä 0.14 dollaria (Suomi 2,35 dollaria/ 1,60 euroa)

Vertailut laskettu silloin kun 1 dollari oli noin 1,47 euroa.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2001rank.html

http://www.revolutionarypolitics.tv/video/viewVideo.php video_id=14666&title=rothschilds-finish-off-gaddafi

 

 

On se ollut ikävä paikka, Libya...noin niinkuin vapaan markkinatalouden myyntimiesten kannalta.

Jospa ne libyalaiset onnettomat tuhlasivat sähköä - kun ilmaiseksi saivat - ja kasvattivat maapallon hiilijalanjälkeä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tämä nauramisen hiilidioksidihyöky se varmaan oikein ilmakehän pilaakin. Tai ainakin ilmapiirin. :D

Markus Lehtipuu

Kiitos, Riikka.

koko ilmastohöpötys on vedätys, huijaus, petos. Sen lopullinen tavoite on orjuuttaa koko ihmiskunta "henkilökohtaisen hiilitilin" alle.

Taistelu maailmanherrudesta jatkuu. Valtatyhjiö täyttyy aina.

lassi leino

Ilmasto- tai Itämeri-kysymys on monille Suomen pikkupoliitiikoille erinomainen valtapolittikan Hypetys-alusta.
Ilmastokysymyksessä pitää kuitenkin muistaa, että maapallo oli dinojen ja saniaisten-aikakaudella hiilidioksiid/happi suhteiltaan täysin toinen, mitä se on nykyään.

Filosofisen diskurssin kääntyessä ehtoopuolelle Tuomas Akviniolaisen ja Imannuel Kantin 1700-luvun jälkeisessä maailmassa, luonnontieteiliöiden koskettamissa "edistysusko"-piireissä omaksuttiin uusi eettisesti ja moraalisesti väljempi suhde maailmaan ja Pyhän kirjan käskyihin ihmisen paikasta luonnon sormeiluissa.
Sen jälkeen onkin estoitta ihmisen toimesta siiretty maan uumenissa olevia suunnattomia energiavaroja ilmakehään hiilen, öljyn kaasun muodossa. Samalla on mahdollisesti maan kuoren liike on aktivoitunut ja vielä suuremmat metaanikaasuvarat saattavat vielä kaiken lisäksi lähteä liikkeelle, kun päästään kunnolla arktisten alueiden hyödyntämisee...
Toisaalta koko teollisen rakenteen järjestäytymisperiaate on Newtonin ajoista lähtien ollut, että"ensin hutkitaan, sitten tutkitaan". Tärkeä tekijä ilmastoon puutumisella on luopuminen ravinteiden kierrätyksestä 50-luvulta lähtien lähes maailmanlaajuisesti.
Pelkästään teollisen typpilannoituksen oksiduulipäästöt ovat kasvihuonekaasuina jopa 300 kertaa suurempia kuin hiilidioksiidille on ominaista. Pelkästään keinolannoitetypen valmistus vaattii ha kohti lähes 200 l:n energiapanoksen, mutta sadon mukana poistuu vain käytetystä typestä vain 20 %. Loput haihtuu suurimaksi osaksi ilmaan,vähän olkiin ja loput veteen. Sitten päälle vielä fosforin ja kaliumin ym- valmistus.
Martti Tiuri puolusti voimakkaasti joskus 2000-luvun alussa ydinvoima-Suomen rakentamista , nostamalla märehtiät (pääasiassa maapallolla kasvissyöjiä) pieruineen kasvihuoneilmiön keskiöön.
Taistelua maailmalla käydään monin paikoin ruuantuotannon voimalla. Pienmaaomistajat halutaan suitsea kaikkialla maailmassa Monsantojen ja sotilasvalvonnan herruuden alle, missä monin osin onnistuttukin. Sitten ihmetellään Suomen eliitinkin toimesta "maailman nälkä"-ongelman syvenemistä.
Minkälaisten valtapiirien ja rakenteiden käsiin ruokahuolto siirtyy Libyassa, jää nähtäväksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pikakatsaus Maailman Nälkään, on siinä tosiaan ihmeteltävää:

Maailman ruokaohjelma on toimittanut tuskin mitään apua 90 prosentille ogadenilaisista Somaliassa neljään vuoteen.

Maailman ruokaohjelmalla (WFP), yhdellä Yhdistyneiden Kansakuntien suurimmista avustusjärjestöistä, on erittäin likainen historia Somaliassa, sanoo journalisti Thomas C. Mountain. - Voidaan sanoa, että Maailman ruokaohjelma auttoi lyömään viimeisen naulan Somalian maanviljelyksen arkkuun.

Vuonna 2006 juuri kun somalialaiset maanviljelijät toivat korjaamansa viljasadon markkinoille, WFP alkoi jakaa koko vuoden vilja-apua Somaliassa. Tuhannet tonnit ilmaista viljaa johtivat siihen, että somalialaisten maanviljelijöiden oli lähes mahdotonta myydä satoaan, ja he kohtasivat katastrofin.

Tuhannet vihaiset somaliviljelijät kokoontuivat WFP:n jakelukeskuksiin eri puolilla Somaliaa protestoimaan, joskus väkivaltaisestikin. Yrityksenä rauhoittaa tilannetta WFP lupasi aloittaa tutkimuksen. Tutkimus tehtiin, ja sen lopputulos oli, että WFP myönsi tehneensä vääryyttä somaliviljelijöille ja lupasi ettei se toistu.
. WFP lupasi olla tekemättä samaa enää uudestaan.

Vuonna 2007 WFP jakoi taas koko vuoden vilja-avun – tällä kertaa Etiopian armeijan suojelemana kun viljelijöiden sato tuli markkinoille.

Neljä vuotta kestäneiden kuivuusaaltojen vahingoitettua suurinta osaa Somaliasta voidaan sanoa WFP:n auttaneen lyömään viimeisen naulan Somalian maanviljelyksen arkkuun.

Etelä-Somaliaa hallitseva vastarintaliike al-Shabab, ”Nuoriso”, on potkaissut WFP:n ulos alueiltaan. Vain muutama kuukausi sitten WFP leikkasi 70 prosentilla ainakin miljoonan somalipakolaisten hätäravinnon minimimäärää, koska ”rahoitus oli alijäämäistä”. Silti Maailman ruokaohjelma uskottelee nyt olevansa epätoivoisen huolissaan kuivuudesta kärsivän somalikansan selviytymisestä.

Maailman ruokaohjelma on yksi harvoista avustusjärjestöistä, joiden sallitaan toimia Etiopian Ogadenissa, Somalian naapurissa. Se pyörittää muutamaa näytösluonteista jakelukeskusta ja on toimittanut tuskin lainkaan apua neljän vuoden aikana yli 90 prosentille ogadenilaisista, jotka kärsivät Afrikan sarven suuresta kuivuudesta. Kuivuus on pahin kuuteenkymmeneen vuoteen. Tämä on myös aluetta, jolla Etiopian hallitus on jo kymmenen vuotta taistellut Ogadenin Kansallista Vapautusrintamaa (ONLF) vastaan. Maailman ruokaohjelma tekee yhteistyötä Etiopian hallinnon kanssa ja panttaa ruokaa alueilta, joilla vapaustaistelijat operoivat. Se on katkelma klassista sissien vastaista sotastrategiaa: ”Jos et saa kalaa, kaada vesi järvestä”.

Muutama kuukausi sitten ogadenilainen Maailman ruokaohjelman ryhmä oli palaamassa tukikohtaansa ja teki virheen oikaistessaan Etiopian hallinnoiman alueen läpi. Ruoka-avustajat törmäsivät Etiopian puolisotilaallisiin joukkoihin, jotka olivat arkisissa toimissaan polttamassa, ryöstelemässä, tappamassa ja vandalisoimassa kyläläisiä, joita sotilaat syyttivät ONLF:n tukemisesta.

Ruoka-avustajat yrittivät kääntyä takaisin, mutta liian myöhään: etiopialainen kuolemanpartio avasi tulen, tappoi muutamia WFP:n työntekijöitä ja haavoitti toisia. Haavoittuneet vietiin läheiseen etiopialaiseen varuskuntaan ja heitettiin vankilaan.

Miltei heti Etiopiasta ilmoitettiin, että ONLF:n ”terroristit” ovat iskeneet ruoka-avustajien kimppuun, murhanneet muutamia ja ottaneet loput ”panttivangeiksi” ja että Etiopian armeija oli lähtenyt etsimään heitä.
Kaksi päivää myöhemmin ONLF hyökkäsi sotilastukikohtaan ja vankilaan, jossa siepattuja ruoka-avustajia pidettiin yhdessä joidenkin poliittisten vankien kanssa, ja vapautti heidät kaikki.
Etiopian armeija lähetti heti sotilashelikopterin jahtaamaan ONLF:n sissejä ja vapautettuja vankeja, mutta takaa-ajo epäonnistui. Ruoka-avun henkilökunnan onnistui päästä turvaan.
Sitten ONLF luovutti vapautetut avustustyöntekijät Maailman ruokaohjelman tukikohtaan odottaen totuuden tapahtuneesta tulevan kerrotuksi ja oikeiden rikollisten paljastetuiksi.
Tähän päivään mennessä Maailman ruokaohjelma on pysynyt hiljaa välikohtauksen yksityiskohdista, eikä ole tuominnut henkilökuntansa jäsenten murhia, jotka Etiopian puolisotilaalliset kuolemanpartiot toteuttivat. Vapautettujen työntekijöiden perheet asuvat Etiopian hallituksen valvomilla alueilla. Viesti monelle poltetulle kylälle ja monelle teurastetulle perheelle: Pitäkää suunne kiinni tai läheisillenne käy näin.

Kuinka maailma edes saisi tietää, jos puhuisitkin ja perheesi murhattaisiin? Punainen risti, Lääkärit ilman rajoja ja suunnilleen kaikki muutkin avustusjärjestöt Maailman ruokaohjelmaa lukuun ottamatta on potkittu ulos Ogadenista. Se siitä.
Samalla kun noin kymmenen miljoonaa Etiopian Ogadenissa elävää somalia joutuu kuivuuden ja ruoka-avun epäämisen uhreiksi, Maailman ruokaohjelma pysyy hiljaa, rikoskumppanina kansanmurhassa.

Onko Maailman ruokaohjelma armon enkeli vai kuoleman lähettiläs?

Thomas C. Mountain on ainoa Afrikan sarvessa toimiva itsenäinen länsimainen journalisti. Hän on elänyt Eritreassa ja raportoinut sieltä vuodesta 2006.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.blackagendareport.com/content/world-foo...
suomeksi: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=1211

Vilho Juntunen

On se niin RIVOA, RIVOA ja RIVOA politiikkaa!

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

NATO on varsinainen kuoliaaksinaurattaja.

Jari Eteläsaari

Riikka voisi joskus käyttää viitteinä joitakin muita kuin global researchin kaltaisia propagandaan orientuneita sivustoja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta Global Research sopi seuraan kun pääasialliset lähteet olivat HS ja NATO:n kotisivu :D

Mutta tuossa NATO:n oma tiedonanto iskujen määrästä http://www.nato.int/nato_static/assets/pdf/pdf_201...

Se on tosin hieman GR:n tietoja vanhempi eli luvut ovat muutaman sata iskua pienemmät.

Jari Eteläsaari

Varmaan sieltä saattaa saada paikkaansa pitäviä tietoja mutta ei tarvitse kovinkaan pitkään katsoa että kyseistä sivua ylläpitävät kirjoittavat lähinnä USA:n,NATO:n vastaisia kirjoituksia.

Sivusto mainostaa melkein pelkästään sivuston artikkelien kirjoittajien kirjoja.

Ylimpänä on: US NATO War Agenda

Heijastaa jokseenkin selkeästi mikä on sivuston linja.
Länsimaat ovat kolonialisteja ja pahoja. Pidetään tarkkaa kirjaa siitä miten paljon nato tappaa missäkin. NATO on syyllinen kaikkeen.
Kapitalismi ja markkinatalous on paha.

On siellä jonkin verran asiallisiakin kirjoituksia mutta yleinen linja on värittynyttä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jari Eteläsaari,

"Länsimaat ovat kolonialisteja ja pahoja. Pidetään tarkkaa kirjaa siitä miten paljon nato tappaa missäkin. NATO on syyllinen kaikkeen.
Kapitalismi ja markkinatalous on paha."

Tarkoitatko sanoa, että länsi EI ole kolonialistinen vaan että se on Libyassa (ja muualla maailman mineraali-, öljy- ja maakaasu-alueilla) todella vapauttamassa kansaa?

Ja että kansa on niin pöljää, ettei halua demokratisoitua lännen tapaan vaan vastustaa aseellisesti? Kuten parhaillaan tapahtuu Libyassa, Afganistanissa ja muualla?

(Siviilit taistelevat Gaddafin puolella http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1213 )
---
Muistelen, että aikanaan länsimedia piti tarkkaa kirjaa siitä mitä NL (tai DDR) valtansa päivinä missäkin hommaili ja millaisella kalustolla.

Se oli kaiketi lännen journalististen perinteiden mukaista avointa ja puolueetonta tiedottamista kun taas kirjanpito NATO:n puuhista on propagandaa.

Ihan eri asia, selvä se! :D
----

Ottaa minuakin joskus pattiin GR:n joidenkin kirjoittajien paatoksellinen, alleviivaava ja osoitteleva tyyli mutta toisaalta sivustossa on se hyvä puoli, että (vastavirta-)luonteensa takia he joutuvat tarkistamaan esittämänsä väitteet ja pitämään alkuperäislähteet esillä.

Lisäksi moni kirjoittajista on akateeminen, eli heillä on nk. tieteellinen kysymyksen asettelu hallussa.

Merkille kannattaa panna myös se, että tiettävästi ketään GR:n kirjoittajista ei ole koskaan haastettu oikeuteen katteettomien väitteiden esittämisestä (ei ole ainakaan minun silmääni sattunut)tai kunnianloukkausten takia vaikka Amerikan maalla se käytäntö on ihan epidemia.

Jari Eteläsaari

♦ "Tarkoitatko sanoa, että länsi EI ole kolonialistinen vaan että se on Libyassa (ja muualla maailman mineraali-, öljy- ja maakaasu-alueilla) todella vapauttamassa kansaa?"

Riippuu mihin tuon suhteuttaa, ovatko muslimimaat kolonistisia, tai neuvostoliitto tai kiina, tai onko ylipäänsä olemassa maata jolla ei olisi kolonistisia haluja jos sillä olisi siihen mahdollisuudet.

Tarkoitan vain sitä että suurin osa erilaisten 'riippumattomaksi' julistautuvien kansalaisjärjestöjen tai organisaatioden asenteet ovat yleensä kaukana siitä.

On vähän kuin sama kuin kommunististen puolueiden nimessä on sana demokraattinen.

Olen sitä mieltä konservatiivisten uutistoimistojen tai lähteiden kautta saa yleensä parhaimmat tiedot, tämä siksi että noissa työskentelee vähemmän hihhuleita joiden ideologian ihanteet tuppaavat vähän totuuden tielle.

♦ "Ja että kansa on niin pöljää, ettei halua demokratisoitua lännen tapaan vaan vastustaa aseellisesti? Kuten parhaillaan tapahtuu Libyassa, Afganistanissa ja muualla?"

Siis ketä siellä vastustetaan ?, muistaakseni libyan kapinallisten eli kaiketi(islamistien, sekä demokratiaa vaativien) yhteinen kansannousu alkoi ja sen jälkeen kun joutuivat ahtaalle pyysivät lännen ja YK:n apua.

Afganistaniin lähdettiin syyskuun 11 tapahtumien jälkeen.
Muslimimaiden pahimmat tyypit aikoinaan lähtivät sinne neukkuja vastaan, ja seurauksena oli kohtuullisen kehittyneen maan täydellinen luhistuminen ja anarkia.

♦ "Ottaa minuakin joskus pattiin GR:n joidenkin kirjoittajien paatoksellinen, alleviivaava ja osoitteleva tyyli mutta toisaalta sivustossa on se hyvä puoli, että (vastavirta-)luonteensa takia he joutuvat tarkistamaan esittämänsä väitteet ja pitämään alkuperäislähteet esillä."

Hyvä.

Vilho Juntunen

Eteläsaari!
Lue vaan sinäkin jatkossakin Riikan juttuja niin tiedät asioista enemmän.

Jari Eteläsaari

Sorry, Riikan ja omat poliittiset näkemykseni eroavat sen verran reilusti että luotan enemmän muihin lähteisiin.

Riikan näkemykset ovat poliittisesti värittyneitä, eivätkä sen vuoksi kelpaa minulle.

Eli tämä uuden suomen blogistani on huvittelupaikka jossa heitetään herjaa ja yritetään käännyttää muita, todellinen tieto löytyy mualta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Haluatko Jari kertoa,että mihin lähteisiin luotat?

Jari Eteläsaari

En luota mihinkään. Mutta kun tarpeeksi seuraa niin oppii huomaamaan mitä tietoa voi pitää jollakin tapaa luotettavana. Kohtuullisen monimutkainen hahmotusprosessi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vaikuttaisi kuitenkin,että hahmottelusi jää jonkun ideologian varaan?

Jari Eteläsaari

Oman ymmärrykseni varaan se jää, kuten kaikilla.
Monissa asioissa on vaihtoehtoisia näkemyksiä ja sen seurauksena toteutuksia, mutta ymmärrys siitä mikä niistä toimii parhaiten vaatii todellisuuden ja kokonaisuuksien ymmärtämistä.

Jokainen on nähnyt huonojen toteutusten kaatuvan, jos analysoidaan miksi ne kaatuvat, niin syy on aina että tekijät ja ideoijat eivät ole ymmärtäneet kaikkia asiaan vaikuttavia tekijöitä ja niiden vuorovaikutuksia.

Ihmiset ovat järjestään typeryksiä. Saattavat ymmärtää tai muistaa yhdestä spesifisestä alueesta paljon mutta muiden asioiden tai todellisuuden ymmärtämisessä on pahoja ongelmia.

Jos haluaa oikeasti ymmärtää on ensin opelteltava ymmärtämään itseään.
Eli miksi olen tästä asiasta tätä mieltä, mitkä ovat ne tekijät jotka ovat johtaneet tähän näkemykseen, ja jos vaikka olen varma että olen oikeassa olisikohan jokin syy miksi olen väärässä ja mikähän se mahtaisi olla.

Harvassa ovat ne jotka tuohon kunnolla kykenevät.
Sitten voi samaa soveltaa muihin ja alkaa ymmärtää.

On erittäin ilahduttavaa kun huomaa jonkun tietävän enemmän kuin itse. Se tarjoaa tilaisuuden oppia. Tosin harvassa ovat ne.
Useimmat eivät seuraa tai opettele asioita kovinkaan laaja-alaisesti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&...

Siinä on sitä todellista propagandaa..

Mitä tulee tuohon tekstiin niin pysähtykää nyt miettimään..me ihmiset latelemme pommeja humanitäärisistä syistä.. vttu me ollaan sekaisin,hävettää oikeen ihmisen puolesta.

Jussi Nättinen
Petteri Sahinjoki

Juuri tätä lukiessa tuolta töllöttimessä tuli Penn&Tellerin jakso jossa käsittelivät rauhan asiaa.
En pystynyt kattomaan loppuun... oli niin pöhköä juttua.
Varmaan pystyisi, jos osaisi suhtautua noihin vähemmän kriittisesti.

Jaakko Anttila

Gaddafin Libya oli Gaddafin arabisosialistinen diktatuuri. Libyan yhteiskunta jäi alkeelliselle heimoasteelle vuonna 1969, kun Gaddafin johtamat upseerit kaappasivat vallan Libyassa.

Arabikevät pyyhkäisi Tunisian diktaattorin maanpakoon. Arabikevät syöksi vallasta Egyptin presidentin ja umpimädän järjestelmän. Arabikevät saapui myös Libyaan. Arabikevät pyyhkäisi vallasta Libyan verisen ja mielenvikaisen diktaattorin. Länsimaat puuttuivat sotilaallisesti Libyan tilanteeseen YK:n käskystä siinä vaiheessa, kun Gaddafin joukot olivat ryhmittymässä valloittamaan kapinallisten hallussa ollutta Benghasia. Yhdistyneiden kansakuntien väliintulolla estettiin joukkomurha.

YK:n väliintulolla estettiin se, mikä on käynnissä Syyriassa: rauhanomaisten mielenosoittajien teloittaminen kaduilla ja rauhanomaisten mielenosoittajien kiduttaminen kaduilla ja vankiloissa.

Kissankulman politrukki voisi vaiheeksi laskea imperialistsen Neuvostoliiton ilmavoimien hiilijalanjäljen vuosilta 1947-1989. Yksin DDR:n alueella oli neljä punatähti-ilma-armeijaa. DDR oli Neuvostoliiton eteentyönnetty hyökkäystukikohta, jonka alueesta 12 % oli suljettua sotilasaluetta. 10 000 taistelupanssarivaunua ja puoli miljoonaa jatkuvassa hyökkäysvalmiudessa ollut neuvostoa-armeijan sotilasta. DDR:ään sijoitetut panssarijoukot harjoittelivat hyökkäyssotaa aamusta iltaan vuodesta 1949 vuoteen 1989 saakka. Kissankulman politrukki voisi vaihteeksi laskea neuvostoarmeijan panssarijoukkojen hiilijalanjäljen vuosilta 1949-1989, ja sen jälkeen punatähti-ilmavoimien hiilijalanjäljen.

Vilho Juntunen

Jaakkokulta, Jaakkokulta herää jo! Kellojasi soita!
Kun kapitalismi romahtaa piakkoin niin tyytyykö se samaan kuin
Neuvostoliitto romahtaessaan? Eli ei tehnyt mitään. Laskepa
huviksesi minkälaisen hiilijalanjäljen länsimaat jättävät kun
ne alkavat sotimaan Lähi-Idässä. Viitteitä ja uhkailuja tähän
on riittämiin. Kapitalismi perustuu jatkuvaan taloudelliseen
kasvuun eli hiilijalanjäljen jättämiseen. Kun luonto laittaa
sille stopin niin kapitalismi on siitä onneton järjestelmä
että se haluaa varastaa viimeisetkin energialähteet niiltä
mailta jotka hidastaisivat ihmiskunnan tuhoa. Länsimaiden
kapitalistit ovat niin ahneita että niille ei riitä mikään
elintaso vaan aina on saatava lisää, lisää ja lisää.
Älä Jaakkokulta halua olla heidän juoksupoika ja sanansaattaja.

” Rikkaus on itsepetosta. Ne, jotka luulevat omistavansa palasen planeettamme maata jonkin paperin voimalla, ovat yhtä hulluja kuin ne yhdysvaltalaiset, jotka jo ostavat tontteja Kuusta erään järjettömän välitystoimiston laatimina omistuskirjoina. Metsän tai niityn omistavat linnut ja eläimet, jotka sitä käyttävät hyväkseen, rakastunut pari, joka käyskentelee sen poluilla, tai erakko, joka siellä asustaa - eikä henkilö, jonka hallussa on maanomistuskirja. Tämä omistaa pelkästään muutaman rumaa lakikieltä sisältävän paperiarkin. Me omistamme koko luonnon, koko maapallon, kaikki maisemat ja tähtitaivaan.Sen sijaan lakkaamme olemasta niiden omistajia, jos rajoitamme omaisuuskäsitteemme muutamaan hehtaariin maata. Vain olemalla köyhiä voimme omistaa koko maailman, niin kuin linnut köyhyydessään omistavat taivaan ja kalat köyhyydessään omistavat veden.Rikkauden petollisuus piilee myös siinä, että aineellista kuvitellaan voitavan ottaa haltuun jollakin henkisellä, kuten sielulla. Olemme nähneet Nicaraguassa diktaattorin, joka ahnehti itselleen loputtomasti maata eikä saanut koskaantarpeekseen, sillä vaikka omistuskirjat olivat hänen nimissään, maat olivat hänelle yhtä vieraita kuin ennenkin. Niin paljon kuin hän niitä hankkikin, hän pysyi silti aina yhtä köyhänä ja halusi sen vuoksi yhä lisää. Vihreät pellot, joilla lehmät käyskentelivät, puut reunustivat ja joita joki halkoi, pysyivät aina yhtä tavoittamattomina kuin ennenkin. Hän omisti maihin oikeuttavat asiakirjat, mutta maat eivät olleet hänen. Se, joka niiden kautta kulkiessaan nautti maisemasta tai kalasti joesta ja meni taas menojaan himoitsematta enempää, oli omistanut maat, vaikka olisi ollut köyhäkin, eikä suinkaan se, jolla oli hallussaan niiden omistuskirjat.”

Näin kirjoitti v. 1987 Nicaraguan kulttuuriministeri Ernesto Cardenal.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Niinpä!

Tutkiva journalisti ja entinen kansallisen turvallisuuden (NSA) agentti Wayne Madsen kertoo kuulleensa luotettaviksi arvioimistaan lähteistä, että Yhdysvaltain Syyrian suurlähettiläs Robert S. Ford on ollut hallituksessa avainroolissa luotaessa arabeista muodostuvia kuolemanpartioita.

Aiemmin Ford toimi Irakissa suurlähettiläs John D. Negroponten alaisuudessa. Negroponte oli 1980-luvulla Yhdysvaltain lähettiläänä Hondurasissa, jolloin hänen toimensa Nicaraguassa, El Salvadorissa ja Hondurasissa toivat hänelle lisänimen "Herra Kuolemanpartio".

Kuolemanpartioin toteutettavaa operaatiota kutsutaan Salvador-optioksi Negroponten aiempien toimien mukaan.

Tällä hetkellä Ford kokoaa arabi- ja muslimijoukkoja Syyriaan taistelemaan presidentti Bashar al-Assadia ja maan turvallisuusjoukkoja vastaan. Yhdysvaltain tukemat terroristijoukot ovat tehneet useita iskuja maan turvallisuusviranomaisia sekä siviiliväestöä vastaan. Iskut on naamioitu hallituksen joukkojen tekemiksi.
Salvador-optiota on käytetty myös Libyassa siviiliväestöä vastaan.

Vast'ikään Libyassa ollut lähde kertoo, että "kapinallishallinto" on antanut luvan avata Yhdysvaltain sotilastukikohdat jälleen Libyassa, muun muassa Algerian rajalla.
"Kapinalliset" ovat hyväksyneet myös yhdysvaltalaisen viranomaisen NATO:n ja YK:n neuvoa-antavan siirtymäkauden elimen johtoon. Mallia tämän organisaation toiminnalle on otettu Irakin väliaikaishallinnosta.

Algeria vastustaa Libyassa vallan kaapannutta militanttien junttaa. Algerian on arveltu olevan seuraava arabimaa, joka aiotaan kaataa Yhdysvaltain pyrkiessä täydelliseen sotilaalliseen ja poliittiseen kontrolliin Pohjois-Afrikassa.

suomenkielinen: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1214
alkuperäinen: Opinion Maker

Tuomas Hako

Jaakon toimeksiantajieneli siuonistien perustaman EU:n taustavoimat perustivat myös vastaavan roistovaltion Neuvostoliiton ja murhasivt tsaarin.

Vilho Juntunen

Syyriassa mielenosoittajien joukossa on ollut alusta alkaen
aseellisia provokaattoreita jotka ovat aiheuttaneet isoja
miestappioita Syyrian armeijalle. Näistä ei valtamedia
tietenkään kerro yhtään mitään.

Markus Lehtipuu

"Sorry, Riikan ja omat poliittiset näkemykseni eroavat sen verran reilusti että luotan enemmän muihin lähteisiin. Riikan näkemykset ovat poliittisesti värittyneitä, eivätkä sen vuoksi kelpaa minulle."

Järjetön kommentti.

Kysehän on TOSIASIOISTA, ja niiden etsimisestä.

Unohtakaa puolueet, oikeisto-vasemmisto-akseli ja "omat poliittiset näkemykseni".

Jos tästä haluaisi keksiä salaliittoteorian, kyseessä on tyypillinen hajoita-ja-hallitse -käytäntö, jossa ihmiset jaetaan jääkiekkojouk...eiku... lempivär... eiku puolueen perusteella keskenään vihamielisiin ryhmiin.

Jos sitten arvellaan, että toinen ihminen kannattaa eri jääkiek...eiku...lempivä...eiku puoluetta, sitä pitää vastustaa, vihata ja mielipiteet jättää kuuntelematta.

Tuohan on järjetöntä!

Asenne "eivät kelpaa minulle" on narsistisen lokeroijan puhetta.

Jos ne ovat totta, ne ovat totta, ja tosiasiat pitää AINA ottaa huomioon, oli se sitten vaikka kuinka kova paikka "omille poliittisille näkemyksille".

Sitä paitsi, tässä elämässä on aina sallittua hieman viilata ja tarkentaa niitä omia näkemyksiä.

Markus Lehtipuu

"Kissankulman politrukki voisi vaiheeksi laskea imperialistsen Neuvostoliiton ilmavoimien hiilijalanjäljen vuosilta 1947-1989."

Olet selvästi jämähtänyt kylmän sodan jakolinjoihin.

Maailma muuttuu koko ajan. Nyt on uudet kiusankappaleet, ja ne täytyy vain tunnistaa. Onneksi on Kissankulma, josta tulee koko ajan TUTKITTUA tietoa, joka aina kannattaa lukea.

t. piiroinen

Naulan kantaan Riikka.

Se että Suomen vihreät tukevat tätä(kin) hyökkäyssotaa, kertaa että he ovat vaihtaneet luonnonsuojelun globalismiin. 100 %:sesti.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tapio Piironen,

sans muuta! Itsekseni olen kummastellut ettei tuosta monikulttuurisuutta ylistävästä ryhmästä ole pahemmin kuulunut mitään kannanottoja Libyassa meneillään olevasta etnisestä puhdistuksesta.
Mutta ei ne kyllä ole puuttuneet NATO:n ekologiaa ja biodiversiteettiä järkyttävään toimintaan muutenkaan :D

(sitaatti alkaa)
NATO:n "kapinallisiksi" kutsutut militanttijoukot kokoavat Libyassa maan tuhansia mustia vankileireihin. Raportit kertovat murhista, kidutuksesta ja kaltoinkohtelusta, kun NATO:n invaasion "humanitaarinen" julkisivu murenee pala palalta.

Noin kolmannes Libyan väestöstä koostuu mustista siirtotyöläisistä, ja vallan kaapanneet terroristit ja kapinallismilitantit kohtelevat heitä kuin vihollistaistelijoita. Mustaa väestöä on alettu syrjiä, murhata ja pidättää kiihtyvällä tahdilla. Asiasta on uutisoinut myös Associated Press (AP).

AP:n mukaan käytännössä kukaan pidätetyistä ei ole osallistunut sotatoimiin militantteja vastaan, mutta militantit kokoavat mustia vankiloiksi muutetuille stadioneille ja muille vankileireille perusteena ihonväri. Ainakin 5 000 on pidätetty, joskin ihmisoikeusjärjestöt arvelevat määrän olevan suurempi.

Afrikan unionin puhemies Jean Ping on puhunut kostonomaisista murhista, ja Richard Sollomin (Physicians for Human Rights) mukaan 500 darfurilaista yrittää nyt epätoivoisesti päästä turvaan vaaralliseksi painajaiseksi muuttuneesta Libyasta.

Amnesty on myös raportoinut asiasta.

Amnesty International kertoo, että Tripolin sairaaloista on siepattu mustia ja ruumishuoneille on toimitettu tunnistamattomia mustien ihmisten ruumiita. Amnesty on myös todistanut "kapinallisten" heittäneen kaatopaikoille 30 mädäntynyttä ruumista, joista melkein kaikki olivat mustia.

Nämä ihmiset oli Amnestyn mukaan tapettu sairaalassa, ja murhien taustalla on epätosi huhu, että Muammar al-Gaddafi olisi hankkinut heidät palkkasotureiksi. Kyseessä näyttää olevan al-Qaida-pomon johtamien ääri-islamististen militanttien suorittama etninen puhdistus.

Afrikan unioni on kieltäytynyt tunnustamasta NATO:n johtaman vallankaappauksen laillisuutta muun muassa militanttikapinallisten suorittaman etnisen puhdistuksen vuoksi. "Kapinallishallinto" on kyllä varoittanut kostomurhista, mutta sillä on vain hyvin vähän valtaa militanttien tekemisiin.

PrisonPlanetin Paul Joseph Watson toteaa artikkelissaan: "Kapinallisten toimesta tapahtuva mustien kohtelu tarjoaa lisätodisteita siitä, että NATO:n 'humanitaariset' tekosyyt interventiolle ovat huijausta ja että länsivallat ovat itse asiassa antaneet koko maan ääriryhmien ja rasistien käsiin, ja nämä jatkavat mustan väestön syrjintää ja sortoa, kunnes se on kokonaan ajettu maasta."

PrisonPlanetin sivuilla olevat videot osoittavat mustan työläisväestön sorron ja heihin "kapinallisten" toimesta kohdistuvan väkivallan, syrjinnän ja hyökkäykset. Eräällä videolla musta mies hirtetään julkisesti. (Videot pääsee näkemään alkuperäislähdelinkin kautta.)

Myös France24 on raportoinut mustiin kohdistuvasta sorrosta. Mustat maahanmuuttajat ovat joutuneet kärsimään Gaddafin hallinnon syrjäyttämisestä ja "kapinallisten" valtaannoususta. Kapinallismilitantit hyökkäävät heidän mukaansa jokaisen näkemänsä mustan kimppuun.
(sitaatti päättyy)

France24:n raportin voi lukea täältä:
Ivorian immigrant in Tripoli: “We blacks are brutalized because of our skin colour”http://observers.france24.com/content/20110831-libya-tripoli-ivorian-african-immigrant-blacks-brutalized-because-skin-colour-color

suomenkielinen lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1110

Asia oli tiedossa jo kesäkuussa http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=530

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Tmä hiilijalanjälkihöpötys vissiin kuuluu yleissivistykseen, mutta rehellisesti sanoen en tiedä, mikä on vaikka tavallisen suomalaisen vuosittainen jalanjälki tai tavallisen länsimaalaisen. Eli joku näppärä ja osaava voisi tehdä pienen arvion, montako suomalaista tuossa NATO:n hommassa tarvittaisiin maapallolle elämään. Kiitos. :)

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Kysyisin vielä, Riikka, materiaalia noihin lopun listauksiin tuosta Libyan demokratiasta. Olisiko lähdettä? EN nyt enää itse muista, mistä itsekin tuohon asiaan aikoinaan perehdyin ja nyt minulta haluttaisiin niitä matskuja saada tietoon.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Yritän kaivaa ja laitan sitten sähköpostiisi.
Lähteitä oli monta. Yksi on tuo CIA-fact book.

Markus Lehtipuu

"Hiilijalanjälki" on vastenmielistä propagandaa.

Se on populistinen keino sanoa massoille "Kuole!"

Kuten Riikka hienosti osoittaa, eliitti ei välitä paskan vertaa mistään "hiilijalanjäljestä". Ne haluaa sotaa, valloituksia, VALTAA, ennen kaikkea valtaa, ja mikä olisikaan perverssimpi vallankäytön muoto kuin syyllistää meidät tavalliset ihmiset "hiilijalanjäljestä"... Kuvottavaa, vastenmielistä, rikollista!

Milloin ihmiset heräävät? Ehkä ei koskaan, sillä "Kissankulma edustaa eri poliittista puoluetta kuin Kuningas Minä Itse". Sokeat!

Tuomas Hako

Vihreät ovat globalismia ja antifaa eli CIA:n bullshit-väkeä arhinmäkeläisten tapaan. Jostain syystä kaikki jutut viime aikoina tai aina, esim. hehkuamppukielto ovat sataaneet suurpankkirien ja konsernien laariin. Suurin juttu on nyt tuo megaluokan höynäytys eli hiilidioksidi. Kun noin suuret huijaukset alkavat pyöriä, on New World Order lähellä. Tai ohan se on sitä ollut 2. msodan jälkeen.

Vihreät ovat roskanpuhujia ja pahimpia fasisteja nykyisin. kaikki kielletään nettikirjoittelusta prostituutioon ja politrukki määrää kaikesta. Mitään valheita ja rikollisia hankkeita he eivät kysenalaista, vaan fanaattisesti tukevat.

Tommi Mäkinen

mystinen sana toi hiilijalanjälki. Aivan sama missä yhteydessä kuulee, aina vitutuskäyrä nousee riskisti? kait siks ku liittyy kaikkiin fiaskoihin: "energiansäästö"lamput, "bio"diesel, E10, päästökauppa, jne..
Ilmastouskonto on maailman turhin ja kallein uskonto..

Marko Sihvonen

Mainio kirjoitus, jälleen! :D

Toimituksen poiminnat