KissanKulmasta

NATO pommittaa al-Qaidaan kuuluvia liittolaisiaan Libyassa, kapinalliset taistelevat keskenään

 

NATO, sen tukemat al-Qaidan joukot ja Britannian SAS ovat katkaisseet veden kulun, pommittaneet supermarketteja, tehneet iskun EID-juhlan perjantairukouksiin. Eräiden lähteiden mukaan myös tuhansia ihmisiä on joukkomurhattu.

Suurin osa Libyasta on silti yhä Jam

āhīriyyaksi kutsuttujen kansankongressien hallinnassa. "Kapinallisten" valta ulottuu ainoastaan Benghaziin ja osiin Tripolia.   

Vähintään miljoonalla libyalaisella on AK-47, joita on jaettu kansalle hyökkäyksen ja miehityksen varalta. Libyan puolustusvoimat jatkavat yhä vastarintaa. Eri arvioiden mukaan 70 tai 80 prosenttia Libyasta on edelleen Libyan puolustusvoimien sekä Libyan hallitukselle uskollisten heimojen kontrollissa.

NATO on sulkenut viestintäjärjestelmiä, ja aseelliset ryhmät ovat terrorisoineet siviiliväestöä.

Taisteluita "kapinallisten" ja libyalaisten välillä on yhä käyty Tripolissa, ja Bani Walidin kaupunki on onnistunut torjumaan hyökkäykset. Sirte on saarrettu, sen ruokavarastot on tuhottu ja vesilähteet katkaistu; kaupunkia pommitetaan tauotta. Naisia ja perheitä ei päästetä ulos, miehet päästetään, minkä jälkeen heidät tapetaan tai vangitaan.

"Kapinallisten" tukikohdassa Benghazissa on puhjennut levottomuuksia: neljä voimatekijää ovat ryhtyneet toimiin toisiaan vastaan: obeid- ja haruba-heimot, ääri-islamistiryhmät sekä muun muassa Qatarista, Jordaniasta, Egyptistä ja Tunisiasta saapuneet NATO:n palkkasoturit.

NATO on pommittanut myös "kapinallisia" Benghazissa, ja kapinallisryhmien välillä on ollut taisteluita. On mahdollista, että Kyrenaikan heimot ovat päättäneet liittyä Libyan hallituksen puolelle taistelemaan "kapinallisjoukkoja" vastaan: "Muutoksen tuuli puhaltaa Muammar al-Gaddafin ja Kansantasavallan puolesta.

Algeria aikoo lähettää humanitaarista apua Libyaan. Syyrialaiset ja algerialaiset hakkerit ovat hyökänneet Qatarin emiirin al-Jazeera-kanavaa vastaan. Malin ja Nigerin hallitukset ovat huolissaan aseistautuneiden joukkojen ilmestymisestä alueilleen, ja Afrikan maat lähettävät apua, jotta NATO:n ja al-Qaidan vaikutus Libyassa voidaan lopettaa.

Libyan hallintojärjestelmä perustuu kansan muodostamiin kongresseihin sekä valittuihin toimeenpaneviin neuvostoihin, ja tämä järjestelmä on nostanut Libyan elintason Afrikan korkeimmaksi. Libyan elintaso oli ennen sotaa korkeampi kuin Venäjällä, Brasiliassa ja Saudi-Arabiassa.

Maassa on muun muassa maksuton terveydenhuolto, koulutus ja sähkö sekä ilmaiset asunnot. Libyalla on ollut varaa pyrkiä vapauttamaan koko Afrikka Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston vallasta muun muassa luomalla kultadinaarin ja afro-valuutan, ja nuo varat Yhdysvallat on nyt ryöstänyt.

Monien analyytikoiden mukaan juuri nuo ovat syitä NATO:n sotaan Libyaa vastaan. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy sanoi Libyan olevan uhka kansainvälisen yhteisön "taloudelliselle turvallisuudelle".

'Kansainvälinen yhteisö' on ilmaus, jota käytetään pankkiirieliitistä, ei kaikkien kansojen muodostamasta ihmisyhteisöstä",

Mathaba News´in   

artikkeli toteaa.

 

suomenkielinen lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1183

toim. Jukka J. Rintala

alkuperäinen lähde: Mathaba News Agency

 

Ei mene nyt ihan putkeen lännen suunnitelmat Libyassa ilmeisesti. Tyranni Gaddafi jakoi jo ennakolta kansalle AK-47:t (outo liike tyrannilta...) tulevan tarpeen varalle. Se aika taitaa olla pian edessä.

 Internetin tietovuodot tapahtumista leviävät lähes yhtä suurella nopeudella kuin valtamedian ponnistelut tiedottamisen suhteen. Tai kuten Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton sen taannoin muotoili: - Olemme häviämässä tiedotussodan.

 Josta tuli mieleeni: tiedotussodassa olisi hyvä panostaa laatuun, jos haluaa sen olevan uskottavaa. Ei ole kauankaan siitä kun hersyilin erään länsimaisen median (BBC) tuotosten äärellä. Kuvien oli tarkoitus esittää libyalaista kidutuskammiota, jossa oli poltettu ihmisiä ja rääkätty niin että veri roiskuu - ainakin kommentaattorin mukaan.

Paikalla oli jopa palaneita ruumiita. Vaan seinät olivat puhtaan valkoiset ja siistit, ei palojälkiä tai veriroiskeita missään.

Toinen saman tuotantoyhtiön filmi esitteli myös kidutuskammiota Libyassa. Seinillä oli englannin kieliset opastekyltit.

Joko siis Gaddafin palkoissa työskentelevät kiduttajat ovat englanninkielisiä tai kyltit olivat englanninkielisiä "liittolaisia" ja "erikoisneuvonantajia" varten. Tai turistikierroksia varten?

Muutoin oli minun kyllä vaikea mieltää miksi salaisessa kidutusluolassa ylipäänsä olisi "tätä tietä kanttiiniin" ja "sormien murskausvälinevarasto" tyyppisiä kylttejä ollenkaan. Exit-kylttiä en kylläkään havainnoinut Nauru

Myös IL:n joku aika sitten julkaisemat "ei herkille" videot Libyasta olivat paikoin - syystä tai toisesta - hitusen epäuskottavia.

KissanKulman s-posti ryppyilee edelleen. Ilmeisesti kaikki viestit eivät edes tavoita minua ja vastaukset häviävät jonnekin pimentolaan. Lähettäkää sitten kirjekyyhkykirjeitä ja minä panen rastaalla viestiä takaisin Silmänisku

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

KissanKulman emäntä sympatiseeraa Libyan kansaa.

Johtuneeko sitten siitä, että väkeä on suunnilleen saman verran kuin Suomessa ja myös on Libyassa pohjavesivarantoja kuin Suomessa.

Urheita ovat, se tavallinen väki. Tavallinen väki on se tärkein porukka tässä maailmassa.

Yleisohjeena sanon taas että Uskoa ei tarvitse mutta ajatella täytyy.

Markus Lehtipuu

Olen jokseenkin samaa mieltä.

Libyan sota oli alusta alkaen massiivinen erehdys.

Media on 100% puolueellista, ja tarina on keksitty etukäteen: kapinalliset etenevät ja voittavat.

On tuskallista katsoa propagandaa ,ja kun siihen syyllistyy länsimedia, täytyy kysyä: miten nykyinen läntinen väkivaltakoneisto enää eroaa offensiivisesta Neuvostoliitosta?

Paljastavaa oli se, että ensimmäisenä "kapinalliset" perustivat "keskuspankin".

HA !

Hannu Rytilä

"täytyy kysyä: miten nykyinen läntinen väkivaltakoneisto enää eroaa offensiivisesta Neuvostoliitosta?"

Me saamme vielä kirjoittaa blogeja Uuteen Suomeen ja muut saavat lukea ne.

Tuomas Hako

Hah. Mutta liittovaltio on vasta tulossa. Nettisensuuri on ihan pian totta. Vihapuheiltakin on teeveessä 20.9.

Hannu Rytilä

"Me saamme *vielä* kirjoittaa"

En minä väittänytkään että ensi viikolla saisimme kirjoittaa. Kirjoitetaan nyt kun voimme.

Tuomas Hako

Pahinta on, että hävitys, joukkomurhat ja tuhoaminen tuntuvat olevan osa eliitin ideologiaa, kuin ne olisivat kaikki kaikessa. Ei ole kyse vain moraalittomasta rosvoamisesta ja rajattomasta vallanhimosta ja kontrollihaluista, vaan selvästi jostain saatananpalvonnasta ja rikoksesta rikollisuuden vuoksi.

Toimituksen poiminnat