KissanKulmasta

Lämmön nousua

Kissankulmassa on kuumeiltu, äiti ja lapset. Nuha on siitä tylsä sairaus, etteivät lapset tyydy vain lepäilemään sängyssä. Ohjelmaa siis pitää olla.

Kun äidin kuumeinen pää ei toimi, ohjelmaa keksitään itse.

Panadolilla pystyssä pysytellyt äiti uuvahti tuoliin, nukahti, kun piti vahtia nuorten herrojen leikkiä. Lienenkö kauankaan kerennyt viipyä unten mailla, mutta lapsihan on vikkelä halutessaan. Se onkin muuten kumma juttu, lapsen liikkuminen ja aika. Kun on kiire, lapsi liikkuu hitaammin kuin maratonilla kisaava etana, mutta aika rientää. Ja kun olisi tarkoitus katsastaa jotain äitiäkin kiinnostavaa nähtävää, lapsi sinkoilee eri suuntiin niin ettei äidillä ole aikaa katsastaa kuin jälkikasvuaan!

Vitseissä vaimoilla on aina päänsärkyä, kun isi kaipaa hellyyttä. Kun on pakko olla silmät selässäkin ja katse karkailevissa lapsissa, vähemmästäkin alkaa pää särkeä. Ei siinä mitään nauramista ole!

No, monta yötä kuumeisia lapsia hoivaillut kuumeinen emäntä siis nukahti nojatuoliin. Kun Kissankulman Kerberoksen silmä oli ummistunut, nuoret herrat Aaro (nimi muutettu) ja Eero (nimi muutettu) panivat toimeksi. Lipastojen laatikot avattiin ja tyhjennettiin lattialle.

Seuraavaksi vessaan: äidin meikkipussi kumottiin lavuaariin ja sitten alettiin testaamaan, missä kaikissa materiaaleissa ja pinnoissa huulipuna pysyy. Valmistajille tiedoksi: hyvin pysyvät lattiassa, huonekalu- ja lastulevyssä, tekstiileissä ja tiskiharjan harjaksissa. Tiskiharja oli noudettu kyökistä ja sillä levitetty sävyä ´Pronssiruusu´laajoin vedoin.

Kun äiti heräsi ja näki mitä oli tehty, lämpö nousi. Alkoi ns. keittää.

Luovuuden puolesta liputtava Kissankulman emäntä tuli omakohtaisesti toteamaan käytännön ja teorian välisen eron tosi tilanteessa. Emäntä huusi suoraa huutoa pojilleen ainakin kaksi minuuttia, mikä on minulla jo pitkäkestoinen raivari. Poikien säikähtänyt ilme sanoi -Ohhoh! Äiti taitaa olla nyt TOSI vihainen.

Myöhemmin, yöllä poikien jo nukahdettua, mietin pitkään raivariani. Kaikki meistä toki suuttuvat, ja saavatkin, mutta...vaikka pieni lapsi ymmärtäisikin mistä ollaan vihaisia, lapsi ei siltikään ymmärrä silmitöntä raivoa vaan se pelottaa häntä. Varmasti mietityttää moneen kertaan myöhemminkin, milloin oma luotettu, rakas äiti tai isi muuttuu taas huutavaksi hirviöksi. Lapsen kannalta usein varmasti aivan yllättäen.

Päätin, että kun seuraavan kerran havaitsen lämpökäyräni nousevan, menen ensin ulos jäähdyttelemään ja alan vasta sitten käsitellä asioita. Vaikka vain siksikin, ettei tulisi tukahdutettua luovuutta ja oma-aloitteisuutta jälkikasvussa.

Osa meikeistä on yhä kadoksissa. Elän siinä toivossa ettei niiden olinpaikka selviä sillä, että vessanpytty alkaa tulvia yli.

Lämmöllä, Kissankulmasta.

 

http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2008/11/08/aidillista/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Luovuuden puolesta liputtava Kissankulman emäntä tuli omakohtaisesti toteamaan käytännön ja teorian välisen eron tosi tilanteessa."

Voi kun tuon kokemuksen tuoman oivalluksen saisi moni muukin poliitikko monessa tärkeässä asiassa. muuten hauska kirjoitus ja hyvää alkavaa viikkoa sinne Katinkulmaan.

Miau.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miau? Miau?! Millainen hiiri sinä oikein olet, the mutant mouse:)?

Aikooko hiiri hiipata Kaapelille 24.11? Minä kyllä, jos suinkin pystyn.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Mä en pysty, ku loppus rahat.
Pitää huubailla josko joku turkulainen ajelee sinnepäin?

Joo, mutsi on kuin Nasse-setä = hyvin, hyvin vihainen.

Koeta parantua.

Henry

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Miau? Miau?! Millainen hiiri sinä oikein olet, the mutant mouse:)?

Aikooko hiiri hiipata Kaapelille 24.11? Minä kyllä, jos suinkin pystyn."

Okei sitten,piip piip ja viik viik. (eikö hiiret piipitä tai vikise?)

Mitäs siellä kaapelilla on silloin? Ei löytyny tuolla päiväyksellä kaapelin nettisivuilta mitään.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Täälläkin yskitään, niistetään, oksenellaan, kipuillaan, kuumeillan, jokainen tavallaan mutta lähtivät ne "vauveliinit" jo kouluun että ehkä paremmin menee ja täällä sentään jo huulipuna jos siihen kosketaan menee oikeaan paikkaan....
mutta voihan se äiti silti muustakin huutamiskohtauksia saada. Voimia sinnepäin ja paranemista.

Anonymous Mouse (nimimerkki)

"Vai pitääkö minun taas tehdä Jlalle välikysymys tästä?"

Siitä vaan, mutta ohjaa sut kuitenkin tämän maailman ruhtinaan pakeille, joka syyttää henkiä ja valtoja joiden vastuualueeseen säät kuuluu.

Mut samalla kun teet sen välikysymyksen niin sano pari hyvää sanaa mun puolesta. En ole kovin pahasti huudellut puskista.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Hoo, mitä te toivottekaan!
Jla jo vastasi ilmastonmuutoksella. Tutkimattomat ovat ilmojen herran tiet, köyhän pitää olla nöyrä jne.

Toimituksen poiminnat