KissanKulmasta

Israel - apartheidia steroideilla

The Nation-lehti on tarttunut vaikeaan aiheeseen, Israelin harjoittamaan rotuerotteluun.

Stephen Robert aloittaa kannanottonsa: "Kasvoin pienessä kaupungissa Massachusettsissa, missä vanhempani johtivat paikallista synagogaa".

Stephen Robert on juutalainen, ja ylpeä siitä. Robert kuvailee, kuinka hänen käydessään ensimmäisen kerran Israelissa vuonna 1962 viikon matkalla, hän oli häikäistynyt ja vaikutettu niistä saavutuksista, joihin Israel oli kyennyt. Robertsia vihloi myös Israelin puolustuskyvyttömyys.

Kuuden päivän sodan jälkeen vuonna 1967 hän ihaili kansansa rohkeutta ja sotilaallisia saavutuksia.

Robert sanoo myös, että silloisen ulkoministerin, Abba Eban kaunopuheisuus kun hän puolusti Israelin oikeutta itsenäisyyteen YK:ssa, täyttää hänet yhä ylpeydellä.

Robert toteaa olleensa koko ikänsä vankka Israelin ja juutalaisuuden kannattaja.

Mutta...

käydessään tänä vuonna Israelissa ja Länsirannalla humanitaarisen avun merkeissä, ja nähdessään sen mitä näki, Robert tunsi tuskaa.

Robert käyttää näkemästään sanontaa "apartheidia steroideilla".

Länsiranta on noin 2.5 miljoonan palestiinalaisen ja 400 000 israelilaisen "uudisasukkaan" , asuttajan koti.

Koti? Robert kuvaa vankilaa: kahdenkymmenenkuuden jalan korkuisia betonimuureja, joiden päällistä koristavat piikkilankakiehkurat ja vartiotornit, joista israelilaiset sotilaat ampujat väärään kohtaan eksyneitä. Tresspassers will be shot.

Länsirannalla on yhdet säännöt israelilaisille ja toiset palestiinalaisille - ja josta erottelusta kasvaa kurjuus, väkivalta ja ihmisoikeuksien loukkaukset.

Länsirannalla on vesipulaa, pulaa asunnoista, työpaikoista ja perusterveydenhuollosta.

Erityisesti Robert´ia kauhistaa, että palestiinalaiset lapset erotetaan vanhemmistaan, heiltä kielletään pääsy sairaaloihin ja että juutalaiset "uudisasukkaat", Länsirannan asuttajat kivittävät ja lyövät lapsia.

On hyvä, että juutalainen sanoo nämä asiat. Kenties häntä kuunnellaan. Kenties ei enää keskustella siitä, kuka kenenkin puolella on; onko joku likainen arabinhalaaja.

On hyvä, että juutalainen sanoo nämä asiat.

Kenties vihdoin voidaan alkaa keskustella keinoista, jolla tämä kaikkia ihmisiä -ihmisyyttä- alentava konflikti saadaan päättymään. Rauhanomaisesti.

On hyvä, että juutalainen sanoo nämä asiat. Enää ei tarvitse yleistää: Ne kaikki on Sellaisia!

Eivät ole.

Robert kertoo Israelin loukkaavan rutiininomaisesti kansainvälistä lainsäädäntöä, rikkovan kieltoa siirtää väestöä miehitetyille alueille, rikkovan säädöstä yhdenvertaisesta kohtelusta lain edessä.

David Ben-Gurion, Israelin ensimmäinen pääministeri sanoi, että jälkipolvet ovat arvosteleva Israelia sen mukaan, kuinka Israel kohtelee arabiväestöään. Israel epäonnistuu tässä moraalisessa testissä, toteaa Robert.

Seinä, betoninen Jerusalemin -tai Berliinin, kuinka haluatte- muuri ei seuraa vuoden 1967 rajaa. Muuria on rakennettu Länsirannan arabialueelle, kilometreittäin. Muuri on kaksi kertaa pidempi kuin alkuperäinen raja, ja se halkaiseen arabialueen kaupunkeja kahtia, erottaa ihmiset perheistään ja sukulaisistaan.

OCHA, YK:n ihmisoikeusasian koordinaattori on laskenut 505 tarkastuspistettä, tiesulkua ja muuta estettä Länsirannalla.

Arabit tarvitsevat liikkumiseensa luvan Israelin armeijalta (IDF). Luvan saaminen saattaa kestää kuukausia tai niitä ei saa; armeija ei selittele.

Turvallisuussyistä 15-30 vuotiaille miehille ei lupia myönnetä lainkaan. Perheet hajoavat vuosiksi.

Naimisissa olevat parit -toinen puoliso Ramallahista, toinen Itä-Jerusalemista eivät voi elää yhdessä. Lapset erotetaan vanhemmistaan, ja lapsia on palestiinalaisväestöstä melkein puolet.

Sairaalaankaan ei pääse ilman kulkulupaa. Tai vanhemmilta evätään lupa saattaa lapsensa sairaalaan, oleskella siellä heidän kanssaan.

Miehitys tekee maanviljelystä helvettiä. Alueet muurin ja vuoden 1967 rajan välillä ovat "sauma-alueita". Arabit tarvitsevat erityiset luvat voidakseen viljellä näillä alueilla olevia maitaan. Lupia myönnetään yhä vähemmän, ja sauma-alueille johtavia portteja on vähennetty. Viljelijät ovat joutuneet yhä kauemmas maistaan. Moni viljelijä ei enää viitsi edes hakea lupaa.

Izbat Salman on pieni kylä Qalqiliyan alueella. Suurin osa sen viljelysmaasta on jäänyt muurin taa.

Vuoden 2003 UNPD-raportti kuvailee, kuinka 70% luvista evätään ja kuinka viljelijät joutuvat kulkemaan 14 kilometriä päästäkseen lähimmälle portille, josta on kauttakulku heidän mailleen.

Portti sulkeutuu kello 16 ja pysyy kiinni israelilaisina lomapäivinä. Tavallisten maanviljelystyökalujen kuljettaminen pelloille aiheutti loputtomia tarkastuksia ja hankaluuksia.

Viljelijöillä oli tapana hoitaa peltojaan työpäivänsä jälkeen. Enää se ei ole mahdollista.

Saman UNPD-raportin mukaan appelsiini- ja sitruunasadot ovat tippuneet kaksi kolmasosaa muurin pystyttämisen jälkeen.

- Jos muurin tarkoitus olisi turvallisuus -niin kuin Israelin hallitus sanoo- se seuraisi vuoden 1967 rajaa. Se tosiasia, että se on pystytetty paikkaan, jossa se estää arabiväestöä hankkimasta toimeentuloaan viljelystä tai pääsemästä terveydenhuollon ääreen, viittaa siihen että muurin tarkoitus on hävittää Länsirannan arabiväestö, arvioi Robert.

On hyvä, että juutalainen sanoo nämä asiat, jotka pitää sanoa.

Muurin toisella puolella, juutalaisella puolella ovat "uudisasukkaiden" talot. On väärin nimittää uudisasukkaita uudisasukkaiksi, asuttajiksi. Asutukset ovat pieniä kaupunkeja moderneine taloineen ja ostoskeskuksineen.

Virallisesti asutusohjelmaa aloitteli vuonna 1977 silloinen pääministeri Menachem Begin. Asutusohjelma lähti vauhdikkaasti käyntiin. Israelilaiset saivat ostaa maata halvalla, jotta he voisivat rakentaa talojaan (vallatulle) alueelle ja jatkaa työssäkäyntiään Jerusalemissa ja Tel Avivissa. Teitä, joiden käyttö rajattiin juutalaisille, rakennettiin ettei näiden tarvitse kulkea arabikylien läpi.

Laajeneminen jatkui Yitzhak Rabinin ja Ehud Barakin aikana, sittenkin vaikka nämä olivat rauhanteon kannalla.

Ariel Sharon meni pitemmälle: hän salli laittomien ulkovartioiden perustamisen ohi hallituksen.

Vaikka arabit muodostavat lähes 100% alkuperäisasukkaista alueella, heidän hallussaan on enää 35% Länsirannan alueista.

Länsirannan asuttajien määrä on kasvanut vuoden 1996 luvusta 140 000 henkilöä nykyiseen 400 000 henkilöön.

Netanyahu sai vähemmän paikkoja vuoden 2009 vaaleissa kuin Tzipi Livnin Kadima-puolue. Vain liittoutumalla äärioikeiston kanssa, kykeni Netanyahu muodostamaan hallituksen. Mikä tahansa palestiinalaisia puoltava liike Netanyahun taholta toisi alas Likud-puolueen hauraan enemmistön Knessetissä, Israelin parlamentissa.

Netanyahu on voimaton hallitsemaan tuhotulvaa Länsirannalla, tai ehdottamaan toteuttamiskelpoista suunnitelmaa joka johtaisi rauhaan.

Itä-Jerusalemin ympärille rakennetut muurit ovat piirtäneet kaupungille uudet rajat. Vain 4 km Jerusalemin läpi kulkevista 142 kilometristä kulkee pitkin vihreää linjaa.

Käytännössä palestiinalaiset on ajettu ulos Jerusalemista.

Robert kuvaa käyntiään Hebronissa, Länsirannan suurimmassa kaupungissa yhdessä TIPH-järjestön kanssa. TIPH tulee sanoista Temporary International Presence in Hebron, ja sen tehtävä on tarkkailla sopimus- ja ihmisoikeusrikkomuksia.

TIPH:in henkilökunta, sanoo Roberts, kertoi että heidän raportteihinsa tuskin koskaan tulee vastausta.

Robert todistaa Hebronissa yhdessä TIPH:in henkilökunnan kanssa, kuinka Hebronin yläpuolella sijaitsevan "uudisasutuksen" asuttajat heittelivät valtavia kiviä ja roskaa torille, jossa arabit kävivät kauppaa - ja aiheuttivat vakavia loukkaantumisia.

Puolustuksekseen arabit asettivat torin päälle suuren verkon estämään kivien iskeytymistä torilla olijoihin. Asuttajat vastasivat heittämällä verkkoon Molotovin koktaileja jotka polttivat köydet -ja alla olleet ihmiset.

Robert mainitsee puhuneensa erään arabi-isän kanssa, jonka 12-vuotias poika oli sokeutunut kun asuttajat olivat heittäneet happoa sisältävän astian muurin päältä.

Asuttajat hakkaavat lapsia, kivittävät lapsia, kun nämä ovat matkalla kouluun. Arabien peltoja poltetaan, usein silloin kun asuttajat ovat tyytymättömiä Israelin hallituksen politiikkaan.

Israelin turvallisuuspalvelu on tuhonnut arabien kauppoja, sekä sulkenut niitä. Yli 1800 perhettä on menettänyt toimeentulonsa.

Hebronissa elävien 800 juutalaisen uudisasukkaan takia 170 000 Hebronin 170 000 palestiinalaisen asukkaan elämä on pysähtynyt.

Etovinta kaikesta on Robert´in mielestä se, että juutalaisen asutuksen -nimeltään Kiryat Arba- keskelle ovat juutalaiset uudisasukkaat pystyttäneet muistomerkin Baruch Goldsteinin muistolle.

Vuonna 1994 Baruch Goldstein hyökkäsi moskeijaan ja surmasi 29 rukoilemassa ollutta muslimia.

TIPH sanoo, että armeija (IDF) pitää tehtävänään vain asuttajien suojelua. Mikä tahansa arabeille tehty rikos jää tutkimatta; hallituksen oikeistosiipi pitää huolen siitä.

- Kuinka juutalaiset, joita on vainottu vuosisatoja voivat sietää tällaista epäinhimillisyyttä? Missä on heidän moraalinen kompassinsa? Miten tällainen tilanne voi olla hyväksyttävä juutalaisten hengellisille ja poliittisille johtajille, kysyy Robert?

Robert pelkää, että kun voimat pääsevät irralleen, kun paine murtaa padon, on liian myöhäistä enää muuttaa suuntaa. Länsi on ruokkinut Israelin epärealistisia toiveita koko maa-alueen saamisesta haltuunsa.

Robert on investointipankkiiri. Hän toteaa kansainvälisen yhteisön ehdottaneen maajakoa, jossa Israel saisi 78% siitä maasta, joka oli saatavilla vuonna 1947: se on hyvä tarjous.

Robert sanoo myös, ettei usko Netanyahun saavan aikaan rauhaa. Palestiinan jaettu hallitus ei kelvannut kumppaniksi. Nyt yhdistetty hallitus ei kelpaa; Netanyahu ei halua olla tekemisissä Hamasin kanssa.

Moni arvelee, että on meneillään kansainvälinen kampanja Israelin valtion laillisuuden purkamiseksi. Israel tekee sen nykyisellään itse, purkaa oikeuden lailliseen olemassaoloonsa, päättää Robert.

On hyvä, että juutalainen sanoo nämä asiat - asiat, joista on puhuttava.

 

kommentti:

 

Stephen Robert ei ole ainoa juutalainen, joka arvostelee Israelin politiikkaa sek

ä Israelin asennetta palestiinalaisia kohtaan.

Amerikan juutalaisten -joille Israel aiemmin edusti juutalaista identiteettiä- mielipide on muuttunut. Sota Gazassa, jossa Israel pommitti puolustuskyvyttömiä, pakopaikkaa vailla olevia siviilejä; Netanyahun ja ulkoministeri Avigdor Liebermanin anti-arabiasenteet ja hallitusohjelma...

Adam Horowitz, Philipp Weiss, Roger Cohen, Michelle Goldberg - yhä useampi on korottanut äänensä ja tuominnut Israelin toiminnan.

Horowitz ja Weiss sanovat, että juutalaisten poliittiset johtajat patsastelevat entiseen tapaan mutta ruohonjuuritasolla kuohuu. Moni "julkisuuden juutalainen" sekä rabbi on astunut yleisön eteen ja kertonut puoltavansa palestiinalaisten ihmisoikeuksia.

Joka kuukausi 70 rabbia ympäri Yhdysvaltoja viettää Ta´anit Tzedekia, juutalaista paastoa Gazan takia ja Gazalle. He haluavat lopettaa juutalaisen yhteisön vaikenemisen Israelin Gazaa kohtaan harjoittamasta kollektiivisesta rangaistuksesta.

Naomi Klein vaatii kansainvälistä yhteisöä ryhtymään pakotteisiin Israelia vastaan.

Amerikan nuoret juutalaiset ovat nousseet vastarintaan. Tällaista vihan perintöä he eivät halua. Myös Israelin sisällä: juutalaiset, ihmiset eivät halua elää enää vihassa. Israelissa jatkuvat edelleen sosioekonomisia uudistuksia vaativat mielenilmaukset.

Juutalaiset eivät ole homogeeninen ryhmä vaan niin kuin muillakin kansakunnilla, ryhmä koostuu yksilöistä.

On yhtä väärin tuomita kokonaista kansanryhmää yksittäisten juutalaisten tekojen takia kuin on väärin tuomita arabeja kollektiivisesti yksittäisten arabien tekojen takia.

 

 

pääasialliset lähteet:

Disengagement and the Frontiers of Zionism

 http://www.thenation.com/article/162756/apartheid-steroids

http://www.thenation.com/article/american-jews-rethink-israel

 http://www.thenation.com/signup/12850?destination=article/israel-boycott-divest-sanction

 

,

 edit: Kun kerran näkyy olevan tarpeen. Stephen Robert, jonka tekstiä pääosin siteeraan, kuuluu AJC:n, American Jewish Committeen johtoon. http://www.ajc.org/  Hän on juutalainen. http://www.spruchcommunications.com/AJC.Annual.pdf

Omat huomautukseni kursiivilla tekstissä.

edit 27.08 2011 Laajahko katsaus Lähi-Idän ja Israelin tilanteeseen http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1026

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (149 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minä ajattelen lapsia. Omia ja muiden.

Jari Eteläsaari

Tuo on kylläkin pelkkää vihanlietsontaa, siinä ei ole mitään tasapuolista ja osittain paikkaansa pitämätöntä propagandaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jari Eteläsaari,

Stephen Roberts jonka tekstiä siteeraan, on mm. AJC:n, American Jewish Committeen johdossa.

Saanet häneen yhteyden tätä kautta http://www.ajc.org/

Kenties hän osaa vastata sinulle niin, ettet koe hänen Israelin matkan kuvaustaan vihanlietsonnaksi ja propagandaksi.

Jari Eteläsaari

Kummallista kun en löydä ainuttakaan viitettä netistä että tuossa organisaatiossa työskentelisi tuon nimistä henkilöä.

Taidat heittää ihan täyttä potaskaa. Tai olet eksynyt joillekin juutalaisvastaisille propaganda sivustoille.

Tuon komitean johdossa näyttäisi olevan tämän niminen kaveri.

David Harris is one of the Jewish people’s leading advocates and most eloquent spokesmen. The Executive Director of AJC since 1990, he travels the globe meeting with world leaders to advance the well-being of Israel, combat anti-Semitism, monitor the condition of Jewish communities, and promote intergroup and interreligious understanding.

http://www.ajc.org/site/c.ijITI2PHKoG/b.789101/k.2...

Mikko Mäkinen

Tein näköjään saman etsinnän, enkä minäkään löytänyt AJC:stä ketään Robertsia. Mahtaako Söyringin Robertsia olla edes olemassa?

Jari Eteläsaari

No tein, tuo kirjoitus oli niin tyypillinen netin israelin vastainen propaganda selostus että en ihan helpolla uskonut sen olevan totta.
Noita on nähty niin jumalattoman paljon.

Jään odottamaan Riikan palautetta asiaan.

Mikko Mäkinen

Itse juttu on todellakin hyvin yksipuolisesti kirjoitettu ja pullollaan virheitä. Mutta en viitsi niihin puuttua, jos Söyring on kirjoittanut jutun ilman mitään lähdekritiikkiä ja täysin kestämättömälle pohjalle.

Odotellaan Söyringin vastausta, jota ei taida tulla?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jari Etelsaari, Mikko Mäkinen,

kohdassa president´s cabinet http://www.spruchcommunications.com/AJC.Annual.pdf

Pahoittelen ylimääräistä s-kirjainta nimessä.
Onhan selvää, että ette silloin mitenkään kykene löytämään Robertsia kun nimi on Robert - kuten blogin The Nation (Apartheid on steroids) linkistä vilkaisemalla olisi voinut nähdä.

Korjaan hetimmiten bloggauksesta ylimääräiset s-kirjaimet pois.

Mikko Mäkinen

No niin. Siis Stephen Robert ei ole AJC:n johdossa. Se selvisi. Mutta onko ko. kirjoituksen kirjoittaja Söyringin viittaama henkilö? The Nation-lehden kirjoittajan esittely ei viittaa siihen. Stephen Robert vastaa Ville Niemistä Suomessa.

Toivottavasti rouva Söyring tekee editointimerkinnät kirjoitukseensa!

Jari Eteläsaari

Olisikohan sinun Riikka syytä tehdä julkinen anteeksipyyntö perusteettoman vihanlietsontapropagandan levittämisestä ?

Mikko Mäkinen

Kummallista, mutta minä en löydä yhtään Stephen Robertsia AJC:n johdosta tai edes ko. järjestön vaatimattomammista tehtävistä. Taitaa Söyring syöttää meille pajunköyttä, mikä tosin ei olisi niin kovin kummallista.

Osaisiko Söyring todella kertoa, kuka hänen lähteensä on, ja miten lähteen kirjoituksia pääsee lukemaan. Vai onko lähde mielikuvituksen tuotetta?

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Jaha, eräillä lähti jo mopo keulimaan. Ottakaa "s" pois perästä, kuten Riikan linkittämän lehtijutun kirjoittajan nimestä käy ilmi.

Mikko Mäkinen

No mistäpä sitten löytyisi Stephen Robert? AJC:n johdosta ei löydy.

Kummallista, jos Söyring ei osaa kirjoittaa edes päälähteensä sukunimeä oikein!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuolta löytyy Stephen Robert (toimielimen nimenä on President's Cabinet).

http://www.spruchcommunications.com/AJC.Annual.pdf

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän retku83 kuva
Mikko Saari

Two wrongs don't make one right.

Dari-anne Suomalainen

Tämä on varmaan jokin juutalainen salaliitto USA:n kanssa. Vai?

Tuomas Hako

Amerikassa ja muualla kyseessä onkin alkanut olla lähinnä juutalaisten välinen vääntö. Ei-juutalaiset eivät juuri uskalla arvostella Israelia, vaan vain ryömivät.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Länsirannalla on vesipulaa, pulaa asunnoista, työpaikoista ja perusterveydenhuollosta. "

Arvaa mistä Israel pumppaa juomavetensä ja minne se myy sen takaisin!!

Loistava kirjoitus. En ole vuosiin enää tuntenut minkäänlaista sympatiaa Israelia kohtaan.

Turha itkeä ja hakea sympatiaa enää varsovan ghettojen avulla kun itse ajaa arabiväestön ghettoon. Jos saksa, venäjä ja puola kohtelivat juutalaisia huonosti ei se oikeuta heitä kohtelemaan arabiväestöään huonosti.

Todella usein unohdetaan, että palestiinalasivähemmistöön kuuluvat ovat Israelin kansalaisia, joilla on eri oikudet.

Tilannetta voidaan täysin verrata Etelä-afrikan rotusortoon tai neuvostoliiton/venäjän harjoittamaan vähemmistökansojen valtiolliseen sortamiseen.

Jari Eteläsaari

♦ Arvaa mistä Israel pumppaa juomavetensä ja minne se myy sen takaisin!!

Ei tarvitse arvata kun tiedän, se on genesareth-järvi. Se on kylläkin kokonaan Israelin puolella.

Muilta osin kirjoituksesi ei pidä paikkaansa, enkä edes ymmärrä mistä maasta oikein kirjoitat.

Israelin arabivähemmistön asema on niin hyvä, että kukaan ei edes ajattele mahdollisuutta muuttaa johonkin toiseen arabimaahan.
Tai edes pois israelista.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Israel käyttää myös Syyrian Golan Heights -kukkuloiden vettä. Se on miehittänyt kukkuloita laittomasti vuodesta 1967.

Jari Eteläsaari

Se on 1967 sodassa valloitettu alue, yleensä tämän kaltaiset rajamuutokset hyväksytään virallisiksi rajoiksi, mutta israelin tapauksessa YK:ssa on niin monta arabimaata sitä vastaan että kansainvälistä tunnustusta ei pystytä saamaan.

Nykyinen raja on virallinen aselepolinja.
Todellinen raja määritellään syyrian ja israelin välisissä neuvotteluissa joskus, kun syyrialla on siihen kiinnostusta.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Joo no, propagandasi ei minua kiinnosta, mutta siitä lienemme yhtä mieltä, että vesi tai sen vähyys on ongelma lähi-idässä, eikä veden hallintaa esim irakin sodan motiivina voi väheksyä.

Petteri Sahlsten

" Tilannetta voidaan täysin verrata Etelä-afrikan rotusortoon tai neuvostoliiton/venäjän harjoittamaan vähemmistökansojen valtiolliseen sortamiseen"
Ei voida. Etelä-afrikassa mustat eivät nimittäin terrorisoineet valkoisia itsetehdyillä raketeilla jatkuvasti. Muurejakaan olisi tuskin rakennettu, mikäli arabi-itsemurhapellet eivät olisi räjäytelleet niin monia busseja yms. En tunne mitään sääliä palestiinalaisia kohtaan niin pitkään, kun sallivat terroristijärjestö hamasin toiminnan alueellaan ja ihailevat terroristeja ja kouluttavat/aivopesevät kakaroitaan sotaan Israelia vastaan. _Itse ovat soppansa keittäneet.. Pää pois perseestä ja vähän lukemaan, niin ei ole maailmankuvakaan niin mustavalkoisen naivi.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Ai lasten takia, no sitte!

Kyllähän näiden Hamasien päämäärät tiedetään. Israelin hyökkäystä Gazaan kauhisteltiin niiin hirveästi, vaikka se johtui Hamasin Israeliin ampumista 10.000 raketista. Kokeillaanpas me ampua 10.000 rakettia Venäjän rajan yli ja katotaan mitä tapahtuu! Jos annat arabille raketin, niin se ampuu sen Israeliin ennen kuin on ehtinyt aasin selästä irroittaa.

Ne muurit ovat nyt vain siellä, eikä niille kukaan mitään voi. Ja hyvin tarpeellisia ovat, loppuihan itsemurhapommittajien Israelin turismi. Pitihän Saddaminkin paukauttaa viimeiset ohjuksensa juuri Israeliin. Saas nyt vaan nähdä tuosta Libyastakin, millaisia ne "demokraattiset" voimat ovat. Meneekö Irakin ja Afganistanin tietä, vähän epäilen koko touhua.

Tuomas Hako

Kävitkö laskemassa raketit? Kuka ne myy? Etkö tajua, että Hamas tarjosi rauhaa ja on tehnyt monta aselepoa? Jos sieltä joskus joku ampuu, on se vastaus Isrelin jokapäiväisille rikoksille. Mutta mistä tiedät, että kyse ei olisi falseflageistä silloin? Israelin propaganda elää tuosta sadudta ja kaltaisistasi ihmisistä. Kukas se perustikaan Hamasin?

mikael torppa

Hamas ei voi tehdä rauhaa Israelin kanssa sillä islamin uskonto kieltää sen. Hamas on järjestö joka noudattaa kijaimellisesti islamin uskonnon oppeja.

Lainaus Petri Paavolalta: "Mosab Hassan Yousef "vihreä prinssi" on yhden Hamasin perustajajäsenen poika. Tämän takia hänen todistuksensa ja lausuntonsa Hamasin toiminnasta ja Islamista on todella merkittävä.

Mosabin mukaan Hamas tappaa ja surmaa palestiinalaisia saavuttaakseen omia etujansa sekä saadakseen Israelin näyttämään syylliseltä tekoihin, joita Israel ei ole tehnyt.

Mosab kertoo islamilaisen elämän olevan kuin tikapuut, joiden ylimmässä päässä ovat itsemurhaiskuja tekevät muslimit, jotka tappavat Allahin "kunniaksi" terroristi-iskuissa viattomia siviilejä (naisia ja lapsia) sekä muita ihmisiä.

Mosab ihmetteli sitä kuinka Hamas kidutti ja tappoi omaa väkeänsä, niin vankilassa kuin sen ulkopuolella.

Mosab sanoo, että Hamas ei pysty tekemään rauhaa Israelin kanssa. Mosabin mukaan se on vastoin sitä mitä heidän jumalansa sanoo heille. Mosab sanoo, että Hamasin mielestä vääräuskoisen kanssa voi tehdä tulitauon, mutta ei rauhaa. Mosab sanoo, että Hamas ei arkaile surmata palestiinalaisia, kuten he tekivät Gazan vallankaappauksen yhteydessä. Mosab sanoo, että israelilaiset eivät koskaan tekisi sellaista omille kansalaisilleen. Mosab sanoo Israelin välittävän palestiinalaisista enemmän kuin Hamasin tai Fatahin johtajat.

Mosab sanoo useimpien muslimien olevan tavallisia muslimia, jotka ovat syntyneet muslimeiksi ja heidän identiteettinsä on islaminusko, mutta he eivät ymmärrä islaminuskon todellista luonnetta. Mosab sanoo monien muslimien olevan hyviä ihmisiä, ei terroristeja, sillä suurin osa muslimeista ei seuraa islaminuskon oppeja. Mosab sanoi että kun muslimi todella ymmärtää islaminuskon, Koraanin sekä Muhammedin opetukset, niin heistä tulee terroristeja. Mosabin mukaan Al-Qaida, Hamas, Hizbollah ja muut terroristiryhmät seuraavat tarkasti islaminuskon profeetan Muhammedin opetuksia.

Mosabin mukaan islaminuskon pyhät kirjat Koraani jne. sanovat Muhammedin tappaneen ihmisiä, jotka eivät uskoneet häneen; Muhammed aloitti sotia ja valloitti kansakuntia; Muhammedin tavoitteena oli perustaa maailmanlaajuinen islamilainen valtio. Mosab sanoo, että Muhammedin käyttäytymisestä voimme oppia islaminuskon todellisen luonteen."

http://koti.phnet.fi/petripaavola/hamasinpoika.html

Tuomas Hako

Mistäs kirjotelet? Pöpilästäkö?

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Kai minäkin saisin rakentaa muurin oman tonttini rajalle? Entäpä jos rakentaisinkin sen naapurin tontille ja vielä väittäisin, että oikea raja onkin se muuri?

Dari-anne Suomalainen

Mitä siellä Syyriassa tapahtuu ?

Kirjoittakaapa Syyriasta juttu, siellä arabiväestö teurastaa arabiväestöä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Hyvä aihe ja asiallinen asia ja kiitos Riikka ja tämäki on aivan pimeä homma ja kirkot ja valtiot vaan siunailee ja siis tuo edellinen kommentti, siis joku Libyan demokratisoiminen on likasta ja rumaa.

Tuomas Hako

Kolme kertaa todettiin, että on hyvä, että juutalainen sanoo asiat. Kolme kertaa toitotettiin, että he eivät ole kaikkki samanlaisia. Eikö yksi kerta riittäisi?

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Koska kysymys oli perinteisestä antisemitismistä, ei mistään vihapuheesta ja rasismista. Suvaitsevaisuudesta, siis.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tuomas Hako,

kai huomasit että ei :D

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Koita 3mm rautalankaa.

Itse pidän juutalaisia parhaina vasemmistoaktiiveina maailmassa, samoin kuin juutalaisia pahimpina rosvorottina maailmalla.

Israel on eri asia kuin juutalaiset. Sympatiani ovat oikeiden pienten juutalaisten (ja arabien) puolella, mutta vahvasti israelin oikeistohallitusta, amerikka-hörhö-tukea ja voimapolitiikkaa vastaan.

Ja hah, kuka ei saa isse-kansalaisuutta? no v***u niiden ainoat länsipuolustajat (kristityt), arabeit kyllä kansalaisuuden saavat.

Kandee joskus vaikka käydä mestoilla (etenkin raveissa, joissa kaikki veen uskonnot tanssivat kuin muurahaiset linjassa).

Dari-anne Suomalainen

Tuhansia on paennut Syyriassa olevalta palestiinalaisten pakolaisleiriltä kun hallitus pommittaa.

Miksi Syyriasta ei uutisoida mitään ?

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Miten niin Syyriasta ei uutisoida mitään? Mistä tiedät Syyriasta jos sieltä ei mitään uutisoitaisi. Jopa minä tiedän jotakin Syyriasta vaikka olen laiska seuraamaan uutisointia.

Miksi yleensä väännät juttua Syyriasta. Nyt puhutaan Israelista ja sen aikaansaannoksista. Vai onko juttu niin, että kun Syyria teurastaa siviilejä niin Israelkin saa niin tehdä?

Tuomas Hako

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=902

Jos Syyriassa oikeasti palestiinalaisia alettaisiin lahtaamaan, niin se kertoisi ehkä siitä, että Mossadilla on sormensa pelissä. Ja onhan sillä muutenkin tuossa tilanteessa Syyriassa.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Kylläpä tuntuu olevan kovaa tarvetta vaihtaa aihetta joillakin.

Dari-anne Suomalainen

Hako
No ilman muuta Mossadilla on aina sormensa pelissä, varsinkin mediapelissä
Mossad valvoo, ettei vihakirjoitella islamista.

Harry Vestbacka

Israelin vainotulle kansalle kuuluu antaa kaikki mahdollinen tuki.

Israelia kritisoivat vain antisemiitit uusnatsit!

Tuomas Hako

Joskus hävettää olla ihminen. Esim tällaista lukiessa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kommentti Harry Vestbackalle 21.8.2011 21:04

Kyllä sitä asiallista Israel-kritiikkiäkin on olemassa.

http://www.zionism-israel.com/issues/antisemitism....
http://www.zionism-israel.com/about.htm

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Harry Vestbacka,

Stephen Roberts, jonka kuvausta Israelin visiitistään siteeraan, on juutalainen. Samoin muut, joita siteeraan.
Montako juutalaista antisemiitti-uusnatsia tunnet?

Dari-anne Suomalainen

Oliko sinulle yllätys, että miitäkin on ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Dari-anne,

mä olen ihan äärist´ vierin äimänä.

Tiesin että on juutalaisia äärioikeistolaisia.
Mutta että juutalaisia vihaavia, vainoavia antisemiitti-uusnatsijuutalaisia on, sitä en tiennyt.

Varsinkin kun säännöllisesti juutalaisista puhutaan kuin he olisivat saumattomasti yhteenhitsautunut kiihkoisa rotu ja uskonto.

Ihmisluonnon tuntien pidän sitä itse mahdottomana, että jokin ryhmä olisi niin tyyten vailla yksilöitä kaikkine eroavaisuuksineen.

Vähän sinne päin kuin väittäisi kaikkien savolaisten kuuluvan kirkkoon.

Dari-anne Suomalainen

En nyt tiedä voiko erimielisiä silti sanoa juutalaisia vihaaviksi tai natseiksi, mutta onhan näitä jyrkkiä mielipide-eroja paljonkin näkyvillä.

Saavutetaanko niillä hyvää vai pahaa, en osaa sanoa. Saahan niillä ainakin julkisuutta ja antisemitismia lisättyä, ehkä myös paljon ystäviä, kun tietää kuinka laajaa antisemitismi on.

Ehkä ne ovat kristityiksi kääntyneitä.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Mossad ja kansainvälinen juutalaisten salaliitto, tietenkin. Mikäli arabimaat saavat joskus vastuulliset ja demokraattiset johtajat, niin he voivat tehdä israelin kanssa päteviä ja kaikille edullisia sopimuksia. Nykyisten heinähattujen kanssa ei kannata sopia mitään.

Jari Eteläsaari

No on noita sopimuksia tehty muutamien maiden kanssa kuten Jordanian, jonka kanssa sen jälkeen on ollut ihan hyvät suhteet, eikä ole ollut konflikteja. Tosin jordaniakaan ei ole demokraattinen mutta taitaa olla kuitenkin suhteellisen demokraattinen verrattuna joihinkin muihin.

Tosin jordaniassa syrjitään palestiinalaisenemmistöä, mutta siitä ei kukaan välitä, siellä on tosin pelkona se että palestiinalaiset ryhtyvät yrittämään väkivalloin vallankumousta.

Dari-anne Suomalainen

Israelissa sananvapaus toimii, siellä saa olla myös erimieltä hallituksen politiikan kanssa ja se on aina plussaa.

Toisaalta tuonkaltaisella kirjalla on suuri kannatus maailmalla, se voi myydä hyvin ja se tietää rahaa, muusta viis.

Jari Eteläsaari

Totaalisen yksipuolista ja asenteellista kirjoittelua.

Ei yhtään mainintaa niistä väkivaltaisuuksista ja tihutöistä jota arabit harjoittavat juutalaisia vastaan lähes päivittäin ja koko maan olemassaolon ajan. Tai arabihallinnon oman lainsäädännön mielettömyyksistä tai korruptiosta tai väkivallankäytöstä.

Kerran oli aika jolloin ei ollut muureja tai tarkastuspisteitä, muistan hyvin sen ajan kun länsirannan muuria ei ollut, itsemurhapommittajia tuli länsirannalta lähes päivittäin, sen jälkeen muuri päätettiin rakentaa.

Et taida paljoa ajatella sen enempää lapsia kuin mitään muutakaan.

Tuossa vaikka osittainen lista palestiinalaisten onnistuneista terrorihyökkäyksistä. (tässä ei ole epäonnistuneita hyökkäyksiä)

http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+P...

Nuo esteet on rakennettu olosuhteiden pakosta, ja niiden rakentamisen jälkeen terrori länsirannan osalta on laskenut kohtuullisen vähäiseksi.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Milestäni syyllisiä ovat natsit, jotka laivasivat juutalaisia silloiselle juutalaisten asumisoikeusalueelle nykyiseen Israeliin.

Janne Torkko

Periaatepäätös juutalaisten valtiosta tehtiin 1800-luvun lopulla. Silloin ei natseista ollut tietoakaan.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Vastaukseni olikin hirtehishuumoria

Dari-anne Suomalainen

Eteläsaari

Kyllä ne tietävät, mutta eivät halua tietää, tämä on niin moneen kertaan ja juurta jaksaen kaluttu aihe.

Saman toistoa uudelleen ja uudelleen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Onko minun ymmärrettävä tämän kommentoinnin perusteella, että osan kommentoijista mielestä kansanryhmää/ihmisryhmää koskevat yleistykset ovat ok ja vailla poikkeuksia ehdottoman paikkansapitäviä?

Tyyliin: Kaikki miehet on sikoja! ja Kaikki katoliset papit/lestadiolaiset ovat pedofiilejä! ja Kaikki huorat on naisia ja naiset huoria! ja Kaikki ruotsalaiset miehet on homoja! Savolaiset kieroja, turkulaiset persereikiä, helsinkiläiset leuhkoja, lappalaiset vääräsäärisiä, intiaanit verenhimoisia villejä, suomenruotsalsiet olevinaan, maalaiset juntteja, somalinaiset ympärileikattuja, ekoihmiset vihreiden äänestäjiä jne

Niinkö?

Ettekö tunnista yksilöiden olemassaoloa? Kannatatteko kollektiivista syyllisyyttä?

Miksi juutalaisissa ei ole yksilöitä, pelkkää yhdenmielisyyttä?

Mistä "sama vanha syyllistäminen" tulee, jos juutalainen kuvaa mitä on nähnyt omin silmin Israelissa? Tekeekö se eron, että ko. juutalainen ei ole Israelin juutalainen vaan amerikanjuutalainen? Jos, niin millä lailla?

Onko juutalaisuuteen kääntynyt vähemmän juutalainen kuin juutalaisuuteen syntynyt? Jos on, niin miksi? Miten?

Onko amerikanjuutalainen vähemmän juutalainen kuin Israelin juutalainen? Jos, niin millä lailla? Miksi?

Jos on, niin sehän kertoo että juutalaiset eivät ole yhtenäinen ryhmä vaan ykslöitä. Jolloin kaikkia ei voi syyllistää yhden henkilön tai yksikön toiminnasta.

Mistä se päätelmä, että Israelin juutalaiset kaikki kannattavat hallituksensa politiikkaa?

Vai ovatko esimerkki-yleistykseni (aivan tyypillisiä ja jokaiselle tuttuja) eri asia? Jos, niin millä lailla?

Eikö olisi älykkäämpää ja eteenpäin katsovampaa pohtia mitä voi tehdä rauhan saavuttamiseksi?

Minulle tuli tästä keskustelusta ajoittain mieleen entinen poikaystäväni joka vuonna 1999 sanoi "Silloinkin vuonna 1993 sanoit/teit niin ja niin." Aivankuin elämä, kehitys ja kasvu olisi pysähtynyt vuoteen 1993. Tai tietyssä mielessä hänelle olikin, mikäli hänen osallisuudestaan keskusteluun kiistatilanteissa saattoi mitään päätellä :D

Hän halusi jankata siitä mitä minä sanoin vuonna 1993 mutta se ei totissti edesauttanut ristiriidan selvittämisessä!

Joka maassa, joka instituutiossa, jopa joka yksilössä on ristiinvetäviä voimia.

Minä olen joissain olosuhteissa vaikea kusipää mutta se ei tarkoita sitä että se on normaali olotilani 24/7/365.
Olosuhteiden muuttuessa muutun minäkin.

mikael torppa

"Eikö olisi älykkäämpää ja eteenpäin katsovampaa pohtia mitä voi tehdä rauhan saavuttamiseksi?"

Miten tuo rauha saavutetaan kun islamin uskonto kieltää sen muslimeilta?

Gazalaisilla ei ole mitään hätää ei ainakaan Israelin suunnalta. Jos Gazalle tulee painetta se tulee islamin uskonnon opetuksesta sillä heillä kaikilla on yksi ja sama tavoite jonka heidän oma uskonto velvoittaa ja se tavoite on tuhota juutalaiset.

Puhunko omiani.. En vaan islamin uskonto opettaa niin ja jos muslimi noudattaa kirjaimellisesti uskontoaan niin hän on uskontonsa pakottamana sodassa juutalaisia vastaan. Tämä sota antaa islamin uskonnon opetuksen mukaan muslimille luvan valehdella jotta etu saadaan ja tätä valehtelua on nyt Gazassa harjoitettu muslimien osalta yllinkyllin jotta Israel saadaan näyttämään maailman silmissä pahalta ja Gazalaiset uhreilta. Ja he toimivat vain heidän uskonnon opettamalla tavalla.

”Koraanin rinnalla kulkee Muhammadin perintö-oppi, sunna. Se velvoittaa muslimia aivan samaan kuin Koraanikin. Sillä Islam opettaa että Muhammad oli ”masum” joka tarkoittaa Allahin täydellisessä johdatuksessa olevaa ja siis synnitöntä. Teki hän sitten mitä tahansa niin kaikki oli Allahin edessä oikein, joten muslimia velvoittavat niin Muhammadin sanat opetukset ja teot, ovat ne sitten meistä kuinka omituisia ja pahoja tahansa.”

Koraani Su 9:5. Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon), rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään. Jumala on totisesti anteeksiantava ja armollinen.

Koraani ja Muhammed opettavat tappamaan "pakanoita", mutta jos he kääntyvät uskomaan Allahiin, niin silloin heitä ei saa tappaa.

Sunna sanoo; Abu Dawd, vol 2: Omar ibn al-Khattab sanoi: Kuulin profeetan (Muhammad) sanovan: Minä tulen heittämään juutalaiset ja kristityt ulos niemimaalta (Arabia) enkä tule jättämään sinne muita kuin muslimeja.

El Beddayah, ibn Katheer vol 4: ”Tappakaa jokainen juutalainen jonka saatte käsiinne”

Abu Dawd kirja 13: Muhayyishan kertomana: Allahin lähettiläs sanoi: Jos saatte voiton juutalaisista tappakaa heidät”.

Islam opettaa tällaista. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä että jokainen muslimi näin ajattelisi mutta on muslimeja jotka haluavat kirjaimellisesti noudattaa koraania ja sunnaa. Tällaisen opetuksen pohjalta ei ole ihme miksi muslimit haluavat Israelin pois maailmankartalta ja miksi Israelia vastaan tehdään hyökkäyksiä ja miksi lopun aikana Israeliin tullaan hyökkäämään.

Ei siis ole kyse siitä ettäkö muslimit (palestiinalaiset) tarvitsisivat Israelin maan vaan islamin uskonnon opetuksesta.

Koraani sanoo; ”ajamaan vääräuskoiset pois sieltä mistä he ovat joskus teidät pois ajaneet” (Suura 2:191)

Koraani kehoittaa muslimeja ajamaan juutalaiset pois Israelista. Ei ole siis kyse että muslimit tarvitsisivat Israelin maata vaan islamin uskonnon noudattamisesta.

Tämän asian vuoksi ei oikeata rauhaa synny muslimien ja juutalaisten kesken ennen kuin juutalaiset ovat pois ajettu Israelista ja juutalaiset on tapettu sillä näin islamin uskonto opettaa toimimaan.

Sunna, Reliance of Traveller, 1997, osa 8:2: "Puhuminen on eräs tapa saavuttaa tavoite. Mikäli tavoite ylistettävän (Allahin) kunniaksi on saavutettavissa sekä puhumalla totta että valehtelemalla, on lain vastaista valehdella koska siihen ei ole tarvetta.- Mutta mikäli tavoite voidaan saavuttaa vain valehtelemalla, eikä puhumalla totta, on sallittua valehdella jos tavoite on luvallinen (siis Allahin kunniaksi).

Eli islamin uskonto antaa luvan valehdella jos valehtelu on tarpeen tavoitteen saavuttamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä että islamin uskonto antaa muslimeille luvan valehdella jotta he saavuttavat tavoitteensa. Lopun aikana muslimit tulevat käyttämään tätä heidän uskontonsa suomaa oikeutta valehdella Israel kysymyksen suhteen. Muslimit voivat valehdella jotta islamin uskonnon tavoite koskien juutalaisia ja kristittyjä ja Israelin maata saavutettaisiin. Tämä asia on tärkeää muistaa.

Sunna, Sahib Muslim, kirja 32 no 6303: "Oli vain kolme tapausta joissa valehteleminen oli hyväksyttävää: taistelu (lihad-pyhä sota Allahin kunniaksi), aikaansaada sovinto ihmisten (muslimien) välille ja sanojen selittäminen jotta saataisiin aikaan sovinto miehen ja vaimon välille, sekä toisin päin".

Nämä kolme asiaa antaa vapauden muslimeille islamin uskonnon mukaan käyttää valehtelua koskien juutalaisia ja kristittyjä sekä Israelin maata sillä taistelu (pyhä sota Allahin kunniaksi) antaa luvan valehdella tavoitteen saavuttamiseksi. Tavoitehan on Israelin valtion poistaminen maailmankartalta ja se että muslimit saavat Israelin maan ja juutalaisten tappaminen ja yhden maailmanlaajuisen uskonnon islamin syntyminen sillä Allahin edessä ei ole muuta oikeaa uskontoa kuin islam.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Mites nämä Talmudin opinkappaleet sitten?

2. Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.

3. Midrash Talpioth 225d: Jehova (Jumala) loi ei-juutalaiset ihmisen muotoisiksi, niin ettei eläinten muotoisten eläinten tarvitse palvella juutalaisia. Ei-juutalainen (esim. kristitty) on niin ollen ihmishahmon omaava eläin, jonka on palveltava juutalaista yötä päivää. Heitä ei voi koskaan vapauttaa tästä palvelusta.

4. Shene Lukohoth Haberith: Vaikka maailman kansat ulkonaisesti muistuttavat juutalaisia, he ovat varsinaisesti vain apinoita ihmisiin verrattuna.

5. Ketuboth 111a: Ei-juutalaiset ovat kansaa, joka on kuin aaseja - orjia, jotka katsotaan isännän omaisuudeksi.

6. Jebamoth 98a: Kaikki ei-juutalaisten lapset ovat oikeudellisesti äpäriä, koska ei-juutalaiset ovat vain eläimiä.

7. Niddah 45a: Rabbien mukaan naiset eivät voi tulla raskaaksi ennen kuin he saavuttavat 12 vuoden ja yhden päivän iän. Kysyttäessä, kuinka oli mahdollista, että ei-juutalainen tyttö oli tullut raskaaksi kuuden vuoden iässä, rabbi vastasi, että ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.

8. Berakoth 58a: Eräs rabbi ruoski juutalaista, koska tämä oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä ei-juutalaisen kanssa. Juutalainen meni roomalaisten luo, jotka sitten kysyivät rabbilta, miksi hän oli tehnyt niin. Rabbi kertoi roomalaisille, että rangaistu juutalainen oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä naaraspuolisen aasin kanssa. Roomalaiset vapauttivat rabbin sen jälkeen kun profeetta Elia oli tullut alas taivaasta ja sanonut, että rabbi puhuu totta. Tämän jälkeen rangaistu juutalainen kutsui rabbia valehtelijaksi. Rabbi vastasi, ettei hän valehdellut, koska kaikki ei-juutalaiset ovat aaseja. Juutalainen lähti roomalaisten luo, mutta rabbi tappoi hänet, ja syystä.

9. Ketuboth 3b; Sanhedrin 74b: Ei-juutalaisen siemen(neste) on eläimen siemenen veroinen. Kristityn yhdyntä elukan yhdyntä.

10. Choschen Hammishpat 227: "Raamattu sanoo: 'Älä huijaa lähimmäistäsi', mutta ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiämme vaan, kuten sanottu, pahempia kuin koirat."

11. Iore Dea 337,1: "Surunvalitteluita ei tule esittää kenellekään tämän palvelijoiden (ei-juutalaisia) kuoleman johdosta. Tulee sanoa vain 'Tuokoon Jumala takaisin kadottamasi', kuten sanomme miehelle, joka on kadottanut lehmän tai aasin."

12. Keritoth 6b: On kiellettyä vuodattaa pyhää voiteluöljyä muiden ihmisten kuin papeiksi vihittävien Aaronin ja hänen poikiensa päälle (sukupolvesta sukupolveen; 2. Moos. 30:30-32). Mutta rabbit päättivät, että on sallittua vuodattaa sitä lehmien ja ei-juutalaisten päälle, koska nämä eivät ole ihmisiä.

13. Baba Mezia 114b: 4. Moos. 19:16 määrää, että joka koskee kuolleen ihmisen hautaan, se olkoon saastainen seitsemän päivää. Kuitenkaan ei-juutalaisten hautoihin koskeminen ei saastuta, koska ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä. Vain juutalaiset ovat ihmisiä; muut ovat eläimiä (perusteluna rabbi Simon ben Yohain mukaan Hes. 34:31: "Te olette minun lampaani, minun laitumeni lampaat, te ihmiset").

14. Emek Hammelech 23a: Ei-juutalaisten sielut tulevat kuolemasta ja kuoleman varjosta.

15. Rosh Hashanah 17a: Ei-juutalaisten sielut menevät helvettiin.

16. Abodah Zarah 36b: Ei-juutalaisten tyttäret ovat saastaisuuden tilassa syntymästään lähtien, ja avioliitto heidän kanssaan on kielletty.

17. Oholoth, Misnah 6,7: Ei-juutalaisten kivet, vuoret, maat ja talot ovat saastaisia.

18. Abodah Zarah 35b: Ei-juutalaisten maito, leipä ja öljy ovat kiellettyjä.

19. Abodah Zarah 67b: Ei-juutalaisten keittovälineet antavat ruokaan pahan maun.

20. Abodah Zarah 72b: Jos ei-juutalainen koskee viiniin, se ei kelpaa enää juutalaisten käyttöön.

21. Abodah Zarah 70a: Varkaat, joiden rodullista taustaa ei tiedetty, murtautuivat erään juutalaisen rakennukseen ja koskivat viiniin. Koska juutalainen ei tiennyt, kuka oli koskenut viiniin, hän ei ollut varma, oliko viini saastunut ei-juutalaisen kosketuksesta. Rabbit päättivät, että koska suurin osa varkaista kaupungissa oli juutalaisia, viini ei ollut saastunut.

22. Erubin 7,1, Tos: Kun katsoo ei-juutalaisen taloon, näkee karjalauman.

23. Leb. Tob 46,1: Ei-juutalaisten talot ovat elukkojen taloja.

24. Hagiga 13a: On kiellettyä opettaa ei-juutalaisille lakia.

25. Jektut Chadash 171,3: On kiellettyä paljastaa (Talmudin) lakia.

26. Sanhedrin 59a; Abodah Zarah 8-6; Hagiga 13: Ei-juutalainen, joka tutkii lakia, ja juutalainen, joka auttaa häntä siinä, ansaitsee kuoleman (perustelu: laki on juutalaisten perintöä, ei ei-juutalaisten).

27. Libbre David 37: Jos juutalaista pyydetään selittämään jotain osaa rabbiinisista kirjoista, hänen tulee antaa vain väärä selitys. Joka ei noudata tätä määräystä, se tapetaan. - - "Jos ei-juutalaiselle kerrotaan mitään meidän uskonnollisista teksteistämme, se on samaa kuin kaikkien juutalaisten tappaminen, sillä jos ei-juutalaiset tietäisivät, mitä me heistä opetamme, he tappaisivat meidät avoimesti."

28. Szaalot Uts-zabot, Iore Dea 17: Juutalaisen tulee ja täytyy tehdä väärä vala, kun ei-juutalainen kysyy, onko juutalaisten kirjoissa mitään, mikä on ei-juutalaisia vastaan.

29. Sanhedrin 104a: Jumala pahastuu, jos juutalaiset osoittavat vieraanvaraisuutta ei-juutalaisia kohtaan.

30. Abodah Zarah 20a: On kiellettyä antaa ei-juutalaiselle lahjaa, mutta se voidaan myydä hänelle.

31. Baba Bathra 54b: Ei-juutalaisten omaisuus on kuin erämaa; joka tulee sinne ensin, saa sen.

32. Sanhedrin 58b: Ei-juutalainen, joka viettää lepopäivää, ansaitsee kuoleman.

33. Sanhedrin 57b: Ei-juutalaisen teloittamiseksi vain yhden henkilön todistus riittää, vaikka sukulaisen.

34. Baba Kama 113b; Baba Mezia 24a: Jos ei-juutalainen kadottaa jotakin, juutalainen saa pitää sen, vaikka tietäisikin omistajan.

35. Sanhedrin 76b: Joka palauttaa ei-juutalaiselle kadonneen esineen, joutuu Jumalan kirouksen alaiseksi.

36. Baba Mezia 24a: Jos enemmistö jollakin alueella on ei-juutalaisia, juutalainen saa pitää kadonneen esineen. Jos enemmistö on juutalaisia, täytyy yrittää etsiä omistaja.

37. Sanhedrin 57a: Jos ei-juutalainen ryöstää juutalaisen, hänen täytyy maksaa tälle takaisin. Mutta jos juutalainen ryöstää ei-juutalaisen, juutalainen saa pitää saaliin. Samoin jos ei-juutalainen tappaa juutalaisen, ei-juutalainen on tapettava. Mutta jos juutalainen tappaa ei-juutalaisen, juutalainen on vapaa.

38. Abodah Zarah 8,5: Jos ei-juutalainen tappaa ei-juutalaisen tai juutalaisen, hän on vastuullinen, mutta jos juutalainen tappaa ei-juutalaisen, hän ei ole vastuullinen.

39. Baba Kama 113a: On luvallista pettää ja huijata, jos oikeutta käydään ei-juutalaista vastaan.

40. Iore Dea 16,11: Ei-juutalainen ei kelpaa missään asiassa todistajaksi.

41. Choschen Hammishpat 34,18: Ei-juutalainen ja orja eivät voi todistaa oikeudessa.

42. Choschen Hammishpat 22,2: Ei-juutalainen ei saa tuomita juutalaista (juutalainen ei saa hakea oikeutta ei-juutalaiselta tuomarilta).

43. Choschen Hammishpat 348: Juutalainen saa ryöstää ei-juutalaisen: hän saa huijata tätä laskussa, jos on todennäköistä, ettei tämä huomaa sitä.

44. Abodah Zarah VIII, 5, Tos: Ei-juutalaiselta on kielletty varastaminen, ryöstäminen, naisorjien ottaminen jne. ei-juutalaiselta tai juutalaiselta; juutalainen saa toimia näin ei-juutalaisen suhteen.

45. Sanhedrin 57a: Ei-juutalaisen täytyy maksaa palkkaa juutalaiselle, mutta juutalaisen ei tarvitse maksaa palkkaa ei-juutalaiselle.

46. Baba Kama 37b: Jos ei-juutalaisen härkä puskee israelilaista härkää, ei-juutalaisen täytyy maksaa vahingot täysimääräisinä. Mutta jos israelilaisen härkä puskee ei-juutalaista härkää, israelilainen ei ole velvollinen maksamaan mitään.

47. Baba Kama 38a: Ei-juutalaiset ovat Israelin lain suojan ulkopuolella. Jumala on jättänyt heidän rahansa Israelin vapaasti käytettäviksi.

48. Abodah Zarah 26d Tos; Kiddushin 66c; Soferim XV, sääntö 10: Parhaimmatkin ei-juutalaisista tulee tappaa.

49. Sanhedrin 52b: Aviorikos ei ole kielletty, kun sen tekee alaikäinen tai kun se tehdään alaikäisen henkilön vaimon kanssa tai ei-juutalaisen henkilön vaimon kanssa, koska Mooses kieltää aviorikoksen vain "lähimmäisen vaimon" kanssa, ja ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiä.

50. Abodah Zarah 26a: Israelilaisen naisen ei tule auttaa ei-juutalaista vaimoa lapsen synnyttämisessä, koska ei-juutalainen lapsi kasvatetaan epäjumalanpalvelijaksi. Ei-juutalaisen naisen ei tule antaa auttaa israelilaista naista synnytyksessä, sillä hän voi yrittää tappaa lapsen. Samat rajoitukset koskevat rintaruokintaa.

51. Abodah Zarah 22a,b; Jebamoth 103a,b: Ei-juutalaisilla on taipumus eläimiin sekaantumiseen, irstauteen ja murhaamiseen. Ei-juutalaiset ovat seksuaalisuhteessa mieluummin lehmien kuin omien vaimojensa kanssa. Käärme yhtyi Eevaan ja siirsi häneen ja koko ihmiskuntaan himon (jota israelilaisilla ei Siinain puhdistuksen jälkeen ole).

52. Abodah Zarah 2.1: Eläintä ei tule laittaa ei-juutalaisten talliin, koska ei-juutalaiset ovat taipuvaisia sekaantumaan eläimiin.

53. Abodah Zarah 22a: Ei-juutalaiset ovat murhaajia, heistä on pysyttävä erossa.

54. Gad. Shas. 2:2: Juutalainen saa tehdä väkivaltaa ei-juutalaiselle tytölle, mutta hän ei saa mennä tämän kanssa naimisiin.

55. Nedarim 20b; Choschen Hammishpat 348: Juutalainen voi tehdä ei-juutalaiselle naiselle, mitä haluaa. Hän saa kohdella tätä kuin lihanpalaa.

56. Jebamoth 100b: Ei tule ottaa vaimoksi ei-juutalaista, ettei lapsesta tule hänen seuraajansa (lapsi seuraa lain mukaan äitiään).

57. Abodah Zarah 25b: Rabbien päätöksiä siitä, miten tiellä tulee kävellä ei-juutalaisten kanssa; oltava varuillaan heidän suhteensa.

Kristityistä (koko läntisestä maailmasta) erityisesti:

58. Sepher Or Israel 177b: Ota kristityt hengiltä; tapa heidät, niin miellytät Jumalaa kuin suitsuttaisit hänelle.

59. Zohar III, 227b: Ainoa tarvittava uhri on se, että poistamme epäpuhtaat (= kristityt) keskuudestamme.

60. Hilkoth Akum X,1: Kristityt joko käännytettävä tai tapettava.

61. Zohar I 219b: Kristittyjen johtajat epäjumalanpalvelijoita, heidät on tapettava.

62. Sanhedrin 46a: Rabbi M. sanoi, että Nooan perillinen, joka kiroaa Jumalan Nimen (Jahve) käyttämällä sen korviketta (Jeesus Kristus), on syyllinen ja hänelle tulee langettaa kuolemantuomio.

63. Hilkoth Akum X,7: Missä juutalaiset ovat niskan päällä, siellä ei saa jättää yhtäkään epäjumalanpalvelijaa (= kristittyä) henkiin.

64. Abodah Zarah 26a,b: Kristityt voidaan heittää kaivoon ja jättää sinne.

65. Orach Chaiim 480 Hagah: "Aja, Jumala, ne, jotka eivät usko sinuun, pois vihassasi ja murskaa heidät kappaleiksi. Tuo pikaisesti kaikki epäuskoiset syytettyjen penkille. Tuhoa hetkessä kaikki valtakuntasi viholliset. Kitke arvottomat kansat kokonaan pois, hajota ja tuhoa ne. Tuhoa heidät! Tuhoa heidät heti, heti tällä hetkellä!"

66. Hilkoth Akum X,2: Kristinuskoon kääntyneet juutalaiset tulee tappaa ja heitä on vainottava loppuun asti.

67. Iore Dea 158,2, Hagah: Luopiot, jotka kääntyvät kristittyjen mielitekoihin ja palvontamenoihin, tulee surmata.

68. Choschen Hammishpat 388,15: Ne, jotka antavat israelilaisten rahoja kristityille, on tapettava.

69. Jalkut Simoni 245: Jokainen, joka vuodattaa kristittyjen veren, saa Jumalan hyväksynnän aivan kuin olisi uhrannut hänelle.

70. Zohar I, 160a: Juutalaisten täytyy aina yrittää pettää kristittyjä. Juutalaisten täytyy vapautua heistä ja tulla heidän hallitsijoikseen.

71. Zohar I, 25a: Epäjumalanpalvelijat (kristityt) on pyyhittävä pois maan päältä. Heidän muistonsa on hävitettävä.

72. Pesahim 49a: On sallittua tappaa kristittyjä paastopäivinä, ei tarvita rukouksia.

73. Choschen Hammishpat 425,5: Ne, jotka eivät usko Tooraa, tulee surmata. Jolla on voimia tappaa heidät, tappakoon heidät avoimesti miekalla; ellei ole voimia, petkuttakoon heidät eri tavoin kuolemaan. (Maimonides, Hilkoth teschubhah III,8, sanoo, että kristityt [ja muut] kieltävät Tooran lain) - - Myös juutalaiset, jotka kääntyvät kristinuskoon, on tapettava.

74. Zohar I, 219b: "On varmaa, että vankeutemme jatkuu, kunnes epäjumalia palvelevien ei-juutalaisten (= kristittyjen) hallitsijat on tuhottu."

75. Obadiam (rabbi Kimchi): Puhuessaan viimeisinä päivinä tapahtuvasta Edomin tuhosta profeetat tarkoittivat Roomaa (siis kristittyä maailmaa), Jes. 34:1. Kun Rooma on tuhottu, Israel saa vapauden.

76. Tseror Hammor (rabbi Abraham): Heti kun Rooma (länsimaat, kristitty maailma) on tuhottu, israelilaisille koittaa vapaus.

77. Zohar II, 43a: Aasi tarkoittaa ei-juutalaista, joka on ostettava vapaaksi....Mutta jos hän kieltäytyy tulemasta vapaaksi ostetuksi, silloin hänen kallonsa on murskattava; - - heidät tulee ottaa pois elävien kirjoista, sillä heistä on sanottu: "Joka tekee syntiä minua vastaan, sen minä otan pois Elämän kirjasta."

78. Zohar I, 38b, 39a: Neljännen taivaan palatseissa ovat ne, jotka ovat surreet Siionia ja Jerusalemia, ja kaikki ne, jotka ovat tuhonneet epäjumalanpalvelijakansoja (= kristittyjä kansoja). Ne, jotka ovat tappaneet epäjumalia palvelevia ihmisiä (= kristittyjä), puetaan purppuravaatteisiin, että heidät tunnettaisiin ja heitä voitaisiin kunnioittaa.

79. Iore Dea 148: Juutalaista kehotetaan aina pitämään piilossa viha, joka hänellä on kristittyjä kohtaan.

80. Choschen Hammishpat 156,5 Hagah: On luvallista pettää kristittyjä ja ottaa heidän rahansa, sillä kristittyjen varallisuutta on pidettävä yhteisenä omaisuutena, joka kuuluu sille, joka sen ensimmäisenä ottaa.

81. Choschen Hamishpat 183,7: Juutalainen saa pitää, mitä kristitty maksaa erehdyksessä liikaa. Juutalaisten täytyy jakaa keskenään se, mitä he huijaamalla veloittavat liikaa kristityiltä.

82. Choschen Hamishpat 266,1: Jos juutalainen löytää kristityn kadottamaa omaisuutta, hän saa pitää sen.

83. Iore Dea 157,2 Hagah: Jos juutalainen voi pettää kristittyjä tekeytymällä kristillisten oppien kannattajaksi, hän saa ryhtyä petokseen.

84. Abodah Zarah 54a: Kristityiltä ja luopioilta saa kiskoa korkoa.

85. Abodah Zarah 2a, Tos: Kauppaa käytävä kristittyjen kanssa, koska heillä on rahaa maksaa.

86. Iore Dea 159,1: On sallittua lainata rahaa kristityille ja kiskoa heiltä korkoa.

87. Baba Kama 113a: Juutalainen saa valehdella ja vannoa väärän valan oikeudessa saadakseen kristityn tuomituksi.

88. Iore Dea 335,43: Juutalainen, joka myy maatilan kristitylle, tulee karkottaa.

89. Iore Dea 154,2: Kaupankäyntiä ei saa opettaa kristityille.

90. Baba Kama 113b: Jumalan nimi ei tule häväistyksi, kun kristityille valehdellaan; kristittyjä saa huijata.

91. Kallah 1b: Juutalainen voi antaa väärän valan hyvällä omallatunnolla.

92. Shabbuoth Hagahoth 6d, rabbi Ascher: Juutalainen voi antaa väärän valan käyttämällä viekkaita sanoja.

93. Abodah Zarah 16b,17a: Juutalaisten tulee pysyä erossa kristityistä.

94. Iore Dea 153,2: Kristityt ovat murhaajia; heistä on pysyttävä erossa.

95. Orach Chaiim 20,2: Kristitylle ei saa myydä päällystakkia, jossa on naruja; hän voi tiellä tappaa niillä juutalaisen.

96. Orach Chaiim 20,2: Kristityt naamioituvat tappaakseen juutalaisia.

97. Gittin 62a: Juutalaisten pysyttävä poissa kristittyjen kodeista pyhäpäivinä.

98. Iore Dea 148,10: Juutalainen ei saa vastata kristityn tervehdykseen; sen estämiseksi tervehdittävä ensin.

99. Abodah Zarah 20a: Älä koskaan ylistä kristittyjä, ettei sen luultaisi olevan totta.

100. Iore Dea 112,1: Vältettävä syömistä kristittyjen kanssa, ruokkii tuttavallisuutta.

101. Abodah Zarah 35b: Älä juo maitoa, jonka kristitty on lypsänyt.

102. Iore Dea 178,1: Kristittyjen tapoja ei saa jäljitellä, ei edes kampausta.

103. Iore Dea 120,1: Kristityiltä ostetut astiat pestävä perusteellisesti.

104. Hilkoth Maakaloth: Kristityt ovat epäjumalanpalvelijoita, joiden kanssa ei tule olla tekemisissä.

105. Abodah Zarah 76c: Jeesuksen seuraajien (kristittyjen) juhlat ovat epäjumalanpalvelusta.

106. Eben Haezar 44,8: Kristittyjen ja juutalaisten väliset avioliitot mitättömiä.

107. Abodah Zarah 17a: Kristityt ovat liitossa helvetin kanssa; kristinusko pahempaa kuin insesti.

108. Aboth V, 21: Jumalattoman Kristuksen opetuslapset perivät helvetin (Ps. 55:24).

109. Abodah Zarah 17a: Rabbi Eleazar b. Dordia ei jättänyt käymättä yhdenkään maailman porton luona (viimeisen luokse päästäkseen hän kulki seitsemän joen yli), mutta hän sai anteeksi, koska ei ollut syyllistynyt siihen anteeksiantamattomaan syntiin, että olisi hyväksynyt kristinuskon.

110. Iore Dea 146, 15: Kristittyjen epäjumalankuvat (esim. ristit) tuhottava ja niistä on puhuttava halveksivasti.

111. Zohar II, 64b: Ihmisiä, jotka palvovat epäjumalia, kutsutaan lehmiksi ja aaseiksi, kuten on kirjoitettu: "minulla on lehmä ja aasi..." (näitä epäjumalanpalvojia ovat kristityt, kuten Maimonides sanoo [Perusch 78c]: Kristityt, jotka seuraavat Jeesusta, ovat, huolimatta siitä, että heidän opissaan on vaihtelua, kaikki epäjumalanpalvelijoita).

112. Zohar II, 64b: Rabbi Abba sanoo: Jos epäjumalanpalvojat (= kristityt) yksin harjoittaisivat sukupuoliyhteyttä, maailma lakkaisi olemasta. Niinpä opetuksemme on, että juutalainen ei saa antaa tilaa noille häpeämättömille ryöstäjille. Sillä jos he lisääntyvät suurissa määrin, meidän on heidän vuokseen mahdoton jatkaa olemassaoloamme. He synnyttävät imettäväisiä, jotka ovat koiria (kristittyjen lisääntymistä täytyy siis estää).

113. Jebamoth 61a: Juutalaiset ovat ihmisiä; epäjumalanpalvelijat (kristityt) eivät ole ihmisiä.

114. Zohar I, 28b: "Käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä" (1. Moos. 3:1). "Kedon eläimistä", se on: maan epäjumalanpalvelijoista (= kristityistä), sillä he ovat sen muinaisen käärmeen jälkeläisiä, joka vietteli Eevan.

115. Abodah Zarah 15b; 22a: Kristityt sekaantuvat eläimiin.

116. Zohar I, 131a: Epäjumalanpalvelijat (= kristityt) saastuttavat olemassaolollaan maailman, koska heidän sielunsa tulee saastaiselta puolelta.

117. Zohar I, 46b, 47a: Ja hän loi jokaisen elävän olennon, ts. israelilaiset, koska he ovat Korkeimman Jumalan lapsia, ja heidän pyhät sielunsa tulevat hänestä. Mutta mistä epäjumalanpalvojien (= kristittyjen) sielut tulevat? Vasemmalta puolelta, mikä tekee heidän sieluistaan saastaisia. He ovat sen vuoksi kaikki saastaisia, ja he saastuttavat kaikki, jotka joutuvat tekemisiin heidän kanssaan.

118. Sabbath 145b: Kristityt epäpuhtaita, koska he syövät epäpuhtaita ruokia.

119. Abodah Zarah 22b: Kristityt epäpuhtaita, koska he eivät olleet Siinain vuorella.

120. Iore Dea 198,48: Puhtaat juutalaiset naiset saastuvat tavatessaan kristittyjä.

121. Orach Chaiim 57, 6a: Kristittyjä säälittävä enemmän kuin sairaita sikoja.

122. Ketuboth 110b: Psalminkirjoittajan kerrotaan vertaavan kristittyjä epäpuhtaisiin eläimiin.

123. Abodah Zarah 27b: On kiellettyä tulla kristityn parantamaksi.

124. Iore Dea 81,7 Ha: Kristittyjä imettäjiä vältettävä, koska he ovat vaarallisia.

125. Iore Dea 156,1: Kristittyä parturia ei saa käyttää, ellei ole juutalaisia ystäviä mukana (pelätään, että kristitty saattaa murhata).

126. Iore Dea 153,1: Kristitty hoitaja johtaa lapset harhaoppiin.

127. Iore Dea 155,1: Vältettävä kristittyjä lääkäreitä, joita lähiseutu ei tunne.

128. Pesahim 25a: Vältettävä lääketieteellistä apua kristityiltä.

129. Abodah Zarah 27b: Parempi kuolla käärmeenpuremaan kuin hakea apua kristityltä.

130. Maimonides, Mishnah Torah, 2,4,11; Iore Dea 158,1: Juutalaiset lääkärit eivät saa pelastaa kristityn elämää, ellei pelastamatta jättäminen synnytä vihamielisyyttä juutalaisia kohtaan.

131. Iore Dea 150,2: Ei saa kumartua epäjumalankuvan (ristin, krusifiksin) lähellä edes nostaakseen rahan maasta tai poistaakseen tikun jalasta, ettei näyttäisi siltä, että palvoo Jeesusta.

132. Abodah Zarah 14b: Uskonnollisia tavaroita ei saa myydä kristityille.

133. Iore Dea 151,1: Kristityille ei saa myydä vettä kastetta varten.

134. Abodah Zarah 78: Kristittyjen kirkot ovat paikkoja, joissa palvellaan epäjumalia.

135. Iore Dea 142,10: On pysyttävä fyysisesti etäällä kirkoista.

136. Iore Dea 142,15: Ei saa kuunnella kirkkomusiikkia tai katsella epäjumalia (Kristuksen kuvia).

137. Iore Dea 143,1: Kirkon lähellä olleita tuhoutuneita taloja ei saa rakentaa uudelleen; juutalaisen talo ei saa olla lähellä kirkkoa.

138. Iore Dea 139,1: Vältettävä esineitä, joita kristityt ovat käyttäneet jumalanpalveluksissaan.

139. Abodah Zarah 2a: Kristittyjen juhlapäiviä kutsutaan onnettomuuden päiviksi.

140. Abodah Zarah 78c: Kristittyjen paastopäivät halveksittavia, turhia ja pahoja.

141. Abodah Zarah 6a: Kristilliseen joulunviettoon ei saa osallistua.

142. Hilkoth Akum, IX: Pääsiäistä ja joulua ei saa viettää.

143. Maimonideen Hilkoth Akum X,1: Kristittyjä ei saa sääliä, sillä on sanottu: "Älä osoita armoa heitä kohtaan" (5. Moos. 7:2). Siksi jos kristitty on vaikeuksissa tai hukkumassa, häntä ei saa auttaa. Jos kristitty on kuolemanvaarassa, häntä ei saa pelastaa.

144. Iore Dea 158,1: Kristittyjä ei saa pelastaa hengenvaarasta. - - Veden varaan joutunutta ei saa pelastaa, ellei hän tarjoa rahaa.

145. Rosh Hashanah 17a: Kristityt ja ne, jotka pilkkaavat rabbeja, lähetetään helvettiin ikuisiksi ajoiksi.

146. Sanhedrin 99a: Kun Messias tulee, hän tuhoaa kristityt.

147. Sabbath 116a: Kristilliset kirjat (mm. Uusi testamentti) tulee polttaa; Uusi testamentti on kuin tyhjä paperi. - - Missään olosuhteissa ei saa mennä kristityn taloon. - - Kristittyjen vihaamiseen käsketty Ps. 139:21:ssä.

148. Sabbath 46a (Jerus. Talmud): Harhaoppisten (= kristittyjen) kirjat, jotka synnyttävät vihamielisyyttä, epäsopua ja riitaa Israelin ja Jumalan välille, täytyy kaikki tyynni polttaa.

149. Sabbath 116a: Evankeliumit ovat tyhjän paperin perätön väite ja tyhjän paperin synti.

150. Sanhedrin 90a, 100b: Jotka lukevat ei-kanonisia kirjoja (Uutta testamenttia), niillä ei ole mitään osuutta tulevaan elämään.

Jeesuksesta:

151. Jebamoth 49a: Jeesus oli aviorikoksen tuloksena syntynyt äpärä.

152. Kallah 1b: Jeesus oli avioton lapsi, joka oli siitetty kuukautisten aikana.

153. Sanhedrin 67a; Abodah Zarah II; Sabbath XIV: Jeesus oli Pandira-nimisen sotilaan poika.

154. Sanhedrin 106a,b: Maria oli huora; Jeesus oli paha mies.

155. Orach Chaiim, 113: Vältettävä osoittamasta kunnioitusta Jeesusta kohtaan.

156. Sotah 47a; Sanhedrin 107b: Jeesus erotettiin seurakunnasta, koska hän ajatteli vietellä naisen, ja suruissaan ja sekavana hän alkoi palvoa tiiliskiveä. Jeesus oli noita, joka vietteli, turmeli ja tuhosi Israelin.

157. Sanhedrin 105a,b: Jeesus harjoitti haureutta aasinsa kanssa.

158. Sanhedrin 106b: Kuinka vanha Jeesus oli? - - murhamiehet ja petturit eivät pääse puoleen ikäänsä (Ps. 55:24), ja niin hän oli 33- tai 34-vuotias.

159. Sanhedrin 90a: Jeesuksella ei osuutta tulevaan maailmaan (koska lausui ääneen Jumalan nimen).

160. Hilkoth Melakhim IX, 4 (Maimonides): On selvää, ettei hän (Jeesus) ollut se Messias, jota laki käskee meidän odottaa - - Hän tuhosi Israelin ja sai aikaan jäljelle jääneiden hajaannuksen ja nöyryytyksen, niin että lakia muutettiin ja suurin osa maailmaa vieteltiin palvelemaan toista Jumalaa.

161. Sabbath 104b: Jeesus oli noita ja hullu. Maria oli aviorikoksen tekijä.

162. Sanhedrin 43a: Jeesus syyllistyi noituuteen ja luopumukseen; hän ansaitsi teloituksen. Jeesuksen opetuslapset ansaitsivat kuoleman.

163. Sanhedrin 105a,b: Jeesus ontui toista jalkaansa, toinen silmä oli sokea, hän teki taikuuksia miehisen elimensä avulla.

164. Abodah Zarah 17a: Jeesuksen sanotaan opettaneen, että portonpalkalla voidaan rakentaa käymälä ylimmäiselle papille.

165. Sanhedrin 106a: "Voi häntä, joka tekee itsestään elävän Jumalan nimen kautta" (Jeesuksen ylösnousemus kirotaan).

166. Sanhedrin 104b: Rabbi Eleazar: Stadan poika (Jeesus) harjoitti taikuutta leikkaamalla sen (Jumalan nimen kaavan; nimeä ei saanut lausua ääneen) lihansa sisään (ihon alle). Muut: Hän on hullu, eikä meitä kiinnosta, mitä hullut tekevät.

167. Sanhedrin 43a; 67a: Pääsiäisiltana Jeesus hirtettiin. 40 päivän ajan ennen teloitusta airut julisti: Hänet tullaan kivittämään, koska hän on harjoittanut noituutta ja vietellyt Israelin luopumukseen.

168. Sanhedrin 45a, 52a,b, 106a: Kuvaa kolmea niistä neljästä menetelmästä (kivittäminen, polttaminen, kaulan katkaiseminen, kuristaminen), joilla Jeesus tapettiin. Kivitettäessä raskas kivi pudotettiin Jeesuksen rinnan päälle niin että se murskaantui. Poltettaessa Jeesus laskettiin lantaan kainaloita myöten, sitten hänen kaulansa ympärille kiedottiin kangas, jonka päitä vedettiin sen jälkeen vastakkaisiin suuntiin, niin että suu aukesi. Sulaa lyijyä kaadettiin suusta sisään, niin että sisälmykset paloivat (näin tahdottiin polttaa sielu). Kuristaminen samalla systeemillä (kiristämällä lujasti kankaan päitä). Kaula katkaistiin miekalla.

169. Toledoth Jesu kertoo, että Jeesusta ei voitu ristiinnaulita puuhun, koska hän oli taikonut kaikki puut, niin että ne katkesivat. Lopulta hänet ristiinnaulittiin isoon kaalinvarteen. - - Tyhjästä haudasta Toledoth Jesu kertoo, että "Judas puutarhuri" (Juudas Iskariot) oli ottanut ruumiin haudasta käyttääkseen sitä tukkeena, ettei vesi tulvi hänen puutarhaansa. Kun sitten Juudas palautti ruumiin, Israelissa syntyi riemu, kun Jeesus ei ollutkaan noussut ylös, ja kristityt joutuivat häpeään.

170. Zohar III, 282: Jeesus kuoli kuin elukka, ja hänet haudattiin siihen saastaiseen kasaan, johon heitetään kuolleitten koirien ja aasien ruumiit ja johon on, kuin koirat, haudattu Eesaun pojat (kristityt) ja Ismaelin pojat (muslimit), myös Jeesus ja Mohammed, sekä ympärileikkaamattomat ja saastaiset.

171. Gittin 57a: Jeesus lähetettiin rabbien moittimisen vuoksi helvettiin, jossa häntä rangaistaan keittämällä häntä kiehuvassa ulosteessa. Jeesus luettiin yhdeksi niistä kolmesta suurimmasta "Israelin synnintekijästä" (Jeesus, Bileam, Tiitus), jotka Israel on koskaan tuntenut.

jne

Matti Palviainen

Tarkennatko? Talmudko valhetta vaiko väität, että ko kohdat eivät ole Talmudista?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Et vastannut kysymykseen jonka nostit esiin. Kerroit vain miksei se sinun mielestäsi onnistu.

"jos muslimi noudattaa kirjaimellisesti uskontoaan niin hän on uskontonsa pakottamana sodassa juutalaisia vastaan"

Aivan. Jos.

Muistelen lukeneeni että monille islamisteille onkin huolenaiheena se, että niin moni muslimi on maallistunut eikä noudata uskontoa.

Muistelen myös että Saladin ja muutama muu muslimihallitsija oli kohtuullisen suvaitsevainen verrattuna esim. saman aikakauden kristittyihin hallitsijoihin mitä uskonnonharjoittamisen vapauteen tulee.

---
Miksi miettiä pelkästään sitä, miksi jokin ei onnistu?
Sen jälkeen kun sen tietää, eikö kannata miettiä sitä, miten jokin onnistuu?

mikael torppa

Vastasin kyllä kysymykseen. Islamin uskonto ei anna lupaa rauhaan juutalasia vastaan.

Riikka "Muistelen myös että Saladin ja muutama muu muslimihallitsija oli kohtuullisen suvaitsevainen verrattuna esim. saman aikakauden kristittyihin hallitsijoihin mitä uskonnonharjoittamisen vapauteen tulee."

Niin kuin toin esille niin kaikki muslimit eivät noudata kirjaimellisesti islamin uskonnon opetuksia ja silloin he voivat olla suvaitsevaisia. Jos muslimi pyrkii noudattamaan kirjaimellisesti islamin uskonnon opetusta niin hän on aina uskontonsa pakottamassa pyhässä sodassa juutalaisia vastaan.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

" 21.8.2011 22:42 mikael torppa
...suvaitsevainen... "

Suvaitseminen on ällöttävää kaksinaismoralismia. Suvaitsevuutta ei ole ilman ylemmyyttä.

En suvaitse suvaitsemista.

http://www.hear.fi/pedia/Suvaitseminen

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Kirjoitus oli tosiaan erittäin asenteellinen ja yksipuolinen: toisen osapuolen paljon pahemmat verityöt jäivät mainitsematta. Ei tuolla tavalla rauhaa rakenneta.
Tuli väistämättä sellainen käsitys, että omat mielipiteet kerrottiin jonkun Stephen Robertsin nimissä.

Olisiko se kaunista, jos minä sanon somalimiehelle: "naapurin rouva sanoi, että sinä olet laiska neekeri."

Jari Eteläsaari

Ei tuommoista tyyppiä ole olemassakaan siinä organisaatiossa johon Riikka tämän artikkelinsa pohjaa. Poiminut jostakin netin propaganda sivuilta jutun ja olettanut sen olevan totta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jukka Kaulanen,

mielipiteeni oli tässä blogissa otsikon "kommentti" alla ja se kuului:
"Juutalaiset eivät ole homogeeninen ryhmä vaan niin kuin muillakin kansakunnilla, ryhmä koostuu yksilöistä.

On yhtä väärin tuomita kokonaista kansanryhmää yksittäisten juutalaisten tekojen takia kuin on väärin tuomita arabeja kollektiivisesti yksittäisten arabien tekojen takia."

----
Mielipidettäni olivat myös kursiivilla kirjoitetut osat blogissa.

----
Mitä kohtaa niissä et ymmärtänyt? Kysy, niin tarkennan mielelläni.

Citycani *

Ei se ymmärtänyt mitään kohtaa... eikä hslunnutkaan ymmärtää.

Welcome to the muurahaispesä, it's a bit... epämiellyttävää, kuten kuvasta jo näkyneekin...

Totta silti, mutta se ei kiinnosta juuri ketään.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Tietysti on kysymys aina yksilöistä, mutta nyt on kysymys kahden uskonnon välisestä julmasta sodasta. Muslimeilla on satoja ase- ja pommiryhmiä,sekä vielä lukemattomia fanaattisia lahkoja, joita ei hallitse kukaan ja yhden lopetetun/tuhotun tilalle syntyy ainna kaksi uutta.

Muslimien tilillä on jo omissa kotimaissaan niin monta joukkomurhaa, ettei Israelilla ole varaa antaa tuumaakaan periksi. Euroopassa sovittiin v.1945 kylmästi uudet rajat, jotka olivat kaikille epäedulliset, mutta pitkin hampain niilllä on menty.Eiväthän nuo muslimit pärjää sovussa Euroopassa eikä missään muuallakaan, mutta juutalaiset vaan porskuttaa.

Dari-anne Suomalainen

Opettele nyt ensin välittämään myöskin juutalaisista lapsista.

Heitä on kuollut aika paljon itsemurhapommittajien iskiessä koulubusseihin, vai etkö ole koskaan sattunut kuulemaan asiasta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Välitänkin. Ilman rauhaa heitä tulee kuolemaan edelleen, arvelen.
Maa ja maailma jossa he elävät ei muutu mukavammaksi sillä että kumpikin osapuoli syyttää toistaan, muut säestävät ja ralli jatkuu.

Dari-anne Suomalainen

Palestiinan tulisi tunnustaa myös Israelin valtio ja sitähän se ei tee.

Voisit poistaa nuo valheväärennökset mutta sitähän sinä et tee.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

PLO on tunnustanut Israelin valtion ja lienee taas tulkintakysymys pitäisikö uuden valtioyksikön uudistaa tämä toimi.

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Peace/...

Terveisin kalevi Kämäräinen

Tuomas Hako

"David Ben-Gurion, Israelin ensimmäinen pääministeri sanoi, että jälkipolvet ovat arvosteleva Israelia sen mukaan, kuinka Israel kohtelee arabiväestöään. Israel epäonnistuu tässä moraalisessa testissä, toteaa Roberts."

Ben Gurion johti terroristijärjestö Haganahia. Se oli vasemmistolaisempi kuin oikeiston Stern Gang (Irgun Zviad Leumi), jota johtivat Shamir ja Begin. Käsitääkseni molemmat olivat paikalla Der Yassinissa, jossa kumpikin järjestö hyökkäsi kylään ja murhasi satoja palestiinalaisia. Vauvasta vaariin. Naisia raiskattin ja intiaanityyliin rskailta naisilta leikattin vauvat kohduista ja naulattiin puuhun. Tästä on punaisen ristin edustajien raporttteja. Vastaava tapahtui monella taholla. Miksi Israelista ei voitu tehdä monikulttuurista? Beginin mukaan tämä oliainoa mahdollisuus ja hän kerskui Yassinin tapahtumilla muistelmissaan.

Yllä olevan kirjoitin Pihon blogiin, mutta kommentti hävisi. Ben Gurion upotutti myös juutalaispakolaisia täynnä olevan aluksen, kun Englanti oli estänyt sen pääsyn Israeliin ja oli lähettämässä pakolaiset Mauritiuksen keskitysleirilleen. Teolla tavoiteltiin jotain pahennusta Englantia kohtaan.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki
Matti Palviainen

"- Kuinka juutalaiset, joita on vainottu vuosisatoja voivat sietää tällaista epäinhimillisyyttä? Missä on heidän moraalinen kompassinsa? Miten tällainen tilanne voi olla hyväksyttävä juutalaisten hengellisille ja poliittisille johtajille, kysyy Robert?"

Ehkä parempi kysymys on, ovatko Euroopan kansat kohdelleet juutalaisten kansakuntaa huonommin kuin toisiaan taistelussa elintilasta. Asiaa on pohdittu Kauppalehden keskustelussa, josta lainaan:

"Juutalaisia on kohdeltu paljon paremmin (jos unohdetaan holokausti-väite/valhe) kuin kristityt toisiaan.
Miten kristityt ansat kohtelivat toisiaan esim. kahdessa maailmansodassa?
Juutalaisuus on varsinaisesti kansallisuus, joka on ääritehokkaasti valvonut etujaan muita kansallisuuksia vastaan. Sillä on ollut etu, jota muilla ei ole ollut. Kansallisuutta ei ole voitu rajoittaa maantieteellisesti, vaan se on toiminut muiden sisällä. Ja tulokset ovat paljon puhuvat.

"Kun vielä 1500-luvun alussa itäisessä Euroopassa eli noin 50 000 juutalaista, pääasiassa Puolassa, Liettuassa ja Sleesiassa, heidän lukumääränsä kasvoi 1700-luvun loppuun tultaessa 1,5 miljoonaan. Juutalaiset elivät Itä-Euroopassa omissa yhdyskunnissaan muodostaen eräänlaisen aateliston ja köyhän maalaisväestön väliin jäävän yhteiskuntaluokan." - Wikipedia

300 vuotta ja kasvu 30 kertaiseksi! Ja oloissa joissa maatalouden tuottavuus pysyi paikallaan. Juutalaiset siis kahmivat isäntäyhteiskuntien resursseja käyttöönsä.

Ei siis juutalaisia ole kohdeltu erityisen epäinhimillisellä tavalla. Muita on kohdeltu paljon enemmän niin. Ja juutalaiset kohdelleet muita taloudellisesti epäinhimillisesti ja itsekkäästi. Juutalaiselle Talmudin opetuksen mukaan vain toinen juutalainen on ihminen sanan täydessä merkityksessä."

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/th......

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

David Ben-Gurion häpeäisi silmät päästään, jos näkisi nykyvenäläisen äärioikeisto-Israelin:

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ben-Gurion

Jarmo Linkosalo

Vähän kuullostaa tuo Robert loikkarilta taikka pyrkyriltä. Hänen ei ole tarvinnu elää pommi persiin alla, silti privatisoi tuhatvuotisen kärsimyksen itelleen, vaikkei apostolin renkaaseen uskokkaan, eikä taloudellisista voitoista puhele. Kuka hyvänsä liputon laiva tietää ristitulen rintamalinjan molemmin puolin. Vaatii kyllä paksupäisyyttä, mistä Robertia ei voi juuri syyttää, kannattaa kokeilla kuiteskin. Kollektiivinen syyllisyys, kuullostaa tutulta, entäpä kollektiivinen ylpeys, vaikka nyt nationalismi. Robert ei ymmärrä paskaakaan israelilaisesta nationalismista, vaikka nationalistiksi heti kättelyssä itseään tituleeraakin. Amerikan eurooppalaiset jättivät kotimaansa, israelilaiset palasivat "kotimaahansa", todenperäsyys tietty vähän niin ja näin, perskarvat tulessa kuiteskin, ja sitä tulee kunnioittaa. Lähi-Itään suhtaudutaan vähän niinkun nahisteleviin nappuloihin hiekkalaatikolla, mieli täynnä isällisiä ohjeita, pelihimo käskee lyömään vetoa kukkotappelun heikomman osapuolen puolesta, kerranhan sitä ainoastaan Taivaaseen päästään, vedonvälittäjä kiittää. Roberteista puheenollen, näin aamutuimaan sanotaan Zimmermann:

http://www.youtube.com/watch?v=9KG16-C-hi4&feature...

Samaan hengenvetoon samalta Street Legalilta toinen:

http://www.youtube.com/watch?v=jBB3i-HsqUI

Ilta aina viisaampi kun aamu, iän myötä tosin herännyt epäilys tähänkin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jari Linkosalo,

minusta Robert kuulostaa ihmiselle, joka ymmärtää ettei näin voi jatkua.

Minusta hän pyrkii tasapuolisuuteen siinä mitä sanoo so. myöntämällä juutalaistenkin tehneen kauheita. Sanomalla vikaa olevan sekä sysissä että sepissä.
Hän voi sen sanoa, koska on itse juutalainen. Jos joku ei-juutalainen sanoo noin, häntä syytetään samantien (kuuntelematta argumentointia) antisemiitiksi ja uusnatsiksi.

Yllättävän monet ihmiset ovat Pavlovin koirain lailla ehdollistuneet tiettyihin sanoihin. Kun sana kuuluu, haukku alkaa. Harkinta katoaa, objektiivisuudesta ei tietoakaan.
Itse asia hukkuu syyttelyyn ja yleiseen rähinään. Ketä se palvelee?

Mitkähän mahtavat tulevaisuudessa olla kiihkottoman keskustelun mahdollisuudet Suomessa kun opetushallituksen haluamaa holokaustiin painotettua opetusta on annettu muutama vuosi?

Selvästi Robert toivoo rauhaa sekä juutalaisten että palestiinalaisten molempien takia. Lasten takia.

Hän(kin) kai tietää, että sodan trauma siirtyy monen sukupolven yli.

Muistelen jostain lukeneeni että Ben-Gurion kohteli palestiinalaisia säädyllisesti ja pyrki yhteistyöhön heidän kanssaan mutta että muut arabit -naapurivaltiot- tekivät poliittisista (ja uskonnollisistakin epäilemättä)syistä kaikkensa sabotoidakseen Ben-Gurionin työtä.

Varmaan myös, koska Ben-Gurionin politiikka (vettä, viljelymaata ja sähköä sekä juutalaisille asuttajille että arabeille molemmille) saattoi silloiset arabihallitsijat vertailussa huonompaan asemaan.

--------
Sitten kannattaa kiinnittää huomiota suuremmassa kokonaisuudessa myös siihen, milloin palestiinalaiskysymys nousee esiin: aina kun suurvallat haluavat omista syistään lietsoa levottomuutta alueella.
Ne hyötyvät alueen epästabilisaatiosta.
Siinä mielessä voi sanoa, että sekä Israel että Palestiina ovat suurvaltapolitiikan pantteja.
Jonka seurauksena siviilit -ihmiset- kärsivät.

Tuomas Hako

Häntä heiluttaa jo koiraa. Israel on siis itse se suurvalta.

EDIT: Minustakin on naurettavaa uskoa kaikki, mitä työväenpuolueen kannattaja sanoo Ben Gurionista. Muutenkin tuo kommentti tuntuu kivisateen vastaansa saaneen peräytymiseltä. Ei näille fanaatikoille kanata antautua yhtään.

Peres ja Ben Gurion olivat terroristeja tai onhan tuo Peres vielä hengissä. Työväenpuolueen haukat (myös Barak ja mu johto) eivät kuulu oikeasti rauhanliikkeeseen. Tuo on tässä avauksessa juuri merkki siitä, että kyseessä on siellä myös blokkisodasta ja että kyseessä on maltillinen kannanotto, joka ei liikaa halua astua varpaille sovun saamiseksi ja kaivella ikonien ja perustajaisien syntejä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuolla lienee verifioitua Ben-Gurionin ajattelua ja toimintaa.

http://www.vision.org/visionmedia/article.aspx?id=...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Dari-anne Suomalainen

Juutalaisilla on aina ollut taipumus katsella itseään kriittisesti, mikä meiltä muilta puuttuu.

Tuo selviää jo Raamatun lehdiltä ja joskus se ärsyttää todella suuresti.

Syytökset itseän kohtaan tyyliin: Olemme rikkoneet Jumalaa vastaan siksi meille kävi huonosti, vapauttaa toisen osapuolen/vihollisen kokonaan syyllisyydestä ja sorto jatkuu koska kaikki yhtyvät kuoroon......Tehkää juutalaiset parannus.

Mitä toinen osapuoli siitä oppii, ei mitään, heillä annetaan oikeus kaikkiin mahdollisiin vaatimuksiin ja ilkivaltaan, koska se jonka tulee muuttua on aina juutalaiset.

Edes tasapuolisuus asioissa olisi kristityllekkin tavoittelemisen arvoinen vaikka se lienee kaiken lukemani ja kokemani pohjalta turha toivo.

Tuomas Hako

Linkosalon osakket lsakivat lopullisesti nollille. Mistä pohjaton valheellisuus johtuu? Jokainen pystyyjo valheellista mediaa seuraamalla päättelemään, mikä on onhgelma. Ja sitten ei erotetakaan kansanmurhaajia valtiomiehistä. Kaulanen paljastui lestadiolaiseksi ja sekopääksi.

Jarmo Linkosalo

Jaha, todista sitten, että tuo Robert ei ole troijalainen, samanlainen luopio kun näkee työväenpuolueiden johdossa ympäri maailman? Samantekevää, miten hyvä hemmo länsimaisen silmin, jossei herätä luottamusta keskivertoisraelilaisen mielessä. Tämä palvelee kovan linjan poliitikkoja Israelissa.

Tuomas Hako

En keskustele kanssasi enää. Epärehellisten ihmisten kanssa ei maksa vaivaa. Samaa ihmeellistä tuubaa vain, on sitten kyse itärintaman olemattomista siviilimurhista tai Israelin puolustamisesta. Silkkaa sonnan jauhantaa.

Markku Ollikainen

Riikka Söyring taitaa olla moderni, hyväuskoinen ihminen, joka varmaan tarkoittaa hyvää. Ongelmaksi tulee se, että hän on kokonaisvaltaisen tietämisen puutteesta lankaantunut maailmalla liikkuvan humanistisen propagandan käsikassaraksi.

Arabimaailman kanssa joutuu erikoisesti pitämään puolensa: voimassa on kuulijan vastuu. Sinulle saatetaan valehdella kirkkain silmin, koska omien asioiden ajaminen keinolla millä hyvänsä on osa tuota kulttuuria ja sen arvomaailmaa. Tämä pätee katukaupassa ja kaikkialla muuallakin. Lähi-Idässä on toiset, paljon raaemmat pelisäännöt kuin kristillistaustaisessa Suomessa. Leppoisa ystävällisyys hymyineenkin voi kätkeä taakseen yhtä ja toista.

Asuin joskus Lähi-Idässä. Valitettavasti jouduin toteamaan, että eniten ns. palestiinalaisia kurmuttivat toiset ns. palestiinalaiset. Tunsin ihan tavallisia arabejakin, jotka halusivat rauhaa juutalaisen kansan kanssa, mutta erikoisesti nämä "yhteistoimintamiehet" joutuivat islamin pyssymiesten tähtäimiin.
Egyptissä katselin tavallisessa kansanhotellissa TV:stä mustavalkoista ohjelmaa, jonka totesin kauhistuksekseni olevan Hitlerin aikaista propagandaa(valhetta) juutalaisten hirmuisuudesta. Tällä propagandalla oikeutettiin aikanaan natsi-Saksan tekemä miljoonien juutalaisten kansamurha. Ei tarvitse ihmetellä, miksi arabimaat mielellään suojelivat/suojelevat oikeutta pakenevia natseja toisen maailmansodan jälkeen. Tee sitten näin ideologisesti koulutettujen kanssa rauhaa!!!

Aikansa väkivaltaa kokeneet ja niissä laheisiään menettäneet juutalaiset eivät myöskään tulleet rakkaudellisemmiksi läheistensä ja ystäviensä tappajia kohtaan. Kaikki joutuivat epäilemään kaikkia. Ylilyöntejäkin tietysti sattuu, jotka ovat valitettavia, mutta toisaalta hyvin ymmärrettäviä, koska tilanne vain jatkuu ja jatkuu. Jossakin kohtaa ihminen katkeaa ja sitten tekee mitä sattuu.

Arabeilla on koko Eurooppaa huomattavasti suurempi maaalue. Tunnetusti heillä on myös öljyä. Joku tietysti voisi kysyä, miksi arabit eivät auta heimoveljiään heidän hädässään muuten kuin tarjoamalla aseita?
Jos esimerkiksi suomalaiset toisen maailmansodan jälkeen olisivat jättäneet Karjalan siirtolaiset leireihin itärajan läheisyyteen odottamaan paluuta entisille elomailleen, siitä olisi voinut tulla aikamoinen kriisi suuren naapurin kanssa.

Israelin pinta-ala on noin 2/3 -osaa Etelä-Suomen läänistä. 1948 itsenäistymisestä alkaen maa on joutunut käymään monta sotaa puolustaakseen olemassaoloaan joka puolelta tapahtunutta vyörytystä vastaan. Daavid kuitenkin voitti Goljatin, kuten aikaisemminkin historiassa.
Arabien puolella tapahtui politiikan muutos, kun todettiin, ettei Israelin valtion valtaaminen onnistu koko arabiyhteisön höykkäyksin. Siirryttiin mediassa paremmalta näyttävään "tehdään palestiinalaisista Daavidin kaltainen altavastaaja" -ideaan, joka nakertaa Israelin maailmalla olevan myötätunnon. Kun myötätunto loppuu, loppuu myös mm. amerikkalainen ja eurooppalainen tuki. Kun tuki loppuu, voidaan tehdä se lopullinen sotakin.
Riikka Söyringin kirjoitus on osoitus em. media-toiminnan onnistumisesta. Humanistisen myötätunnon valtaamina ihmiset kirjoittavat Riikka Söyringin kirjoituksen kaltaisia kirjoituksia, koska eivät tunne kokonaiskuvaa. Heitä ns. jallitetaan, käytetään hyväksi suurempien päämäärien takia.

Arabeilla on ollut varaa hävitä useamman kerran, mutta Israelilla ei kertaakaan. Häviäminen sodassa tarkoittaisi kansakunnan loppua.
Pahimmillaan tilanne oli juuri vuoden 1948 jälkeen, kun maa oli kapeimmillaan vain hieman toistakymmentä kilometriä kapea suikale. Israelin valtion monet ikävät kiikun-kaakun-eloonjäämiskokemukset huomioon ottaen, juutalaiset eivät ota enää riskejä, jotka varman päälle -toimenpiteet näkyvät humanistin silmiin hirmuisina asioina.
Valitettavasti juutalaisilla on toisenlaiset naapurit kuin Riikka Söyringillä, joten Riikka Söyringin peheksuvat lausunnot ja neuvot Helsingin naapuruston systeemeistä ovat irti Lähi-Idän todellisuudesta. Jos oltaisiin Suomessa ja tehtäisiin niin kuin Israelissa, olisi varmaan syytä sanoa jotakin, mutta...

Arabit kokevat Israelin oman uskontonsa islamin häpeäksi. Kerran hallussa olleen, lähellä Mekkaa sijaitsevan maa-alueen oleminen toisen, erikoisesti kilpailijaksi koetun juutalaisen uskonnon valtion hallinnassa on piikki lihassa.
Kun aikanaan islamilainen maanvaltaaminen edistyi Välimeren rannoille, noista saavutetuista asemista luopuminen on ollut kipeä paikka.
Israelissa on näet juutalais-kristillisen uskonnon pääpaikat, joten noiden paikkojen hallitseminen katsotaan islamin puolelta voitoksi uskontojen välisessä taistelussa. Hallitsemalla Israelin aluetta, islam voisi osoittaa olevansa maailman ykkösuskonto.

Ymmärtävä lukija tajuaa, ettei Lähi-Idän rauhanteko ole helppo juttu, vaikka poliitikot saattavat koettaa käyttää tilannetta sisäpoliittisten pisteiden keruuseen. Israel on tämän poliittisen neuvonnan ja uhoamisen kohteeksi riittävän pieni ja puolustuskyvytön valtio.

Riikka Söyring, olet sotkeentunut itseäsi suurempiin kuvioihin.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Rauhaa siellä ei tule, mutta Israelia ei tarvitse sääliä. Heillä on valta ja viimeisimmät sotakoneet. Ariel Sharonin sanoin http://4.bp.blogspot.com/_TmED4DTHvIY/TNPIUJRsOZI/...

Parasta olisikin, jos Suomalaiset pitäisivät huolen omista asioistaan, laittaisisivat rajat kiinni ja alkaisivat vihdoinkin ajatella omaa etuaan.

Eno Le Nuija

Sinänsähän alkuperäsisessä kirjoituksessa ei ole mitään uutta - kyllähän nämä tapahtumat ovat yleistä tietoa - tai propagandaa - katsantokannasta riippuen. Mikä on uutta on se, että Söyringin lainaama kirjoittaja on ilmeisestikin vaikutusvaltainen amerikanjuutalainen, mikä taas on poikkeuksellista. Ja tähänhän Söyring ottaa kantaa, muilta osin hän vain levittää tietoa.

Onhan täällä nyt helvetin lapsellista porukkaa. Lähtökohta tuntuu olevan se, että koska Israel toimii vastavoimana "pahoille" arabeille, sen luonnollisesti täytyy yksiselitteisesti olla itse "hyvä". Tai sitten vaan ollaan niin jesuiittaa - niin jesuiittaa - ts. tarkoitus pyhittää keinot.

Tämä kirjoitus on kyllä viimeisen päälle hyvä esimerkki siitä, kuinka aate sumentaa järjen.

Ollikainen ei yritäkään kieltää kirjoituksessa mainittuja tekoja - vaan sen sijaan hän yrittää lieventää niitä puhumalla "valitettavista ylilyönneistä". Lisäksi koko puolustamisen perusta on tämä "arabit pahoja"- jargon. Ts. oikeutetaan omat pahat teot vastavoiman pahuudella - hallelujaa.

Lisäksi puhumalla "humanitäärisestä propagandasta" ja hyökkäämällä tiedon välittäjää(Söyring) vastaan - kirjoittaja itse asiassa sulkee silmänsä ihmisoikeusloukkauksilta ja pyrkii sensuuriin.

Mitä tulee tähän "humanitääriseen propagandaan", minulla ei ole mitään vaikeuksia uskoa sen totuudellisuuteen.

Ilmeisesti samaan aikaan, kun kirjoittaja katseli Kairossa tv: stä paikallista propandapläjäystä - palvelin Etelä - Libanonissa Suomen Unifil - joukoissa (-86).

Tutustuin ihan paikan päällä näihin IDF: n suorittamiin "valitettaviin ylilyönteihin". Näihin muuten kuuluivat mieli-/väkivaltaiset pidätykset, samanlaiset kotietsinnät, pidätettyjen kidutus, kollektiivirangaistukset ja arabiväestön nöyryyttäminen. Näistä on kyllä raportit olemassa, mutteivat taida olla ihan julkista tietoa.

Sama laulu siis jatkuu edelleen palestiinalaisalueilla. Ainoa muutos on arabien radikalisoituminen. Esimerkiksi tuolloin v. -86 suurinta valtaa Etelä - Libanonin arabien parissa käytti varsin maltillinen Amal - järjestö ja Hizbollah oli pieni ääriliike.

Hizbollah alkoi saada jalansijaa, koska yksinkertaisesti maltillisuudesta ei ollut mitään hyötyä, ja tuloksenhan tiedämme. Sama kehityshän on ollut palestiinalaisalueella - on siirrytty kannattamaan radikaalia Hamasia. No tämähän sopii Israelille - onpahan parempia syitä näihin valitettaviin ylilyönteihin.

Kaiken lisäksi Ollikainen hakee myötätuntoa Israelille puhumalla pienestä ja puolustuskyvyttömästä valtiosta. Hallelujaa - todellisuudessa Israel on lähi - idän sotilaallinen suurvalta, jolla on myös ydinaseita. Siis lähi - idän Goljat - tapoja myöten.

Kahdella sanalla sanoen - Ollikainen ei pyrikään hallitsemaan kokonaisuutta - vaan kirjoittaa itse - lapsellista propagandaa.

Henry Bjorklid

Eno Le Nuija'lta erittäin hyviä huomioita.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Eno le Nuija,

kun olit Unifil-joukoissa ja näit mitä näit, miten se vaikutti sinuun, mitä ajattelit?
Puututtiinko tuollaisiin "vakaviin ylilyönteihin" vai estikö ohjesääntönne sen, raportoitiinko vain?
Keskustelitteko keskenänne näkemästänne?
Keksittekö kokeilemisen arvoisia tapoja, joilla alueen rauhallisuutta ja neuvotteluyhteyksiä olisi voinut edistää vai tuntuiko vain siltä, että istutte kannen päälle estääksenne soppaa kiehumasta yli?

Olen puhunut eri puolilla olleiden rauhanturvaajien kanssa. Olen huomannut, että mitä pitempään he ovat toimessaan olleet, sen vähemmän he uskovat "humanitaariseen apuun/interventioon" tai muuhun vastaavaan.

Ei niin, etteivät he pitäisi työtään tärkeänä mutta silti yhteistä kaikille on ollut tietty riittämättömyyden ja turhautumisen tunne.
Monelle myös oli se taju, että jossain vaiheessa poliittisten tilanteiden muuttuessa he väistämättä lipeävät miehittäjiksi, ja siitä tunteesta ei pidetty.

Yhteistä oli myös pilkallinen suhtautuminen päätöksiä tekeviin poliitikkoihin sekä se, että sanomalehtien uutisantiin ei uskottu :D

---
hyvä analyysi sinulla.

Markku Ollikainen

Omalla nimellä kirjoittaminen voisi lisätä uskottavuuttasi.

Olen aikanaan opiskellut islamia, arabialaista kulttuuria ja muita aiheeseen liittyviä asioita. Satun todella tietämään aika paljon nyt puheena olevista asioista. Oleskelen nykyäänkin pääosin ulkomailla erilaisissa kulttuuriasetelmissa. Teen parhaillaan töitä myös kansainvälistymisen ja globalisaation asioissa.

Herra Nuija on saanut kuvansa asioista ollessaan aikanaan sotilastehtävissä Libanonissa. Siellä varmaan oli suomalaisessa viitekehyksessä kasvaneelle hankalaa. Sanotaan, että vasta kielen ja kulttuurin oppimisen kanssa pääsee todellisuuteen käsiksi, realistisesti sinuiksi uuden elinympäristönsä kanssa. Tämä prosessi vie tavallisesti muutamia vuosia - kehittyneemmissä kulttuureissa jopa 10 vuotta, jos onnistuu sittenkään. Olitko Lähi-Idässä kenties vain nuo muutamat vuodet juuri kulttuurishokin pahimpien vaiheiden aikana? Aikana, jolloin kaikki näytti muutenkin mustalta korvien välissä tapahtuvan sopeutumisprosessin kipuilujen aikana.

Olen itsekin joutunut Lähi-Idässä turvatarkastuksiin jne, mutta minusta ne kuuluvat asiaan. On hyvä huomata, että esimerkiksi Israelissa vain juutalaisten lastentarhojen ja koulujen luona on vartijat. Arabien kouluilla niitä ei jostakin syystä tunnuta tarvitsevan. Olinpa kerran itsekin lähimaastossa, kun pyssymiehet olivat laittaneet kiviä tielle pysäyttääkseen juutalaisen perheen auton väijytykseensä.

Ymmärrän hyvin juutalaisten toiveet saada rauha maahan, mutta historian aikana kerta toisensa jälkeen lisätty epäluottamuksen painolasti tuntuu vieläkin. Mm. nyt Israelin hallinnassa olevilla Golanin kukkuloilla on oma tärkeä merkityksensä alueen rauhan turvaamisessa. Aikanaan, kun nuo kukkulat olivat Syyrian hallussa, niillä olleet Syyrian tykkipatterit harjoittelivat tarkkuusammuntaa kukkuloiden alapuolella avautuvilla Israelin pelloilla maanviljelystöissä ajeleviin traktoreihin.

Lähi-Idän radikalisoituminen johtuu hyvin monenlaisista syistä, kuten viime aikojen kehitykset eri puolilla osoittavat. Suurin syy kaikkeen ärtymykseen arabimaissa lienee se, että islamilainen yhteiskunta ei toimi. Sanotaankin, että islamilainen yhteiskunta ilman öljyn voitelevaa vaikutusta olisi jämähtänyt paikoilleen 1400-vuoden takaiseen paimentolaiselämään.

Israel on alueen ainoa demokratia, jossa myös tiedonvälitys toimii. Siksi sen tekemiset ja tekemättä jättämiset näkyvät kuin suurennuslasin läpi. Arabimaiden puolella ihmishenki ja -oikeudet ovat monien katseilta katveessa ja siksikin paljon kevyemmissä kantimissa, kuten Syyrian kansannousua hallinnoivan Syyrian sotilasdiktatuurin otteista näkyy. Jos Israel toimisi näin, millainen huuto ja mielenosoitusten aalto siitä olisikaan noussut maailmalla.

Aikanaan alueella asuessani sain huomata, että mm. Jasser Arafat piti aina kolme erilaista puhetta. Painotus on sanalla erilainen. Yhden omilleen, yhden Israelille ja yhden länsimaiden medialle. Kullekin kuulijan tarpeiden mukaan ja puhujan tarkoitusperien mukaan.
Herra Nuija voisi miettiä, mitä näistä puheista hän on mahtanut kuunnella. Kommentin sisällöstä päätellen voi olla, että joka tapauksessa jonkin tasoisesti kuplaista hengenkohotuspuhetta.
Alueen kulttuuriin kuuluu näet innostella, puhua ylisanoja erilaisista asioista. Jos näitä juttuja kuuntelee suomalaisin, vaikka rauhanturvaajan korvin, luulee Israelin väkeä varsinaisiksi möröiksi. Sanoja käytetään maalailemaan oma asia parhain päin- ja naapurin asia tietysti pahimmassa mahdollisessa valossa.

Toivotan hyvää jatkoa ja kokonaisvaltaista näkökulmaa myös Lähi-Idän ongelmiin.

Tuomas Hako

Ryhänen ei pysty hahmottamaan itse, mikä on totuus. Ei missään asiassa kai. Tai sitten on kyse todellisesta pahuudesta.

Tuomas Hako

Olisin todella halunnut, että et olisi alkanut kommentoida minu kirjoituksiani. Israelia hännystelevät sekapäiset tyypit, oli mitä kuppikuntaa hyvänsä, saavat ansaitsemansa vastaukset kyllä, jos sille päälle satun.

Tuomas Hako

Tietysti tällainen kirjoitus nostattaa varsinaisen kauhukabinetin suomalaisten parissa vastenmielisimmistä ilmiöistä koloistaan. Myös paljastuu ylltääten tai odotetusti erinäisistä kommentoijista Israelin nuoleskelijoita ja oikean laidan liukutaklaajia.

Muistuttaisin Israelin olleen koko Eurooppaa vaivannen RAF-terrorismin ym. punaprikaatien ja myös oikeistoterrorismin takana. Ainoat sivut, joilla Breivikin tekoa ylistettiin ja ymmärrettiin löytyivtä Israelista ja vastaavilta tahoilta USA:ssa. Melko varmasti palestiinalaisia ja heidän tukijoitaan murhannut B on myös tämän saman sylttytehtaan projekti eikä vain tuote. Siten on turhaa uskotella, että siellä elettäisiin vasten tahtoa jossain terroriuhassa. Muutama terrori-isku silloin tällöin pitää pikemminkin koko heidän väkisin ylläpitämäänsä konfliktia pystyssä.

Heikki Polojärvi

"Israelin tulee aina käyttäytyä kuin hullu koira, sillä sen tulee näyttäytyä vaarallisena muiden silmissä, pikemminkin kuin, että sitä voitaisiin haavoittaa." -Moishe Dayan

Valitettavan totta. Jos Israel ei olisi käyttäytynyt näin, koko valtiota ei olisi enää olemassa, ja sen kansalaiset teurastettu tai ajettu maanpakoon jo ajat sitten. Siinä on vaihtoehdot vähissä.

Tuomas Hako

Tässä on monta kirjoitusta, jossa on väitetty, että Israel ei olisi voinut hävitä yhtään sotaa. Se on propagandaa. Arabimaat olisivat tietenkin olleet paljon sivistyneempiä miehittäjiä kuin israelilainen natsihallinto.

Mutta Israel olisi jo 1967 käyttänyt viime kädessä ydinpommeja, joten siksi se ei sotaa olisi hävinnyt. Ennen tätä vaihtoehtoa olisi vielä saatu USA mukaan, mutta jos se olisi ollut myöhäistä, olisi pommi räjähtänyt ja useampikin.

Heikki Polojärvi

"Olisivat olleet sivistyneempiä" on mielipide, ei sen kummempaa. Tästä arabisivistyksestä Israel sai esimakua heti perustamisensa jälkeen kun ympäröivät arabikansat hyökkäsivät yksissä tuumin Israelia vastaan. Mahtaa olla samanlaista sivistystä mitä Neuvostoliitto oli taannoin tuomassa Suomeen.

Markku Ollikainen

Tuomas Hako, toivon että tutustut tosiasioihin ja siirryt nykyiseltä pilvissä leijuvalta propaganda -linjaltasi asiatyyliin.

Tuomas Hako

Käsittääkseni arabimaiden hyökkäys alkoi vasta Israelin terrorin jälkeen. Sitäpaitsi se oli normaalia siirtomaimperiumien jälkeistä nahistelua, kun Israel synnytettiin väkisin. Kyse on siitä, että ei ole todisteita mistään kansanmurha-aikeista, vaan pikemminkin sionistihallinnon lakkauttamisaikeista.

Markku Ollikainen

Käsittääkseni jne. arvelut asioiden tilasta eivät kerro asiantuntemuksesta. Israel ei todellakaan käy taisteluaan tasamaalta.
Tämä pakko-pelata-varman-päälle -tilanne tekee heidänkin otteistaan länsimaiselle humanistille liian kovia. Mutta..., kun ei ole varaa leväperäisiin ja vapaamuotoisiin, jotain-sinnepäin -toimiin. Asioiden pitää varmasti mennä halutulla turvallisella tavalla. Terrorismille ei siksi jätetä lainkaan synty- tai kasvusijaa. Tavallinen kansalainen tietysti kärsii tässä varmasti-turvallista -prosessissa.

Tuomas Hako, toivon että tutustut tosiasioihin ja siirryt nykyiseltä pilvissä leijuvalta propaganda -linjaltasi asiatyyliin.

mikael torppa

Raamattu eli Jumalan sana ilmoittaa miten asiat tulevat menemään. Israel tulee olemaan juovuttava malja kaikille kansoille ja lopun aikana pakana kansat tulevat hyökkäämään Israeliin ja jakamaan Israelin/Jerusalemin sillä näin Raamattu ilmoittaa. Kukaan ihminen ei voi muuttaa ja estää tätä tulevaa tosi asiaa.

Se mitä ihmiset voivat tehdä on olla osallistumatta tähän Israeliin kohdistuvaan hyökkäykseen sillä Jumala tuomitsee jokaisen joka osallistuu sotaan Israelia vastaan ja Israelin/Jerusalemin maan jakamiseen.

Lainaus Pteri Paavolan kirjoituksesta: "Sak 12:
1 ¶ Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Sakarjan kirjan profetia lopun ajan Jerusalemista, joka tulee sen ympärille oleville kansoille juovuttavaksi maljaksi on kirjoitettu n. 520-518 eKr. On selvää, että noin 2500 vuotta sitten kirjoitettu profetia ja sen toteutuminen osoittaa, että Raamattu on Kaikkivaltiaan Herra Jumalan sanaa.

Sakarja kirjoitti tämän profeetallisen sanan Jerusalemista juovuttavana maljana tarkoittamaan lopun aikaa ja ihmiskunnan viimeisiä päiviä. Nykyään tämä profetia on toteutunut, sillä Israelin ympärillä olevat islamistiset arabimaat ovat Israelia vastaan sekä haluavat jakaa osan Jerusalemista Palestiinan arabeille. Tämä profetia on siis jo osittain toteutunut.

Raamatun profetian mukaan lopun aikoina viimeisinä päivinä kaikki kansakunnat kääntyvät Israelia vastaan. Itse uskon, että Palestiinan kysymys ja arabien väärä illuusio Palestiinan valtiosta, jota ei ole kuitenkaan ollut koskaan olemassa on se syy, joka saa koko maailman väärin perustein Israelia vastaan. Arabit voivat myös lavastaa Israelin syypääksi johonkin kauheaan tekoon mitä he eivät kuitenkaan ole tehneet, mutta maailman kansat nousevat valheen pettäminä Israelia vastaan.

Jooel 3:
1 ¶ Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon,
2 minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani
3 ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.

Raamatun profeetallisen sanan mukaan pakanakansat jakavat Israelin maan. Tämä tarkoittaa sitä, että Palestiinan arabit tulevat saamaan haltuunsa osan Jerusalemin kaupunkia ja ehkä myös muita maa-alueita. Jumala sanoo sanassaan tuomitsevansa ne kansat, jotka osallistuvat Jumalan maan (Israel) jakamiseen.

Psa 122:3 sinä Jerusalem, rakennettu kaupungiksi, johon kokoonnutaan yhteen,

Alkutekstin mukainen käännös; Jewish Puclication Society Old Testament Ps 122:3 Jerusalem, that art builded as a city that is compact together;

Jae kuuluu suomeksi: Psa 122:3 Jerusalem on rakennettu kaupungiksi joka kuuluu tiukasti yhteen.

Jumala on sanassaan ilmoittanut, että Jerusalemia ei saa jakaa, vaan se on kaupunki, joka kuuluu tiukasti yhteen. Jumala tulee tuomitsemaan lopun ajan viimeisinä päivinä pakanakansat sekä kaikki ne ihmiset, jotka ovat jakaneet Israelin maan ja Jerusalemin kaupungin vastoin Jumalan tahtoa. Jumala antaa myös koko Israelin maan juutalaisille, joille se kuuluukin.

Lopullinen Lähi-idän rauhan ratkaisu tapahtuu vasta silloin kun Herra Jeesus palaa maan päälle hallitsemaan Rauhanruhtinaana Jerusalemista käsin koko maailmaa. Sitä ennen antikristus tekee valerauhan Lähi-idässä, mutta johtaa lopulta Lähi-idän tuhoisaan lopun ajan sotaan, josta vain Israel tulee selviytymään voittajana Jumalan armosta. Raamatun profetiat lopun ajoista, Jerusalemin jakamisesta ja Israelin valtion ahdingosta, joka päätyy lopulta Israelin voitoksi tulevat toteutumaan hyvin pian."

http://koti.phnet.fi/petripaavola/koraaninjaRaamat...

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Näinhän tuo asia on miten Mikael sen ilmaisi.
Israel on ajan kello, jota seuraamalla me voimme tietää missä hetkessä elämme. Jo nyt jopa monet uskovat kääntyvät Israelia vastaan väittämällä mm. ettei nykyinen Israel ole "se Raamatun Israel." Tai ettei nyky-Israelilla tai Raamatun ilmoittamalla Israelilla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tai, "oikea Israel asuu meidän sydämissämme - eikä se ole mikään valtio."
Meidän suhtautumisemme Israeliin on erittäin tärkeää ja on todella vakava paikka lähteä kiroamaan Jumalan silmäterää tai olla mukana Israelin vastaisissa hankkeissa. Raamatussa on ilmoitettu Israelin valtion rajat ja niitä kaikkien kansojen tulisi kunnioittaa. Jumala - maan ja taivaan luoja on säätänyt Israelin valtion omalle kansalleen ikiajoiksi ja meidän ei tule alkaa kapinoida Jumalan tahtoa vastaan.
Mutta ajan henki on antikristillinen ja hyvin Israel-vastainen ja todellakin Israelista on tullut "juovuttava malja kansakunnille." Toivotavasti Suomen kansa, eduskunta ja hallitus ymmärtäisivät kuinka tärkeää on siunta Israelia!

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Riikka Söyring menee tässä erittäin helppoon vipuun. Hän ei ole käynyt paikanpäällä näkemässä todellisuutta vaan ammentaa netistä vain sellaista kamaa, joka sopii hänen arvomaailmaansa.
Kannattaisi ehkä tutustua tilanteeseen oikeasti. Itse olen Israelissa käynyt ja on huikea kokemus huomata miten joistain tapahtumista kerrotaan esim. Helsingin Sanomissa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Näyttää se todellisuus myös paikan päällä olevan monitahoinen.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/form...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Henry Bjorklid

Olisit voinut käydä vaikka Turkissa. Miten se Israelissa käynti valotti Sinun tietouttasi Länsirannasta, joka ei ole Israelia?

Henry

Markku Ollikainen

Israelissa käynti usein tarkoittaa käyntiä myös ns. länsirannalla, joka on tällä hetkellä Israelin hallinnassa. Koko tuo ylänköalue näet katsotaan kuuluvan perinteiseen Israeliin. Tietoa siis saa koko Jordan virran länsipuolisesta alueesta melko tasapuolisesti.

Dari-anne Suomalainen

18.8.2011 17:27
STT, AFP, Reuters
Etelä-Israelissa useita ihmisiä tappaneet hyökkääjät tulivat Gazasta, Israel sanoo. Ainakin kuusi ihmistä sai surmansa, kun asemiehet tulittivat Eilatiin matkalla ollutta linja-autoa sekä muita ajoneuvoja.

Lisäksi yhden sotilasajoneuvon kerrotaan ajaneen jonkinlaiseen räjähteeseen. Useita haavoittuneita on kuljetettu sairaalahoitoon.

Israelilaisen viranomaislähteen mukaan hyökkääjät olivat lähtöisin Gazasta ja tunkeutuivat Israeliin Egyptin kautta. Israel on pitkään pelännyt, että palestiinalaistaistelijat käyttävät Egyptin heikosti valvottua rajaa hyväkseen tehdäkseen iskuja Israeliin.

Egyptiläiset turvallisuuslähteet ovat torjuneet väitteet, että hyökkääjät olisivat tulleet Egyptin puolelta. Myös Gazaa hallitseva Hamas-järjestö on kiistänyt osallisuutensa tämänpäiväisiin hyökkäyksiin.

Viime vuonna Israelin hallitus hyväksyi raja-aidan rakentamisen lähelle Rafahin ja Eilatin kaupunkeja. Suunnitellusta aidasta on kuitenkin saatu valmiiksi vasta 20 kilometrin osuus.

Dari-anne Suomalainen

18.8.2011 13:51
(Päivitetty 18.8.2011 22:11)
STT
Israelin ilmavoimat iskivät illalla Gazaan. Kohteena oli ryhmittymä, joka Israelin mukaan oli vastuussa aiemmin päivällä Israelin puolelle tehdyistä hyökkäyksistä.

Palestiinalaislääkärit kertoivat, että Rafahin kaupunkiin tehdyssä ilmahyökkäyksessä kuoli kuusi ihmistä. Joukossa oli Kansan vastarintakomitea -ryhmittymän päällikkö sekä muita siihen kuuluneita. Ryhmä on uhannut kostaa Israelin iskun.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on puolestaan varoittanut, että ne, jotka hyökkäävät israelilaissiviileitä vastaan, joutuvat maksamaan teoistaan "kovan hinnan".

Etelä-Israelissa tehdyissä hyökkäyksissä oli aiemmin päivällä kuollut useita ihmisiä. Ainakin kuusi ihmistä kuoli, kun asemiehet tulittivat Eilatin kaupunkiin matkalla ollutta linja-autoa sekä muita ajoneuvoja maantiellä Egyptin rajan lähellä.

Lisäksi yhden sotilasajoneuvon kerrottiin ajaneen räjähteeseen. Alueelle ammuttiin myös ainakin yksi kranaatti. Armeijan mukaan iskuissa haavoittui ainakin 25 ihmistä.

Hyökkäykset tapahtuivat aivan Egyptin rajan tuntumassa.

Dari-anne Suomalainen

STT, AFP, Reuters
Arabiliitto kokoontuu huomenna käsittelemään Israelin ilmaiskuja Gazaan, ilmoitti järjestön edustaja. Viime päivien ilmahyökkäyksissä on kuollut 15 palestiinalaista.

Pommitukset ovat kosto Etelä-Israelissa toissa päivänä tehdyistä iskuista, joissa kuoli kahdeksan ihmistä.

Palestiinalaisjärjestö Hamas sanoo peruvansa kaksi vuotta kestäneen virallisen tulitauon Israelin pommitusten vuoksi.

- Aselepoa vihollisen kanssa ei enää ole, Hamas ilmoitti radiokanavallaan.

Varhain aamulla Gazasta ammuttiin raketteja Israelin puolelle. Osa raketeista haavoitti kolmea palestiinalaista Ashkelonin kaupungissa.

Israel epäilee toissapäiväisten iskujen tekijöiksi Gazasta Egyptin kautta tulleita islamistikapinallisia. Eilen sen joukot tappoivat viisi egyptiläistä poliisia sotilaiden jahdatessa toissapäiväisten terrori-iskujen tekijöitä maiden rajalla.

Toissa päivänä kahdeksan ihmistä kuoli, kun asemiehet tulittivat Eilatin kaupunkiin matkalla ollutta linja-autoa sekä muita ajoneuvoja maantiellä Egyptin rajan lähellä. Alueella sattui myös räjähdyksiä.

Egypti on ilmoittanut kutsuvansa suurlähettiläänsä Israelista vastalauseena poliisien kuolemalle.

Dari-anne Suomalainen

WND:n Jerusalemin toimiston johtaja Aron Klein tarkastelee artikkelissaan terrori-iskua Egyptin rajan tuntumassa todeten, että vaikka isku oli odotettu tiedustelutietojen saamien vihjeitten mukaan, IDF ei ollut varautunut sen toteuttamiseen keskellä päivää. IDF:n kuten YAMAM poliisin erikoisjoukkoja siirrettiin Negevin eteläosiin, mikä nopeutti terroristien jahtaamista ja rajoitti kuolinuhrien lukumäärää. Artikkelin tiedot poikkeavat hieman muista.
WND:n artikkelissa viitataan Egyptin turvallisuusjärjestön antamiin tietoihin, että hyökkääjät kuuluivat Jihadiya Salafin, al-Qaidan alajärjestön, joukkoihin Siinailla. Näiden tietojen mukaan terroristit tulivat Gazasta Siinain alueen kautta ja ylittivät Israelin rajan lähellä Eilatia.

HAMAS kieltää osallisuutensa terrori-iskuun, mutta sanoo ”ylistävänsä sen suorittajia, koska IDF on tehnyt lukuisia hyökkäyksiä Gazan alueelle”. Al-Yihadiya ryhmä on luultavasti ollut Egyptin Israeliin johtavan kaasuputken räjäytysten takana, minkä johdosta Egypti siirsi Israelin luvalla lisää joukkojaan ja miehistövaunujaan Siinaille metsästääkseen ryhmän jäseniä, jotka saavat apua, aseita ja piilopaikkoja, Siinain beduiineilta.
AL-Yihadiya ryhmän antaman lausunnon mukaan ”sen taistelijat suorittivat onnistuneen iskun Israelin puolella Bin Ladenin teloituksen kostamiseksi surmaten ainakin 17 israelilaista”. Lausunnon taustalla ovat Yihadiyan lisäksi Jaish al-Islam järjestö, jotka kuluvat al-Qaidan seuraajiin Siinailla, ja jotka eivät hyväksy Hamasia islamiin kuuluvaksi, koska se osallistui palestiinalaisten parlamenttivaaleihin. Kumpikin ryhmä haluaa kunnian terrori-iskusta. http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=3..., http://www.haaretz.com/print-edition/news/coordina...

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

Tässä oli kai tarkoitus puhua Israelin ja Palestiinalaisten välisistä suhteista. Ei Israelin valtion oikeutuksesta. Ymmärtääkseni kukaan täällä ei ole ajamassa juutalaisia mereen.

Israelin pääongelma, ja sitä kautta Palestiinalaisten, on siirtokuntaliike.

"In Gush Emunim I saw a most terrible phenomenon, a cancer in the body of Israeli democracy."
-Yitzhak Rabin

Israelissa on klikki, joka ei halua rauhaa. Kuka ei tätä myönnä, ei ole... miten sen sanoisi... välttämättä objektiivinen.

Se, että hizbollah ja hamas ovat osa syyria/iran-libanon-israel -peliä, ei muuta siirtokuntaliikkeen premissejä mitenkään.

Tämän termiittipesän "kolmen kappaleen ongelmaa" on mielestäni valotettu tässä Heidi Huuhtasen haastattelussa varsin kohuullisesti:
http://www.kadettikunta.fi/pdf/kylkirauta306.pdf
Haastattelu on sivulla 24.

Siirtokuntaliikkeestä on kirjoitettu paljonkin, yksi vahva artikkeli oli muistaakseni Ulkopolitiikka -lehdessä kolmen vuoden sisään. En vaan muista missä numerossa, pitää kaivaa.

Lisäys: Ei se muistelemani artikkeli ollut välttämättä Ulkopolitiikka -lehdessä. Löytyi tämä, joka kyllä sivuaa samaa asiaa:
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/75/monikulttu...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

On aika tehdä yhteenveto tästä yli sadan kommentin ketjusta, jossa kypsät, aikuiset, tasapainoiset ja harkitsevat, (oletettavasti/toivottavasti) laajalti sivistyneet ja runsailla tiedoilla varustetut ihmiset keskustelevat objektiivisesti ja kiihkotta arasta sekä kontroversiaalista aiheesta.

Tulokseksi saamme pääasiassa seuraavaa aineistoa:

KAIKKI
- israelilaiset kurmuuttavat arabeja
- arabit kurmuuttavat israelialaisia
- arabit kurmuuttavat arabeja
- juutalaiset ovat kiihkouskonnollisia militantteja
- arabit ovat kiihkouskonnollisia militantteja ja terroristeja
- rauhantahtoiset, neuvotteluyhteyttä toivovat juutalaiset ovat pettureita ja pyrkyreitä
- rauhantahtoiset arabit saavat köniinsä kaikilta (mikä onkin oikein koska islam sallii valehtelun: ei ne oikeasti ole rauhantahtoisia)
- rauhantahtoiset, keskusteluyhteyttä toivovat muut ihmiset ovat hölmöjä, harhaanjohdettuja mediapropagandan uhreja (mutta muistakaa silti että Suomen ei media ei KOSKAAN propagoi MISSÄÄN asiassa MISSÄÄN yhteydessä MISTÄÄN syystä, varsinkaan YLE!)
- jokainen (paitsi kulloinenkin kommentoija) on absoluuttisen väärässä, tyhmä ja tietämätön joten on aivan perusteltua olla kuuntelematta mitä hän yrittää viestittää.

ja eritoten harhaanjohdettu, harkintakyvytön ja laajempia kokonaisuuksia hahmottamaan kykenenätön Söyring saisi pitää suunsa kiinni koska istuu suojatun perseensä kanssa Savossa turvassa pahalta maailmalta. Savo nimittäin on irrallinen osa eikä kuulu tähän planeettaan.

Ok. Ymmärrän jo, että rauhaan johtavan keskusteluyhteyden toivominen on tietämättömyyttä, harhaanjohtumista, harhaanjohtamista ja merkki mielenterveyden horjumisesta.
Ja varsinkin se on tuloksetonta, joten siihen ei edes kannata pyrkiä.

Onpa hyvä että se selvisi edes tässä vaiheessa :D

Eno Le Nuija
Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tässä kommentissa paljastuu lahjomattomuutesi ihmisenä!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jukka Ryhänen,

"Mutta yrittänyttä ei laiteta ja aina on hyvä keskustella. Onko sulla muuten, jos saa kysyä, joku tuttu tai muu connection aihepiiriin vai tartuitko muuten vaan siihen?"

Onhan minulla tuttuja, aidan molemmin puolin. Kenties minun siksi on helpompi nähdä ihmiset yksilöinä ja olla yleistämättä vaarallisella tavalla.

Dari-anne Suomalainen

Ongelmallista on se, että palestiinalaiset tukevat ulkoa tulevia vihollisia, eivät ole koskaan puolustaneet Israelin maata vihollista vastaan, eivät suorita asepalvelusta tai tue maan kehitystä.

Palestiinalaiset ovat kuin ulkopuolisen vihollisen sisärengas joka pyrkii murentamaan maata sisältäpäin terrori-iskuin ja sabotaasein.

Rauhan ja varsinkin luottamuksen saavuttaminen tuntuu täysin mahdottomalta.

Turvallisinta palestiinalaisille olisi liittyä yhteen Israelin kanssa, koska ulkopuolinen vihollinen ei todellisuudessa välitä heistä muuten kuin käsivartensa jatkona maan sisällä sen tuhoamistarkoituksessa.

Se selviää aikoinaan Iranin uhkailuista Israelia kohtaan, jossa uhkailussa Iran ei ollenkaan välittänyt siitä, että Israelin tuhoamisaikeissa kuolevat samalla sen sisällä olevat palestiinalaiset.
Palestiinalaisten kannattaisi oivaltaa tuo asia.

Henry Bjorklid

Dari-anne kirjoitti:
"Ongelmallista on se, että palestiinalaiset tukevat ulkoa tulevia vihollisia, eivät ole koskaan puolustaneet Israelin maata vihollista vastaan, eivät suorita asepalvelusta tai tue maan kehitystä."
________________________

No druusithan olivat osana IDF:ea. Arvaa kuinka hyvin heitä on kohdeltu?

Lisäisin kuitenkin tähän, että Länsiranta ei kuulu Israeliin ja tässähän kuvataan Länsirannan oloja.

Henry

Dari-anne Suomalainen

Sen perusteella, että Israelissa olevan valtavan tulipalon sytyttäjä oli druusi, vesipiipunkekäleet huolettomasti kuivaan metsään heittänyt henkilö,
häntä ei asetettu syytteeseen tai muuhunkaan rangaistusvaatimukseen, vaan
syyksi sanottiin...vahinko.

Tämän perusteella voisi päätellä että druuseja kohdellaan hyvin.

Druusien uskonto poikkeaa islamista aika paljon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tajuatko yhtään, kuinka tolkuton yleistys on sanoa koko ajan kategorisesti "palestiinalaiset". Miltä tuntuu, kun joku puhuu samalla tavalla "suomalaisista" tai "juutalaisista"? Palestiinalaisten mutkikkaasta ja lohduttomasta tilanteesta saa parhaan kuvan Matt Beynon Reesin kirjoista.

Dari-anne Suomalainen

Israelin vastaiset mielenosoitukset jalkuvat Kairossa.

HS.fi Uutiset 21.8.2011

Israelia vastustava mielenosoittaja vaihtoi Israelin lipun Egyptin lippuun Israelin suurlähetystön katolla Kairossa.

KAIRO. Kairossa asukkaat ovat jatkaneet Israelin vastaisia mielenosoituksia. Egyptin ja Israelin välit ovat kiristyneet sen jälkeen kun Israelin joukot ampuivat viisi egyptiläistä rajavartijaa.

Mielenosoittajat kerääntyivät aamulla Israelin Kairon-suurlähetystön edustalle. Väkijoukko osoitti suosiotaan, kun yksi mielenosoittajista kiipesi kerrostalon katolle ja laski Israelin lipun salosta korvaten sen Egyptin lipulla.

Mies sai heti sosiaalisessa mediassa joukon lempinimiä kuten Egyptin hämähäkkimies ja Lippumies.

"Unohtakaa Hämähäkkimies, Batman tai Supermies. Minun lapseni haluavat tulla isona Lippumiehen kaltaiseksi", luki yhdessä Twitter-viestissä.

Lipun vaihtaja Ahmed Shehat oli itsekin ylpeä teostaan.

"Se oli jotakin, mitä ehkä yli miljardi arabia haluaisi tehdä, repiä alas Israelin lipun", hän sanoi.

Israel pahoitteli eilen egyptiläisten rajavartijoiden ampumista. Egyptin hallitus ei kuitenkaan pitänyt pahoittelua riittävänä, vaan vaati virallista anteeksipyyntöä.

Egypti on uhannut vetää suurlähettiläänsä Israelista vastalauseena ampumisvälikohtaukselle.

Henry Bjorklid

"Israel pahoitteli eilen egyptiläisten rajavartijoiden ampumista. Egyptin hallitus ei kuitenkaan pitänyt pahoittelua riittävänä, vaan vaati virallista anteeksipyyntöä."
________________________________

No olisiko se virallinen anteeksipyyntö niin vaikea tehdä?

Henry

Dari-anne Suomalainen

Miksi ollenkaan pyydellä anteeksi, itse aloittivat.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Muutkin kuin ministeri Lieberman ovat sitä mieltä, että tuoreiden terroritekojen takana on palestiinalaishallinto eikä siis Egypti, jonka kansalaisia nyt myös on kuollut.

http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article....

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Henry Bjorklid

Dari-anne: "Miksi ollenkaan pyydellä anteeksi, itse aloittivat."

_________________________________

Jos egyptiläiset aloittivat, niin miksi tappaa palestiinalaisia?

Ja tuo Sinun Druusi-vastauksesi oli mainio, tuossa hieman ylempää. Tiedätköhän ollenkaan mistä puhut?

Dari-anne Suomalainen

Pitäisikö palestiinalaishallinnon pyytää anteeksi ?......eiiii, kenenkään ei tarvitse pyytää juutalaisilta anteeksi.

Vain juutalaisten kuuluu pyytää kaikilta anteeksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Näyttää sitä anteeksipyytämisen taitoa olevan uskonnosta riippumatta, jos aiheelliselta tuntuu.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2000/11/3...
http://www.jpost.com/Opinion/Editorials/Article.as...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Henry Bjorklid

Kaikille:
Jos haluatte todella tietää missä mennään, kysykää järjestöiltä, joissa työskentelee sekä palestiinalaisia että israelilaisia.

Henry

Tuomas Hako

Neuvostoliitto oli jutalaisten perustama. Oliko kyse vain hurahtaneista ja siis "huonoista" tyypeistä, joista ei muiden kansan jäsenten tule ottaa vastuuta? Ilmeisesti oli. Mutta ohjattiinko tätä ryhmää ulkomailta? Tuolla on lopussa aika jännä kommenttiarvio A Solthsenitsynin teoksista 200 vuotta yhdessä:

http://toinennakemys.wordpress.com/2011/08/03/juut...

Helena Kaski

Onhan näitä Naomi Kleinin kaltaisia "ihmisoikeusaktivisteja", vasemmistoradikaaleja, jotka luulevat tietävänsä jotain alueen tilanteesta, kun käyvät yhdessä arabimielenosoittajien kanssa huutamassa Bilinin mielenosoituksessa ja kauhistelemassa IDF:n kyynelkaasunkäyttöä. He katsovat tilannetta omien polittisten silmälasiensa läpi näkemättä metsää puilta. Stephen Robertia en tunne, mutta muutamien turistimatkojensa lisäksi hän voisi asua maassa muutamia vuosia, että tietäisi paremmin, mistä puhuu.

Henry Bjorklid

Jaa, että hän ei tiedä mistä hän puhuu? Miten sinä tiedät?

Itse en tehnyt edes turistimatkoja Stalinin Neuvostoliittoon, silti väitän tietäväni aika hyvin mitä siellä tapahtui.
En myöskään ole käynyt keskitysleireillä Puolassa, mutta uskon, että se mitä isäni niistä kertoi ovat totta.
Voit toki lisätä tähän listaan muita asioita, jotka ei Sinun mielestäsi ole totta, koska joku ei ole asunut siellä "muutamia vuosia"?
_____________________________

Sinä et tainnut ymmärtää, ettei Stephen Robert kuvaillut olosuhteita Israelissa, vai kuis' on? Ainakin viittasit "maahan" ja Länsiranta ei tunnetusti ole 'maa'.

- Kerroppa nyt minulle mitkä ovat Israelin rajat?
- Kerro mikä muu maa rakentaa teitä rajojensa ulkopuolella ja niillä saa vain ajella ne jotka de facto kuuluvat johonkin Übermenschen-klaaniin?
Vai kiellätkö tämän?
- Voit myös kertoa, miksi näillä teillä on aita vain toisella puolella tietä?
Jos et tiedä, et todellakaan tiedä mistä puhut.

Henry

Heikki Polojärvi

Israel pelaa ns. reaalipolitiikkaa . Voidaan jeesustella julmuuksilla ja koetuilla vääryyksillä mutta se ei asioita muuksi muuta. Reaalipolitiikka on rumaa peliä ja se ei ole "oikein". Se ei ole myöskään "väärin", sillä samaa peliä pelaavat kaikki muutkin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Realpolitik

Henry Bjorklid

Höpö, höpö.
- Missä muussa maassa lain erilaisuus ja sen tulkinta johtuu syntyperästä?
- Missä muussa maassa tutkitaan voiko eri uskontokunnista olevat mennä naimisiin keskenään ja karkoittaa tämän johdosta maasta?
- Mikä muu maa rikkoo Genevan IV:ttä?
Lista on todella pitkä.

Tuomas Hako

Reaalipolitiikkaa ei ole naapurimnaiden jatkuva valloitus ja alistaminen. Ei myöskään koko maailman alistaminen ja ryöstäminen. Raaalipolitiikkaa ei ola järjettömät missiot ja hihhuloinnit. Bismarckin jan reaalipolitiikka nähtiin juuri vastakohtana Euroopan valloittamiselle. Tietysti voidaan väittää, että kyse on vain paikallisten etujen vaalimisesta ja ylläpitämisestä (Golanin vesi ym.) ja verrata suurvaltojen tasapainopolitiikkaan ja kamppailuun.

Tällöin voidaan todeta, että maata siis verrataan suurvaltaan, jola on varaa sotia jatkuvasti etuja itselleen. Reaalipolitiikkaa voisi olla myös esim. Bismarckin pitkä rauhan kausi. Kaiken näkeminen rumana ja kaikien muiden vihollisina on tietysti vaihtoehto. Minustasionistien viha kaikkia muita kohtaan on jotain enemmän.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Heikki Polojärvi,

tottakai Israel pelaa reaalipolitiikkaa - siinä kuin muutkin.

Mutta kai sen suuntaa voi muuttaa jos koko naapurustossa löytyy siihen tahtoa? Tai edes enemmistöllä.

Eli mitä pitäisi tehdä, että tahtoa suunnanmuutokseen alkaa löytyä joka taholla?

Nykyään fokus tuntuu olevan syyllisen löytämisessä, muiden syyllistämisessä sekä sen alleviivaamisessa miksi se ei missään tapauksessa onnistu. Ei kovin rakentavaa.

Heikki Polojärvi

Suunta ei muutu, koska:
-sovintoon tarvitaan kaksi, mutta riitaan vain yksi osapuoli. On helpompaa vihata kuin rakastaa, helpompaa halveksua kuin hyväksyä, helpompaa kantaa kaunaa kuin antaa anteeksi jne. Riitely on siis helpompaa.
-Jos jonkinlainen hauras rauhanalku saataisiin aikaan, muutaman sekopään suorittama terrori-isku riittäisi yllyttämään kansat uudelleen toistensa kimppuun. Ja sekopäitähän siellä riittää puolin ja toisin.

Tällä(kin) hetkellä lähi-itä on samanlainen ruutitynnyri kuin Eurooppa ennen ensimmäistä maailmansotaa. On vain ajan kysymys koska posahtaa (taas).

Tämä on aika pessimistinen ja synkkä näkemys lähi-idän tulevaisuudesta, mutta perusteltu.

Tuomas Hako

Kaikki halusivat rauhaa ja haluavat paitsi Israel ja USA. 90-luvulla ne pettivät kaikia muita.

Ja turha puhua pomminpelosta, kun Mossad ja CIA ovat heitelleet kymmeniä vuosia pommeja eurooppalaisten niskaan, jotta EU:sta tehtöisiin heille Neuvostoliitto, jossa saisi melastaa miten hyvänsä. kaikenmaailman terroristit ovat tehneet heidän projekteissaan iskuja, murhanneet poliitikkoja ja tavallisia ihmisiä. Lisäksi eurooppalaiset on petetty tässä ja monessa muussa asiassa. Heidät on 100 % harhaanjohdettu.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kommentti Markku Ollikaiselle 23.8.2011 11:23

Israelin hallitus, puolustusvoimat ja Korkein oikeus ovat samaa mieltä siitä, että Länsiranta on miehitettyä aluetta.

http://elyon1.court.gov.il/files_eng/04/560/020/a2...

Siteeraus päätöksen kohdasta 23:
“23. The general point of departure of all parties – which is also our point of departure – is that Israel holds the area in belligerent occupation (occupatio bellica). See HCJ 619/78 “El Tal’ia” Weekly v. Minister of Defense; HCJ 69/81 Abu Ita v. Commander of the Area of Judea and Samaria; HCJ 606/78 Ayoob v. Minister of Defense; HCJ 393/82 Jam'iat Ascan Elma’almoon Eltha’aooniah Elmahduda Elmaoolieh v. Commander of the IDF Forces in the Area of Judea and Samaria. In the areas relevant to this petition, military administration, headed by the military commander, continues to apply. Compare HCJ 2717/96 Wafa v. Minister of Defense(application of the military administration in “Area C”). The authority of the military commander flows from the provisions of public international law regarding belligerent occupation. These rules are established principally in the Regulations Concerning the Laws and Customs of War on Land, The Hague, 18 October 1907 [hereinafter – the Hague Regulations]. These regulations reflect customary international law. The military commander’s authority is also anchored in IV Geneva Convention Relative to the Protection of Civilian Persons in Time of War 1949. [hereinafter – the Fourth Geneva Convention]. The question of the application of the Fourth Geneva Convention has come up more than once in this Court. See HCJ 390/79 Duikat v. Government of Israel; HCJ 61/80 Haetzni v. State of Israel, at 597. The question is not before us now, since the parties agree that the humanitarian rules of the Fourth Geneva Convention apply to the issue under review. See HCJ 698/80 Kawasme v. Minister of Defense; Jam'iyat Ascan, at 794; Ajuri, at 364; HCJ 3278/02 Center for the Defense of the Individual v. Commander of the IDF Forces in the West Bank Area, at 396. See also Meir Shamgar, The Observance of International Law in the Administered Territories, 1 Israel Yearbook on Human Rights 262 (1971).”

http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/Bell...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kalevi Kämäräinen,

pidän paljon tavastasi argumentoida: kohteliasta, perusteellisesti perusteltua ja informatiivista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

http://www.youtube.com/watch?v=3_1AkalEtvc&feature... ;-)

Taannottain tuli muuten säännöllisen epäsäännöllisesti kuleksittua siitä Heinäveen läpi yöjunalla, vaan sattuneesta syystä ei enää. La Lailan kuolinpäivän iltanakin siitä tuli mentyä.

Terv. KK

Eno Le Nuija

23.8.2011 07:01 Riikka Söyring

Eno le Nuija,

kun olit Unifil-joukoissa ja näit mitä näit, miten se vaikutti sinuun, mitä ajattelit?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pääsääntöisesti suurimmalla osalla Libanonissa palvelleista rauhanturvaajilla oli ennen keikkaa myönteinen kuva Israelista ja sen puolustusvoimista.

Tämä johtui varmaankin historioidemme samankaltaisuudesta - itsenäistyminen, taistelu ylivoimaista vihollista vastaan eri sodissa ja selviytyminen siitä.

No katsellessa iippojen ja deffareiden((DFF= De Facto forces)suom.=SLA))sekoilua, niin kyllä lähtivät suomut silmistä. Ja sekoiluahan se touhu nimenomaan oli. Jos väkivaltakoneistoa käytetään nöyryyttämiseen, luomaan pelkoa tai vihaa, niin sillä ei ole kyllä mitään tekemistä turvallisuuden kanssa - päinvastoin.
Niinpä oli luonnollista, että tuon kunnioituksen tilalle vaihtui vain yksinkertaisesti ääretön kunnioituksen puute ja halveksinta - niin kuin muuten suurimmalle osalle tuolla palvelleista. Tämä luonnollisesti vaikuttaa vieläkin, eikä se koske pelkästään Israelia, vaan kaikkea toimintaa, jossa tosiasiallista sortokoneiston toimintaa perustellaan valittetavina ylilyönteinä(esim. Abu Ghraib).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Puututtiinko tuollaisiin "vakaviin ylilyönteihin" vai estikö ohjesääntönne sen, raportoitiinko vain?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Siis mehän olimme puolueettomina tarkkailemassa, raportoimassa ja pelkällä läsnäololla rauhoittamassa näitä tapahtumia. Sitä ei kuitenkaan sovi kieltää, että muutaman kerran olivat jo ns."liikkuvat" takana. Jostain kumman syystä sitä nimittäin tuppaa hermo palamaan, kun nokan edessä hakataan puolustuskyvytöntä ihmistä ja pitäisi vaan kirjata tapahtumat ylös - perkele.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Keskustelitteko keskenänne näkemästänne?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

No sehän varsin luonnollista, että "työ"asioista keskustellaan. Sen sijaan mitää debfrievingejä ei tuohon aikaan ollut.

Julkisen keskustelun estää sen sijaan tehokkaasti palvelussitoumuksen yhteydessä kirjoitteva vaitiolosopimus. Sen vuoksi näistä asioista on keskusteltu yleensä vain yleisellä tasolla.

Ei sen puoleen vaitiolo noista tapahtumista oli siihen aikaan tärkeää jo oman turvallisuuden kannalta. Jos se soppaluu olisi auennut, olisi näet ollut vaara, että nämä "valitettavat ylilyönnit" olisivat kohdistuneet oman otsan suuntaan.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Keksittekö kokeilemisen arvoisia tapoja, joilla alueen rauhallisuutta ja neuvotteluyhteyksiä olisi voinut edistää vai tuntuiko vain siltä, että istutte kannen päälle estääksenne soppaa kiehumasta yli?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sattuneista syistä johtuen eri osapuolien välit oli ns. hiukkasen kireät, joten oikeastaan keskityimme tekemään oman hommamme mahdollisimman hyvin.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Olen puhunut eri puolilla olleiden rauhanturvaajien kanssa. Olen huomannut, että mitä pitempään he ovat toimessaan olleet, sen vähemmän he uskovat "humanitaariseen apuun/interventioon" tai muuhun
vastaavaan.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jep, jep käytännön tasolla nimittäin eivät poliittiset paskapuheet paljon paina.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ei niin, etteivät he pitäisi työtään tärkeänä mutta silti yhteistä kaikille on ollut tietty riittämättömyyden ja turhautumisen tunne.
Monelle myös oli se taju, että jossain vaiheessa poliittisten tilanteiden muuttuessa he väistämättä lipeävät miehittäjiksi, ja siitä tunteesta ei pidetty.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nämä nykyiset "rauhanturva"tehtävät ovat muuttaneet luonnettaan esim. tuolta Libanonin ajoista. Vaikkakin silläkin oli useita eri aseellisia ryhmittymiä ja varsin sekava tilanne, niin meistä oli selkeää hyötyä siellä. Näin ollen meillä oli selkeä paikallisväestön tuki ja luottamus toimi molempiin suuntiin.

Afganistanissahan tilanne on toinen. Vaikka sielläkin pyritään ottamaan parhaaseen suomalaistyyliin kontaktia paikallisväestöön, nämä joukot eivät ole perinteisessä mielessä puolueettomia rauhanturvaajia, vaan toimivat käytännön tasolla valtion miehittäjän mandaatilla.

Näin ollen se paikallistason luottamus puuttuu. Tähän voidaan lisätä vielä pelko omasta hanurista. Siis onkin luontevaa, että selviytyäksesi hengissä alat eristäytyä ja käyttäytyä kuin olisit miehittäjä itsekin.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Yhteistä oli myös pilkallinen suhtautuminen päätöksiä tekeviin poliitikkoihin sekä se, että sanomalehtien uutisantiin ei uskottu :D

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Niinpä, mutta onhan noissa ehdottoman totuuden sanomalehdissä yksi hyvä puoli; niille voi aina joukolla naureskella ja nauruhan se pidentää rauhanturvaajankin ikää. :)

---
hyvä analyysi sinulla.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Eno le Nuija,

"Pääsääntöisesti suurimmalla osalla Libanonissa palvelleista rauhanturvaajilla oli ennen keikkaa myönteinen kuva Israelista ja sen puolustusvoimista.

Tämä johtui varmaankin historioidemme samankaltaisuudesta - itsenäistyminen, taistelu ylivoimaista vihollista vastaan eri sodissa ja selviytyminen siitä.

No katsellessa iippojen ja deffareiden((DFF= De Facto forces)suom.=SLA))sekoilua, niin kyllä lähtivät suomut silmistä. Ja sekoiluahan se touhu nimenomaan oli. Jos väkivaltakoneistoa käytetään nöyryyttämiseen, luomaan pelkoa tai vihaa, niin sillä ei ole kyllä mitään tekemistä turvallisuuden kanssa - päinvastoin.
Niinpä oli luonnollista, että tuon kunnioituksen tilalle vaihtui vain yksinkertaisesti ääretön kunnioituksen puute ja halveksinta - niin kuin muuten suurimmalle osalle tuolla palvelleista. Tämä luonnollisesti vaikuttaa vieläkin, eikä se koske pelkästään Israelia, vaan kaikkea toimintaa, jossa tosiasiallista sortokoneiston toimintaa perustellaan valittetavina ylilyönteinä(esim. Abu Ghraib)."

---

Minulle tuli tuosta mieleen aika jonka vietin Montanassa ja Kanadassa.
Vanhat kunnioitettavat intiaaniherrat tiesivät valtavan paljon Suomen talvisodasta (!) ja ihailivat eritoten kaukopartiomiesten sissitaktiikkaa.
He näkivät yhtäläisyyksiä Suomen ja Venäjän -eiku NL- sodan ja oman Yhdysvaltain kanssa käymänsä sodan välillä.
Tämä pieni kansa/maa vs. iso kansa/maa-asetelma.

Muuan heistä sanoi - Ainoa ero teillä ja meillä on, että te voititte sen sodan, säilytitte itsenäisyytenne. Me väsyimme ja menimme kotiin, ja armeija seurasi.

Kun katselin sivusta ja sisältä intiaanien kulttuuria, ymmärsin että valkoisilla ja intiaaneilla on ainakin se ero, että intiaaneilta puuttui ahneus. Se ei motivoinut heitä yksilöinä tai kansakuntana.

Lasten hakkaamisesta kiinni joutunut suljettiin yhteisön ulkopuolelle -hän muuttui muille näkymättömäksi- kunnes osasi taas käyttäytyä ihmisiksi.

---
Olen varma, että jos sotaan lähtemisestä järjestettäisiin kansanäänestyksiä, sotien käyminen vähenisi huomattavasti.
---
Kanadassa aiottiin intiaanien maille rakentaa golf-kenttä. He kävivät aseelliseen vastarintaan: ammuskelivat työntekijöitä kohti varoituslaukauksia ja rikkoivat koneet.
Golf-kenttä jäi tekemättä.

Miksi he niin tekivät? Kaikki muut keinot -puhuminen, oikeusistunnot jne- oli jo kokeiltu.
---
"Afganistanissahan tilanne on toinen. Vaikka sielläkin pyritään ottamaan parhaaseen suomalaistyyliin kontaktia paikallisväestöön, nämä joukot eivät ole perinteisessä mielessä puolueettomia rauhanturvaajia, vaan toimivat käytännön tasolla valtion miehittäjän mandaatilla.

Näin ollen se paikallistason luottamus puuttuu. Tähän voidaan lisätä vielä pelko omasta hanurista. Siis onkin luontevaa, että selviytyäksesi hengissä alat eristäytyä ja käyttäytyä kuin olisit miehittäjä itsekin."

---
Ymmärrän tuon. Selviytymismekanismit alkavat toimia.

Siksi kai ajattelenkin, että olosuhteiden muuttaminen auttaa enemmän kuin aseiden kanssa heiluminen.
Suurin osa ihmisistä tosiaan haluaa viettää arkea ja olla rauhassa.

Valitettavasti muutama sekopää pystyy -helposti- estämään sen.
Ja siihen ei auta maailmanlaajuinen aseistariisunta so. että YK:N mandaatilla VAIN SIVIILEILTÄ kerätään aseet pois.

Tuomas Hako

Juuri noin yksi rauhanturvaaja minullekin kapakassa kertoi.

Muuten olen sitä mieltä, että oikeasti ei muutama sekopää pystyisi rauhaa estämään. Koko ajatus on Hesari-Pravdan ja muun länsimedian vaalima sionistivalhe. Kaikki on kiinni Israelista. Sillä olisi sitä paitsi takuulla pelit ja vehkeet ehkäistä asiden kulkeutuminen noin nikuin jo ennen kuin ne löytävät perille.

Eno Le Nuija

Omalla nimellä kirjoittaminen voisi lisätä uskottavuuttasi.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Suoraan sanottuna minua ei kiinnosta se pätkääkään. Nimittäin sinähän et näitä tietoja uskoisi, vaikka ne tulisivat Mossadin johtajan suusta. Ainahan siihen putsaamiseen joku selitys löytyisi.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Olen aikanaan opiskellut islamia, arabialaista kulttuuria ja muita aiheeseen liittyviä asioita. Satun todella tietämään aika paljon nyt puheena olevista asioista. Oleskelen nykyäänkin pääosin ulkomailla erilaisissa kulttuuriasetelmissa. Teen parhaillaan töitä myös kansainvälistymisen ja globalisaation asioissa.

Herra Nuija on saanut kuvansa asioista ollessaan aikanaan sotilastehtävissä Libanonissa. Siellä varmaan oli suomalaisessa viitekehyksessä kasvaneelle hankalaa. Sanotaan, että vasta kielen ja kulttuurin oppimisen kanssa pääsee todellisuuteen käsiksi, realistisesti sinuiksi uuden elinympäristönsä kanssa. Tämä prosessi vie tavallisesti muutamia vuosia - kehittyneemmissä kulttuureissa jopa 10 vuotta, jos onnistuu sittenkään. Olitko Lähi-Idässä kenties vain nuo muutamat vuodet juuri kulttuurishokin pahimpien vaiheiden aikana? Aikana, jolloin kaikki näytti muutenkin mustalta korvien välissä tapahtuvan sopeutumisprosessin kipuilujen aikana.

Olen itsekin joutunut Lähi-Idässä turvatarkastuksiin jne, mutta minusta ne kuuluvat asiaan. On hyvä huomata, että esimerkiksi Israelissa vain juutalaisten lastentarhojen ja koulujen luona on vartijat. Arabien kouluilla niitä ei jostakin syystä tunnuta tarvitsevan. Olinpa kerran itsekin lähimaastossa, kun pyssymiehet olivat laittaneet kiviä tielle pysäyttääkseen juutalaisen perheen auton väijytykseensä.

Ymmärrän hyvin juutalaisten toiveet saada rauha maahan, mutta historian aikana kerta toisensa jälkeen lisätty epäluottamuksen painolasti tuntuu vieläkin. Mm. nyt Israelin hallinnassa olevilla Golanin kukkuloilla on oma tärkeä merkityksensä alueen rauhan turvaamisessa. Aikanaan, kun nuo kukkulat olivat Syyrian hallussa, niillä olleet Syyrian tykkipatterit harjoittelivat tarkkuusammuntaa kukkuloiden alapuolella avautuvilla Israelin pelloilla maanviljelystöissä ajeleviin traktoreihin.

Lähi-Idän radikalisoituminen johtuu hyvin monenlaisista syistä, kuten viime aikojen kehitykset eri puolilla osoittavat. Suurin syy kaikkeen ärtymykseen arabimaissa lienee se, että islamilainen yhteiskunta ei toimi. Sanotaankin, että islamilainen yhteiskunta ilman öljyn voitelevaa vaikutusta olisi jämähtänyt paikoilleen 1400-vuoden takaiseen paimentolaiselämään.

Israel on alueen ainoa demokratia, jossa myös tiedonvälitys toimii. Siksi sen tekemiset ja tekemättä jättämiset näkyvät kuin suurennuslasin läpi. Arabimaiden puolella ihmishenki ja -oikeudet ovat monien katseilta katveessa ja siksikin paljon kevyemmissä kantimissa, kuten Syyrian kansannousua hallinnoivan Syyrian sotilasdiktatuurin otteista näkyy. Jos Israel toimisi näin, millainen huuto ja mielenosoitusten aalto siitä olisikaan noussut maailmalla.

Aikanaan alueella asuessani sain huomata, että mm. Jasser Arafat piti aina kolme erilaista puhetta. Painotus on sanalla erilainen. Yhden omilleen, yhden Israelille ja yhden länsimaiden medialle. Kullekin kuulijan tarpeiden mukaan ja puhujan tarkoitusperien mukaan.
Herra Nuija voisi miettiä, mitä näistä puheista hän on mahtanut kuunnella. Kommentin sisällöstä päätellen voi olla, että joka tapauksessa jonkin tasoisesti kuplaista hengenkohotuspuhetta.
Alueen kulttuuriin kuuluu näet innostella, puhua ylisanoja erilaisista asioista. Jos näitä juttuja kuuntelee suomalaisin, vaikka rauhanturvaajan korvin, luulee Israelin väkeä varsinaisiksi möröiksi. Sanoja käytetään maalailemaan oma asia parhain päin- ja naapurin asia tietysti pahimmassa mahdollisessa valossa.

Toivotan hyvää jatkoa ja kokonaisvaltaista näkökulmaa myös Lähi-Idän ongelmiin.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Onhan se nyt ihme, mies on pitkälle kouluttautunut - liikkuu ulkomailla - tuntee alueen asioita, ja missaa koko pointin:

Arabien syyttely ei puhdista IDF: ää.

"Aate sumentaa järjen"

MOT

Tuomas Hako

Kantaa ottavaa taidetta:

http://jaaeipoissa.wordpress.com/no-salaam-no-shalom/

Mutta voi, Nimim. Ahha Kauppalehdessä:

"Ihmiset eivät uskalla vastustaa juutalaispiirien mielivaltaa, koska pelkäävät Breivikin kaltaisten kiihkosiiamistien kostoiskuja.

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/kuvataide/2011/08/...
"Tampere on kieltänyt poliittisen katutaideteoksen
julkaistu tänään klo 16:35, päivitetty tänään klo 16:42
Tampereen kaupunki on kieltänyt torin pintaan suunnitteilla olleen taideteoksen maalaamisen. Syynä on muun muassa teoksen poliittinen viesti. Taiteilija Juho Viitalan maalauksen oli määrä esittää rauhankyyhkyjä.
Teoksellaan Viitala olisi halunnut kiinnittää huomiota Israelin Palestiinan-politiikkaan." "Tampereellakin toimivat Insta Defsec ja Patria tekevät yhteistyötä
israelilaisten aseyhtiöiden, kuten Elbit Systemsin sekä Rafael Advanced
Defense Systemsin kanssa. Nämä israelilaiset yritykset ovat jo vuosikymmeniä
tuottaneet aseteknologiaa, jota on käytetty Israelin asevoimien sotarikoksissa.
Monet eurooppalaiset ja pohjoismaiset sijoittajat (mm. Deutsche Bank ja Norjan
öljyrahasto) ovat jo vetäneet rahansa pois Elbitistä vedoten yrityksen
epäeettiseen toimintaan ja osallisuuteen sotarikoksissa. Suomi taas on yhtäältä
YK:ssa ajanut äänekkäästi tiukempaa kansainvälistä asekauppalakia, mutta
toisaalta käy jatkuvasti miljoonien eurojen arvosta kauppaa israelilaisten
aseyhtiöiden kanssa. Päävastuu on puolustusministeriöllä, jonka materiaalihankinnat
ja vastakauppasopimukset ovat mahdollistaneet aseteknologisen yhteistyön."
ihmettelee, miten asekaupat jatkuvat edelleen
vaikka vaikutukset konfliktin ratkaisun suhteen ovat päivänselviä – niin kauan kuin miehittäjän aseteollisuus kukoistaa ulkomaisen avun turvin, rauhaa ei tule eikä
maailmalla laajalti kannatettuun kahden valtion malliin päästä. On ymmärrettävä realiteettina, että asekaupoilla Suomi tukee Israelin aseteollisuutta ja näin ollen sotarikoksia, kantaen kortensa siihen surulliseen kekoon joka auttaa Israelin hallitusta ylläpitämään toisen maailmansodan jälkeisen ajan pisimpään jatkunutta laitonta sotilaallista miehitystään sekä jatkamaan sionistista politiikkaansa, joka täyttää apartheidin tunnusmerkit." Ikävää, että Tampereella tuetaan apartheid-politiikkaa"

Suomi ryömii. No ehkä siten ei tule breivikejä ammuskelemaan kuten fatahilaisia kesäleiriläisiä Norjassa.

Ihmettelen, kuinka tässäkin oli turvuduttu juutalaisen toisinajattelijan puheeseen. Onko muunlainen lähestymistapa antisemitismiä jo ja kriminalisoitua? Eivätlö muut saa arvostella? Vai tuleeko siitä huono maine ja arvosteljat läpi tuollaisen syytöksen?

Kun Kirsi Virtanen arvosteli Israelia, puoli ohjelmaa oli ikäänkuin sen anteeksipyytelyä ja ryömimistä, voivottelua juutalaisten kokemista vääryyksist kautta historian ym.

Miksi ihmeessä kaikista muista maista ja niiden erinäisistä ryhmistä voi puhua suoraan ja luonnollisesti, mutta ilmneisesti tässä kohtaa on poikkeus ja liikutaan vaarallisilla vesillä.

Joutuvatkohan Israelin arvosletijat tulevaisuudessa vankilaan?

Tuomas Hako

Kaikki rauhan knnattajat joutuvat Israelin rikosten puolustajien, uskovaisten hihhulien tai maksettuijen mesoajien hampaisiin. Siksi on turha yrittä'ä olla ylikohtelias, koska esim. siihen huutajat pyrkivät. Joillain on vataa ja rahaa vääntää globaalisti ja palkata ihmisiä tai aivopestä/soluttaa uskontokuntia. Poliittiset ryhmät ostetaan tueksi ja Kylmän sodan aikana kaikki N-liittoa pakenevat ja pelkäävät opetettiin julistaamaan Israelin ja USA:n puolesta sokeasti.

Ei Suomessa tai muualla arabeilla ole muita ehdottomia tukijoita kuin islamin uskoiset.

Mesoajat sanovatkin avoimesti huutavansa myös muita vastaan, sillä rauha on pahin peikko Israelin natsiahllinnolle.

Tuomas Hako

Kummallista, että kun Israel on aikamme suurin rasisti ja tekee kauheimmat rikokset ja niitä koko ajan, niin juuri sitä ei saa arvostella. Kritisoijatkin ovat hyvin varovaisia ja tuntuvat kuin anelevan koko ajan, että saisivat edes puhua. Puolustajia on hyvin paljon, etunenässä itseään kristityiksi nimitrtävät. Miten kristitty voi puolustaa kakin voimin aikamme hirvittävimpiä rikoksia ja ahneutta, väkivaltaa ja rauhanteon vastustamista?

Tuomas Hako

Yrität vain tukkia suut.

EU:n valtaeliittikin haluaa. Israel määrää Tampereen katutaiteesta. Kirjoja pannaan laittomasti myyntikieltoon. Demokratia on lakkautettu. Kaikki on jo hyvin pitkällä. Pian juuri normali Israelin arvostelu lakkaa. Vasemmistopiipityskin, koska se on seuraavaksi tulilinjalla ja muotinarrit vasurit lakkaavat sitä muutenkin toistamasta.

Joka puolella on yhtä ja samaa vaikutusta. Opposition nettisivuilla pahoitellaan sitä, että baltteja ei vainottu enempää ym. Kaikkialle ujutetaan moraalittomuutta ja hulluutta. Jokainen ryhmä on otettu haltuun. Telvisio on täynnä propagandaa. Palestiinalaisia ja heidän ystäviään tapetaan kesäleirillä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Israel määrää Tampereen katutaiteesta." Lääkkeet, Tuomas, lääkkeet.

Toimituksen poiminnat