KissanKulmasta

Uhka ulkoavaruudesta ratkaisu talousongelmiin, sanoo nobelisti Krugman

Nobelisti, kansantaloustieteen professori ja keynesiläinen taloustieteilijä Paul Krugman on keksinyt keinon globaalitalouden ongelmien ratkaisuun: uhka avaruudesta.
 
CNN-uutiskanavalle 14.8 antamassaan haastattelussa Krugman sanoo, että avaruudesta hyökkäävät space alienit yhdistäisivät maailman ja ratkaisivat talousongelmat 18 kuukaudessa
- vaikka olisivatkin hallituksen tekaisemia ufoja.
 
Aiempaan ratkaisuehdotukseen - III maailmansota - verrattuna space alienit tuntuvat miedommalle vaihtoehdolle.
 
Talousanalyytikko Kenneth Rogoff pitää valtion infrastruktuuriin sijoittamaa rahaa space alieneita varmempana keinona selvitä lamasta.
 
http://www.youtube.com/watch?v=NtdnZnizh6U&feature=youtu.be

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Foliohattuna olen hyvässä seurassa :D

Dari-anne Suomalainen

Talous ei niinkään ole ongelma, vaan asennoituminen asioihin on ongelma.

Meillä on asennevamma ja pinnallinen/ materiaalinen avunpyyntö yläilmoihin joka tottakai ja luonnollisesti sekin koetaan uhkaavana.

Miksi sieltä ei voisi tulla jotain hyvää ?

Tuomas Hako

Eli eliitti murhaa miljardeja ihmisiä ja väittää, että eiku alienit sen teki?

Markus Lehtipuu

Voiko jossakin ilmoittaa julkisesti, että irtisanoutuu näistä hulluista, mielipuolisista poliitikoista, todellisuudesta irtautuneista ekonomisteista ja muista umpitolloista?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pitääköhän alkaa vaatimaan kokoomusta irtisanoutumaan tälläisestä taloudenpidosta? :D

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Tieteilijöiden (Nasa messissä) mukaan alienit tuhoavat ihmiskunnan tai ainakin tappavat osan meistä, kun kasvihuonekaasupäästöt (CO2) lisääntyvät.

Heidän on helppo tarkkailla Maan ilmakehän koostumusta spektraali-analyysillä (kuten mekin voimme spektroskopian avulla määrittää esim. planeetta Venuksen ilmakehän koostumuksen).

ET-porukka ei halua moista vesihöyry-hiilidioksidi ilmakehän omaavaa planeettaa aurinkokuntaamme, koska silla saattaa olla haitallisia vaikutuksia muiden aurinkotähtien ympärillä olevien planeettojen sivilisaatioihin.

http://wattsupwiththat.com/2011/08/18/bizarre-crap...

Kannattaa siis laskea oma hiilijalanjälkensä, ettei joudu ensimmäisenä ET:n tappolistalle!

LOL

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Oma arvaukseni on, että sitten kun petos paljastuu ja mitään ei koskaan tapahtunutkaan, kaikki keinot pelastaa talous oli sitten käytetty siinä. Kun tuuri on kerran käytetty loppuun, se on käytetty loppuun. Siitä alkaa ihana alamäki - alamäki, joka loivenee pohjaa kohti.

Markus Lehtipuu

Nyt haalitaan hirmuisesti omaisuutta harvoihin käsiin. Kukaan ei välitä massoista, johon me poikkeuksetta kuulumme.

Dari-anne Suomalainen

Eikö juuri talous ole se, joka on romahtamassa ja menettäjiä ovat ne, joilla on paljon.

Ei käy kateeksi.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Jos talous romahtaa todella paljon tai lähes totaalisesti eivät ne menetä eniten joilla on eniten. Ne rikastuvat jättibisneksissä ja ostamalla varastoon sitä mitä tulevaisuudessa tarvitaan tai ostavat kiinteistöjä ja maa-alaa. Menettäjiä ovat normaalit ihmiset ja keskituloiset.

Miten perustelen.. Jos sinulla on satojamiljoonia rahaa tai omaisuutta satojen miljoonien tai miljardien arvosta ja pystyt arvioimaan (tai omaat niin paljon valtaa ja suhteita että pystyt vaikuttamaan arvoihin) mikä on milloinkin halpaa ja milloinkin arvokasta niin eikun kaupoille. Kun talous romahtaa tulee paljon ulosottoon esimerkiksi kiinteistöjä. Eikun ostamaan kiinteistöjä (esim. asuntoja) silloinkuin ne ovat halvimmillaan myynnissä (lama-aikana pakkohuutokaupoissa).Ja kun lama menee ohi niin laitat kämpät vuokralla juuri samoille ihmisille joilta ostin sen halvalla. Samoin lama-aikaan saa halvalla konkurssiin menneitä yrityksiä ja teollisuuslaitoksia ja pystyy ostamaan halvalla suuria määriä/osuuksia yrityksistä. Eikun kaupoille. Mutta tämä vaatii rahaa ja omaisuutta.

Eli käytännössä taloudellinen romahdus mahdollistaa sen että se vajaa 1% maailman varakkaimmista ihmisistä pystyy ostamaan lisää reaaliomaisuutta (asuntoja, metsiä, kiinteistöjä, raaka-aineita) ja heidän omaisuutensa kasvaa ja muut ovat riippuvaisia tulevaisuudessa sitä mitä heillä on myydä ja tarjota (esim. asuntoja vuokralle jne.) ja he pystyvät määräämään hinnan.

Eli kun normaali-ihminen ajautuu rahavaikeuksiin lama-aikana ja talo myydään pakkohuutokaupassa niin eiku ostamaan se talo ja laittamaan entiset asukkaat maksamaan sinulle vuokraa.. Mutta se raha täytyy olla jo olemassa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Unohdat yhden perusasian, velkaa tulee ottaa vain sen verran, että pystyy siitä selviytymään. Jos perusasioita ei ole omassa taloudessaan huomioinut ja on elänyt yli varojen, niin joskus tulee se maksun aika. Kuitenkin ne jotka tämän romahduksen jälkeen vielä haluavat yrittää uudestan, niin heille on nykyisin laadittu melko hyvät ehdot kohtuullistaa velkataakkaansa ja näin he saavat mahdollisuuden oppia virheistään.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Jos katsotaan lehdestä asuntojen yleistä hintatasoa vaikka pääkaupunkiseudulla niin en ymmärrä miten normaali-ihminen, vaikka hyvätuloinenkin pystyy ostamaan asunnon. Ja jos pariskunta ostaa talon niin miten selvitä jos ero tulee vai onko asunnon myyminen pakolla ainoa vaihtoehto.

Itse tiedän kyllä hyvin mitä laina on ja että se on maksettava, mutta jos katotaan suurinta osaa kansasta on kulutusjuhlat, auton vaihtaminen uusimpaan malliin ja velaksieläminen lähtenyt "hanskasta". Kyllä sääliksi käy niitä yli 100.000 e asuntovelan omaavia siinä tilanteessa kun lähtee työpaikka tai vaikka sairastuu että tulot alenevat. Ajat tai käsitys asioista on muuttunut. Ennen puhuttiin 10-15 vuoden laina-ajoista. Nykyään puhutaan 30-v asuntolaina-ajasta. Kyllä omasta mielestäni 30-v asuntolaina on aika pitkäaikainen sitoumus.

Tähän aiheeseen liittyy eräs tarina. Eräs työkaverini työskenteli aikoinaan metsurina (en nyt tiedä että oliko silloin työsuhteessa vai yrittäjänä) mutta ei ne metsurin tulot ole mitenkään suuremmasta päästä, eikä autokaan parhaimmasta päästä. Hällä oli naapurit joilla oli olevinaan rahaa ja menestystä. Oli lähes uusi auto, oli emännällä lähes uusi pikkuauto kauppakassina ja elämäntyyli sellainen että kyllä rahaa piisaa tai ainakin ulkopuolisille piti näyttää että sitä rahaa on. Sattuipa hajoamaan naapurista jääkaappi. Talous oli laskettu niin tiukoille ettei ollut varaa ostaa uutta jääkaappia ellei käynyt naapurista lainaamalta (pienituloiselta) metsurilta rahaa sitä varten vähäksi aikaa.

Ja tarinaan liittye, epäilen että näitä ihmisiä ja talouksi on paljon joilla ei ole mitäänh puskuria yllättäviin tilanteisiin, puhumattakaan että tulee lomautus tai työttömyysjakso.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni
Dari-anne Suomalainen

Toiset odottavat Pyhän hengen vuodatusta, ja ne jotka sitä pelkäävät ovat sen kääntäneet ufoinvaasioksi ja maahantunkeutumiseksi.

Antihenkisyyttäkö ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Otin tämän CNN:n jutun esiin -paitsi koska se on hauska- myös siksi että se kuvaa hyvin tapaa jolla uutisia tehdään.

Emme tiedä, onko space aliens-lausunto osa pitempää puhetta. Mitä kaikkea muuta sanottiin jos näin on?
Asiaýhteydestä irrotettuna Krugmanin lausunto on toki hauska mutta vajaa.

Tulkintamahdollisuuksia on monia.

Miksi Krugman sanoi mitä sanoi? Yrittääkö hän varoittaa, että tällainen suunnitelma on olemassa?
Onko hän tosissaan sanoessaan sen mitä sanoo?

Miksi CNN julkaisi tuon haastattelun? Miksi juuri tämä osa mahdollisesti pitemmästä puheesta? Yrittääkö CNN varoittaa ihmisiä tällaisen space alien-suunnitelman olemassaolosta?
Yrittääkö CNN tehdä Krugmanin syystä tai toisesta epäuskottavaksi? Jos niin miksi? Onko Krugmanilla jotain järeää paljastettavaa jonka julkituloa odotellessa Krugmanin maine täytyy loata?

Me emme tiedä.

Uutisia lukiessaan tai katsoessaan kannattaa aina kiinnittää siihen kuka sanoo, missä sanoo, miten sanoo ja miettiä miksi sanoo, miksi uutinen on esillä.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

No mitä, eiköhän tämä ole vanhaa tuttua juttua. Saadaksesi eripuraiset kansalaiset puhaltamaan yhteen hiileen, tarvitset yhteisen vihollisen. - No nyt amerikkalaisilta on kadoksisssa hyvä vihollinen: Neuvostoliittoa ei ole, ja Osamakin otti ja kuoli.

Amerikkalaisten täytyy keksiä Space Aliens, kun sentään eurooppalaisilla on Moslim Aliens.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Ei ole nyt ollut aikaa katsoa palkinnostaaan luopuneen Fareed Zakarian GPS-ohjelmaa.

Maailmassa on näitä Nalle Wahlroos in 'verotetaan vapaa-aikaa'-vitsejä ja muutakin, josta tehdään uutinen...

Tämä Paul Krugman sanoi, että '...disaster is good for business... I'm just trying to cheer you up...' Siis hänelle, ehkä Stiglitz ille ja Solow ille...

Dari-anne Suomalainen

"- vaikka olisivatkin hallituksen tekaisemia ufoja...?? "

Ehkä ne keksivät jotain maagisena 21.12. 2012.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki
Vilho Juntunen

Luja on usko kapitalisteilla jos uskovat että pelastus kapitalismille
tulee avaruudesta. Juntunen ei oikein jaksa siihen uskoa vaan aikoo
katsoa silmä tarkkana tämän maanpäällisen kapitalismin loppuun asti.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Kun kansa näkee, että se oli puppua, kansa kostaa. Ja se sattuu.

Tuomas Hako

Kansa ei ole sama asia kuin CIA:n kasvattama ja ohjailema antifa-nuorisojengi.

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

Sivosen Marko linkitti tämmösen:
http://www.tekniikkatalous.fi/tk/tiede/nasan+rapor...

"Avaruusoliot saattaisivat karsastaa ihmisten tekemää vahinkoa ympäristölle ja tuhota ihmiskunnan pelastaakseen planeetan. ”Nämä skenaariot antavat syyn rajoittaa kasvuamme ja pienentää vaikutustamme maapallon ekosysteemeihin. Kasvihuonekaasupäästöjen rajoittaminen olisi erityisen tärkeää, koska ilmakehän koostumus on havaittavissa muilta planeetoilta käsin.” "

Idiots From Outer Space...

Markus Lehtipuu

Tuo Krugman on ehkä ollut joskus arvostettu guru, mutta tuossa krapulaparransängessään ja harhailevassa katseessaan minä näen järkensä menettäneen umpihullun, jonka (vakavissaan) kuunteleminen on yhtä suuri osoitus mielenvikaisuudesta kuin tämän tyypin lausunto.

Ja kun tarkemmin miettii näiden mattivanhasten, juttaurpilaisten, alexandernarsististubbin ja jyrkikataisten juttuja, niin ihan samaan kategoriaan nekin pitää lokeroida.

Ja siitä tulee mieleen, että me olemme pulassa. TODELLA pulassa.

Eila Jokimaa

On melko moraalisesti arvelluttavaa toki yhdistää ihmiskunta false flag iskuilla avaruudesta, mutta onko tuo nyt mitenkään kovin uutta maailmanhistoriassa. Tuo Paul Krugman -heppukin taitaa ajatella, että parempi sopeuttaa ihmiskunta talouteen kuin talous ihmiskuntaan. Jos näkymättömän käden ilosanoma johdattaisi meidät paratiisiin muutaman suursodan jälkeen, niin pian itse henkilökohtaisesti alkaisin nähdä sen kolmen suuren lähetysuskonnon vertaisena. Mutta täytynee varmaan odottaa vielä pari -kolmesataa vuotta, josko kapitalismin pyhä henki kestää ajan hammasta ja Krugmannin tulevat kollegat saavat pidettyä pestinsä modernin kapitalismin ylipappeina.

Tommi Mäkinen

UFOkortti!!! "VATICAN JOINS NASA and GOVT FOR THE BIG EVENT SOON TO BE ANNOUNCED to the WORLD!"

http://www.youtube.com/watch?v=fs083jgvOP4&feature...

Toimituksen poiminnat