KissanKulmasta

Kovaa vauhtia kallellaan

KissanKulman emäntä on harrastanut moottoriurheilua.

Vaan aloitetaanpa alusta. Poikani hra 5v. aloitti esikoulun. Saimme kasan papereita täytettäväksi. Eräs kysymyksistä kuului: "Mitä lapsesi toivoo eskarivuodelta (omin sanoin)?"

Kysäisin siis hra 5 v:lta, mitä hän toivoo, mitä odottaa oppivansa ja olin kynä valmiina kirjuroimaan vastauksen ylös.

Hra 5 v. sanoi: -No, ihan perusasiat kuten motocrossin ajaminen. Ja lukeminen ja kirjoittaminen.

Kirjoitin vastauksen ylös. Pokka piti.

Vanhemmiten hra 5 v. kuulemma haluaa oppia miekkailemaan ja muskettisoturoimaan, koska siitäkin voi olla hyötyä monitoimirallimiehelle -poikani ammatinvalinta on ollut selvillä jo pari vuotta. Näyttää siltä, että KissanKulman emännästä tulee varikkomummo :D

Nuorimmainen, hra 4v. aikoo metsuriksi. Hän kertoo päivittäin juttuja työpaikastaan, joka sijaitsee metsässä ukkikopin kyljessä (ukkikoppi on appiukon työkaluvarasto). Nuorimmaisen työpaikalla tuntuu olevan jännittävää: siellä on mm. vauvoja, lohikäärmeitä, kääpiöitä, jättiläisiä, tiikereitä, valas, örkkejä, haltioita jotka asuvat haapapuussa, karhu sekä kirveitä ja moottorsaha.

---

Tässä vaiheessa pakkasimme isännän kanssa lapset sadevarusteisiin ja autoon. Paikkakunnalle oli saapunut Traber´s Monstertruck Stunt Show http://www.youtube.com/watch?v=cj1bqz7nUsg

Olin luvannut pojilleni viedä heidät katsomaan mönkkäreitä, akkurin kakkureita  (= traktori) ja crossipyöriä.

Lupaus (jolla oli helppo kiristää hyvää käytöstä pojilta) tuli annettua kun kohtasin hra 5 v:n kanssa Juankoskella ehdan monitoimirallimiehen. Monitoimirallimies oli promotoimassa Traber-kiertuetta. Saimme ison kasan alennuslippuja ja paljon poikaani kiinnostavaa tarinaa rallin ajamisesta ja stunt-tempuista.

Itse show-paikalla oli paljon lapsia  -ja isiä-  jotka silmät lenkkinä ja loistaen tuijottivat Dirt Devil- ja Car Killer-monstereita, traktoria, moottoripyöriä ja muita rengaspelejä.

Esitys alkoi, pelti paukkui ja tuulilasin sirpaleet sinkoilivat. Tulirenkaiden läpi hypittiin ja kahdella renkaalla kurvailtiin. (Olen muuten varma että Monarin kentän hoitaja kyynelöi nähdessään mitä rallishow tekee hänen hellästi vaalimalleen murskepinnalle)

Lapsista se oli upeaa. Vielä upeammaksi se muuttui, kun yleisön joukosta pyydettiin avustajia ja KissanKulman emäntä pääsi toisen heinävetisen naisimmeisen kanssa testaamaan, miltä tuntuu poukkoilla kyydissä kun auto repäisee rampille ja kulkee sen jälkeen kovaa vauhtia kallellaan. Se oli mahtavaa!

Tuli omakin lapsuus mieleen: jokusen kerran tuli sinkoiltua takapenkillä kun isäni harjoitteli jäärallia varten :D

------

Nyt paljastus. Sain nuorempana naisena hurjapään maineen kun minun nähtiin viilettävän Laverdalla keula pystyssä pitkän matkaa kohti Raumaa.

Paljastus on tässä: maine oli aivan aiheeton ja perustui puhtaasti arviointivirheeseen. Olin ajanut paljon pienempipyttyisillä pyörillä aiemmin, joten kun lähdin sillä isolla pelillä liikkeelle, väänsin kahvaa turhan ärhäkästi. Ja se muuten lähti!

Varmaan kauhun kouristus lamasi kaasukäden ensi alkuun niin etten älynnyt edes hellittää kierroksia. Seurauksena stunt-tyyppinen esitys Söyringiltä.

Jahka tolkkuunnuin, hiljensin ja tein onnekkaan laskeutumisen takaisin kaikille kahdelle pyörälle.

Kun kurvasin takaisin pyörän omistajan luo, hänen ilmeensä kuvasteli helpotusta (pyörä oli ehjä...) ja äänensä järkyttynyttä ihailua kun hän totesi: -J-lauta Söyring sä olet härö muija!

Siinä vaiheessa en itse enää kehdannut sanoa, että silkka vahinko ja puhdasta pöljyyttä. Annoin vain kypärän takaisin ja arvelin että lienee parasta olla hiljaa tai kukaan poikaporukasta ei kuuna kullan valkeana lainaa minulle menopeliään.

Niin mimosanarka maineestaan ( ja innostunut kokeilemaan moottoripyöriä) sitä saattaa naisihminen nuorena olla.

-------

Pojan ensimmäinen eskaripäivä on ohi. Tiedustelin häneltä mitä he tekivät.

- Noo, me jahdattiin pimuja Sallisen pojan kanssa. Ja sitten me keinuttiin. Ruoaksi oli nakkikastiketta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Huomaatte siis,että teen muutakin kuin kirjoittelen :D

Seppo Hildén

Riikka, hyvä kirjoitus.

Ja lopetuksessa klassikkoaineksia (Ruoaksi oli nakkikastiketta).

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Seppo Hildén,

kiitosta :D

Arvostan kehujasi kovasti.

Heti lähti oma mielikuvitukseni lentoon.

Venäjä alkaa julkaista kirjasarjaa nimeltä Eurostokirjallisuutta.
Kirjallinen talenttini havaitaan ja saan sopimuksen. Kriitikko kirjoittaa novellikokoelmani/pienoisromaanini/avainromaanini/suurteokseni esipuheessa "Söyring sisällyttää tärkeimmän merkityskuormituksen detaljeihin." :D :D

Kun mainitsit tuon lopetuksen, niin huomasin että olin onnistunut saamaan kolmeen viimeiseen lauseeseen (Noo, me jahdattiin pimuja Sallisen pojan kanssa. Ja sitten me keinuttiin. Ruoaksi oli nakkikastiketta.) "merkityskuormitusta" (myös nimessä Sallinen) so. kokonaisuus on monitasoinen (joku voisi arvella että kaksimielinen mutta se oli kyllä tahatonta).

Seppo Hildén

Riikka, itseasiassa kirjoitin alkuperäiseen kommenttiini myös, että tuo kirjoittamasi teksti on paljon parempaa kun monella suomalaisella kirjailijalla, mutta deletoin sen pois ennen kommentin lähettämistä, kun ajattelin, että innostut liikaa ja jätät lapset sitten vähemmälle kun kaiket vapaa-ajat kirjoitat menestysromaanisarjaa "Elämää Kissankulmassa".

Tuomas Hako

Kun minä tulin tuon ikäisenä päivähoidosta, sanoin ruokana olleen aina viinapuuroa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring
Sakari Behm

Pojallasi on hyvä mielikuvitus, pitäisiköhän vanhana seppänä takoa hänelle musketööri miekka valmiiksi, niin voisi hätistellä Sallisen pojan kanssa pimuja vieläkin kovemmin?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sakke,

poika olisi takuulla mielissään :D

Toisaalta kun vanhimmainen oli 5 v. ostin hänelle bokkenin syntymäpäivälahjaksi, aikuisten kokoa. Hän harjoitteli Pirkko-mummin pihalla niin ahkerasti että kaikki vaeltavat juutalaiset (=kasvi: lyhtykukka) olivat silppuna.
Mummi tuumi, että -Ihan hyvä. Ovat kovia leviämään.

Taitaa se bokken olla hänellä vieläkin.

Opetin perusasennot ja selitin pojalle liikkeen merkityksen bokkenilla miekkailtaessa: liikkeen tulee olla kuin vesi, jalkojen maassa, tahdon tulta ja muu on ilmaa.

Tästä ei nyt sitten pidä päätellä että olisin miekkailuekspertti. Olin vain lueskellut SunTzuta, samurain tietä ja Go-Rin-No-Sho´n. :D

Total Collapse

Bokken. Siinä on tyyliä. Go-Rin-No-Sho. Miyamoto Musashi kieltämättä osasi asiansa.

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

Olisko sulla Riikka mitään saumaa lisääntyä jakautumalla?
Tarvittaisiin kaksi duplikaattia:

- Yksi kappale menisi kultarantaan

- Ja sen toisen evakuoisin itselleni 8)

ps. Hyvää kesää. Ja ethän päästä blogia pölyttymään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Petri Flander,

mitähän mieheni tuosta tuumisi :D
Kaksi Riikkaa surullisenkuuluisalla Söyringin temperamentilla saattaisi olla liikaa vaikka rauhallinen ukko onkin :D
Toisaalta lasten kanssa olisi helpompaa kun kummatkin Riikat voisivat laukata yhden pojan perässä. Vanhin jo pärjää omillaan.

Jaa niin mutta jos Riikat olisivat muualla, toinen Kultarannassa ja toinen teillä? Hmm...kuka sitten vahtisi lapsiani?
Pitäisi jakautua vielä useammaksi:D

Käyttäjän PetriF kuva
Petri Flander

(mobiilisti, tulee tämkin varmaan tuplana:)

PErhe on arvatenkin tärkein, joten pidät ittes ittenä ja siellä.

Sitten, eräänä myrskyisenä iltana, meditoit hetken, ja vóila, salamien ja otsonin seasta kävelee kaksi ehtaa Riikka-duplikaattia. Marsssivat sitten luoksesi, mittailevat sinua päästä vrpaisiin, ja sanovat:

"I need your boots, your clotches, and your motorcycle"

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Pakko linkkaa rokotefanille tämä:

http://nwohavaintoja.blogspot.com/

Sinä jo ehtisit selaa, mutta pannaan muille...

...

...

Onkohan mun futuurikonditionaali oikein (kuulostaa pirusti turulta, ei suomelta)???

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Total Collapse,

Yoshikawan kirja Musashista on must read ja itseasiassa se jollain lailla -minun mielestäni- on myös permakulttuurikirja asenteeltaan.

Go Rin No Sho on yhä hyllyssä ja sitä tulee silloin tällöin luettua.

Zen!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Seppo Hildén,

"Riikka, itseasiassa kirjoitin alkuperäiseen kommenttiini myös, että tuo kirjoittamasi teksti on paljon parempaa kun monella suomalaisella kirjailijalla, mutta deletoin sen pois ennen kommentin lähettämistä, kun ajattelin, että innostut liikaa ja jätät lapset sitten vähemmälle kun kaiket vapaa-ajat kirjoitat menestysromaanisarjaa "Elämää Kissankulmassa"."

Minkä vapaa-ajan? Pienten lasten äiti :D

Oletko sinä löytänyt UUTTA suomalaista kirjailijaa, joka täyttäisi Waltarin tai Haavikon tai Linnan mitat?

Minulle ei vielä ole sattunut kohdalle. Moni kirjoittaa sujuvaa kieltä, monella on kauniita sanakuvia. Monella on asiaa.
Mutta kokonaisuus ontuu.

Olen joskus miettinyt, johtuuko se humanististen aineiden oppimäärän vähentämisestä kouluissa. Puuttuu se pohja, mikä antaisi kokonaisnäkemystä.

Waltarilla on suuret teemat samalla kun kirjansa ovat täynnä yksityiskohtia, joista tulee lukijalle se olo että Waltari on ollut paikalla ja nähnyt; kuvaa näkemäänsä ja kokemaansa; ääniä, hajuja, näkyjä, värejä.

Tai sitten olen vaikea. Yritin kahteen eri otteeseen lukea esim. paljon hehkutettua Amerikan Psykoa mutta en pystynyt. Kirja oli niin kirotun ikävystyttävä.
Sofi Oksaseenkaan en saa mitään makua. Pidän vain epäluotettavana. Emme ole tavanneet, se tunne tulee jostain hänen kirjoissaan, jokin sen tekee.

Muuan kirjakauppias aikanaan sanoi minulle että -Jos kirjailijan nimi on kannessa isommalla kuin teoksen nimi, jätä se hyllyyn.

Neuvo on ollut hyvä :D

Toimituksen poiminnat