KissanKulmasta

Euroopan talous = pyramidihuijaus. Velkakriisi = petos. Talouskriisi = jälkiä peitellään

On korkea aika paljastaa EKP:n bluffi ja lopettaa euron pyramidihuijaus.

 

Jättimäinen velkakriisi on petos.

Kriisiä ei todellisuudessa ole.

On vain keinotekoisesti aikaansaatu EKP:n, kansainvälisen pankkikartellin ja valtioiden hallitusten yhteinen illuusio, valhe.

 

Euroopan velkakriisi voitaisiin ratkaista heti muuttamalla EKP:n säädöksiä siten, että Euroopan keskuspankki voisi rahoittaa nollakorolla myös valtioiden keskuspankkeja, kuten se rahoittaa kansainvälistä pankkikartellia, jonka porstuaan valtiot pakotetaan nykysäädösten mukaan korkeakorkoisia laina-anomuksia tekemään, lakki kourassa.

 

Miksei euroaluetta voitaisi muuttaa Kiinan kaltaiseksi siten, että euroalueen valtiot voisivat setelirahoittaa = painaa omaa, velatonta rahaa, ja sen seurauksena hyötyä korottoman rahan suomasta reaalitalouden kasvusta?

 

Eurooppa ei voita mitään sillä, että se sallii EKP:n, hallitusten ja pankkien petoksen sekä rahajärjestelmäponzin jatkua.

 

Euroopan keskuspankin toiminta on bluffia, petosta, joka pitäisi nopeasti paljastaa.

 

On kyse siitä, että sijoittajien tulisi maksaa kohtuudella heiltä vaadittava sijoitusriskien toteutuminen. http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=13&Itemid=26

Ei mitään sen kummempaa kuin, että ylirikkaat globaalit spekulantit luopuvat voitoista, joita heille ei alunperinkään minkään kohtuuden mukaan kuulunut.

Kun he näistä itselleen kuulumattomista voitoista luopuvat, se tarkoittaa, että Kreikka, Portugali, Irlanti ja Espanja jne. saavat pitää terveydenhoitonsa, neuvolansa, koulunsa, lastentarhansa, yliopistonsa, ruoantuotantonsa, julkisen liikenteensä, poliisinsa ja sairaalansa.

 

On täysin sopimatonta, että Euroopan kansojen veronmaksajia ryöstetään kurjimpaan köyhyyteen saakka julmalla petoksella, EKP:n sekä hallitusten rikollisella myötävaikutuksella.

 

Tätäkö on Eurooppa? Pankkiirien ylivaltaa ja painostusta? Avointa huijausta, petosta ja ryöstöä?

Milloin mahdetaan lähettää tankkeja jyräämään alleen miljoonia ihmisiä, jotka tätä vastustavat?

http://birdflu666.wordpress.com/2011/05/23/the-time-has-come-to-call-the-ecbs-bluff-and-end-this-euro-ponzi-scheme/

 

Tämän merkkiviivan yläpuolella olevan Burgermeisterin tekstin osakäännöksen on tehnyt nimimerkki S.L, osana käymäämme kirjeenvaihtoa.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisään käännökseen tähän merkkiviivan alle muutaman oman huomioni.

 

Burgermeisterin mukaan EKP uhkaa katkaista käteisen virtaamisen pankeille.

 

Olemme siirtymässä tehtaillun talouskriisin vaiheesta poliittisen kriisin vaiheeseen.

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73298-keskuspankki-ekp-kay-taloussotaa-eu-maita-vastaan-eika-se-ole-vahinko

http://riikkasoyring.nettisivu.org/kuinka-koyhyys-syntyy/

 

EKP:lla on satoja miljardeja roskaluottoja taseissaan.  http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_content&view=article&id=708:08052011&catid=13:blogi&Itemid=26 (kannattaa lukea muutama muukin Seppäsen juttu EU:n talousasioista)

 http://www.magneettimedia.com/?p=5904

 

Jos EKP toteuttaa uhkauksensa, julkisen sektorin ja EKP:n euroalueelle luoma ponzi romahtaa: roskaluotot joudutaan kirjaamaan taseisiin sinä mitä ne ovat: tappioina. http://www.talouselama.fi/uutiset/article622122.ece

 

EKP menee itsekin saneeraukseen. Samalla selviää, miten EKP ja euroalueen jäsenalueiden talousjohto on verovaroja hoidellut. http://www.ts.fi/online/talous/220715.html    http://www.oecd.org/dataoecd/32/20/47723414.pdf

 

Ei tunnu missään valtioiden kansalaisten kannalta. Sen kun vain muutetaan sääntöjä ja pannaan EKP rahoittamaan valtioita suoraan, ilman yksityisesti omistettuja pankkeja välikäsinä. Valtioiden johto kyllä on helisemässä, kun heidän osuutensa nk. kriisissä selviää.

Osittain tästä syystä oli tarve rakentaa ERVV, Euroopan rahoitusvakausväline. Tästä syystä myös rakennetaan pysyvää "vakausmekanismia" EVM:aa: ettei EKP:n taseiden roskaluottosalaisuus paljastuisi koko mittakaavassaan; ettei paljastu, että euroalue on käytännössä maksukyvytön. Että valtioiden johto on holtitonta, lahjottavaa ja moraalitonta.

Käytännössä pysyvä rahoitusvakausmekanismi EVM on EU:n ulkopuolelle perustettu osakeyhtiö, jota rahoitetaan verovaroista. Virkailijoilla on vastuuvapaus, syytesuoja ja verovapaus.

http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/u+6/2011

http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/u+5/2011

 

EKP on lainannut rahaa pankeille liki nollakorolla. Pankit ovat lainanneet rahan eteenpäin valtioille huomattavasti suuremmalla korolla. Voitot pankeille ovat huikeat. http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/selvitykset_ja_raportit/bof_online/Documents/BoF_Online_3_2007_Korhonen.pdf

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/18/nain-hataraha-kiertaa-kehaa--ja-paatyy-pankeille/20116979/12

http://rahajatalous.wordpress.com/2011/02/08/euroalueen-velkakriisi-syyt-seuraukset-ja-ratkaisut/

 

Yksityisesti omistetuille pankeille maksetun koron takia menoleikkuri laulaa, verojen korotuspaineet kasvavat ja talouskasvu hyytyy.

Valtioiden, siis veronmaksajien omaisuus yksityistetään pankeille.

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71597-wall-street-pentagon-papers-ja-euroopan-talouden-nykytila

 

Espanjanjassa, Irlannissa, Kreikassa...vihaiset ihmiset ovat kaduilla osoittamassa mieltään. 

Kreikkalaisen median mukaan armeija siirretään Ateenaan. Armeija poistui Ateenasta 1974, kun sotilasjuntan valtakausi päättyi.

Riittääkö WEU:lla tankkeja koko Euroopan alueelle, kun totuus kriisistä paljastuu?

Alkaako sisällissota?  http://www.stat.fi/tup/tietotrendit/tt_07_08_gpi.html

 

Onko NATO jo luvannut EU-maiden hallituksille apuaan kriisinhallinnassa, rauhanturvaamisessa? Demokratisoidaanko Eurooppakin à la USA?

Hallituksella taitaa olla todella kiire ajaa Suomessa läpi perustuslain muutosesitys HE 60/2010 (sekä lakialoite LA 44/2010): muutosta poikkeustilapykälään taidetaan tarvita piakkoin.

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/udo-ulfkotte/griechenland-athen-bereitet-armeeeinsatz-in-der-hauptstadt-vor.html

 

Tämä näin pikaisesti aamukuudelta. Palaan asiaan yötä myöten, jahka saan muut hommat tehtyä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Mikko Pöyhönen

Tiedoksenne...

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=140

Tähänkö ollaan sitten menossa (näyttää vahvasti siltä), kun joku yrittää paljastaa suurelle yleisölle tämän planeetan todellista järjettömien tahojen peliä (kaikki rahallinen ja hallinnollinen valta päämääränään). Ja nämä järjettömät tahothan ovat esirippujen takana toimivat ja jo moneen kartaan esille tulleet pankkiiri- ja liikemiesdynastiat (Rotchildit, Rockefellerit jne.). On tämä vain surkean luokan näytelmä, jossa nyt ollaan mukana.

Riikka on juuri oikella asialla ja antamassa oikeaa ja erittäin tärkeää tietoa, joka jokaisen (ainakin Suomalaisen) pitäisi tsekata ja ymmärtää. Vasta näiden tietojen ymmärtämisen jälkeen meillä on mahdollisuuksia tehdä tällä planeetalla jotain rakentavaa, järkevää ja meidän jokaisen mahdollisimman hyvin elossapysymistä auttavia toimintoja ja päätöksiä. Muussa tapauksessa tulemme olemaan vain tämän pankkiirieliitin orjia ja ikuisia lainojen ja niiden korkojen maksumiehiä, OIKEASTI. Ja nämä dynastiathan eivät välitä hevon shittiä meistä "tavallisista" kansalaisista, olemme vain heidän pelinappuloitaan. He ovat ihmiskunnan todellisia tuhoajia, jotka vain käyttävät toisia ihmisiä ja tahoja hyväkseen omien päämääriensä toteuttamiseen.

NYT ON TODELLINEN AIKA HERÄTÄ JA MUUTTAA HEIDÄN SUUNITELMIANSA JA TÄMÄ KOKO EU TOUHU KOKONAISUUDESSAAN KUULUU VALITETTAVASTI SIIHEN HEIDÄN SUUNNITELMAAN. Nämä dynastiat ovat täysin häikäilemättömia ja itsensä toisten yläpuolella ylentäviä todellisia pelkureita. Ihminen voi todellakin olla niin huonossa henkisessä kunnossa, että hän oikeasti touhuaa asioita, joilla heikentää toisten ihmisten todellista elossapysymistä! Ja tätä vasten näiden dynastioiden toiminnan voi ymmärtää, NE/HE OVAT TÄYSIN SELLAISESSA JÄRJETTÖMYYDEN TILASSA JOKA ESTÄÄ HEITÄ NÄKEMÄSTÄ ELÄMÄN TODELLISEN ELOSSAPYSYMISEN ASIOITA ANALYYTTISESTI JA JÄRKEVÄSTI. PYSÄYTETÄÄN HEIDÄT YHDESSÄ!!!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Keskuspankkiiri Bernard Lietaer selittää ongelman näin:

”Kun pankki myöntää sinulle 100 000$ asuntolainan, se luo lainan pääoman, jonka voit käyttää ja joka alkaa kiertää taloudessa. Pankki kuitenkin vaatii, että maksat takaisin 200 000$ seuraavan 20 vuoden aikana, mutta se ei luo tätä toista 100 000$ - eli koron osuutta. Sen sijaan pankki lähettää sinut kovaan maailmaan taistelemaan kaikkia muita vastaan, jotta voit saada haltuusi sen puuttuvan 100 000$.”

Kaikki tiedämme, että yksilön on mahdollista saada velkansa maksettua, jos hän vain menestyy tarpeeksi hyvin tässä kilpailussa rahasta, mutta kollektiivisesti kaikkien velkojen maksu on mahdotonta, sillä rahaa ei yksinkertaisesti ole olemassa tarpeeksi, jotta kaikki lainat voitaisiin maksaa takaisin korkoineen. Jos onnistut maksamaan velkasi, se tarkoittaa, että jonkun muun velka jää pakostikin maksamatta. Tällä on lainopillisesti suuri merkitys, mutta sen sosiaalinen merkitys on vielä suurempi. Lietaer jatkaa:

”Ahneus ja kilpailu eivät ole kiinteä osa ihmisluonnetta… Ahneutta ja puutteen pelkoa itse asiassa jatkuvasti luodaan ja vahvistetaan käyttämällämme rahajärjestelmällä… Voimme selvästikin tuottaa enemmän kuin tarpeeksi ruokaa kaikille ja tässä maailmassa olisi selvästikin kaikille työtä tehtäväksi, mutta selvästikään meillä ei ole tarpeeksi rahaa niiden maksamiseen. Niukkuus on meidän kansallisissa valuutoissamme. Itse asiassa, keskuspankkien tehtävä on luoda ja ylläpitää rahan niukkuutta. Tämän suorana seurauksena meidän on pakko jatkuvasti taistella toinen toistamme vastaan, jotta voimme selviytyä.”

Bernard Lietaer - Euroopan Unionin rahajärjestelmän suunnittelija

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Selkeä tiivistelmä tällä pankkiirilla. Raadollista menoa tosiaan

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

NATOsta puheen ollen: Yhdysvallat & NATO kylvävät parhaillaan Libyaan kansainvälisin sopimuksin kiellettyjä, köyhdytettyä uraania sisältäviä DU-ammuksia

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=146&...

Oliko ajatus muuntaa koko öljyvaltioiden rypäs jonkinasteiseksi mutanttimaaksi?

Rug Head

Heitin omassa blogissani heiton tuosta, mutta kyse oli siis sittenkin
todesta asiasta. No, intuitio pelaa, se on hyvä.

Hesari taisi tällä kertaa unohtaa mainita asiasta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

S.L käänsi The Telegraphin talousblogilta (muutamin selventävin lisäyksin) ekonomisti Andrew Lilicon seuraavan tekstin:

sitaatti alkaa -

Kun Kreikan talous kaatuu, tapahtuu seuraavaa:

1. Kreikan jokainen pankki joutuu maksukyvyttömyyskriisiin. Pankit panevat lapun luukulle ja ovet lukkoon. Ehkäpä vielä aseistetut vartijat oven pieliin väkijoukkojen mielialoja hillitsemään.

2. Kreikan valtio ottaa haltuunsa kaikki maan pankit eli pankit kansallistetaan.

3. Pankeista ei saa rahaa eikä niistä voi tehdä tilisiirtoja, koska hallitus sen kieltää.

4. Jotta talletustilien omistajia estettäisiin osoittamasta tuohtumustaan kaduilla Argentiinan 2002-vuoden tyyliin, Kreikan hallitus julistaa ulkonaliikkumiskiellon. Se ehkä asettaa voimaan myös sotatilalait.
- Vuonna 2002 Argentiinassa, samanlaisessa tilanteessa, presidentti joutui pakenemaan virkapalatsinsa katolta helikopterilla välttyäkseen talletustilien omistajien pahoinpitelyltä.

5. Kreikka muuntaa kaikki ulkomaanvelkansa omaksi valuutakseen, jota se ehkä kutsuu "uudeksi drakmaksi".
Näin taloutensa konkurssiin ajaneet valtiot perinteisesti toimivat.

6. Uusi drakma devalvoituu eli menettää arvoaan (euroon verrattuna) noin 30-70 prosenttia. Jopa enemmän.
Näin kaikista euromääräisistä Kreikalle annetuista lainoista häviää hetkessä noin puolet tai enemmän.
- Se kismittää Kreikkaa taanneita valtioita ja yksityispankkeja, jotka ovat näin lopullisesti kadottaneet saataviaan, joista puolet jo katosi kuin hohtimet kaivoon.
- Portugalilaiset seuraavat tuleeko Kreikkaan kaaos ja tekevät päätöksen siitä, millä hetkellä romahduttavat vuorostaan Portugalin talouden.

7. Monet ranskalaiset ja saksalaiset pankit ottavat Kreikan konkurssissa niin paljon takkiinsa, etteivät niiden taseet enää täytä säädösten edellyttämiä pankkien minimipääomavaatimuksia.

8. Euroopan keskuspankki EKP tulee maksukyvyttömäksi, koska se on ostanut varsin runsaskätisesti Kreikan valtion velkakirjoja (mikä on ollut laitonta) sekä taannut ja pääomittanut Kreikan pankkeja samoin kuin mm. Irlannin pankkeja.

9. Ranskan ja Saksan hallitukset kokoontuvat päättämään a) uudelleenpääomittavatko ne EKP:ta, vai b) antavatko ne EKP:lle luvan painaa rahaa jotta se voisi ylläpitää maksukykyään ja pitää putiikin auki.

10. EKP:lla on verrattain vähän ulkomaanvaluuttapohjaisia vastuita, joten se kykenisi periaatteessa setelirahoittamaan (painamaan rahaa) ja pääsemään pinteestä. Toimenpiteessä on ongelmana, että EKP:n perustavat säädökset kieltävät sen.
Toisaalta, EU:n perussopimus (Lissabonin sopimus eli Euroopan unionin perustuslaki) selvin sanoin ja säädöksin kieltää myös monta muuta keskeistä asiaa, kuten:
- EU-valtioiden välisen taloudellisen yhteisvastuun, niin määräaikaisen kuin pysyvänkin velkatakausvälineen ja rahoitusmekanismin, jollaisia juuri on synnytetty Kreikan, Portugalin, Irlannin, Suomen, .... välille.
- Se pikkuseikka, että nämä takausmekanismit ovat täydellisesti laittomia ei ole kuitenkaan estänyt niiden luomista ja voimaansaattamista, joten, ei ole täysin varmaa, että EKP jättäisi käyttämästä setelirahoituskeinoa pelkästään sen vuoksi, että se on lainvastaista (rikollista).

11. EKP pääomittaa ja antaa rahaa omille pankeilleen, mutta julistaa bailoutit päättyneiksi.

- Espanjan pankkisektorin velkapaperimarkkinoilla seuraa verilöyly, kun sijoittajat ja velkatakaajat yrittävät saada voittojaan kotiutettua mahdollisimman täysimääräisinä ilman, että sijoittajat menettäisivät liiemmälti saataviaan tai joutuisivat ottamaan niiden vastineeksi arvottomia vakuuksia.
- Espanjalaisilla on ollut tapana suhtautua yliolkaisesti oman pankkisektorinsa sisäisiin rahoitusjärjestelyihin, joten sen piirissä solmitut takaukset ja lainasopimukset on saattu laatia kirjoittamalla velkojen vakuuksiksi liki arvottomia papereita.

Näin valtioiden konkursseissa paljastuu lukuisia lainvastaisuuksia joita on onnistuttu toistaiseksi peittelemään.
Lainvastaisuuksiin ovat vuosien mittaan syyllistyneet finanssikriisin kaikki portaat alkaen Euroopan keskuspankista, valtioiden hallituksista, niiden asiantuntijakaartista, neuvonantajista, valtioiden omista pankkisektoreista, parlamenteista ... aina yksityispankkeihin ja sijoittajiin. Nämä rikokset ovat yhteenlaskettuina suurin yksittäinen petos kautta ihmiskunnan historian.

!2. Kansainväliset sijoittajat ja lainanantajapankit vievät Espanjan pankkisektorin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (ja ehkä muihinkin oikeusistuimiin) ja väittävät joutuneensa omaisuusrikollisuuden uhreiksi.
Näistä oikeusprosesseista ei kuulla mitään vuosikausiin.
Kun niistä lopulta jotain tietoa tihkuu, kukaan ei lotkauta korvaansa.

13. Huomio kiinnittyy brittiläisiin pankkeihin. Ja sittenpä näemme...

-sitaatti päättyy-
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://blogs.telegraph.co.uk/finance/andrewlilico/...
Andrew Lilico

Andrew Lilico is an Economist with Europe Economics, and a member of the Shadow Monetary Policy Committee. He was formerly the Chief Economist of Policy Exchange.

-----------------------------------------
KissanKulman emäntä lausuu kääntäjälle kiitokset!

Vilho Juntunen

Kiitos Riikka!

Olen sitä mieltä, että Tapio Kuosman mainiot blogit lähtevät pois liian nopeasti. Ylläpidolle pyyntö: Voisitteko antaa sellaisten blogistien kirjoitusten lukukerroille esim. kaksinkertaisen painoarvon jotka eivät syystä tai toisesta halua kommentteja?

Anna-Leena Nieminen

Siis mitä? Miksi Tapio Kuosmalla pitäisi olla erioikeudet kuin muilla??

Kaikkien mielestä Kuosman blogit eivät ole mainioita.

Ja mikä on syy ettei herra Kuosma hyväksy kommentteja blogissaan, eikö hän kenties halua keskustella vaan haluaa ylemmyydentuntoisena sanella ylhäältä alas ja/tai ei kestä kritiikkiä...

Vilho Juntunen

En tarkoittanut pelkästään Tapion blogeja. Hänellä on varmaankin omat
syynsä jotka eivät kuulu meille. Kaikki eivät vain jouda päivystämään
blogeja kaiket päivät.

Anna-Leena Nieminen

No onpahan herra Kuosmalla aikaa tehtailla blogeja kaiket päivät, jopa kolmekin päivässä...

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Heads of German and French parliaments make pact against more banker bailouts

The President of the German Parliament, Norbert Lammert, and his French counterpart, the President of the National Assembly, Bernard Accoyer have issued a joint declaration at a meeting in Überlingen, Germany, insisting that national parliaments be given more decision-making powers over the massive transfer of tax money to banks under various bailout schemes, which are either rushed through parliaments or not put to parliaments at all.

Lammert said no “general empowerment” had been given to Germany’s Finance Minister Wolfgang Schäuble and Chancellor Angela Merkel, who had not yet even given the German Bundestag a draft of the legislation for the new mega eurozone bailout fund for the banks due to come into operation in 2013.

“which are either rushed through parliaments”

Vastoin Suomen ja vastoin Eurooppalaisten veronmaksajien etuja, tänään on Suomen eduskunnan vuoro.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE

Facebook-ryhmä: Vaadimme lausuntoa Eu-tukien laillisuudesta
11:35 JormaMm

Facebook-ryhmä:
Vaadimme lausuntoa Eu-tukien laillisuudesta

Haluamme avoimen ja perustellun lausunnon Eu-tukien laillisuudesta Oikeuskanslerilta, Eduskunnan puhemieheltä, Eduskunnan Perustuslakivaliokunnalta, Valtiontalouden tarkastusvirastolta ja Suomen hallitukselta.

http://www.facebook.com/event.php?eid=218438134841...

Tuollaisen "tapahtuman" pistin pystyyn, onko halukkaita osallistumaan ?

EU-perussopimus 125 artikla
(aiempi EY-sopimuksen 103 artikla)
1. Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita jäsenvaltioiden keskushallinnoilla,
alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla
yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden
antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

Jäsenvaltio ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen
sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan
rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?...

-------------
Kuka äänesti ja miten Portugalipaketista:
http://www.harmaasusi.com/klubi2011.html

Tommi Mäkinen

Facebook linkki ei mee minnekkää mut hakusanoilla löytyy.
toimisko tää paremmin? http://www.facebook.com/pages/Vaadimme-lausuntoa-Eu-tukien-laillisuudesta/212214292143569?sk=wall#!/pages/Vaadimme-lausuntoa-Eu-tukien-laillisuudesta/212214292143569?sk=wall&filter=2

ja pistin n.1000:lle jakoon ;)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Veikkaan että moni ns. asiantuntija tuhahtaa Riikan tekstille. Mutta yhä enemmän löytyy myös toisenlaisia asiantuntijoita:

Ekonomisti Elina Berghäll, HS 19.5.2011:

"... velan kasaaminen velan päälle ei ole pelastanut eikä tule pelastamaan velkakriisimaita. ... Kreikka ei pysty hoitamaan edes vanhoja lainojaan. ... Kun lisävelka, anteeksianto ja sisäinen devalvaatiokaan eivät auta ylös ahdingosta, Kreikan kriisistä voi tulla euron kriisi. ... Perimmältään pelastuspaketit ovat pankkitukea. Kyse on siis pankkikriisin pelosta ja pankkikriisillä pelottelusta... Pankkien pelastamista järkevämpi vaihtoehto olisi niiden osittainen kansallistaminen. Tällaisella järjestelyllä luotaisiin pankeille kannustimet suurempaan varovaisuuteen tulevaisuudessa. .. Nykyinen yhteisvastuukäytäntö hajauttaa kustannukset Euroopan veronmaksajille kun taas hyödyt voivat kertyä hyvinkin keskittyneesti. ... Voiko tätä kutsua vastuunkannoksi ja Euroopan vakauden edistämiseksi?"

Professori Vilho Harle, Kaleva 19.5.2011:

"Euromaiden talouskriisi on keinotekoisen peli- ja velkatalouden kriisi, jota mikään apupaketti ei ratkaise. ... poliittinen eliitti ja eliittiä suosiva media yrittää rakentaa savuverhoa totuuden piilottamiseksi."

Vähin mitä tarvitaan on tilanteen monipuolinen ja vapaa analyysi tieteellisessä, sosiaalisessa ja poliittisessa mielessä. Vastanäkemysten tuomitseminen on epätieteellistä.

Erittäin tuomittavaa on se, että hallitusneuvotteluihin ja hallitukseen pääsyn ennakkoehdoksi asetettiin tietty, tarkkaan rajattu linja Euroopan velkakriisien hoidossa. Tätä ei voi kutsua muuksi kuin sataprosenttiseksi diktatuuriksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Oikeaopppisuuden kaidalta polulta on poikettu jo vuosia sitten" toteaa Helsingin Sanomatkin oraakkelimaisesti.

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/P%C3%A4%C3...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jukka-Pekka Vasara

Eurooppalainen valtapoliitikkojen siis rikollisten kyhäämä ponzi on kiistaton tosiasia mutta Euroopassa on myös vakavia rakenteellisia ongelmia: liikaa virastoista pierunpidätystä ja moraalisäteilyä kk palkalla, ja aivan liian vähän oikeaa työtä.

Dari-anne Suomalainen

Globaalilla taloudella ja pankkitoiminnalla ei voi olla yhteistä huijausta, koska siellä kilpaillaan toistensa kanssa.

Ylinpänä häärää uusi uskonto, markkinatalous/kilpailu, jatkuvan kasvun ideologia, jonka päässä uskotaan olevan hyvinvointi ( taivasten valtakunta. )
Pakkokasvun päässä ei ole mitään, se on päättymätön kiiruhtaminen
tuhoa kohti.

Kirkko on rikastunut tällä samalla valheella, kasvulla, laajentumisella, kilpailulla, ristin voitto muista uskonnoista, yhdistymisellä maailmanlaajuisesti, jopa niin, että sen ei ole tarvinnut luvata hyvinvointia täällä, vaan vasta kuoleman tuolla puolen.
Kukaan ei voi tulla syyttämään että olet puhunut paskaa rahasta.

Pirullisia rakennelmia mutta ihmiset ovat niin 'uskovaisia', meidät on kasvatettu auktoriteetti kuuliaisiksi ja luottamaan siihen, että ihmiset jotka päättävät asioista ovat oikeudenmukaisia ja rehellisiä. Sitä ne eivät ole, ahneus vie yksilöa, niinkuin yritystä tai uskontoakin, ja toisaalta massoja on helppo vedättää koska ne eivät juuri ajattele mitään.

Anna-Leena Nieminen

"Miksei euroaluetta voitaisi muuttaa Kiinan kaltaiseksi siten, että euroalueen valtiot voisivat setelirahoittaa = painaa omaa, velatonta rahaa, ja sen seurauksena hyötyä korottoman rahan suomasta reaalitalouden kasvusta?"

Jaa miksei vai? Ensinnäkin setelirahoitus, rahan tyhjästä luomisesta on tuhoon tuomittu ajatus. Seurauksena on järjetön inflaatio ja sen seurauksena talouden romahtaminen ja rahan tuhoutuminen vaihdonvälineenä.


INFLAATIO KIIHTYI JA KIINAN KESKUSPANKKI JATKOI RAHAPOLIITIKAN KIRISTÄMISTÄ
BOFIT Viikkokatsaus / BOFIT Weekly, 16/2011, 21.4.2011


Inflaatio kiihtyi ja Kiinan keskuspankki jatkoi rahapolitiikan kiristämistä. Maaliskuun talouslukujen julkaisemisen jälkeen Kiinan keskuspankki ilmoitti jälleen nostavansa pankkien varantovelvoitetta puolella prosenttiyksiköllä 21. huhtikuuta alkaen. Korotuksen jälkeen suurimpien pankkien varantovelvoite on 20,5 % niiden talletuksista. Kiinan hallitus aloitti rahapolitiikan kiristäminen viime vuoden tammikuussa, jonka jälkeen varantovaatimusta on asteittain nostettu yhteensä viidellä prosenttiyksiköllä. Keskuspankki on syksystä lähtien myös nostanut lainojen ja talletusten viitekorkoja prosenttiyksikön verran ja kehottanut pankkeja pidättyvyyteen lainapolitiikassaan.

Keskuspankin pääjohtajan Zhou Xiaochuan mukaan rahapolitiikan kiristämistä tullaan jatkamaan, jotta inflaatio saadaan hallintaan. Maaliskuussa inflaatio kiihtyi 5,4 prosenttiin. Ruoan hinta kallistui 11,7 %, asuminen 6,6 % ja lääkkeet sekä terveydenhoito 3,2 % vuodentakaisesta. Vaikka monissa tuoteryhmissä hintojen nousu on vielä vähäistä, inflaatio on kokonaisuutena kuitenkin kiihtynyt muissa tuoteryhmissä kuin elintarvikkeissa. Tämä lisää riskiä inflaatio-odotusten leviämisestä, vaikka inflaation kiihtyminen heijastelee edelleen pääosin raaka-aineiden ja elintarvikkeiden hintojen nousua maailmanmarkkinoilla.

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/seuranta...

Dari-anne Suomalainen

Kiina on mennyt ahneudessaan jo väärälle puolelle esim. elintarviketeollisuudessa. Vast'ikään siellä dumpattiin maitoon lisäaineita jotka olivat vaarallisia varsinkin lapsille.

Vesimeloneihin dumpattiin kasvua lisääviä kemikaaleja niin, että ne räjähtelivät jo pellolla.

Kiina ehkä myrkyttää itse itsensä.

Rug Head

Hyvin mielenkiintoista, ja valitettavasti, aivan totta. Eihän ole mitään
järkeä siinä, että kansallisvaltiot EU:n sisällä lainaavat 16% korolla
lainaa kansainvälisiltä rahanahneilta pankeilta. Nehän luovat kyseisen
velkamäärän verran rahaa siinä vaiheessa, kun laina otetaan. Eli: ne
pankit eivät tietenkään kanna mitään muuta riskiä kuin sen, että jos
maat eivät maksa velkojaan takaisin, niin pankit ottavat vakuudet
itselleen.

Joka tapauksessa on aivan ennenkuulumatonta, että EU, jonka pitäisi olla
jäsenvaltioittensa asioiden ajaja, ajaakin kansainvälisen pankkikertallin
asioita.

Rug Head

Joo, vihaan avokonttoreita juuri noista syistä. Eikä keskittymisestä
tule yhtään mitään.

Hyvin monet työt, joissa työvälineenä on tietokone voisi tehdä aivan
hyvin kotona tai perustamalla esim. lähikonttoreita oman asuinalueen
lähelle.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Dari-Anne, Kiinassa inflaatio johtuu lainojen määrän lisääntymisestä, aivan kuten muuallakin. Raha luodaan aina tyhjästä, korkotasolla yritetään säädellä sitä ettei rahan määrä kasva tuottavuutta enemmän. Periaatteessa inflaatio johtuu siitä, että rahanmäärä kuitenkin kasvaa nopeammin kuin tuottavuus. Pieni inflaatio pitää talouden pyörät pyörimässä, koska silloin kannattaa ostaa tänään kun huomenna kaikki on kalliimpaa.

20% varantovelvoite tarkoittaa sitä että pankit saavat kiinassa myydä lainana saman yuanin vain viisi kertaa. Suomessa saa myydä saman euron 50 kertaa ja Englannissa ei pankit tarvitse rahaa ollenkaan tehdäkseen lisää rahaa.

Kysymys kuuluu, miksi ainoastaan liikepankit saavat luoda rahaa? Mikä ihmeen periaate on ettei EKP voi sitä tehdä?

Anna-Leena Nieminen

"Keskuspankki saa hallitsevan asemansa valtion myöntämästä rahan liikkeelle laskemisen monopolista. Tämä on usein tunnustusta vaille jäänyt avain sen valtaan.

Yksityisiä pankkeja on poikkeuksetta kielletty laskemasta seteleitä liikkeelle, ja tämä etuoikeus on varattu keskuspankille.

Yksityiset pankit voivat ainoastaan myöntää talletuksia. Näin ollen, jos heidän asiakkaansa haluavat siirtyä talletuksista seteleihin, pankkien täytyy mennä keskuspankkiin hakemaan ne. Tästä tulee keskuspankin ylevä asema ”pankkiirien pankkina”.

Se on pankkiirien pankki, koska pankkiirit pakotetaan liiketoimintaan sen kanssa. Tämän seurauksena pankkitalletukset tulivat lunastettaviksi ei pelkästään kullassa vaan myös keskuspankin seteleissä.

Ja nämä uudet setelit eivät olleet pelkkiä tavallisia seteleitä. Ne olivat maksuvelvoitteita keskuspankille, jolle oli instituutiona suotu itsensä valtion koko majesteettisuuden hohto.

Loppujen lopuksi valtio nimittää keskuspankin viranomaiset ja järjestelee sen toimintaa valtion muiden linjauksien kanssa. Se vastaanottaa setelit veroina ja julistaa niiden olevan laillinen maksuväline."

http://www.taloudenperusteet.com/kirjoja/raha/kesk...

Anna-Leena Nieminen

INFLAATIO ON OOPIUMIA KANSALLE

"Sillä inflaatio langettaa harhakuvitelmien verhon kaikkien taloudellisten prosessien ylle. Se sekoittaa ja harhauttaa lähes kaikkia, mukaan lukien jopa siitä kärsiviä.

Kaikki ovat tottuneet mittaamaan tulojaan ja varallisuuttaan rahassa. Mentaalinen tapa on niin vahva, että jopa ammattitaloustieteilijät ja –tilastotieteilijät eivät pysty jatkuvasti pysymään siitä erossa.

Ei ole helppoa nähdä aina suhteita oikeissa tavaroissa ja oikeassa hyvinvoinnissa. Kukapa ei tuntisi itseään rikkaammaksi ja ylpeämmäksi, kun kerrotaan, että kansantulo on kaksinkertaistunut (luonnollisesti dollareissa) verrattuna johonkin inflaatiota edeltäneeseen ajanjaksoon?

Jopa toimistovirkailija, joka sai aikaisemmin 25 taalaa viikossa ja nykyään 35 dollaria viikolta, pitää itseään jollain tavalla paremmin toimeentulevana, vaikka elinkustannukset ovat kaksinkertaistuneet siitä, kun hän sai 25 dollaria.

Hän ei tietenkään ole sokea elinkustannusten nousulle. Mutta hän ei ole myöskään täysin tietoinen todellisesta asemastaan, niin kuin hän olisi, jos hänen elinkustannuksensa eivät olisivat muuttuneet

ja jos hänen rahapalkkansa olisi alentunut antaen hänelle saman alentuneen ostovoiman joka hänellä on nyt palkankorotuksista huolimatta korkeampien hintojen takia.

Inflaatio on itsesuggestiota, hypnotismia, nukutusainetta, joka on vaimentanut hänelle operaation kipuja. Inflaatio on oopiumia kansalle."

http://www.taloudenperusteet.com/kirjoja/hazlitt/2...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vai oopiumia kansalle.

TIEDOTE

Globaali komissio, joka koostuu eri maiden entisistä valtionpäämiehistä sekä YK:n, EU:n, Yhdysvaltain, Brasialian ja Meksikon ulkomaan asioita hoitavista virkamiehistä aikoo esittää YK:lle huumausaineiden vastaisen sodan lopettamista hyödyttömänä.
Hanket on edennyt Global Commission on Drug Policy-nimen alla.

Sota huumeita vastaan on syönyt rahaa triljoonia dollareita, joista pääosa on päätynyt järjestäytyneelle rikollisuudelle.

Asiantuntijoiden mukaan 50 vuotta käynnissä ollut sota huumeita vastaan on epäonnistunut surkeasti, kun sen sijaan sellaiset maat - Hollanti, Portugali, Sveitsi ja Australia- joilla on lievempi ja sallivampi lainsäädäntö, ovat paremmassa asemassa: niillä ei ole käsiin räjähtänyttä huumeongelmaa.
Portugalin muutettua lainsäädäntönsä kevyemmäksi, huumerikollisuus lieveilmiöineen väheni, samoin huumekuolemat ja teiniraskaudet. Hoitoon hakeutuminen parani.

Huumeiden vastaisen sodan lopettamista vastustavat asevoimat, poliisi ja vankilaviranomaiset. Yhdysvalloissa lainvalvonta ja vankilat ovat monissa osavaltioissa voittoa tavoittelevia, yksityisesti omistettuja laitoksia.
Poliitikot eivät halukkaita tarttumaan aiheeseen ja käsittelemään sitä julkisesti aiheen poliittisen tulenarkuuden vuoksi.

lähteet:

Reports that show the war on drugs has failed:
http://idpc.net/publications/failure-regime-select...

Reports that show alternative approaches of decriminalisation and regulation are working:
http://idpc.net/publications/alternative-strategie...

General report on drug law reform in practice:
http://www.tni.org/report/legislative-innovation-d...

The Global Comission on Drug Policy that will call on the UN to end the war on drugs
http://www.globalcommissionondrugs.org/Documents.aspx

Drug War by the Numbers
http://www.drugpolicy.org/facts/drug-war-numbers

Final Report of the Latin American Comission on Drugs and Democracy
http://www.drogasedemocracia.org/English/Destaques...

Anna-Leena Nieminen

Niin on inflaatio "oopiumia" kansalle, jos eivät kommentissani olevat perustelut(lainaus Talouden perusteet-sivustosta, artikkelista "Inflaation harha") vakuuttaneet sinua niin miksi et kerro mikä siinä ei vakuuttanut sinua?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Euroopan velkakriisi voitaisiin ratkaista heti muuttamalla EKP:n säädöksiä siten, että Euroopan keskuspankki voisi rahoittaa nollakorolla myös valtioiden keskuspankkeja"

Euroopan kriisi johtuu nimenomaan siitä, että valtiot ovat tuhlanneet liikaa ja siten joutuneet ottamaan liikaa velkaa. Miten ihmeessä voit kuvitella, että vielä helpommin ja vielä pienemmällä tai jopa nollakorolla saatavat lainat, auttaisivat kriisin ratkaisemisessa?

Ylivelkaantumisongelmaa ei koskaan voida ratkaista ottamalla lisää velkaa. Se ei toimi sen paremmin yksityisten ihmisten kuin valtioidenkaan tapauksessa.

"Miksei euroaluetta voitaisi muuttaa Kiinan kaltaiseksi siten, että euroalueen valtiot voisivat setelirahoittaa = painaa omaa, velatonta rahaa, ja sen seurauksena hyötyä korottoman rahan suomasta reaalitalouden kasvusta?"

Koska Zimbabwe.

"Eurooppa ei voita mitään sillä, että se sallii EKP:n, hallitusten ja pankkien petoksen sekä rahajärjestelmäponzin jatkua."

Setelirahoitus se vasta ponzien ponzi olisikin. Setelirahoituksessa maksajina toimivat ne, jotka saavat painokoneen sylkemät setelit viimeisinä käyttöönsä. Luultavasti siis tavalliset kansalaiset sekä yritykset, jotka eivät ole korruptoineet itselleen hyviä diilejä valtion projekteista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

jepjep.

"Eurovaltiot vastaavat
myös EKP:n riskeistä

EKP:n suoriin velkakirjaomistuksiin liittyvä Kreikka-riski on alle puolet EKP:n ja koko eurojärjestelmän Kreikka-riskistä.

EKP:n rahoitusoperaatioiden ja Kreikan oman keskuspankin erityisoperaatioiden yhteenlaskettu määrä oli Nomuran arvion mukaan viime vuoden lopussa noin 90 miljardia euroa, joten koko eurojärjestelmän Kreikka-riski oli noin 140 miljardia.

Virallisesti Kreikan oman keskuspankin kansallinen hätärahoitus on sen omalla vastuulla samaan tapaan kuin Irlannin keskuspankin omatoimirahoitus on virallisesti vain Irlannin vastuulla.

Kyseisten keskuspankkien toiminnasta vastaavat valtiot ovat kuitenkin jo hätärahoituksen varassa, joten välillisesti myös kriisimaiden keskuspankit lienevät muiden euromaiden vastuulla.

Eurovaltiot ovat kansallisten keskuspankkiensa kautta EKP:n omistajia, jotka vastaavat EKP:n toimista, riskeistä ja tarvittaessa myös pääomittamisesta omistustensa suhteessa.

Tämän EKP:n niin sanotun pääoma-avaimen perusteella Suomen osuus EKP:n riskeistä on sama noin 1,8 prosenttia, jonka perusteella määräytyvät Suomen osuudet velkakriisin hätätoimista."

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/2...

ja pankkimiesten kanta http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2011/05/24/kr...

ja sitten se käytännön toteutus (politiikaksi talouskasvun edellytykset) http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2011/05/25/na...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

""Miksei euroaluetta voitaisi muuttaa Kiinan kaltaiseksi siten, että euroalueen valtiot voisivat setelirahoittaa = painaa omaa, velatonta rahaa, ja sen seurauksena hyötyä korottoman rahan suomasta reaalitalouden kasvusta?"

Koska Zimbabwe."

Tää oli ehkä huonoin kommentti sitten aikoihin..Noh,mutta tätähän tämä on. Jani tietää itsekkin ettei asia ole ihan noin mustavalkoinen.

Miksi Korhonen haluaa,että valtioiden pitää kysyä lupa lainanmuodossa ulkomailta omien asioidensa hoitoon? Eikö tämä ole täysin ajatuksiasi vastaan vapauden osalta? Toinen..miksi valtioiden pitäisi edes maksaa korkoa rahoistaan?

Syy näihin kysymyksiin on,että miksi ihmeessä haluat rajoittaa ihmisen mukavuutta ja valtioiden kehitystä parempaan..ihan näin peruskysymyksenä välittämättä siitä mitä valtioit ovat nyt touhunneet?
Uskotko niin lujasti,että kaikki mukavuus ja onni löytyy kovasta kilpailusta jota olette tarjoamassa liberalismin kanssa.Kuitenkin synnymme ja olemme täällä vain hakemassa oikeastaan noita kahta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vellu Heino: "Miksi Korhonen haluaa,että valtioiden pitää kysyä lupa lainanmuodossa ulkomailta omien asioidensa hoitoon? Eikö tämä ole täysin ajatuksiasi vastaan vapauden osalta?"

On, mutta enemmän vapautta vastaan on, jos valtiolla on mahdollisuus varastaa kansalaistensa omaisuutta rahoittamalla omia menojaan setelipainokoneella.

"Toinen..miksi valtioiden pitäisi edes maksaa korkoa rahoistaan?"

Ei omistaan tietenkään, mutta jos lainaa toisten rahoja käyttöönsä, joutuu yleensä maksamaan korkoa.

"Syy näihin kysymyksiin on,että miksi ihmeessä haluat rajoittaa ihmisen mukavuutta ja valtioiden kehitystä parempaan..ihan näin peruskysymyksenä välittämättä siitä mitä valtioit ovat nyt touhunneet?"

En millään pysty uskomaan, että setelirahoitus ja rahan painaminen olisivat kehitystä parempaan.

"Uskotko niin lujasti,että kaikki mukavuus ja onni löytyy kovasta kilpailusta jota olette tarjoamassa liberalismin kanssa."

Tämä taas ei liity aiheeseen mitenkään. Setelirahoituksessa vasta kilpailu onkin kovaa, kun kaikki taistelevat oikeudesta saada painotuoreet rahat ensimmäisenä käyttöönsä, kun niillä vielä jotakin ostovoimaa on.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

On, mutta enemmän vapautta vastaan on, jos valtiolla on mahdollisuus varastaa kansalaistensa omaisuutta rahoittamalla omia menojaan setelipainokoneella.

Eli siis vero on varastamista,ok.Kerrohan minkä perusteella valtion arvo määritellään?

"Ei omistaan tietenkään, mutta jos lainaa toisten rahoja käyttöönsä, joutuu yleensä maksamaan korkoa."

Aivan..

"En millään pysty uskomaan, että setelirahoitus ja rahan painaminen olisivat kehitystä parempaan."

Mikä olisi..pyörittää samaa rahamäärää päivästä toiseen ja pitää ihmiset taistelemassa rikkaiden veroparatiiseja vastaan aina vähenevällä rahamäärällä?

""Uskotko niin lujasti,että kaikki mukavuus ja onni löytyy kovasta kilpailusta jota olette tarjoamassa liberalismin kanssa."

Tämä taas ei liity aiheeseen mitenkään. Setelirahoituksessa vasta kilpailu onkin kovaa, kun kaikki taistelevat oikeudesta saada painotuoreet rahat ensimmäisenä käyttöönsä, kun niillä vielä jotakin ostovoimaa on."

Tuo kysymys itseasiassa on tärkein kysymys koko meidän olemattoman elämämme aikana jonka perusteella meidän pitäisi jokainen päätöksemme tehdä..siis jokaisen ihmisen.Ei ole olemassa muita tarpeita ihmisellä perustarpeiden lisäksi kuin mukavuus ja onnellisuus..näiden kahden eteen laitetaan nyt ihmiset kilpailemaan keskenään meidän itsemme keksimän asian takia..eli rahan ja se kannattaa pitää niukkana,koska ihmiset kilpailee vielä enemmän ja hullummin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vellu Heino: "Mikä olisi..pyörittää samaa rahamäärää päivästä toiseen ja pitää ihmiset taistelemassa rikkaiden veroparatiiseja vastaan aina vähenevällä rahamäärällä?"

Johonkin konkreettiseen perustuva ja markkinoiden vapaasti valittavissa oleva raha. Rahan määrän vakiointi ei ole tarpeellista eikä oleellista vaan se, voiko sitä synnyttää tyhjästä vai ei. Jos voi, se, joka sitä tyhjästä tekee varastaa niiltä, joiden ei sallita sitä tyhjästä luoda.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Olen päätynyt siihen päätelmään, että
-Velkakriisi alkoi, koska huonojen lainaajien korot pidettin keinotekoisesti EKP:n toimesta alhaalla vastoin EU-säädöksiä.

-Ja virhe oli olettaa, että muu kuin pankki vastaisi rahavelan vakuudesta. Pankki on juuri se, joka luo 'rahan', velkakirjan, jolloin pitää olla sillä hetkelllä tiedossa mikä on rahan vakuutena. Tai se on monopolipelin paperia ja syö rosvoaa muiden vakuuksia ja aiheittaa inflaation. Kuuma ilma, lupaus maksaa takaisin, ei ole vakuus.

-Kriisi ei olisi koskaan eskaloitunut, jos lainojen korot olisivat kelluneet ja velkaiset ja huonot maksajat olisivat joutuneet masksamaan markkinakoron. Kreikan markkkinakorko on nyt vapailla markkinoilla yli 25 %, vähän kuin vippilainan. Vuonna 1999 se oli jo 10 %. Lainaa ei olisi otettu, mutta otettiin 1 % korolla suruttomasti. Jos ei ole vakuuksia niin korko on kova. Niin on kysynnän ja tarjonnan laki. GSM- vippi on 25 %.

-Piigs-maiden velat pitäisi antaa kellua, eikä tehdä markkinahäiriötä.

-Toinen tapa olisi ollut laittaa vakuusurahat kasaan ja perustaa uusi euro-markka. Saksa, Ranska ja muut lähtisivät sinne. Euro on liian kova juttu velkaisille maille. Se ei sovi kaikille.

-Mutta nyt ajettu systeemi on täysin päinvastoin kuin pitäisi toimia. Missään tapauksessa ei saisi antaa ylivelkaisille lisää rahaa tai vääristää lainamarkkinoita ja antaa ilmaiseksi vakuuksia. Käytännössä terveet maat ja kuluttajat maksavat lainoissaan holtittomien lainojen korkoja. Suomessa asuntolainat nousevat ja häiriö leviää.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pari juttua aihetta sivuten:

Portugalipaketti eduskunnan käsittelyssä parhaillaan. Seurattavissa netin kautta:

Käsittelyssä valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle Portugalille annettavaa lainoitusta varten Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle myönnettävästä valtiontakauksesta.
www.eduskunta.fi
Täysistuntojen verkkolähetykset
www.goodmoodtv.com

---------------------

Lontoon City on itsenäinen valtio, jossa on oma lippu, hallinto, poliisi, jne. eikä siellä makseta veroa.

Tällainen eliitin itsenäinen valtakeskittymä on myös Washingtonissa.

Ken tietää, missä kaikkialla muualla? Ainakin Vatikaanissa. Entä Monacossa? Brysselissä?
----------------------

(Video)
How the City of London Controls World Power ...
Saturday, May 21, 2011 – by Staff Report

What happened in the heart of Greater London in 1694 under the direction of King William III of the House of Orange? Well, that would be when King William privatized the Bank of England, established the City of London, and turned control of England's money over to an elite group of international bankers.

Like Vatican City, London City (not to be confused with Greater London) is a privately owned corporation operating under its own flag, with its own constitution and free from the legal constraints that govern the rest of us. And it was King William III in 1694 who paved the way for a private cartel of international bankers (money elite) to embark on a plan of implementing world governance, albeit secretly (that is until now, thanks to the Internet Reformation).

Find out more about how the power elite has built their base of global infrastructure for controlling world economies, media, politics and religion. Watch this telling video presentation.

http://parasitstopp.wordpress.com/2011/05/22/banke... (kommenteissa)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kuulkaa ystävät-kommentoijat.

Minulla on tänään vähän puhti pois. Kuukausi sitten tätini löytyi kuolleena. Tänä iltana lähti perheystävä tuulen mukaan. Nuorehkoja ihmisiä molemmat.

Istutin tädille omenapuun pihallemme levähdyspaikaksi.

Olkoon molempain heidän matka tähtikirkas.

Ja nyt taidan mennä ja istua karjottaa kotvan metsässä itsekseni. Tarvitsen sitä.

Rug Head

Osanottoni.

Even if I knew that tomorrow the world would go to pieces, I would still plant my apple tree.
Martin Luther

http://www.brainyquote.com/quotes/authors/m/martin...

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Voimia Riikka!

Energia ei katoa, se vain muuttaa muotoaan :)

Mikko Pöyhönen

Ihan mielenkiinnosta kysyäkseni. Mistä olet päätellyt tuon kertomasi, pohjautuuko se havaintoihin tai löydöksiin? Näinhän se asia toki on niin kuin kerrot.

Mikko Pöyhönen

Jaksamisia Riikka myös täältä suunnalta.

Ihmisen tietoisuus/henki on todellakin energiaa joka ei katoa mihinkään (tästä on olemassa tutkimuksia, havaintoja ja löydöksiä). Yleismaailmallisestihan tätä ei kyllä ajatella näin, mutta tämä maailmahan onkin hyvin pitkälti yhdenlaisen päähänpinttymän (että kaikki olisi fyysistä materiaa ihminen mukaanlukien ja aivoteorioineen) ilmentymä.

Jokaisen meidän on toki tehtävä omat havaintomme ja johtopäätöksemme siitä mitä ihminen oikein on. Jossain on kuitenkin totuus myös ihmisestä itsestään...

Viliho Seppäin

Lämmin osanottoni läheisen ja ystävän poismenojen johdosta.

"Se karsii" -sanoi minulle vielä hiljakkoin eräs joka karsiutui. Ja niin se karsii.

Kun sanotaan että ympyrä sulkeutuu niin eihän ympyrä sulkeudu vaan se jatkuu.

Sinun sanoistasi oli suuri apu kun koin tuntemattoman kylmän(vai lämpimän?)lähelläni, ja tahdon vain sanoa sanallisen kykenemättömyyteni takaa että ajattelen hyviä asioita poistuneista/kierrokselle lähteneistä omaisistasi ja ajatuksella hyvää toki sinulle ja perheellesi. Muuta en osaa.

Voimia!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Rughead ja Vilho Seppäin,

kiitän osanotostanne. Kyllä metsä vastaa, kun sinne huutaa, voisi sanoa.

Omaiset ja ystävät ovat läsnä minulle niin kauan kuin elän, eri olomuodossa vain. Kyllä se silti kirpaisee, totuttelu.

Siksikin kai istutan puun jokaiselle poistuneelle sukulaiselle, ystävälle ja lemmikille: levähdyspaikaksi tuulen matkaan lähteneelle - ja itselle.

Muilla on sukupuu, minun perheellä klaanimetsä :D

Henry Bjorklid

Täällä on kyseisen äänestyksen "Valehtelijoiden Klubi":

http://www.harmaasusi.com/klubi2011.html

Teen lähipäivinä postikortit, joiden teemana on "Juudasten Lista".

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hyvä kooste Nigel Faragen puheista re euro http://www.youtube.com/watch?v=2YcgACl1Sr8&feature...

Saarivaltakunnan oraakkeli puhuu. Ja on oikeassa.

Toimituksen poiminnat