KissanKulmasta

Kestävyysvajeen poisto velkaa lisäämällä - hallituksen logiikkaa

Yli kaksitoistatuhatta mielenosoittajaa osoitti Brysselissä mieltään Euroopan Unionin kaavailemaa kilpailukykysopimusta sekä uusia velkatakauksia vastaan.

Mielenosoittajat ja paikalliset ay-liikkeet eivät hyväksy kilpailukykysopimuksen pykäliä eläkeiän nostamisesta 67 vuoteen eivätkä sosiaaliturvan leikkauksia.

Lisämaustetta Suurteollisuuden harjoittajien pyöreä pöytä-järjestön (European Round Table of Industrialists) ohjailun alla toimivien EU-päättäjien keittämään soppaan antaa Portugalin hallituksen romahtaminen viime keskiviikkona.

Portugali on kolmas EU-valtio vuoden sisällä, joka tarvitsee kansainvälistä raha-apua selvitäkseen miten kuten.Tässä uusin esimerkki taloudellisesti vakaudesta, joka presidenttien Mauno Koivisto (sd), Martti Ahtisaari (sd), pääministeri Esko Ahon (kesk) sekä MTK:n Heikki Haaviston mukaan Euroopan Unionin piti Suomelle tuoda.

Belgian poliisi ampui mielenosoittajien ryhmään kyynelkaasua sekä vesitykillä.

Portugalin pääministeri Jose Socrates (sosialistit) erosi virastaan, kun oppositiopuolueet hylkäsivät hänen neljännen leikkauslistansa, joilla oli tarkoitus estää Portugalia joutumasta takausten tarpeeseen.

Socrateen ero nosti Portugalin lainojen korot pilviin, ja aiheutti Portugalille lisää velkaa. Eräiden eurooppalaisten talousanalyytikkojen mukaan Espanjakin on ulkopuolisen talousavun tarpeessa. Luottoluokittaja Moody´s laski kolmenkymmenen espanjalaisen pankin luottoluokituksia.

Saksa on ottamassa jyrkemmän linjan naapurimaille annettavan talousavun suhteen.Liittokansleri Angela Merkel haluaa ottaa uudelleen neuvoteltavaksi Berliinin osuudet raha-avustuksissa.
http://www.voanews.com/english/news/Belgian-Unions-Protest-Ahead-of-EU-Summit-118575974.html

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/64739-mista-media-ja-kiviniemi-yhdessa-vaikenivat-kilpailukykysopimuksen-monet-ulottuvuudet-suomelle 

Ei koske Suomea (ennen vaaleja)

Suomen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) ja pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) mukaan Suomen takausvastuita ei kasvateta ennen vaaleja ("toistaiseksi" oli ilmaus jota Kiviniemi käytti).


Vasemmistoliitto teki ESM- ja ERVV-asioista välikysymyksen: - Suomi on tukenut Euroopan vaikeuksiin joutuneita maita antamalla lainaa ja sen lisäksi ollut takaamassa väliaikaista Euroopan rahoitusvakausvälinettä. Viime viikonloppuna järjestetyssä kokouksessa oli esillä sekä Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV, englanniksi EFSF) että pysyvä vakautusmekanismi (EVM, englanniksi ESM).

Pääministerin tiedotteen mukaan euromaat sopivat, että EU:n nykyinen rahoitusvakausväline (EFSF) muodostaa pohjan pysyvälle järjestelmälle (ESM). ESM:n on määrä tulla voimaan vuonna 2013.

"Pääministerin tiedote antaa tietoisesti sen kuvan, että hallitus ei euromaiden kokouksessa sitoutunut tuen lisäämiseen.Kuva muuttuu varsin toiseksi, mikäli on uskomista esimerkiksi Saksan liittokansleri Merkelin lausuntoihin ja kansainvälisten tietotoimistojen selostuksiin.

kokousasiakirjasta käy ilmi, että pysyvän tukimekanismin kooksi sovittiin reaalisesti 500 miljardia euroa. Siten tässäkin nykyinen reaalisesti 250 miljardin väliaikainen tuki kaksinkertaistuu.

Hallituksen olisi tullut antaa eduskunnalle tiedonanto asiasta niin, että siitä olisi käynyt selkeästi ilmi, mihin hallitus haluaa Suomen sitoutuvan.

Näin koko eduskunta olisi voinut ottaa kantaa uusiin miljarditukiin. Tässä yhteydessä on syytä todeta, että euromaiden kokouksessa oli esillä myös muita merkittäviä EU:n luonteeseen vaikuttavia kysymyksiä, mm. perussopimuksen muuttaminen.

Euromaiden kokouksessa maamme sidottiin uusiin miljarditukiin toisten jäsenmaiden hyväksi, mistä seikasta hallituksen välittämä tieto kaiken lisäksi poikkeaa muualta saadusta tiedosta oleellisesti. Miten hallitus menetteli tukien suhteen euromaiden kokouksessa, ja miten hallitus aikoo menetellä Eurooppa-neuvostossa?  (koko teksti eduskunnan sivuilla).

Eduskunnan viimeisessä istunnossa asiaa jankattiin eestaas.

Välikysyjien, opposition mielestä ja vihreiden mielestä Kiviniemi ei ollut kertonut totuutta siitä, mistä Brysselissä oli sovittu.Heinäluoma (sd) esitti demarien epäluottamuslauseen hallitukselle. Demarien mukaan Kiviniemi on sopinut Brysselissä kansainvälisen sopimuksen, johon ei ole saanut Suurelta valiokunnalta mandaattia. Kilpailukykysopimustakaan sd ei hyväksy.

Kiviniemi sanoi, että "paineet eivät ole poistuneet" ja että Euroopan rahoitusvakausvälineen todellista lainanantokykyä voidaan kasvattaa myös muulla tavalla, joten "on tärkeää selvittää, mitä keinoja on tosiasiallisesti mahdollista käyttää".Katainen puolestaan vaati Kiviniemeä selittämään, mitä hän tarkoittaa.

Vasemmiston Arhinmäki kuittaili Kataiselle ja Kiviniemelle –Ei ole helppoa mennä selittämään äänestäjille, että ongelmamaiden tukipaketti nousee kahdeksasta miljardista kaksinkertaiseksi ja samaan aikaan puhua uskottavasti tarpeesta poistaa kestävyysvaje.

Huom. Pääministeri antoi asiasta eduskunnalle imoituksen, ei selontekoa eli asiasta vain jaaritellaan mutta ei sille mitään tehdä.

 YLEn kooste koko showsta http://areena.yle.fi/audio/1300210939226 liitteet:     Kilpailukykysopimuksesta http://www.magneettimedia.com/?p=5317      Kilpailukykysopimuksesta osa II http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66549-voin-pahoin     VM Katainen se sitten otti ja myi suomalaiset velkaorjuuteen (ESM-sopimus) http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53869-vm-katainen-se-sitten-otti-ja-myi-suomalaiset-velkaorjuuteen-esm-sopimus     Rahamaailmaa hallitsevat sekopäät http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59369-rahamaailmaa-hallitsevat-sekopaat     EU:sta Neuvostoliiton kaltainen suunnitelmatalous http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60784-eusta-neuvostoliiton-kaltainen-suunnitelmatalous     Euroopan parlamentti hissuttelee http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/042-115995-080-03-13-907-20110321STO15977-2011-21-03-2011/default_fi.htm

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

ERVV, EVM, EVVK? - EU-talouden kriisijärjestelyistä kansankielellä

Mistä EU-talouden kriisijärjestelyissä on kyse? Mitä ne merkitsevät Suomelle?

Avoin keskustelutilaisuus ke 6. huhtikuuta klo 13.30-15 Mikkelissä hotelli Vaakunan auditoriossa (Porrassalmenkatu 9).

Valtiovarainministerin neuvonantaja, neuvotteleva virkamies Martti Salmi kertoo EU-neuvotteluiden taustoista, tekee selkoa ERVV:stä eli Euroopan rahoitusvakausvälineestä ja EVM:stä eli Euroopan vakausmekanismista ja vastaa kysymyksiin.

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilu klo 13 alkaen.

Tervetuloa keskustelemaan!

Tilaisuuden järjestää Ulkoministeriön Eurooppatiedotus

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Olennaisinta tässä kaikessa on, että jo sovitut tukijärjestelmät eivät riitä velkamaiden saamiseksi jaloilleen. Niillä pitkitetään ja syvennetään kriisiä. Täten ostetaan aikaa vuoteen 2013 saakka, jotta pankit ja bulvaanit, jotka ovat Eurooppaa velkaannuttaneet ensiksi voivat jatkaa velkaannuttamista ja toiseksi ennättävät piilottaa hakkimansa voitot veroparatiiseihin, jotta niihin ei jälkikäteen päästä käsiksi.

Suomen pitää toimia ryhdikkäästi. SDP:n puoluehallitus on esittänyt, että tukeen pitää liittää kolme keskeista komponettia: rahoitusmarkkinavero, sijoittajien vastuu ja pankkien palkitsemisjärjestelmien remontti. Pitää tunnustaa, että velkajärjestelyt, jossa taakankantoon osallistuvat myös pankit ja sijoittajat, tuskin on vältettävissä.

SDP on valmis sellaisen rahaston perustamiseen, josta tuen saanti on tiukan ehdollista ja saatavilla on samanlainen takaisinperintäsuoja kuin Kansainvälisen valuttarahaston lainoilla. Veron maksajat eivät voi ottaa kannettavakseen yksityisen sijoitustoiminnan riskejä, ei edes vakauden nimissä. Niiden, jotka riskejä ottavat, pitää kantaa vastuunsa.

Minun tulkintani puoluehallituksen päätöksestä on, ettei SDP ole kasvattamassa Suomen vastuita miltään osin ja on mukana vasta, kun perustetaan pysyvä vakausrahasto, jolla on edellä esitetyt tiukat loimintasäännöt.

Tämäkään ei riitä. Veroparatiisitoiminta ja harmaa talous pitää saada parempaan valvontaan. Mitä nopeammin päästään nykyisestä velkaperusteisesta taloudesta terveeseen markkinatalouteen, sen parempi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Viljo Heinonen,

vaikuttaa epätodennäköiseltä koska
1) päätäntävalta vastuiden kasvattamisesta ei todellisuudessa ole Suomella
2) Euroopan Unionin alueella on veroparatiiseja
3) ERVV on Luxemburgin osakeyhtiölain alainen sopimus
4) Maastrichtin sopimuksen sisältö
5) Lissabonin sopimuksen sisältö
6) Suomen puolueet; suora ja välillinen puoluetuki sekä SD:n aiemmat ideat EU:sta (liittovaltiokehityksen edistäminen; lausunto vuodelta 2005)

------

asiasta toiseen: NATO-komentaja Wesley Clark hyökkäyksestä Libyaan - vuonna 2007 http://vigilantcitizen.com/latestnews/4-star-gener...

Tämä tähän siksi, että jos ts. kun EU päättää yhdistyä NATOn kanssa euroatlanttisiksi rakenteiksi niin eipä siinäkään Suomelta mitään kysytä.
Johtuen noista sopimuksista, joihin ehtivät hallituksemme ovat meidät sitoneet.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Puoluehallituksen päätös kuvaa asennemuutosta SDP:n johdossa. EU ja euro halutaan säilyttää, mutta nykyinen pankkeja suosiva tukipolitiikka ei kelpaa. On oma asiansa, mitä voidaan tehdä sopimuksille, jotka edelliset ja nykyinen hallitus on tehnyt.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ihan tästä EU aiheesta noin ylimalkaisesti..eikös europol voi jo puuttua Suomen tilanteeseen jos täällä persut vastustaa EU:ta niin jyrkästi ja sitä kautta "aiheuttaa haittaa" unionille ? Jäin tänää miettimään,koska eikös niillä ollut "velvollisuus" puuttua sellaiseen toimintaan.Nythän oli Briteissä sama homma menossa :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vellu Heino,

virallisesti ei ihan vielä. Mutta ei ole tarvettakaan, ei Soini vastusta EU:ta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Totta ettei Soini vastusta..mutta voi sanoa,että puolueena se vastustaa.
Ja taitaa kansastakin vielä ennen vaaleja iso osa vastustaa,onneksi!

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

http://www.uusisuomi.fi/raha/110609-olli-rehn-palj...

"
Euroopan Unionin komissio tahtoo läpi toimintamallin, jossa unionin jäsenmaiden valtioiden budjetit alistetaan jatkossa EU:n hyväksyttäväksi.

"

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Laitamme tähän liitteeksi kirkon kannanoton maahanmuuttoon:

"Maahanmuuttokeskusteluun tarvitaan inhimillisyyttä

Maahanmuuttopoliittista keskustelua käydään liian kovilla argumenteilla,
toteavat kolmen valtakirkon edustajat yhteisessä kannanotossaan.
Kannanoton ovat allekirjoittaneet Espoon piispa Mikko Heikka, katolisen
kirkon piispa Teemu Sippo sekä Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri,
isä Heikki Huttunen (ort.)

Allekirjoittajat vaativat työperäisen maahanmuuton ja siirtotyöläisten
aseman kehittämistä, kotouttamistoimien kehittämistä ja parempaa
resursointia sekä kotouttamisen käsitteen laajentamista.

Näkemys ihmisistä tuotantoyksiköinä on korostunut liikaa erityisesti
työ­peräistä maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa. Myös työn perässä
maahan muuttavilla on oltava oikeus täysipainoiseen elämään. Kannanotossa
peräänkuulutetaan maahanmuuttajien näkemistä stereotypioiden sijaan
yksilöinä, joilla on erilaisia toiveita elämälleen ja erilaisia syitä
muuttaa. Maahanmuuttajien tulee olla tervetulleita yhteiskunnan
täysivaltaisiksi jäseniksi.

Kotoutuminen tulee nähdä kaikkia maahanmuuttajia ja heidän perheitään
koskevana prosessina, ei vain kapeasti työllistymisen kannalta.
Kotouttamistyöhön käytetyt resurssit saadaan moninkertaisina takaisin,
sillä aikuisten maahanmuuttajien kotoutuminen edistää myös toisen
sukupolven sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Yhdistyksillä ja
uskonnollisilla yhteisöillä on tärkeä rooli viranomaispalveluiden
täydentäjänä ja kansalaisyhteiskuntaan pääsyn helpottajana.

Uusi kotouttamislaki on askel kohti kokonaisvaltaisuutta, kannanotossa
todetaan. Sen toteutuksen pelätään kuitenkin jäävän vajaaksi ilman
riittävää resursointia.

Kannanotto liittyy Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2009 tuotolla rahoitettuun
Yhdessä työhön -hankkeeseen, joka kehittää kirkon työtä maahanmuuttajien
työllisyyden edistämiseksi."

Kannanotto on luettavissa osoitteessa www.kirkkopalvelut.fi/yhdessa.

--------
Otetaanko prosenteilla?
Jos 1% suomalaisia muuttaa työn perässä muualle, on luku noin 50 000 suomalaista.
Toisaalta jos Suomeen tulee 1% vaikkapa EU:ssa asuvia työn perässä, puhutaan miljoonista ihmisistä.

Kuinka mahtanee infra ja inhimillisyys kestää siinä vaiheessa?

Tai jos ajatellaan, että esim. Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Portugalissa ja Espanjassa vallitseva uskonto on roomalaiskatolilaisuus. Saksassa luterilaisia on vain noin 1/5 ihmisistä.

Ev.lut on häviävän pieni uskonto roomalaiskatolilaisuuden (ja islamin) rinnalla Euroopassa.

Säilyykö ev.lut enää muuta kuin kuriositeettina?
Sulautetaanko se valtauskontoihin?
Puuttuuko kotouttamislaki myös uskonnolliseen puoleen/tasa-arvoon?
Vai tuodaanko tilalle UR; United Religions?
Onko kirkko jo valmistautunut siihen?

Toimituksen poiminnat