KissanKulmasta

Voin pahoin!

  • Suomalainen messu
    Suomalainen messu

Saksan, Ranskan, Britannian ja muiden Euroopan suurten maiden pankeilla on euroalueen neljässä velkaisimmassa kriisimaassa yhä pitkälti yli tuhannen miljardin euron epävarmat lainasaatavat, kirjoittaa Jan Hurri Taloussanomissa.

Pankit ovat siis kasvattaneet luotonantoaan euroalueen kriisimaissa, euromaiden antamien tukilupausten jälkeen.

Ministerimme lupaavat, että veronmaksajat maksavat niin että pankit voivat antaa luottoa jotta velkamäärä kasvaa jotta saadaan sitä "talouskasvua".

"Kun perinteisten lainasaatavien päälle lasketaan muuntyyppiset sitoumukset, on Euroopan pankeilla kriisimaissa pyöreästi 1 500 miljardin euron riskit. Koko maailman pankeilla on velkaisimmissa euromaissa vaakalaudalla yhteensä lähemmäs 2 000 miljardia euroa." jonka summan me siis takaamme maksavamme.

Uhkarohkeaa riskinottoa rohkaistaan:

1) Kriisimaiden luotot ovat olleet kansainvälisille suurpankeille erittäin tuottoisaa liiketoimintaa, josta pelkästään viiden viime vuoden kuluessa ovat pankit tienanneet yhteensä satojen miljardien eurojen korkotuotot.

// '); // ]]>

2) Pankit luottavat muiden euromaiden, EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n varmistavan, etteivät kriisimaiden luottoriskit koidu ainakaan pankkien omiksi tappioiksi – ja että ylivelkaisten euromaiden rahoittaminen pysyy pankeille vastakin tuottoisana liiketoimintana.

IMF varmistaa kurjistumisen rakennesopeutusohjelmillaan ja vaatii takuiksi kaiken arvokkaan minkä maasta irti saa.

Länsi-Euroopan ja muun maailman pankkien luottoriskit velkaisimmissa euromaissa ilmenevät Kansainvälisen järjestelypankin BIS:n tuoreimmasta neljännesvuosikatsauksesta. BIS on yksityisesti omistettu.

Yhteensä liki 2 000 miljardin euron luottoriskeissä ovat mukana saatavat valtioilta ja muilta julkisen talouden yksiköiltä, kotitalouksilta, kansallisilta pankeilta sekä muilta yksityisiltä yrityksiltä.

Varsinaisten lainasaatavien lisäksi suurimmissa riskiluvuissa ovat mukana erilaiset takausvastuut, sitovat luottolupaukset ja muut vastuut, kuten johdannaissopimuksiin perustuvat luottoriskit.

BIS julkaisee tilastonsa Yhdysvaltain dollareissa; dollareina luku on suurin piirtein 2 500 miljardia.

Luvuissa eivät ole mukana kriisimaiden omien pankkien kotimaiset saatavat. Ne tulevat vielä näiden velkojen päälle.

Kriisimaiden luotot ovat pankeille erittäin tuottoisaa liiketoimintaa.

Ennen kaikkea kriisimaiden rohkea luotottaminen on ollut erittäin tuottoisaa liiketoimintaa suurten EU-maiden Saksan, Ranskan ja Britannian pankeille.


Viiden prosentin korolla  luottomäärästä kertyy vuodessa korkotuottoja 17 miljardia euroa.

Pankit maksavat varainhankinnastaan korkoa omille rahoittajilleen, kuten velkakirjamarkkinoiden sijoittajille, muille pankeille ja vaikkapa euroalueen keskuspankille EKP:lle.

Pankkeja Keskuspankkiluotoin rahoittava EKP perii pankeilta parhaillaan tasan prosentin korkoa.

"Jos Euroopan suurpankkien varainhankintakulut olisivat viiden viime vuoden kuluessa olleet keskimäärin 2,5 prosenttia, olisi Euroopan suurpankkien laareihin kertynyt kriisimaiden rahoittamisesta viidessä vuodessa korkokatetta yhteensä 150–200 miljardia euroa. "

Näiden pankkien pelastamiseksi Suomi ja muut euromaat kokoavat yhä suurempia tukisummia ja varmuusrahastoja.

Tämän päälle PM Mari Kiviniemi (kesk) ja VM Jyrki "Velkatalkoo-Jykä" Katainen (kok) kertovat, että Suomen takausvastuita ym. rahoitusta ei kasvateta, vaikka se kasvattaminen lukee ESM-, ERVV- ja kilpailukykysopimuksessa. Ja Valtiovarainministeriön tiedotteissa.

Velka = Raha = Ostovoima/Työpaikka = "Talouskasvu"

Nuo sopimukset sinetöivät Eurooppaan EKP:n ympärille vastaavanlaisen rahajärjestelmän kuin Yhdyvaltain FED (Federal Reserve System), ja joka järjestelmä on jo raunioittanut Yhdysvaltain talouden.

FED-järjestelmässä valtio lainaa yksityisiltä pankeilta rahan, eikä paina/luo sitä itse. Lainoistaan valtio (lue: veronmaksaja) maksaa korkoa. Korkoon tarvittavaa rahaa ei luoda rahajärjestelmään, eikä sitä synny työstä tai lisäarvona tarpeeksi = velanmaksu on mahdotonta > ei talouskasvua (paitsi pankeilla).

Samaan aikaan nostetaan kilpailukykysopimuksella eläkeikää 67 vuoteen > nuorisotyöttömyyden kasvu > lisävelanottoa sosiaalikulujen kattamiseksi > lisää rahaa pankeille > leikkauksia valtion menoihin

Mitään muuta ei voi päätellä kuin että tarkoitus on hankkiutua eroon keskiluokasta, ja pysyvästi.

Elintasomme ei ole todellisuudessa noussut, palkkamme ostovoima ei ole noussut; vain velalla hankitun tavaran määrä on kasvanut; velkaantumisemme on kasvanut. Ja velkojen maksaminen pois kestää kauemmin kuin esim. 1970-luvulla.

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2011/03/09/kiviniemi-euromaan-maksukyvyttomyys-voi-johtaa-ketjureaktioon/20113344/12

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/03/23/pankit-ovat-rahastaneet-kriisimaista-satoja-miljardeja/20114006/12

 

Prof. Michael Hudson puhuu Euroopan taloudesta, Latviasta kauhuesimerkkinä sekä Pohjois-Afrikasta.
 

http://michael-hudson.com/2011/03/hudson-on-the-view-from-europe/

 

----------------------

lisäys:

"Lenin stressed that "the big banks represent the potential state apparatus, which we need for putting Socialism into practice.... One State Bank with branches in every rural district, in every factory - that is already of nine-tenths of the Socialist apparatus."

http://referat-kursovaya.repetitor.info/The_evolution_of_the_central_bank_in_Russia?lang=en

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mielleyhtymänä:

Kansainvälinen lehdistö kirkuu otsikoissaan "Suomalaiset sortavat ruotsinkielisiä" (tai romaneja tai muslimeja tai jotain).

Artikkeli kertoo pienestä urheasta ruotsinkielisestä/jostain väestöstä.

NATO ja Co tekevät Suomeen humanitaarisen intervention pelastaakseen ruotsinkieliset/jotkut sorrolta ja murhalta.
Pohjavesivarat "vapaakaupitetaan" monikansallisille yrityksille.
Miehitys jatkuu seuraavat 60 vuotta samalla kun Suomea "demokratisoidaan".

Mikko Niskasaari

Riikan pitkä ja sekava vuodatus voidaan tiivistää tähän lainaukseen Taloussanomien Jani Hurrin artikkelista:

"1) Kriisimaiden luotot ovat olleet erittäin tuottoisaa liiketoimintaa, josta kansainväliset suurpankit ovat pelkästään viiden viime vuoden kuluessa tienanneet yhteensä satojen miljardien eurojen korkotuotot.

2) Pankit luottavat muiden euromaiden, EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n varmistavan, etteivät kriisimaiden luottoriskit koidu ainakaan pankkien omiksi tappioiksi – ja että ylivelkaisten euromaiden rahoittaminen pysyy pankeille vastakin tuottoisana liiketoimintana."

Kreikan ja Irlannlin velkaantumisen tapa on hiukka erilainen, mutta lopptulema on sama:
ne panivat haisemaan, ja olettavat nyt, jotta me maksamme laskun.

Näiden vaalien iso kysymys on, haluatko maksaa?

Harri Lehtimäki

Tällainen teksti voi tuntua sekavalta, jos ei ole tottunut lukemaan, kuin iltapäivälehtien otsikot ja Kauniiden ja Rohkeiden tekstityksen. ;)

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Tämä maailma on hullu - ja ahne.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Noista edellä ilmenneistä syistä velkamaiden tuki on kelvotonta politiikkaa. Sehän velkaannuttaa nyt myös niitä maita, jotka ovat hoitaneet asiansa paremmin ja velkavuori sen kuin jatkaa kasvuaan, kunnes sortuu mahdottomuuteensa.

Tästä syystä velkasaneeraus on parasta mitä velkamaille voidaan ja pitää tehdä. Pankit on saatava vastuuseen ja katteeton lainaaminen loppumaan. Nykyisillä keinoilla vain siirretään kriisin ratkaisua, kunnes siihen eivät koko euroalueenkaan voimavarat riitä.

Matti Palviainen

"Nuo sopimukset sinetöivät Eurooppaan EKP:n ympärille vastaavanlaisen rahajärjestelmän kuin Yhdyvaltain FED (Federal Reserve System), ja joka järjestelmä on jo raunioittanut Yhdysvaltain talouden.

FED-järjestelmässä valtio lainaa yksityisiltä pankeilta rahan, eikä paina/luo sitä itse. Lainoistaan valtio (lue: veronmaksaja) maksaa korkoa. Korkoon tarvittavaa rahaa ei luoda rahajärjestelmään, eikä sitä synny työstä tai lisäarvona tarpeeksi = velanmaksu on mahdotonta > ei talouskasvua (paitsi pankeilla)."

Etkö huomannut, että aivan ilmiselvästi big moneyn tavoite ei olekaan velkojen takaisinmaksu eli bisneksen tappaminen. Tavoitteena on velan lisääminen eli korkotuottojen lisääminen. Jos siinä sivussa on jo tuhottu Yhdysvaltojen talous ja EU:n valtioiden talouden tuhoaminen on meneillään, niin voi voi. Markkinavoimat vaativat uhrinsa.

Mammona nimisen epäjumalan on saatava riehua vapaasti. Se vaatii uhrinsa (kuten aikoinaan Moolok, jonka tuliseen kitaan heitettiin elävät lapset). Jos Euroopan veronmaksajat eivät uhraa Mammonalle joka päivä enemmän, kertoo sen ylipapisto (EU:n valtiovarainministerit) kuorossa: kaikki romahtaa taloudellisessa maailmanlopussa ja te kurjat populistien riivaamat epäuskoiset veronmaksajat joudutte ikuiseen velkavankeuteen, jossa velka ei kuole eikä perintä lakkaa!

Alku on niin "lupaava", että Eurostoliitosta on tulossa pahempi helvetti kuin Neuvostoliitosta aikoinaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Matti Palviainen,

"Etkö huomannut, että aivan ilmiselvästi big moneyn tavoite ei olekaan velkojen takaisinmaksu eli bisneksen tappaminen. Tavoitteena on velan lisääminen eli korkotuottojen lisääminen. Jos siinä sivussa on jo tuhottu Yhdysvaltojen talous ja EU:n valtioiden talouden tuhoaminen on meneillään, niin voi voi. Markkinavoimat vaativat uhrinsa."

Olen, siksi otin asian esiin. Pitkänä ja sekavana vuodatuksena :D

----------
Mikko Niskasaari,

asian, siis koko vuodatuksen olisi voinut ilmaista myös: Asiat on menossa päin helvettiä! tai "Ryöstö meneillään!" tai "Tuplakuplan syntyvaiheet"
tai muulla vastaavalla, mutta se ei kenties olisi kaikille auennut.

Tai olisin voinut sanoa vain: Pankit ovat tienanneet valtavasti koroilla mutta niillä menee niin heikosti että niitä täytyy taas tukea.

-----------
Valtiovarainministerit koolle Brysseliin http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...
Valtiovarainministerit jatkavat EU-paketin valmistelua
http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...
Valtiovarainministerit valmistelevat EU:n PYSYVÄÄ rahoitusvakausvälinettä
http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...
Vuoden 2011 lisätalousarvio http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...
-------------
Kuntalain kokonaisuudistuksen keskiössä tulevat...
http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...

Tekninen kehys http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...

--------------
loppukevennys:

Vientivetoinen kasvu jatkuu... http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...

Käyttäjän Piilokangas kuva
Piilo .

Me duele! No hay nada q hacer! Ni plata, ni empleo!

Eilen odotellessani Sokrateen hallituksen irtisanoutumista katsoin epilogin eurokriisin tulevaisuudesta Katalanian niemimaan toisen puoliskon osalta Espanja - juhlan loppu -dokumentaation kautta.
Jos nuorisotyöttömyys on 40% ja nuorisoa käytetään ilmaistyövoimana harjoittelun nimissä, ei tarvitse olla matemaatikko ennustaessaan Espanjan koulutetun nuorison hakeutuvan vihreämmille maille työnhakuun. Aivovuoto koskee kohta koko Eurooppaa, ehkä Saksaa ja Ranskaa lukuunottamatta. Kun nuoret vielä mainitsevat lähtevänsä isoisänsä perässä Saksaan (esimerkki), vahvistuu mielikuvani siitä miten Euroopan talouspolitiikka repii perheet pakkosiirrättäen ihmisiä työn perässä vieraille maille. Juurettomuuteen kasvaneita ihmisiä voidaan jatkossa kohdella kuin karjaa. Suomi ei ole edes niin perhekeskeinen valtio kuin Espanja. Media on suomalaisen perhe ja yksityinen vanhainkoti tulevaisuuden asuinpaikkamme.

(http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ulkolinj...)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Lisättäköön tuohon vielä samasta dokkarista tieto noin miljoonasta myymättä olevasta uudesta asunnosta, siis pelkästään Espanjassa, niin ei tarvita edes laskinta tilanteen toteamiseen. Edessä on huikeat alaskirjaukset.

Toinen rivien välissä oleva ansa puhkeaa vähän hitaammin; valtio subventoi työttömien asuntolainoja 2,5 vuoden ajan. Kun avustus päättyy, ajautuu lisää asuntokantaa pankkien syliin ja taas edessä on mittavat alaskirjaukset. Sitä ennen se on jo kasvattanut Espanjan valtion, eli kiertäen veronmaksajien velkataakkaa.

Tutkin joitakin kuukausia sitten Espanjan asuntomarkkinoita noin sadan asunnon otannalla. Hinta/laatusuhteessa ei ollut mitään tolkkua, vaikka asuntojen hinnat ovat laskeneet, eli asunnot pysyvätkin myymättä, ellei jotain hyväuskoista hölmöä saada hinatuksi pankkiin ottamaan velkaa.

On aivan turha kuvitella, että tämä lumivyöry ei etenisi myös Suomeen. Superlama tekee tuloaan. A-studion haastattelussa Teija Tiilikainen joutui asettelemaan sanojaan, ettei vaan olisi sanonut mitään, eikä sitten sanonutkaan. Joka toiseen virkkeeseen joutui kuitenkin upottamaan "TOIVOTAAN muuttavan tilanteen/auttavan tilanteessa."

Noudatettu politiikka muuttui heti Kekkosen jälkeen teoista toivomiseksi ja tapahtumat ovat olleet pääsääntöisesti puheisiin kääntäen verrannollisia.
Silti useimpien puolueiden vaaliohjelmissa edelleen toivotaan sitä ja toivotaan tätä, vailla mitään realistista pohjaa.

Muutaman faktat olisi syytä tunnustaa (satunnaisessa järjestyksessä, saa täydentää):
1. Muutamaa toimialaa/yksittäistä toimijaa joillakin aloilla lukuun ottamatta, Euroopan kilpailukyky on globaalisti yhtä tyhjän kanssa.

2. Suomen palkkatasolla ja kulurakenteella viennin kasvattaminen on haave.

3. Harvojen vientiyritysten luoman BKT:n kasvun hyödyt syö inflaatio alkupaloina tämän vuoden aikana. Korkojen nostot ja veronkorotukset leikkaavat lopunkin kotimaisen ostovoiman ja 2012 käännytään syvän taantuman tielle.

4. Halpaa energiaa ei enää ole. Myös muiden raaka-aineiden hinnat nousevat. Tuotantoa joudutaan leikkaamaan, kun ostajia ei löydy.

5. Pienyritysten toimintaedellytykset valtion erityissuojelussa olevien oligopolien keskellä löytyvät lähinnä juhlapuheista. Kaikki kansalliset strategiat on laadittu suuryritysten toiveiden pohjalta. Kauan.

6. Rakennetun infran tasearvossa on katsantokannasta riippuen ilmaa 40-70 %. Tämä pilaantunut ilma on lainojen vakuutena.

7. Jatkuva talouskasvu on aina edellyttänyt taantumia ja taantumien sykli on tihentynyt koko ajan. Millä logiikalla se on tähänkään asti ollut jatkuvaa talouskasvua tai olisi sitä tulevaisuudessakaan?

8. Mm. USA ja Japani painavat seteliä koneet punaisena. Eikö se tällä kertaa aiheutakaan inflaatiota? Miten Eurooppa selviää "vahvalla" valuutalla dollarien, jenien ja yuanien puristuksessa?

9. Tarvitaanko 5-miljoonaisen kansan kaitsemiseen todellakin 600 000 virkamiestä? Lait ja asetukset ovat jo niin pöhöttyneitä, että jokainen keskivertokansalainen rikkoo jotakin niistä lähes päivittäin, useimmiten tietämättään. Miten tällaisesta voidaan käyttää nimeä "demokratia"?

10. Hyvinvointiyhteiskunta. Suomi on maa, jossa maksat jollekin taholle omasta työsuorituksestasi. Sitä kutsutaan itsepalveluksi (myös verotus toimii näin). Jos maksat toiselle taholle siten, että et tarvitse itsepalvelua, seuraat hankinnasta syntyviä kustannuksia sydän syrjällään. 8:ssa tapauksessa kymmenestä maksat enemmän kuin alun perin piti tai korjaat palvelun tuottajan tekemät virheet vähin äänin, ettei se pääsisi aiheuttamaan lisää vahinkoa.
Kun tulet riittävän vanhaksi ja seniiliksi, sinut huumataan kanakopissa olevaan vuoteeseen ja annetaan laihaa keittoa, kunnes kuihdut. Hyvinvointiyhteiskunta = keiton nauttiminen avustettuna

Tämä ei ole Tiitisen lista, eikä sitä laiteta kassakaappiin. Listan jatkaminen on suotavaa, jotta päättäjämme huomaisivat, mistä on kyse.
Valitan sekaan päässyttä tunnepitoista materiaalia. Se johtuu puhtaasti v***tuksesta. Kyseessä on ilman lääkkeitä ohimenevä tunnetila.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Timo Isosaari,

TI: "Lisättäköön tuohon vielä samasta dokkarista tieto noin miljoonasta myymättä olevasta uudesta asunnosta, siis pelkästään Espanjassa, niin ei tarvita edes laskinta tilanteen toteamiseen. Edessä on huikeat alaskirjaukset.

Toinen rivien välissä oleva ansa puhkeaa vähän hitaammin; valtio subventoi työttömien asuntolainoja 2,5 vuoden ajan. Kun avustus päättyy, ajautuu lisää asuntokantaa pankkien syliin ja taas edessä on mittavat alaskirjaukset. Sitä ennen se on jo kasvattanut Espanjan valtion, eli kiertäen veronmaksajien velkataakkaa.

Tutkin joitakin kuukausia sitten Espanjan asuntomarkkinoita noin sadan asunnon otannalla. Hinta/laatusuhteessa ei ollut mitään tolkkua, vaikka asuntojen hinnat ovat laskeneet, eli asunnot pysyvätkin myymättä, ellei jotain hyväuskoista hölmöä saada hinatuksi pankkiin ottamaan velkaa."

RS: Suomessa asuntojen hinnassa on ilmaa noin 40-50%. Mistä luin, en juuri nyt muista mutta se on paljon! Australialaisten lehtien mukaan siellä on asuntokupla puhkeamassa. Lisää markkinaturbulenssia luvassa.

TI: "On aivan turha kuvitella, että tämä lumivyöry ei etenisi myös Suomeen. Superlama tekee tuloaan. A-studion haastattelussa Teija Tiilikainen joutui asettelemaan sanojaan, ettei vaan olisi sanonut mitään, eikä sitten sanonutkaan. Joka toiseen virkkeeseen joutui kuitenkin upottamaan "TOIVOTAAN muuttavan tilanteen/auttavan tilanteessa."

RS: Tämä kannattaa jokaisen huomata. Kun virallinen taho käyttää toivotaan toivotaan-ilmaisuja ja arvellaan/uskotaan, tiedät että tilanne ei ole ollenkaan hallinassa.

TI: "Noudatettu politiikka muuttui heti Kekkosen jälkeen teoista toivomiseksi ja tapahtumat ovat olleet pääsääntöisesti puheisiin kääntäen verrannollisia.
Silti useimpien puolueiden vaaliohjelmissa edelleen toivotaan sitä ja toivotaan tätä, vailla mitään realistista pohjaa."

RS: toivotalkoista velkatalkoisiin ja talkootyö veron alaiseksi. Kokoomuksen vaaliohjelma Kohti Paremminvointivaltiota on hyvä esimerkki konkreettisen puuttumisesta, mutta myös siitä kuinka nollakasvulinjaa myydään samassa paketissa talouskasvun kanssa.

TI: "Muutaman faktat olisi syytä tunnustaa (satunnaisessa järjestyksessä, saa täydentää):
1. Muutamaa toimialaa/yksittäistä toimijaa joillakin aloilla lukuun ottamatta, Euroopan kilpailukyky on globaalisti yhtä tyhjän kanssa.

2. Suomen palkkatasolla ja kulurakenteella viennin kasvattaminen on haave.

3. Harvojen vientiyritysten luoman BKT:n kasvun hyödyt syö inflaatio alkupaloina tämän vuoden aikana. Korkojen nostot ja veronkorotukset leikkaavat lopunkin kotimaisen ostovoiman ja 2012 käännytään syvän taantuman tielle.

4. Halpaa energiaa ei enää ole. Myös muiden raaka-aineiden hinnat nousevat. Tuotantoa joudutaan leikkaamaan, kun ostajia ei löydy.

5. Pienyritysten toimintaedellytykset valtion erityissuojelussa olevien oligopolien keskellä löytyvät lähinnä juhlapuheista. Kaikki kansalliset strategiat on laadittu suuryritysten toiveiden pohjalta. Kauan.

6. Rakennetun infran tasearvossa on katsantokannasta riippuen ilmaa 40-70 %. Tämä pilaantunut ilma on lainojen vakuutena.

7. Jatkuva talouskasvu on aina edellyttänyt taantumia ja taantumien sykli on tihentynyt koko ajan. Millä logiikalla se on tähänkään asti ollut jatkuvaa talouskasvua tai olisi sitä tulevaisuudessakaan?

8. Mm. USA ja Japani painavat seteliä koneet punaisena. Eikö se tällä kertaa aiheutakaan inflaatiota? Miten Eurooppa selviää "vahvalla" valuutalla dollarien, jenien ja yuanien puristuksessa?

9. Tarvitaanko 5-miljoonaisen kansan kaitsemiseen todellakin 600 000 virkamiestä? Lait ja asetukset ovat jo niin pöhöttyneitä, että jokainen keskivertokansalainen rikkoo jotakin niistä lähes päivittäin, useimmiten tietämättään. Miten tällaisesta voidaan käyttää nimeä "demokratia"?

10. Hyvinvointiyhteiskunta. Suomi on maa, jossa maksat jollekin taholle omasta työsuorituksestasi. Sitä kutsutaan itsepalveluksi (myös verotus toimii näin). Jos maksat toiselle taholle siten, että et tarvitse itsepalvelua, seuraat hankinnasta syntyviä kustannuksia sydän syrjällään. 8:ssa tapauksessa kymmenestä maksat enemmän kuin alun perin piti tai korjaat palvelun tuottajan tekemät virheet vähin äänin, ettei se pääsisi aiheuttamaan lisää vahinkoa.
Kun tulet riittävän vanhaksi ja seniiliksi, sinut huumataan kanakopissa olevaan vuoteeseen ja annetaan laihaa keittoa, kunnes kuihdut. Hyvinvointiyhteiskunta = keiton nauttiminen avustettuna"

RS: Hetemäen työryhmän veroesityksen toteutuessa köyhdytetään kansakuntaa sekä työn verotuksella että kuntien kautta > Suomi köyhtyy lisää.

TI "Tämä ei ole Tiitisen lista, eikä sitä laiteta kassakaappiin. Listan jatkaminen on suotavaa, jotta päättäjämme huomaisivat, mistä on kyse.
Valitan sekaan päässyttä tunnepitoista materiaalia. Se johtuu puhtaasti v***tuksesta. Kyseessä on ilman lääkkeitä ohimenevä tunnetila."

RS: Laatimaasi listaa ei tosiaan pidä laittaa kassakaappiin vaan naulata se Arkun ja kirkon oveen.

Rami Eskola

TI: 4. Halpaa energiaa ei enää ole. Myös muiden raaka-aineiden hinnat nousevat. Tuotantoa joudutaan leikkaamaan, kun ostajia ei löydy.

RE: Miten niin ei ole halpaa energiaa? Viimekädessä reaalihyödykkeet ostetaan reaalihyödykkeillä. Joku kolhoositalouden valuutta saattaa välillä kadota kuviosta, mutta kepeät mullat sille.

TI: 7. Jatkuva talouskasvu on aina edellyttänyt taantumia ja taantumien sykli on tihentynyt koko ajan. Millä logiikalla se on tähänkään asti ollut jatkuvaa talouskasvua tai olisi sitä tulevaisuudessakaan?

RE: Ikävä kyllä, läntinen maailma on huonon keskuspankkipolitiikan raiskattavana niin kauan kunnes kaikki ekonomistit vaihdetaan. He eivät ymmärrä rahaa. Heidän patenttiratkaisunsa kaikkeen on painaa sitä lisää.

'Governments should paper away their problems...' paper away...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Rami Eskola, ennakoin hiukan tulevaisuutta energian hinnassa, mutta joudun jo nyt myymään aiempaa huomattavasti enemmän muita reaalihyödykkeitä, jotta saisin tarvitsemani energian hankittua. Energiastrategiamme on laadittu öljyn, hiilen, kaasun ja ydinvoiman varaan, jotka kärsivät omista kriiseistään kukin. Suomen energiastrategia satsaa ydinvoimaan ja muut kehittämiskohteet on laiminlyöty (risupaketti on karmea erehdys näennäisvihreään suuntaan). Hyviä energiakäppyröitä löytyy www.samassaveeneessa.info. Niiden pohjalta voi miettiä globaaleja ja paikallisia vaikutuksia tulevaisuuteen. Samalla sivustolla Aki J. julkaisi juuri oman energiaehdotuksensa, mikä ei mielestäni ole lainkaan pöllömpi. Kannattaa lukea ajatuksella.

Keskuspankkien roolista olen kanssasi samaa mieltä, ne ovat kiistatta epäonnistuneet. Ne eivät edes uskalla myöntää, kuinka valtavat vaikutukset tehdyillä päätöksillä tulee olemaan. Itse odotan superlamaa, koska toimenpiteet ovat olleet myöhässä ja riittämättömiä. Raha on kelvollinen renki, mutta todella huono isäntä.

Olisin mieluummin väärässä näissä kaikissa kohdissa, mutta haluan herättää keskustelua. Jos siinä näyttää jotain ideologiaa olevan taustalla, niin se yrittää perustua luonnon ymmärtämiseen ja ihmisen rooliin osana luontoa. Ei helppoa, koska olemme vieraantuneet luonnosta todella kauas.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Piilo,

"Jos nuorisotyöttömyys on 40% ja nuorisoa käytetään ilmaistyövoimana harjoittelun nimissä, ei tarvitse olla matemaatikko ennustaessaan Espanjan koulutetun nuorison hakeutuvan vihreämmille maille työnhakuun."

Niin kauan kuin voivat. Kunhan ryöstö on suoritettu loppuun, ei maailmassa liene yhtään maata johon "paeta".

Mainitset juurettomuuden. Olen samaa mieltä, juurettomia, identiteetittömiä ihmisiä on helpompi hallita.

En usko olevan sattumaa, että nyt nostetaan niin innolla esiin homokeskusteluja ymv.
Homokeskustelulla paitsi vedetään huomio pois talousasioista, myös hajotetaan kirkkoa.
Suvaitsevaisuutta se tuskin lisää, eikä se liene tarkoituskaan.

Homokeskustelussa minua mättää myös se, että nostetaan seksuaalinen suuntautuneisuus kaikki muut yksilön ominaisuudet ylittäväksi, pääasiaksi.
Kyllä homoseksuaali ihminen tiemmä on isompi kokonaisuus, jolla on monia muitakin ominaisuuksia kuin homoutensa.

Ja mihin jää homokeskustelussa rakkaus?
Tarve rakastaa, oikeus tulla rakastetuksi?

Rug Head
Käyttäjän Piilokangas kuva
Piilo .

Homokeskustelu on ollut yksi iso takapakki suvaitsevaisuuden kehitykselle ja ylipäätään lähimmäisen rakkauskin tuntuu tulleen korvatuksi vihalla tai muilla negatiivisilla tunteilla, kun hofot ja homot ovat käyneet sotajalalle. Mitä nopeammin kaikille seksuaalivähemmistöille ja muillekin vähemmistöille turvataan yhtäläiset oikeudet, sitä nopeammin päästäisiin paneutumaan muihin asiakysymyksiin. Itselleni tärkein kristillinen ohjenuora on aina ollut "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". Jos kirkko ei homoja halua siunata, niin ainut vaihtoehto lienee purkaa kirkon ja valtion liitto, antaa yhtäläiset oikeudet takaava avioliittolaki ja jättää keskustelu kirkkojen huomaan. Kehitys saattaisi olla tosin haitallisessa mielessä polarisoiva, jos Suomeen syntyy sen seurauksena erikseen homokirkko ja Luther-säätiön kirkko.

Peter Kreisler

Hyvä kirjoitus, asiaa.
Sanotaan että, velallinen on velkojan orja, eikö vaan olekin?.

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Hyvä, että tämä asia pysyy esillä. Käsikirjoitus on kuin Naomi Kleinin kirjasta Tuhokapitalismin nousu, jossa on kuvattu erinomaisesti rahamaailman temput, jotka tehtiin aikanaan Etelä-Amerikassa.

Huolestuttavintahan tässä Euroopan mallissa on se, että kommunistit ja kapitalistit; sosialistit ja uusliberalistit ovat tosiasiallisesti yhtä mieltä asioiden hoitamistavasta.

Toki erilaisia rooleja näytellään julkisuudessa mielellään. Muuten menee tuottoisa toiminta alta ja ote vallankahvasta irtoaa.

Onko apparatismi oikea sana kuvaamaan nykymenoa? Apparatsikki sen aaterajat mennen tullen ylittävää toimijaa?

Oma veikkaukseni, toukokuulta 2010, Suomen takausvastuiden nousemista tässä eurokuplassa ainakin 24,6 miljardiin euroon alkaa tuntua pelottavan oikealta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Petri Salo,

"Huolestuttavintahan tässä Euroopan mallissa on se, että kommunistit ja kapitalistit; sosialistit ja uusliberalistit ovat tosiasiallisesti yhtä mieltä asioiden hoitamistavasta.

Toki erilaisia rooleja näytellään julkisuudessa mielellään. Muuten menee tuottoisa toiminta alta ja ote vallankahvasta irtoaa."

Juurikin näin. Viskaa nippuun vielä ay-liikkeen johto.

Suomen takausvastuita on ainakin kolmessa eri sopimuksessa, joiden kokonaissumma on kymmeniä miljardeja.

Valtiontalouden alijäämä lisääntyy nykyvauhdilla vähintään sen 32,5 miljardia euroa.

Ja näin siis, vaikka valtiontalouden tekninen menokehys arvioi talouskasvun 3,5 prosentiksi.

Rug Head

Taitaa olla, että nuo ikävät uutiset mitoitetaan kyllä juuri ennen
pääsiäistä olevalle viikolle. Sinne sopii Nokian massiivisista
irtisanomisista ja mahdollisista isoista toimipaikkajärjestelyistä koskevat
uutiset muutenkin, koska täten saadaan mahdollisimman paljon pyhäpäiviä
itse ikävien uutisten jälkeen. Eihän sitä nyt suomalaisia tarvitse
enempää odotuttaa, vaalit on ohi ja sillä hyvä 17. huhtikuuta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Riika Söyring nostaa varmasti tietoisuutta, mutta aina kun luen hänen juttujaan, tunnen itseni aina vain epätoivoisemmaksi ja voimattomammaksi. Tulee sellainen fiilis vain, että "antakaa minulle edes hyvä kuolema, jos kerta peli on menetetty lopullisesti."

Söyringin kirjoitukset ovat epätoivon linnun lauluja. Näitä lukemalla kansa vain menettää voimiaan enemmän. Missä on se henkilö, joka innostaisi ihmisiä muutokseen positiivisella voimalla, joka selittäisi, että maailman eliitin valta on oikeasti helposti puhkaistavissa? Se henkilö, joka kannustaisi meitä ja kertoisi niistä toimenpiteistä, joilla oletetun pahantahtoisen eliitin hauras valta saataisiin murennettua.

Riika Söyring on verrattavissa tähän Kummelin valmentajaan:
http://www.youtube.com/watch?v=70P4jUWtFIo

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Noam Chomsky muuten sanoi yhdessä haastattelussa, että "eliitti on itse asiassa valtavan hauras". Se oli hirmu rohkaisevaa. Jos joku koko ajan vain toitottaa, kuinka eliitti on ylivoimainen ja hallitsee kaikkea, niin nopeastihan siinä tekee mieli vain alistua, jotta se eliitti ehkä säästäisi meidät tuholta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pekka Lampelto,

selvästi täytyy nostaa kirjoitusteni laatua, jos olet minut noin väärin tulkinnut.

Eliitti ei ole ylivoimainen, enkä sellaista ole sanonut.

Alistumalla ei säästy tuholta, ei myöskään myötäjuoksemalla tai vaikenemalla, passiivisesti hyväksymällä.

Älä epätoivoiseksi tule, tule tietoiseksi. Ja kun olet tullut tietoiseksi, ala toimia. Epätoivo on kuluttavaa, eikä siihen pidä voimiaan tuhlata.

Jokainen voi puhua näistä asioista tuttavien, sukulaisten, naapurien ja työkavereiden kanssa. Sekin on toimintaa, myönteistä sellaista.

Olen monasti sanonut, että ihminen jota uhataan aseella, tietää olevansa uhattu. Ja reagoi, toimii.
Toisaalta ihminen, jota uhataan laeilla ja hallitussopimuksilla, ei välttämättä edes tiedä tulleensa sidotuksi, vangituksi.

Sitä minä teen, huudan - Näetkö ansalangan?! Varo!

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

""antakaa minulle edes hyvä kuolema, jos kerta peli on menetetty lopullisesti."
"

itselle oli eka ajatus että: Taidanpa riipasta kunnon kännit :D

Mutta joo tottahan on että meitä taviksia on se suuuuuri osa, eliittiä vain ihan pieni määrä. Kunhan se tajuttaisiin niin eliitillä tulis hätä käteen. Ja onhan niillä jo nytkin, siksi pitää koko ajan kiristää lakeja ja rajoittaa vapauksia.

Samuel Virkiö

Miksi - oi miksi - me tavalliset tallaajat äänestetään joka kerran eliittiä?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jos voima häviää sillä, että jätski tippuu asfaltille, ei sitä koskaan ollutkaan.

En tiedä mistään maailman eliitistä tai sen vallan puhkaisemisesta, muttei mikään vallanvaihto kai ole veretön tai uhriton, eikä kaikista tilanteista voi puhua itseään ulos. Kaupantekovaihe menossa, toisilla masennus. Kyllä se siitä lopulta hyväksynnäksi muuttuu.

Ja sitten onkin vapaa tekemään mitä vaan. Lopulta luomaan uutta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Totuus on usein ahdistavaa kuultavaa. Rakenteesta on ensin löydettävä mädät osat ennen kuin se voidaan korjata.

Minua ahdistaa paljon enemmän se, minkä hattaran vaikkapa Katainen menee lupaamaan ja touhuamaan "kansakunnan edun nimissä". Ne kun eivät yleensä perustu mihinkään tosiseikkoihin.

Tää peli on menetetty Kummelin sanoin. Aloitetaan uusi peli, jossa on pärjäämisen mahdollisuus kaikille. Yksimielisyyden etsiminen ottaa aikansa ja tuottaa aluksi sekaannusta ja hajaannusta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Timo Isosaari,

jeps! Yhteisöllisyyttä kehiin. Sellaista oikeanlaista eikä ylhäältä ohjattua toimintaa.

Samuel Virkiö

Perustetaan uusi liike, joka ei ole poliittinen missään suhteessa.
Ainoastaan ajaa oikeudenmukaisuutta ja yhteiskunnallista tasa-arvoa.

Eikä sitten johtoon niitä mätämunia, jotka aina haluavat muita johtamaan.

Liian utopistista. Vetäisin kännit, jos olisi tapana. Nyt uppoan apatiaan.

Rug Head

Valitusvirtesi on verrattavissa valitukseen, että henkilö joka huutaa:
"tulipalo! Pelastautukaa!", onkin ilonpilaaja, koska on ikävää joutua
tekemään nopeasti erinisiä liikkeitä. Riika mielestäni tuo esiin ensinnäkin
aivan julkisesti saatavilla olevista tietolähteistä tietoja, ja rakentaa
niistä itsensä näköistä tekstiä.

Taitaa olla niin, että jos on pakkasella tullut jo housuun ei vaan etu-
vaan myös takapuolelta tarpeet, niin on ehkä hyvä aluksi huomauttaa asiasta,
ja jos potilas ei edelleenkään ymmärrä mikä on tilanne, niin vaikkapa vähän
huudahtaa.

Riikka tuo nyt esiin asioita, joista ei juurikaan puhuta, ja sitten
myöhemmin on varsinaisten päätösten aika, että millä tavalla tästä päästään
kuiville ja eteenpäin.

kalevi lehtinen

Eu:ssa valta on vapaamuurareilla he ajavat omia etuja ei kansan

http://www.pp.kpnet.fi/salainenasiakirja/salainen_...

kannataa lukea tämä kirja se paljastaa Eu:n takana vapaamuurarit kirjastostakin löytyy

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kalevi Lehtinen,

joku salaisten käsimerkkien ja kultaisten kädenpuristusten sekä kiristyksen herra(sväki)kerho takuulla on, olkoot sitten nimi vaikka Kansanvallan Kaatajien Klubi.

Ja ne EU:n mustat rahastot, joista MEP Marta Andreasen raportoi...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Riikka, oletko saanut muuten vielä uhkauksia tai vihaisia yhteydenottoja? Onko ilmennyt vielä mitään, joka osoittaisi sinun olevan "mustalla listalla"?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pekka Lampelto,

viimeksi toista viikkoa sitten soitti muuan kiivastuneen oloinen sosiaali- ja terveyspuolen henkilö, joka sanoi saattavansa (yhdessä THL:n kanssa) minut edesvastuuseen rokotevastaisesta kirjoittelustani.

Rokotevastaisuudeksi tulkitaan siis avoimuuden ja läpinäkyvyyden vaatiminen tiedotuksessa sekä vaatimus jääviysongelmien selvittämisestä. Ynnä käännökset ulkomaisista artikkeleista, joissa kerrotaan rokotteiden hyöty-haittasuhteista.

Oliko hän ministeriön vai THL:n asialla vaiko vain omallaan, ei selvinnyt.

Hän soitti vielä hankalasti Magneetin taittopäivänä. Taittopäivät tuppaavat olemaan kiireisiä ja kaoottisia.

Yritin nätisti ehdottaa, että puhuttaisiin perjantaina, silloin minulla olisi aikaa keskustella perusteellisesti. Hän sanoi, että perjantaina on "liian myöhäistä". En tiedä miksi.

No, irrottauduin työnteosta sen verran että laitoin hänen s-postiinsa lajitelman käyttämiäni lähteitä eli WHO:n, KTL:n ja THL:n materiaalia sekä rokotevalmistajien pakkausselosteita ynnä rokotetutkijoiden haastatteluja.

Sen jälkeen ei ole "perästä kuulunut". Ainakaan vielä.

Uteliaisuudesta kävin vilkaisemassa pari päivää myöhemmin käyttämiäni KTL:n rokotehaittavaikutuslinkkejä THL:n sivuilla.
Ne olivat kadonneet jonnekin. Jäljellä oli vain tiedote siitä, että "ei löydy" ja että linkit ovat poissa tai siirretyt muualle.

Mikko Niskasaari

Riikka Söyring:
"viimeksi toista viikkoa sitten soitti muuan kiivastuneen oloinen sosiaali- ja terveyspuolen henkilö, joka sanoi saattavansa (yhdessä THL:n kanssa) minut edesvastuuseen rokotevastaisesta kirjoittelustani."

Olen äimänä.

On yksi asia olla Söyringin kanssa eri mieltä rokotteista, ja kokonaan toisesta maailmasta väittää hänen mielipiteidensä esittämistä lainvastaiseksi (sitähän "edesvastuulla" uhkaileminen merkitsee).

Olen luultavasti eri mieltä Riikka Söyringin kanssa rokotuksista, mutta puolustan jyrkästi hänen oikeuttaan olla väärässä.

Muutama perusohje:
- nauhoittakaa uhkailupuhelut, jos se on suinkin mahdollista (kts. http://www.mikkoniskasaari.fi/node/104 Kirjoituksessa näkyy, miten armottomia nauhat ovat)
- lopettakaa puh.keskustelu mahd lyhyeen mihin tahansa syyhyn vedoten ja antakaa sähköpostiosoite. Jos sinne postia tulee, teillä on todisteet uhkailusta.
- julkistakaa uhkailijoiden nimet ja puheet. Säälittä.

Olemme allekirjoittaneet Eurooopan ihmisoikeussopimuksen jo 21 vuotta sitten, mutta edelleen Suomen kansalta puuttuu EIS:n 14 artiklan takaama oikeusturva viranomaisten, erityisesti poliisin mielivaltaa ja rikoksia vastaan. Rosvoja ei Suomessa saada tuomiolle, mutta julkinen häpeä heille on mahdollista järjestää. Järjestetään se! Näin se käy: http://www.mikkoniskasaari.fi/node/104

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Ei meidän synkkyyteen ole syytä mitään syytä tosiasioiden edessä vajota.

Joulupukkikin on jo hereillä - Suomikuvan ABC (7:39)
http://www.youtube.com/watch?v=YC3oZUXo-Eg&feature...

Vaihtoehtoja piisaa aina, mutta kenen etu tässä finanssikusetuksen EU-kuviossa on se, että niitä ei lasketa julkiseen keskusteluun?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Petri Salo,

kenenkä etu on finanssikusetuksen EU-kuviossa, että niitä ei lasketa julkisuuteen?

Saajapuolen :D

Ja tietty ei vaalien alla hurjasti haluta näitä asioita esiin nostaa vaan tyydytään "homottelemaan" tmv.
Kun maahanmuuttokriittisyys-vaalit teemakin meni pieleen eikä pääministeri-vaalit teemakaan enää hämännyt ketään.

Samuel Virkiö

Pitäisi taivuttaa nämä asiat rautalangasta ja kertoa muutamalla yksinkertaisella lauseella. Ei suuri yleisö jaksa lukea mitään missä on tekstiä enemmän kuin tissinkuvia.

Mikko Niskasaari

Propagandan tekeminen EU:n liittovaltion puolesta on raskasta, henkisesti hyvin kuluttavaa työtä. Pitää tuottaa päivittäin aineistoa siitä, kuinka Suomi on itsenäinen maa, joka itse päättää mihin EU:n toimeen se osallistuu.

Jos vastoin kaikkia todennäköisyyksiä joku suomalainen poliitikko kuitenkin aikoo käyttää sitä paljon puhuttua itsenäisyyttä, on salamana lobattava lehdet, netti- ja prittiversiot täyteen otsikoita mallia "Öykkäri-Suomi tapaa tänään euromaat".

"EU-asiantuntija" Teita Tiilikaisen työ on raskasta. Päivästä toiseen hän joutuu selittmään kyynisille toimittajille, kuinka Suomen itsenäisyys toteutuu hienoimmin, kun edustajamme tekevät vastaan sanomatta, mitä isot määräävät. Ainakaan minä en Teijan asemassa tietäiasi, kummasta peilistä katsoo vastaan minä, kummasta EU:n komission puheenjohtaja.

Kysymys EU:n vakuusrahaston summa korottamisesta on yksinkertainen. Näin yksinkertainen:

Haluatko, että Suomi maksaa Kreikan ja Irlannin (ja Portugalin ja...) ottamat lainat Saksan ja Ranskan pankeille; näiden bisneksistään jo saamiensa jättivoittojen lisäksi?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mikko Niskasaari,

aivan varmasti se on raskasta. Kun aineisto on niukkaa eikä ilmiselviä valeita kehtaa esittää (liian usein) niin...

Marko Vähäpesola

Tässä maassa ei voi tuntea muuta kuin pahaa oloa. Miettiessä kaikkea sitä mitä on uhrattu Euroopan ns. hyvinvoinnin eteen on kaikki pois meiltä itseltämme. Euroopan Unionin hyvinvointi on päättäjillemme niin iso asia, että ovat unohtaneet syntymämaansa ja sen oman kansan. Mielestäni suuri osa päättäjistämme ei ole enää suomalaisia! Ainoa asia minkä he ovat osanneet tehdä maassamme hyvin on kansan vieroittamisen kansallistunteesta. Suomen päättäjät ovat olleet koko EU:n aikana vieraan vallan sopuleita, koneita, tuottaen ainoastaan partisaanien tavoin tuhoa kansan sydämmessä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Marko Vähäpesola,

tässä maassa voi tuntea kansallisylpeyttä yhä!

Olen juossut vaalihommissa pitkin koti-Suomea ja vielä tässä katajaisessa kansassa taistelutahto kytee.

Niin moni, nuori ja vanha, sanoi minulle IPUsta -Tämä se on minun ryhmä!

Etelä-Savon toinen IPU-ehdokas Sinka Viisala puolestaan kertoi käynnistään Mikkelissä järjestetyssä seniorien vaalipaneelissa, että eläkeläiset ovat aivan kuumana ja vihaisia. Olivat kysyneet tiukkoja kysymyksiä ehdokkailta, ja ottaneet esiin myös perustuslain muutosesityksen.
- Hyvin valistuneita ja tietoisia eläkeläisiä, sanoi Sinka.

Vihreiden Heli Järvinen (joka äänesti perustuslain muutoksen hyväksymisen puolesta) ehätti sanomaan paneelissa, että kyse on vain kosmeettisista muutoksista.
Sinkan mukaan Järvistä ei kuitenkaan selvästi uskottu. Tajuaahan sen pöljempikin, että jos kyse on kosmeettisista muutoksista, puhutaan lakikielen/lain selkeyttämisestä tmv., ei lakimuutoksesta.

Ja miksi lakia muutetaan, jos sillä muutoksella ei ole merkitystä?
Mikä logiikka siinä on?
Jos siinä on kansanedustajan mielestä logiikkaa, niin voidaan epäillä kansanedustajan käsityskykyä.

Satuin myös paikalle kun eräässä kahviossa oli alkamassa hartaustilaisuus. Koska heillä ei ollut teemaa kokoontumiselle, ehdotin että he rukoilevat siunausta ja varjelusta Suomelle ja jaksamista suomalaisille (kerroin samalla perustuslain muutosesityksestä).

Osa oli jo kuullutkin aiheesta, ja tilaisuuden vetäjä sanoi että -Paljon pahoja lakeja on tullut ja tulossa.

Minulle jäi mukava tunne siitä, että heidän rukouksillaan ja pyynnöillään on positiivinen vaikutus ja Suomea varjellaan: koska he toimivat tavalla, joka on heille voimaa antava ja tärkeä, koska he ottavat kantaa toimimalla.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

"tässä maassa voi tuntea kansallisylpeyttä yhä!"

Niinpä.

Ja yllätyksenä varmaan monille niin Helsingin lähiöistäkin löytyy myös tuota aiemmin mainittua yhteisöllisyyttä.
Joo toi meidän ei ole ehkä kallein ja trendikkäin asuinalue, mutta porukka tuntee toisensa, mummot ovat asuneet tuolla jo vuosikymmenet ja monet muutkin, ja yleisilmapiiri on positiivinen. Kauppamatka menee tuttuja moikkaillessa. Ollaankin mietitty että tämä on omanlaisensa kyläyhteisö.

Vaikka ollaan Helsingissä jossa kuuluisi olla kylmää, kolkkoa ja yksinäistä ;)

Rug Head

Periksi ei anneta! Koskaan! Tämä on hyvä muistaa.

Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Tämä asia on eräillä
eurofiileillä edessä aivan kohta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suomen päättäjät ovat Bilderberg-eliitin sätkynukkeja. Nämä talouskriisit on luotu täysin tarkoituksellisesti. Päättäjämme toimivat maailmaneliitin ohjeiden mukaan. Riikka on oikeassa. Kumma kun poliitiikkojen korvat eivät irtoa valehtelusta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Stubbi ja Katainen tietävät hyvin totuuden. Koko kupletin juonen.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Saa nähdä mitä saavat palkkioksi tästä maanpetoksesta,
onko virka valmiina sitten EU:ssa tai jossain isossa yrityksessä. Varmasti oma selusta on turvattu.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Stubbilla on varmasti virka varattuna maailmaneliitin palveluksessa. Ei kuitenkaan Suomessa.

Tommi Mäkinen

Ihmetyttää että tää yleensä on laillista? Suomi on takaamassa Saksan, Ranskan, Britannian ja muiden Euroopan suurten maiden pankkien yli tuhannen miljardin euron vedonlyönnit, jos oikein hokasin??? Eikä muuten J.Katainen oo enää jaksannu vastata mulle ku kysyin asiaan liittyen eilen että "Eikös tämä ole ihan NWO-agendaa jolla valtiot ajetaan konkurssiin IMF:n pakkolainan avulla?
Esim. Puolan johto ei suostunut IMF:n lainaa ottamaan eikä sikapiikkirokotetta ja kuinkas sitten kävikään? Noh "tapaturmassa" kuolleiden tilalle tulleet henkilöt ottivat IMF:n lainan sitten kahdessa viikossa.." En kyl ihmettele että loppu s.postit, mut outoo että taataan pankkien busineettei..

Rug Head

Ihmettelinkin koko onnettomuutta aikoinaan. Outoa, että Puolan johto ei
tajunnut sitä, että IMF:n laina ei ole vapaaehtoista missään nimessä!

Tommi Mäkinen

Se oli erittäin outo "onnettomuus"
Hautajaisissa ei kaksoisveli ollut tunnistanut veljeään arkussa?
Näinköhän sitä kukaan uskaltaa ees enämpi tutkia ettei joudu taas "onnettomuuteen"?
Jenkeissä todella monet ketkä ollut 9/11 -dokkareissa todistajina kans joutunu näihin mystisiin kuolemiin.
Must se on aivan selvä että jenkit aika isosti mukana koko 911showssa, joten aivan turha odottaa mitään uutta tutkintaa..
Ainoastaan Staralehti on uutisoinut nykyään siitäkin että WTC7 ehkä räjäytettiin. Siihen ei ees osunu mikään eikä muuta ku pari pikku toimistopaloa ja sen takia teräsrunkoinen pilvenpiirtäjä romahti vapaan putouksen nopeudella, moido!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tommi Mäkinen,

ei se olekaan laillista. Maastrichtin sopimus kieltää sen, samoin Lissabonin sopimus.

Ilman luovia tulkintoja kuten että pankki"kriisi" on luonnon onnettomuus/mullistus, ei takauksia olisi voitu tehdä.

Tommi Mäkinen

no voi *****. Onpahan pitäviä soppareita ku voi rinnastaa pankkikriisin luonnonmullistukseen?? Pankit heikos hapes eli vaik maanjäristys? Viisaat miehet päättäny että näillä mennään..

Marko Vähäpesola

Riikka Söyring,

Voida pahoin, kun tietää mitä kaikkea on pois annettu kansallisesta omastamme on kai ihan luonnollinen olotila. Kansallisylpeyden tunteminen ei onneksi ole päättäjiemme ja Euroopan Unionia nuoleskelevien pettureiden päätettävissä. Kuitenkin jo liian kauan, ovat he valtaeliitin ominaisuudessa median välityksellä antaneet ymmärtää, että kansallisvaltioiden aika on ohi. Koko Unionin järjestelmä perustuu tsunamin tavoin kaiken itsenäisen rakennetun tuhoamiseen. Onhan selvää, että vuosia ihmisen mieleen kohdistuvan paineen ja aivopesun jälkeen heikommat antavat periksi. Mielestäni liian moni on antanut periksi, koska se sama politiikka on saanut jatkua. Osoittaahan jo maassamme tehdyt kyselyt hallituspuolueiden kokoonpanosta ihmisten tietämättömyyden. Melkein voisin sanoa, että suoranaista välinpitämättömyyttä se osoittaa mutta en sano niin, koska moni kamppailee jo tavallisen arjen vaikeuksien kanssa. Silti juuri tämä ns, välinpitämättömyys antaa valtaeliitimme rauhassa toteuttaa EU:n politiikkaa maassamme. Luottamus pitää ansaita ja lupaukset pitää, mutta valtionjohtomme taholta mikään ei ole pitänyt. Mitään niin pahaa emme ole tehneet, että ansaitsemme tälläiset päättäjät.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

"Kansallisylpeyden tunteminen ei onneksi ole päättäjiemme ja Euroopan Unionia nuoleskelevien pettureiden päätettävissä"

Hieno lause! Juuri näin

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Marko Vähäpesola,

ymmärrän mitä sanot, ja kauan se on jatkunut:

Kalevi Sorsa vuonna 1992 ilmestyneessä kirjassaan UUSI ITSENÄISYYS, luku Kovalla markalla pehmeään yhteiskuntaan, sivu 134:
"Euroopan yhdentymisprosessia ei enää pysähdytä mikään, eivät edes kansanäänestykset."

"Lopulta on selkeästi ymmärrettävä, etteivät tämän päivän sosialistipuolueet enää ole työväestön luokkapuolueita. "

"Suhteessa EY:hyn tulee Euroopan sosialidemokraateilla olla päämääränä järjestön muuttaminen aikaisempaa demokraattisemmaksi ja samalla Euroopan muuttaminen aikaisempaa sosialistisemmaksi. EY:n suurimpana poliittisena ryhmänä sosialidemokraateilla ja sosialisteilla on mahdollisuus merkittäviin aloitteisiin ja saavutuksiin ennen kaikkea näillä alueilla."

Sivu 239:
"Eurooppalaisuus avaa huikaisevan tehtäväkentän. Integraation vaaliminen liittyy luontevasti vasemmiston perintöön. Tämän hetken suuri tehtävä on varustaa EU (ja Eta) päätösvaltaisilla demokraattisilla elimillä."

Sivu 245:
"Toisaalta valtiosäännön uudistus lisää ratkaisevasti hallituksen toimintamahdollisuuksia. Hallitus ei enää tarvitse työmarkkinajärjestöjen ja opposition tukea."

Sivulla 261:
"Julkisen sektorin tehostaminen on uusi tehtävä. Se on kehitettävä kilpailukykyiseksi yksityiseen sektoriin nähden. Tämä on nimenomaan sosialidemokraattien tehtävä, koska kukaan ei epäile heitä julkisen sektorin romuttamis- ja yksityistämispyrkimyksistä."

Mukana ovat olleet kaikki puolueet. Ja ay-liikkeen johto.

Emme ole tätä pahuudellamme ansainneet, henkisellä laiskuudella ja alistumisella kenties. Sitäkin epäilen.

Sama politiikka jatkuu, koska se on rakenteissa: korruptio, läpinäkymättömyys, jääviysongelmat. Mutta myös, koska hallitukset ja eduskunnat vaihtuvat vaan eivät lakeja muokkaavat virkamiehet.
Ja kuitenkin virkamieskunnassa on joukossa rehellisiä, tyytymättömiä ihmisiä.
Ja niitä, jotka ovat tajunneet että heidätkin tipautetaan reestä heti kun mahdollista.

Siksikin on yksilön (ja yhteiskunnan) turva oikeanlaisessa yhteisöllisyydessä (jollaisesta sink d tuolla ylempänä puhuu). Nippua on vaikeampi taittaa kuin yhtä erillistä, yksinäistä kepakkoa.

Tuetaan heikompia, ollaan ihmisiksi. Tehdään hyvää, eikä vain nurpateta näreen takana.

Jari Vuorinen

"Aina kun Moody's tai jokin muu luottoluokituslaitos alentaa Kreikan, Irlannin ja Portugalin luottoluokitusta, se nostaa rutkasti Kreikan, Irlannin ja Portugalin ottamien luottojen korkoa".

Maksammeko me omalla vakausrahaston osuudella siis KORKOJA ??!!

Ja jos me nyt sitten jenkkilän varassa ollaan luottoluokituksien osalta ,niin selväähän se on ,ettei pelaamisen mahdollisuutta voida sulkea pois.Vaikuttaa enemmänkin todennäköisemmältä.

Makanismi voisi olla siis näin yksinkertainen.

Luottolukitus ylös --->Korot alas --->Jorgokset nostamaan halpaa pelirahaa(tai ketkä tahansa muutkin ökyrötöstelijät)--->Luottoluokitus alas --->VAKAUSRAHASTOLTA RAHAA --->Sama kierros uudelleen ---> ?

Kuinka monta kierrosta voidaan mennä,enenkuin peli vihelletään poikki ja kenttä lanataan.Ei kovin montaa.

Näyttää päivänselvää,että me maksammekin keinottelua ja korkoja.

Emme siis todellisuudessa vie Eurooppaan mitään sellaista rahaa mikä loisi "vakautta".

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Niinpä luomme vaan lisää velkaa, miten velka voisi vakauttaa tai luoda vakautta. Ja sitä rahaa ei edes sijoiteta esim. maamme kehittämiseen josta voisi myöhemmin poikia jotain. vaan ihan pankkien sponssaamiseen.

Tää on kyllä niin pimeä suunnitelma että harvempi tuollaista keksisi.

Samuel Virkiö

Pirulla on aikaa suunnitella näitä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jari Vuorinen,

"Näyttää päivänselvää,että me maksammekin keinottelua ja korkoja.

Emme siis todellisuudessa vie Eurooppaan mitään sellaista rahaa mikä loisi "vakautta"."

Hyvin summattu.

Vakaus ei synny velkaa ottamalla. Tämän pitäisi olla tuttu juttu kelle tahansa velkaiselle.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Lukekaa kirjat ; Steinhauser: EU huomispäivän Super Neuvostoliitto
ja Sven Olof Jakobsson ; Salainen Asiakirja No 1 sekä Salaseurojen Käsikirja.
Kyllä tekee pahaa kun Väyrynenkin jo sanoo , että se on merkityksetön asia jos ja kun Suomen Perustuslakiin kirjataan Eu jäsenyys.
Samalla kun hän arvostelee Soinia.
Pelleksi ryhtyminen on vakaalle Väyrysellekin vähemmän kunnianarvoisaa, pysyisi totuudessa, niin säilyisi uskottavuus.
Kabineteissa kuiskinta on asia erikseen. Siellä varmaan viihtyy myös hänen entinen avustajansa Eu myönteinen parlamentaarikko Riikka Manner.
Jos se kirjaus on Perustuslaissa tarvitaan EU:sta eroamiseen Perustuslain säätämisjärjestyksessä käsittely, eli kaksilla valtiopäivillä tai kiireelliseksi julistaminen.
Vai väittääkö lakiesityksen hyväksynyt eduskunta jotain muuta.
No sentään äänestettiin ja seuraava eduskunta ratkaisee tuonkin lain käsittelyssä, hylkäämisestä tai hyväksymisestä.
Hyvä kirjoitus jälleen Riikalta.
Mutta kun tuo kansa on niin laiskaa äänestämään!
Ne syö makkaraa, juo kaljaa ja katsoo halpoja TV ohjelmia , eivät lue kirjoja enää entiseen malliin.
Kotikasvatuksessa suuria puutteita.!

Viliho Seppäin

Kontisen Jaakolle

"Lukekaa kirjat ; Steinhauser: EU huomispäivän Super Neuvostoliitto"

No luenhan mie jos kerrot mistä esim. tuon kirjan löytääpi?

Olen sitä hivenen etsiskellyt vaan ei löydy.

Rapparimuumioiden kammioista teos löytynee pränikkänä ja varsin monilukuisena lie, ellei ole kulunut jo loppuun grillinlämmityspuuhissa. Pelkurit ja puusilmät.

----------------------------------------------------------------------

Tuo kirja on vähän sama kuin joskus eräs kaverini sanoi eskimoista, kun piti heitä mielikuvitusolentoina:

Heitä on varmasti olemassa kun heistä puhutaan, mutta livenä heitä on nähnyt vain ani harva.

----------------------------------------------------------------------

ELi missä on tuo kirja? Ostan sen het jos joku myy. Myytsie? Vai vaihdatko johonkin? Vai kerrotko mistä sen saa?

----------------------------------------------------------------------

Käynnissähän on hiljainen sota jossa ammuksina on digitaaliraha/digitaaleissa sinkoileva tieto.

Toista NE käyttävät pääaseenaan, toisen hallintayrityksistä taas seuraa ennenpitkää sellainen polkka että ei paremmasta väliä.

Ja lopuksi: Toivoa EI tule menettää. Virta ei katkea jos toivo pidetään. Eväitä ne on pienetkin eväät.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mikko Niskasaari,

Muutama perusohje:
- nauhoittakaa uhkailupuhelut, jos se on suinkin mahdollista (kts. http://www.mikkoniskasaari.fi/node/104 Kirjoituksessa näkyy, miten armottomia nauhat ovat)
- lopettakaa puh.keskustelu mahd lyhyeen mihin tahansa syyhyn vedoten ja antakaa sähköpostiosoite. Jos sinne postia tulee, teillä on todisteet uhkailusta.
- julkistakaa uhkailijoiden nimet ja puheet. Säälittä.

Olemme allekirjoittaneet Eurooopan ihmisoikeussopimuksen jo 21 vuotta sitten, mutta edelleen Suomen kansalta puuttuu EIS:n 14 artiklan takaama oikeusturva viranomaisten, erityisesti poliisin mielivaltaa ja rikoksia vastaan. Rosvoja ei Suomessa saada tuomiolle, mutta julkinen häpeä heille on mahdollista järjestää. Järjestetään

-------
Hyviä neuvoja.

Tiedätkö, silti minulle tuli myötätunto sitä soittajaa kohtaan. On varmaan kamalaa olla puun ja kuoren välissä, ihmisenä olemisen ja viran välissä.

Vaikka hän olikin selvästi vihamielisen kuuloinen, olin aistivinani myös hätäännystä. Mahdollisesti oman maailman järkkymisen takia, mahdollisesti muusta syystä.
Hän lie tuntenut itsenäs uhatuksi, ja siksi otti yhteyttä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kehoitan kaikkia lukemaan kirjan:Toisenlainen totuus Kosovosta.
Tämän kirjan suomalainen valtamedia vaikeni kuoliaaksi.
Nato syyllistyi raskaisiin sotarikoksiin serbisiviilejä kohtaan.
Nato menetti todellisuudessa kymmeniä lentokoneita. Apache-helikopterit pudotettiin ohjuksilla(serbit). Kosovo ja Serbia kylvettiin täyteen uraaniammuksia. Italialaisia rauhanturvaajia on jo sairastunut ja kuollut.

Jugoslavian tv-näytti kuvia mm.pudotetuista Tornado-hävittäjistä. Serbit surmasivat liitoutuneiden erikoisjoukkojen sotilaita. Serbit demonisoitiin tarkoituksella.

Maailmaneliitin tarkoituksena oli provosoida Serbia sotaan asettamalla sille mahdottomat rauhanehdot. Rauhansopimus olisi merkinnyt Serbian itsenäisyyden menetystä ja maan miehittämistä. Juonittelun päätarkoitus oli siepata Kosovon ja Serbian rikkaat luonnonvarat monikansallisille yhtiöille sekä opetuksen antamista itä-euroopan työläisille.

Jugoslavian ilmapuolustus oli tehokas. Naton oli pakko siirtyä terrorikampanjaan.

Sodan ensimmäinen uhri on totuus.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Markku Perttula,

laitatko tarkemmat tiedot Kosovo-kirjasta tänne.

Itsekin lukisin mielelläni. Kuulostaa nimittäin siltä, että kirja esittää todisteet sille mitä itse olen tuumaillut.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vilho Seppäin,

Dr. Karl Steinhauser: EU, huomispäivän super-Neuvostoliitto
julkaisija Totuus ry, ISBN 951-97105-0-7 (1994)

muita Steinhauserin kirjoja:

Die Legale Mafia - Laillinen mafia
Tosikertomus hallituksen, puolueiden, ammattiyhdistysten, kirkon, taiteen ja tiedotusvälineiden vallan yhteenkietoutumisesta (1990)

Des TeufelsFunktionäre - Pirun toimihenkilöt
Tosikertomus johtavien poliitikkojen salaisista yhteyksistä koko maailman vapaamuurareiden lailliseen mafiaan ja korkeiden kirkollisten henkilöiden antikristillisestä salaliitosta julkisen mielipiteen muokkaajien kanssa (1991)

Who is Who Ohne Maske - Kuka kukin on ilman naamiota.
Tosikertomus politiikan, talouden, tieteen, kirkon, taiteen ja tiedotusvälineiden johtohahmojen piilo-osallistumisesta salaisiin toimintoihin oman maan saattamiseksi anonyymin maailmanvallan alaiseksi (1992)

-----------

Nils Eriksson: Operaatio Valco-Salora
eli kuinka elektroniikkateollisuus sosialisoitiin: väärinkäytöksiä, viinaa, korruptiota ja pimeitä tilejä sekä puoluetoimintaa
Kustannuspiste Oy, ISBN 951-95489-1-2 (1979)

Demareilla aika iso rooli operaatiossa

-----------

Martti Valkonen: Sananvapaus kauppatavarana
eli kuinka julkinen sana manipuloi ja miksi
kustantaja Suomalainen Matkaopas Finnish Guidebooks Oy (2003)
ISBN 952-9715-20-X

------------

Pentti Sainio: Operaatio Ahtisaari
eli kuinka ja miksi Ahtisaaresta leivottiin median avulla presidentti
sekä YK-lahjusjunasta.
kustantaja Gummerus Kirjapaino Oy (1993)
ISBN 951-884-140-3

-------------

Hannu Yli-Karjanmaa: Valtiot ja terrorismi
jossa selvitellään kuinka valtiot käyttävät terrorismia omien kansalaistensa hallitsemiseen, tekosyynä sotilaallisiin interventioihin jne
kustantaja Multikustannus (2008)
ISBN 978-952-468-177-3

--------------
Itsenäisyyspuolueen/Vapaan Suomen Liiton kautta saa seuraavia kirjoja (hinnat 10-22 e/kpl, sis.postituksen):

Itsenäisyydestä on kysymys. Vaiettu totuus EU:n perustuslaista
Ilkka Hakalehto - Antti Pesonen (2005)
ISBN 952-91-8256-2

Epäluottamuslause hallituksen EU-politiikalle. Raportti Suomen EU-jäsenyyden kohtalokkaista seurauksista
Ilkka Hakalehto - Veli Karhu (1994)
ISBN 952-90-5752-0

Keijo Korhonen: Itsenäisyyden lyhyt historia ja EU-Suomen koko kuva
kustantaja VS-kustannus (2007)
ISBN 978-952-92-1736-6

sekä kirja jonka ensimmäisen painoksen Kokoomus osti pois markkinoilta heti sen ilmestyttyä. Kirja valottaa Helsingin asuntopolitiikkaa (miksi Helsingissä on asuntopula), metrokavalluksia sekä poliittista rötöstelyä mm. KRP:n poliisitutkintapöytäkirjoin ja muihin vastaaviin asiakirjoihin nojaten.
Pääosassa Raimo Ilaskivi, Harri Holkeri, Erkki Tuomioja sekä lukuisat valtamedian päätoimittajat eli

Eero Taivalsaari: Lahjottu Helsinki
kustantaja Kansalaisten yhteistoimintaliike (1988) 2.painos
ISBN 951-99995-3-1

----
Myös kirjastoista tietty kannattaa kysellä.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Kiitos kirjavinkeistä, pitääkin ottaa muutamia hankintalistalle.

Tuolla aiemmin mainittu Salainen asiakirja nro 1 oli se kirja joka sai minut avaamaan silmäni, joku sitä suositteli jossain keskustelussa ja tilasin sen sitten. Ja kun sen luin niin kyllä sanotaan että maailman kuvani järkkyi ja taisi viikko mennä että verenpaine tasaantui :D

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hei Riikka. Kirjan on toimittanut Laine Jarmo. Julkaissut Fenix-kustannus v.2000.
Ps.älä usko Hesaria..
Kirjassa on vakuuttavat todisteet.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Markku Perttula,

kiitos kirjatiedoista. Kyllä sen totuuden jäljille yleensä paremmin pääsee lukemalla mahdollisimman laajasti aiheesta (jos ei pääse tapahtumapaikalle puhumaan ihmisten kanssa) ja vertailemalla saatua tietoa.

Arvelen, että näissä asioissa on se sama perusongelma: ihminen arvostelee muita/tapauksia omien kokemustensa pohjalta so. kiltin on vaikea uskoa suunnattomaan pahuuteen koska ei itse koskaan tekisi jotain tiettyjä asioita. Antelias ei ymmärrä ahneutta motiivina jne

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Olen itsekin metsästänyt TOISENLAINEN TOTUUS KOSOVOSTA-kirjaa pitkään, mutta se on ollut jo kauan loppuunmyyty. Ei tunnu löytyvän mistään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE

Voiko EU:sta erota?

Yleisötilaisuus Outokummun kaupungintalon kahviossa
osoite Syrjäkatu 12
sunnuntaina 27.3.2011
klo 14 - 17

Keskustelun alustavat Itsenäisyyspuolueen kansanedustajaehdokkaat
Markku Henneken (Pohjois-Karjala),
Martti Pohjolainen (Pohjois-Savo) ja
Riikka Söyring (Etelä-Savo).

Tilaisuuden järjestää Äes-yhdistys
Tiedustelut puh. 040 758 4255
Vapaa pääsy!
Tervetuloa!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE

ERVV, EVM, EVVK? - EU-talouden kriisijärjestelyistä kansankielellä

Mistä EU-talouden kriisijärjestelyissä on kyse? Mitä ne merkitsevät Suomelle?

Avoin keskustelutilaisuus ke 6. huhtikuuta klo 13.30-15 Mikkelissä hotelli Vaakunan auditoriossa (Porrassalmenkatu 9).

Valtiovarainministerin neuvonantaja, neuvotteleva virkamies Martti Salmi kertoo EU-neuvotteluiden taustoista, tekee selkoa ERVV:stä eli Euroopan rahoitusvakausvälineestä ja EVM:stä eli Euroopan vakausmekanismista ja vastaa kysymyksiin.

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilu klo 13 alkaen.

Tervetuloa keskustelemaan!

Tilaisuuden järjestää Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotus

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kaappaavatko armeija ja poliisi vallan, kysellään Suomen Kuvalehdessä

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/varoitus-v...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

CIA se loi koko Kosovon kriisinkin. UCK on CIA:n rahoittama ja kouluttama.

Markus Lehtipuu

"Hannu Yli-Karjanmaa on vasemmistolainen salaliittoteoreetikko,joka puhuu puuta heinää kirjassaan,jonka minäkin olen lukenut, USA se on "suuri saatana" joka paikassa."

Käsittääkseni Yli-Karjanmaa kritisoi yhtä lailla Venäjän/Neuvostoliiton touhuja, ja esim. Stalinin valheita ja petoksia.

USA ei liiku oikeisto-vasemmisto-akselilla, eivätkä salaliitot liity muutenkaan oikeisto-vasemmisto-akseliin.

Tämän ymmärtäminen on ensimmäinen askel ihmiskunnan suurimpien kysymysten tajuamiseen.

Tervetuloa/menoa tutkimaan AVOIMESTI!

Tuomas Hako

Yli-Karjanmaa on Suomi-Tshetshenia -seuran johtaja ollut aikoinaan monta vuotta. Nyt kun kansa on tapettu, projekti on ilmeisesti telakalla. En tiedä, onko sivusto enää netissä. Kirjassakin on kyllä pitkät jutut Venäjän synteettisestä terrorismista ja sivustollakin on ollut juttua ja löytyy kun etsii. Kirja keskittyy aiheeseen, josta on materiaalia ja onhan USA kiistattomasti maailnman johtava valtio.

Valtaosa toisinajattelusta tulee Jenkkilästä ja materiaali on sen mukaista enemmistöltään. Se on "amerikkalaisvastaista" eli siellä arvostellaan omia. Harmi vain, hallitus taitaa pitää salaa täydellisesti kontrollissa nämä toisinajattelijat ja on soluttanut heidät. Siten materiaali on oikeastaan aivan liian ruusuista ja sekapäistä. Liikaa ufoja ja liskoja versus raakaa todellisuutta. Historia käännetään päälaelleen ja pahat natsit ovat edelleen kaiken pahan takana jne.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Yli-Karjanmaan Valtiot ja terrorismi-kirjassa käsiteltiin myös noita Venäjällä tshetseenien tekemiksi väitettyjä terroritekoja.

Minusta kirja käsittelee synteettistä terrorismia yleensä, ei niinkään USAa, Venäjää tai mitään tiettyä maata.

Toimituksen poiminnat