KissanKulmasta

Kokoomuksen uuskieli ja todellisuus: isänmaan petturit

  • Ilmoitus HS:ssa
    Ilmoitus HS:ssa

KissanKulman emäntä on lähes mykistynyt röyhkeyden, ilkeyden, itsekkyyden, ahneuden ja ylimielisyyden edessä jota arvopuolue Kokoomus -tai lähinnä sen johto- edustaa.

Kokoomus kutsuu kansalaisia osallistumaan seminaariin, jossa on määrä keskustella perustuslain muutosesityksestä HE 60/2010.

Kokoomus tosin puhuu perustuslain uudistamisesta, ilmeisesti se kuulostaa kivemmalta. Tai bobit ovat bobittaneet neuvon. Maksusta tietenkin.

Jutun juonihan on yksinkertaisesti se, että perustuslakiin kirjataan Suomen olevan Euroopan Unionin jäsenvaltio. Käytännössä se merkitsee sitä, että Suomi menettää itsenäisyytensä ja liittyy osavaltion statuksella Euroopan Unionin liittovaltioon.

Mutta lakiin on sorvattu myös jatkotoimenpiteet mahdollistava pykälä: tuo "toimivallan siirto Euroopan Unionille, kansainväliselle toimielimelle tai kansainväliselle järjestölle" voi tarkoittaa EU:ta tai YK:ta tai se voi olla vaikka pankkikartelli. Todennäköisesti onkin pankkikartelli, kun ajattelee miten ahkeraan VM Jyrki "Velkatalkoo-Jykä" Katainen juoksee pankkiireja kumartamassa ja velkaannuttaa Suomea minkä ehtii. 

Asiaa ei määritellä laissa sen tarkemmin. Kunhan on kansainvälinen toimielin, niin Kokoomukselle kyllä passaa luovuttaa Suomen itsenäisyys.

Koska sanamuoto on moniselitteinen/-tulkintainen, voidaan spekuloida myös sillä vaihtoehdolla että jos syntyy globaali maailmanhallitus, on perustuslain "uudistuksella" jo valmiiksi poistettu laillinen este ja Suomen siirtyminen uuteen alamaisuusasemaan voi tapahtua vaivatta.

Tärkeä "uudistus" on myös poikkeustilalain julistamisen helpottaminen. Epäilemättä pykälä on tärkeä, koska kun Suomen kansa ymmärtää joutuneensa "kansainvälisen toimielimen" velkaorjuuteen ja verovasalliksi eliniäkseen sekä menettäneensä oikeutensa vapaina kansalaisina ja kansana, saattaa nöyrältäkin rokka kiehahtaa yli.

Ymmärrättekö te? Suomen itsenäisyyttä ollaan luovuttamassa pois!

Meidän päätäntävaltaamme meidän omista asioistamme ollaan luovuttamassa pois!

Kysymättä meiltä asiasta kansanäänestyksellä. Kysymättä, haluammeko luovuttaa Suomen vieraiden käsiin.

 

HE 60/2010 - Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Suomen perustuslain muuttamisesta

Esityksen pääasiallinen sisältö

Pääministerin asemasta Suomen edustajana Euroopan unionin toiminnassa ehdotetaan säädettäväksi perustuslaissa.

Lisäksi perustuslakiin otettaisiin nimenomaiset säännökset Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa ja toimivallan siirrosta kansainväliselle toimielimelle.

Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen osoitettaisiin pääsääntöisesti valtioneuvostolle.”


1 §
Valtiosääntö

Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen.

66 §
Pääministerin tehtävät

Pääministeri edustaa Suomea Eurooppa-neuvostossa ja valtion ylimmän johdon edustusta vaativassa Euroopan unionin muussa toiminnassa.

94 §
Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen

Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä. Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.


95 §
Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen

Valtiosopimuksen ja muun kansainvälisen velvoitteen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset saatetaan voimaan lailla. Muilta osin kansainväliset velvoitteet saatetaan voimaan asetuksella.

Lakiehdotus kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta käsitellään tavallisen lain säätämisjärjestyksessä. Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.


Lähde: 30.1.2011 Eduskunnan www-sivusto - http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/he+60/2010

Huomioitavaa!

Pykälä 94 – ei mainittu kenen äänten enemmistöstä on kyse
Pykälä 95 – mainittu, että äänten enemmistö koskee eduskuntaa

YHTEENVETO:

Perustuslain uudistaminen mahdollistaa Suomen liittämisen kepein toimin esimerkiksi EU-liittovaltion osavaltioksi tai Naton jäseneksi. Mahdollistaa EU:lle verokanto-oikeuden siirtämisen kokonaan tai osittain.

Ja tämä Kokoomus-jengi kehtaa riiputella Suomen leijonaa kotisivuillaanja mainoksissaan.

Muu Arkadianmäen valtapuolue-porukka ei edes uskalla hisahtaa asiasta Suomen kansalle, joita herrojen ja rouvien kansanedustajien on määrä edustaa. Sillä lailla!

En normaalisti kiroile pahemmin, mutta nyt poistun hetkeksi takahuoneeseen rähisemään yksikseni. Niin paljon minua suututtaa.

 

ps. jos tuli äkkiä asiaa kansanedustajallesi niin etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

Eduskuntaryhmille posti menee osoitteella eduskunta@eduskunta.fi

---------------

lisäys: liitän tähän nimimerkki uurijan selventävän huomautuksen:

"Ehdot, joilla Suomi EU-jäseneksi liittyi, olivat yli kymmenessä yksilöitävässä kohdassa ylikansallisen päätöksentekovallan ulottamista Suomen oman, perustuslailla sementoidun päätäntävallan yli.

Ainoa laillinen tapa jäsenyyden hyväksymiseksi olisi ollut perustuslain muuttaminen kaikkien kymmenen kohdan osalta.

Voimassa tuolloin olleen valtiopäiväjärjestyksen 67. kohdan mukaan olisi perustuslain jokaisen kohdan muuttamisesta pitänyt päättää 5/6 osan enemmistöllä ja jättää asia sitten lepäämään.
Vasta uusissa vaaleissa valittu seuraava eduskunta olisi voinut muutokset hyväksyä 2/3 osan enemmistöllä.

Näin ei tapahtunut.

Suomen hallitus, presidentti ja eduskunta tekivät perustuslain vastaisen valtiokaappauksen.

Valtiokaappauksen tekijät eivät ole toistaiseksi joutuneet oikeudelliseen vastuuseen teostaan."

Lue lisää:

Keijo Korhonen: Itsenäisyyden lyhyt historia ja Eu-Suomen koko kuva (sivuilla 76-77).

 

lisäys2: Talouden ammattitappaja http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/elokuvat/2046822/talouden-%E2%80%9Dammattitappaja%E2%80%9D-paljastaa-hallinnan-keinot

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (276 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

http://www.kokoomus.fi/kokoomus/

------
Muistakaa sitten, että kun media/poliitikko sanoo että "tässä vain ratifioidaan jo vallitsevaa tilannetta" niin se on vale.
Niin kauan kuin vallitseva tilanne ei ole kirjattu lakiin, se ei ole laillisesti vallitseva tilanne.

Jos nyt Isänmaan myyminen/luovuttaminen vieraisiin käsiin voi koskaan olla laillista.

Vieras (nimimerkki)

Ovatko he sanoneet perustuslain muutoksesta, että kyse on vain vallitsevan tilanneteen kirjaamisesta lakiin?

..."toimivallan siirto Euroopan Unionille, kansainväliselle toimielimelle tai kansainväliselle järjestölle"...

Mikähän kamikatze-ideologia tällaisten lauseiden sorvaajia ja niiden kannattajia riivaa? Erittäin vaarallinen siirto olisi antaa avoin shekki tällaisille toimielimille.

Mene ihmeessä Riikka seminaariin ja ota selvää, mitä he ovat tekemässä. Vaikka tuskin se siellä selviää, mutta voit ainakin todeta sen, millaisiin kielipeleihin pääsiäismuna on kääritty.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

Heinävedeltä pääsee Hkiin kaksi kertaa vuorokaudessa kun vaihtaa junaa pari kertaa.

Omalla autolla tällä kelillä noin 6-7 tuntia, mahdollisesti jopa 8 tuntia, yhteen suuntaan.

Siksipä olikin taktisesti ovelaa julkaista tuo ilmoitus eilen niin että maakunnista ei monikaan pääse paikalle.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

"Ovatko he sanoneet perustuslain muutoksesta, että kyse on vain vallitsevan tilanneteen kirjaamisesta lakiin?

..."toimivallan siirto Euroopan Unionille, kansainväliselle toimielimelle tai kansainväliselle järjestölle"..."

juu, kyllä vaan. Monastikin. Ja tulet kuulemaan sen vielä usein, myös Kokoomuksen äänestäjien suusta.

Vieras (nimimerkki)

Tämä on kokoomuksen linja suoraan sanottuna. Kansaa kustaan silmään, ja oikein paloletkulla.

http://www.youtube.com/watch?v=yTbdnNgqfs8

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Taitaa olla jo painepesurilla....

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi
Vieras (nimimerkki)

Lieköhän Käteinen ja kumppanit nähneet tätä:

http://www.youtube.com/watch?v=WAyHIOg5aHk

Tuo on siis vain traileri Michael C. Ruppertin haastatteluelokuvasta "Collapse". Suosittelen kaikille, jos haluatte oikeasti tietää mikä on "worst case scenario"...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Toimivallan siirto mille tahansa jopa toimielimeltä itseltään toiselle toimielimelle on mahdollista 2/3 äänin.

Eduskunta voi siirtää valtansa Nuorisosäätiöiden kansainväliselle liitolle 2/3 enemmistöllä, jonka hallitus voi siirtää sen 2/3 enemmistöllä vaikka Venäjän federaatiolle.

Tasra (nimimerkki)

Esityksen pääasiallinen sisältö osiossa kirjoitit " kansainvälisten VELVOTTEIDEN VOIMAANSAATTAMINEN osoitettaisiin(?) valtioneuvostolle." Siinä vastaus pykälä 94.

Siis, onko missään pohjoismaassa yhtä julkeaa maansamyyjä poliitikkoja ja moraalitonta sisaryhtiö markkinataloutta kuin Suomessa? Hävettää niin julmetusti! Julkeudella ei näytä olevan rajaa KOK-puolueessa.

Johannes X (nimimerkki)

Kun katsoo kokoomuksen aiempaa saldoa: lakiesitys sille, että lääkefirmat saavat houkutella lapsia koekaniineikseen ilman vanhempien suostumusta ja että kuolleelta voidaan ottaa elimet talteen ilman erillistä lupaa, tämä tempaus ei kyllä tule minulle yllätyksenä. Urkki oli kuin olikin oikeassa, kun ei laskenut kokoomusta hallitukseen monien vuosiensa aikana. Ja syykin oli selvä: siinä missä Kepu pettää aina, Kokoomus kumartaa aina rahan valtaa samalla puhuen pehmoisia "isänmaallisuudesta", "toivosta" ja "vastuusta". Kumpa ihmiset tajuaisivat tämän nyt vaaleihin mennessä, niin saataisiin nämä hirviöt oppositioon sihisemään.

Totinen ToveЯi (nimimerkki)

"KissanKulman emäntä on lähes mykistynyt röyhkeyden, ilkeyden, itsekkyyden, ahneuden ja ylimielisyyden edessä jota arvopuolue Kokoomus -tai lähinnä sen johto- edustaa.

Kokoomus kutsuu kansalaisia osallistumaan seminaariin, jossa on määrä keskustella perustuslain muutosesityksestä HE 60/2010."

Siis lähes mykistynyt... kun puolue kutsuu keskustelemaan ennen vaaleja? Ainakin pelaa avoimin kortein. Äänestyskopissa voi sitten ottaa kantaa, vai mitä?

vieras (nimimerkki)

kutsu keskusteluun mitä se takaa päätöksestä?
asia päätetty jo muulla tasolla?

katoppa vaikka Stubbia kun on "kuunrelevinaan" kun toinen puhuu
näkee selvästi että ihan sama

näennäis juttuja nää kaverit on koulutettu siihen

Totinen ToveЯi (nimimerkki)

Niin unohtui tämä:

"” HE 60/2010 - Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Suomen perustuslain muuttamisesta "

Ja hallituksessahan ovat myös vihreät?
Eivätkö vihreät kutsu ketään keskustelemaan?

Vieras (nimimerkki)

Viherpuolueen erään edustajan suulla tämän päivän lehdessä ihasteltiin sitä, että perussuomalaiset ovat pilanneet vaalikampanjansa tekemällä jotain niin typerää kuin vaatimalla perustuslakiuudistuksesta pois noita kohtia, joissa EU ja kv-järjestöille annetaan valtaa. Huonosti ajoitettu kommentti ajankohtaan, jolloin perussuomalaisten äänimäärän kerrotaan viimeisimmässä mittauksessa nousseen 16.6 %:iin.

Tasra (nimimerkki)

Valtakunnan alueen muuttamista. Kenelle/minne se muutetaan, mutta siitä päättää äänestämällä silloinen hallitus? Kuri että käskytyshän on samanhenkisessä hallituksessa koskematon. Siitä ei poiketa, jos pääministeri ehdottaa vaikka Lappeenrannan siirtämistä itään. Muut valtioneuvostossa ovat samaa mieltä ja kansa nuolee näppejään näin hienosti peitatulla perustuslain irvikuvalla tehdystä alueen muuttamisesta. Entä omat sisäiset sipoomme?

Allekirjoittaisitko esim. asianajovaltakirjaa alle, jossa valtakirjan oikeudet valtakirjan saaja voi siirtää kolmansille? Sehän on selvää hämäämistä ja rikollista ryöstämistä jne.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Valtakunnan alue "muuttuu" kun se lakkaa olemasta itsenäinen valtio ja¨liittyy suurempaan yksikköön tai jos "kansainvälinen toimielin, järjestö jne" päättää liittää Suomen esim. Ruotsiin tai lohkaisee siitä osan pois.

Visitor (nimimerkki)

"kun se lakkaa olemasta itsenäinen valtio"

"Suomalainen perustuslakinäytelmä ja EU-jäsenyys

Suomalainen perustuslakinäytelmä; miten valtio lakkautetaan – ja vieläpä niin, etteivät edes tiedotusvälineiden toimittajat sitä tajua.

Suomen aika kansallisvaltiona päättyi 1.1.1995 alkaen EU-liittymissopimuksen astuessa voimaan.

Voidaanko valtio lakkauttaa laillisesti?..."

http://www.satanen.com/index.php?k=yleista&sivu=pe...

Herättäjä (nimimerkki)

Ja tämä saatanan kansa! Miten ne uinuvat? Eivät ne herää. Niiltä puuttuu tahto. Äly. Sielu.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Herättäjä,

tokihan kansa uinuu kun mediakin uinuu.

Missä on isot otsikot perustuslain muutoksen todellisesta merkityksestä ja potentiaalisista täystuhon mahdollisuuksista?

Missä analysoiva raportointi?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Eikö tässä nyt ole käynyt ajatusvirhe väärään suuntaan? Ennen tätä muutosta/uudistusta on periaatteessa mahdollista tehdä näitä päätöksiä yksinkertaisella enemmistöllä eli esityksessä esim vallan luovuttaminen on tehty vaikeammaksi, ei helpommaksi?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Maanpetos on siinä, että vallan luovuttamista edes suunnitellaan, enemmistöllä taikka ilman. Kenellekään.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Eikä ole :) Laillisessa järjestyksessä eduskunta voi tehdä mitä kulloinkin huvittaa. Siksi meillä on esimerkiksi ratifioituja ihmisoikeussopimuksia ja EU-jäsenyys (ja toinen näistä on ainakin loistava asia).

Tuo alla kopioimasi rikoslaki koskee sen tekemistä

- väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla tai
- siihen rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti pakottamalla taikka
- valtiosääntöä rikkoen

Mikään ei estä (eikä pitäisikään) ihmisiä suunnittelemasta esim syvempää EU-integroimista kunhan noudatetaan yllä olevia ehtoja. Ja mikään ei estä eduskuntaa muuttamasta rikoslakia, perustuslakia tai kumpaakin kunhan se tehdään laillisesti ja enemmistö edustajista (tai 2/3 enemmistö ja useampi eduskunta) ovat asiasta samaa mieltä. Se tekee meistä vapaan ja demokraattisen maan!

Visitor (nimimerkki)

"EU-jäsenyys (ja toinen näistä on ainakin loistava asia)."

Kumpi?

Linkki vain edelliselle sivulle, aihe on sama...

http://petrisalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59873-na...

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Ihmisoikeussopimuksista minä pidän. EU:n perusajatukset liittyivät myös pysyvän rauhan saavuttamiseen taloudellisen integroinnin avulla mutta jossain vaiheessa ihminen vähän unohtui ja taloudesta tuli valitettavasti se tärkeämpi aihe.

Kunhan sillä vallan luovuttamisella edistetään ihmisten/kansojen hyvää niin ei minulla mitään sitä vastaan ole. Universaalit ihmisoikeudet (ja vaikka ihmisoikeustoimioistuimet) ovat yksi hyvä yritys. Avainasemassa on minun mielestäni tässä se, että osataan yhdistää jonkinlainen minimalistinen globaali lainsäädäntö eri maiden ja alueiden tarkempiin lokaalilainsäädäntöihin. Maan ulkopuolelle luovutettavan vallan pitäisi ensisijaisesti koskea sellaisia asioita, joita voisi tavalla tai toisella universalisoida "koko ihmiskunnalle".

repe (nimimerkki)

Kansalta salaa tai ilman keskustelua jyräämällä ei yleensä mitään hyvää olla saatu.

Miksi ulkoistat vielä pienemmälle porukalle koko maailman ihmisoikeusasiat ja universsalit asiat? Miksi haluat lopettaa kansanvallan? Eikö sinua kiinnosta vaikuttaa niihin ihmisoikeusasioihin ym? Miksi luulet diktatuurin ja jonkun hämäräporukan osaavan hoitaa asiamme puolestamme? Miksi integraatio on hyvä asia? Eikö sen voisi tehdä edes tipoittain ja jättää niihinkin jokin eroamistie ja katumuspykälä? Miksi ei voi olla valtioiden välistä yhteistyötä vapaaehtoisuusperiaatteella ja sopimuksilla?

Miten ihmeessä voit olla niin tyhmä, että annat kaiken vallan jollekin salaiselle vallankäyttäjälle vain siksi, että televisiossa ym. on opetettu juuri sen linjan olevan "hyvän" puolesta toimimista ja muuta sanahelinää on kaadettu niskaan?

Visitor (nimimerkki)

"Ihmisoikeussopimuksista minä pidän."

Ihmisoikeudet vastaan demokratia ja valtioiden itsemääräämisoikeus, näillä siis edetään. Turha kai huomauttaa, että maailman päättävät valtiot käytännössä nauravat isolle osalle ihmisoikeuksista ja EU on etenemässä siihen sakkiin.

EU rauhanprojektina, se oli eräänlainen trolli, enemminkin vitsi, ehkä jotain koomista toiveajattelua ajalla, jolloin sodat ympäri maailmaa ovat pääosin sisällisotia johtuen EU:nkin levittämästä uusliberalismista joka revittää tuloerot, aiheuttaa työttömyyttä ja työssä käyviä köyhiä(working poor) Eurooppaankin muun maailman ohella, heitä varten on sitten tarjolla kriisinhallintajoukkoja yms.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miten ihmisoikeudet paranevat luovuttamalla päätäntävalta pois omista käsistä?

Miten päätäntävallan luovuttaminen pois omista käsistä edistää demokratiaa?

Onko missään tapahtanut edistymistä sellaisen jälkeen?

repe (nimimerkki)

Just. Ja juuri samoille rikollisille, jotka ovat vastuussa maailmanhistorian pahimmista rikoksista.

repe (nimimerkki)

Miten niin "iso porukka"? Kun valtaa siirretään kauemmas, se päätyy yhä pienemmälle porukalle.

Sitäpaitsi ei minareetteja niin vain rakenneta muuallekaan ihan oikeassa elämässä. Se on vaikeaa.

Omasta mielestäni saavat rakentaa tornejaan, kun kerran kirkkojakin rakennetaan ja sun muita valtakunnansaleja. Jos ei minareetteja, puretaan myös kirkot tai muutetaan uskonnottomiksi ja seurakunnille viipaloidaan osa hautuumaata tai laitetaan uusi pytinki pystyyn jonnekin. Tai vuokrataan sitä kirkkoa niille sitä ennen.

repe (nimimerkki)

Kuten sanottua, niin isommalta ryhmältä ei ole kysytty mitään.

Tietysti sivistymättömät massat esim. Afrikan peräkylissä ovat huonoja äänestämään mistään. Meitäkin on tyhmennetty. Silti kansaa tulisi kuunnella. Varsinkin, jos heille saavat kertoa myös muut jotain kuin valtamedia. Et kai usko, että Euroopassakin vieläkin olisi syytä antaa kaikki valta jollekin "demokraattisesti valituille" puoluejyrille, joista muutama napamies päättää kaiken, mitä Bilderberg määrä sekä jotain pientä itse? Luuletko tuon jengin ajavan ihmisoikeuksia, vaikka se niistä puhuu kovasti tai ainakin vielä hiljattain puhui ja vieläkin joissain tilaisuuksissa.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Ajattelin vain kirjoittaa, että aion toki vastata esitettyihin kysymyksiin mutta nyt on pitkän päivän jälkeen niin väsynyt olo, että jätän huomiseksi :)

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

repe:

En oikein tiedä mistä aloittaa kun kommenttissasi on niin paljon virheellisiä ja kärjistettyjä ajatuksia esitetty ikään kuin ne olisivat minun ajatuksiani. Jos otetaan nyt esimerkkeinä vaikka Iran ja Burma, niin kuvittelen, että jos kansa saisi käyttää sitä todellista kansanvaltaansa, niin se äänestäisi sellaisen järjestelmän puolesta, jossa joku heidän oman valtionsa suvereniteetin yläpuolella oleva alueellinen tai maailmanlaajuinen instituutio (kuvitellaan, että vaikkapa jonkinlainen uudistettu YK) voisi olla heidän puolellaan myös silloin kun paikalliset valtaapitävät eivät ole.

Tietysti kaiken pitää olla avointa, tietenkään ei kannata ulkoistaa kaikkea ajattelua vihaisille avaruusolennoille (ai etkö sanonutkaan näin? :))

visitor:

Kyllä, näin ajattelen, universaalisti sovitut ihmisoikeudet kansallisten lakien edellä. Oikeus osallistua päätöksentekoon on sekin ihmisoikeus.

EU:sta niin tarkoitin niillä perusajatuksilla sitä 2. maailmansodan jälkeistä hiili- ja teräsunionia.

Riikka:

Oman kansallisen lainsäädännön yläpuolella olevat velvoitteet toimivat hidasteena sille, että tehdään tyhmiä ja lyhytnäköisiä päätöksiä. Lisäksi ne ohjaavat uutta lainsäädäntöä ja lain käyttämistä asettamalla näille joitakin (minimi-)reunaehtoja. Ja mahdollistavat tietysti (ja ehkä ennen kaikkea) sen, että ihminen voi hakea oikeutta valtion ulkopuolelta tapauksissa, jossa oma kansallisvaltio toimii velvoitteidensa vastaisesti.

Tässä on esim EIT:n päätöstiivistelmät vuodelta 2009:
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/eurooppa/feit/2009/

Teoriassa demokratiaa voisi parantaa esim monen autoritaarisen semidemokraattisen maan tapauksessa niin, että jonkinlaisella YK:n valvontaelimellä olisi viimesijainen valta hyväksyä maiden äänestystulokset ja määrätä tarvittaessa uudelleenlaskennat/uudellenäänestykset. Iranin viime presidentinvaaleissa sellainen olisi varmaan ollut pop.

Ja kaikille:

Tietysti valtaa ei pidä ulkoistaa ellei se johda mihinkään hyvään. Siksi kirjoitinkin sen ehdollisesti, että MIKÄLI, ..., NIIN... Ei meillä toimi hyvin edes kunnallisdemokratia niin ihan turha olettaa, että toimisi kansallinen- tai EU- yhtään sen paremmin. Siinä mielessä tietysti, kun kone on jo rikki, niin päätöksenteon siirtäminen rikkinäiseen koneeseen ei tee mistään parempaa. Minun ajatukseni liittyikin siihen, että ensin pitäisi korjata se kone (tai rakentaa uusi).

Ja Riikalle vielä:

Sori, ymmärsin blogista väärin tuon 2/3-äänestyslisäyksen. Siellä esityksen perusteluissa tosiaan todetaan ihan kuin sinä sanot, että kun ennen piti tehdä poikkeuslakeja niin nyt ei enää tarvitse, eli valtaa on helpompi siirtää muualle.

repe (nimimerkki)

Iranin maltillinne linja ja lähentyminen länttä kohti loppuivat siihen, että se julistetiin pahuuuden akselille. Kansa sielklä on ylpeää ja tuskin haluaa alkaa toistelemaan idioottiloruja USA.n määräyksestä, kuten jotkut suomalaiset usanistit, jotka uskovat kaiken USA:n propagandan ja nauttivat alistumisesta.

Burmaa pidetään Mossadin yhdestä suurimmista riemuvoitoista...

Mika Kuusela

Lönnroth! No, Riikka ajattelee ja sinä et. Siinä se virhe on. Sinä olet koukussa. Sinua on kustu silmään. Mutta, jatka uniasi!

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

EDIT: Nyt kerkesin lukemaan ne perustelut sieltä lähteestä ja pitää myöntää, että olin ymmärtänyt asian tästä blogitekstistä väärin, pahoittelut! Kokonaisuutena tuota tiomivallan siirtopäätöksentekoa kyllä helpotetaan kun aiemmin näitä toimivallan siirtoja tehtiin periaatteessa perustuslain kannalta ristiriidassa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Rikoslain 13. luku: Valtiopetos:

Suomessa valtiopetos on rikos, jolla väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla, oikeudettomasti pakottamalla taikka valtiosääntöä rikkomalla yritetään kumota tai muuttaa Suomen valtiosääntö taikka muuttaa valtiojärjestystä. Valtiopetokseen syyllistyy myös se, joka yrittää väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkailemalla syrjäyttää Tasavallan presidentin, valtioneuvoston tai eduskunnan taikka kokonaan tai osaksi estää niitä käyttämästä toimivaltaansa. Rikoksesta tuomitaan vähintään vuodeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Törkeästä valtiopetoksesta tuomitaan vähintään neljäksi vuodeksi vankeuteen tai elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Valtiopetos on törkeä, jos

1.rikoksentekijänä on Tasavallan presidentti, valtioneuvoston jäsen taikka muu valtion ylimpään poliittiseen tai sotilaalliseen johtoon kuuluva henkilö,
2.rikoksen tekemiseen käytetään aseistettua joukkoa,
3.rikos tehdään ihmisiä surmaamalla tai
4.rikos on poikkeuksellisten olojen vuoksi erityisen vaarallinen
ja rikos on kokonaisuutena törkeä.

Valtiopetoksen valmistelu on rikos, jossa ryhdytään valtiopetoksen tekemiseksi yhteydenpitoon vieraan vallan tai sen asiamiehen kanssa, hankitaan aseita, ampumatarvikkeita tai muita vastaavia esineitä, koulutetaan ihmisiä aseiden käyttöön taikka kootaan tai varustetaan väkeä. Myös sellainen henkilö, joka perustaa yhteenliittymän valtiosäännön väkivaltaiseksi muuttamiseksi, toimii siinä johtavassa asemassa tai, tietoisena yhteenliittymän tarkoituksesta, antaa sille merkittävää taloudellista tukea, syyllistyy valtiopetoksen valmisteluun. Rangaistus on 4 kuukaudesta 4 vuoteen vankeutta.

Laittomaan sotilaalliseen toimintaan syyllistyy se, joka merkittävällä tavalla osallistuu sotilaallisesti järjestäytyneeseen yhteenliittymään, jonka tarkoituksena on vaikuttaa valtiollisiin asioihin. Myös se, joka antaa tai toimeenpanee kyseisen yhteenliittymän sotilaskoulutusta, syyllistyy tähän rikokseen. Rangaistus on sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/1889003...

iitimo (nimimerkki)

Tähän lainkohtaan liittyen olen ihmetellyt, mitä presidentti Halonen teki Afganistanissa Naton johtamien suomalaisjoukkojen vieraana rauhanaikaisena "puolustus"-voimien ylipäällikkönä. Isänmaallisempi ihminen olisi kehottanut "tulkaas pojat kotiin sieltä".
Keskustelin vanhan rauhanturvaajan kanssa tilanteesta ja hänen yksiselitteinen mielipiteensä oli "Emme ole enää rauhanturvaajia, olemme sodan osapuoli, jota paikalliset kohtelevat vihollisenaan". Suomen legendaarinen puolueettomuuspolitiikka on myyty vähin äänin. Siteeraan Kekkosta: "Saatanan tunarit"

Vieras (nimimerkki)

Toisaalta, ketä tahansa ei ehkä kutsuttaisi. Eikä koskaan tiedä, kuka voi vaikuttaa keneen päin.

Vieras (nimimerkki)

Suurten puolueiden sisällä voi vaikuttaa eri tavalla kuin pienten. Ei ehkä äänestämällä, mutta muuten.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suomen rikoslaki, 12 luku: Maanpetos:

Rikoslaki määrittelee maanpetoksen:

....
Maanpetos on teko, johon ei voida syyllistyä kuin poikkeusoloissa. Tämä rajoittaa rikoksen tunnusmerkistöä tuntuvasti. Huomattavaa on, että maanpetoksessa rikoksen muodostaa vihollisen puolella toimiminen. Tämä on tyypillistä kaikille maanpetosrikoksille: Niihin tarvitaan vieras valtio. Sen sijaan valtiopetosrikoksissa rikos kohdistuu yhteiskuntajärjestystä vastaan kotimaisin voimin.

Törkeä maanpetos on maanpetoksen törkeä tekomuoto, josta tuomitaan vankeutta vähintään neljä vuotta ja enintään elinkautinen vankeusrangaistus. Maanpetoksen tekee törkeäksi se, että siinä

1.aiheutetaan vaara valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi taikka
2.muutoin aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa
ja rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Yritys on rangaistava.

Suurin osa aiemmin maanpetoksen nimellä kulkeneista teoista on tarkennettu omiksi rikoksikseen. Näitä ovat

Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen, jossa yritetään väkivaltaa tai ulkomaiden painostusta käyttäen saattaa Suomi tai maan osa vieraan valtion alaisuuteen taikka antaa itsenäisyys osalle valtakuntaa. Ollakseen rangaistava teon on oltava sellainen, että sillä on todellinen onnistumisen mahdollisuus. Rangaistusasteikko on 1–10 vuotta vankeutta, yritys on rangaistava.

Rikoslaki määrittelee maanpetoksen:

Suomen kansalainen, joka Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa

1.liittyy vihollisen asevoimiin,
2.osallistuu sotatoimiin tai muihin sotilaallisiin toimiin Suomea vastaan,
3.palvelee sellaisissa vihollisen sotilas- tai siviilitehtävissä, jotka välittömästi edistävät sotatoimia Suomea vastaan, taikka
4.ryhtyy yhteistoimintaan vihollisen kanssa tai muulla vastaavalla tavalla vihollisen eduksi vahingoittaa Suomea,
on tuomittava maanpetoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Maanpetoksesta tuomitaan myös ulkomaalainen, joka tekee 1 momentin 4 kohdassa tarkoitetun teon Suomessa oleskellessaan tai ollessaan valtakunnan palveluksessa.

Yritys on rangaistava.

Tämän pykälän 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuna vihollisen auttamisena ei pidetä sellaista miehityksen aikana suoritettua toimenpidettä, joka on ilmeisen tarpeellinen väestön elinolojen turvaamiseksi.

Maanpetos on teko, johon ei voida syyllistyä kuin poikkeusoloissa. Tämä rajoittaa rikoksen tunnusmerkistöä tuntuvasti. Huomattavaa on, että maanpetoksessa rikoksen muodostaa vihollisen puolella toimiminen. Tämä on tyypillistä kaikille maanpetosrikoksille: Niihin tarvitaan vieras valtio. Sen sijaan valtiopetosrikoksissa rikos kohdistuu yhteiskuntajärjestystä vastaan kotimaisin voimin.

Törkeä maanpetos on maanpetoksen törkeä tekomuoto, josta tuomitaan vankeutta vähintään neljä vuotta ja enintään elinkautinen vankeusrangaistus. Maanpetoksen tekee törkeäksi se, että siinä

1.aiheutetaan vaara valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi taikka
2.muutoin aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa
ja rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Yritys on rangaistava.

Suurin osa aiemmin maanpetoksen nimellä kulkeneista teoista on tarkennettu omiksi rikoksikseen. Näitä ovat

Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen, jossa yritetään väkivaltaa tai ulkomaiden painostusta käyttäen saattaa Suomi tai maan osa vieraan valtion alaisuuteen taikka antaa itsenäisyys osalle valtakuntaa. Ollakseen rangaistava teon on oltava sellainen, että sillä on todellinen onnistumisen mahdollisuus. Rangaistusasteikko on 1–10 vuotta vankeutta, yritys on rangaistava.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/1889003...

Visitor (nimimerkki)

Kenekäs, tai minkä instanssin tälläistä pitäisi vahtia, ettei Suomessa tuollaisia lain mainitsemia rikoksia tehtäisi?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Visitor,

meidän pitää se tehdä itse kun perustuslakituomioistuintakaan ei ole.

Visitor (nimimerkki)

Eiks ne olisi niinkun sillai SUPO:n hommia?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Visitor,

SUPOn hommia? Anne Holmlund (kok) sisäministerinä. Huumoriveikko! :D

Visitor (nimimerkki)

"Huumoriveikko! :D"

Näin tuumasin itsekin, jos olisin salaliittoteoreetikko, funtsisin operaatio Gladion yhteyttä asiaan, Ganserin kirjassa kun todettiin että käytännössä iso osa Euroopan maiden suojelupoliisia vastaavista järjestelmistä oli solutettu Naton Galdiohemmoilla ;-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

http://www.infosota.fi/2010/07/16/operaatio-gladio...

EU, se kun on vain marionetti joidenkin piirien ajamalle globalisaatiolle, jota USA on johtanut omien taloudellisten etujensa ajamiseksi...

SuS (nimimerkki)

Itseasiassa velimies teki tuosta tutkintapyynnön poliisille, miten lie on tutkinta edistynyt? Perusteluna että sotilasvala velvotti toimimaan.

Visitor (nimimerkki)

"velimies teki tuosta tutkintapyynnön poliisille"

Olisi todella hauskaa tietää tutkinnan etenemisestä ;-)

Oletettavasti pyyntö perustui faktoihin, joita nimimerki patriotkin toisella foorumilla jo 2004 kuvaili:

"Jokainen armeijan käynyt on vannonut sotilasvalan jossa todetaan:

"Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista yhteiskuntajärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tahi maan yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa."

EU:n perustuslaki muodostaa uhan kaikille noille kolmelle asialle. EU:sta muodostuu oikeushenkilö joka voi allekirjoittaa ja neuvotella sopimuksia ilman Suomen hyväksyntää, sillä on perustuslaki, presidentti, ulkoministeri, eduskunta, lippu ja kansallishymni. Tämä on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa, jonka mukaan Suomi on suvereeni valtio. Suomen alistaminen EU-valtion osavaltioksi luovuttaa koko Suomen maa-alueen vieraan vallan alle, pienenkin maa-alueen luovuttaminen on maanpetos. Jo asian valmistelu on vakava rikos. Sillä että Suomella olisi pieni edustus uudessa EU-valtiossa ei ole mitään merkitystä - olihan Suomella edustus jo Ruotsin kuninkaan ja Venäjän tsaarien hallinnoissa (ja Virolla NL:n parlamentissa), eikä se tehnyt Suomesta suvereenia.

EU, EU-ministerit ja EU:n komissio eivät ole tehneet mitään väärää. Sen sijaan suomalaiset poliitikot ja virkamiehet jotka ajavat asiaa, mahdollisesti ovat.

Riippumatta siitä onko syytteissä perää - epäily rittää - armeijan käyneiden sotilasvala velvoittaa ilmoittamaan asiasta. Hyvä osoite on esim. tasavallan presidentti, armeijan ylipäällikkö, ylin poliisikomentaja, eduskunnan oikeusasiamies ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja.

Näin asia tulee tutkittua, emmekä riko valaamme."

Olisikin mielenkiintoista, jos kaikki armeijan käyneet isänmaalliset henkilöt tekisivät asiasta tutkintapyynnön valan velvoittamana...

SuS (nimimerkki)

Korjaan sen verran, että velimies oli kuulemma tehnyt rikosilmoituksen, eikä tutkintapyyntöä. Siis juuri tästä lakiesityksestä. Toisin sanoen tämä tarkoittaa, että tällä hetkellä koko eduskunta on rikoksesta epäiltyjä. :)
Tosin tutkinta ei ole kuulemma sanottavammin edennyt. Ehkä asia vauhdittuisi, jos tosiaan jokainen sotilasvalan vannonut suomalainen tekisi rikosilmoituksen. Tällöin varmaan uutiskynnyksenkin olisi jo pakko ylittyä.

Vieras (nimimerkki)

Siinäpä onkin miettimistä, miksi valtaa, rahaa ja oikeuksia voidaan luovuttaa laillisin ja sopimuksellisin keinoin ilman, että kukaan joutuu niiden seurauksista juuri minkäänlaiseen vastuuseen.

. suvituuli

Peli hävittiin jo silloin kun EU pääsi sopimukseen nykyisestä perustuslaista, ns. Lissabonin sopimuksesta. Jonka Suomenkin eduskunta nuiji hyväksytyksi suurella enemmistöllä.

Tämänkertainen episodi on vain loogista jatkosoittoa tässä kertomuksessa.

Kehitykselle, jonka loppupeli tuli talous- ja velkakriisin myötä hieman yllätyksenä pahimmille EU-federalisteillekin, kun he nyt saavat kaiken lisäksi oivan tekosyyn viedä verotusoikeus ja yhteisvastuukin EUn kirjoihin.

****

Toivoa ei ole - paitsi tieto siitä, että (tälläkään kertaa) keisarilla ei ole vaatteita.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Jos peli olisi jo hävitty, ei Kokoomuksen tarvitsi suunnitella tätä vallan luovutusta. Miksi siis pidetään koko seminaaria? Hyvä, että pidetään. Kansalaisille selviää entistä paremmin, mitä on kokoomuslainen isänmaalisuus: Kaikki on kaupan.

Vieras (nimimerkki)

Joku juttuhan on ilmeisesti takana vallan kirjaamisessa perustuslakiin. Muutoin sitä ei tarvittaisi. Koska sille ei ole mitään ilmeisiä ja konkreettisia perusteita, onko tulossa sitten myöhemmin aikapommi, joka näyttää sen, mihin tuota siirtoa tarvittiin?

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Kohta on Hornettia taivaalla pelotteena, jos kansa alkaa pullikoimaan rahavaltaa vastaan. Hosni Katainen pitää saada pois vallasta.
Mitä se Paasikivikin tuohon sanoisi? Hirmuista!

Vieras (nimimerkki)

Haluan tässä välissä lausua kiitokseni Riikka Söyringille upeasta tutkivan journalismin harjoittamisesta. Suomessa ei ole monta laistanne. Mielipiteenne kehittyy sitä mukaa kun saatte tietoonne uusia asioita sen sijaan että julistaisitte vuodesta toiseen samaa sanomaa kuten useimmat täällä.

Asuin itse nuorenpana 6 vuotta Hollannissa jossa siihen aikaan oli hyvää tutkivaa journalismia. Toimittajat menivät kadulle ja raportoivat mitä siellä tapahtui. Oli poliitikko Pim Fortuyn, hyvin suosittu, josta oli tulossa seuraava pääministeri. En siihen aikaan seurannut politiikkaa aktiivisesti mutta mieleen jäi että hän vaati mm. Hollannin eroa EUsta ja ylipäänsä sellaisen politiikan harjoittamista josta itse maan asukkaat hyötyisivät eniten, ja riippumatta etnisestä alkuperästään. Ei tosiaan ollut mikään rotutieteilijä niinkuin tilalle tullut Geert Wilders joka vain lietsoo vihaa kansanryhmien välille.

No kaksi viikkoa ennen vaaleja ilmestyi "yksinäinen hullu" Volkert van der Graaf ja ampui Pim Fortuynin. Hänen puolueensa pääsi silti hallitukseen mutta hajosi sisäisiin riitoihin ja sama meno jatkui sen koommin. Volkert ei puhunut poliisille ja pääsee muutaman vuoden päästä jo vapaaksi vankilasta. Jostain ihmeen syystä hän sai vain 18 vuotta vankeutta vaikka murhasta saa Hollannissa normaalisti elinkautisen.

Tuli mieleen vain kertoa tämä niitä ajatellen jotka uskovat että muutos tapahtuu kun vain tarpeeksi moni äänestää vaihtoehtoa. Vaihtoehtoliike voidaan soluttaa/johtaja salamurhata. He ovat tehneet sen monta kertaa ja tekevät vastakin jos tuntevat itsensä uhatuiksi. Ketä he sitten ovatkin.

Itse aion äänestää joko itsenäisyyspuoluetta tai perussuomalaisia. Olen huolissani perustuslain muutoksesta. Muutos 2011 ja vapauspuolueen muslimiviha ei vetoa yhtään. Ei ole muslimeissa mitään vikaa ihmisinä tai työkavereina on kokemukseni.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

kiitän kiitoksista. Minusta ei ole häpeä myöntää olleensa väärässä tai ettei ole tiennyt asiasta tarpeeksi. Häpeä tulee siitä, jos ei myönnä.

Isomummoni Ida tapasi sanoa -Hän puhuu asioista sillä varmuudella, jonka vain täydellinen tietämättömyys voi antaa! ja se oli jyrkin ja ilkein arvostelu, jonka tuo niin kiltti ihminen koskaan kenestäkään lausui.

Kerrotte tuosta Pim Fortuyn-tapauksesta. En tiennyt tuota.
Muuten olen kyllä ällistellyt sitä "onnettomuuksien" määrää ja "yksinäisten sekopäiden" kohtaamisia, joka on kohdannut niin useita todellisesti uudistushenkisiä poliitikkoja ja toimittajia niin useassa maassa.

ps. ei ole minunkaan kokemuksen mukaan muslimeissa vikaa työkavereina, eikä ole taolaisissa, buddhalaisissa tai hinduissakaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hyvä vieras,

Yhdyn kiitoksiisi Riikalle, itsekin kaipaan riikkamaista tutkivaa journalismia valtamediaan.

Itse tunnen Hollantia ja Tanskaa hyvin lähes 40 vuoden ajan paljon aikaa molemmissa maissa viettäneenä. Molempien maiden, erityisesti Hollannin kohtaloksi on koitunut vapaamielinen suhtautuminen islamiin. Ennakkoluulottomat ja hyväntahtoiset hollantilaiset sekoittivat poliittisen islamin ja uskonnon harjoittamisen keskenään tuhoisin seurauksin.

Oikaisen käsitystäsi Muutos 2011 muslimivihasta. Muutos ei ota puolueena kantaa Suomen islamisaatioon. Yksittäiset ehdokkaat kyllä, mutta vain poliittisen islamin tuhoisiin vaikutuksiin yhteiskuntarauhaan. Muslimivihaa en puolueessa, enkä muutoinkaan Suomessa ole havainnut. Suomalaiset eivät ole muslimikammoisia, ulkomaalaisvastaisia, eivätkä missään nimessä rasisteja. Voin sanoa sen 46 vuoden kokemuksen syvällä rintaäänellä, jotka olen Suomessa elänyt.

Itse blogin aiheeseen, mielestäni Suomen on pyrittävä eroon tiukoista siteistä EU:hun, talousyhteistyö on riittävää yhteistoimintaa. Suomen on säilytettävä itsenäisyytensä, itsemääräämisoikeutensa ja puolueettomuutensa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Elina Moustgaard,

on totta, että ei pidä sekoittaa keskenään uskonnon harjoittamista ja poliittista islamia.

Poliittisella islamilla on sille vieraassa kulttuurissa tuhoisat vaikutukset, ja ristiriidat tuppaavat kärjistymään tuhoisin seurauksin yhteiskuntarauhalle. Tämä on nähty pitkin maailmaa.

Myös minä kannatan taloudellista ja poliittista yhteistoimintaa mutta sen takia ei ole mitään syytä luovuttaa itsenäisyyttään.
Meillä on jo esim. ETA-sopimus, eikä EU:n liittyminen tuonut mitään lisäarvoa.

repe (nimimerkki)

Räikein esimerkki on tietysti Jörg Haider, EU-kriittinen ja Itävallan riippumattomuuden kannattaja. Itävaltahan on täysin turha DCIA:n luoma täivaltio, jonka henkisestä tilasta saa käsityksen siitä, etä vasurilaiset "intellektuellit" suorastaan riemuitsivat (peitellysti) ja julistivat "natsin" kuolleen. Samaa ääntä idioottimassojen idoleilta kuului angloamerikalaisen maailmanvallan julkkiksilta.

Vieras (nimimerkki)

Kokoomus ei ole enää Kansallinen Kokoomus, vaan epäisänmaallinen vihervasemmistopuolue, jota johtaa voimakaksikko Katainen-Stubb.

Kokoomus haluaa muuttaa perustuslakiamme siten, että siihen kirjataan Suomen jäsenyys EU:ssa. Tämän jälkeen selvänkään enemmistön mielipiteellä ei ole merkitystä vaikkapa halutessamme erota tästä korruptio- ja konkurssipesästä.

Tässä perustuslakiasiassa Kokoomus tekee kardinaalimunauksen, joka johtaa siihen, että persut tulevat suurimmaksi puolueeksi.

Kokoomuksen isänmaalliset voimat tulevat äänestämään persuja, koska muuta vaihtoehtoa ei ole.

Vieras (nimimerkki)

Persujen voitto on myös vanhan kunnon isänmaallisen Kansallisen Kokoomuksen voitto.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ymmärtääkseni Timo Soini ei vastusta EU:ta eikä suunnittele EU:sta eroamista, vaan hän haluaa vähemmän ja parempaa EU:ta.

Se tuskin on mahdollista. EU-byrokratiahan sen kun kasvaa.

Jo nyt laeistamme noin 70% tulee EU:sta, Suomen virkamiehet vain panevat ne toimeen. Peruslain muutoksen myötä 100% laeistamme tulee EU:sta joten tosiasiassa eduskuntaa ei sen jälkeen edes tarvita.

Piilo (nimimerkki)

Hämyisellä tulevaisuudella spekulointia:
Itselläni on vaikeuksia hahmottaa miten mainitsemasi 100% EU-lakien osuus käytännössä toteutuu 2012.

Miten esimerkiksi valmisteilla oleva kuntalaki?http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Uusi+kuntalaki+selvitt%C3%A4%C3%A4+kuntap%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4jien+kytkyt/1135260415014
Mikä virkamiestyö tekee työtä vuoden 2012 alusta lähtien? Uutisen mukaan sen tekee eduskunta. Tekeekö joku EU:n virkamiestyöryhmä intervention?
Voisiko Suomi irtisanoutua esim. päästökaupasta? Mitä ihmettä tapahtuu meidän julkisoikeudelliselle koneistolle?

Jos lainsäädäntö yhtenäistyy niin voiko EU jatkossa haastaa edelleen liittovaltion jäseniä oikeuteen?
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/108665-suomi-rik...
(montako kertaa Suomi on haastettu EU:n toimesta? En löytänyt mistään tilastoja. Paljon on tullut sakkoja. Maakohtainen vertailu olisi kiva kun elämme kuitenkin tilastojen mukaan vähiten korruptoituneessa maassa :-))

Kaikissa Eu-maissa ei ole käytössä ryhmäkannetta. Voivatko liittovaltion jäsenet nostaa oikeusjutun valtiota vastaan (kuten USA:n osavaltiot Obamacaren kohdalla)?

Siinä kysymykset - nyt menen etsimään niihin vastauksia.

Käyttäjän Piilokangas kuva
Piilo .

Eipä ihme ettei meinannut löytyä, kun infringements - oikeusloukkaukset ei kuulu omaan vakiovokabulaarioon.
http://ec.europa.eu/eu_law/infringements/infringem...
...sitten pitäisi osata vielä ranskaa.

Sakottamisen perusteista
http://ec.europa.eu/eu_law/docs/docs_infringements...
Sakkojen summa
http://ec.europa.eu/eu_law/docs/docs_infringements...

Sitten kun vielä tietäisi onko näitä sakkoja vielä toistaiseksi kukaan maksanut ja missä ne tilastot luuraa? Kanteista 95% kuitenkin ilmeisesti laukeaa ennen oikeuteen päätymistä.
http://www.baltic-course.com/eng/baltic_states/?do...

Oikeus ei ole koskaan ollut näin mielenkiintoista...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

Vihreiden kanssa minulle (olin kerran heidän listoillaan sitoutumattomana kunnallisvaaleissa) kävi sillä lailla jännästi, että kun asuu maalla tarpeeksi kauan, elää luonnossa ja luonnosta, luonnon kanssa, huomaa ettei missään tapauksessa voi yhtyä Vihreiden poliittisiin aatoksiin :D

Niin kaukana arkirealismista ja luonnon kunnioittamisesta ovat Vihreiden aatteet. Heidän mielestään ihminen ei ilmeisesti ole osa biodiversiteettiä.
Tosiasiassa Vihreiden kaavailema yhteiskuntamalli on luonnollekin tuhoisa ja ihmistä luonnosta vieraannuttava.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Vihreistä olen kanssasi Riikka täysin samaa mieltä. Olen äänestänyt vihreitä niiden perustamisestä lähtien viime vaaleihin asti. Viime keväänä erään ohjelman seurauksena kiinnostuin vihreiden politiikasta ja päädyin samaan tulokseen kuin Sinäkin.

Olin alkuvihreissä aktiivisesti mukana, mutten jäänyt politikoimaan vaan siirryin heti käytännön tasolle. Perustimme luomutilan, joka oli 70-luvun lopulla Suomen ensimmäisiä kaupallisia luomuvihannesten ja luomulihan tuottajia. Teimme työtä luomun tunnetuksitekemiseksi kuluttajien keskuudessa, jolloin saimme Stockan Naturaan Suomen ensimmäisen luomuvihannestiskin, siihen aikaan ei hesassa juuri muita luontaistuotekauppoja juuri oollut. Siitä se lähti...

Näillä taustoilla en voi mitenkään kannattaa nykyvihreiden politiikan linjauksia. NL:sta muuttaneena sanoisin, että vihreiden yhteiskuntamalli muistuttaa ennemmin neuvostososialismia kuin kyläyhteisömallia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Elina Moustgaard,

jos suoraan sanon, niin Vihreät haluavat mielestäni globaalin NL:n tai jonkin asteen maailmanfasismin, jossa yksilö on hierarkian alimmainen osa.

Vihreät näkevät ihmisen niin vahingollisena, että häntä täytyy herkeämättä valvoa.

Anni Loren

Maalla asuvana minulla on Vihreistä sama kuva: helppo on muille saarnata Punavuoren ghetosta että älä yksityisautoile. Pekka Saurikin lentelee ihan maanisessa määrin ympäri tellusta vaikka nykyään voi kokoustaa myös videolla. Missä hänen kohdallaan puhe hiilijalanjäljestä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Anni Loren,

"Maalla asuvana minulla on Vihreistä sama kuva: helppo on muille saarnata Punavuoren ghetosta että älä yksityisautoile. Pekka Saurikin lentelee ihan maanisessa määrin ympäri tellusta vaikka nykyään voi kokoustaa myös videolla. Missä hänen kohdallaan puhe hiilijalanjäljestä?"

Sanopas muuta! Meillä lähin toimiva linja-autopysäkki on 8 km päässä. Helppo homma kahden alle kouluikäisen kanssa :D

Ja sitten se Lapin kullankaivuu-kielto älyttömyys!

Eläkkeellä oleva appiukkoni on vuosikaudet viettänyt anopin kanssa kesät Lapissa kullankaivuussa. He kaivavat lapiolla, asuvat teltassa ja maisemoivat jälkensä. Roskat tuodaan maastosta pois, mitä säilyketölkkiä ja muoviputelia kesällä kuluu, takaisin ja hävitetään asianmukaisesti.
Tästä huvista appivanhemmat ovat valtiolle maksaneet valtausmaksun.

Ja tällainen sitten halutaan kieltää luonnonsuojelun nimissä.

Kaivosyhtiöille (ulkomaisille) ollaan kyllä taipuvaisia antamaan lupia.

Visitor (nimimerkki)

"Sanopas muuta! Meillä lähin toimiva linja-autopysäkki on 8 km päässä."

Vihreiden mielestä asut aivan väärin, sinun pitäsisi asua suuressa monikulttuurisessa kerrostalosslummissa joka sijaistsee pizzakolmiossa...

Marko Sihvonen

Joopa joo, seuraava eduskunta sitten vahvistaa kyseisen lain joten persujen voitto on eliitille tärkeä.

Täysin uusia edustajia tulee roppakaupalla joten siinäpä miettivät kuinka saavat 2/3 enemmistön...

Visitor (nimimerkki)

Se kaksi kolmasosaa, sen yli on kävelty aiemminkin ;-)

"Valtiopäiväjärjestyksen 69 §:n 1momentti ennen muutosta:

“69 § 1 mom

Ehdotus, joka koskee Suomen ja ulkovallan väliseen sopimukseen sisältyvien lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten hyväksymistä, sisältyköötpä rauhansopimukseen tai muuhun valtiosopimukseen, käsitellään 66 §:n mukaan sekä, mikäli asia koskee perustuslakia, noudattamalla, mitä 67 §:n 1 momentissa on säädetty. Älköön kuitenkaan lakiehdotusta näissä tapauksissa jätettäkö lepäämään“.

Muutettuna:

”Lakiehdotus rauhansopimukseen tai muuhun valtiosopimukseen sisältyvien lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten hyväksymisestä käsitellään 66 §:n mukaan. Jos asia koskee perustuslakia, lakiehdotus on kuitenkin kiireelliseksi julistamatta hyväksyttävä kolmannessa käsittelyssä päätöksellä, jota on kannattanut kaksi kolmasosaa annetuista äänistä (28.8.1992/818)“. (Tietolähde; Suomen laki).

Eduskunnan silloisen perustuslakivaliokunnan lausunto hallituksen esityksestä (Perustuslakivaliokunnan mietintö n:o 7/HE 234/1991), nimenomaan koskien esityksen kohtaa VJ 69 §:n muutoksesta on minimaalinen. Valiokunta hyväksyy muutosesityksen lyhyimmällä mahdollisella lausunnolla: “Kuten hallituksen esityksessä“.

Näin vähäeleisesti poistettiin maininta pykälästä 67, eli määräykset menettelystä, kun poikkeuslaki vaikuttaa perustuslakeihin. Samalla muutoksella perustuslakeihin vaikuttava poikkeuslaki voitiin irrottaa omaksi erilliseksi päätökseksi, jossa riitti poliittisen määräenemmistön päätös.

Voidaan siten suoraan todeta, että integraation toteuttamiseksi sorvattiin perustuslain muutos, joka helpotti valtion suvereniteetin luovuttamista. Vuonna 1990 käynnistynyt perustuslain muutos muutti menettelytavan ratkaisevas­ti. Muutoksella estettiin ”vähemmistöä kikkailemasta perustuslailla”. (Esko Aho, Risto Ryti –sali, Huittinen, 1.12.1999)

Mitä lukikaan hallituksen esityksessä, kun muutos tehtiin?..."

http://www.satanen.com/index.php?k=yleista&sivu=pe...

Visitor (nimimerkki)

Tuossa vielä lisäys:

"Esitys merkitsee sitä, että kaikki tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä säädettävät lait hyväksytään suoraan yksinkertaisella enemmistöllä, eikä kolmasosan vähemmistö voi nykyiseen tapaan äänestää niitä lepäämään yli yksien valtiopäivien."

http://jormajaakkolablogi.blogspot.com/search?upda...

Vieras (nimimerkki)

Minä kysyn kenellä on OIKEUDET antaa valtuudet siihen, että kemikaalikylvö Suomen ilmatilassa on jo jatkunut pitkään ja jatkuu edelleen?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

sen haluaisi moni meistä tietää.

Vieras (nimimerkki)

Niin haluaisimme tietää olen samaa mieltä, mutta vain harva uskaltaa kysyä, koska jäljet johtavat mitä todennäköisemmin eduskuntaan ja uskallammeko edes ajatella, että näin on asianlaita.

Jenkithän on jo vuosikausia vanoja levittäneet johtaako jäljet loppujenlopuksi sinne vai jonnekin aivan muualle?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

veikkaan sisäministeriötä ja presidenttiä, koska ainakin vielä toistaiseksi presidentti on puolustusvoimien päällikkö.

Mutta kyllä epäilemättä osa kansanedustajista tietää.

toimeksi! (nimimerkki)

Ehdotus: kootaan havainnot kemikaalihavainnoista Suomessa yhteen paikkaan -> kemikaalivanat.kotisivu.org
Havaintokertomukset valokuvineen ja videolinkkeineen lähetetään tutkintamateriaaliksi sopivalle taholle, kun niitä on riittävästi.
Kysymys kuuluukin; mikä on sopiva taho? Jotenkin tuntuu että tutkintapyyntö poliisille nimikkeenä ympäristörikos ei ehkä etenisi toivotulla tavalla?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta fb:ssa on suomalainen ja kansainvälinen kemikaalivanaryhmä, sekä että. Sieltä saa varmaan lisätietoa eli onko tuollainen sivusto jo olemassa.

repe (nimimerkki)

Bolshevikkipuolue. Bolshevikki Stubb julistaa juuri lehdessä, että "demokratia on voittamassa" arabimaissa. Myös Clinton kehottaa Egyptiä "demokratiaan"...

Demokratia on siis juutalaisbolshevismia?

Vieras (nimimerkki)

Vaikka Kokoomuksen riveistä löytyy muutamia selkärankaisia oikeisto-liberaaleja, ei virallista nyky-Kokoomusta pidä missään nimessä äänestää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubbilla on tärkeää tekemistä: Venäjän Helsingin suurlähetystön tontilleen suunnittelema talo on yhdestä kulmasta kymmenen metriä liian leveä Hesarin julkaisemiin piirustuksiin verrattuna.

Vieras (nimimerkki)

"Ymmärrättekö te? Suomen itsenäisyyttä ollaan luovuttamassa pois!"

"Meidän päätäntävaltaamme meidän omista asioistamme ollaan luovuttamassa pois!"

"Kysymättä meiltä asiasta kansanäänestyksellä. Kysymättä, haluammeko luovuttaa Suomen vieraiden käsiin."

Jos itsenäisyydestä ei olekaan enää niin väliä niin eikö se olisi kokoomuksen logiikan mukaan sama antaa kenelle tahansa joka sen meiltä haluaa viedä ja kuka siitä suostuu kokoomuslaisille jotakin maksamaan.

Kenenkään muun taloudelliset intressithän tässä pystyyn lahjotussa mätämaassa ei ole ennenkään mitään merkinnyt.

Luojan kiitos meillä on Perussuomalaiset!

Uusi vieras (nimimerkki)

Politiikkaan en toivoani aseta, mutta sivusta seuranneena, mitäs se KEIJO KORHONEN aikoinaan sanoi?

mm. Kyllä se maksaja aina joukkoon sopii! Ja EY on EU on unioni kuten USA.

Vihainen vieras (nimimerkki)

Käsittämättömintä tässä on se, että muutos perustuslakiin ollaan tekemässä, vaikka sitä ei kukaan ulkopuolinen vaadi.

Ministerit ovat vannoneet valan, jossa lupaavat toimia Suomen edun mukaisesti. Miten päätösvallaan luovuttaminen ja oman päätäntävallan kaventaminen ilman ulkopuolista vaatimusta on Suomen edun ajamista?

Vihainen vieras (nimimerkki)

Niin, sen vielä haluaisin sanoa, että Perussuomalaiset ovat ainoat jotka vastustavat tätä käytäntöä. Rummuttakaa tätä sosiaalisessa mediassa ja tehkää tämä koko kansalle selväksi. Jos kansa siitä huolimatta tähän alistuu, niin se on sitten kansan tahto.

Pistäkää myös palautetta tiedotusvälineille, että ne eivät tee työtään tiedonvälittäjinä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vihainen vieras,

perussuomalaiset lopetti eu-jäsenyyden vastustamisen

http://www.vantaansanomat.fi/Yhteiso/Keskustelupalstat/Aiheittain/Ajankohtaista/Perussuomalaiset-lopetti-EU-jasenyyden-vastustamisen/(offset)/0

Asiasta on myös Aamulehdessä samana päivänä.

Vihainen vieras (nimimerkki)

Ei lopettanut, tuo on irroitettu Putkosen sanomisista jossain toritapahtumassa, se ei ole mikään linja. Soini oli viikonlopun uutisissa täysin yksiselitteisesti vastaan tätä EU-jäsenyyden kirjaamisesta perustuslakiin.

Epäselvyyttä ei liene?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vihainen vieras,

käsittääkseni Timo Soini on toistuvasti sanonut olevansa eu-kriittinen ja haluavansa vähemmän ja parempaa EU:ta. Mikä ei tarkoita EU:sta eroamista vaan EU:ssa olemista ja sen muokkaamista parempaan suuntaan.

Mikä taas on mahdotonta, koska EU:ssa ei ole edes europarlamentaarikoille jätetty demokraattisen vaikuttamisen keinoja, kansalaisille vielä vähemmän.

Kertaakaan en muista nähneeni missään hänen vaatineen EU:sta eroamista parin viime vuoden aikana.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persut vastustavat kaikkea paitsi omia asemiaan. Soini möisi meidät kaikki päästäkseen ministeriksi.

Vihainen vieras (nimimerkki)

RS, Totta. Tosiaan sekoitin tuon EU-perustuslaki homman ja EU:sta eroamisen. Siitä ei olekaan kuulunut vähään aikaan mitään. PS on kuitenkin kriittinen neuvottelemaan mistään mikä heikentää kansallista asemaa, toisin kuin hallituspuolueet.

Visitor (nimimerkki)

Vihreiden Laturi haukkuu persut populisteiksi...

"Laturi tulkitsee, että ainoa todellinen kynnyskysymys perussuomalaisille on EU-jäsenyyden mainitseminen perustuslaissa.

- Onneksi näyttää siltä, että perussuomalaiset ovat ajamassa itseään nurkkaan. Soinin kynnyskysymykseksi nostama EU-jäsenyyden mainitseminen perustuslaissa on puhdasta populismia ja samalla asia, joka voi sulkea Timo Soinin ministeritien..."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/108747-%E2%80%9Dpe...

Tapio Niemi

Hyvä kirjoitus,silmäni ovat auenneet tälle valtiota vastaan harjoitettavalle petokselle.

Salon Petri (nimimerkki)

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle kuuntelemaan ja taltioimaan kokoomuksen eduskuntaryhmän seminaarin perustuslain muutoksesta. Niin kuin Riikka erinomaisesti kiteytty HE 60/2010 on nykyisine sanavalintoineen vaarallisen vapaasti tulkittavissa....

Elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja ja on hyvä, että tämä perustuslain "uudistaminen" pysyy tiukasti tapetilla.

Pelkkä perussuomalaisten vaalivoitto ei tule mahdollistamaan parannuksia kansalaisten näkökulmasta, jos perussuomalaisetkin tukevat täysillä Suomessa vallalla oleva nelikantaista toimintamallia. Sehän on kaikessa hiljaisuudessa päivitetty kansallisen konsensuksen kieroon päivitetty versio korporativismista.

Lisätietoa internetin hakukoneilta - nelikantainen lainsäädäntömalli

Vaalirahoituksen avaaminen tarvitaan mielestäni koko 2000-luvulta. Siinähän puolueet, niiden johtajat, vaaleilla valitut edustajat ja puolueiden omat tiedotusvälineet ovat eturintamassa.

Toisaalta kyllähän tulevien vaalikampanjoiden yhteydessä jokainen voi esittää tahollaan kysymyksiä vaalirahoituksesta ja vaalirahoittajista omille suosikkiehdokkailleen. Kasvokkain tavattuna on aina hiukan vaikeampaa valehdella kuin sähköisten tietokanavien välityksellä.

Hyvää noissa vaalirahoitusilmoituksissa on se, että niistä voi tulostaa oman mielenkiintonsa mukaiset työkappaleet mukaan, niin ehdokkaan on helpompi muistaa miltä oma ilmoitus näyttää.

Se kannattaa jokaisen Teistä muistaa, että ainoa virallinen vaalirahoitusilmoitus on tehty ja/tai täydennetty oikeusministeriöön. Ehdokkaan omille nettisivuille viritelty avautuminen ei sitä ole.

Tiesitkö jo tämän?

Vaalirahoittajien nimeäminenhän on laillisesti sallittua; takautuvasti sekä ilman eurorajoja ja sanktioita. Myös kaikkien puolueiden osalta. Summat eivät itseäni niinkään kiinnosta, vaan nimet.

Jokainen voi halutessaan tarkistaa miltä tilanne näyttää vaaleilla valittujen päättäjien suhteen ennen seuraavia eduskunta- ja presidentinvaaleja.

Samalla kannattaa tarkastaa mikä on ollut ”uusitun” vaalirahoituslain vaikutus maan tapaan; vuoden 2004 ja vuoden 2009 eurovaalien välillä.

Huolestuttavinta on mielestäni se, että valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on nyt hyväksynyt maan tavan jatkumisen vaalirahoittajien pimittämisessä.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – — – - – - – - – - – - – -

Vuoden 2003 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/18880.htm

Vuoden 2004 europarlamenttivaalien vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/26986.htm

Vuoden 2006 presidentinvaalin vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/34632.htm

Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/38746.htm

Europarlamenttivaalit 2009 ilmoitukset
http://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/ilmoitukset/?e...
Valituksi tulleiden ilmoitukset
Varasijalle määrättyjen ilmoitukset

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – — – - – - – - – - – - – -

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen on antanut tälle asialle täyden tukensa!

KOKOOMUKSEN LEIPÄLAJINA REHELLISYYS

”Ensi kevään eduskuntavaaleihin puolue lähtee politiikassa hieman erikoisella teemalla – kokoomus nimittäin uskoo voittavansa vaalit rehellisyydellä.

Katainen uskoo, että kansa kyllä ymmärtää talouden tosiasiat, kun niistä kerrotaan suoraan.

- Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon – erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.”

Lähde: MTV3 uutiset 21.03.2010

Sitten kolmen portaan malli, jotka mahdollistavat toteuduttuaan mielestäni oikeat parannukset Suomessa:

1. Vaalirahoituksen salaisuudet julki koko 2000-luvulta
http://ajankuva.blogspot.com/2010/06/vaalirahoituk...

2. Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/maan-tapa-ins...

3. Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/suomi-20-maan...

Ja muista pitää se, että perustuslain mukainen kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä edes näitä perusasioita päättäjistään.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Eiköhän näitä Kanervan ja Kaikkosen sotkuja yritetä nyt tuoda esiin juuri siksi, että käännettäisiin vaalikarjan huomio pois siitä kaikkein tärkeimmästä mikä jää näiden kohujen takia huomaamatta tavalliselta tallaajalta. Toivottavasti puheenvuoro palstan bloggaajat jotka eri puolueita edustavat ovat suoraselkäisiä ja nostavat asiaa esiin yli puoluerajojen ja laittavat yhteisen edun puolueen edun edelle.
Totuuden puhujalla kun jostain kumman syystä pakkaa myötätuuli tarttumaan purjeisiin.

Vieras (nimimerkki)

Riikan mielestä on maanpetosta tehdä demokraattisia päätöksiä, joita kansa tukee ja haluaa. Maanpetosta on olla tekemättä kansan haluamia päätöksiä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

tämä on asia, josta pitäisi olla kansanäänestys. Kuten blogitekstissä sanon.

tripale (nimimerkki)

Kuka tätä on halunnut tai keneltä tätä on kysytty?

Onko kansa, jota tarkoitat, jonkun henkilön kutsumanimi?

Kansa haluaa olla maksamatta yksityispankkiireiden kokkelikestejä vaan maksetaanpa kuitenkin. Se on varastamista.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Tässä on toistumassa sama kuvio kun rokotejupakassa. Hutkitaan ennen kuin tutkitaan ja sitten jälkikäteen huomataan että turha on hiiren haukotella kun on jo kissan suussa. Ja sitten siellä päättävissä piireissä todetaan että hyvin pyyhkii sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.
Autuaita ovat puupäät sillä he eivät koskaan opi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

augoiedes simplicus,

toivon tosiaan että sana alkaa levitä sosiaalisessa mediassa ja että itse kukin sen jälkeen omasta puolestaan levittää sanaa ystäville ja kylänmiehille, ottaa asioista selvää ja pistää oman alueensa kansanedustajat lujille.

Tiedän nimittäin, että kenttäväki ei tiedä näistä asioista koska yliylhäältä asiaa ei ole otettuu esiin.

Eivätkä kunnanvaltuustotkaan tiedä!

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Yritän yksinkertaiseti kommentoinneissani tuoda asian esiin:)

Kane Kanerva (nimimerkki)

Suomen laki sanoo yksiselitteisesti:

12 luku

Maanpetosrikoksista

1 §

Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen

Joka tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla taikka vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla
1) saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan valtion alaiseksi,
2) irrottaa osa Suomea muusta valtakunnasta tai
3) muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla rajoittaa Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta
tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

P.H. (nimimerkki)

Suomi on Euroopan Unionin jäsen. Liittymisensä yhteydessä se on hyväksynyt EU:n siihenastiset sopimukset ja tehnyt samalla merkittäviä toimivallansiirtoja EU:n toimielimille. Esimerkiksi EU-oikeus saa etusijan meidän kansalliseen oikeuteemme nähden.

EU on erittäin keskeinen valtio-oikeudellinen tekijä Suomessa. Tältä osin kirjoitettu perustuslakimme ei vastaa todellisuutta. Miksei perustuslakiamme saisi saattaa ajantasalle samalla tavalla kuin monissa muissakin EU-maissa on tehty.

Vieras (nimimerkki)

P.H@ Ai miksei? Siirrätkö tilisi käyttöoikeuden vieraalle tyyliin!

Vilho Juntunen

Muutokset perustuslakiin on tehtävä 5/6 enemmistöllä tai seuraavalla
vaalikaudella 2/3 enemmistöllä. Siksi kokoomus haluaisi tuoda esityk-
sen vielä tälle eduskunnalle kun tietää varsin hyvin että vaadittavaa
enemmistöä ei löydy. Epävarmaa sen läpimeno on myöhemminkään kun toden-
näköistä on EU:n hajoaminen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

P.H,

miten voisin hyväksyä Suomen puolesta Suomen kansalaisena EU:n valtio-oikeudelliset tekemiset, kun EU ei itsekään noudata omaa perustuslakiaan kuten esim. näiden erinäisten talous-, velka- ja finanssikriisien yhteydessä olemme saaneet nähdä.

Lissabonin ja Maastrichtin sopimusten mukaan EU:n jäsenvaltiot eivät saa taata, maksaa tai olla muuten vastuussa toistensa veloista, ja kuitenkin juuri niin on tehty kerta toisensa jälkeen.

Kuinka voisin luottavaisena hyväksyä ylimmäksi tekijäksi Suomessa entiteetin, joka ei osoita kunnioittavansa omaa perustuslakiaan? Vieläpä vieraan entiteetin.

Kuinka voisin pitää demokraattisena EU:ta, jossa kansalaisilla ei ole demokraattisia vaikuttamiskeinoja eikä europarlamentaarikoilla lakialoite-oikeutta?

P.H. (nimimerkki)

Riikka

Se, pitääkö joku EU:ta onnistuneena tai hyväksyykö EU:n päämäärät, on asia erikseen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että voimassaolevan oikeuden ja kirjoitettu lain tulisi vastata toisiaan. Näin on meillä Suomessa ollut tapana toimia jo tsaarin ajoilta. Esim. Englannissa tilanne on hyvin erilainen. Heillähän ei edes ole kirjoitettua perustuslakia.

Mainitsemissasi perustuslainkohdissa ei ole tarkoitus siirtää Unionille uutta toimivaltaa. On ainoastaa tarkoitus kirjata lakiin se tilanne, mikä jo vallitsee. Luonnollisesti EU:n tulisi myös noudattaa omaa oikeuttaan. Kuten totesit, tässä asiassa on viime aikoina lipsuttu.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Ymmärsinkö oikein että äänioikeus on euroopanparlamenttiin ja uutena kansalaisehdotus eduskunnalle: kerätään 50 000 ääntä.
Tarkoittaa siis että jos toimivalta siirretään EU:lle vaikuttamismahdollisuutta ei todellisuudessa ole, koska EU parlamentilla ei ole päätäntävaltaa vaan se on ministerineuvostolla ja komissiolla.
Mitähän virkaa tällä uudella pykälällä siis kansalaisehdotus mahdollisudella tosiasiassa on, kun se osoitetaan eduskunnalle jolla ei enää toimivaltaa ole kun se on luovutettu EU:lle ja siellä valtaa käyttää komissio ja ministerineuvosto.
Anteeksi suoleni kääntyivät ylösalaisin ja menen antamaan ylen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

augoiedes simplicus,

kyllä ymmärsit oikein.

Vieras (nimimerkki)

Miksi valtamedia vaikenee Itsenäisyyspuolueen olemassa olosta?
Vanhanen ja Pesonen keskustelevat EU:n perustuslaista lokakuussa 2006
http://www.youtube.com/watch?v=NjHjNX4aei0

Vieras (nimimerkki)

Kokoomukslaiset ovat tyhjiä mainostoimiston mallinukkeja. Inhimillisyys puuttu. He haluavat vetää muutkin ihmiset siihen tyhjyyteensä.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Kuulkaahan suoran demokratian kannattajat, teidät on jo eliminoitu ennenkuin pääsette vaikuttamaan. Toimivalta on siirretty ja teille voidaan taktikoiden tuo oikeus antaa. Mutta käytännössä sillä ei enää tulisi olemaan mitään merkitystä perustuslain läpimenon jälkeen.
Ovatpa olleet ovelia kun tällaisen syötin keksivät tyhmälle vaalikarjalle joka ei edes lakiehdotusta pysty eikä jaksa lukea läpi saati sitten sanankiemuroita tulkita oikein. Epäilempä että kaikki kansanedustajatkaan eivät ole ymmärtäneet mitä tässä oikeasti sanotaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä on vielä se metka juttu, että on olemassa kansalaisaloitemahdollisuus.

Mikä sen TODELLINEN merkitys on, näimme, kun komissiolle luovutettiin joulukuun 2010 alussa adressi, jossa yli miljoona kansalaista vastusti gm-viljelyn sallimista EU-alueella.

Joulukuun puolivälissä komissio hylkäsi adressin/kansalaisaloitteen menettelytapa-perustein.

Vieras (nimimerkki)

Heh. Kammottava todistus kansalaisaloitteen tappamisesta.

Visitor (nimimerkki)

"Heh. Kammottava todistus kansalaisaloitteen tappamisesta."

Joku sitä jo pila-aloitteeksi ehti kutusmankin...

"EU:lta pila-aloite

EU:n parlamentti hyväksyi keskiviikkona uuden “kansalaisaloitejärjestelmän”, jota jotkut kehtaavat sanoa uudeksi vaikuttamiskanavaksi.(...)

Nimiä voi siis kerätä vain EU-valtion hyväksymiä kansalaisaloitteita varten. Miten tämä kuulostaa ihan Pohjois-Korea touhulta.

Tehkää niinkuin haluatte, kunhan teette niinkuin me haluamme!"

http://nikoskinen.fi/blogi/2010/12/16/eulta-pila-a...

uurija (nimimerkki)

Liittyminen EU:hun oli Suomen eliitin tekemä valtiokaappaus.

Suomi liitettiin EU:hun perustuslain vastaisesti.
Myös Suomen markasta luovuttiin euron hyväksi saman kaavan mukaan, perustuslain vastaisesti.

EU-kiimainen suomalainen poliittis-taloudellinen eliitti valehteli ja huijasi omistamansa puoluekoneiston ja median avulla kansalaisia.
Kansa äänesti Suomen EU:hun ällistyttävän niukalla vaalituloksella ennennäkemättömän röyhkeästä painostuksesta huolimatta.

Eliitin ja sen mitään ymmärtämättömien peesaajien on kyseenalaista ylpeillä saavutuksellaan, jonka mukaan kansalaisilta saatiin vaaleissa demokraattinen valtakirja Suomen itsenäisyyden myymiseen kansainväliselle pankkikartellille.

Se demokratian toimintatapa, jota riippumattomina itseään pitävä lehdistö, poliitikot ja virkamiehet kansalaisia painostaessaa ja heille suoranaisesti valehdellessaan harjoittivat, edusti demokratian syvintä alennustilaa.

Ehdot, joilla Suomi jäseneksi liittyi, olivat yli kymmenessä yksilöitävässä kohdassa ylikansallisen päätöksentekovallan ulottamista Suomen oman, perustuslailla sementoidun päätäntävallan yli.

Ainoa laillinen tapa jäsenyyden hyväksymiseksi olisi ollut perustuslain muuttaminen kaikkien kymmenen kohdan osalta.

Voimassa tuolloin olleen valtiopäiväjärjestyksen 67. kohdan mukaan olisi perustuslain jokaisen kohdan muuttamisesta pitänyt päättää 5/6 osan enemmistöllä ja jättää asia sitten lepäämään.
Vasta uusissa vaaleissa valittu seuraava eduskunta olisi voinut muutokset hyväksyä 2/3 osan enemmistöllä.

Näin ei tapahtunut.

Suomen hallitus, presidentti ja eduskunta tekivät perustuslain vastaisen valtiokaappauksen.

Valtiokaappauksen tekijät eivät ole toistaiseksi joutuneet oikeudelliseen vastuuseen teostaan.

Lue lisää:

Keijo Korhonen: Itsenäisyyden lyhyt historia ja Eu-Suomen koko kuva (sivuilla 76-77).

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mikael Lönroth,

ennen kuin tulet rupattamaan minulle ihmisoikeuksista, tutustu vaikka täältä Europoliin, EIO:on, EAW:n jne

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5271...

Sitten voit perehtyä Suomessa laadittaviin uusiin kyttäyslakeihin, jotka laajentavat poliisin valtuuksia entisestään.

EU:n ihmisoikeus-touhujen myötä ne ovat kaventuneet.

Siitä olemme kyllä samaa mieltä, että Suomen ihmisoikeustilanne -varsinkin alkuperäisväestölle- on karmiva!

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jos Suomen ihmisoikeustilanne on karmiva niin mitä se sitten on naisten osalta vaikka Saudi-Arabiassa? Loppuvatko superlatiivit kesken?

Kirjoitin siitä ihmisoikeuspohdiskelua siihen yllä olevaan ketjuun!

Visitor (nimimerkki)

Miten se menikään, vielä joku aika sitten maiden sisäisiin asioihin puuttuminen oli vallan kiellettyä ja pannassa, hyvin epäkorrektia.

Saudi-Arabiassa tuollainen tietenkin sallitaan, koska se on Yhdysvaltojen ystävä ja myy sinne öljyä, Afganistanin hallitus hyväksyi pitkälti Sharia-lakiin tukeutuvan perustuslain Yhdysvaltojen ja NATO:n suojeluksessa...

Tietty ihmisoikeustouhotus on aika pitkälle sitä, että Yhdysvallat maksaa erilaisille järjestöille ja ryhmille ns.ihmisoikeuksien ja demokratian ajamisesta, todellisuudessa kyse on kutenkin pääasiassa Yhdysvaltojen taloudellisten etujen ajamisesta, samalla demokratiaa kaventavan ja hävittävän uusliberalismin ajamisesta eri maihin, Yhdysvallat teki sitä jopa Euroopassa, Ranskassa asiasta hikeennyttiin aika tavalla, varsinkin kun ko. toiminta on siellä laitonta, samoin se on laitonta itse Yhdysvalloissa, niin nyt myös Kuubassa ja Venäjällä...

"According to Allen Weinstein, one of the founders of NED, "A lot of what we [NED] do today was done covertly 25 years ago by the CIA"

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/101516-venajalta-...

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Ehkä sitten pitäisi päästä siitä "ihmisoikeustouhotuksesta" eroon ja mieluummin varmistaa, että kaikilla maailman ihmisillä olisi mahdollisuus edes jonkinlaiseen perushyvinvointiin?

Ihmisoikeusjulistus (ja -sopimukset) on ihan hyvä yritys niin kuin aiemmin sanoin. Jos korruptiosta, itsekkyydestä tai jostakin muusta "epäpyhästä" syystä toimitaan nimellisesti ihmisoikeuksien puolesta kuitenkaan varsinaisesti niin tekemättä niin ei se ei välttämättä sitä aatetta vielä kaada. Paremman demokratian ja ihmisoikeuksien todellisen toteutumisen saavuttamiseksi tarvitaan isoja rakenteellisia muutoksia ja jos teillä on parempia aatteita näiden muutoksen lähtökohdiksi niin kertokaa!

Esim itsenäisyyden vahvistaminen? EU-jäsenyydestä luopuminen? Ja kysymyksenä siis, että millä toimenpiteillä voitaisiin turvata maailmanlaajuisia ihmisioikeuksia eikä ainoastaan Suomessa asuvien/oleskelevien.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Saudeilla on jenkkien rahoilla ja tuella vallassa istuva kuningashuone, jota kansa vihaa. Yläluokan naisilla asiat ovat tod.näk. suht´ hyvin mutta alemmalla kansanosalla ei ole oikeuksia ollenkaan, oli sukupuoli mikä hyvänsä.

Silti olen sitä mieltä, että ensin siivotaan oma piha ennen kuin aletaan neuvomaan muita.

Ja mitä YK:n tulee, niin juurihan siellä hyväksyttiin oikeus teloittaa homoseksuaaleja, jos maan hallitus niin haluaa.

Mikään, mikä on tekemisissä YK:n tai sen alajärjestöjen tai bulvaanien (WTO, IMF, WB jne) ei saa hyväksyntääni.

Rauhanturvaajien harjoittama seksuaalinen väkivalta lapsia ja naisia kohtaan on yhä selvittämättä, YK:n korruptio on selvittämättä, eri ohjelmien kautta kadonneet avustusrahat ovat selvittämättä...viimeisimpänä esimerkkinä Global Fund, jonka varoista 2/3 osaa on teillä tietämättömillä (osa hävitetty UNDP:n ohjelmien kautta) eikä näytä siltä että selvyyttä koskaan tuleekaan.

Härski jätkä Kofi Annan hääräilee nykyään AGRAssa tunkemassa gm-viljelyä Afrikkaan niin että saadaan sitten loppukin ruoantuotanto ja omavaraisuus sieltä tapettua.

IMF, WB ja YK ovat vapaakaupan edistämisellään pääasiallisia syypäitä siihen, että maailman väestö köyhtyy köyhtymistään.

Lisäksi YK:n omista asiakirjoista ja julistuksista selviää, että tavoitteena on tulla maailmanhallitukseksi ja että rahaksi tulee IMF:n SDR-yksikkö tmv.

Kiitos ei minun puolestani.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jeps. Olen eri mieltä siitä "oma piha"-ajattelusta ellei sillä pihalla tarkoiteta koko maapalloa (ja ehkä myös lähiavaruutta :)).

Jos tarkoituksena on pyrkiä kohti jotakin hienoa, rajattua, eristettyä ja omavaraista niin ehkäpä se onkin hyvä vaihtoehto. Yleensä minusta tuntuu, että se mahdollistaa liian paljon tekosyitä olla tekemättä yhtään mitään.

Kirjoitat ilmeisen osaavasti ja hyvin erilaisista asioista.

Mika Kuusela

Kokoomus on ylivoimaisesti, siis todella massiivisen ylivoimaisesti, EPÄISÄNMAALLISIN PUOLUE. Onko se sitten hyvä vai huono asia; sen päättää jokaisen oma asenne.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Näin on!

Kokoomusta on todella hyvin vaikea enää erottaa sosialidemokraateista. Lipposen-Niinistön EU/Euro-linjalla on todellakin kova kannatus Suomessa. Vasemmistoliitokin alkaa kummasti vaikuttaa isänmaalliselta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pertti Sakari,

aiemmin tietääkseni Vasemmiston varapj. Annika Lapintie oli ainoa poliitikko, joka julkisuudessa kertaakaan mainitsi liittovaltiokehityksen ja peruslain muutosesityksen samassa yhteydessä. Tai ylipäänsä koko perustuslain muutosesitystä.

Arhinmäellä ei ole ollut asiasta mitään sanottavaa, ei ainakaan ole sattunut silmääni vaikka olen etsiskellytkin.

Tuttava (nimimerkki)

Ja kommarit. Näin on näreet prkele.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

P.H,

"Se, pitääkö joku EU:ta onnistuneena tai hyväksyykö EU:n päämäärät, on asia erikseen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että voimassaolevan oikeuden ja kirjoitettu lain tulisi vastata toisiaan. Näin on meillä Suomessa ollut tapana toimia jo tsaarin ajoilta. Esim. Englannissa tilanne on hyvin erilainen. Heillähän ei edes ole kirjoitettua perustuslakia.

Mainitsemissasi perustuslainkohdissa ei ole tarkoitus siirtää Unionille uutta toimivaltaa. On ainoastaa tarkoitus kirjata lakiin se tilanne, mikä jo vallitsee. Luonnollisesti EU:n tulisi myös noudattaa omaa oikeuttaan. Kuten totesit, tässä asiassa on viime aikoina lipsuttu."

josta syystä en näe, että Suomelle voi millään lailla olla hyväksi liittyneenä tällaiseen ryhmään.

13.1 2011 oli Vanhan Ylioppilastalon Galleriassa Suomen Itsenäisyysseuran järjestämä seminaari Talouskriisi - Kaatuuko EU?
ja siellä Esko Seppänen (vas. ex-MEP) totesi että "Eliitin oma kohtalo on niin sidottu näihin jäsenyyksiin, että ennemmin eliitti kaataa kansan kuin EU:n".

Mikä oikeastaan kertookin EU:n perustuksista aika paljon.

Tuttu tuntematon (nimimerkki)

Arhinmäki on eliitin miehiä! Liekö ihminenkään?

Vieras (nimimerkki)

Kyllä on Paavo Arhinmäki muuttunut pelokkaan näköiseksi viime aikoina...

VeePee (nimimerkki)

Hanna Mäntylän blogissa ihmeteltiin, että pitääkö Kokoomus pienituloisia tyhminä. Tätä kun lukee, tulee väistämättä siihen johtopäätökseen, että Kokoomus pitää koko kansaa tyhmänä.

Ilmeisesti Käteinen pitää tätäkin lakiehdotusta vain pienenä teknisenä muutoksena, kuten halutessaan antaa pitkät työ-ja oleskeluluvat EU:n ulkopuolelta tuleville asiantuntijoille(lue:halpatyövoimalle).

Vieras (nimimerkki)

Ihmiset saattavat olla tyhmiä aivan oma-aloitteisesti esimerkiksi äänestämällä imagosyistä ehdokkaita tai puolueita, jotka eivät juurikaan aja heidän etujaan tosielämässä, mutta jotka järjestävät hyvät bileet. On mukavaa kuulua voittajan joukkoon sisällöstä riippumatta. Eräälle tuttavallenikin selvisi vasta sitten, kun hän käytti äänestyskonetta, että hän ei ole kokoomukselainen ajatuksiltaan, vaan vasemmistoliittolainen :-)

Eikö joku ole sanonut, että "kaikki me olemme kauniin ulkonäön narreja..."

Visitor (nimimerkki)

Tutkimusten mukaan yhdysvalloissa on parinkymmenen miljoonan peruspunaniskan joukko, jonka kaikki toiveet ja vaatimukset politiikassa ovat sen verran vasemmalla, että vain demokraatit ovat heidän linjoillaan ja yrittävät toteuttaa näitä asioita, kuitenkin tämä sama parikymmenmiljoonainen peruspunaniskalauma sitkeästi ja toistuvasti änestää rebublikaaneja eli sitä oikeistoa, joka ei heidän asioitaan aja, he eivät millään kykene käsittämään asiaa, että äänestävät tavoitteidensa kannalta väärää puoluetta...

P.H. (nimimerkki)

Nämä ovat pohjimmiltaan arvokysymyksiä. Itse näen Euroopan Unionin tärkeänä ja Suomelle hyödyllisenä. Eliittiin en tiedä lukeutuvani.

Sekä Euroopan Unioni että jäsenyys Euroopan neuvostossa (joka ei siis suoranaisesti liity Euroopan Unioniin) ovat jo nyt vaikuttaneet voimakkaasti mm. perusoikeuksien tuloon Suomeen ja muokanneet perustuslakimme 2 lukua. Tässä asiassa olemme olleet muuta länsimaailmaa selvästi jäljessä 90-luvulle asti.

Vieras (nimimerkki)

Eikös Katainen halua meille 1.8 miljoonaa maahanmuuttajaa? Taisiko se vielä olla niin, että hän toivoi näiden olevan pääasiassa luku- ja kirjoitustaidottomia pyllistelyuskovaisia?

Käyttäjän talvitie kuva
Pauli Talvitie

Minulle EU on hyvä asia. Näen lisäksi unionin päätöksentekokyvyn vahvistamisen välttämättömäksi. Tällä päättämättömyydellä jäämme auttamattomasti nousevien maailman suurien talouksien jalkoihin.

Liittovaltio olisi minusta kovin positiivinen asia, kun sille annettasiin vai sille kuuluvat asiat. Samalla voisi tuota päätöksentekoa lähemmäksi kansaa siitämällä aidosti osan kansallisvaltion valtaa alemmaksi aluielle ja maakuntiin.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Katsohan tuota United Nations Of American rappioitumista. Kuinkas sillä pyyhkii. Herää unestasi ja katso tosiasioita silmiin.
20 miljoonaa ihmistä on jo food stampsien varassa. Niin se vahva talouskin sortuu kun eliitti imee kuiviin. Voi pyhä yksinkertaisuus.

Patriootti (nimimerkki)

Taitaapi olla rapiat 43 miljoonaa ruokakupongeilla ja määrä kasvaa jatkuvasti:

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/image...

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Pauli, otaksun että lakiehdotuksessa Sinulta on jäänyt yksi jos toinenkin asia huomaamatta, koska et edes ole oikaissut tahallani tekemää virhettä kommentissani. Pitää olla United States of America ei Nations.
Näin helposti sitä lipsahtaa erilaisia asioita ohi silmien jos ei todella ole tarkkaavainen.

EC (nimimerkki)

Pauli: Olet täysin aivopesty. Etkö näe mihin konkurssiin kokoomus ja EU ovat meidät ajaneet ? Ihmisten eläkkeet on pelattu, ja valtiot ovat menettäneet itsemäärämisoikeutensa = kansalaiset ovat menettäneet valtansa politbyroolle = komissiolle.

Miten joku voi puolustaa tuollaista katastrofia ?

Kansasta ylivoimaisesti suurin osa haluaa eroon Eurosta, ja toivottavasti myös Paulista.

Vieras (nimimerkki)

"Liittovaltio olisi minusta kovin positiivinen asia, kun sille annettasiin vai sille kuuluvat asiat."

Tehdään niin.

Liittovaltiolle KUULUVAT asiat: kauppa,
joka saadaan astumaalla taaksepäin vapaakauppasopimuksen aikaan.

Ohoh!

Mitään liittovaltiota ei siis tarvita ja voimmekin olla taas aidosti itsenäisiä.

uurija (nimimerkki)

Pauli, järki käteen, kuten Paasikivi sanoi.

Suomi on jo maailman suurien talouksien jaloissa. Suomi on aina, koko historiansa ajan ollut suurien valtioiden jaloissa.

Suomi on pikkuvaltio, ja pieneksi maaksi se tulee jäämään.
Geopoliittista sijaintia eurohouruiset harhaanjohtajamme eivät ole vielä sentään onnistuneet toisenlaiseksi muuttamaan.
Vaikka, kovasti yritetään olla huomaamatta Suomen kokoa ja sijaintia maailmankartalla.

Pauli, mitä vikaa on pienuudessa?

Suoesta ei koskaan tule iso.
Suomesta ei TARVITSE koskaan tulla suuri.

Suomen ei tarvitse haahotella isojen valtioiden etuja puolustavissa öljysodissa vierailla mailla.

J.K.Paasikivi yritti takoa meille päähän:

Tosiasiat on tunnustettava. Se on ensimmäinen ehto elämälle näillä nurkilla.

Suomesta ei koskaan tule mitään talousmahtia.

Idea Suomesta taloudellisena menestyjänä "maailmalla" on sukua sille entisen pojan unelmalle Mersusta pippelinjatkeena.

Lopeta houruaminen, hyvä mies.

Ala rakentaa ja kunnioittaa maata, jossa elät, ja jossa meillä kaikilla voisi olla melko mukavat oltavat, jos:

- lakkaisimme elämästä fantasioissa ja ottaisimme lusikan ns. kauniiseen käteen
- lakkaisimme syytämästä vastikkeetonta rahaa isoille valtioille
- Lakkaisimme olemasta muiden nenästävetämiä typeryksiä, jotka noudattavat sääntöjä, joita sääntöjen määrääjät eivät itse uneksikaan totella.
- ryhtyisimme tosissaan palauttamaan täystyöllisyyttä Suomeen oman rahan hallinnalla, teollisuutta ja maataloutta palauttamalla entiseen loistoonsa
- globaalista pankkikartellista irtautumalla ja
- satsaamalla hyvän PIENEN elämän edellytyksiin, joita ovat:

- perhearvojen kunnioitus
- koulutuksen laadun parantaminen
- asuntokannan kohentaminen
- väestön terveydentilan parantaminen
- huomion kiinnittäminen kaikkinaiseen elämänlaatuun sen sijaan, että maata johtaa...

...kourallinen hourupäisiä "Suomi-brändi maailmalle" -poliitiikkoja, eliittiyrittäjiä ja muita myyntimiehiä, joiden tietämättömyys TOSIASIOISTA on päätä huimaavaa.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Täydellinen kommentti uurijalta!

Vieras (nimimerkki)

"Olen Hereford-lihakarjaa luomutilallani kasvattava kokoomusvaikuttaja."

Niin vielä olet mutta parin vuoden päästä maatalous on Suomesta finito, kiitos EU:n. No, kokoomusvaikuttajana saatat jatkaa "uraasi" vielä jonkun aikaa...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pauli Talvitie,

jos ajattelet EU:n mallia niin hallinto on jatkuvasti siirtynyt kauemmas kansalaisesta, ei lähemmäs. Sitä se keskittäminen teettää.
Eikä se ole vähenemään päin, päinvastoin.

EU:ssa kansalaisilla ei ole MITÄÄN vaikuttamisen mahdollisuuksia, eikä niitä ole europarlamentillakaan.

Kuinka todennäköisenä pidät, että komissiolle ja ministerineuvostolle keskitettyä valtaa suvaittaisiin jakaa alemmas millään todella merkitsevällä tavalla?

Ja jos EU/ komissio päättäisi joskus jolloinkin luovuttaa vallaan eteenpäin esim. maailmanhallitukselle (josta YK haaveilee, kts. Agenda 21) missä silloin ollaan?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Näetkö yhtään tapausta, jossa maailmanlaajuisesti sitovista päätöksistä voisi olla jotain hyötyä tälle planeetalle?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Toki niistä olisi, mutta vain jos ne ovat vapaiden kansojen vapaaehtoisia päätöksiä yhteistoiminnasta ja yhteisistä säännöistä.

Sen ei pitäisi vaatia itsenäisyydestä luopumista. Ihminen tai valtio joka ei ole itsenäinen, ei ole yhteistyössä vaan käskyläisenä.

Valitettavasti maailma toimii näin http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/elokuvat/204...
jos annamme sen toimia

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

"Toki niistä olisi, mutta vain jos ne ovat vapaiden kansojen vapaaehtoisia päätöksiä yhteistoiminnasta ja yhteisistä säännöistä."

No hyvä! Näin minäkin ajattelen. Ja jos vapaat kansat vapaaehtoisesti päättävät yhdistyä ja siirtää rajoja suuntaan tai toiseen, niin sekin on mielestäni osa sitä vapautta.

Kohti sellaista maailmaa, mutta miten..

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Toistan: "Ihminen tai valtio joka ei ole itsenäinen, ei ole yhteistyössä vaan käskyläisenä."

Suuret valtiot eivät noudata sopimuksia, silloin kun niitä ei huvita.
Esim. Vapaakauppa-sopimukset ja USA: USA laittelee tulleja niin kuin huvittaa ja sille sopii, mutta vaatii muita noudattamaan sopimuksia.

Eli en usko keskusjohtoisuuden hyödyttävän planeettaa ja sen väestöä.

repe (nimimerkki)

Suutret taloudet ryöstävät ensin pienet, jos niille annetaan kaikki valta. Kaikki tietysti ryöstetään ja ihmiset syöstään kurjuuuteen. Kokkarieliitti tietty aikoo elää sijoituksillaan. Ja nuolla kieli ruskeana eliitin pyllyä

Päivi R (nimimerkki)

Oivalsin tänään Kokoomuksen sanoman. Sitä ei ole. Se on kuin ‘erään suuren kansanjohtajan’ valhe aikoinaan eli “Tee tarpeeksi suuri ja yksinkertainen valhe, toista sitä jatkuvasti, niin pikkuhiljaa he uskovat sen.”

Kokoomus on valhe.

repe (nimimerkki)

Pahempaa on se, että tämä suuri kansanjohtaja ei kertonut omista valheistaan, vaan juutalaisen lehdistön toiminnasta. Sama klikki omistaa median myös tänään. Osaltaan olet itse koukutettu juuri tällaiseen isoon valheeseen nimeltä "natsit" ja "holokausti" ym. Kuten tästä heitostasikin näkyy.

EC (nimimerkki)

PäiviR: Hitler siteerasi Mein Kampfissa juutalaista lehdistöä puhuessaan "suuresta valheesta". Et ilmeisesti ole lukenut kyseistä teosta.

Repe: Suomen media on yhden miehen hallinnassa, Aatos Erkko, Sanoma News, ja kaiken kukkurakss Suomen juutalainen. Yllätys ?

repe (nimimerkki)

Niin. Onko yllätys, että juutalainen (omistaa melkein kaikenja juutalaiseliitti määrää lopuille, mikä on poliittisesti korrektia ja kuka on suurisaatana) media valehteleekin Hitlerin väittäneen itse valehtelevan suuria valheita, kun hän puhuu juutalaisesta mediasta?

Ja onko yllätys, että Päivi ja valtaosa kansasta ajattelee juuri kuin rasistiset zionazit opettavat käskyttämänsä median, poliitikkojen, koululaitoksen ja koko yhetiskunnan kautta? He eivät edes tajua koko asiaaja luulevat juuri vastustavansa pahuutta, rasismia ym. Heidät on täysin hahautettu ja aivopesty. Oikeat natsit, jotka siis vastaavat natseista tehtyä viholliskuvaa ja ovat vielä pahempia, määräävät kaikesta.

repe (nimimerkki)

Mielenkintoinen yksityiskohta historiasta. Aloitin juuri Ingrid Weckertin tutkimuksen lukemisen Kristalliyöstä. Von Rathin murhaaja Ranskan suurlähetystössä marraskuussa 1938 oli 17-vuotias juutalainen Gryszpan. Hän joutui vankilaan Ranskassa ja Saksan Kristalliyön muutaman päivän perästä on katsottu oleen vastaisku murhalle. KAikki merkit viittaavat siihen, että Kristalliyön järjestivät ulkomaiset tiedustelupalvelut. Joidenkin Synagogien pakovahingit ja syttyminen antavat vaikutelman, että joitain juutalaisia olisi osallistunut toimintaan ts synagoogia olisi sytytetty itse sisältäpäin ja siten, että ne palaisvat yhtäkkiä useasta paikasta sytytettynä sisältäpäin, kun ensin olisivat huomamatta palaneet kauan.

Tämä vaikutelma voimistuu, koska natsijohtajat olivat ihmeissään ja tutkimuksissa selvisi ulkomaisia kommunisteja SA-asuissa jääneen iinni ja outojen miesten antaneen käskyjä. Natsijohtajat antoivat heti määräykset lopettaa kaikki hulinointi, vaikka Göbbels ensin oli harhautunut antamaan määräyksen passiivisuudesta luullen kyseessä olleen kai jonkunmuun käskemä pogromi tai ei tiennyt mistä oli kysymys, kun kuuuli synagoogan palosta. Yksi synagooha syttyi vaarallisen lähellä paikkaa, jonne natsijohtajat olivat sirtyneet muistelemaan 1923 kaappausyrytstä. Göbbels ei ollut syyllinen ja ihmetteli todistetusti yön taåahtumia puhelimessa ja sanoi, että apahtumat saattavat kostautua siten, että Saksalle julistetaan sota.

Vielä ihmeellisempää on se, että kun Saksa valtasi Ranskan, murhaaja siirrettiin Saksan vankilaan, josta vapautui Saksan kukistuessa. Siis juutalainen murhamies, tosin 17-vuotias eli alaikäinen murhan hetkellä, säilyy hengissä, vaikka onmurhannut virkamiehen, jonka murhan kostoksi muka Ksristalliyö olisi järjeestetty. Kaikesta voidaan pätellä: a) Kristalliyö ei ollut natsien suunnittelema, vaan USA:n johdon ja sionistien itsensä siis (murhaajalla kuten myös Wilhelm Gustloffin murhaajalla oli yhteyksiä voimakkaaseen sionistijärjestöön, joten yhteys on selvä) eli ainoa Saksassa järjestetty pogromi olikin sionistien itse järjestämä teatteri jja false flag, joten Saksassa ei ollut yhtään pogromia koko nastiaikana ja b) holokausti tuntuu valheelta osaltaan tästäkin syystä. Miksi nyt tätä juutalaista sitten ei edes murhattu?

Tuomas Hako

Hah. Repekin on mennyt miinaan. Ei Goebbels millään tavoin Kristalliyön hulinoita suosinut, vaan heti teki kaikkensa, kuten muutkin johtajat järjestyksen palauttamiseksi ja oamisuuden suojelemiseksi sekä ihmisten. Nürnbergin lavastuksia kaikki muut väitteet. Ne eivät voi pitää paikkaansa. Väärennöksiä ja väännöksiä. Goebbels oli kuollut, joten SS:n kunniaa ym puolustanut puolustus ei välittänyt tällaisesta "käsittelystä", joka tuolle "valaehtoiselle" todistukselle oli tehty, kun siihen oli lisätty Goebbelsin osuus.

Kaltenbrunnerin eduksi puolustamaan aikonut SS-upseeri vietiin mielisairaalaan suoralta kädeltä jne. Lukemattomat puolustuksen hankkimat tällaiset todistukset tai asiakirjat katosivat iäksi. Toiset saivat tällaisen käsittelyn.

Tiedot oikeudesta esim. Maserïn kirjasta em. oikeudenkäynnistä.

Että sellainen "oikeus".

Berliinin gauleiterina Goebbels olisi voinut määrätä Berliinistä, mutta tuskin olisi ollut niin tyhmä, että olisi vainoja komentanut eikö omin luvin varsinkaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Muutos 2011:n mies kertoo, miksi eliitti ei halua suomalaisten äänestävän:

http://tapio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59934-eliitt...

josta syystä muistutan taas kerran: Äänestäkää, äänestäkää niin että tuntuu!

Jokainen antamatta jäänyt ääni sataa suoraan valtapuolueiden laariin.

Discontrol (nimimerkki)

Riikka,

Ehkä olisi myös korrektia uutisoida 'hallitustasolta tullut yritys sulkea blogisi, josta US kategorisesti kieltäytyi' ? Jos asiasta on todisteet, niin kyseessä on lienee vähintäänkin rikos 'perustuslaillista' sananvapautta vastaan?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Discontrol,

eihän se ole uutinen vaan käytäntö, maan tapaa :D

On totta, että minulle on kerrottu taholta jonka asiasta pitäisi tietää, että US:lle on ehdotettu blogini sulkemista ja että siitä on kieltäydytty.

Tämä on yksi syy siihen, miksi pyrin esittämään lähdeviitteet hurjimmillekin väitteilleni: silloin blogia ei voida sulkea käyttämällä syynä "huhujen levittämistä" ja myös US välttyy hankaluuksilta omalta osaltaan puheenvuorojen ylläpitäjänä.

Luonnostani taas en ole taipuvainen "viharikoksen" tunnusmerkit täyttävään toimintaan, joten sekin syy jää pois.

Vieras (nimimerkki)

Sitä olenkin ihmetellyt, miten kauan saat pitää blogiasi. Näiden asioiden esille ottamisesta julkisemmilla foorumeilla seuraa herkästi painostusta, panettelua ja uhkailua. On todella hyvä, jos on perhe, ystäviä ja muuta elämää tueksi sitten, kun alkaa tuulettimesta tulla lokaa kasvoille.

MasaMainio (nimimerkki)

On muuten minullakin käynyt mielessä että kyllä Riikalla on pakko olla joku vaikutusvaltainen ryhmä takanaan kun näin vapaasti saa laukoa mielipiteitään kenenkään suuremmalti puuttumatta. Kyllä siihen tarvitaan vähintään marttakerhon tasoinen organisaatio.

Onko sulla muuten jo mietittynä joku plan b jos niin ikävästi kävisi että tämä kanava sinulta sulkeutuisi? Hiljaa tuskin maltat olla. Kirjoituksistasi on riittävästi varmuuskopioita?

Vähä joutavanpäiväinen kommentti näköjään tuli mutta sattuuhan sitä, Riikalle kymmenen pistettä ja joutsenmerkki kun jaksat riehua isompiasi vastaan!

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Totuus ei pala tulessakaan ja tulee aina ilmi, ennemmin tai myöhemmin.

Vieras (nimimerkki)

Vielä ehdit sanoa painavan sanasi, jos haluat.

Millainen on toimiva kansalaisaloitejärjestelmä?

( 27 mielipidettä )

Keskustelu sulkeutuu 31.01.2011

Oikeusministeriön työryhmä valmistelee parhaillaan lainsäädäntöä valtiollisesta kansalaisaloitteesta.

Työ perustuu eduskunnassa käsiteltävänä olevaan perustuslain muutosesitykseen (HE 60/2010 vp), jonka mukaan vähintään 50.000 äänioikeutettua Suomen kansalaista voisi tehdä eduskunnalle aloitteen lain säätämiseksi. Työryhmä valmistelee lakiehdotuksen aloitteen tekemistä koskevasta menettelystä. Työryhmän työssä otetaan huomioon myös rakenteilla oleva EU:n kansalaisaloitejärjestelmä.

Kansalaisaloitteen tarkoituksena on vahvistaa kansalaisten mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon. Tästä syystä työryhmä on kuullut valmistelussa kansalaisjärjestöjä ja toivoo myös kansalaisten osallistuvan aktiivisesti kansalaisaloitetta koskevaa keskusteluun. Keskustelu päättyy 31.1.2011.

Keskusteluun johdattavat kysymykset:

* Missä asioissa arvelet kansalaisaloitetta käytettävän?
* Pitäisikö aloitteen sisältää konkreettinen lakiehdotus vai voisiko se olla muodoltaan myös ehdotus lainvalmistelutoimenpiteisiin ryhtymiseksi? Entä pitäisikö allekirjoitusten kerääminen olla mahdollista myös sähköisesti ja voisivatko aloitteen allekirjoittajatiedot olla verkossa yleisesti nähtävissä?
* Millaiset keinot olisivat mielestäsi tehokkaita uutta kansalaisaloitejärjestelmää koskevassa opastuksessa?

http://www.kerrokantasi.fi/aihe/millainen-on-toimi...

Vieras (nimimerkki)

Kovastihan suunnitteilla on netin alasajo,joten kansalaisaloitteet tulevat jäämään ovelta ovelle ramppaamisena ja mikäli joku 50 000 nimee saisi kasaan,aloite päätyisi jokatapauksessa roskiin. Tulevan maan tapa!

Vieras (nimimerkki)

Periaatteessa kannatettava ehdotus, mutta sitten pitäisi tietää, miten se käytännössä toimii. Mitä aloitteelle sitten tapahtuu, kun se tulee päätöksentekokoneiston käsiteltäväksi? Missä järjestyksessä se käsitellään ja millä todennäköisyydellä siitä tulee varteenotettava lakiehdotus?

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Ja nyt tulee vielä sitten joku neropatti kertomaan, että äänestettiinhän EUsta silloin aikoinaan suoran demokratian mukaisesti..

Visitor (nimimerkki)

Se taas oli silloin suuri mediamaanipulointi ja huijaus, kansan ja eduskunnan enemmistöt vastustuvat liittymistä, alkoi "eunukkien" vastaisku, puoluesiisa, varsinkin Keskustassa uhkailtiin ja kiristeltiin eri tavoin, kansaa alettiin pelotella valtion taholta itänaapurilla jne. asia kuvattu lyhyehkösti tuolla...

http://www2.hs.fi/klik/alkuluku/tietokirjat/lannet...

Tuomas Hako

Niin. Yhteiskunna vyörytys oli melkoinenkyllä-äänten puolesta. Vastustajat olivat muka mänttejä ym. Televisiossa kaikki mallikansalaiset sanoivat "Eu tottakai" aamusta iltaan. Sanoma-konserni kunnostautui myös muiden muassa.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Samoja ongelmia on varmaan kun päästään jossain vaiheessa lähemmäs sitä suoraa demokratiaa myös Suomessa.

EC (nimimerkki)

Kokoomus tuhoaa tätä maata kaksin käsin, nyt on toimittava. Egyptissä kansa nousee jo näitä vastaa, täällä odotellaan että koska se alkaa Suomessa.

Vieläkö ei ole tarpeeksi kansaa kupattu ?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Suomessa se on yksinkertaisempaa, voi mennä äänestämään. Eihän tätä hallitusten esitystä myöskään hyväksytä ellei seuraava eduskunta sitä tee..

repe (nimimerkki)

Valitettavasti ei Suomeen vallankumousta ehkä tule, koska nämä kaikki kumoukset ovat yleensä aina eliitin eli salaisten palvelujen masinoimia. Suomalaiset ovat tavallista passiivisempia, mutta meitä ei myöskään CIA auta.

Yleensä vähintään rahoitus tarvitaan ja runsaasti solutettuja. Sitten on oltava useimmiten kapinallinen puolue ja jokin napamies, jonka kansa sitten hyväksyy tai ainakin aktiivinen osa ja tietysti suurvallan tuki ulkomailta.

Hyvä esimerkki on Saksan vallankumous 1918. Tietoja armeija huonosta asemasta oli levinnyt ja sota nätti toivottomalta voittaa. Kommunistit olivat koko sodan ajan tekemässä vallankumousta, mutta sitten myös demarien vasemmistosiipi liittyi sankoin joukoin kumouksen puolelle 1918 puolella. Itse Ebert oli lakossa 1918 talvella ja tämä lakko edesauttoi vallankumouksen vaatineen kapinamielialan leviämistä, kuten tietysti demarien kumoussuunnitelmat yleensä. On todistettuja on paljon ulkomaisia lausuntoja, kuinka Ranskan ja muiden ulkomaiden salaiset palvelut olivat soluttautuneet demareihin ja varsinkin kommunisteihin. Ranskan rahoilla kumoukselliset pystyivät saamaan sanomaansa eteenpäin ja organisoitumaan. Mukana oli juuri vasemmistopuolueiden juutalaisjohtajat, jotka saivat tukea siis kumoukselleen ao. puolueiden kv kattojärjestöltä. Ne olivat vapaamuurareiden ja muutenkin ympärysvaltojen hegemonian vallassa ja siis toimintaa rahoitettiin tiedustelupalveluiden taholta. Nämä kv elimet saivat hyväuskoiset vasemmistolaiset saksalaisetkin osaksi mukaan kumousliikkeeseen. Tietysti voidaan ajatella, että juutalaisten johtajien takana oli myös NWO-miehet eli illuminaatit.

Vallankumous onnistui juuri suunniteltuun aikaan, kuten tiedustelupalveluista on viestitty.

Myös on selvinnyt, että Englanti ja Ranska olivat aivan lopussa ja kypsiä erillisrauhaan. USA:n armeijan huolto oli romahtamassa ja amerikkalaisia oli kuollut kuin kärpäsiä. Vaikka maalla oli resursseja, oli epäselvää, oliko sodalla enää kannatusta pian, jos USA olisi joutunut vetäytymään ja olisi tarvittu lisäresursseja paljonkin. Sotahan oli täysin taloudellista saalistusta. USA olisi kestänyt enää 4 kuukautta. Saksan armeija oli vielä voimissaan kapinahengestä huolimatta ja puolustuslinjoja ennen Reiniä paljon. Jos vasemmistolaiset eivät olisi lähteneet idioottimaiseen kumoukseensa, Saksa olisi pelastunut erillisrauhaan ja Versailesin sopimuksen nälänhätä ja puute sekä aluemenetykset olisivat jääneet toteutumatta. Mikäli maailmaneliiti olisi saanut kyllikseen, olisi myös toinen maailmansota jäänyt ehkä tulematta.

maanpetoksellinen toiminta demarien ja kommunistien toimesta oli kuin tikarinisku armeijan selkään, koska armeijaa ei ollut voitettu. Tikariniskulegendasta puhuminen on valehtelua, sillä tikarinisku on totta ja vasemmisto ylpeili sillä vielä Weimarin tasavallan aikana radikaaleimmalta osaltaan.

Vasemmisto oli siis syypää Saksan kansan suuriin kärsimyksiin maanpetoksellisella toiminnallaan ja itse asiassa siksi oikeisto menestyi sotien välisenä aikana. Vasemmistoa johtivat tietenkin juutalaiset vaikuttajat etenkin kommunistien osalta ja taas näemme, kuinka kv marksilaisuus on ollut juutalaisjohtoinen ja palvellut sekä kommunismin että suurpääoman (angloamerikkalaisen) etuja.

Tytymättömyys ei aina riitä. Pahaa pelkään, että Egyptissäkin jos kansa saisi vallan ja sitten ei tehtäisi nin kuin USA määrää ulkosuhteissa ja siis myös "talousuudistuksia" kotimaassa, niin Israel ja USA hyökkävät ja pystyttävät tarvittavat otteet tekevä hallitus. Jos kapina päätyy tarkoituksella islamisteille" tai sellaisksi haukututtaville (esim. Saksahan oli Euroopan 1. sivistynyt maa ja demokraattisempi kuin USA ennen I masotaa ja niin vain he olivatkin pian "barbaarisia hunneja") niin ehkäpä halutaankin sotaa. Tuollainen kaaos onkin helppo kukistaa, jos armeijakin alkaa rakoilla.

Pökötti (nimimerkki)

Missä on Gagarin puolustamassa tätä??!? missä on kaikki isänmaalliset kokkarit nyt?

Pökötti (nimimerkki)

ehkä silti oudointa kokoasiassa on se että mikää istuva puolue ei puhu eikä pukahda koko asiasta. Nyt olisi oppositiolla paikka mutta ei..ollaan samassa sonnassa..

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

repe,

mutta onhan Egyptin protestit ulkoapäin ohjattua toimintaa!

Vanha tuttumme NED sekä Freedom House ne siellä hääräävät. Vuonna 2008 oli egyptiläisiä bloggaajia Washingtonissa koulutettavana moninaisissa taidoissa.

Sen lisäksi Egyptissä huseeraa Moslem Brotherhood-järjestö, jonka jäseniä on "riippumattomina" parlamentissa oppositiona, vaikka perustuslaki nimenomaan kieltää uskonnollisten ryhmittymien osallistumisen parlamentin toimintaan.

Poikkeustilalaki on ollut Egyptissä voimassa keskeytyksettä vuodesta 1967.

Ja kaiken taustalla on -kuinkas muuten- Washingtonin konsensus, IMF ja Maailmanpankki rakennesopeutusohjelmineen sun muineen.
Egyptin läpi näet hoidetaan öljykuljetuksia.

repe (nimimerkki)

Juu juu. Tuota juuri tarkoitin. Tuonhan tietävät kaikki. Aan Girfan sanoi, että israelilisia oli käsketty poistumaan Egyptistä jo marraskuun alussa. Egypti oli myös kieltäytynyt luovuttamasta vettä Niilistä, mikä saattaa ennakoida sitä, että USA/Israel "joutuvat puuttumaan Egyptin sekasortoon".

Tietysti Egyptin mellakat ovat ulkoa ohjattuja ja pointti olise, että' useimmat kansannousut ovat tiedustelupalvelujen (koti- tai ulkomaisten) järjestämiä ja ohjaamia. Siksi Suomeen ei tule kansannousua, koska olemme jo taskussa ja kaikki menee IMF:n ym. toivieden mukaan. Ellei sitten tule veilöylyä ja Suomesta haluta diktatuuria ja orjavaltiota. Tuossa vain juuri joku uneksi hyvästä kumouksesta hyvän puolesta. Varmasti kansa uskoo oleansa hyvällä asialla ja suomalaisetkin, mutta suomalaisetkin saatetaan johtaa sekasortoon tahallaan.

Monet kansannousut ovat taas tarkoitettukin vain hämmingin ja heikkouden tuojiksi ja kukistumaan. Esim. Nuijasota, jota todistetusti rohkaistiin Ruotsista, vaikka epäkohtia oli.

repe (nimimerkki)

Jos kansna tahto toteutuisijostain ihmeen syystä siis, niin saatatsii käydä köpelösti. Koko juttu on tietysti ohjailtu. Joskus kumouksen on katsottu voivan päätyä jonkinlaiseen onnistumisen. Käsittääkseni Iranissa oli vallankumous, jonka USA natoi tavallaan mennä. Saatiin Afganistan ja sitten Irak pantiin heikentämään Irania.

repe (nimimerkki)

Jos USA ei laitakaan "demokraattista nukkehallitusta", vaan tulee jokin arabinationaklistijuttu, niin sekin voi olla vain syy sodalle ja maan tuhoamiselle.

EC (nimimerkki)

Tässä aika hyvin kerrottu miten Egyptin vallanvaihtoa viedään

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/...

Lahjotun poliitikon tilalle vaihdetaan toinen lahjottu poliitikko.

Vieras (nimimerkki)

Miksi yksikään juristi ei ole tehnyt rikosilmoitusta noista perustuslain vastaisista toimista, joita hallitukset ja eduskunta ovat tehneet? Olettaisi etteivät kaikki Suomen juristit ole kyseisten puolueiden kannattajia tai jopa jäseniä (kok, sdp,rkp,vihr. ja keskusta).

Onko muuten KKO:n toimivallassa valvoa hallituksen ja eduskunnan toimien laillisuutta?

SuS (nimimerkki)

Mistä yksikään juristi saa tästä tietää, jos ehtii katsoa päivässä vain kympin uutiset eikä lue esim. tätä blogia? Kuka tahansa Suomen kansalainen saa tehdä rikosilmoituksen "noista perustuslain vastaisista toimista" ja sotilasvalan vannoneiden on melkein pakko tehdä, jos moisen epäkohdan huomaavat.

Mutta luuletko, että poliisi mahtaa asialle mitään? Syyttäjä tekee tutkimattajättämispäätöksen, tässä maassa kun ei virkamies toisen silmää noki ja virheitä ei myönnä kukaan.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/01/126...

EC (nimimerkki)

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/...

Mitä Egyptissä oikeasti tapahtuu ? Tuossa kattava selitys.

Vieras (nimimerkki)

Heikki Typön blogi samasta aiheesta. Tuossa on myös kerrottu Timo Soinin ottaneen asian esille ja olevan hallituskysymys.

http://hkt40.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59957-kauppa...

Aikaa sitten jo herännyt. (nimimerkki)

Kiitos tästä tiedosta. Sain vihin yhdeltä salaliittoteorioita buukkaavalta blogistilta ja päätin ottaa selvää, onko tässä mistään tosiasiasta kyse. Olihan siinä. Ongelmaksi enää muodostuu se, saanko minä lähipiirissäni olevia tyyppejä aukaisemaan silmiään ja heräämään siitä valetodellisuudesta, että suomen eliitti oikeasti ajaisi meidän parastamme.

Se ei todellakaan aja sitä.

Hauskinta on se, että kun todisteiden kanssa koitat sanoa sanottavasi, sinut leimataan hulluksi, tai hörhöksi.

Noh. Tulevat ne loputkin heräämään. Toivottavasti vain eivät liian myöhään.

Vieras (nimimerkki)

"Hauskinta on se, että kun todisteiden kanssa koitat sanoa sanottavasi, sinut leimataan hulluksi."

Aivan niin. Kokemusta on. Ihmisiä ei kiinnosta totuus tai tosiasiat, vaan se, että ne tulevat heille turvalliseksi koetuista lähteistä. Jos pääuutisissa tutut kasvot kertovat, ettei asiassa ole mitään hätää, se uskotaan. Siihen saakka, kunnes tulee lasku ja osoittautuu, että asia oli juuri niin kuin olisi peruskoulun sisälukutaidolla voinut omalla päälla ajatella. Sitten ollaan vihaisia ja halutaan äänestää ulos ne puhuvat päät, mutta jos kyse on lakitekstistä, vahinko voi olla erittäin suuri, jos se on ehtinyt tapahtua.

juri g.

Hieno Riikka että tuot faktat selkeästi esiin. Tulevissa vaaleissa ratkaistaan Suomen itsenäisyyden kohtalo, isänmaallinen suomalainen ei voi Kansainvälistä Kokoomusta äänestää.

Anni Loren

"Eläkkeellä oleva appiukkoni on vuosikaudet viettänyt anopin kanssa kesät Lapissa kullankaivuussa. He kaivavat lapiolla, asuvat teltassa ja maisemoivat jälkensä. Roskat tuodaan maastosta pois, mitä säilyketölkkiä ja muoviputelia kesällä kuluu, takaisin ja hävitetään asianmukaisesti.
Tästä huvista appivanhemmat ovat valtiolle maksaneet valtausmaksun."

Vähän OTT, mutta toi kuulostaa ihan mahtavalta..mun boyfriend olisi tuollaisesta elämäntavasta ihan innoissaan:)

Visitor (nimimerkki)

Tuttavani täällä kaupungissa, hyvässä ja hyvin palkatussa ammatissa ja työssä ollut pitkäaikainen tuttavani sai myös tuollaisen idean jo vuosia sitten, lähti yrityksestä ja suuntasi Lappiin pysyvästi asumaan kullankaivajana, sillä tiellä on vieläkin, miten sitten lienee, kun homma kielletään...

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Tuli tuossa ihan kumma ajatus mieleeni mutta laitan sen tänne. Tuolla jossakin blogissa kommentoitiin ja valitettiin siitä kun sanktioita tulee karjanomistajille,jos se keltainen korvamerkki on kulunut tai tipahtanut pois, eikä siitä ole heti ilmoitettu. Onkohan kontrolli sen vuoksi niin kovaa että jos ruuasta tulee puute niin maalaiset eivät voi salaa auttaa ja myydä lihaa tarvitseville, siis käydä mustanpörssin kauppaa niinkuin sotien jälkeen ja sen aikana. Ruotsissahan eräs bonde ei suostunut laittaman merkintöjä. Poliisi tuli ja ampui kaikki kantturat laitumelle.

Visitor (nimimerkki)

Suomessa tapahtui tuollainen...

"Toimittaja Tero Koskinen sai uusinta MOT-juttua tehdessään haltuunsa poikkeuksellista kuva-aineistoa, jossa näkyi erään suomalaisen oikeusprosessin surullinen lopputulos: poliisi tappoi käräjäoikeuden päätöksen jälkeen lammasfarmari Rauli Ailuksen karjan tämän kotipihaan, koska hänen lampaillaan ei ollut EU-korvamerkkejä.

Kuvaaja oli paikalla, kun Ailuksen seitsemän nautaa ja toistasataa lammasta ammuttiin kuoliaaksi. Eläimet siis ammuttiin, niitä ei teurastettu. Huomiota herättää mm. se, ettei kukaan katkaissut eläinten kaulavaltimoa veren laskemiseksi, kuten oikeassa teurastuksessa on tapana. Veren laskeminen nopeuttaa kuolemaa ja estää eläintä tulemasta enää tajuihinsa kuoliniskun tai -laukauksen jälkeen.

Juttua tehdessään Koskinen sai kuulla, että jopa eläinlääkäreiden keskuudessa on koulukuntariitoja siitä, miten lopetettavaksi määrätyn eläimen tappaminen ja kuoleman toteaminen pitäisi hoitaa eettisesti kestävällä tavalla.

Osa Ailuksen naudoista ja lampaista sätkytteli vielä ammunnan jälkeenkin, eikä eläinlääkäri tarkastanut lähietäisyydeltä mistä oli kysymys. Osa MOT:n hallussa olleista kuvista oli sen verran järkyttäviä, että jouduimme käymään keskustelua: mihin vedämme rajan siltä varalta, että television ääressä on lapsia?"

http://blogit.yle.fi/mot/seksia-kauhua-vakivaltaa?...

Visitor (nimimerkki)

Tästä vielä outoja väittämiä eläinten kunnosta...

"Lääninhallituksen vastauksessa sosiaali- ja terveysosaston päällikkö, sosiaali- ja terveysneuvos Pekka Paatero toteaa, että Ailuksen eläimiä ei huonokuntoisina ja siksi elintarvikkeeksi kelpaamattomina voitu viedä teurastamoon lopetettavaksi.(...)

MOT:n Ongelmajätelampaat –jaksossa vain yksi asiantuntija arvioi kameran edessä Ailuksen eläinten kuntoa. Varmistaaksemme ohjelmassa esiintyneen asiantuntija-arvion paikkansapitävyyden annoimme ennen ohjelmaa noin kymmenen muun ulkopuolisen asiantuntijan arvioida kuvanauhojen perusteella lopetettujen eläinten kunnon. Kaikki asiantuntijat todistivat samaa: lopetetut eläimet olivat hyväkuntoisia."

http://blogit.yle.fi/mot/lampaiden-haamut?kommentoi=1

Vieras (nimimerkki)

Onpas mennyt villin lännen meiningiksi ruokakontrolli. USA:ssa on ollut pahoja merkkejä aiemminkin siitä, mitä typeryyksiä ruokakontrollin nimessä ollaan tekemässä suurten ruokateollisuusfirmojen eduksi. Luomu- ja pientuottajia suorastaan rangaistaan, tehdään ratsioita ja silleen. Sama meininki on siis tulossa Ruotsiin ja Suomeenkin EU-määräysten kautta. On se ihanaa, että ruoan laatu halutaan varmistaa sillä, että paikallinen, pien- ja luomutuotanto ajetaan maan rakoon.

mirjaleena (nimimerkki)

Pauli on kuulkaa NWO-hypnoosin alaisena. Minkä tahansa hypnoosin alainen ihminen ei muuta oman päänsä maailmankuvaa järkisyillä, vaikka kuinka dataa luettelisi perä perään. Jos jokin porukka uskoo, että Jeesus tulee tunnin päästä, ei siinä vakuuttelut auta, ettei tule.

Eli perustelette Paulille asiaa ihan kuinka vakavilla faktoilla tahansa, ei Pauli herää, niin surullista kuin se onkin.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Laitan tuohon edelliseen kommentointiini lähteen ettei Riikalle tule vaikeuksia: www.aftonbladet.se/nyheter/9910/09/ko.html

uurija (nimimerkki)

Onhan tämä jo täällä?

Itsenäisyyspuolue ei hyväksy Suomen perustuslain muuttamista.
(Maaliskuu, 2010)

"Itsenäisyyspuolue on jättänyt oikeusministeriölle lausuntonsa perustuslain tarkistamiskomitean mietinnöstä.
Puolue ei hyväksy komitean esityksiä EU-jäsenyyden sisällyttämisestä perustuslakiin eikä muutoksia, joilla helpotettaisiin päätösvallan siirtämistä edelleen EU:lle.

Itsenäisyyspuolue katsoo, että komitean työn ytimenä on pyrkimys muuttaa Suomen jäsenyys Euroopan unionissa osaksi Suomen perustuslaillista järjestystä.
Kun komiteakaan ei onneksi esitä, että perustuslaista poistettaisiin Suomen itsenäisyys ja ylimmän vallan kuuluminen Suomen kansalle, on komitean yritys yhteensovittaa Suomen itsenäisyys eli täysivaltaisuus ja EU-jäsenyys surkuhupaisa.

Mietinnön mukaan ”Täysivaltaisuutta on esitöiden mukaan tarkasteltava Suomen kansainvälisten velvoitteiden valossa ja erityisesti ottaen huomioon Suomen jäsenyys Euroopan unionissa”.

Selkokielelle käännettynä tämä tarkoittaa, että Suomi on EU:n jäsenenä luopunut täysivaltaisuudestaan.
Karrikoiden voitaisiin mietinnön mieletöntä lausetta mukaellen esittää:
”Potilaan (Suomen tasavallan) elossa olemista on tarkasteltava erityisesti ottaen huomioon, että hän on menettänyt henkensä”.

Itsenäisyyspuolueen mielestä ainoa kestävä ratkaisu nykyiseen tilanteeseen on Suomen valtiollisen aseman saattaminen siihen tilaan, joka määrätään maamme perustuslaissa.
Tämä tarkoittaa eroamista Euroopan unionista.
Se voi tapahtua eduskunnan enemmistön päätöksellä.

Itsenäisyyspuolue haluaa säilyttää tasavallan presidentin nykyiset valtaoikeudet. Komitean mietintö korostaa parlamentarismin vahvistamista.
Tällä komitea näyttää tarkoittavan maan hallituksen aseman vahvistamista erityisesti suhteessa tasavallan presidenttiin.

Parlamentarismin käyttäminen iskusanana peittää sen, että mietinnössä esitetyt vallan siirrot tasavallan presidentiltä maan hallitukselle ja pääministerille tosiasiassa heikentävät kansanvaltaa, demokratiaa.

Kansalaisten suoralla kansanvaalilla valitsema presidentti on tasapainottava tekijä edustuksellisessa järjestelmässä.
Presidentin valtaoikeuksien liiallinen murentaminen murentaa kansanvaltaista järjestelmää entisestään.

Komitean esittämä kansalaisaloite, jolla 50 000 kansalaista saisi aloitteensa eduskunnan käsiteltäväksi on Itsenäisyyspuolueen mielestä oikeaan suuntaan menevä, mutta täysin riittämätön.
Esityksen mukaan 50 000 kansalaista voisi tehdä lakialoitteen, mutta aloitteen hyväksyminen ja mahdolliset muutokset aloitteeseen jäisivät eduskunnan arvioitaviksi.

Itsenäisyyspuolueen mielestä Suomessa on otettava käyttöön kansalaisaloitteiden pohjalta toteutettavat sitovat kunnalliset ja valtakunnalliset kansanäänestykset.

Oikeusministeriölle

LAUSUNTO PERUSTUSLAIN TARKISTAMISKOMITEAN MIETINNÖSTÄ

EU-jäsenyyden sisällyttämisestä perustuslakiin ja toimivallan siirrosta

Itsenäisyyspuolue ei hyväksy mietinnön sisältämiä lakiesityksiä perustuslain 1 §:n, 94 §:n ja 95 §:n muuttamisesta, siis EU-jäsenyyden sisällyttämistä perustuslakiin ja muutoksia, joilla helpotetaan kansainvälisten velvoitteiden hyväksymistä, irtisanomista ja voimaansaattamista.

Seuraavassa tarkastelemme mietintöä yksityiskohtaisemmin...."

Pitkähkö teksti jatkuu osoitteessa:

http://ipu.fi/?p=544

Vieras (nimimerkki)

MOT: Haamuäänet

Vaalilaskennan vähän puhuttu ongelma - uurnista löytyy runsaasti enemmän ääniä kuin äänestäjien määrä edellyttäisi
http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot

Pökötti (nimimerkki)

on se sitte hyvä että IPU pyysi vaalitarkkailijat paikalle..katotaa ny vielä onks niistä mitää hyötyä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tässä tuo MOT:n ohjelmateksti:

Tämän viikon MOT
31.1. 2011 klo 20 TV1
MOT: Haamuäänet

Vaalilaskennan vähän puhuttu ongelma - uurnista löytyy runsaasti enemmän ääniä kuin äänestäjien määrä edellyttäisi

Viime eduskuntavaalien ääntenlaskenta Helsingin eri äänestysalueilla oli varsin suurpiirteistä. Vaalilautakuntien enemmistö kirjasi alustavan vaalilaskennan päätteeksi tuloksen, jossa äänet ja äänestäjät eivät menneetkään tasan. Yleensä ääniä oli enemmän: Ala-Malmilla 7, Vallilassa 8, Ruskeasuolla 10, Kannelmäessä 57… Näitä lukemia eivät vaalilautakuntien pöytäkirjat mitenkään kommentoi.

Vaaliviranomaisten yleisin selitys kysymykseen - lievän hämmennyksen jälkeen – on se, että äänestäjien määrä on kirjattu väärin. MOT tarkisti vaaliluettelot ja laski äänestäneiden lukumäärät – selitys ei ollut riittävä.
Tarkastuslaskenta tehdään ajan kanssa vaalien jälkeisellä viikolla. Sekään ei poistanut ongelmia vaan joissain tapauksissa loi niitä jopa lisää. Viralliseen vaalitulokseen onkin kirjattu mitä ilmeisimmin varsin runsaasti haamuäänestäjien ääniä.

Tällaisista ääniestäjien ja äänten täsmäämättömyyksistä ei tehdä yhteenvetoja eikä selvityksiä. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirit hautaavat ongelmat hiljaisuudessa. Keski-Suomen vaalipiiri taas täsmäyttää luvut kohdalleen punakynällä: Äänestysalueille synnytetään lisää äänestäjiä tarpeen mukaan.

Oikeusministeriön vaalijohtajan Arto Jääskeläisen mukaan ongelmista ei ole katsottu tarpeelliseksi raportoida, koska ”heitot ovat hyvinkin pieniä ja vaalipiirilautakunta saattaa arvata, että kyse on ollut inhimillisestä virheestä”.

Raportti maailman tarkimmaksi ja täsmällisimmäksi uskotusta vaalilaskennasta TV1:ssä maanantaina klo 20.00.

sinkd. (nimimerkki)

prkl, no jotain tuollaista olen ounastellutkin, niin varmasti aina äänet jakautuvat...
Turha tulla äänestämään, olemme äänestäneet jo puolestasi ;)

uurija (nimimerkki)

Uutiset kertovat Egyptistä: Vankilapakoja!

Ei pidä paikkaansa, että vangit pakenisivat. Heidät on päästetty vapaaksi, että levottomuuksiin saataisiin volyymia.
Kansalaisten enemmistö, keskiluokka ja köyhät kun eivät osallistu mielenosoituksiin saati aloita niitä.

Hallitus päästää vankeja satamäärin vapaaksi, aseistaa ja vaatettaa siviiliasuiset vangit ja kuljettaa heidät "mielenosoittajiksi" ja kaupojen ryöstelijöiksi eri puolille Kairoa. Siten, että kamerat ovat paikalla.

Eilen SVT World'in Aktuellt'in Kairossa kadun varrella seisova toimittaja kertoi kuinka näitä mielenosoituksia syntyy siellä täällä, yhtäkkisesti.
Samalla hetkellä hän kääntyi katsomaan taakseen, koska selän takaa ryntäsi "jostakin" huutava ja levoton mieslauma siviilivaatteissa kameran näköpiiriin.
Toimittaja kääntyi kameraan ja sanoi: Juuri näin, kuin tyhjästä näitä syntyy...

Eräs selitys maasta polkaistuille levottomuuksille tulee mieleen. Bussilastillisia hallituksen vapauttamia vankeja on arvatenkin avannut ovensa kulman takana ja päästänyt näytöksen käyntiin.
Vankeja ovat hallituksen edustajat kehoittaneet myös ryöstelemään kauppoja.

"Sunday, January 30, 2011
Is the Egyptian Government Using Agents Provocateur to Justify a Crack Down On the Protesters?

Al Jazeera reported today:

[Al Jazeera reporter] Ayman Mohyeldin reports that eyewitnesses have said "party thugs" associated with the Egyptian regime's Central Security Services - in plainclothes but bearing government-issued weapons - have been looting in Cairo.
Ayman says the reports started off as isolated accounts but are now growing in number.

The Telegraph reports:

"Thugs" going around on motorcycles looting shops and houses, according to Al Jazeera.
They say they are getting more and more reports of looting.
More worryingly, one group of looters who were captured by citizens in the upmarket Cairo district of Heliopolis turned out to have ID cards identifying them as members of the regime security forces.

Similarly, Egyptian newspaper Al MasryAlyoum provides several eyewitness accounts of agents provacateur:

Thugs looting residential neighborhoods and intimidating civilians are government-hires, say eyewitnesses.

In Nasr City, an Eastern Cairo neighborhood, residents attempting to restore security told Al-Masry Al-Youm that looters were caught yesterday.

“They were sent by the government. The government got them out of prison and told them to rob us,” says Nameer Nashaat, a resident working alongside other youths to preserve order in the district.
“When we caught them, they said that the Ministry of Interior has sent them.”

In Masr al-Qadeema, another district, scrap metal dealer Khaled Barouma, confirmed the same account.

“The government let loose convicts.
They let them out of prisons.
We all know them in this neighborhood,” he said, adding that the neighborhood’s youth is trying to put the place in order by patrolling its streets with batons..."

Jatkuu osoitteessa:

http://www.washingtonsblog.com/2011/01/is-egyptian...

Vieras (nimimerkki)

Samaan aikaan toisaalla.

The Super Rich at Davos: 40 years of disaster
http://www.marketwatch.com/story/the-super-rich-at...

"Fukuyama says “a study by Thomas Piketty and Emmanuel Saez shows that between 1978 and 2007, the share of U.S. income accruing to the top one percent of American families jumped from 9% to 23.5 % of the total. These data point clearly to the stagnation of working-class incomes in the United States: Real incomes for male workers peaked sometime back in the 1970s and have not recovered since.”

The last time the inequality gap was this huge was just before the 1929 Crash and the Great Depression."

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Eikös tätä samaa taktiikkaa käytetty jo naapurimaassamme kun bolsevikit vallankumouksen teki.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Egyptin hallitus käyttää provokaattoreita sekasorron luomiseen

Al Jazeeran reportteri Ayman Mohyeldin raportoi silminnäkijöiden kertoneen, että sekasortoa luoneet ja väkivaltaisesti käyttäytyneet valekonnat on tunnistettu hallituksen keskusturvallisuuspalvelun työntekijöiksi -siviilivaatteissa mutta hallituksen aseissa. Keskusturvallisuuspalvelun työntekijät ryöstelivät Kairoa.

Eräs ryhmä ryöstelijöitä, jonka kansalaiset pysäyttivät ja riisuivat aseista, tunnistettiin heidän mukanaan olleiden henkilökorttien perusteella hallituksen turvallisuuspalvelun jäseniksi.

Myös egyptiläinen sanomalehti AlMasryAlyuom raportoi lukuisten silminnäkijöiden kertomuksia provokaattoreista. Hallitus on vapauttanut vankeja, antanut näille siviilivaatteet ja aseet sekä lähettänyt aiheuttamaan sekasortoa kaduille ja kujille, kertoo Nameer Nashaat. Nashaat on paikallinen asukas, joka yhdessä muiden alueen nuorten kanssa yrittää ylläpitää järjestystä alueella. -Kun saimme pysäytettyä nämä hyökkääjät, je kertoivat meille olevansa sisäministeriön lähettämiä. Khaled Bharouma, joka asuu toisella asuinalueella, vahvistaa hallituksen vapauttaneen vankeja. -Me tunnemme vangit tässä naapurustossa, sanoo Bharouma, ja kertoo alueen nuorison pitävän yllä järjestystä ja pysäyttävän hyökkääjät.

Journalisti Khalil Fathy kuvaa: Hallitus haluaa ihmisten uskovan, että vangit ovat paenneet mutta se ei ole totta. Heidät on vapautettu. Hallitus on rikollinen.

Kotejaan puolustavat urheat asukkaat ja nuoriso tekevät ihmeitä. He ovat jopa pysäyttäneet ja pidättäneet kaksi poliisin vasikkaa, jotka yrittivät ryöstää pankkia Aleksandriassa.

Ayman Nour, oppositiopuolue GHadin johtaja, kertoi puolueen jäsenten saaneen kiinni useita sisäministeriölle työskenteleviä kovanaamoja. -Hallitus yrittää kaikkensa saadakseen ihmiset ymmärtämään, että vaihtoehtoja on vain kaksi: nykyinen hallitus tai kaaos.

Bikyamasr raportoi siviilivaatteissa ryöstelleestä miehestä, joka ammuttiin. Ruumiin yltä löytyi poliisin henkilöpaperit.
Amerikkalainen tiedustelupalvelu Stratfor kertoo turvallisuuspalvelun miesten hyökkäilevän ja ryöstelevän ympäristöä siviilivaatteisiin pukeutuneena.

Muuan egyptiläinen kansanedustaja ja entinen presidentti-ehdokas kertoo, että Kairon Museon ryöstö ja tuhoaminen oli hallituksen omaa työtä.

Egyptin hallitus on siis turvautunut false flag-iskuihin ja valeterrorismiin.

Valtamedia kuitenkin pyrkii, todistusaineistosta huolimatta, liittämään väkivallanteot kotejaan ja perheitään puolustaviin kansalaisiin.

Vuonna 2005 United Press International kertoi: "Yhdysvaltain tiedustelupalvelu raportoi joidenkin irakilaisten käyttävän uusimman mallisia Beretta 92-pistooleja. Pistooleissa ei ole sarjanumeroja. Näyttää kuitenkin siltä, ettei sarjanumeroja ole poistettu vaan ne ovat tulleet suoraan tuotantolinjalta ilman sarjanumeroja. Analyytikot ehdottavat sarjanumeroiden puuttumisen viittaavan siihen, että aseet oli aiottu tiedustelupalvelun operaatioihin tai terroristisoluille, joilla on takanaan hallituksen tuki. Arvioiden mukaan aseet ovat peräisin joko Yhdysvaltain tiedusteluelimiltä tai Mossadilta."

Myös Kanada, Burma ja Indonesia ovat käyttäneet provokaattoreita saadakseen tekosyyn kukistaa mieltään osoittavat kansalaiset.

http://www.almasryalyoum.com/en/news/eyewitnesses-...

http://bikyamasr.com/wordpress/?p=24969

http://www.salon.com/news/opinion/glenn_greenwald/...

http://www.upi.com/Business_News/Security-Industry...

http://blogs.aljazeera.net/middle-east/2011/01/29/...

http://www.washingtonsblog.com/2011/01/is-egyptian...

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Hei Uurija! Sen takia siellä ei ole poliiseja turvaamassa rauhaa, kun he ovat itse ryöstelemässä kauppoja vankien kanssa, voi rähmä!

uurija (nimimerkki)

Poliisit eivät tosiasiassa ryöstele kauppoja vaikka jotkut uutiset ehkä niin kertovat.

Poliisit ovat Egyptissä kuten niin monessa vallankumouksen kokeneessa valtiossa kansalle uskollisia, toisin kuin armeija, joka on Lähi-Idän maissa CIA:n kouluttama.

Viikko sitten kerrottiin SVT Worldin uutisissa, ettei poliiseja ei missään näkynyt, heidät oli hallitus komentanut piiloon, koska tiedettiin, että he puolustaisivat kansalaisia.

Poliisit rutiininomaisesti katosivat heti levottomuuksien alettua myös Tunisiasta.

Tiedetään, että lähellä kansalaisia oleva poliisikunta "sabotoisi" tekaistua vallankumousta.

Poliisit estäisivät ryöstelyä, pidättäisivät agitaattoreita ja kykenisivät paljastamaan feikki-mielenosoittajat joko vangeiksi, armeijan sotilaiksi tai muuksi rekryyttiväeksi.

Tuomo Molin

Minua on aina kiinnostanut kysymys, että kummalla on enemmän vaikutusvaltaa omiin asioihinsa: USA:n osavaltiolla vaiko EU:hun kuuluvalla pienellä valtiolla.

Visitor (nimimerkki)

Aikanaan todettiin, että USA:n osavaltiot ovat huomattavasti itsenäisempiä, kuin EU maat, tässä varmaan auttaa hakukone asian tiimoilta. Huomata kuitenkin täytyy, että myös USA:ssa on jonkin verran rajoitettu kansalaisten ja eri instituutioiden vapautta sitten 9/11 iskujen jälkeen. Sama tietenkin osin Euroopassa, joka terrorismisopimustensa nojalla tiedottaa jopa pankkitietoja Yhdysvalloille jne.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Onhan tämä nyt ennenkuulumaton maailma, kun kansalaiset joutuvat estämään poliiseja ryöstämästä kauppoja ja pankkeja.... : @

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sanoisin, että sisäministeriön ja turvallisuuspalvelun miehet, ei ehkä niinkään poliisi sinällään.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Ihmettelen aina tätä samaa ilmiötä kun jossakin levottomuuksia tapahtuu ja paikallista mellakoijaa haastatellaan niin aivan brittish english on ääntäminen. Ensimmäisen kerran tämä kiinnitti huomioni kun serbit muka tekivät kansanpuhdistusta. Kolonna hevoskärryissä matkaavia maalaispakolaisia pysäytettin ja resuisesti pukeutunut parrakas mies oli haastateltavana ja ihan brittish english. Tämä vaivasi minua kunnes sain eräältä taholta tietoa että busseilla oli kuljettu Englannista tiedustelupalvelun palkkalistoilla olevaa porukkaa sinne organisoimaan ja lietsomaan levottomuuksia. Olen tästä ennenkin yrittänyt kommentoida mm. Tunisian levottomuuksien aikaan mutta kommenttini oli laitettu roskapostiin. Sais nähdä meneekö läpi nyt.

Vieras (nimimerkki)

Näistä on sekä faktaa että fiktiota, että vallankumouksissa, mellakoissa ja mielenosoituksissa on ollut mukana järjestelyn makua. Huvittavaa tuo paikallisen maalaismiehen brittienglanti. Keskimääräinen TV-uutisten katsoja ei varmaan edes kiinnitä huomiota moiseen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juu, tämä on kyllä mielenkiintoinen ilmiö: miten sattuukin aina kameran eteen ehtaa etonia puhuva ryysyläinen.

Veikkaanpa, että jos Suomessa olisi mellakat meneillään ja joku toimittaja uskaltautuisi esim. Savoon, voisi olla vaikeuksia löytää "etoniittia" kameran eteen haastateltavaksi :D

Pegu (nimimerkki)

Riikallekin tiedoksi:

Suomessa on tuoreimman sveitsiläistutkimuksen mukaan maailman toimivin demokratia. Yhdessä Belgian ja Tanskan kanssa. Zurichin yliopiston tekemän barometrin mukaan seuraaville sijoille tulivat muut pohjoismaat, sekä Kanada, Hollanti, Luxemburg ja Yhdysvallat.

Sveitsin sijoitus oli tutkijoidenkin mukaan "valitettavasti keskikastia".

Suora kansanäänestys ei ainakaan Sveitsiläisten oman tutukimuksen mukaan tue demokratiaa. Päinvastoin.

http://www.nccr-democracy.uzh.ch/news_events/news/...

Vieras (nimimerkki)

Lume"dremokratiaa" kaikkialla,kuten Sveitsissäkin,sorry!

Pökötti (nimimerkki)

olikos se nyt Belgia missä ei ole ollut edes hallitustakaan vähään aikaan?

Vieras (nimimerkki)

Kieltämättä Suomessa on asiat sillä tavalla hyvissä kantimissa, että on monipuoluejärjestelmä, julkisuuslaki ja hallinnolla tiedotusvelvoite.

Silti ihmettelee, miten tutkimus on tehty? Monissa maissa on nimittäin toimivampia kansalaisten osallistumis- ja kuulemismenettelyjä.

Muutenkin tutkimukset siitä, miten Suomi on sijoittunut siinä ja siinä pitäisi lukea sen kautta, mitä on tutkittu ja kuka on tutkinut. Jos jonkinlaista teknologiaa halutaan esimerkiksi myydä, niin tehdäänpä julkishallinnolle tutkimus siitä, miten juuri se puuttuu...

Pegu (nimimerkki)

Älä ihmettele miten tutkimus on tehty, vaan klikkaa linkkiä ja lue itse. Sieltä löytyvät perustelut. Se on täysin avoimesti tehty tutkimus.

Ja johan tuossa sanoin, että tutkimuksen on tehnyt Zurichin yliopisto. Siis Sveitsiläiset itse sanovat, että suora demokratia ei toimi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei ole monipuoluejärjestelmästä iloa jos kaikilla on sama agenda - kuten Suomessa on asian laita :D

Jenkeissä on kaksipuoluejärjestelmä (tai nyt muka-kolme) jotka ovat samaa kolikkoa kumpainenkin

Hansi Harjunharja (vas) (nimimerkki)

Kirjoittelin eudkuntaan. Katsotaan, tuleeko tähän jonkinlaista muutosta. Hyvä, että näitä lakitekstejä luetaan kansan riveissäkin nykyisin ja niistä tiedotetaan.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Mitä se auttaa jos ei edes katajaisen kansan kannot ymmärrä mistään mitään.

Vieras (nimimerkki)

Auttaahan se sen verran, että on itse tehnyt parhaansa. Se on oman vastuun mahdollisuus. Sitäpaitsi jotkut kansanedustajat kuitenkin tekevät asioille jotain saamiensa tietojen mukaan.

augoiedes simplicus (nimimerkki)

Heidän velvollisuutensa olisi olla tietoisia asioista ja keskustella äänestäjiensä kanssa sekä valistaa kansaa. Heidän työnkuvaansa tämä kuuluu. Lukea huolella ja tutkia lakiehdotukset sekä miten nämä käytännön tasolla vaikuttavat. Eduskunnan tehtävänä on säätää lakeja. Miksi vain jotkut kansanedustajat tekevät jotain asioille, eikö kaikkien pitäisi, eihän työtehtävistä jotka työnkuvaan kuuluvat voi kieltäytyä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hansi Harjunharja,

kiitän sinua siitä, että olet ottanut vastuuta ja iloitsen siitä, että olet ottanut elämäsi omiin käsiisi.

dma.m.a< (nimimerkki)

Vaalilaskennan vähän puhuttu ongelma - uurnista löytyy runsaasti enemmän ääniä kuin äänestäjien määrä edellyttäisi

http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

EI tuo EU:n liittovaltio kuulosta edes pahaltakaan.

Käytännössähän suurin osa suomen lain säädännöstä tulee jo brysselistä ja elämme jo yhtenäisessä talousalueessa muun EU maiden kanssa. Eli de facto tässä ollaan asuttu liittovaltion ja valtioliiton välimaastossa jo aika kauan.

Merkintä perustuslakiin vain vahvistaisi tämän jo ennestään olemassa olleen asian ihan de jure.

Jos olisi öljyä niin voitaisiin vetää norjat, mutta koska ollaan köyhä ja kuppanen maa pohjoisessa niin kannattaa liittoutua ihan kunnolla.

Sitä paitsi ei se itsenäisys loppupeleissä ole muuta kuin sanahelinää.

Vieras (nimimerkki)

Mikä ero on huonossa seurustelusuhteessa ja huonossa avioliitossa. Jälkimmäisestä tulee lailliset seuraukset ja kallis ero.

A. Salminen

"Ei kuullosta pahalta". Ei kuullosta, mutta et ymmärrä, että EU-liittovaltiossa Suomella ei ole valtaa edes sen verran, kuin on USA:n osavaltioilla, eikä EU aja Suomen asiaa, vaan Ranskan, Britannian, Saksan ja Espanjan asiaa.

repe (nimimerkki)

Kyllä se on enemmän kuin sanahelinää. Huomaat sen pian, kun EU alkaa verottamaan ja sitoutumaan kaikennäköiseen ulkomailla ja kun Saksa, Ranska ja pari muuta päättävät Suomen budjetista ym.

SuS" (nimimerkki)

"Jos olisi öljyä niin voitaisiin vetää norjat, mutta koska ollaan köyhä ja kuppanen maa pohjoisessa niin kannattaa liittoutua ihan kunnolla."

Öljyä ei voi juoda, kun tulee jano. Ollaan kuule aika rikas maa pohjoisessa!

Visitor (nimimerkki)

Irlannissa ei oikein enään tykätä nykyisestä EU-menosta ja EU-tuista huolmatta...

"Kansa raivoaa – Irlannin hallitus hajoaa"

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/108808-kansa-raiv...

Matias Härkönen

Meillä on asiat "liian hyvin". Ketään ei jaksa enää kiinnostaa, mitä politiikassa oikeasti tapahtuu! Äänestetään Kokoomusta kun se on niin trendikästä. Mainostoimiston luoma imago saa nuoret ja vanhatkin harhaan! Perseelleen menee kohta ja lujaa! Kohta täytyy nousta barrikadeille!

Vieras (nimimerkki)

Suomalaisten ylimielisyys on muutenkin huipussaan. Ei selvästikään ole ymmärrystä siitä, mitä on tulossa. Toisaalta sittenpä saavat, mitä ansaitsevat, kun halveksivat tietoa ja varoituksia. Sääli vaan, että seuraukset tulevat kaikille.

sinkd. (nimimerkki)

Täällä ollaan vieläkin täysin syvässä unessa, eihän kukaan mitään pahaa tekisi, mutta ei tajuta että haluaa ja tekee, koko ajan.

Ollaan niin saamarin vapaita ja elämme demokratiassa ja hyvinvointivaltiossa, muualla maailmassa tapahtuu pahaa, ei täällä.

Juostaan omassa oravanpyörässä arjen läpi näkemättä kuulematta ymmärtämättä, välittämättä ja jotka saattavat ehkä pysähtyä ja ajatella, no ne on vaan hulluja.

Saamarin lampaat, ärsyttää vaan se että tähän tarvitaan enemmistö heräämään muuten tässä kärsii kaikki nekin jotka jotain ovat tajunneet.

sinkd. (nimimerkki)
augoiedes simplicus (nimimerkki)
Visitor (nimimerkki)

Mutta kun...niitä lampaita on viety melko lailla takavuosina ;-)

http://www.anarkismi.net/vaalimatsku/vaalijuliste3...

A. Salminen

Kirjoitus on täyttä asiaa.

Kansainvälinen toimielin voi olla esim. Maailmanpankki.

Ihmiset, jotka äänestävät kokoomusta, eivät todellisuudessa tiedä eivätkä ymmärrä, mitä he äänestävät. Ajatus, että liittovaltio tai toimivallan menettäminen kansainväliselle toimielimelle, on vain positiivinen asia, kertoo vain järjen puutteesta ja pinnallisuudesta.

Suomen pitää erota EU:sta. Olemme jo nyt nettomaksaja sekä menettäneet itsenäisyyden, eli direktiivit menevät oman lainsäädännön yläpuolelle. Perustuslakiuudistuksen myötä direktiivit tulevat menemään myös perustuslain yläpuolelle, jolloin ei voida enää peruuttaa mitään, vaan kaikki on hyväksyttävä, mitä EU:sta, Maailmanpankista tms. tulee.

Vieras (nimimerkki)

Suomen velanotosta puheenollen Pauli Vahtera, jonka kanssa en ole samaa mieltä monesta muusta asiasta, on tehnyt havainnollisen laskelman.

"Ei ole enää lottovoitto syntyä Suomeen. Jokainen uusi lapsi saa huomenlahjakseen 14.000 euroa velkaa ja kun lapsi pääsee kouluikään on velka tätä menoa kaksinkertaistunut. Velkainen kansalainen ei ole vapaa. Hän on yhteisten velkojemme vanki.

Suomen valtion ensi vuoden 2011 talousarviossa otetaan lisää velkaa kahdeksan miljardia, siis 8 miljardia, euroa... Jos tästä nyt jotain hyvää sanoisi, niin tämän ja viime vuoden talousarvioiden lisävelan otto oli yhteensä 22 miljardia euroa."

Suomi on siis ottanut uutta velkaa 8 miljardia. Jos sen verran haluttaisiin säästöjä, sen paikkaaminen onnistuu erittäin huonosti niillä lääkkeillä, joita on vuosia suositeltu eli julkishallinnon supistamisella.

"Kahdeksan miljardin euron säästö edellyttää 240.000 viran lopettamista eli tuplasti sen, ketkä tänään työskentelevät valtion palveluksessa (122.000 vuonna 2009)."
http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2010/11/2...

NYT ON AIKA IHMISTEN HERÄTÄ ISÄNMAAN PETOKSEEN (nimimerkki)

http://www.youtube.com/watch?v=NO24XmP1c5E&feature...

KATSOKAA TÄMÄ FILMI NIIN ALATTE YMMÄRTÄMÄÄN MITÄ PANKKIKARTELLIT JA MAAILMAN HALLITUS ON LOPULLINEN VAPAUDEN MENETYS.

http://www.youtube.com/watch?v=Klqv9t1zVww&feature...

TÄSSÄ ON TULEVAT SEURAUKSET KANSALLE ISÄNMAAN PETTURIEN TOIMISTA KUKA ON VALMIS KÄRSIMÄÄN JA MENETTÄMÄÄN VAPAUTENSA BILDERBERGIN KÄTYREILLE KEPU KOK SDP VIHREÄT.

KERTOKOOT LÖNRUT SITTEN MIKÄ TUOS EU:SSA ON NIIN HYVÄÄ ETTÄ SEN TAKIA KANNATTAA MENETTÄÄ VAPAUTENSA JA HENKENSÄ.

http://www.youtube.com/watch?v=UhRQiLhJP60&feature...

http://www.youtube.com/watch?v=cll4qKCIdKM&feature...

bilderbergin jäseniä suomessa.

JAKAKAA LINKKEJÄ ETEENPÄIN JA KERTOKAA IHMISILLE ÄLKÄÄKÄ VAIN IHMETELKÖ MIKSI IHMISET EI TAJUA.

EC (nimimerkki)

VItt..... nämä lahjotut paskahousut pitää laittaa vastuuseen !!! Koska kansa alkaa nousta vastarintaan ???

Todellakin haluaisin nähdä vastaavan kansannousun kuin Egyptissä !!! Sillä erotuksella että todennäköisesti Egyptissä nostettava ElBaradei on myös lahjottu puppetti, kaveri on Bildenbergiläilnen henkeen ja vereen !

Katso tästä A.Jonesin analyysi tilanteesta, vaihdetaan lahjottu poliitikko vain toiseen, ja kansa luulee saaneensa muutoksen...

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/...

Samaa strategiaa ollaan soveltamassa myös Suomessa, herää vakava kysymys:

ONKO PERSUT VIELÄ EROAMASSA EU:STA NIIN KUIN OLI VIELÄ JOKUNEN HETKI SITTEN ?

Tämä on kynnyskysymys, koska tätä kansaa ei pelasta mikään muu kuin lähtö EU:sta ja erityisesti Eurosta !!

sinkd. (nimimerkki)

siinä on se ongelma vaan että jos me alamme rähinöimään niin annamme oikeutuksen vielä kovempaan kuriin ja tarkkailuun.
Problem-Reaction-Solution.

sinkd. (nimimerkki)

Soini on ainakin todennut että ei näe syytä erota EU:sta

sinkd. (nimimerkki)

löytyy uutisistakin http://www2.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/perussuom...

Perussuomalaiset lopetti EU-jäsenyyden vastustamisen

Vieras (nimimerkki)

Soini on sanonut että jos eroaminen EU:sta on realistista niin hän on asian takana.

sinkd. (nimimerkki)

Poliitikko mikä poliitikko, en myönnä mutta en kielläkään

Jukka J. Rintala

Niin, ja samalla hän uskottelee kansalle, että se ei ole realistista...

uurija (nimimerkki)

Kairosta palaavat israelilaiset lentomatkustajat kertovat, ettei mielenosoitustilanne Egyptissä ole niin paha kuin miltä tv:ssä näyttää.

Uutispätkissä "köyhät ja nälkäiset" mielenosoittajat puhuvat hyvää englantia kuten moni yllä on huomannut.

Egyptin olennaisin vallankäyttö on ollut CIA:n ohjauksessa vuosikaudet.

Levottomuuksien ja "kansannousun" tarkoituksena on tehdä Lähi-Itä epästabiiliksi, romahduttaa yhteiskuntarakenne ja kansalaisten olot, että uusiin "terrorisminvastaisiin", hallintoa keskittäviin globaalin pankkikartellin sanelemiin toimiin olisi mahdollista ryhtyä.

"Speaking to Channel 10 on Sunday, one of the passengers on the returning El Al flight said that the Cairo demonstrations did not look as bad on the ground as they did on television."

(Returning Israelis: Egypt protests are not as bad as they seem)

Notice, in certain film footage, how the so called protestors who claim to be poor and hungry are speaking in good English..."

http://aangirfan.blogspot.com

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olihan taas aika karua katsottavaa tuo MOT ja suomalaiset vaalit. Phh.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jaaha, taisi loppua se sananvapaus US:kin. Tänne on näemmä ilmestynyt yleinen rekisteröitymispakko (joka ei siis tässä blogissa ole minun tekojani). Liekö vaalien lähestymisellä vaikutusta.

Kommentointi ainakin vähenee, se on varma.

Pääseekö tekstejä lukemaan enää ilman rekisteröitymistä?

----------
Oxpaha kirjoittaa myös suomalaisten vaalien äänten laskennan omituisuuksista http://www.oxpaha.fi/uutiset.html#u2

Käyttäjän Piilokangas kuva
Piilo .

Ehdinkin jo ihmetellä mitä oikein tapahtuu. Ja tämä kaikki tapahtui kahden aikaisemman kommenttini välisenä aikana.

Muistelen tosin joskus aikaisemminkin törmänneeni tähän ongelmaan ja luulin, että on pakko rekisteröityä. Havaitessani suurimman osan kirjoittajista olevan kuitenkin vieraita tajusin kokeilla kommentointia uudestaan ilman rekisteröitymistä. No, nyt on taas Uusi Suomi uusiutunut.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Näköjään, arvasin että on yleinen kun Mirjaleenan ja muittenkin meni.

Näkyy tekstit ja kommentit rekisteröimättäkin, siis ainakin toistaiseksi.

Hölmö homma, nämä keskustelut ovat kyllä antaneet paljon lisäarvoa ja lisätietoa blogeille (kyllä nekin hyviä ovat :) )

Tapio Niemi

Riikalla on laaja lukijakunta, ei näköjään sovi US:n agendaan.

Anni Loren

Joitakin tämä systeemi näin vaalien alla alkoi liikaa nyppiä:(

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Ai niin mulla ois Kokoomukselle vaalikampanjaan teemabiisiehdotus :) http://www.youtube.com/watch?v=LSnXjE66tvQ

Käyttäjän MarkkuPapinniemi kuva
Markku Papinniemi

Kiitos Riikka, että toit tämän äärimmäisen tärkeän asian keskusteluun. Lieneekö kukaan järkevä ihminen käynyt ko seminaarissa? Ja mitkä lienevät olleet tunnelmat paikan päällä? Vaan miten saadaan lakia rikkoneet vallankäyttäjät todella vastuuseen teoistaan. Perustuslain muutokset ovat vakava asia, jonka tulisi olla koko kansan keskustelun piirissä. EU:hun mentiin osittain perustuslain vastaisesti ja nyt samaa yritetään liittovaltion osalta, kun oikeasti keskustelua täytyisi käydä EU:sta ja Eurosta irtautumisesta.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Näinpä, mutta onneksi tärkeämmät asiat ajavat valtamediassa ohi kuten Kiviniemen kokovartalollisuus

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suomi tarvitsee välttämättä perustuslakituomioistuimen.

Viliho Seppäin

Päivää jälleen. Winston Seppä kokeilee kepillä vapautta kirjoittaa. Toimii ainakin vielä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Jyrki Kataisen vuoden 2008 syksyllä asettaman työryhmän tehtävä oli arvioida talouden toimintaympäristön muutoksista aiheutuvia verorojärjestelmän muutoksia. Sen piti nimenomaisesti tarkastella uudistustarpeita verotuksen oikeudenmukaisuuden kannalta"

Joulun alla tuo 240-sivuinen neronluoma oli valmis, ja nyt me tiedämme millainen on Kokoomuksen mielestä oikeudenmukainen verotus

1)Työryhmä ehdottaa henkilöverotukseen sitä suurempaa suhteellista hyötyä, mitä korkeampi tulotaso jo nyt on = varakkaille lisää rahaa

2) Välilliset verot: "reaaliset käytettävissä olevat tulot pienenevät suhteellisesti sitä enemmän, mitä alhaisempi tulotaso on" = köyhiltä lisää pois

3) Yhteenveto toteaa "Työryhmän ehdotusten vaikutuksesta tuloerot kasvavat, tosin vain lievästi. Myös suhteellinen köyhyys hieman kasvaa."

------
Ei taida köyhän kannattaa äänestää Kokoomusta ;)

ps.oletteko nähneet paljonkin ruodittavan tätä työryhmän tuotetta lehdistössä? Onko oikein perusteellisesti selvitelty kansalaisille veroehdotuksen vaikutuksia?

...Ei sillä, että siinä mitään yllättävää olisi, ei sen puoleen.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

"reaaliset käytettävissä olevat tulot pienenevät suhteellisesti sitä enemmän, mitä alhaisempi tulotaso on"

Ei hitto mikä lause xD

Joo ei taida keskituloisenkaan kannattaa äänestää kokoomusta, vai oliko se että alle 3000 tienaava on pienituloinen

---
Pitipä huvittaa itseään ja käydä lukemassa kokoomuksen sivuja

"Kokoomuksen aatteessa yhdistyvät vapaus, vastuu ja demokratia, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen"

"Haluamme parantaa ihmisten elinolosuhteita sekä luoda koko kansalle hyvän elämän edellytykset ja mahdollisuuden kehittää itseään. Erityistä huolenpitoa tarvitsevista on huolehdittava. "

"Tahdomme säilyttää sen perinteisen ja arvokkaan henkisen, hengellisen ja aineellisen pääoman, jonka edeltävät sukupolvet ovat meille jättäneet"

Ja ei kun mukaan Toivoristeilylle :D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

D Sink,

olitpa onnistunut kokoamaan Kokoomuksen sivuilta hyvän setin, joka mainiosti peilautuu tuohon Kokoomuksen verotyöryhmän hengentuotteen todelliseen sisältöön :D

Soo-o Orwell :D

Mainio esimerkki kuvittamaan otsikkoa "Kokoomuksen uuskieli ja todellisuus: isänmaan petturit"

Viliho Seppäin

"Tahdomme säilyttää sen perinteisen ja arvokkaan henkisen, hengellisen ja aineellisen pääoman, jonka edeltävät sukupolvet ovat meille jättäneet"

Tässä kokoomus puhuu toki OMIENSA suvuista, joilla tunnetusti on sitä kasaantunutta omaisuutta yli enemmistön keskiarvon.

Mikä on se henkinen ja hengellinen puoli? Sitäkö että päivällä korrekti ja tehokas ja öisin +sapatteina jotain hieman synkempää? Tai jos tähän maallikoiden jumalaan viitataan kuten tuolla tekovapauden maassa: "in god we trust so lets bomb those bastards off the earth". Herää väkisinkin kysymys jumalan nimestä. Mammon, rex mundi ,S....

"Kokoomuksen aatteessa yhdistyvät vapaus, vastuu ja demokratia, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen"

OMISTA puhutaan. "kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia mutta siat ovat tasa-arvoisempia kuin muut"

Kannustavuus? Mihin? Pahoinvointiin ainakin. Suvaitsevaisuus? Paitsi kerjäläisiä ja köyhiä kohtaan. Välittäminen? Optioista, golfkentistä, ostoskeskuksista, shampanjapiiristä ja marmorilattioista. Lahjuksien välittäminen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Uuskieli

Milloin tulee Rauhan/rakkaudenministeriö - RAMI , totuusministeriö - TOMI jne. RAMI päätti tukea TOMIa taistelussa totuuden vahvistamiseksi. Supertriplafantastista vai megatuplaeihyvää?
---------------------------------------------------------------------
Oletteko kuulleet muuten sellaisesta enemmistön vihaajasta kuin AYN RAND.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ayn_Rand

Joskus kirjansa Atlas Shrugged oli yhdysvaltain kongrassin kirjaston lainatuin kirja. Olisipa hauska tietää minkävahvuiset sympatiat on nalletyypillä ja kokoomuksen piirissä tämän elitistin aatoksia kohtaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TOMI ja RAMI, sukupuolineutraalit ministeriöt? :D

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

"Tässä kokoomus puhuu toki OMIENSA suvuista, joilla tunnetusti on sitä kasaantunutta omaisuutta yli enemmistön keskiarvon."

Taidat olla oikeassa, rivien välistä pitää osata lukea :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja Suomessa (ja Euroopassa) mediakeskittyminen menee näin
http://www.medialinnakkeet.com/

Viliho Seppäin

Manipulointi alkaa jo tarhassa.

"menepä Erno muiden pariin leikkimään pikkuautoilla.."

-en halua, haluan leikkiä kivillä

"menepä kuitenkin Erno katsomaan jos tahtoisit leikkiä pikkuautoilla.."

- tahtoisin kyllä noilla kivillä...

"menisitkö nyt kuitenkin...!" "MENE"
-----------------------------------------------------------------------
Ja koulussa:

"kaikki pojat pitävät jääkiekosta ja jalkapallosta"

-minua kiinnostaa enemmän matikka ja biologia

"mutta otapa mallia einarista, siitä pojasta tulee jääkiekkosuperstar ja on nyt jo luokan kovin hiihtäjä"

Ja kysypä "väärä" kysymys eli sellainen mihin ope ei osaa vastata:

"Ei nyt ole aikaa tätä selvittää. Ei kuulu aiheeseen(vaikka kuuluisikin). Vaikene houkka! Ulos!"

-----------------------------------------------------------------------

Nuorison manipulointi sirkushuvein:

Lady GaGA =(leidi hullu), Rihanna jne.

Jankuti jankuti , waawaa, jeah , I AM best , I AM the onlyone , I AM so cool, listen to me and i piss on your head.

Rohkeutta on olla BB-tumputtaja vähämielinen. Jeah.

Potkupallosankari tuodaan esiin kuin jumala. Kommenttien taso: " game was good but my shoelace snapped so better luck next time" Palkka pelistä kuitenkin 150000 euroa. PELISTÄ!

Narsismia ruokkivaa paskaa. Sisällötöntä ja aivotonta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lievän hysterian vallassa tätä muistiinpanoa teen mutta miten muuten voi suhtautua Kokoomuksen ilmiantosivuihin?

"Luitko Kokoomusta käsittelevän jutun, joka ei mielestäsi ole totta? Kuulitko Kokoomuksen puhuvan palturia? Kyseenalaista?!

Ilmianna kyseenalaiset lausunnot puolin ja toisin. Muista myös kertoa, mistä mediasta ja minä päivänä jutun bongasit."

http://www.kyseenalaista.fi/

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

WTF o_O isoveli valvoo ja naapuritarkkailu pelaa myös.

Kas kun ei "ilmianna naapurisi, sanoiko hän jotain poikkeavaa Kokoomuksesta!"

Ja sitten raskaiden saappaiden askellusta ja koputus oveen ja ...

Totalitarismi etenee nopeammin kun tajusinkaan

Viliho Seppäin

Raskaat saappaat saavat astua jokaisen alistumisen lopettaneen ja pelottoman ovelle koska vain.

Mitä vähemmän pelkäät sitä vähemmän sinä olet hallittavissa.

Tai vaikka hallittavissa olisitkin, sinä et ole se joka kärsii painajaisista.

Painajaiset ovat niiden pikku "optio", jotka alistuvat väärien ja jopa pahojen päätösten toteuttajiksi. HE tekevät tuplaväärät -alistuvat ja rikkovat kanssaeläjiään kohtaan-

Tämä on tosi. Hurraten lähdetään ensin torrakoilla husimaan ja sitten vuosien saatossa alkaa ensin luihin ja ytimiin yltävä, alati kasvava kolkko kylmyys ja sitten kuin salama taivaalta lyö tekojen taakkana loppuelämän kestävä karmea "kuiskausten virta".

Väkivaltakoneiston jäsen on surkean pelokas alistuja. Isännän pikku puudeli mellakkakypär päässään. Vaikka jerkun ympärysmitta olisi sata metriä.

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Ei pelota yhtään :) en piruuttaankaan antaisi sellaista iloa

They got the guns, but we got the numbers

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Kiitos Riikka Söyring, että olette jaksaneet pitää tätä perustuslaki "uudistamisen" HE 60/2010 asiaa esillä.

Hyvä olisi tietää uusien kansanedustajien kannat asiaan. Ennen eduskunnan toista käsittelyä.

Nostan tähän kohtaan linkkauksen, jonka voitte tarvittaessa poistaa. Pidän erittäin hälyttävänä meidän tavallisten suomalaisten kannalta sitä, mistä valtapuolueet ja valtapuolueet ovat koko ajan vaienneet.

Perussuomalaisten en soisi lähtevän kääntämään takkiaan yhtään enempää...

"EU:n ja maan tapa esiin rehellisyydessä sekä avoimuudessa
http://suomi2017.wordpress.com/2011/04/25/eun-ja-m...
Lähetetty huhtikuu 25, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0

Toivottavasti perussuomalaisten kansanedustajat uskaltavat tehdä; huomisesta 26.4.2011 alkaen, paljon tyhmiä kysymyksiä. Heillähän on puolueena käsissään myös todellinen EU – jytky, josta lisää tämän artikkelini lopussa.

Presidenttinä toimiessaan edesmennyt Urho Kekkonen tuli tunnetuksi siitä, että hän laittoi nouseville kyvyille toimeksiannot jo alusta alkaen mahdottomiksi toteuttaa. Riittävän laaja tehtäväalue ja siihen nähden minimaalinen aika saivat mahdolliset kilpailijat painumaan epäonnistumisten jälkeen hitaasti unohduksen suohon.

Euroopan velkojen verkosto eteneminen Portugaliin vaatii nyt väittämän mukaan kiireellisiä toimia tai koko euromaiden muodostama talousalue kaatuu, jos piskuinen Suomi jättää osallistumatta, EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroson kotimaan, Portugalin tukemiseen.

Tähän yhteyteen suosittelen kaikkia tutustumaan tosiasioihin, kuinka Suomessa asiat 1990-luvun pankkikriisissä hoidettiin. Hakukoneen voi jokainen valita vapaaksi.

Hakusanapariksi – Koiviston konklaavi"

Eikä tässä kaikki.

Saako eduskunnan puhemies valehdella valtiopäivien avajaisissa?

"Puhemies Ben Zyskowiczin puhe valtiopäivien avajaisissa 28.4.2011

Eduskunnan puhemies Ben Zyskowicz
Valtiopäivien 2011 avajaiset 28.4.2011

Arvoisa tasavallan presidentti

Kiitän Teitä arvokkaista sanoistanne, joilla avasitte vuoden 2011 valtiopäivät.

"Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta." Tämä perustuslakimme 2 §:n juhlava säännös, joka sisältyi sellaisenaan jo vuoden 1919 hallitusmuotoon, tekee eduskunnasta valtiollisen järjestyksemme keskeisimmän valtioelimen. Tämä ilmenee myös siten, että valtiosäännössämme ns. kompetenssikompetenssi eli oikeus viime kädessä päättää eri valtioelinten keskinäisistä toimivaltasuhteista, kuuluu eduskunnalle.

Eduskunta onkin yhteistyössä kulloisenkin tasavallan presidentin ja hallituksen kanssa käyttänyt tätä oikeuttaan taajaan viimeisten vuosikymmenten aikana.
Vuoden 1919 hallitusmuoto oli lähes muuttumattomana voimassa noin 70 vuotta, vaikka valtiokäytäntö vaihteli hyvin huomattavastikin tuona aikana. Nyt taas on eletty vajaat 30 vuotta lähes jatkuvien perustuslakiuudistusten aikaa.

Niinpä tämänkin eduskunnan hyväksyttäväksi tulee edellisillä valtiopäivillä lepäämään hyväksytty valtiosääntöuudistus. Perustuslain uudistusten pitkää linjaa noudattaen tämäkin uudistus korostaa eduskunnan ja sen luottamusta nauttivan hallituksen roolia. Toisaalta kansan suorilla vaaleilla valitsema tasavallan presidentti säilyy jatkossakin keskeisenä valtiollisena toimijana ja päätöksentekijänä. Tämä koskee erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Viime vuosien ja vuosikymmenten perustuslakiuudistuksille on ollut omat luonnolliset ja hyvät syynsä. Silti totean omasta puolestani, että nyt on pysähtymisen ja pidemmän tauon paikka. Perustuslaki edustakoon pysyvyyttä, kun taas valtiokäytäntö mukautukoon ja sopeutukoon erilaisiin eteen tuleviin käytännön tilanteisiin ja ongelmiin."

Lähde - Eduskunta

Viliho Seppäin

Hyvä! Olemme kapealla siirtymäpolulla kohti totuuden vankkaa auringon-nousua.

Toimituksen poiminnat