KissanKulmasta

Rahamaailmaa hallitsevat sekopäät

Taloussanomat kertoo Sveitsin Davosissa vuosittaisen huippukokouksensa aloittavasta Maailman talousfoorumista WEF (World Economic Forum), joka avaa tuoreella tutkimusraportillaan keskustelua luoton ja velan merkityksestä taloudessa.

Velka on kiva ja iloinen asia, päättelee WEF. -Kun se on otettu meiltä, ja maksajana joku muu.

Yrittämättä kiistää yhä meneillään olevan velkakriisin vakavuutta WEF alustaa velkakeskustelua esittämällä, että kriisistä huolimatta maailmassa on liian vähän eikä suinkaan liian paljon velkaa.

Vastikään ilmestyneen tutkimusraportin nimi More Credit with Fewer Crises (suomeksi Lisää luottoa mutta vähemmän kriisejä) kiteyttää WEF:n sanoman: maailma voi huoleti velkaantua lisää.

Tutkimuksen mukaan velkaa ei pelkästään mahdu maailmaan lisää, vaan sitä on suorastaan pakko kasvattaa. Muuten ei talous pysy toivotussa kasvuvauhdissa.

Paljonko maailmantalous WEF:n mukaan tarvitsee lisää velkaa?

Rutkasti – kymmenen vuoden päästä velkaa olisi WEF:n mukaan hyvä olla tuplaten enemmän kuin nyt.

WEF katsoo tutkimusraportissaan, että maailmantalous tarvitsee – ja kestää – tämän vuosikymmenen loppuun mennessä 100 000 miljardia dollaria lisää velkaa. Suomalaisin luvuin velassa on kasvunvaraa ja -tarvetta toisin sanoen sata biljoonaa dollaria.

WEF:n yhdessä konsulttiyhtiö McKinseyn kanssa laatima tutkimus katsoo, että velkarahoituksen voimakas kasvu oli välttämätön viime vuosikymmenen talouskasvulle. McKinsey on se sama konsulttiyhtiö, joka laatii Suomelle hallitusohjelmia kun Keskultalta ei irtoa.

Velkarahoituksen voimakas kasvu on tutkimuksen mukaan välttämätöntä myös tämän vuosikymmenen talouskasvulle. Runsaasti lisää velkarahoitusta tarvitaan etenkin nopean kasvun niin sanotuissa kehittyvissä maissa.

Maailman velkamäärä on tutkimuksen mukaan siis kymmenessä vuodessa kasvanut kaksinkertaiseksi – ja voi vaikeuksitta tehdä saman uudestaan. Mukana on 79 maan tiedot, jotka WEF:n mukaan kattavat 99 prosenttia maailman velkamääristä.

WEF povaa, että tämän vuosikymmenen lopussa maailmassa on yhteensä velkaa 213 000 miljardia dollaria.

Tutkimus katsoo, että velkamäärän kasvu on välttämätön osa talouden kasvua. Siksi myös velkamäärän kasvu seuraa pitkälti talouden kasvuvauhtia.

Nyt velkaa on WEF:n arvion mukaan hieman yli 180 prosenttia maailman yhden vuoden bruttokansantuotteen verran.

 Satavarmaa on, että velan kasvu edistää rahoitusalan maailmanlaajuisten suuryritysten etua.


http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/01/26/talousfoorumi-yllyttaa-rutosti-lisaa-velkaa/20111148/12  Lukekaa Taloussanomien koko juttu täältä

Sitten on BIS, Sveitsin Baselissa, tyypillinen pankki kuin mikä. BIS on  maailman keskuspankkien keskuspankki, joka on valtio valtion sisällä. Oma suvereniteetti, omat lait, omat ase- ja poliisivoimat, kaikki. Täysi immuniteetti kansainvälisille laille.    http://www.bis.org/   http://www.bilderberg.org/bis.htm    http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalbanking04.htm    FSB, josta Lontoossa kokoontuneet G20-maiden johtajat päättivät 2.4.2009. Maailman rahoituseliitistä koostuva johtokunta, joilla on diktatuurinen valta-asema. Tyypillinen pankki siis sekin. Ihan tavallinen.   http://www.financialstabilityboard.org/      Eikö kukaan mieti, mihin velkaantuminen johtaa? Velkaantumiseen, koska velan korkoja ei luoda talouteen.     Ulkolinja: Velkataakka    http://areena.yle.fi/video/1626614 -------------    Bonuslinkit:   http://www.webofdebt.com/articles/big_brother_basel.php   http://www.crisisbydesign.com/------------lisäys: Jos jollain on harhoja Suomen maksukyvystä tai Suomen pankeista, tutustukoon ensin tähän http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/01/23/tata-stressitestia-ei-suomikaan-lapaise/2011987/12

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (93 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja nyt takaisin petiin potemaan.

Vieras (nimimerkki)

Onko tyyny hyvin?

AntiDis (nimimerkki)

Kenelle jää Musta Pekka käteen? Miten meidän tulisi se omalta kohdalta estääksemme toimia?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

AntiDis,

mustapekka jää käteen niille, joilla on velkaa, ennemmin tai myöhemmin.

Parempi maksella velkoja pois, ja pyrkiä omavaraisuuteen.

Se tosin pyritään kyllä estämään.

Mietin kaikkia näitä asunnonostajia, jotka maksavat asunnoista ylihintaa. He ruokkivat tuhoisaa kierrettä, ja silti asua jossain täytyy.
Toisaalta, jos markkinat hyytyisivät välillä muutamaksi vuodeksi, asuntojen hinnat lähenesivät hieman niiden reaaliarvoa...

Selailin taannoin muuatta talo-lehteä. Siinä esiteltiin nuoren parin uutta (persoonatonta) taloa, joka oli sisustettu samaan aikaan hankituilla, toisiinsa sovitetuilla kalustoilla tämän päivän trendiväreissä. (Täytyy sanoa, että lopputulos oli taiteilijan silmään yhtä kiinnostava kuin sisustustaulu taiteentuntijalle)

Kaikki on maksanut kaupassa paljon. Sitä varten on otettu epäilemättä sisustusluottoa.
Kun myynnin aika tulee, sen jälleenmyyntiarvo on lähinnä nolla. Ikeasta ja Suomi-soffasta hankituilla So Now!kalusteilla ja sisustuskrääsällä ei ole arvoa.
Vain velka jää.

Suomalainen 1 (nimimerkki)

On hyvä pitkän uurastuksen jälkeen välillä levätä. Ja samalla jos jaksaa yrittää mutustella asioita uusilla tavoilla.

Olemme eläneet rikollisen ja vähemmän rikollisen rahan FINANSSIKRIISIÄ ja SPEKULAATIOKRIISIÄ, muttei niinkään reaalituotannon ja julkisen kulutuksen velkakriisiä.

[http://rahajatalous.wordpress.com/2011/01/26/lisaa-velkaa/]

Ari Ojapelto taas todistaa miten paljon valtamedian taloustoimittajien hehkutuksiin voi turvata:

(http://ariojapelto.blogspot.com/2009/05/tukiopetus...)

Lainaus: "Taloustoimittajien osaamisesta minulla on paljonkertova kokemus. Kirjani ”Ahneuden aika”, (jossa ennustin nykyisenkin laman) julkistustilaisuuteen taloustoimittaja Seppo Konttinen oli järjestämässä pientä debatti-tilaisuutta. Samoinajattelijana tilaisuuteen oli lupautunut silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja. Toisinajattelijoiksi Konttinen yritti saada tilaisuuteen lukuisia uusliberalistisia talousprofessoreja. Seuraavaksi hän yritti EK:n johtajia. Sieltä lupautui pääekonomisti Simo Pinomaa. Saatuaan kirjan etukäteen luettavaksi, hänkin jänisti.

Lopuksi lähetettiin kutsu kaikille talouslehtien toimittajille. Olin vuosien varrella saanut joiltakin heistä ylimielisiä ja vähätteleviä sähköpostiviestejä tarjotessani kirjoituksiani julkaistavaksi.

Yhtään ei ilmoittautunut korjaamaan näkemyksiäni. Silloinen Talous-Sanomien päätoimittaja A-P Pietilä kristallisoi sähköpostissaan taloustoimittajien osaamisen: ”Minulla ei ole yhtään toimittajaa, jonka osaaminen ja kompetenssi riittäisi kyseiseen keskusteluun”."(26.6.2009)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suomalainen 1,

:D

-------
Nimenomaan on kyseessä spekulaatiokriisi: finanssitalouden tehtailemilla rahantekovälineillä johdannaisilla ja pörssikeinottelulla aiheutettu kriisi.

Siitähän ei olisi haittaa, jos leikkivät monopolileikkejä keskenään mutta valitettavasti hötörahan finanssipelaamisen vakuudet otetaan reaalitaloudesta.

Reaali- ja finanssitalous ovat muuten irronneet toisistaan paitsi tässä: maksu realisoidaan- Paljon puhuttu lisäarvo puolestaan on useimmiten pelkkää ilmaa ja perustuu väitteeseen että "se on", missään se ei muuten näy.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bill Clinton on kuulemma hyvin terävä kaveri.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

"Nyt velkaa on WEF:n arvion mukaan hieman yli 180 prosenttia maailman yhden vuoden bruttokansantuotteen verran."

Tuo on hatkähdyttävä luku ja tarkoittaa sitä, että saamme tehdä lähes kaksi vuotta työtä palkatta ja syömättä, jotta päästään edes tasalle. Kun ottaa humioon, että taloudessa on muitakin kustannuksia kuin eläminen,tarvitaan todennäköisesti yli kolmen vuoden työpanos pelkästään velan maksuun.

Jos lähdetään vaikkapa siitä, että 50 prosentin velkataso BKT:sta laskettuna on vielä tervettä, merkitsee nykyinen velkataso täysin tarpeettomia korkokuluja ainakin neljä prosenttia. Voi olla enemmän. En ole tätä ajatellut kuin selkärangalla.

Olennaista on, että tämä koko maailmantaloutta rasittava velkojen kasvatus on saatava loppumaan. Siitä on kehittynyt yhdenlainen rälssioikeus, jolla omistava luokka verottaa koko muuta yhteiskuntaa ja pakottaa valtioita supistamaan budjettejaan, jotta velanhoitoon jää varoja. Velan nopeutuva kasvu ei merkitse hyvinvoitia, vaan koko ajan nopeutuvaa eriarvoisuuden lisääntymistä ja suoranaista kurjuutta.

Kansanjoukkojen on kohta pakko herätä ja ryhtyä vaatimaan oikeuksiaan tätä uuden ajan kapitalistia vastaan. Jakolinja ei todellakaan enää ole työntekijöiden ja työnantajien välissä vaan lainan antajien ja velallisten välillä. Kun valtiot ovat suurimpia velanottajia, on jakolinja tavallisten kansalaisten jo koronnostajien välissä.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Minäkin olin jo hetken hyvilläni, että roistovaltiot hoitavat väestön liikakasvun ydinsodalla tai virussodalla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ne hoitavat sen luontoystävällisemmin. Näännyttämällä ihmiset nälkään.

Siinä sodassa ei tarvitse nimetä vihollisia. Nälkä ei ole kenenkään syytä, se on kasvoton tappaja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kalle Kaniini,

Kissinger Plan eli NSSM 200-muistion opit siirretään nyt globaaleiksi.

Arabimaissa alamaiset kapinoivat tyrannimaista hallintoa vastaan, kertoo länsimedia.
Tosiasiassa ne kapinoivat IMF:n rakennesopeutusohjelmien seurauksia vastaan mutta myös pörssispekulanttien aiheuttamia viljanhinnan nousuja vastaan.

On selvää, että jokaisessa CIA:n ja IMF:n tappolistalla, luonnonvaroja omistavalla arabivaltiolla tulee olemaan polttoitsemurhien aalto ja muuta hankaluutta.

tripale (nimimerkki)

Viljo Heinoselle: Olen samanikäinen jässi nyt kun jeesus kuollessaan ja kaltaisiasi aktiivisen oloisia ja asiallisia, arvon vanhempia herrasmiehiä (sekä arvon rouvia) minä kyllä kunnioitan.

Hyvää jatkoa ja terveyttä teille. Ja onnea erinäisille projekteillenne.

Vieras (nimimerkki)

Mikäs tässä huolettaisi? Annetaan seuraavalle sukupolvelle lahjaksi jättimäinen lasku ja ruokitaan niitä katteettomilla globalismin ja teknohurmoksen ideologioilla. Kestää tovin, ennenkuin ne ymmärtävät, mitä on tulossa. Kun ruoka loppuu ja Facebook-kaverit eivät maksa laskuja, tulee ehkä herätys...

mirjaleena (nimimerkki)

tälläinen herra ku saatais valtionvarministeriksi! Tosi terävää tekstiä

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Viljo Heinonen,

luku on todella hätkähdyttävä kun puhutaan nimenomaan koko maailman bkt:sta.

Jos otamme velkaa 50% lisää, se lisää myös korkokuluja 50%.

"Olennaista on, että tämä koko maailmantaloutta rasittava velkojen kasvatus on saatava loppumaan. Siitä on kehittynyt yhdenlainen rälssioikeus, jolla omistava luokka verottaa koko muuta yhteiskuntaa ja pakottaa valtioita supistamaan budjettejaan, jotta velanhoitoon jää varoja. Velan nopeutuva kasvu ei merkitse hyvinvoitia, vaan koko ajan nopeutuvaa eriarvoisuuden lisääntymistä ja suoranaista kurjuutta."

Siinä se on, pähkinänkuoressa, ja olisi todella suotavaa että ihmiset havahtuisivat ajoissa.

Velan kasvu tietää lisää leikkauksia, ei hyvinvointia. Se tietää myös lisää syrjäytyneitä.

Pankit/pankkien omistajat omistavat maailman.

Tuo WEF-ehdotus on pyrkimys sementoida paikalleen malli, jossa maailmanomistajapankkiirit sanelevat tahdin.

mfkzt (nimimerkki)

Kiitos Riikka kun jaksat kipeänäkin näitä juttuja kääntää. Teitä aktiivisia bloginpitäjiä tarvitaan. Itselläni ei ole sellaista keskittymiskykyä millä jaksaisin vieraalla kielellä bulkkitieteiden esikuvaa opiskella.
raha on vaan vaihdon väline, mutta me olemme energiaa...

onko sulle muuten tärkeämpää ylipäänsä järjestys vai kaaos? luuletko pystyväsi tekemään jotain niiden pelisäännöillä? miksi ei saman tien vaadi koko lakijärjestelmän uudelleen kirjoittamista. ei muu ole itsenäisyyttä. irti rikollisorganisaatiosta mitkä meitä hallitsevat
ei tarvita yk:ta ottamaan maan ulkopuoliseen älyyn yhteyttä sillä me olemme jo sitä itse. saarnaan taas vaan päivät pitkät, ehkä sitä voisi tästä lähtee rauhottuu pois täältä vaarallisista em-kentistä. muutenkin on taas niin vitun tylsää kun tajusi manitoun... oon vahvasti psykoottinen, mutta olen Itse tehnyt valintani jo aikoja sitten. tosin kun sitä pohditaan minähän olen te ja te ette vielä ole minä jos ette valintaa näe.

Espoo Calls (nimimerkki)

Toi sun teksti on sen kuuloista että taidat olla oikeasti aika sekaisin.

mfkzt (nimimerkki)

itseni kanssa voin ollakin, mutta Itse tietää mitä tekee. :P
lennetää turvallisesti eikä laskeutumisessakaan ole ongelmaa

mfkzt (nimimerkki)

toiset jää toiset lähtee. jos et sinä ymmärrä mistä puhun puhuessani Manitousta niin jääkööt selittäminen...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

mfkzt,

onko järjestys tärkeämpää kuin kaaos, kysyt.

Tarkenna.
Nyt meillä on talouskaaos ja sosiaalinen kaaos, mutta niitä sanotaan talousjärjestelmäksi ja globalisaatioksi.

Lakijärjestelmistä: ei niillä näy olevan virkaa, kun laatijat ja valvojat eivät niitä noudata. Tämän olemme Suomessakin nähneet.
Osa ongelmaa ratkaistaan purkamalla keskittämistä.

Kun lait/yhteiskuntasopimukset tehdään mahdollisimman pitkälle paikallistasolla, laeilla ja päätöksillä on kasvot. Päättäjä ei pääse piiloutumaan päätöstensä seurauksilta jonnekin keskushallintoon, jossa kukaan ei enää ole vastuussa mistään.
Sen luulisi auttavan järkevien päätösten saamisessa!

Lisäksi paikallishallinnoilla on se etu, että ne tuntevat paikalliset olosuhteet. Toisin kuin keskushallinnot.

mfkzt (nimimerkki)

Perkele, mun piti olla provoomatta skepoja. otan takas, lähettäminen on liian helppoa-.... En mäkään mitään kaaosta halua, vaan järjestystä sillä se on kaaokses, aivan kuten tyhjyys kaikkeudes.

Parane pian, riikka. kannattaa tutustua hopean käyttöön lääkkeenä, ihan hopeasuolotkin on mielenkiintoisia aineita... toinen mielenkiintoinen aine on kulta, jonka kanssa lääkeannokset toimivat monta kertaa paremmin.

mfkzt (nimimerkki)

ainiin lääkkeitä syön iteki kahta eri neuroleptiä, mut ei nää tee mitää mun varpusten paskavanoille niin oon tääl selittääs. paskat on lääkkeet, mut ehkä tää on vaa hyväksi mulle. lol xD

Vierailija (nimimerkki)

Joo, ei näytä oikein sun lääkkeet auttavan.

mfkzt (nimimerkki)

ainiin lääkkeitä syön iteki kahta eri neuroleptiä, mut ei nää tee mitää mun varpusten paskavanoille niin oon tääl selittääs. paskat on lääkkeet, mut ehkä tää on vaa hyväksi mulle. lol xD

Espoo Calls (nimimerkki)

Suomen tulee välittömästi palauttaa markka valtion kontrolliin, ja lopettaa valuutan ostaminen yksityisiltä pankkiireilta. Kansan ja rahan välissä ei tarvita mitään juutalaista pankkiiria.

Paras vaihtoehto on Muutos2011, jossa valitaan oikea kansan demokratia, sama kuin Sveitsissä. Kaikista tärkeistä asioista tehdään kansanäänestys, ja jos yli 50 000 ihmistä vaatii äänestystä mistä tahansa asiasta, se järjestetään.

Tämmöinen järjestelmä tekee aika korruptiovapaan valtion, jossa valtioita / kansaa on todella vaikea kusettaa, esim. vaikka EU:n tyyppisellä rahavedätyksellä. Ymmärrettävästä syystä Sveitsi ei ole eikä tule liittymään EU:hun

mfkzt (nimimerkki)

Joo kannatetaan Galacticusta, mut mä en kyl usko tuoho muutoksen jutkui jäljittelevää liikkeesee..

galaktinen yliskepo (nimimerkki)

Älä ota itseesi noita hihhuleiden kommentteja, eiköhän ne täältä pian häivy kunhan ollaan hiljaa.
Typerää ja lapsellista tuollainen kunniallisten skepojen haukkuminen. Sun pitää nyt tykittää täysil adhominemii, hei mieti ny kui flippi jätkä tuo on? :D

galaktinen yliskepo (nimimerkki)

Älä ota itseesi noita hihhuleiden kommentteja, eiköhän ne täältä pian häivy kunhan ollaan hiljaa.
Typerää ja lapsellista tuollainen kunniallisten skepojen haukkuminen. Sun pitää nyt tykittää täysil adhominemii, hei mieti ny kui flippi jätkä tuo on? :D

Vieras (nimimerkki)

Hyvin trollattu / vastattu omaaan viestiin. Olisit nyt malttanut vähän pidempään odottaa ennen kuin vastaa omaan viestiin.

Xpat (nimimerkki)

Niin, Sveitsi ei todellakaan halua minkäänlaista EU-tyyppistä finanssivalvontaa katsomaan että minkäslaista fyrkkaa ne pankit onkaan pullollaan...

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Tätä ei voi muuten ymmärtää kuin, että koko raha on pelkkää velkaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin onko euro, velkaa, velkasopimuksia ja lainatakauksia, siinäpä meille tavallisille hommaa, ko sekopäät sen kans touhuaa!? No, mepä olema jo hoksanneet ja yhä useammat ja kohta se ei vain toimi.

Käyttäjän hemanus kuva
Klaus Hemanus

"Satavarmaa on, että velan kasvu edistää rahoitusalan maailmanlaajuisten suuryritysten etua." Näin se on, kuten Riikka kirjoittaa. Rahattomana ei ole kiva olla mutta parempi kuitenkin kuin korviaan myöten veloissa.

Kimmo Tuomaala

Aloittajasekopää täyttää sataprosenttisesti Washington Postin legendaarisen päätoimittajan Ben Bradleyn määritelmän Watergate-skandaalin jälkeisestä tilanteesta.

Ben Bradley: "Sen jälkeen jokainen toimittaja yritti keksiä yhtä suuren skuupin. Yleistä ilmapiiriä kuvasi se, että toimittajat väittivät suunnilleen jokaisen tulipalon yhteydessä, että palopäällikkö oli lahjottu ja että letkuissa oli bensiiniä."

Espoo Calls (nimimerkki)

Niin, tai sitten vain koko kusetuksen valtava mittakaava alkaa paljastua. Todisteiden valtava määrä on härskiydessään jotain aican käsittämätöntä. Satoja vuosia ovat tietyt piirit imeneet kansoista energiat (korkoa tyhjästä), ja kansa on raatanut niska vääränä tyhjän takia.

Kuninkaita ja valtioita on luototettu sotia varten kymmeniä sukupolvia, ja loppupeleissä kansa joutuu ja on aina joutunut maksumieheksi.

Mutta nykytilanne on täysin erilainen; ensimmäistä kertaa ihmiskunna historian aikana kaikilla ihmisillä on pääsy tietoon, ja tietoisuus tilanteestamme leviää valtavaa vauhtia. Suomeksi sanottuna; meitä on kusetettu, ja koko ajan kusetetaan. Mutta erona vanhaan; me tajuamme nyt että meitä kusetetaan !(rahajärjestelmä).

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

Taas puhumassa kusetuksen karsinasta. Mitä sähkö on? Mitä aika on?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kimmo Tuomaala,

olen imarreltu. Nimittely on aina hyvä merkki.

Varsinkin sen jälkeen, kun arvioin, että uusi kriisi tekee tuloaan ja niin kävi.
Letkuissa oli kuin olikin bensaa.

Vieras (nimimerkki)

90-luvun keinotekoisessa lamassa Iiro Viinasen, Rolf Kullbergin ja Esko Ahon letkuissa olikin bensaa: Laman "hoito" oli kuprun aiheuttaneiden pankkien tekemän tuhotyön viimeistelyä. Ei mitään muuta.

sinkd. (nimimerkki)

"Yrittämättä kiistää yhä meneillään olevan velkakriisin vakavuutta WEF alustaa velkakeskustelua esittämällä, että kriisistä huolimatta maailmassa on liian vähän eikä suinkaan liian paljon velkaa."

Heh, ja sitten meitä kutsutaan hulluiksi ja suositellaan lääkitystä ;)

Vieras (nimimerkki)

montaa nimimerkkiä oikein käytät ? ainakin 3 takana on sama heppu.

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

:D olen suuri henki UGH!
xD xD

sinkd. (nimimerkki)

Minä? Täh? Samalla nikillä olen kirjoitellut

sinkd. (nimimerkki)

aa - en lukenut keskustelua kommentoin vain alkuperäistä blogia

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

26.1.2011 16:25 Vierailija (nimimerkki):

Kiitos nimetön ystäväni kun kerrot tämän, tai nimetön ja nimetön :) moneen kertaan mainittu nimi. jätetää sanomatta jos ei tuplaviestei.
alan itsekin huolestua ITSESTÄNI joten pitääkin varmaan laittaa kuula kalloon matin ja pekan tyylillä, niinhän nämä ongelmat täällä on totuttu hoitamaan! mene katsomaan peiliin jos näet siellä jotain muutettavaa niin nukahda valveille. lol xd en kai mä nyt muita ITSENI kanssa tappaisi, kun olen kaikkeus tai siis kuvittelen olevani kaikkeus. :D
oot ihana <3

mut sekasin todellisuudesta, tulisit sinäkin ulos päästäsi

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

26.1.2011 16:34 Vieras (nimimerkki):
odottaminen on kallista, meil hulluil on ilmaset huvit. ;)
mfktz nimimerkki on vapaa kaikille jotka mannapuurosta ymmärtävät

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

informaatiosotaa jeij!! trolleja pilvin pimein \o/
http://hikipedia.info/wiki/Uskonto

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

http://hikipedia.info/wiki/Sekopaatismi
"Huomaa, että henkilö voi huomaamattaankin olla sekopaatti. Sinun asiasi ei ole huomauttaa siitä hänelle, vaan kuunnella mitä asiaa hänellä on."
:D

tunnustaako tääl joku raapustaneensa tuota satukirjaa? EnKriminalistaksi voisi sen tekijää kutsuu, kun ehit joka paikkaan tääl netin syövereis mihin menenkin. :D vaivaakohan meitä putkinäköisyys? toivotaan jotain ajankulua... ai mikä jumaluuskompleksi, ei kyl se menee niin et hulluin meit pitävät on niitä laatikossa elämänsä kasvaneita. ainii mäkin pidän itteeni hullun ei siin vaa voi mitää. salaliittohörhö mil on liikaa aikaa minuutissa. ei kai täs muu auta ku men tekee petrit. <--- HUOM HUOM pommivaroitus henkisesti epävakaalta henkilöltä, menkää piiloon ennen kuin se tappaa Tei'ät tai siis soittakaa alkuun siihe poliisin nettivihjenumeroon.

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

26.1.2011 16:34 Vieras (nimimerkki):
Tartteeks tätä viäl kauanki jatkaa vai onko tää mun työtaidoista jo tarpeeksi hyvä näyttö? osaan saman mitä te muutkin fundalistiset skepot.
http://nwohavaintoja.blogspot.com/2011/01/supo-rek...

Valkoinen Kulta (nimimerkki)

oho tää piti mennä privaa

Vieras Arja (nimimerkki)

WEF voi näköjään laukoa mitä vaan, aivan uskomatonta, sairaan härskiä toimintaa.
Kenenkähän taskuun ne isot korot kopisevat? ja eikö niillä maksettavilla koroillakin saisi yhtä jos toista tarpeellista kukin omassa maassaan?

Suu säkkiä myöten, eihän talous voi loputtomasti kasvaa, pitäisihän sen nyt jo viimeinkin ihmisten ymmärtää. Elelemme rajallisessa maailmassa.

Tiedänhän toki, että muutkin tietää: joku taho käärii huopaa ympärilleen, eikä välitä, vaikka toiselta vähäkin huovannurkka häipyy päältä ja alkaa paleltaa.
Koskahan sellainen tabletti keksitään joka auttaisi rahan-ja vallanhimoon ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jani Kuusela,

eikö itse blogin linkki tähän Taloussanomien juttuun toiminut?

Markus Lehtipuu

Kiitos jälleen yhdestä hätkähdyttävän hyvästä kirjoituksesta!

tripale (nimimerkki)

Sekopäämiehet hallitsevat maailmaa ja sekopäänaiset hallitsevat näitä sekopäämiehiä.

Tätä ei tapahdu normaaleiden keskuudessa. Vain näiden sosiopaattijohtajiemme sielunkumppaneiden kesken. Rahvaalla on omat vähemmän tuhoavat tapansa sekoilla.

Ihan arvuuttelukysymyksenä mfktz,valkokullan jne takana olevalle, tällä ei ole mitään vakavaa tahi ilkeää tarkoitusta: Alkaako etunimesi J:llä ja sukunimesi K:lla? Varmaankaan ei, kunhan kysyn?

(tekstikuvaelma)
<--------------------------eksploosio--------------------------------->

Riikka on ilmeisesti tyystin naattina kun ei täällä näy, joten toivokaamme hänelle kollektiivisesti öpöt poies polttavaa,turvallista, kuumotusta.

Tämä arvon naisihminen on kyllä niin suuren työn tehnyt infosoturina että, ainakin minä soisin hänelle pidemmänkin lepotauon ja omaa aikaa muillekin luovan ihmisen askareille.

---------------------------->imploosio<--------------------------------
(ei liity niin mihinkään)

Valitan nyt ei irtoa mitään hirmu infomaista. Aina ei vaan irtoa.

valkokulta (nimimerkki)

Ei ala, mutta kiitos vinkistä saattaa auttaa metsästäessä tonttuklaania. Rahvaita me ollaan kaikki oli sitten vaatteita päällä tai ei. En mä sua negatiivisena pidä, älä huoli oon ite.... no prkl, ei sitä voi tässä mainita ettei piipaa auto tulis häirittee.

Juu tukeni Riikalle myös, kyllä ne itse siitä vihulaiset menee. Naattius on vaan hyvästä kunhan kääntää sen sisään päin.
Tiedän riikan arvon infosodassamme, hienon työn on tähän asti tehnyt. Ei ole kiire päivystää multaa, kun on saanut siemenet itämään...

tarpeeksi kun imploosiossa mennään niin ollaan täydellisesti exponentissä.
Ei sitä aina irtoakaan, vaikea se vaan on itse tajuta ja antaa pois.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

tripale,

makasin lähemmä kolme päivää pääasiallisesti horteessa ympäri vuorokauden. Katsoa ei voinut mitään kuin yhdellä silmällä, ruoka ei maistunut mutta teetä ja yrttiliemiä kyllä upposi.

Vieläkin päätä särkee, mutta aivot ovat taas omat.

Onneksi siippa hoiti talon ja lapset.

Oli se ällistyttävää. Heräsin 1. yönä keittämään itselleni teetä. Kun tee oli keitetty, piti levätä tunti että jaksoi istua niin kauan että sai sen juotua.
Vain yksi, täysin kivuton hetki joka kesti noin 5 minuuttia moneen vuorokauteen.
Vieläkin on melko heiverö olo, mutta kyllä tämä tästä taas.

tripale (nimimerkki)

Hienoa että olo alkanut kohentua!

Olisiko sikalentsun muunnelma tahi jotain tyystin uutta?

Olen kartoittanut lähipiirin ihmisiltä kyselemällä aina näitä ihme vaivoja ja täällä Savonlinnassa olen tältä ja viime viikolta kuullut erinäisiä outouksia.

-noin kymmenellä edestakaisin sahaava lihaskipu/päänsärky.

-itselläni selkärankaa pitkin vaeltava polttava kipuilu joka eilen kulminoitui lempomaiseen päänsärkyyn. Samaan aikaan sellainen harmaanaama-olo. Vilunväristyskohtauksia makuulla(jopa jalat vispaavat noin viisi minuuttia)

-ystäväni kertoi eilen ihmeellisestä agressiopäivästä oppilaitoksessaan:

Toissapäivänä suurin osa oli täysin normi fiiliksissä, mutta eilen jopa opettajat olivat olleet tukkanuottasilla. Eräs luokkalaisista oli heittänyt äkisti "ei saatana kun ketuttaa tämä meno, silmissä vilistää ja pää on kuin puuta", toinen, vanhempi, valitteli että "aivot kuin kumia ja ajatukset samaa rataa, verenpaine vispaa ja heikottaa".

Tuli mieleen että voiko tuo auringonvalon uupuminen teettää harmaanaama-oloa niillekin jotka D-vitskua muuten lisänä syövät? Ainakaan täällä ei ole ollut kuin noin kolme päivää aurinko näkyvissä, jostain joulukuun puolivälistä asti. Aina kun aurinko ilmaantuu näkösälle on kuin akkulaturilla valaisi virtaa suoniin.

Itse olen mitä ilmeisimmin sikalentsun sairastanut viime vuonna. Muuten ihan perus influ, mutta kuume oli pitkään kestävä ja korkea, keuhkot juntturassa vielä kolme-neljä viikkoa kuumeen loputtua. Helvetilliset päänsäryt ja lihaskivut. Pisin sairausloma oli mitä olen pitänyt. Mietinkin että onhan mahdollista, että nämä tämänhetkiset vaivat ovat jonkinlaista viruksen rynnäkköyritystä jonka kropan kodinturvajoukot saavat osittain kilpistettyä.

Tuttu (nimimerkki)

Saitkaisti moovin vorvardi ulkona http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w Nyt loppuivat huolet ja piina ;D

valkokulta (nimimerkki)

kiitos tätä on odotettu, ni pääsee dunkkaa huolel

Henri Lentonen

Tervehdys,

valtio on terroristi, piilotettu kapitalismi ja hiipivä kansanmurha!

Nyt korruptiohallitus kylvää taivaalle synteettisiä pilviä, tarkoituksena seuraavaksi kesäksi saada paljon vettä koska aikovat myydä Suomen pohjavedet ulkomaille!

http://sirhenriristi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5899...

Sossu ja poliisi rikkovat lakia ja yrittävät tuhota Bonsai Ekosysteemi eli Boneko tutkimukseni:

http://sirhenriristi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5862...

- Kiltamestari

valkokulta (nimimerkki)

kiitti, ei siin kauaa menny ku tajusit linkata. hukasin su blogis osoittee ja su keskustelupalstan. hyvää settii Sir!
http://hikipedia.info/wiki/Toisteisuus

jussi vaarala (nimimerkki)

ADAM SMITHIN ESITTÄMÄ NÄKYMÄTÖN KÄSI ON KESKITTYNYT JA MENETTÄNYT VAIKUTUKSENSA

Näkymätön käsi on maailmantalouden vallitsevan taloustieteen keskeinen uskonkappale ja hokema:

Näkymätön käsi on taloustieteilijä Adam Smithin Kansojen v. 1776 esittelemä metafora hänen teoretisoimastaan sosiaalisesta mekanismista - jonka mukaan yksilön oma etu toimii myös yhteisen edun hyväksi - ihmiset toimivat ikään kuin markkinoiden näkymättömän käden ohjaamina.

Mekanismi vaatii muutaman perusteen: hinnan, tehokkuuden, markkinat ja ahneuden. Yksilö tekee laadukasta työtä tehokkaasti - jolloin tuote on hyvä ja halpa - saa myytyä sen markkinoilla kaikille osapuolille sopivaan hintaan - kaupassa kaikki saavat mitä haluavat.

MUTTA. On käynyt niin että niin taloudellisen, poliittisen kuin institutionaalisen vallan keskityttyä - etenkin pääoman ahneuden kohdalla - on myös samalla näkymätön käsi ihmisiltä kadonnut ja se on keskittynyt - ennenkaikkea kansainväliselle pääomalle.

Näkymättömästä kädestä on tullut - tai se on jo kauan ollut - keskittynyt kaukaa ohjaava käsi vieden tavallisen kansalaisen ja markkinamekanismien tason mahdollisuuden vaikuttaa.

Näkymättömästä kädestä on tullut kansainvälisen pääoman näkymätön liikuttaja - joka manipuloi laillisia
demokratioita pankkikriisien kautta, luontoa geenimanipuloinnilla ja nanotekniikalla vastuuttomia raiskioita jälkeensä jättäen sekä ihmisyyttä lisääntyvää kärsimystä tuottaen.

Ja näin se toimii - historiassa on esimerkki kansainvälisen pääoman keskittyneen näkymättömän käden manipuloinnista - joka jatkuu edelleen. Esimerkki on Rotschildeista jotka edustavat asiassa esimerkkiä pääoman näkymättömän käden keskittymän toimista - siis on olemassa muitakin vastaavia näkymättömiä käsiä:

Rothschildit rahoittivat usein sodissa molempaa puolta, esimerkiksi Waterloon taistelu toi suvulle suuret voitot ja suvulla olikin tiedusteluverkko ympäri Eurooppaa.

Kun Ranskan kuningas yritti päästä eroon Rothschildien vaikutusvallasta, suku keinotteli koko Ranskan pörssin polvilleen ja kuninkaan oli pakko ottaa Rothschildit takaisin pankkiireikseen. Yhdysvaltain sisällissodassa Englannin Rothschildit rahoittivat Unionia ja Pariisin Rothschildit taas konfederaatiota.

Meidän on päästävä kansainvälisen pääoman keskittyneestä manipuloivasta näkymättömän käden otteesta.

27.1.2011
Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä

tieteellistäjä (nimimerkki)

Jos tämä käsi on näkymätön, niin eihän sitä sitten edes ole olemassa? Vai onko se jonkin sortin säteilyä?

Vieras (nimimerkki)

Koskahan ihmiset ymmärtävät, että systeemi ei välitä heistä paskaakaan, ja että aseriisutakin siviileiltä tehdään sen vuoksi, että orjuuttaminen tapahtuisi helpommin systemmiltä.

http://www.youtube.com/watch?v=Kof0h_ojD6w&feature...

Vieras (nimimerkki)

Kun maailmassa on noin paljon velkaa, kenelle me olemme velkaa? Avaruuden olioilleko.

Velka on aina jonkun saatava. Noille saajille tässä uhkaa tulla jonkinlaiset tapppiot. Ja vain tappiot, ei sentään mustaa pekkaa käteen.

tieteellistäjä (nimimerkki)

Jos avaruuden olioita olisi olemassa olisivat oliot jo olemassa olosta tietoisia ja meidän pitää varautua heidän hyökkäykseen.

Heitto on aina heitto, eikä se voissakaan kuumentamalla lyönniksi muutu.

Darwin (nimimerkki)

Olet väärässä jos Voita kuumentaa saa margariinia ja sen nyt maistaa kuka tahansa ettei se voita ole.

Lyöntikin voi olla heitto kuten palapelissäkin. 1337

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kenelle olemme velkaa?

Pankeille. Olemme velkaa pankeille. Velan otti valtio/hallitus nimissämme.

Mutta eikö ketään askarruta mihin kaikki raha häviää?

Velkaa on otettu, ja sitä ´maksetaan, mihin se raha menee?

Veroparatiiseista on syytä päästä eroon.

Darwin (nimimerkki)

Timo SOINI EI SPEKULOI KERTOO NYMAN! TELKKU PÄÄLLE NIIN KUIN OLIS JO!

ÄLÄVIITSIEMÄPYHÄÄEMÄÄELOTTAA (nimimerkki)

"Hei DAIU. etkö ymmärrä et kaikki on jo infiltroitu voit lopettaa meuhkaamisen" :D mitä luulet?

MU(HATTAMED (nimimerkki)

se oli telkussa kanssa...

Vieras (nimimerkki)

Raha on tärkeetä, kun ....

Käräjäoikeus päästi hyväksikäyttäjän tienaamaan
Pedofiilille ehdollista

Torstai 27.1.2011 klo 16.20

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu mies selvisi ehdollisella vankeusrangaistuksella.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina kolmekymppisen miehen kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Yhtenä perusteena ehdolliselle tuomiolle oli se, että näin tuomittu pystyy maksamaan uhrille 5 000 euron vahingonkorvaukset. Lisäksi miehelle määrättiin yhdyskuntapalvelua.

Käräjätuomari ja yksi lautamiehistä olisi tuominnut miehen kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen, mutta kaksi lautamiestä äänesti lievemmän tuomion puolesta. Tasatilanteessa lievempi tuomio voittaa.

Oikeuden julkisen selosteen mukaan seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui vuosina 2002-2005. Tekoaikana 13-16-vuotias uhri oli alisteisessa ja riippuvaisessa asemassa tekijään.

Kaksi lautamiestä perusteli lievempää tuomiota myös tekijän ensikertalaisuudella. Lisäksi tekijä oli myötävaikuttanut tapauksen selvittämisessä.

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012713083671_u...

Vieras (nimimerkki)

“Just look at us; everything is backwards, everything is upside down. Doctors Destroy Health, Lawyers Destroy Justice, Universities Destroy Knowledge, Governments Destroy Freedom, The Major Media Destroy Information and Religion Destroys Spirituality." Michael Ellner

sinkd. (nimimerkki)

toi oli multa, mitä täällä muuten tapahtuu onko Suomi24-palsta suljettu ja joku on eksynyt tänne

Vieras (nimimerkki)

Naulan kantaan, yhteiskuntamme on todella vääristynyt.

tripale (nimimerkki)

Hyvät ihmiset:

Kuinka jonninjoutavuudet hyödyttävät kanssaeläjiemme tai itsemme asioita?

Pidättäydytään asiassa edes suurimmilta osin.

Riikkakin sen ansaitsee.

Jc (nimimerkki)

Riikka !

Lopeta ihmeessä henkilötietojen kalastelu... ;O))

Explorerin asetuksissa tietokalastelunsuojan ollessa päällä tekstejäsi emme päässeet lukemaan... Eihän meilllä sensuuria ole ;O)) Eikä tiedon saantia rajoiteta ;O))

Jotenkin haiskahtaa että teet juuri oikeaa työtä...

Voimia ja meitä on koko ajan lisää...

mun hattu meni (nimimerkki)

mitä tehtäis on tylsää?

Vieras (nimimerkki)

Jos sinulla on tylsää rupea toimiin kemikaalivanojen levittämisen lopettamiseksi Suomessa.

Selvitä myös kuka tai ketkä tahot ovat niiden levittämisen sallineet, niin taatusti tylsä olo häviää.

Vieras (nimimerkki)

Suuri maailmanlaajuinen petosvyyhti paljastunut, taitaa kuitenkin olla vain pinnan raapaisua, mutta hyvä kun jotain tietoa saa, jospa me rahvas alkaisimme tajuamaan, ettei keisarilla ole vaatteita.

Minä en ole huomannut, että meidän poliittinen eliitti tai media olisi tästä antanut lausuntoja, mutta kuten tavallista ruotsalaiset ovat hereillä.

Celebrity-Backed Global Fund Is Racked with Fraud
By Associated Press Monday, January 24, 2011 | 3 comments

.......,

The fund's inspector general, John Parsons, said donors should be reassured that the fund is serious about uncovering corruption: "It should be viewed as a comparative advantage to anyone who's thinking about putting funds in here."

But some donors are outraged at what the investigators are turning up. Sweden, the fund's 11th-biggest contributor, has suspended its $85 million annual donation until the fund's problems are fixed. It held talks with fund officials in Stockholm last week.

Swedish Foreign Ministry spokesman Peter Larsson said in a statement that his country is concerned about "extensive examples of irregularities and corruption that the fund has uncovered" in nations like Mali and Mauritania.

"For Sweden, the issues of greatest importance are risk management, combating corruption and ultimately ensuring that the funds managed by the Global Fund really do contribute to improved health," he said.

.......,

http://healthland.time.com/2011/01/24/celebrity-ba...

konekäännös

http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jaha, tutut huijarinaamat hommissa tässäkin rahastossa, mm. YK:n Kofi Annan.

Rahasto puolustautuu sanomalla: "The messenger is being shot to some extent," fund spokesman Jon Liden said. "We would contend that we do not have any corruption problems that are significantly different in scale or nature to any other international financing institution."

emme ole sen korruptoituneempia kuin muutkaan isot kansainväliset finanssi-instituutiot.

Maailman tapaa näemmä kehtaa käyttää puolustuksena tyyliin -No miksen minä kun kaikki muutkin?!

Vieras (nimimerkki)

Seka BBC etta CNN Business raportoivat kovasti Davosista. Suomessa varmaan kuullaan rippeet. Saali.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE

Unohtuuko laaja rakennekorruptio rikollisen korruption taakse?

Suomi näyttää ottavan askeleita oikeusvaltion suuntaan. Lahjoman
tunnusmerkit täyttävästä vaalirahoituksesta on nostettu syytteitä ja lisää on
harkinnassa.

Esillä olleet osin lainvastaiset vaalirahoitustapaukset ovat vain pieni osa
todellisuudesta. Varsinainen asian ydin on rakenteellinen korruptio. Se on
mm. sitä, että järjestetään rahaa, etuja ja valtaa tietyille tahoille käyttäen
hyväksi valta-asemia ja / tai yhteisiä varoja. Rakennekorruptio ei ole
välttämättä laitonta. Siksikin siihen on vaikea tarttua.

Kun on kyse yhteisten varojen käytöstä, kansalaisten tulee tietää, mihin niitä
käytetään ja millä perusteilla. Verovarojen lisäksi yhteisiä varoja ovat mm.
Raha-automaattiyhdistyksen ja Veikkauksen jakamat varat. Ray jakaa
vuosittain yli 300 miljoonaa euroa erilaisille järjestöille. Merkittävä osa niistä
on suurimpien puolueiden hallitsemia järjestöjä, joiden varoista osa ohjautuu
vaali- ja puoluetoimintaan.

Yhtenä esimerkkinä yhteisten varojen käytöstä poliittiseen toimintaan ovat
veikkausvoittovaroista myönnetyt avustukset nuorisojärjestöille.
V. 2010 nuorisojärjestöille myönnetyt avustukset olivat yhteensä 12,7
miljoonaa euroa. Siitä meni Kokoomuksen, Keskustan ja Sdp:n nuoriso-
ja lapsijärjestöille yhteensä 3,45 miljoonaa euroa.

V. 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan vain yksi prosentti nuorista kuuluu
puolueiden nuorisojärjestöihin tai varhaisnuorisojärjestöihin. Veikkauksen
varoista jaetusta avustuksesta meni kolmen suurimman puolueen nuoriso-
ja lapsijärjestöille 27 prosenttia. Esityksen avustusten jakamisesta
valmistelee poliittisin perustein valittu Nuorisojärjestöjen Arviointi- ja
avustustoimikunta. Sen puheenjohtaja on Kokoomuksesta ja
varapuheenjohtaja Keskustasta.

Tämä kaikki on ollut ilmeisesti laillista. Onko se oikein ja moraalista, on
toinen kysymys.

Eduskuntapuolueet jakavat omilla päätöksillään kuluvana vuonna
verovaroista puoluetukia n. 40 miljoonaa euroa. Eduskunnan ulkopuolella
oleville puolueille ei puoluetukea makseta. Ei makseta myöskään mitään
niistä miljoonista euroista, joita valtapuolueiden erilaiset järjestöt saavat
monilta eri tahoilta yhteisistä varoista.

Rahalla saa julkisuutta. Julkisuudella saa ääniä ja valtaa. Kysymys on
demokratiasta.

Kaikki yhteisten varojen jako on tehtävä näkyväksi. Nyt on nähty vasta
jäävuoren huippu.

Antti Pesonen
Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja

routa (nimimerkki)

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/AL+Oikeuskansleri+vaatii+selvitystä+rokoteostoksista/1135263390533

Vieras (nimimerkki)

Tapio Kuosman ansiokas Puheenvuoro tänään kuten aina.

Lahjomisesta
http://jugement.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59728-lah...

Espoo Calls (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Israel on maa-alue josta kiistellään ja joka kuului juutalaisille siitä lähtien kun Jaakobin (Israelin) pojista muodostuva kansa eli juutalaiset palasi Egyptistä n. 1250 eKr. aina vuoteen 70 jKr. jolloin Rooman miehitysvalta tuhosi Jerusalemin ja karkoitti juutalaiset (suurimman osan) asuinsijoiltaan.

Kyseinen maa-alue ei ole milloinkaan kuulunut kansakunnalle nimeltä "palestiinalaiset" koska sen nimistä kansakuntaa ei edes tunnettu ennen vuoden 1967 sotaa ja PLO:n (Palestinian Liberty Organization) ja arabimaiden propagandaa. Valtiolla nimeltä "Palestiina" ei siis ole historiaa, ei kulttuuria, ei mitään olemassaolon oikeutusta.

Maa-alue oli ottomaanien (Turkin) hallinnassa 1500-luvulta vuoteen 1917 asti jolloin 1.maailmansodan voittajavaltiot jakoivat Lähi-Idän alueen, entisen ottomaanien imperiumin jäänteet, kukin omiksi mandaattialueiksi, ja maa-alue jäi Britannian haltuun. Britit kuitenkin julistivat alueen tulevaksi juutalaisten kansalliskodiksi. Mandaattialue käsitti koko sen alueen, jonka nyt tunnemme Jordanian kuningaskuntana, Israelin valtiona ja PA:n itsehallintoalueina. Viisi vuotta myöhemmin britit kuitenkin lahjoittivat öljybisneksen takia nykyisen Jordanian emiiri Abdullahille, joka antoi välittömästi maalleen nimeksi Transjordania.
Ottomaanien (1281-1923) vallan aikana maa-alueella asui n. 250.000 ihmistä, heistä suurin osa oli fellaheita, vuokraviljelijöitä ja beduiineja.

Maa oli suurimmaksi osaksi autiota ja kuivaa erämaata. Alueelle kuitenkin alkoi muuttaa 1900-luvulla juutalaisia, armenialaisia, venäläisiä, eurooppalaisia, väkeä Libanonista, kurdeja ja egyptiläisiä.

Alueesta kiisteltiin kuitenkin jatkuvasti ja 2. maailmansodan jälkeen vuonna 1947 Britit siirsivät alueen jakamisen YK:lle. YK:n yleiskokous äänesti 29.11.1947 alueen jakamisen puolesta, mikä merkitsi itsenäisen juutalaisvaltion perustamista alueelle, Jerusalem olisi jäänyt kansainväliseksi kaupungiksi ja arabit olisivat saaneet huomattavan osan maasta. Juutalaiset hyväksyivät suunnitelman, arabeille tämä ei kuitenkaan käynyt.

Heti Israelin itsenäisyysjulistuksen jälkeen toukokuussa 1948 alkoi ympäröivien arabimaiden hyökkäys, ja huolimatta heidän murskaavasta ylivoimastaan, Israel otti nopeasti voiton ja valtasi sodassa alueita Palestiinan arabeilta huomattavasti laajemmalti mihin Yhdistyneissä Kansakunnissa vuonna 1947 hyväksytty brittien Palestiinan mandaattia koskeva jakopäätös olisi oikeuttanut.

Arabit hyökkäsivät uudelleen vuosina 1949, 1956, 1967, 1973 ja 1982. Taistelu päättyi kerta toisensa jälkeen islamistien nöyryyttävään tappioon. Jo ennen vuoden 1967-sotaa osa arabeista ymmärsi että sotimalla he eivät voittaisi, niinpä perustettiin PLO. Silti vasta vuoden 1967 tappiollisen sodan jälkeen alettiin puhua valtiosta nimeltä Palestiina. Sille kehitettiin historia, kulttuuri, luotiin mielikuva ylpeästä palestiinalaisesta arabikansasta, jonka ilkeät sionistit ovat ajaneet pois ikuisilta asuisijoiltaan.

Tosiasia kuitenkin on että milloinkaan tunnetun historian aikana missään päin maailmaa ei ole esiintynyt palestiinalaisten hallitsemaa valtiota nimeltä Palestiina. Ei ole olemassa palestiinan kieltä, ei kulttuuria, ei omaa valuuttaa, ei mitään! Jordania (entinen Transjordania) sen sijaan on valtio. Jordanialaiset ovat sukulaiskansaa, arabeja, syyrialaisia, libanonilaisia, irakilaisia, egyptiläisiä, beduiineja ja kurdeja. Näistä etnisistä ryhmistä polveutuvat kaikki sekä nykyiset jordanialaiset, että "palestiinalaisiksi" itseään kutsuvat. Palestiinalaisilla olisi siis kotimaa jos Jordania ja muut arabimaat lakkaisivat käyttämästä heitä poliittisina pelinappuloina.

Vieras (nimimerkki)

Tässä taustat tämän hetken mellakoihin arabimaailmassa. Ekat 15 min kertoo jo melkein kaiken.

http://www.youtube.com/watch?v=yTbdnNgqfs8

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Davosiin kokoontuneet eurooppalaiset poliitikot ja pankkiirit uskovat, että euron kriisi on voitettu.

Paikalla olevien valtiovarainministerien mukaan euron selviytymisestä ei ole enää epäilyjä.

- En odota enää uusia shokkeja, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schaeuble sanoi.

Schaeuble uskoo, että jäsenmaat ovat oppineet läksynsä aiemmista shokeista. Maat siirtyvät kohti yhtenäisempää talous- ja sosiaalipolitiikkaa.

Barclayn johtajiin kuuluva Bob Diamond vakuutti olevansa yhtä optimistinen kuin poliitikot.

- Euron selviytyminen oli viime vuoden kysymys.

kerrotaan Vieras 9:n tuomassa linkissä.
Huomatkaa, että "Maat siirtyvät kohti yhtenäisempää talous- ja sosiaalipolitiikkaa."
Selkokielellä se tarkoittaa, että liittovaltion "välttämättömyydestä" on paiskattu kättä päälle ja sovittu samalla EU:n verotusoikeuksista, jolla saadaan koko maanosa kyykkyyn.

Suomalainen 1 (nimimerkki)

Helppo uskoa koska mitään €:n kriisiä ei ole ollut. "Euron kriisi" on markkinointikäsite yleisölle kriisitietoisuuden hengissäpitämiseksi, ja tietenkin liittovaltiomielessä..

Halvempi euro kuin n. 1,2 olisi auttanut enemmän euroalueen vientiä.
Eräs vientiyrittäjä kertoi kurssialennuksen näkyvän suoraan viivan alla.

Jo keväällä Kreikan yhteydessä oli esillä linkit, jotka todistivat silloisen euron halventumisen dollarin suhteen johtuvan hötörahan spekulaatiopositioista: Euroa myytiin ja dollaria ostettiin. 3.12.2009:ään saakka oli toimittu päinvastoin ja kurssi oli silloin n. 1,5.

Valtamediat tietysti hehkutti kriisiä. käykö nyt kuten H1N1-kriisin?

Euro ei kellu, kaikki kurssimuutokset johtuvat spekulaatiosta.

------

Pohjoisafrikassa ja Arabian niemimaalla on näköjään ilmaantunut aivan sattumalta spontaania epävakautustoimintaa:

http://jugement.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59822-ope...

Inequality In America Is Worse Than In Egypt, Tunisia Or Yemen
[http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22999]

Egypt protests: America's secret backing for rebel leaders behind uprising
USA valmistellut jo 2008, 2009 hallituksen vaihtoa egyptissä:
[http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22998]

US Embassy document: Secret Plan on Regime Change in Egypt
[http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22997]

Egypt: Washington Has Finger on the Trigger for More Bloodshed
[http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22996]

Tunisian Wikileaks Putsch: CIA Touts Mediterranean Tsunami of Coups; Libya, Egypt, Syria, Algeria, Jordan, Italy All Targeted; US-UK Want New Puppets to Play Against Iran, China, Russia; Obama Retainers Cass Sunstein, Samantha Power, Robert Malley, International Crisis Group Implicated in Destabilizations
[http://tarpley.net/2011/01/16/tunisian-wikileaks-putsch/]

Espoo Calls (nimimerkki)

Tässä JFK koko puhe Bildenbergiläisista ym. salaseuroista, sensuroimattomana !

Sensuroimaton versio antaa rivien välistä vielä enemmän tietoa...

http://www.youtube.com/watch?v=eLn7zbxyrPM&feature...

Espoo Calls (nimimerkki)

Toimituksen poiminnat