KissanKulmasta

EKP on roskapankki + muuta seminaarin antia

 • Tuomioja selittää, Essayah ja Seppänen nauravat
  Tuomioja selittää, Essayah ja Seppänen nauravat
 • -Liittovaltiokehitystä tulee jarruttaa, sanoo Seppänen
  -Liittovaltiokehitystä tulee jarruttaa, sanoo Seppänen
 • Sali oli täynnä
  Sali oli täynnä
 • EKP on roskapankki + muuta seminaarin antia

Oli virkistävää kuulla poliitikkojen lausuvan ääneen asioita -jotka tosin jo tiesimme kokemuksesta ja päättelyn tuloksena- mutta jotka ovat silti jääneet aivan liian vähälle huomiolle.

Sari Essayah (kd) lausuikin ihmettelevänsä, miksi Suomessa ei ole käynnissä kiivas ja avoin keskustelu sosiaalipolitiikan muutoksista, joita nyt yritetään runtata läpi (ja joita Essayahin viitauksista päätellen kannattaa eurooppaministeri Astrid Thors/ RKP).

Mutta aloitetaan alusta: eilen 13.1 2011 Vanhan ylioppilastalon Galleriassa oli Suomen Itsenäisyysseuran järjestämä seminaari Talouskriisi -kaatuuko EU? http://www.itsenaisyysseura.fi/

Panelisteina olivat Erkki Tuomioja (sd), Sari Essayah (MEP, kd) ja Esko Seppänen (vas, ex-MEP).

Kerron nyt vain lyhyesti, mistä tilaisuudessa puhuttiin ja tuon tähän blogiin sitten videon, kunhan IPUn  Helsingin vaalipiirin kansanedustajaehdokas Kane Kanerva on sen ehtinyt leikata ja koostaa jotta saatte itse katsella ja kuunnella.

- EMU (euro) ei ole pelkkää rahaa, se on rahapolitiikkaa

- jousto EU:ssa tarkoittaa sosiaaliturvan (kts. Thors) alasajoa: tarkoitus on tehdä sosiaaliturvasta asumisperusteista. Tällöin voidaan tulkita esim. että asunnottomalla ei ole oikeuksia kaikkiin nyt voimassa oleviin etuuksiin = tavalliset minimietuudet pois. Asian käsittely on kesken sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, joten siihen voi vielä vaikuttaa.

Toivottavasti jokin -esim. Aamulehti, joka on parantanut uutisointiaan- avaa asiasta keskustelun. KissanKulman Uutistoimiston aktiivisuus ei yksin riitä

Jousto tarkoittaa myös työttömyyttä ja pätkätöitä. Jousto = rahan arvo ei muutu, muu muuttuu

Yhteisen rahan hinta jäsenmaiden kansalaisille on siis joustojen puute, itseasiassa joustojen tappamispolitiikka, ja jonka hinnan maksavat jäsenmaiden kansalaiset.

- Kautta linjan EU on rikkonut omaa perustuslakiaan, ja tulkinnut sitä "luovasti" kuin Kreikka kirjanpitoa. Sopimuksien mukaan EU:n ei pidä pelastaman jäsenvaltioitaan tai jäsenmaiden taata tai maksaa toistensa velkoja. Kuitenkin esim. Irlannin pankit pelastettiin 122§:a luovasti tulkitsemalla: ko. pykälä käsittelee luonnonkatastrofeja.

- Euroopan keskuspankki EKP:lla ei ole oikeutta ostaa kriisiin joutuneiden jäsenmaiden velkoja. Nyt kuitenkin EKP tekee juuri sitä. Eikä EKP kerro todellisia lukuja (tai talouskomissaari Rehn) vaikka niitä on pyydetty. Essayah ja Seppänen kuitenkin arvioivat että EKP:lla on vähintään 200 mrd euron arvosta roskaluottoja. EKP ostaa pankkien antamat vakuudet EKP:lle = roskapankki.

- Stakesin tilastojen mukaan EU:n liittymisen jälkeen köyhimmän kymmenyksen odotettu elinikä on vähentynyt puolitoista vuotta, ja ero eliniässä paremmin toimeentuleviin kasvaa vuosi vuodelta.

- Euroopan Unionin Liittovaltio aiotaan runnoa läpi kaikin keinoin (median vaikeneminen aiheesta, propaganda jne). Valtaa pyritään keskittämään komissiolle = Eurostoliitto, harvainvalta, pääoma määrää politiikan. Tutustukaa hyvät ihmiset perustuslain muutosesitykseen HE 60/ 2010 !!!!!!

- Suomen media on heikkotasoista: analyyttinen ote puuttuu ja rehellinen, tiedottava journalismi on heikoissa kantimissa. Media ajaa rahan, ei ihmisen asiaa. No, mitä tulee tiedottamiseen niin taisin olla ainoa "valtamedian edustaja" joka oli paikalla Kieli ulkona Kumpi lienee yleisempää: ettei tiennyt tulla paikalle vai että oli paikalla, mutta ei kerro asioista?

- Kun tästä talouskriisistä on selvitty, alkaa EU:n militarisoiminen. Ulkoisen vihollisen puutteessa voimaa käytetään yleensä sisälle päin. Totalitarismista löytyy esimerkkejä pitkin ihmiskunnan historiaa.

- EU:ssa kansalaisilta puuttuvat todelliset, demokraattisen vaikuttamisen mekanismit. Niitä ei ole.

- Euroopan parlamentti nosti puoluetukiansa, kuten joka vuosi on tapahtunut. Valtapuolueet hyötyvät eniten, ja kykenevät siten entisestään kasvattamaan valtaansa. Sama kuvio siis kuin Suomessa.

 

Käytiin myös "käsi pystyyn äänestys" aiheesta, halutaanko EU:sta erota/toivotaanko eroamista. EU:ta kannattivat ainoastaan ne kolme henkilöä, jotka poistuivat yhtä matkaa Erkki Tuomiojan kanssa, kun hän kiirehti toiseen tilaisuuteen.

Palaan näihin asioihin vielä tuonnempana.

Haluan kuitenkin -taas vaihteeksi- muistuttaa, että asioiden seuraaminen suoraan eduskunnan JA EU:n kotisivuilta (löytyy myös suomeksi) on jokaisen itsensä kannalta älykästä toimintaa.

Jos ihmistä uhataan aseella, hän tietää olevansa uhattu ja toimii. Mutta kun häntä uhataan ja sidotaan laeilla (joista media ei tiedota tai tiedottaa valikoiden), hän ei useimmiten edes tiedä tulleensa sidotuksi.

 

Vilkaiskaa muuten nämäkin: http://ehdokas8blogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58014-eun-uusi-skandaali 

sekä Esko Seppäsen kolumni aiheesta Suomen kansallisomaisuuden ryöstö http://areena.yle.fi/audio/1608861

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tällaista tällä kertaa. Jatkan aiheesta myöhemmin. Nyt ON pakko levätä välillä.
Ja lapsetkin ovat alkaneet ärtyä, kyselevät että -Taasko sinä pelastat maailmaa?
Oppivat tuon sanonnan äidiltäni :D

K Veikko

"Taasko sinä pelastat maailmaa"

Tuo pelastettava maailma on lapsen näkökulmasta varsin pieni: oma elämä, äiti, isä. Poliitikkona ajattelet globaalisti. Isompia ja tärkeämpiä asioita.

Kannattaako oman lapsen elämä uhrata, jos sillä uhrauksella pelastaa sadan vieraan lapsen elämän?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Veikko Kukkonen,

"Tuo pelastettava maailma on lapsen näkökulmasta varsin pieni: oma elämä, äiti, isä. Poliitikkona ajattelet globaalisti. Isompia ja tärkeämpiä asioita."

En kiistä, mitä sanot. Ja toisaalta: jos vain ajattelen mutta en toimi, mikä on seuraus? Jos toimin, lapseni saattaa olla yksi niitä pelastuneita hänkin.

"Kannattaako oman lapsen elämä uhrata, jos sillä uhrauksella pelastaa sadan vieraan lapsen elämän?"

En tiedä. En tosiaan tiedä. Valehtelisin, jos muuta väittäisin. En tiedä, uhraantuuko lapsi. En tiedä kannattaako se. En tiedä. Ainoa mikä on varmaa, että omalta osaltani aion tehdä minkä voin.

sinkd. (nimimerkki)

tähän voisi siteerata taas vaiheeksi David Ickeä " kun lapsesi tulee kysymään mitän sinä teit kun fasistinen maailman hallitus esiteltiin, vastaatko että en mitään katsoin vaan telkkarista viihdeohjelmia"
Jos ei nyt toimita niin lasten tulevaisuus näytää todella synkältä, nyt kun on viimeinen mahdollisuus sanoa ei nyt riittää.

Riikalle isot tsempitykset :) ja kiitos taas mielenkiintoisesta tekstistä, jään odottamaan videopätkää

K Veikko

Olet ymmärtänyt kysymykseni oikein!

Oikean kysymyksen löytäminen on usein vaikeampaa mutta tuloksekkaampaa kuin oikean vastauksen. Varsinkin elämässä; mutta myös politiikassa.

Vastauksen antajista ei tule pulaa, kun olet löytänyt oikeat kysymykset. He ovat seuraajiasi.

  Jatkokysymykseni, jota en esitä, olisi tietenkin: Kuinka monta seuraajaa kannattaa uhrata yhden johtajan pelastamiseksi?

Vieras (nimimerkki)

Uhraukset eivät ehkä mene niin, että muiden lapsia pelastettaessa jää oma lapsi pelastumatta. Jos on tosi kyseessä osuvilla toimilla voi pelastaa sekä omaa että toisten nahkaa. Sen minkä kuolevaisena voi ajassa ja historiassa omalta osaltaan tehdä. Monet ovat kuitenkin voineet alkaen Nooan arkista Oskar Schindleriin.

K Veikko

(Tämä trilogia vaatii vielä kolmannen osan.)

Oletko harkinnut loman pitämistä bloggaamisesta, vaikka viikoksi. Kaatuuko maailma, jos et päivittäin sitä kannattele? Romahtaako aatteesi ja häviää historian unholaan, jos et sitä päivästä toiseen pidä esillä? Kenelle se sitten lopulta oli tärkeä?

Uskallat käydä rohkeasti keskustelua arasta aiheesta. Sinussa on poliitikon ainekset. Ennen kuin voit voittaa vastustajan, sinun on voitettava itsesi.

Haluatko, että lapsesi aikuisena ovat itsenäisesti ajattelevia yksilöitä ja toimivat tärkeiden asioiden puolesta? Kenen esimerkistä he oppivat sinnikkyyden toimia oikean asian puolesta?

Lasten kasvattamisessa ei neuvonantajia puutu. Yksi neuvoo, koska siitä maksetaan, toinen saamansa "tehtävän" nojalla, kolmas aatteen puolesta, ...

Kuuntele neuvoja, mutta älä noudata niitä. Toimi intuitiosi varassa, seuraa sydämesi ääntä. Vain äiti voi tietää mikä lapselle on parasta.

IPU (nimimerkki)

TIEDOTE

TALOUSKRIISI - HAJOAAKO EU? Vanhan ylioppilastalon Galleria-kabinetti oli tupaten täynnä
kuulijoita ja aktiivisia keskustelijoita torstaina illalla, kun Suomen
Itsenäisyysseura kysyi kolmelta tunnetulta kansalaiselta, hajoaako EU
nykyisen talouskriisin seurauksena? Vastaajina olivat kansanedustaja
Erkki Tuomioja, meppi Sari Essayah ja emeritusmeppi Esko Seppänen.
Puhetta johti seuran puheenjohtaja Torsten Almquist.

Aluksi puheenjohtaja kysyi, mitä mieltä ollaan, kun maailman suurin
pankki Kiinasta on nyt luvannut tukeaan EU:lle. Tavanomaista itsekästä
pankkitoimintaa kuului yhteinen vastaus. Kiina tukee omia
investointejaan ja etujaan.

Miksi EU kulkee kriisistä kriisiin, kysyttiin seuraavaksi?

Erkki Tuomioja totesi, että niin on aina vaaputtu eteenpäin.
Lopputulosta ei kylläkään tiedetä, sillä yhdentyminen ei aja
polkupyörällä. Aina ei tarvitse mennä eteenpäin tiettyä päämäärää
kohden.

Esko Seppänen totesi, että aina on kehitytty liittovaltion
suuntaan.

Sari Essayah muisteli, miten Suomessa kansalaisia
harhautettiin ennen kansanäänestystä, ja nyt on komissiovetoinen
talouspolitiikka painamassa päälle, ja sosiaaliturvaan on tulossa
suuri mullistus. Suomen media ei kuitenkaan ole ollut kiinnostunut millaisia sosiaalipoliittisia uudistuksia EU:n direktiivien vuoksi eduskunnan valiokunnassa käsitellään. EU:n linjauksen mukaan Suomen pitäisi luopua asumispaikkaan sidotusta sosiaaliturvasta ja pitäisi siis siirtyä eteläisempien maiden järjestelmään.

EU:n kaatumisesta Esko Seppäsellä oli selkeä käsitys, mikä sai tukea myös yleisön joukosta. EU tai euro eivät kaadu sisältäpäin. Eliitin oma kohtalo on niin sidottu näihin jäsenyyksiin, että ennemmin eliitti kaataa kansan kuin EU:n. Ainut mahdollisuus päästä eroon EU:sta tai eurosta on äänestää eduskuntaan sellainen enemmistö, joka haluaa Suomen näistä eroavan.

Seuran sihteeri Mauri Nygård ihmetteli yleisön penkiltä, miten Suomen mediassa jäi huomiotta, että euron kurssi nousi dollariin verrattuna peräti 85 % viime vuosikymmenellä. Esimerkiksi Suomen metsäteollisuus ei tätä kestänyt, vaan teollisuutta siirtyi mm. Ruotsiin, joka on säilyttänyt oman valuuttansa. Nygård kyseli myös koko vapaakaupan idean perään. Että onko ikivanha usko suhteellisen edun periaatteeseen kaupankäynnissä vielä voimassa? Esko Seppäsen vastauksesta
saattoi päätellä, että suhteellinen etu ei nykyisin toimi. Toimii absoluuttinen eli keskittävä periaate. Täydelliselle vapaakaupalle ei siis löytynyt tässä seminaarissa tieteellistä perustetta ainakaan suomalaisten etua haettaessa.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Suomessa ja eräissä muissa EU-maissa on asumispaikkaan sidottu matala sosiaaliturva. Sitä ei ole EU:n käskystä syytä poistaa, mutta kehittämistä siinä kyllä on, jotta kansainvaellusten takia oman maan kansalaiset eivät jäisi vähemmälle turvalle.

Muistelen EU-junaan hyppäämisen aikoihin erityisesti Pertti Salolaisen korostaneen sitä, että verotus ja sosiaaliturva ovat kunkin maan itsensä päätettävissä. Jos näin ei ole, on syytä erota mokomasta järjestöstä ja maksattaa Salolaisella isot sakot petoksellisesta toiminnasta.

ee-n (nimimerkki)

"Muistelen EU-junaan hyppäämisen aikoihin erityisesti Pertti Salolaisen korostaneen sitä, että verotus ja sosiaaliturva ovat kunkin maan itsensä päätettävissä."

Minäkin muistan, kuinka EU:ta myytiin juuri noin, ennen äänestystä.

Pitää verestää jäsenäänestystä edeltävä virallinen propagandapaketti ja verrata sitä nykytodellisuuteen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kalle Kaniini ja ee-n,

näyttää siltä, että liittovaltiorakenteen pakkosyötön ja komission vallan lisäämisen myötä saadaan taas kuulla tuota "ei ole vaihtoehtoja" (trademark: KOK).

Tästäkin oli seminaarissa puhetta: -Joka kerran, kun Katainen laskeutuu Brysselin koneesta, kommentti on aina sama "ei ole vaihtoehtoa" totesivat panelistit.

Vieras (nimimerkki)

Joskus tuntuu myös, että tilanteeseen edetään siten, että...
1) tiedetään, että asia X on käsittelyssä
2) ollaan hiljaa ja pidetään media hiljaa asiasta X
3) jos asiasta halutaan puhua, se on liian aikaista, liian myöhäistä tai esille otettuja näkökulmia liioitellaan ja ne pitäisi suhteuttaa laajemmin asiaan Y. Ei vielä voida punnita tarkasti, missä ollaan.
3) kun asian X käsittely on loppusuoralla tai päätökset jo tehty, esitetään, että "vaihtoehtoja ei ollut"

Tällä tavalla asioita käsitellen ei koskaan olekaan vaihtoehtoja. Ei koko matkalla asian käsittelyssä. Eikä aitoa kansalaiskeskustelua.

Espoo Calls (nimimerkki)

Esimerkki konkreettisesta hyödystä poliitikolle EU:sta:

Sauli Niinistö olis valtionvarainministeri kun Suomi nielaisi EU-syötin. Palkkio Niinistölle Suomen markan myymisestä ja Itsenäisyyden menettämisestä ?

Euroopan Investointipankin johtajan virka.

Kansa tosin kärsii....

Eliitti joutuu kestämään... (nimimerkki)

...keppiä ja porkkanaa.

Porkkanoita ovat palkkiot, lahjukset ja korkeat virat.

Entäs kepit?

Jokainen korkeassa asemassa oleva virkamies ja poliitikko ymmärtää toimiensa olevan suurennuslasin alla.
Suurennuslasia eivät pitele äänestäjät. Heistä viis veisataan, ovathan puoluetuet pitäneet siitä huolen.

Toimia tarkkaillaan ylempää, sieltä, missä todelliset vallanpitäjät ovat.

Mitä on tapahtunut niille poliittisille johtajille, korkeille virkamiehille, presidenteille, avainasemassa olleille tiedemiehille, jotka eivät ole toimineet todellisten vallanpitäjien ohjeistuksen mukaan?

Miksei asiasta puhuta?
Toistaiseksi nettiä ei ole suljettu.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pitäsikö tehdä Nekrologi-sivusto, jossa on edeltävät papahtumat lyhyesti ja sitten muistokirjoitus?
Kuka osaa, ehtii? Olisin utelias lukemaan.

Kimmo Tuomaala

Kun yhteisvaluutta euro otettiin käyttöön ja euroalue perustettiin, euron arvo sidottiin kurssiin 1,19 USD. USA:n vahvan talouskasvun vuoksi euron kurssi laski parissa vuodessa arvoon 0,89 USD. Helppoheikit väittävät, että euron arvo on noussut 85 prosenttia. Lähtötaso oli 1,19.

Komissiovetoinen talouspolitiikka? Jäsenvaltiot ja jäsenvaltiota edustava EU:n neuvosto ajavat jäsenvaltioiden etua. Aikanaan yhteisöä edustanut ja nykyään koko unionia edustava Euroopan komissio on johtanut talouspolitikkaa vuodesta 1958 lähtien.

repe (nimimerkki)

Mikä ob "valtion etu"? Kenen etu siellä? Kenen muun etu? Jäsenmaiden johto on kasa pettureita, jotka ajavat Bilderbergin tavoitteita.

PS On se dollari heikentynyt helvetisti viime aikoina.

uurija (nimimerkki)

Repe, Eero Taivalsaaresta...

Minulla ovat toistaiseksi:

Alaston totuus markkinavoimista, Tammi, 1997 ja

Näennäinen demokratia, Art House, 1991, joka on E.T:n toimittama ja osaksi kirjoittama artikkelikokoelma.

Kannattaa hankkia. Nämä suorasukaiset tekstit vain paranevat ajan hampaan nakerruksessa.
Totuus kun ei pala tulessakaan. ;)

Kimmo Tuomaala

Mihin unohtui väite, jonka mukaan biljoona on miljoona miljoonaa?
Englannin kielen billion on suomeksi miljardi.

Vieras (nimimerkki)

MEP Soini puhuu suoraa suomea myös “instrumentiksi” tai “mekanismiksi” EU:ssa kutsutusta ihmevälineestä, joka kulkee kansan suussa nimellä RAHA. Katso ja arvioi itse, hän saa asiaa paimentavan komissaarinkin lämpenemään aiheesta. Aiheestakin: http://peruseuro.fi/fi/2010/12/puhetta-valineesta-...

Espoo Calls (nimimerkki)

Olli Rehn väittää vastauksessaan että kyllä kansa tietää.

Ja niin tietää, EU:n vastaisuus on valtavassa nousussa ! Eurooppa voisi toimia vapaakauppa-alueena, mutta EI rahaunionina.

Pankkiirit tulee poistaa kansan ja rahan välistä, kaikki muu on pelkkää näpertelyä !

Vieras (nimimerkki)

Eiks se tule aika kalliiksi käydä täällä syrjäkulmilla Helsingissä maailmaa parantamassa?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

"Eiks se tule aika kalliiksi käydä täällä syrjäkulmilla Helsingissä maailmaa parantamassa?"

Juu. Mutta kansa ei maksa ;)

uurija (nimimerkki)

Sekaannus sanojen biljoona, miljardi sekä billion tulkinnassa syntyy, koska suomenkielen sana BILJOONA ei tarkoita samaa kuin nykyenglannin kielen sana BILLION, vaikka sanat ovat hämäävästi samanlaiset.

1. BILJOONA suomenkielen sanana on MILJOONA MILJOONAA = TUHAT MILJARDIA

2. Englanninkielinen sana BILLION = MILJARDI suomeksi.

3. BILJOONA = MILJOONA MILJOONAA = TUHAT MILJARDIA = englanniksi TRILLION.

Jouko Piho

Sellainen korjaus, että Kane Kanerva ei ole IPUn Uudenmaan vaan Helsingin piirin kansanedustajaehdokas.

Dari-anne Suomalainen

" ei ole vaihtoehtoa "

Mikä se vaihtoehto on ja mitä se maksaa ?

Jouko Piho

Vaihtoehto on Suomen ero EU:sta ja koko finanssipolitiikan ottaminen omiin käsiin, oman rahan liikkeellelaskeminen eli kansainvälisiltä pankeilta velkarahan lainaamisen lopettaminen.

Vieras (nimimerkki)

Natoonko vai ei?

Asiantuntija: Nato-keskustelun aika on nyt - HS.fi - Politiikka 14.1.2011

http://uutiset.msn.hs.fi/politiikka/artikkeli/Asia...

Vieras (nimimerkki)

Anun FB kirjoitus :)

Talouskriisi - hajoaako EU? -seminaarin satoa Helsingistä 13.1.2011

EU - susi jo syntyessän.
Mutta nyt on lähtenyt reki käsistä ja metsään mennään Euroopan talouskriisin vauhdittamana.
Elämme viimeisiä hetkiä ennen kunnon kajahdusta kuusikkoon.
Kuka korjaa vahingot?

Osallistuin seminaariin, mikä osottautui `interaktiivisen`mielenkiintoiseksi keskustelutilaisuudeksi,
jossa puheenvuoroja jakoi - tai loppupeleissä yritti jakaa yleisön kiihtyessä täyteen laukkaan - Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Torsten Almquist.

Puhujina seminaarissa olivat kansanedustaja Erkki Tuomioja, meppi Sari Essayah ja emeritusmeppi Esko Seppänen.

Oli ilo nähdä Itsenäisyyspuolueen jäsenistöä laajalti mukana seminaarissa Vanhan ylioppilastalon Galleria-kabinetissa,
mutta jälleennäkemisen iloa rajasi tietämämme karu viesti suomalaisille EU:sta.

Sari Essayah kertoi EU:n intresseistä vakausrahaston kasvattamiseksi 440mrd:sta aina suuremmaksi
ja Esko Seppänen, joka oli muuten aivan terästä kannanotoissaan, komppasi:
"Koska Suomi on Euroopan yksi taloudellisesti vakain valtio, olemme ensin maksamassa Kreikat,
Irlannit, Portugalit etc. ja kun nämä muut valtiot vähitellen joutuvat autettavien listalle, on vielä jäljellä maksava Suomi. Melko isoksi käyvät osuudet! Näillä tukitoimilla vain pelataan aikaa, poliittiset johtajat eivät anna euron kaatua,
ennemmin eliitti kaataa kansat. "

"EU haluaa lisää toimivaltaa jo komissiojohtoiseen talouspolitiikkaan!"
"Eliitti maksattaa meillä pankin talousvaikeuksia, ei ole kyseessä valtioiden auttaminen vaan pankkien.
Mitä löytyy EKP:n kassakaapista? Sitä ei tiedä kukaan!", Esko Seppänen jyrisi.
"Tämä tarkoittaa sitä, että eduskuntavaalit ovat käytännössä turhat talouspolitiikan näkökulmasta,
koska keskeiset talouspoliittiset linjat määrätään EU:sta. Ei ole tältä osin väliä, minkä värinen hallitus meillä on.
EU:n jatkavan yhdentymistä yhä vahvemmaksi liittovaltioksi, mutta nyt on korkea aika valtioiden miettiä,
kuka haluaa olla siinä mukana?"
Essayah täydensi.

Essayah ihmetteli myöskin sitä, miksi Suomen mediaa ei ole kiinnostanut uutisoida perusturvaamme
kohdistuvia muutoksen uhkia? EU:n intressi ja linjaukset painosavat Suomea luopumaan
asumisperusteisesta sosiaaliturvastamme, jota parastaikaa käsitellään eduskunnan valiokunnassa.

Oma kommentti:
Miksi ihmeessä roikkuisimme enää mukana maksamassa pankkien sopupelejä?
Johan tämä kupla paljastui, mikä jo lähtökohtaisesti Euroopan lähihistoriaa tarkastellen olisi ollut
nähtävissä - ja monilla oli, mutta kuva, mikä kansalle annettiin EU:n siirtymisestä oli valheellinen
maanpettureiden intsressi!!
Viitteeksi Eero Taivalsaaren haastettelusarja: http://www.youtube.com/watch?v=WMwL30K3JiE

Erkki Tuomioja selvitti väliin:
"EU:ssa on aina vaaputtu eteenpäin.
Aina ei tarvitse mennä eteenpäin tiettyä päämäärää kohden. Tilanteet tulevat eteen ja sitten
niitä selvitellään yökaupalla."
Tuomioja loivensi muiden puhujien kommentteja pystymättä perustelemaan kantojansa
muulla kuin toivolla kunnes joutui kiiruhtamaan seuraavaan tilaisuuteen.
Ei vakuuttanut kannanotoillaan kriittisiä, ajan hermolla olevia aktiiveja kansalaisia.

Mutta se, mikä on kylmä fakta, tuli esiin Seppäsen kertaamana:
1. EU:n lait ovat ensisijaisia Suomen lakeihin nähden, miltei 70% Suomen laeista tulevat suoraan EU:sta.
2. Suomen virkamiesten on laitettava EU:n lait täytäntöön, mieleipiteitä ei kysytä enää tältä osin.
3. Itsenäisyytemme on täysin näennäistä kuin on myöskin demokratia Suomessa ja koko EU:ssa.

Erään tunnetun eurooppalaisen professorin sanoin:
Elämme harhassa, EU:ssa ei ole demokratiaa.

Millä saamme demokratian elvytettyä? Miten voimme pitää kansallisen määräysvaltamme
sosiaalipolitiikkaamme hyvinvointiyhteiskunnan raunioilla?
Äänestämällä eduskuntaan 17.4.2011 sellainen määräenemmistö, joka
kannattaa eurosta ja EU:sta irtisanoutumista ja eroamista.
Ei niin mitenkään muuten!

Nyt kannattaa äänestäjien ajatella todellakin tarkasti, voiko enää jättää äänestämättä?
Ja ketä siellä uurnilla voi rehellisyyden nimissä enää äänestää?
Suomen on lähdettävä ehdottomasti liikkeelle ennekuin tulee karhu vastaan!

Vieras (nimimerkki)

Essayah ihmettelee, miksei media kerro perusturvan leikkausehdotuksista. Hyvänen aika, olisihan hänellä mahdollisuus MEPpinä tuoda asiaa esille yhdessä ja toisessa mediassa. Muun muassa puolueensa KD:n lehdissä ja omassa blogissaan.

MEPpeillä on VALTAA KIRJOITTAA OMISSA BLOGEISSAAN, MITÄ EU:SSA TAPAHTUU, jos he haluavat.

Mikseivät he käyttäisi edes omia viestintäkanaviaan siihen?

Mediaa tunnetusti kiinnostaa eniten kalmankäry poliitikkojen ympärillä sekä heidän parisuhde-elämänsä. Kuka kuulee muuta asiaa heidän haastatteluistaan?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

Esko Seppänen sanoi minulle jutellessamme että hän on useinkin törmännyt vaikeuksiin saada asioita esiin. Niistä ei yksinkertaisesti kirjoiteta mediassa, ei julkaista tai puhuta.

Toki mepit kirjoittavat omissa blogeissaan mutta moniko sinne eksyy?

KD:n lehdestä en osaa sanoa, en ole sitä koskaan lukenut.

Kas, itse törmäsin Seppäsen vaikeuksiin kirjoitettuani jutun esim. Metsälainsäädäntöön tulevista muutoksista. Sitä ei julkaistu, vaikka alueemme elää metsästä, metsässä ja täällä on metsänomistajia.
Syy? Mahdollisesti metsäyhtiöiden etu.

Vieras (nimimerkki)

Blogivaikuttamisesta olen hieman eri mieltä. Blogitekstit leviävät nettiaikana hyvin, jos ovat hyvin kirjoitettuja ja sopivasta aiheesta.

Poliitikkojen blogeja seurataan hyvinkin tarkasti ja moni (ehkä aiheetonkin) kohu on saanut niistä alkunsa.

Poliitikko voisi vaikuttaa erittäin paljon blogikirjoittamisella, sosiaalisella medialla ja nettikirjoittamisella. Obamakin tuli valituksi nimenomaan hänen nettikampanjansa takia.

Epäilemättä jokaisella medialla on omanlaisiaan intressejä ja suhteita, joita he eivät halua vaarantaa. Siksi ihan mitä tahansa yhteiskuntakriittistä kirjoitusta tai joitakin aiheita ei tullakaan laittamaan lehteen tai päästetä radioon tai TV:hen. Riippuu mediasta, mitä mihinkin saa läpi. Tilanne on sama poliitikoille kuin kenelle muulle tahansa kirjoituksiaan lehteen tarjoavalle.

Suomessa on myös laumapuheen kulttuuri. "Kulttuuriin sopivan puheen" suhteen ollaan tavattoman herkkiä kaikkialla. Ongelma ei siis ole pelkästään mediassa.

Lauman ääntä myötäilevästä puheesta tulee sääntö, joka käytännössä luo rajat julkiselle puheelle. Täytyy olla hyvin taitava, että voi ylittää näitä kynnyksiä ilman, että aiheuttaa sillä itselleen tuntuvia hankaluuksia. Tai sitten pitää löytää oma lauma.

Väittäisin kuitenkin, että nykytilanteessa on enemmän mahdollisuuksia ja avoimuutta kuin koskaan viestintähistorian aikana. Se tila kannattaa käyttää hyvin, koska kello käy ja netin vapauden aika näyttää loppuvan pian...

Suurin ongelma ei olekaan mediassa, vaan siinä, kuinka kauan netissä säilyy vapauden tila?

Espoo Calls (nimimerkki)

Tätä meille ollaan tuomassa:

Itseasiassa tällä hetkellä maailman rikkaimman pankkiirieliittisuvun johtohahmo David Rockefeller sanoi vuonna 1991 Bilderberg-ryhmän kokouksessa näin.

"Me olemme kiitollisia Washington Postille, New York Timesille, Time Magazinelle ja muille suurille julkaisuille, joiden johtajisto on osallistunut meidän kokouksiimme ja kunnioittanut lupauksiaan hienotunteisuudesta jo lähes 40:n vuoden ajan. Olisi ollut mahdotonta meidän kehitellä suunnitelmaamme maailmasta jos me olisimme joutuneet julkisuuden valokeilaan niiden vuosien aikana.

Mutta maailma on nyt hienostuneempi ja valmiimpi marssimaan maailmanhallitukseen. Ylikansallisen älyllisen eliitin ja maailman pankkiirien ylivalta on varmasti parempi kuin kansallinen itsemääräämisoikeus, jota on harjoitettu menneillä vuosisadoilla."

AINOA VAIHTOEHTO ON EROTA EU:STA JA NOPEASTI VIELÄ KUN SE ON MAHDOLLISTA !

Vieras (nimimerkki)
Tommi Mäkinen

"Kuitenkin esim. Irlannin pankit pelastettiin 122§:a luovasti tulkitsemalla: ko. pykälä käsittelee luonnonkatastrofeja."
Aikas häröä? Hyvä Riikka!

Riikka Söyring (nimimerkki)
Salon Petri (nimimerkki)

Kiitokset erinomaisen tiedon esiintuomisesta.

Tässä tietoa viikonlopun tapahtumasta:

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? | Elisa Palonen kertoo KHI Forumin 4. teematapahtumasta 16.1.2011: http://vimeo.com/18769697

Täältä tarkennukset aiheeseen, aikatauluun ja paikan sijainti:
http://promerit.net/2011/01/verokonsultti-liisa-ma...

uurija (nimimerkki)

Esko Seppänen:
"KANSALLISOMAISUUDEN RYÖSTÄJÄT KULKEVAT VAPAALLA JALALLA"

Kuuntele Esko Seppäsen viiden minuutin radiokolumni.
YLE, Ajankohtainen ykkönen:

http://yle.fi/radio1/asia/ajankohtainen_ykkonen/

Esko Seppänen sanoo mm:
"Tiedotusvälineet ovat ansiokkaasti raportoineet siitä, että Helsingissä on satanut lunta. Sen sijaan siitä vaietaan, että on tehty jättiläismäinen kansallisomaisuuden ryöstö. Tekijät tiedetään. He kulkevat vapaalla jalalla ja seisovat kansakunnan kaapin päällä."

. (nimimerkki)

testing testing

anteeksi häiriö

takinkääntäjä (nimimerkki)

Minä luulen muistavani että 90-luvulla koulussa EU:n yhteydessä puhuttiin substridiaatti-periaatteesta (meniköhän sana näin), joka tapauksessa tarkoitti, että päätökset tehdään mahdollisuuksien mukaan paikallisesti. Ei ainakaan enää voimissaan tämä...

Riikka Söyring (nimimerkki)

takinkääntäjä,

olet oikeassa. Subsidiariteetti-periaate oli Delors´in alkuperäinen idea.
Samaa tapaa noudatettiin mm. Roomassa.

EU kuitenkin kehittyy liittovaltio-suuntaan. Valitettavasti.

Ja vailla kansalaiskeskutelua.

Espoo Calls (nimimerkki)

Tällä hetkellä maailman rikkaimman pankkiirieliittisuvun johtohahmo David Rockefeller sanoi vuonna 1991 Bilderberg-ryhmän kokouksessa näin.

"Me olemme kiitollisia Washington Postille, New York Timesille, Time Magazinelle ja muille suurille julkaisuille, joiden johtajisto on osallistunut meidän kokouksiimme ja kunnioittanut lupauksiaan hienotunteisuudesta jo lähes 40:n vuoden ajan. Olisi ollut mahdotonta meidän kehitellä suunnitelmaamme maailmasta jos me olisimme joutuneet julkisuuden valokeilaan niiden vuosien aikana.

Mutta maailma on nyt hienostuneempi ja valmiimpi marssimaan maailmanhallitukseen. Ylikansallisen älyllisen eliitin ja maailman pankkiirien ylivalta on varmasti parempi kuin kansallinen itsemääräämisoikeus, jota on harjoitettu menneillä vuosisadoilla."

Tämä siis Bildenberg-kokouksessa, jossa Suomenkin Katainen ja kumppanit käyvät hakemassa ohjeensa. Myös Sanoma Newsin Aatos Erkko on vakiovieraita.

Että revi siitä sitten huumoria.

Vieras (nimimerkki)

“Some even believe we (the Rockefeller family) are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure – one world, if you will. If that's the charge, I stand guilty, and I am proud of it.”
- David Rockefeller, Memoirs, page 405
http://justinwrites.wordpress.com/2010/10/05/facts...

Anu Lindroos (nimimerkki)

Facebook-kirjoitukseni täältä löytäessäni löysin myös
virheen tekstistä. "Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Torsten Almquist" tarkoittaa tietenkin Itsenäisyysseuran pj:ta.
Itsenäisyyspuolueen pj on Antti Pesonen, pahoittelut virheestä. :)

Espoo callsin kommentti vetää vakavaksi. Onko jutulle jatkoa, linkkiä?

Riikka Söyring (nimimerkki)

Sanoin joulukuussa 2010 kuulleeni huhuja siitä, että Venäjä tyhjentää itärajaa omalta puoleltaan. http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5666...

Seminaarissa (bloggauksen aihe) siihenkin huhuun tuli sitten virallinen vahvistus. Unohdin mainita sen itse bloggauksessa.

Vastaako se tieto NATO-kysymykseen millään lailla kenellekään?

Vieras (nimimerkki)

House of Rothschild perusti zionismin, zionismi on salaseura, jonka tunnus on heksagrammi.

http://www.youtube.com/watch?v=5Hb6Y6mOhDo

Vieras (nimimerkki)

Kyllä Suomi on rikas maa, kun meillä on varaa tukea muita maita, muttei satsata oman maan kansalaisiin, kuten esim.vanhusten hoitoon.

Suomen leveysasteilla tarvitaan kaikille asunto, mutta kun Suomi on niin rikas maa eihän se mitään haittaa vaikka kaikilla ei ole asuntoa.

Suomen asunnottomuushan vaan kertoo maailman eliitille, että suomalaiset politiikot ovat uskollisia heidän tavoitteilleen, mitäs kansasta.

Kansalaisethan ovat vain sitä varten, että ne maksaa herrojen ja rouvien metkut.
____

Suomi varautuu mittaviin EU-lisätakauksiin

julkaistu eilen klo 20:57, päivitetty eilen klo 22:05

Artikkeliin liittyvä ääni- ja kuvamateriaali:

Suomen hallitus valmistautuu antamaan lisävakuuksia Euroopan vakausrahastolle. YLE Uutisten hallituslähteistä saamien tietojen mukaan Suomen on varauduttava jopa 16 miljardin takauksiin nykyisen 8 miljardin sijaan. EU:n valtiovarainministerien lainakokous pidetään ensi viikon maanantaina ja tiistaina.

Euroopan velkakriisi ei jätä Suomea rauhaan. EU-vakausrahasto pyytää jo ensi viikolla lisää vakuuksia, koska aiemmin sovitusta 440 miljardin vakausrahastosta voikin käytännössä lainata vain 250 miljardia euroa.

Tämä voi tarkoittaa uusia huomattavia lisävastuita Suomelle. Kiusallista tilannetta eduskunnalle selvitti suuressa valiokunnassa valtiovarainministeri Jyrki Katainen virkamiehineen.

- Tilanne on hyvin auki tällä hetkellä. Meidän pitää henkisesti varautua niin, että me joudumme suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan verotulojen pelastamisen nimissä tekemään suuria vastuullisia ratkaisuja, Katainen sanoi.
Takuut voivat jopa kaksinkertaistua

Vastuulliset ratkaisut voivat merkitä suuria takaussummia. YLE Uutisten kahdesta eri hallituslähteestä saaman tiedon mukaan Suomen on varauduttava ensi viikon valtiovarainministerien Ecofin kokouksessa jopa tuplaamaan takuuvastuunsa eli kun takuita on nyt 8 miljardia, on varauduttava jopa 16 miljardin vastuisiin.

Koska suuressa valiokunnassa kerrotut asiat ovat salassa pidettäviä, edustajat ovat tavallista enemmän kieli keskellä suuta.

- Selvää on, että Eurooppa elää vaikeita aikoja ja voi olla, että lisää vaikeita päätöksiä on meillä edessä, kommentoi keskustan Antti Kaikkonen.

- Minä en voi niitä hyväksyä niillä selvityksillä, joita on tehty. Kyllä raha-asioissa, kun kysymys on veronmaksajien rahasta, pitää olla erityisen tarkka, Jouko Skinnari SDP:stä huomauttaa.

- On moraalitonta lainata valtiolle, jotka ovat itse hoitaneet asioita huonosti ja vielä tukea näitä kriisisijoittajia, sanoo Pietari Jääskeläinen (ps.).

Vielä ei tiedetä, millaiset lainajärjestelyt ovat ensi viikolla edessä, mutta varmaa on että jos lisätakauksia tarvitaan, hallitukselle uusien takausmiljardien esittely on tervanjuontia.

YLE Uutiset / Vesa Perälampi

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01...

___

Yle taas estää kansalaisten keskustelun tästä aiheesta.
Ei voi olla mitenkään huomaamatta, että Yle on vain eduskunnan työrukkanen.

Me saamme keskustella Ylen sivuilla vain niistä asioista, joita meille veronmaksajille armollisesti annetaan.

Emme saa siellä keskustella niistä asioista, joista haluaisimme.

sinkd. (nimimerkki)

Mun aivot niksahtaa väärinpäin kun luen tota tekstiä, ihan pähkähullu maailma.
Alkoi soida päässä Irinan biisi "pokkaa sull on ainakin se on tullut selväksi"

Käyttäjän MarkkuPapinniemi kuva
Markku Papinniemi

Oikein hyviä kirjoituksia. Olen itse vankasti sitä mieltä, että euro tulee kaatumaan kevään aikana. Täydellistä muutosta tarvitaan ja ratkaisumalleja löydät kotisivultani. Linkki: http://markkupapinniemi.nettisivut.fi/ohjelma/avoi...

ja uusisuomi blogistani.

Vieras (nimimerkki)

Niinistö: Euromaat tukeneet velkaisia maita liian herkästi

julkaistu tänään klo 11:05, päivitetty tänään klo 11:11

Kuva: YLE

Eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön ( kok.) mukaan Suomi ja muut euromaat ovat ehkä liian herkästi yksin tukeneet velkaisia jäsenmaita.

TV1:n Ykkösaamun haastattelussa Niinistö sanoo, ettei Euroopassa vellova velkakriisi ole ensisijaisesti EU:n yhteinen kriisi, vaan jokaisen velkaisen maan oma kriisi.

Niinistö perää, että niiden maiden, jotka ovat aikanaan myöntäneet velkaa, on myös vastattava takauksistaan kriisimaille. Tämä olisi hänen mielestään oikeudenmukaista.

-Ne maat, joiden rahalaitokset ovat olleet löysäkätisiä myöntäessään lainoja, niin jos sitten asianomainen maa haluaa omia rahalaitoksia pelastaa, niin ottaa sitten harteilleen sen taakan. Suomen kohdalla tämä kaikki tarkoittaisi pienempää vastuuta.

YLE Uutiset

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01...

Tuotakaan uutista Yle ei salli kansalaisten kommentoivan.

Espoo Calls (nimimerkki)

Niinistö oli se, kuka meidät veti Euroon ensikädessä. Tuo mies on jo tehnyt tarpeeksi tuhoa tässä maassa.

Espoo Calls (nimimerkki)

http://talousdemokratia.blogspot.com/

Katsokaa tuo Damonin videoa. Silmät auki !!!!!!

repe (nimimerkki)

Mielenkiintoinen case-esimerkki F Gaus todistajasta Nürnbergissä, jota on painostettu valehtelemaan:

http://toinennakemys.wordpress.com/2011/01/15/todi...

Ihmiset eivät tajua, että kaikki nämä prosessit Nürnbergistä alkaen ja kaikki Saksan prosessit sekä oikeudenkäynnit Wiesenthalin ja muiden vastaavien osalta (esim. Priebke) ovat täydellisiä näytösoikeudenkäyntejä ja ne koostuvat pääasiassa 100 % petoksista ja valehtelusta. Kaikki oli valhetta, tunnustukset tekaistuja tai kidutuksella saatuja, todistajat ostettuja tai painostettuja valehtelemaan, asiakirjat väärennettyjä ja syytetyt saatiin toimimaan kidutuksella tai porkkanoilla halutulla tavalla. Vallitseva käsitys hstoriasta jota media suoltaa ja myöskin yhteiskunnan sietämä tiede, on 100 % valhetta.

Hämmästyttävää, mutta näin on ja vielä ihmeellisempää, kuinka harvat sen ymmärtävät.

Tuttava (nimimerkki)

Riikka on ainakin mun ehdotus seuraavaksi pääministeriksi Uudessa Uljaassa Suomessa, josta eliitin rakkikoirat ja rotat on laivattu USA:aan.

Vieras (nimimerkki)

Arvatkaapa, mikä taho hyötyy ja voi hyvin EU-maiden kaatumisen kustannuksella.

"Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on nostanut tuloennustettaan huimasti tälle vuodelle. Rahaa rahasto repii Kreikalle, Irlannille ja muille Euroopan maille annettavista lainoista, jotka ovat olleet IMF:n historian suurimpia."

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2011/01/15/im...

Riikka Söyring (nimimerkki)
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tuttava ja Vieras,

kiitos luottamuksesta! Olisinko hyvä pääministeri?
Ainakin minulla on täällä hyviä apulaisia, rakkaat kommentoijat: Te.
Pääministeri, jolla on apunaan kansalaiset, on etuoikeutettu.

IMF. Kirosana! Ja kuten muistamme, IMF -vaikka onkin YK:n alainen- on yksityisesti omistettu. Samoin kuin on Maailmanpankki (WB). Tai BIS.

ps. Miksi muuten juuri USAan? Eikö niillä ole tarpeeksi hankaluuksia siellä muutenkin?

Tapaamani nk. tavalliset amerikkalaiset ovat hyvinkin mukavia ihmisiä, joten en soisi heille vaikeuksia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"SUOMEN EUROVELAN POIS MAKSAMINEN JA KUINKA SE TULEE TEHDÄ:

§ 1. Suomen valtio perustaa pankin (yksi konttori riittää aluksi hyvin)

Nimi voi olla vaikkapa [aseta mieleisesi nimi tähän] Pankki.

Ja koska pankki toimii euroalueella, senkin varantovaatimus on 2%. (Ymmärtääksesi mitä varantovaatimus tarkoittaa, ole hyvä ja lue Federal Reserven julkaisema Modern Money Mechanics -linkki tuonnempana.)

§ 2. Suomen valtio tekee 2 miljardin tilisiirron [aseta mieleisesi nimi tähän] Pankkiin. (2 miljardia on esimerkiksi 8 kuukauden polttoaineverotuotto.) Tuo summa on monistettavissa laillisesti 100 miljardiksi.

§ 3. Euroalueen käytettävissä olevaa rahoitusinstrumenttia (deposit multiplication) hyväksi käyttäen, valtion pankki luo valtion ulkomaanvelkaa vastaavan summan 'luottona' ulkomaanvelan maksusta vastaavalle osastolle valtiokonttorissa ja siirtää rahan kyseisen osaston nimiin avatulle tilille uudessa [aseta mieleisesi nimi tähän] Pankissa.

§ 4. Kyseinen osasto tekee tilisiirron Suomen valtiota rahoittaneiden, pääasiassa ulkomaalaisten liikepankkien tileille.

Suomen valtionvelka on tällä toimenpiteellä täysin laillisessa järjestyksessä maksettu!

Lisäksi maksutapa on kansantalouden ja kansalaisten kannalta ensimmäistä kertaa oikeudenmukainen.

Tämä on hyvä ennakkotoimi ennen siirtymistä asteittain valtion omaan valuuttaan, jota vain valtio voi monistaa, liike-, investointi- ym. yksityispankkien toimiessa vain täysvarannolla.

Markka EI ollut valtion OMA valuutta. Se oli yksityispankkien liikkeelle laskema valuutta.

Valtion liikkeelle laskema valuutta EI OLE kommunismia. Se ei ole edes sosialismia. Thomas Jefferson, USA:n kolmas presidentti, piti sitä kansakunnan vapauden ja vaurastumisen ehdottomana edellytyksenä. Kommunismi puolestaan on kansalaisten vapauden ja vaurauden vastakohta.

Suomea luotoilla rahoittaneet liikepankit eivät toimittaneet Suomeen 50 miljardin edestä kultaa, vaan ne toimittivat Suomen valtion tilille "saldoa", siis pelkkiä numeroita tietokoneen muistilla. Ja se saldo syntyi juuri samanlaisella prosessilla kuin yllä. Siis saldoa, numeroita tietokoneen muistilla ne saavat nyt takaisin - täysin laillisessa järjestyksessä. Tämä on ainoa Suomen kannalta oikeudenmukainen tapa toimia.

Kahdesta miljardista eurosta valtio-omisteinen pankki voi luoda 2% varantovaatimuksen mukaisesti 100 miljardia euroa aivan samalla tavalla kuin yksityisomisteinen pankki.

* * * * *

Linkki rahan luontiprosessin, varantovaatimuksen (USA 10%) ja luoton monistamisen mahdollistavan rahoitusinstrumentin selittävään Federal Reserve -pankin dokumenttiin:
en.wikisource.org/wiki/Modern_Money_Mechanics

Euroalueen varantovaatimus on kaksi prosenttia (2%)."

en.wikipedia.org/wiki/Reserve_requirement

kirjoittaa nimimerkki 'alkemiaraha' tulee maksaa alkemiarahalla, ei 'työrahalla' Taloussanomien kommenteissa.

Hän on oikeassa. Yksinkertaistettuna homma toimii jotakuinkin noin.
Ongelma tulee siinä, että muistaakseni (tämä täytyy tarkistaa. Vai muistaako esim. Lars Österman kuinka asia on?) ettei euroalue salli jäsenvaltioille "yksityistä" pankkitoimintaa.

Espoo Calls (nimimerkki)

Onpa hyvä idea ! Jos valtiolla ei ole oikeutta perustaa yksityistä pankkia, hoidetaan se sitten esim. Säätiön, rahaston tai muun vastaavan kautta.

Tuota pitää alkaa rummuttamaan !

Käyttäjän MarkkuPapinniemi kuva
Markku Papinniemi

Hyviä ajatuksia, mutta ehkä pientä tarkennusta tarvittaneen. Aivan tuolta liikepankkipohjalta emme saane kasaan rittävän vahvaa pankkia. Olen ehdottanut itsenäisen keskuspankin perustamista Suomelle ja irtaantumista eurosta (euro tulee joka tapauksessa romahtamaan keväällä). Jotta uusi oma valuuttamme olisi riittävän vahva eikä johtaisi inflaatiokierteeseen tarvitaan vahva keskuspankki, joka painaa uuden "Uusmarkka" valuuttamme.

Keskuspankin tulee olla riittävän vahva ja sillä tulee olla reaalista pohjaa. Valtion pankkina reaaliomaisuutta meillä on valtion taseessa oleva omaisuus ja valtion veronkanto-oikeus. Millä sitten vahvistetaan omaa pankkiamme? EU:hun ja euroon siirtyessämme kaikenlainen vapaa liikkuvuus oli avainsana. Pääomien annettaan liikkua vapaasti ja suomalaiset yritykset ja yksityishenkilöt ovatkin siirtäneet veroparatiiseihin kymmeniä mirjardeja euroja (arviot vaihtelevat yli 40 mirjardin luokassa). Nämä rahat voidaan kotiuttaa lainsäädännön avulla. Tosin tarvitaan rajuja päätöksiä. Vastaavanlaisia esimerkkejä kyllä löytyy maailmalta.

Suomalasiten eläkerahoja on myös sijoitettuna merkittävästi ulkomaille ja valitettavan paljon myös kriisimaihin. Nämä tullee myös kotiuttaa mahdollisimman nopeasti. Lisäksi suomalaiset ovat sijoittaneet ulkomaisiin sijoitusrahastoihin säästöjään, joita voidaan myös saada tarvittaessa "porkkanaa" käyttämällä takaisin.

Olennaista on, että emme maksa ulkomaisille yksityispankeille turhaan korkoa valtion lainoista, vaan valtionlainojen korko jää kotimaahan kiertoon, ottaahan valtio lainansa meidän omasta vahvasta keskuspankistamme.

suomalainen 1 (nimimerkki)

Ihan hyvä harjoitus, mutta täytyy erottaa keskuspankkiraha (liike)pankkirahasta. Nykyisessä rahasysteemissä valtionkonttori rinnastuu liikepankkiin, jolla on PM-tili keskuspankissa. Ainoastaan EKP:llä on oikeus luoda keskuspankkirahaa teoriassa lähes rajattomasti, jolla €-valtioiden bondit 'ostetaan ja myydään' ja verot tilitetään. Valtiot eivät hyväksy näissä siirroissa pankkirahaa. EKP operoi ainoastaan keskuspankkirahalla. (Tästä näkökulmasta lähtien en ymmärrä hölinää roskapankista.)

Asia toiminee mikäli pankki on keskuspankki, jonka luomalla rahalla on järkevä suhde €-rahaan, koska valtiomme velasta nyt suuri osa on euromääräisiä.

http://rahajatalous.wordpress.com/2010/12/02/kesku...
jne...

Käyttäjän MarkkuPapinniemi kuva
Markku Papinniemi

Välittäjäpankkeja voidaan käyttää "luovasti" hyväksi, kuten Irlantilaiset vastikään tekivät: http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/01/2...

Valtioiden suora rahoittaminen on EKP:ltä ja euromaiden omilta keskuspankeilta EU:n sääntöjen (Lissabonin sopimus, artikla 123) mukaan yksiselitteisesti kiellettyä. Vaan kuinkas taas on sääntöjä "tulkittu luovasti", kun EKP osallistui Portugalin 1,25 miljardin euron huutokauppaan lainvastaisesti.

Linkissäsi oleva inflaatiovaara on usein mainittu syynä, ettei omaan rahaan voida mennä. Suomella, jos jollain maalla Euroopassa on mahdollisuus hillitä inflaatioa aiemmin esittämieni kotiutusten turvin.

Eikä meidän tarvitse todennäköisesti lähteä omin päin yksipuolisesti tekemäänkään oma raha / oma keskuspankki - systeemiä, sillä Euro tulee joka tapauksessa kaatumaan. Mutta meillä täytyy olla valmiina suunnitelma, jonka mukaisesti toimitaan. Lisäksi on erityisen tärkeää, ettemme menetä "peliasemaamme" antamalla omaa rahoituspotentiaaliamme velkamaiden rahoituksen kautta oman päätöksentekomme ulottumattomiin.

Riikka Söyring (nimimerkki)
Suomalainen 1 (nimimerkki)

Edellisen kommentini linkin tutkijat pitävät Hurria "keskimääräistä fiksumpana taloustoimittajana, joka ei kuitenkaan ymmärrä miten moderni rahajärjestelmä toimii"

Vakavampaa on tietenkin ettei monet professorit, johtajat, päivystävät dosentit, ylemmät poliitikot ja virkamiehet ymmärrä paljon paremmin, kun ovat ehdollistuneet $-pesän masinoimille toimimattomiksi osoittautuneille valtavirran talousteorioille ja löysille käsityksille.

http://rahajatalous.wordpress.com/2010/11/17/kesku...

Stressitestilinkissäsi hän kyllä Taloussanomien nimissä (eiks tää oo erkon businesta?) "ylittää itsensä" leikkiessään vakavalla asialla erittäin pintapuolisesti käyttäen lainauksen ennakkoehtoja:

"3) EU:n testit tukeutuvat voimassa olevaan pankkisääntelyyn vakavaraisuusvaatimuksineen, mutta Taloussanomien testit kyseenalaistavat sääntelyn keskeisiltä osin.
-----
Näiden testien mielivaltaiset mutta yksinkertaiset vaatimukset
----
Vaatimukset
liian lepsuja
----
Finanssikriisin tapahtumien perusteella Taloussanomat jättää huomiotta oman pääoman vaatimusten kaavamaiset tai harkinnanvaraiset kevennykset."
---

Tällä tavalla saadaan aina haluttuja tuloksia, jotka kelpaavat kaikkien asioihin liian vähän perehtyneiden mielen hallitsemiseen mahdollisesti tuleville törkeästi kohdennetuille leikkauksille otolliseksi.

Nuo väliaikaiset kevennykset eivät ole mitään verrattuna Obaman määräaikaisiin asetuksiin joiden nojalla pankit siellä saavat toistaiseksi arvottaa kiinteistö - ja asuntosalkkunsa romahdusta edeltävään hintaan, ja kyseisissä tilanteissa molemmat olivat ehdottoman välttämättömiä..

Tuossa pdf:ssä hän asettaa etenkin $-markkinat ja niiden $-johdannaiset sekä $-reittausfirmat "jumalan" asemaan ja väistämättömäksi todellisuudeksi ajasta ikuisuuteen,eikä ymmärrä että näiden jumalien toiminta ja spekulaatioinstrumentit ovat ongelman ydin. Haukkuu väärää puuta.

Mitenkähän tuo 123 pykälän vaatimus , jota nyt tietenkin varmaan on rikottu ( en ole tarkistanut onko onnistuttu suhmuroimaan sääntöä 'rikkomatta'), kun nykyisessä spekulaatiokriisissä ei ole ollut muuta mahdollisuutta, että keskuspankkiraha on kierrätettävä spekulaatiorahan haltuun liikepankkien kautta valtioille, on oikein voinut syntyä?

TILANNE ON AIVAN MIELIPUOLINEN: EKP luo liikepankille = spekuloijakonsortioille keskuspankkirahaa about 1%:n korolla, jotta nämä voivat samojen taustatahojen reittaamalta Kreikalta periä spekulaatiopositioidensa korottamaa vaikkapa 8%:n korkoa.

EKP:lle olisi pikaisesti annettava tuo sama oikeus, joka on kilpailevien valutta-alueiden $/£/jeni jne. keskuspankeilla, ja jotka käyttävät setelirahoitusta/quantitative easing tarvittaessa, koska liian vapaiden finanssimarkkinoiden valtavista kupruista on nykyisessä järjestelmässä riittävän nopeasti tilanteen päälläollessa muuten hankala selvitä. Pitempiaikainen selviäminen edellyttää tietysti sääntöjen muutosta.

Hänellä on myös tietoinen? mittakaavaharha puhuessaan roskapankista. Kun EKP luo keskuspankkirahaa koko €-alueen valtioiden bondien ja verotuksen sekä pankkien välisten operaatioiden selvittämiseen mm., niin muutama kymmenen tai sata miljardia€ papereita muodostaa hyvin merkityksettömän suhteellisen korkoriskin joka kuihtuu kuten valtiobondikorkospekulaatiokin mikäli 123-sääntö muutetaan.

Riikka Söyring (nimimerkki)

The Commonwealth of Virginia is planning to file a bill under which it would begin minting its own gold and silver coins as an alternative currency to the US dollar.

Virginia's Republican Delegate Bob Marshall, from Prince William County, was to ask the General Assembly to consider the idea on Wednesday when it convenes for its annual legislative session, The Washington Post reported.

It is a companion bill to a proposal Marshall has already filed to establish a study committee to examine alternative currencies to that distributed by the Federal Reserve System "in the event of a major breakdown of the Federal Reserve System."

The currency alternative bill intends to inject competition into the national economy of the US and oblige the federal government to change its monetary policy, which is believed to be leading to hyperinflation, Marshall said.

"Many widely recognized experts predict the inevitable destruction of the Federal Reserve System's currency through hyperinflation in the foreseeable future," the bill says.

"State legislatures have to get a little more creative and savvy to counter the buffoonery that's been plaguing Washington," Marshall noted.

"We want to provide competition and some restraint on the profligates that have been running the Federal Reserve and the people in Congress who don't know the word 'no'," he stated.

Marshall's critique reflects that of the populist, libertarian Tea Party movement of the US, some members of which have called for an end to the Federal Reserve System.

RK/MRS/MGH

http://presstv.com/detail/159905.html

Vieras (nimimerkki)

Pitäisi pikkuhiljaa suurien sanojen lisäksi saada "muutoksen" nimiä näkyville.
Tässä oma listani ihmisistä (jo ehdokkuutensa varmistaneet), joita voisin äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa:

Markku Uusipaavalniemi PerSu Helsinki
Riikka Söyring IPU Etelä-Savo
Aki Järvinen Muutos 2011 Pohjois-Savo
Markku Papinniemi Muutos 2011 Pohjois-Savo
Jani Laasonen Piraattipuolue Helsinki

Eipä monta olisi, no alkuhan se on pienikin.

Vieras (nimimerkki)

Kiitos Vieras, kun olet kelpuuttanut listalle. Pikkukorjaus: Olen Kymen vaalipiirin Muutoslainen.

Käyttäjän MarkkuPapinniemi kuva
Markku Papinniemi

Hupsista en ollutkaan vielä kirjautunut. Siis kiitos Vieraalle. Nettisivuni myös muiden tutkittavaksi löytyy täältä: http://markkupapinniemi.nettisivut.fi/

Jouko Piho

Sopisinkohan minä sinun (Vieras) listallesi?
En ole kaikkien listasi henkilöiden ajatuksiin tutustunut, mutta olen ainakin samaa mieltä Markku Uusipaavalniemen, Rikka Söyringin ja Markku Papinniemen kanssa, joiden tekstejä olen lukenut. Samoilla linjoilla on myös PS:n Matti Kyllönen.

Jouko Piho
Itsenäisyyspuolueen
kansanedustajaehdokas
Uudenmaan vaalipiirissä

repe (nimimerkki)

Aan Girfanin näkemys Tunisian kumouksesta:

http://aangirfan.blogspot.com/

"PS.

What will we learn about all this at http://whatreallyhappened.com/ or
Alex Jones' Prison Planet.com ?

Very little.

What about GlobalResearch.ca - Centre for Research on Globalization?

They have printed Wikileaks propaganda aimed at destabilising Tunisia."

Mielenkiintoinen kommentti yhdessä kirjoituksista avaussivulla (16.1.).

uurija (nimimerkki)

Kävin katsomassa. Blogisti aangrifan epäilee "siiaiein" kaappaamiksi mainitsemiasi kolmea blogia, joiden jatkoksi voi lisätä tämän:
http://birdflu666.wordpress.com/2011/01/14/the-wri...

Blogisti Jane Burgermeister kuitenkin sanoo asiat suoraan kommenttiosiossaan, jossa hänellä on tapana käyttää pariakin nimimerkkiä.
Lieneekö huumoria vai mitä, mutta JB ei välitä erityisemmin salailla nimimerkkejään. Hän lipsauttaa muka epähuomiossa minä-muotoisia muisteluksia tapauksista, jotka hän on aiemmin kertonut Jane Burgermeisterina.
Välillä hän unohtaa, että toinen nimimerkeistä ei osaa kunnolla englantia, ja niin edelleen.

Jaa jaa. Mitä on ajateltava tästä alternative-newsroom -blogistosta?
Kukahan näitä kirjoittelee?

repe (nimimerkki)

Vaikea sanoa. En ole juuri perehtynyt tuohon blogiin. Pitöisi lukea muutenkin enemmän kaikkea. Siksi nämäkin ovat epäilyjä. Aangirfan on toistaiseksi vaikuttanut oikealta asenteeltaan. Jutut menevät joskus överiksi, ainakin Lennonin osalta kai.

Vieras (nimimerkki)

Burgermeisterin leakit ovat epäilemättä olleet arvokkaita ja pelastaneet ihmishenkiä. Kohtuuden nimessä on kuitenkin sanottava, että kaikki hänen kirjoituksensa eivät ole osoittautuneet paikkansa pitäviksi. Monissa vaihtoehtoisissa medioissa on sama ongelma, että osa jutuista pitää paikkansa ja osa menee överiksi. Aina joutuu seulomaan ja arvioimaan, miltä osin asiat tai ennusteet pitävät paikkansa. Minkä joutuu tekemään kaikkialla muuallakin.

Mika Kuusela

Tässä ketjussa on mielestäni älyä jo aika paljon...! Pakko kai tunnustautua jonkin asteiseksi Riikka-faniksi. Kiitos myös noista uusista nimistä, ihmisistä. Aina tervetulleita!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jaa-a,

jos näkisitte minut nyt niin huomaisitte että poskiani kuumottaa suorastaan tyttömäisen ujouden puuskassa.
Vaikka toisaalta: fanitanhan minäkin kommentoijiani. Nautin keskustelusta kanssanne, ja on oikein hyvä että täällä on niin paljon erilaisia ihmisiä eri taustalla ja eri tavalla muodostuneilla mielipiteillä.

------------------

Veikko Kukkonen,

tavallaan -kun teen muuallekin kirjoitustyötä- bloggaaminen ja muualle kirjoittaminen auttavat toisiaan. Samoja tietoja molempiin paikkoihin etsin. Tai kun käännän tekstejä, opin kaikkea uutta.
Myös sanan biljoona-triljoona :D (kiitos uurija)

Teen työtä kotoa käsin joten tosiasiassa olen enimmän aikaa lapsille läsnä. Pääasiassa kirjoitan ja luen taustatietoa öisin kun lapset nukkuvat.

------------

http://www.youtube.com/user/vaaliliitto#p/u/0/9yln... linkissä eduskunnan portailla toukokuussa ennustelee Kansan vaaliliiton Petri Salo että velkatakaukset euromaille tulevat nousemaan. Kiva filmi: laulua, leikkiä, laskentoa ja maalaisjärkeä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

"Blogivaikuttamisesta olen hieman eri mieltä. Blogitekstit leviävät nettiaikana hyvin, jos ovat hyvin kirjoitettuja ja sopivasta aiheesta.

Poliitikkojen blogeja seurataan hyvinkin tarkasti ja moni (ehkä aiheetonkin) kohu on saanut niistä alkunsa. jne jne"

Saatat hyvinkin olla oikeassa siinä mitä sanot. En voi väitellä kanssasi aiheesta, koska en tiedä kuinka paljon poliitikkojen blogeja luetaan.

Jos niitä todella luetaan paljon, niin sitten ihmetyttää suuresti, miksi jotain asioita ei nosteta esiin.
Tai ei ihmetytä, jos poliitikolle on oman poliittisen uran (so. vaalirahoituksen) jatkuminen tärkeämpää kuin tehdä sitä työtä mistä saa palkkaa. Niiden eteen, ketkä palkan maksavat.

Vieras (nimimerkki)

Sepä juuri minuakin ihmetyttää. Tilastoja poliitikkojen blogien lukemisesta en tiedä, mutta useita kertoja pieniä lipsahduksia tai varomattomasti sanottuja asioita on noussut iltalehtien lööppeihin saakka. Siitä päättelenkin, että tarkasti niitä jotkut lukevat; ainakin vastustajat :-)

Toimituksen poiminnat