KissanKulmasta

Uusi vuosikymmen, vanhat kujeet

Arkitodellisuus poikkeaa niin tyystin juhlapuheiden ja muistoiden kuvaamasta maailmasta, että ristiriita aiheuttaa tervejärkisille ihmisille pysyvän päännyrjähtämisen tunteen.
 
Suomalais-ugrilaiset kielet olivat aikanaan laajimmalle levinnyt kieliryhmä Euroopan alueella. Ruotsalaisia ei ollut edes heimona olemassa, kun suomen kieli oli käytössä. Miksi siis emme ymmärrä, emme muista, emme tiedä?
 
Historian tunteminen tuo perspektiiviä, myös nykypäivänä.
 
Sanoilla voidaan verhota, sanoilla voidaan paljastaa.
Usein arkitodellisuus poikkeaa niin tyystin juhlapuheiden ja muistoiden kuvaamasta maailmasta, että ristiriita aiheuttaa ihmisille pysyvän päännyrjähtämisen tunteen.
 
Vuosi 2010 oli Euroopan Unionin Köyhyyden ja Syrjäytymisen torjunnan teemavuosi.
 
Aloitetaan kauempaa, saamme taustaa, jota vasten arvioida: normaali tulosvastuullisuutta tarkasteleva metodi.
 
Kun Suomea aikanaan manipuloitiin mukaan monenlaisin mainostempuin mukaan Euroopan Unioniin, meille kerrottiin ja arveltiin valtamedian kautta vaikka mitä.
Kansanedustaja Kirsti Ala-Harja (kok) runoili Ilkka-lehdessä 1994 "EU-jäsenyys on helpotus. EU:n jäsenenä Suomi saa tukea EU-kassasta joka ulkopuolella jää saamatta. Ellei ole varaa, ei voida pitää yllä nykyistä palvelutasoa, ei sosiaalisia turvaverkkoja, jota jokainen haluamme. EU antaa meille myös laajenevat markkinat, jonne puhtaat ja hyvälaatuiset elintarvikkeemme löytävät suuremmat markkinat."
Samansuuntaisia lausuntoja antoivat monen muun päättäjän ohella silloinen pääministeri Esko Ahon avustaja Esa Härmälä (kesk), joka myöhemmin kohosi MTK:n puheenjohtajaksi sekä maa- ja metsätalousministeri Mikko Pesälä (kesk). Nykyään Esa Härmälä vaikuttaa TEM:ssä.
 
Toteutuma on lähinnä nolla: Suomi on EU:ssa nettomaksaja 750 miljoonan edestä, ja summa kohoaa EU-alueen velkaantumisen myötä. Elintarvikkeiden ja eläinrehujen hinnat eivät ole laskeneet, päinvastoin. Sosiaalisia turvaverkkoja on purettu alkutekijöihinsä, maatalousomavaraisuutta Suomessa ei enää ole. Elintarvikkeemme eivät kelpaa Venäjän vientiin puhtaus- ja laatuvaatimusten jäätyä täyttymättä. Palvelut on siirretty maaseudun asiakkaiden ulottumattomiin nk. kehityskeskuksiin eli kaupunkeihin.
 
Vasemmistoliiton puoluesihteeri Matti Viialainen arvioi Helsingin Sanomissa vuonna 1994 että "Jäsenyyden suurin hyöty onkin poliittinen. Sen avulla Suomi voi olla enemmän oman tulevaisuutensa subjekti, kuin pelkkä muualla tehtyjen päätösten objekti."
Naisten Eurooppa ry:n puheenjohtaja Liisa Piitulainen-Numminen kehui, Helsingin Sanomissa hänkin, "Suomen itsenäisyys säilyy EU:ssa. EU-jäsenyyden odotetaan nyt parantavan mahdollisuuksiamme vaikuttaa ylikansallisiin ympäristöongelmiin ja tarjoavan resursseja sellaisiin hankkeisiin, joihin omat rahkeemme eivät riitä."
Heidi Hautala (vihr) puhui EU:sta ylikansallisena demokratiana. Nykyisin Heidi Hautala toimii Neste Oilin hallintoneuvoston puheenjohtajana. Samaa seireeninlaulua EU:sta lauloivat Anneli "Ansku" Jäätteenmäki (kesk) sekä valtioneuvosto.
 
Tällä hetkellä kaikista laeista, säädöksistä ja asetuksista noin 75-80% saa alkunsa tai tulee suoraan EU:sta. Kansallisesta itsenäisyydestä ei siis juuri kannata puhua. Ja sitäkin vähää jäljellä olevaa ollaan viemässä Perustuslain muutosesitys HE 60/2010:n avulla. Lakiesityksen myötä ollaan Suomen perustuslakiiin kirjaamassa pykälä, jonka mukaan Suomi on EU:n jäsenvaltio. Kun pykälä on kirjattu perustuslakiin, on Suomi käytännössä liittovaltio EU:n osavaltio. Media käyttää tästä prosessista peittelevää ilmaisua "poliittinen integraatio" ja "lakien yhdenmukaistaminen".
Emeritusarkkipiispa Mikko Juva kannatti hänkin Euroopan Unionia, koska "demokratia ei toteudu voimakkaamman osapuolen sanelulla vaan keskusteluin."
 
Euroopan parlamentin mepeillä ei EU:ssa ole oikeutta tehdä lakialoitteita. Aloitteet tulevat komissiolta, noin tusinalta virkamieheltä siis, ja mepit saavat lausua niistä mielipiteensä.
Hiljattain EU-kansalaiset keräsivät yli miljoona nimeä adressiin, jossa vastustettiin geenimuunneltejun kasvien viljelemistä unionin alueella. Adressi luovutettiin komissiolle joulukuun alussa. Joulukuun puolivälissä komissio hylkäsi adressin menettelytapa-perustein.
 
SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Paavo Lipponen painotti YLEn A-studiossa 1994 "Euroopan Unionissa ei ole päätetty vielä perustaa yhteistä rahaa, ei yhteistä puolustusta eikä myöskään yhteistä poliisia, jotka olisi kaikissa maissa. Tällaisesta on keskusteltu, mutta ne ovat hyvin pitkän aikavälin asioita toteutuakseen ja me voisimme itsenäisenä kansakuntana päättää siitä, mihin me menemme mukaan. Menemmekö mukaan tällaisiin ratkaisuihin. Ja sen voin sanoa sosiaalidemokraattisesta puolueesta, että emme Euroopan Unionin jäsenenä aja liittovaltion perustamista."
 
Vuonna 2005 SDP hahmotteli EU:sta liittovaltiota, jolla on oma eduskunta, hallitus ja verotusoikeus, kertoo Aamulehti.
 
Tällä hetkellä meillä on Europol, Euroopan poliisi jolla on toimivalta yli kansallisten poliisien, ja Europolilla on EIO; yleiseurooppalainen kuulusteluoikeus, EAW; yleiseurooppalainen pidätysoikeus. Perusteilla on myös yleiseurooppalainen syyttäjävirasto ja monta muuta asiaa. Meillä on myös yhteinen valuutta euro, jonka horjumisia korjataan velkaannuttamalla jäsenvaltioita ERVV- ja ESM-sopimuksin. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) jaksaa muistuttaa, ettei markkinoita saa järkyttää. Fantastista!

Max Jacobsson, jonka media sanoo muovanneen paljolti Suomen puolueettomuuspolitiikka, kannatti voimakkaasti EU- ja NATO-jäsenyyttä. Suunnitteilla onkin Euroopan sotavoimat, jotka Euroopan presidentiksi kutsuttu Herman van Rompuy haluaa integroitavaksi NATOon.
 
Entäs ne köyhät? Vuosi 2010 oli Euroopan Unionin köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnan teemavuosi.
Metalliliiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh kertoili sanomalehti Pohjalaisessa 1994 "EU-jäsenyys on elinehto Suomen teollisuudelle -Tästä yksinkertaisesta perustotuudesta voidaan vetää se johtopäätös, että EU-jäsenyyden avulla myös mahdollisuudet huolehtia pohjoismaisesta sosiaaliturvasta kohentuvat."
 
Köyhien määrä Suomessa nousi puoleentoista miljoonaan ja työttömien luku noin puoleen miljoonaan vuonna 2010. Koko Euroopan alueella määrä nousi suhteessa vielä enemmän vuoden 2009 luvusta 73 miljoonaa köyhää.
 
VTT:n erikoistutkija Ilpo Airion Työssä käyvät köyhät-yhteenveto (pdf) sisältää paljon mielenkiintoista tietoa. Työssä käyvä köyhä on henkilö jonka palkka ei riitä perustarpeiden (ruoka, asunto, lääkkeet) tyydyttämiseen. Tämä lisää myös muiden veronmaksajien taakkaa koska työssäkäyvä köyhä tarvitsee palkkansa lisäksi erilaisia julkisia tukia elääkseen.
 
Muihin lähteisiin vertaamalla voi päätellä, että ammattiyhdistysliikkeiden johdolla on ollut köyhyyden lisääntymisessä suuri osuus. Ay-liike on esimerkiksi -lähes vastalauseitta- hyväksynyt nk. epätyypilliset työsuhteet sekä paikalliset palkkasopimukset. Köyhyys ei ole yksitahoinen ongelma, vaan se ulottaa riiston mahdollisuudet paljon köyhien työtttömien ja köyhien työssäkäyvien ryhmien ulkopuolelle: kilpailuttamisen laki lisää riistettävien määrää entisestään.
 
Medialla -tai päättäjillä- ei tunnu Suomessa olevan tuotevastuuta. Tai kuten akatemiatutkija Anne Koski sanoo "Sanomatta jättäminen voi olla poliittisesti yhtä merkittävä teko kuin sanominenkin." 
 
Kysymys uuden vuosikymmenen alkaessa kuuluukin: Ovatko poliittiset päättäjämme ja kirkolliset hierarkit tehneet raskaita virhearviointeja ja hölmöjä johtopäätöksiä silkkaa typeryyttään vai harrastaneet tietoista petosta? Mitä Sinä arvelet?
 
Epäröitkö?
Suurlähettiläs Pertti Salolainen (kok) kertoo Seura-lehdessä 24.3 2005 "Pidimme tiiviisti yhteyttä ay-liikkeen johtajiin jo Eta-neuvottelujen aikana 1990-1993. Kerroimme heille kaiken. Koska tiesimme, että ilman ay-liikkeen tukea EU-jäsenyydestä ei tule mitään." ja "Ulkoministeriksi otettiin Heikki Haavisto, MTK:n puheenjohtaja. Sillä tavoin hajotettiin MTK:n ja kepun rivit. Muuten olisimme MTK:n takia hävinneet EU-kansanäänestyksen."
 
 
 
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=fi&catId=637
http://www.stm.fi/kansainvaliset_asiat/eu/teemavuosi_2010
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/36908-pakkosuomea-eurooppalaisille

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52988-mita-venalainen-media-tiedottaa-eun-kriisista

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Elina Grundströmin kolumni on mielenkiintoinen ja hän saattaa olla oikeassa siinä, missä ne pehmeät leijonantassut kaikessa hiljaisuudessa etenevät.

Visitor (nimimerkki)

"EU-kansalaiset keräsivät yli miljoona nimeä adressiin(...)Joulukuun puolivälissä komissio hylkäsi adressin menettelytapa-perustein."

Yllättikö ;-)

"EU:lta pila-aloite

Tehkää niinkuin haluatte, kunhan teette niinkuin me haluamme!"

http://nikoskinen.fi/blogi/2010/12/16/eulta-pila-a...

Vieras (nimimerkki)

Olen alkuaankin ollut sitä mieltä, että kansalaisaloite EU:ssa oli eräs houkutteista Lissabonin sopimukseen. Jos siitä tulee EU:lle kiusallista, se puretaan tai tyrmätään aloitteet jollakin perusteella. Onhan siellä lakimiesten armeija keksimässä niitä perusteita. En halua olla kyyninen, mutta tietyllä tavalla varauksellinen.

Vieras (nimimerkki)

Sellaista sosialismi on.

J. Gagarin

Kyllähän Suomen talouskasvu on ollut huomattavan ripeätä siitä lähtien, kun EU:n jäseneksi on liitytty. Tämä siis helikopteriperspektiivistä tarkasteltuna ilman, että korostetaan kahta edellistä rahoituskriisivuotta.

Yhteisvaluutta euro on lisäksi antanut vakautta, mikä tarkoittaa muun muassa matalaa inflaatioastetta, matalaa korkotasoa, vakaata ulkoista rahan arvoa, y.m.

Niin kauan kuin Suomi on nettomaksaja EU:ssa, se tarkoittaa sitä, että Suomen taloudella menee keskimääräistä paremmin EU:ssa.

EU-jäsenyys on siis osoittautunut Suomelle siunaukseksi, vaikka en kannatakaan moisen valtiosopimuksen kirjaamista perustuslakiin. Sinne se ei kuulu.

Visitor (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Kiitos. Tuon jutun asioita jääkin miettimään.

"EU-jäsenyys on merkinnyt vuosittaisia budjettimaksuja Suomen ja EU:n välillä. Mikäli EU:lle menetetyt 90 prosenttia maamme tullituloista otetaan huomioon, Suomi on ollut koko EU-jäsenyysajan enemmän tai vähemmän nettomaksajan asemassa, kun taas Eta-oloissa nämä maksut olisivat jääneet murto-osaan. Kannattaa myös muistaa, että 2000-luvulla tapahtuneiden EU:n itälaajennusten jälkeen Suomen nettomaksuosuus on kohonnut merkittävästi esimerkiksi Suomeen tulevien alue- ja rakennerahastorahojen ehtymisen takia.

Näyttäkin siltä, ettei EU säätely- ja harmonisointi-vimmassaan malta olla puuttumatta millekään yhteiskuntaelämän alueelle. Mitkään yhteiskunnan toiminnot eivät näytä välttyvän EU:n yksityiskohtaiselta byrokraattiselta säätelyltä. Tämä on ollut omiaan lisäämään turhanpäiväistä ”paperinpyöritystä” niin yksityisellä kuin myös julkisella sektorilla. Erityisesti valtio, mutta myös kuntasektori ovat joutuneet palkkaamaan lisähenkilökuntaa EU:n ylenpalttisen säätelyn ja valvonnan takia. Olisikin syytä kysellä noiden ylimääräisten byrokratiakustannusten perään, sillä mittaluokaltaan ne eivät ole vähäisiä."

Ringo (nimimerkki)

Max Jakobsson julisti jossain tilaisuudessa arvovallallaan, että sodan jälkeen Ranskassa olisi teloitettu 700 ihmistä. Hän on juutalainen, kuten Erkkokin. Todellisuudessa esim. Mitterrandin kokoaman tiedon mukaan (eli hallituksen) 1948 olisi saksalaisten vetäydyttyä murhattu 133 000 ihmistä, joista 20 00 erilaisissa "oikeudenkäynneissä". Miksi De Gaulle salli kommunistien ja jutalaisten ym. vastarintaliikkeen jäsenten riehua tuolla tavoin? Tarvittiinko Ranskassa laajat puhdistukset? Miksi? Ei ihme, että maalla on melkoinen ongelma menneisyytensä kanssa. Sodan aikana saksalaiset teloittivat 4000 terroristia tai terroristien tekojen johdosta sellaisiksi katsottuja panttivankeina. Tämä oli täysin sodan lakien mukaista. Silti ilmeisesti vieläkin saa vastarintaliikkeen propagandaluvun 75 000 kiistämisestä vankeustuomioita. Samoin kuin vähintään sakot toteamalla, että miehitys oli lempeä. Myös totuuden etsiminen oradourin murhenäytelmästä oli liikaa. Kun tutkija paljasti, että saksalaiset eivät halunneet tuhota kirkkoa, vaan se räjähti siksi, että koko kylässä alkoi räjähdellä terroristien asevarasto ja että saksalaiset yrittivät pelastaa mahdollisimman monta kirkosta, tutkija joutui pakenemaan maasta "paljastettuaan valtiosalaisuuksia".

Espoo Calls (nimimerkki)

Todellinen historia alkaa paljastumaan ihmisille. Saksa ei ollutkaan Pahan Valtakunta, niinkuin meille on koulukirjoissa opetettu. Itseasiassa Saksalaiset, jotka elivät ennen WW2 ovat sanoneet sen olleen parasta aikaa heidän elämässään; yhteiskunta kukoisti ja ihmiset olivat onnellisia. Kaduilla sai liikkua rauhassa, kaikilla oli töitä, rikollisuus oli poissa ym... Hitler muun muassa julisti ensimmäisenä valtiona maailmassa eläimille oikeudet !

WW2 suurin kärsijä oli Saksan kansa, jota on turhaan sorrettu ja Saksan kansan päälle on lyöty valtava syyllisyyden taakka, vaikka tämä sonta tulisi kipata sinne minne se kuuluu, eli sionistipankkiireille = USA ja liittoutuneet, jotka halusivat sotaan Saksaa vastaan Hitlerin siirrettyä Saksan markan hallinnan Saksan kansalle, pois yksityisiltä pankkiireilta. Ja tämä oi suurin syy Saksan hyvinvointiin. Jos muut olisivat seuranneet perässä, olisi pankkiirien taru ollut ohi.
ja katsokaa missä nykyään ollaan...

Uskotko että tälläisia videoita joskus tulisi vaikka Ylen kanavalta ?

http://www.youtube.com/user/truthwillout1000#p/u/1...

Ringo (nimimerkki)

Vierastin vähän uutta musiikkia. Esim. tuolla on vanhempaa:

http://www.youtube.com/user/itseasyforyou#p/u/18/O...

Ja hienoja valokuvia. Vanhoja filmejähän on tube pullollaan.

Vieras55 (nimimerkki)

Onko Aatos Erkko juutalainen? Mikäli näin on niin se selittääkin paljon asioita...

Ringo (nimimerkki)

On. En tiedä, selittääkö se muuten, mutta on vielä CIA:n luottomies ja juuri korkea Bilderberg-toimija.

http://www.youtube.com/user/itseasyforyou#p/u/27/R...

Espoo Callsille vielä kunnon värifilmi

intrigööri (nimimerkki)

Riikan linkin takaa jäi mieleen se väärä leijona eli persujellona. Sen sijasta pitäisi vahtia hiipivää leijonaa tai piilotettua tiikeriä, kokoomusta. Kokkelit aikovat tiemmä tehdä Suomen maasta kvartaalitaloudessa hallinnoidun tuloskoneen, Oy Suomi Ab:n.
Minulle tulee nykyisestä kokoomuksesta mieleen kolme ikihauskaa kissaa: Monni (Käteinen), Pilli (Stubb) ja Pulla (Häkämies).
Mutta kuka olisi näytelmän Maija Maitoparta? Ehdotan Hennaa, sitä Virkkusta, jos senkin pitäis olla kokkeli.
Entä kuka poliitikko olisi kiltti, mutta lähes viisas päähenkilö, Pekka Töpöhäntä? (Kanerva ei nyt käy.) Pekka taitaa olla poliittisesti pelkkä satuhahmo.
Pitääköhän Monni ensi keväänä poliittisen linjapuheen, (nuotti Vennamolta): "Silakka kallistuu, mjauu ja kellarinluukkuja tukitaan..."

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Gagarin kirjoittaa asiaa, ja on muistettava että KOKO maailma on muuttunut noista ajoista todella paljon. Emme koskaan saa todellisuudessa tietää kuinka hyvin/huonosti asiamme olisivat jos emme olisi EU:ssa.

Vieras (nimimerkki)

Sen voimme ainakin varmuudella tietää, olemmeko nettomaksajia vai onko EU:sta tulonsiirrollista hyötyä meille päin.

J. Gagarin

BKT on noussut yksistään tällä vuosituhannella noin 30%, mikä tarkoittaa lähes 40 miljardia euroa. Pitkälti ripeä kasvu on EU:n ansiota. Noihin 40 miljardiin verrattuna muutama sata miljoonaa "nettomaksua" on peanuts.
Ja asuntovelkaiset nauttivat ennätysalhaisista koroista, mikä helpottaa kadunmiehen jokapäiväistä elämää.

Ringo (nimimerkki)

Mutta miksi kaikki hyvinvointi menee rikkaille ja kaikki keskitason kuluttajat ja siitä alaspäin kokevat elintason laskevan? Ostovoima on alentunut ja palveluita leikataan sekä yksityistetään (eli valtiota ryöstetään ja kohta on paskat palvelut ja kalliit)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Parahin J. Gagarin,

varmasti hyvin tiedät että bkt:n nousu ei ole luotettava mittari.

Talouslaman aikana pankeilla on mennyt hyvin; ovat saaneet lahjoitusrahaa veronmaksajilta poliitikkojen päätöksellä ynnä sijoitustuottoja.
Tämä kaikki näkyy bkt:ssa.
Taloutta se ei ole muutoin elvyttänyt tai lisännyt työpaikkoja.
Lisätkäämme tähän tee-se-itse stressitestit sekä valtioiden ja pankkien harjoittama luova kirjanpito niin saamme kasan turhan tietoa.

Muutoinkin bkt:n nousu kertoo vain sen että joku tienaa, eikä mitään siitä kuinka raha jakaantuu.

Vieras (nimimerkki)

Sen vaan tietää 100%:n varmasti, että asiat huononevat tavalliselta kansalta, viimeistään sitten kun pakkopaita alkaa kiristää.

Vieras (nimimerkki)

Sen vaan tietää 100%:n varmasti, että asiat huononevat tavalliselta kansalta, viimeistään sitten kun pakkopaita alkaa kiristää.

Vieras (nimimerkki)

..näköjään liian pitkä tallenna-painallus, mutkun...

Vieras (nimimerkki)

Se, mitä MEPit voisivat tehdä, vaikka heidän valtansa on rajallinen, on informointi siitä, mitä EU:ssa tapahtuu.

En tiedä, ovatko monet heistä tajunneet sen tiedonvälitysvallan olevan itsellään. Monesti ilahtuu pelkästään siitä, että poliitikko käy kyselemään itseltään, mitä oikeastaan on tapahtunut ja kirjoittaa siitä oman näkemyksensä.

Esimerkkinä vaikka Eija-Riitta Korholan eräs blogiteksti.
http://www.korhola.com/#/diary/korhola/17166

Ringo (nimimerkki)

Historiasta puheenollen Hitlerin puheessa 30.1.1939 toivottiin rauhaa ja ihmeteltiin Englannin ja USA:n eliittien sotaisuutta sekä visioitiin juutalaisten siirtämistä pois Euroopan maista:

http://toinennakemys.wordpress.com/2010/12/28/hitl...

Koko puhe tuntuisi keskittyvän uudelleen asuttamiseen. Mistään fyysisestä tuhoamisesta ei ole kysymys eikä kai voisikaan olla tuollaisessa julkisessa puheessa tuolloin.

Espoo Calls (nimimerkki)

Liitouttoutuneet hyökkäsivät koska Hitler ei suostunut luovuttamaan Markkaa yksityisille keskuspankkiireille. Tämä oli ainoa ehto, jota Hitler ei voinut hyväksyä, koska se olisi vienyt Saksan todellisen itsenäisyyden. Tämä tulee hyvin selväksi niistä sähkeistä, joita käytiin Hitlerin ja Liittoutuneiden välillä ennen WW2.

Ringo (nimimerkki)

Tota..olisiko nitä linkkejä nuihin sähkeisiin?

Ringo (nimimerkki)

Sinänsä uskottavaa, koska samanlaista sähkevaihtoahan käytiin sdoan sytyttyä.

Vieras (nimimerkki)

Jep, oikein mielenkiintoista, mutta lähteitä minäkin jäin kaipaamaan.

Titaanitotuus (nimimerkki)

http://toinennakemys.wordpress.com/2010/12/19/full...

Tuolta löytyi tekstiä Saksan ja Liittoutuneiden sodanaaton puuhista. Hitlerille tarjottiin rauhaa, jos siirtää Saksan takaisin Sionistiseen rahajärjestelmän piiriin, sotaa jos pitää Saksan valtion rahajärjestelmän kansalla.

Valtio kukoisti, ja hyötyjinä oli selvästi kansalaiset. Häviäjinä parasiittipankkiirit, jotka sitten voittivat sodan, ja siinä systeemissä olemme tälläkin hetkellä (jos joku ei ole vielä huomannut !!!)

Joensuu (nimimerkki)

Huh huh mitä tekstiä ! Internet on mielenkiintoinen kapine, totuutta ei voi enään pidätellä, ja se on valtaa pitäville pankkiireille paha paikka. Ennustan muutaman vuoden sisään isoja vallankumouksia juuri rahasysteemin osalta.

Esko (nimimerkki)

Tässähän oli sen verran tanakkaa asiaa, että voisi käydä naulaamassa kirkon oveen luettavaksi. Eurostoliitto alkaa yhä enemmän olemaan ihan neuvosto-todellisuutta. 5 vuotis suunnitelmat, kansalaisten kyttääminen ja seuranta ja jokavuosittainen politbyroon juhlasirkus brysselissä, jossa kaikki taputtavat käsiään. Tavallista kansaa sumutetaan ja vejätetään vetoamalla euro-alueen yhtenäisyyteen, kuin talvisotaan. No. Loppu se tuli neuvostoliitolle, niin kyllä se tällekin tulee. Suomalaiset vaan on sitten ne jotka huomaa, että kaikki meni jo ja sammuttavat valot poistuessaan viimeisenä. Ollaan me sen verran hyvää orjakansaa.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Tällaisen Tampereen vapaamuurareita ja tunnelinkaivamisia koskevan postin sain:

Vapaamuurariklikki tunnelipuuhissa...

Tampereen rantatien kaivaminen tunneliin 2,3 km pitkäksi ohitustieksi taitaa
olla liikenteen kannalta järjetöntä. Tunnelihankkeen varsinainen tarkoitus
lieneekin hommata YIT:lle rakennusmaata loistopaikalta.

Syy tunnelin hinkuamiseen ja rakennusmaan hamuamiseen YIT:lle löytynee
vapaamuurarien erittäin vaikutusvaltaisen salaseuran nimiluettelosta:

Esim. Tampereen kaupunginvaltuuston tunnelia himoitsevista jäsenistä ovat
Harri Airaksinen, Matti Heinivaho, Antti Hervonen, Harri Jaskari ja Timo
Hanhilahti vapaamuurareita, ynnä Leena Kostiainen on kai vapaamuurarin
ex-rouva ja Anna-Kaisa Ikonen on vapaamuurarin tytär. (Harri Airaksinen oli
myös elinkeinojohtajana vuosina 2001-2005.)

Kahdessa kaupungin johtokunnassa puheenjohtajina häärivät Matti J. Mäkelä ja
Seppo Kovala ja kolmannessa on jäsenenä Ilkka Hietaniemi.
Tarkastuslautakunnan jäsenenä on mm. Yrjö Schafeitel. Hekin ovat kaikki
vapaamuurareita.

Vapaamuurari Juha Kostiainen toimi vuosina 1997-2001 Tampereen
elinkeinojohtajana ja keksi silloin Helsingin Sanomien mukaan
eTampere-hankkeen, jonka kustannukset olivat 132 miljoonaa markkaa.
Lieneeköhän keksinyt myös tunnelihankkeen, koska hänen ollessaan
elinkeinojohtajana silloinen kaupunginvaltuusto hyllytti 13.1.1999 jo v.
1990 tehdyn suunnitelman rantatien parantamisesta maanpäällisenä ja päätti
käynnistää Ranta-Tampellan maankäytön selvitystyön. Aloite siitä oli
kuulemma tullut YIT:ltä.
Kostiainen siirtyikin sitten toimimaan vuodesta 2001 vuoden 2008 loppuun
YIT:ssä, mm. konsernin kehitysjohtajana ja sen johtoryhmässä.

Vapaamuurari Antti Varpe toimi puolestaan YIT Rakennus Oy;ssä 8 vuotta
Tampereen aluejohtajana vuoden 2008 puoliväliin asti. Sieltä hän siirtyi
A-Rakennuttajat Oy:n toimitusjohtajaksi.
Kuvaan sopii, että vapaamuurari Seppo Mäkinen on A-Insinöörit Oy:n
varatoimitusjohtaja ja kuinka ollakaan, hänen em. tyttärensä Anna-Kaisa
Ikonen valittiin apulaispormestariksi siitä hommasta luopuneen Harri
Airaksisen seuraajaksi. -- Näyttää siltä, että tuo A-Insinöörit Yhtiöryhmä
on nykyään hyvässä nosteessa ja ilmeisesti sen palvelukset ovat (helposti
arvattavasta syystä) kaupungin "muuraripitoisen" johdon suosimia...

Antti Varppeen rouva lienee Riitta Varpe, joka hänkin toimi aikoinaan
Tampereen elinkeinojohtajana. Hän on vuodesta 1997 alkaen johtanut
TE-keskusta, eli nykyistä Pirkanmaan ELY-keskusta. Siinä samaisessa
keskuksesa toimi myös nykyinen apulaispormestari, vapaamuurari Timo
Hanhilahti maaseutuosaston kehittämispäällikkönä vuosina 2000-2008.

Eipä liene näin ollen iso ihme, että Riitta Varppeen johtama Pirkanmaan
ELY-keskus valitsi 15.10.2010 toteutettavaksi Rantaväylän
tunnelivaihtoehdoista pitkän version, ilman sen keskelle kaavailtua
liittymää. Sellainen päätöshän antaa YIT:lle maksimaalisesti rakennusmaata.

Suomessa on toki liittymisvapaus, mutta kyllä vapaamuurarien salaseura on
sentään aivan poikkeustapaus, sillä siihen liittyvän on vannottava vala:
"Lupaan ja vakuutan, että en milloinkaan tieteni enkä ehdoin tahdoin petä
veljesmuurariloosia enkä sen jäseniä vähimmässäkään määrässä enkä salli sitä
toistenkaan tehdä, jos sen estää voin."

Semmoisen valan turvissa lieneekin aika helppoa harrastaa "hyvä veli"- ja
"sulle mulle"-puuhasteluja. "Muurariveljet" eivät toisiaan käräytä. Näin
otollisissa oloissa olisi kai lähes ihme, ellei satoja miljoonia euroja
pyöritellessä jonkun mieleen tulisi mafiatyylinen omaan taskuun kähmintä.
Onhan rakennusala tunnetusti taipuvainen "hämärähommiin".

Arvattavasti vapaamuurareita voisi löytyä paljon enemmänkn mm. kaupungin ja
YIT:n johtoportaista. Edellä esitin näet vain osan sattumalta saamistani
tiedonmurusista.

Mielestäni tunnelia vastustavien kannattaisi lopultakin tuoda julki
mahdollisimman suurelle ihmisjoukolle edellä kuvailemiani seikkoja
vapaamuurarien ilmeisestä, jopa ratkaisevan suuresta osuudesta Rantaväylän
puuhasteluissa. Silloin asiasta voisi nousta suuri KOHU , jonka ansiosta
hölmön tuntuisesta tunnelihankkeesta olisi ehkä jopa pakko sittenkin luopua
ja siirtyä järkevään maanpäälliseen tieratkaisuun.

Vapaamuurarien nimet löytyvät Googlesta esim. hakusanalla: Hymy-lehdissä
6/2008 .
Lähettäjä: Aimo Sarlin
05/12/2010 4:11 pm, Aimo Sarlin | Ilmoita asiaton
viesti

Hiljaiseksi vetävää tekstiä - yllättävää, että kukaan ei ole vielä huomannut
vastata väittämiin, vaikka toteamalla googlea kommarien juoneksi.

Todellisuudessa se on markkinavoimat, jotka maailmaa pyörittää ja sitten on
pitkälti tyhjää, jonka jälkeen on demokratiaksi mainittu yhteisten asioiden
lakisääteinen osuus - joka sekin saattaa olla markkinavoimien hallussa -
kuten rapparitkin.
11/12/2010 9:39 am, Viurunen | Ilmoita asiaton
viesti

Siellä on listoilla kaksi Tampereen Pormestariehdokastakin muurariveljinä:
Harri Airaksinen ja Juha Kostiainen. Molemmat kovan rahan Kokoomuksesta.

Kummankohan puolta nämä veljet pitävät johtavassa asemassa, jos
pormestariksi pääsevät: Muurariveljien vai tamperelaisten?

Muurareiden omien sivujen (www.vapaamurarit.fi) mukaan kun vapaamuurari
vakuuttaa "toimia veljellisesti muita vapaamuurareita kohtaan ja tukea näitä
ahdingossa sekä pitää kunniassa järjestön salaisuudet"
11/12/2010 1:48 pm, Kuka päättää ja kenen hyväksi | Ilmoita asiaton
viesti

Mielestäni Rantaväylän tunnelia vastustavien kannattaisi osallistua
yleisötilaisuuteen 15/12 kello 17 Werstaan auditoriossa ja jos mahdollista,
tuoda siellä julki selkeästi ja kuuluvasti ynnä mieluimmin usean henkilön
esittämänä mm. edellisissä kommenteissa esitettyjä tosiasioita muutamien
vapaamuurarien ratkaisevasta osuudesta tunnelipuuhastelussa.

Se olisikin kai ihan ensimmäinen kerta kun sana vapaamuurari edes
mainittaisiin tämän vuosikausia jatkuneen tunnelitouhun yhteydessä.
"Muurarien" suunnattoman vaikutusvallan alaiset mediathan ovat siitä sanasta
tyystin vaienneet. Ehkä juuri em. yleisötilaisuus olisi kuitenkin "tuhannen
taalan paikka" ottaa ensi askel noiden tosiasioiden julkistamiseen.

Eihän tunnelia ole vielä tehty. Vieläkin on mahdollisuus saattaa asia
yleiseen tietouteen. Kyllä kansa sitten osaa päätellä, ovatko vapaamuurarit
toimineet uhrautuvan pyyteettömästi vaiko esim. omiin taskuihinsa
kähmiäkseen "hyvä veli"- ja "sulle mulle"-tyyliin. Siitä mahdollisesti
syntyvä suuri kohu onkin kai ainoa keino saada esim. viranomaiset lopulta
tutkimaan asioita, kuten olemme mm. vaalirahakohun yhteydessä todenneet.

Rantaväyläliike ja muutkin: Herätkää nyt toimimaan!
12/12/2010 12:30 pm, Aimo Sarlin | Ilmoita asiaton
viesti

Kannattaisiko Aimo Sarlinin laittaa AL Blogeihin asiasta blogi?
Avoimuuden nimissä olisi valtamediankin syytä ottaa esille tällaiset
normaalista poikkeavat kytkökset päättäjien ja talouselämän johdon välillä.
AL Blogit täällä: http://aamulehdenblogit.ning.com/

Ja lisää muurareita täällä:
http://mertsilanki.puheenvuoro.uu...vapaamuurarit-...
13/12/2010 12:10 pm, Rappari | Ilmoita asiaton
viesti

Vapaamuurareista puhuttaessa kannattaa pitää kieli keskellä suuta. Netistä
löytyy niin paljon kaikkea hölynpölyä, että asiallinen keskustelu on lähes
mahdotonta ilman että tulee leimatuksi hörhöksi. Lähtökohtaisesti kyseessä
on kuitenkin vain yksi herrakerho toisten joukossa. Muita ongelmallisemman
siitä tekevät vain salamyhkäisyys, ulkollisuudenvala sekä laaja levinnäisyys
korkeimpien päättäjien keskuudessa.

Suoraan sanottuna kaiken maailman salarituaalit ja maailmanvalloitusteoriat
eivät ole kauhean kiinnostavia Tampereen kannalta, vaikka ne helposti
herättävätkin yleistä mielenkiintoa. Kiinnostavaa on, miten valtaa käytetään
paikallisesti. Ketkä ovat hämähäkkejä verkoston keskellä, jotka nykivät
muita haluamaansa suuntaan? Toinen kysymys on pidämmekö hyväksyttävänä, että
tällaisia hämähäkkejä pesiytyy demokraattiseen järjestelmäämme.
13/12/2010 1:20 pm, Rieväkylän rappari | Ilmoita asiaton
viesti

Mielenkiintoinen näkökanta Rantaväylän tunneli suunnitelmiin. Olen seurannut
tunnelisuunnitelmia yli 10 vuotta ja koko ajan olen ihmetellyt mikä voima se
on joka vie kyseistä hanketta eteenpäin vaikka sitä vastustetaan ja
useimmiten erittäin perustellusti. Kuulemistilaisuuksia ja muita palavereitä
on ollut varmaankin jo 10 mutta niissä esitetyt mielipiteet ja kirjatut
kannanotot eivät ole vaikuttaneet mitään tunnelin suunnitteluun vaan
suunnittelu etenee järkähtämättömästi samalla kun tunnelin hinta on jo
noussut noin 50%. Aimo Sulinin esittämä näkökanta että vapaamuurarit
vaikuttavat taustalla niin että kaikki muut ideat ammutaan alas vaikka
niillä saataisiin parempi liikenteen sujuvuus ja vielä paljon halvemmalla.
Jopa kokomuksen valtuutettu Riitta Koskinen on nähnyt aiheelliseksi nousta
puolustamaan tunnelia lievästi sanottuna oudoilla perusteluilla?

13/12/2010 4:57 pm, KS | Ilmoita asiaton
viesti

Edellisistä kommenteista selviää, että vapaamuurareita ja heidän
perheenjäseniään on Tampereella mm. apulaispormestareina,
kaupunginvaltuustossa, kaupungin johtokunnissa, ELY-keskuksessa jne.
runsaanlaisesti. Toisaalta kaupungin kanssa yhteistyössä olevien firmojen,
esim. YIT:n ja A-Insinöörit Yhtiöryhmän johdoissa on, tai on ainakin ollut,
mm. tunnelihankkeen aikana myös vapaamuurareita.

Suomessa "muurarien" jäseninä on n. 6800 miestä, pääosin yhteiskunnan
eliittiin lukeutuvia, joista Tampereella kai lähes 600. Määrät ovat
nousemaan päin.

Varsinkin tuo edellisissä kommenteissa näkyvä liittymisvala tekee heidät
kaikista muista poikkeaviksi.

Voisiko joku asioista tietävä kertoa, eikö em. hallintoportaiden
vapaamuurarien (ja heidän perheenjäsentensä) osallistumista päätöstentekoon
todellakaan rajoita millään tavoin kaupungin johtamista koskevat
esteellisyyssäännöt? Vai onko esim. valtuuston päätöksiä tunnelihankkeessa
tehty esteellistenkin (eli jäävien) henkilöiden ollessa mukana? Jos on, niin
ovatko sellaiset päätökset edes laillisia?

Sama kysymys koskee tietysti myös muita päätöksiä, sekä jo tehtyjä että
vastedes tehtäviä.

Esteellisyyssäännöt löytyvät helposti googlettamalla hakusanalla: tampereen
kaupunki esteellisyys.
13/12/2010 7:37 pm, Onko edes laillista ? | Ilmoita asiaton
viesti

Rantaväylää vastustavat salaliittoteorioihin hullaantuneet ihmiset: älkää
tulko Ranta-Tampellan tilaisuuteen! Se ei ole mikään tunnelitilaisuus
ymmärtäkää nyt.
15/12/2010 8:39 am, Jukka | Ilmoita asiaton
viesti

Arvoisa Jukka: Käsittääkseni koko Ranta-Tampella-projekti kaavoituksineen
päivineen perustuu täydellisesti siihen, että ensin tehdään tunneli ja
sitten vasta voidaan rakentaa taloja entisen tien paikalle. Aloitteen
projektille teki näköjään YIT. Siis se firma joka hommasta hyötyy.

Tunnelin aikaansaaminen keinolla millä hyvänsä lienee täten rakentajalle
(YIT:lle?) kaiken A ja O.

Jos näin ollen mm. tunnelia koskevia ratkaisevan tärkeitä päätöksiä onkin
tehty noudattamatta esteellisyyssäädöksiä, ne ovat kaiketi lainvastaisesti
syntyneitä ja sellaisina pätemättömiä ja kumottavissa olevia.

Edellisissä kommenteissa esitetyt vapaamuurarikytkökset taitavat olla ihan
tosiasioita eivätkä mitään teorioita.

Olisi kai sittenkin hyvä viimeistään nyt tuoda esille nuo faktat
vapaamuurarien osuudesta hankkeisiin sekä tarvittaessa vaatia tutkimuksia
siitä, ovatko päätökset mm. tuossa kaiken perustana olevassa tunneliasiassa
laillisesti vaiko laittomasti synnytettyjä.

Ainakin minä haluaisin Suomen olevan oikeusvaltio eikä mikään
korruptioyhteiskunta.

15/12/2010 12:52 pm, Onko edes laillista? | Ilmoita asiaton
viesti

En yhtään ihmettele että olette niin lyhytnäköisiä että sanotte ainoaksi
hyötyjäksi YIT:n... Mielestäni koko Tampereen kaupunki ja tamperelaiset,
niin nykyiset kuin tulevat, ovat se suurin hyötyjä tässä koko hankkeessa.
Tampere kaipaa lisää järkevää tonttimaata keskustan tuntumasta ja ei sitä
tonttimaata sormia pyörittelemällä ilmaannu!

Hyötyjien listaa voidaan jatkaa esim: rakennusfirmoilla ja alihankkijoilla
töissä olevat, huonekalukaupat, muuttofirmat, keskustan yritykset... Uusien
asuntojen rakentaminen on yksinkertaisesti taloudelle erittäin hyvää
bisnestä siitä ei pääse mihinkään. Kasvava ja kehittyvä kaupunki tarvitsee
kaikkea tätä. Harmi vaan kun kateellisia foliohattupäitä piisaa
salaliittoteorioineen joka lähtöön jotka vastustavat kaikkea tätä jo
totutusti.

Tää vapaamuurarijuttu on kaikista hauskin teoria tosin mitä ikinä varmaan
oon kuullut! Seuraavaksi varmaan tulee ne ufot sitten...
15/12/2010 1:37 pm, Jukka | Ilmoita asiaton
viesti

Jukka-hyvä, Tampereen kaupungin ja tamperelaisten hyötyminen nimenomaan
tunnelista on kyseenalaistettu ansiokkaasti esimerkiksi aiemmissa
keskusteluissa tällä palstalla. Hyödyt eivät ole missään suhteessa
kustannuksiin eikä tunneli varsinaisesti edesauta niiden syntymistä kuin
aivan marginaalisesti. YIT sen sijaan kerää valtaisat hyödyt itselleen, kun
kaupunki upottaa satoja miljoonia tunnelin tekemiseen (jonka senkin varmaan
tarjoutuu rakentamaan YIT korvausta vastaan?).

Tässä tilanteessa ei ole foliohattutouhua kysellä vähän sen perään keitä
päätöksenteossa on ollut mukana. Ja hupsista: jos aiemmin esitetyt listat
pitävät ollenkaan paikkaansa, suurin osa päättäjistä on tavalla tai toisella
rappareihin kytköksissä. Puhdasta sattumaako? Jos on, niin sitten ei kai
kenelläkään ole mitään sitä vastaan, että asiat selvitetään pohjia myöten
kunnon virallisessa tutkinnassa ettei tästä jää ilkeitä jälkipuheita.
15/12/2010 10:59 pm, Rieväkylän rappari | Ilmoita asiaton
viesti

Ehkei mikään Vapaamuurareiden yhtenäinen porukka ole se joka junailee
tunnelia eteenpäin mutta kyllä Tampereella jonkin asteinen Mafia on koska
mitään muuta ratkaisua tai sen osaa ei ole viety suunnitelmiin. Tutustukaa
nyt viimeisimpään Ranta-Tampellan kaavoitukseen niin huomaatte että kaavan
suunnittelijoilta on hävinnyt viimeinenkin järjenvalo. Alue on tilkitty niin
täyteen rakennuksia että kaavan vaatima viheralue otetaan täyttämällä järveä
(jos saa) ja siihen tulee Massunlastenpuisto. Siis pohjoispuolelle, ainakin
talvella täysin sopimaton paikka. Toinen asia missä Tampere ilmaisee
lapsivihamielisyytensä on kun jätteiden kesäysasema tulee päiväkodin viereen
hajuineen ja metelineen. Miten meitä tamperelaisia kiusataan näin tyhmillä
virkamiehillä?
21/12/2010 1:35 pm, KS | Ilmoita asiaton
viesti

Mitäpä jos... vapaamuurari tai kaupunginvirkamies tai hänen alaisensa tai
vaikkapa poliisi aiheuttaa toimillaan vahinkoa.
Seuraukset tullaan katsomaan ja käsittelemään julkisesti, kuten julkisuus
laki edellyttää. Heidän täytyy toteen näyttää päätöksensä, laiminlyöntinsä
tai mitä tahansa ovat asiassa tehneet. Suomen valtiossa tätä korruptiota,
vapaamuurari suosimista hyväveli systeemiä ei tarvitse niellä. Jo tämmöiseen
sitominen valalla on lain vastainen,kun kyseessä on hyödyn ja edun
tavoittelu. Loossit on lopetettava demokratian nimissä ja toimittava myös
muiden hyväksi ei oman edun eikä hyväveli edun.. Löytyyhän tähänkin konsti
JULKISUUS ja kansalaisen ääni sekä yhteistyö käyttäytyminen ja sosiaalinen
media kuten tämä. Koskahan Suomessa herätään oikeesti Tampereen kaupungin
korruptiotuneeseen virkamiesten hyvävelitoimintaan. On tätä jo niinkuin
aikaisemmissa keskusteluista on käynyt ilmi tarpeeksi kestetty.
26/12/2010 5:31 pm, haukka | Ilmoita asiaton
viesti

Haukka on oikeassa. Julkisuus on hyvä vastalääke kähmintöihin. Aika paljon
hankkeita valmistellaan silti salassa. Ei ole tunnelin hyötylaskelmiakaan
kaiketi julkistettu avoimen kritiikin pohjaksi. Samoin Aamulehti on ihan
hampaaton oikeasti tärkeiden asioiden julkituojana. Tunnelia, areenaa ja
muuta kyllä hehkutetaan täysin kritiikittä, mutta samalla jos joku hanke on
Aamulehden hampaissa, kuten ratikka, niin sellaisen alustavaa
suunnitteluakin yritetään kampittaa, kuten lehti teki pääkirjoituksessaan
jouluaattona. Millaisia rappari- tai muita hyväveli-kytkyjä on Aamulehden
päätoimittajilla? Vaikkei kyseisiä nimiä ole julki tulleilla listoilla kai
näkynyt, niin aika harvinaisen selkeästi Aamulehti on vaiennut siitä, kuinka
suuri vaikutusvalta vapaamuurareilla vaikuttaisi olevan kaupungin päättäjien
joukossa. Luulisi avoimuuteen ja journalismin etiikan piiriin kuuluvan
selvittää tuollaisiakin seikkoja.
26/12/2010 5:43 pm, Rieväkylän rappari | Ilmoita asiaton
viesti

Sven Olof Jakobsonin kirja kertoo kaiken vapareista. Tilatkaa se niin
tiedätte aiheesta enemmän. Al on GMO myönteinen ja olipa siinä
rapparijuttkin positiivisesti taannoin. Hienoa rohkeutta Tamperelaiselta
Kiitos paljon.

Vieras (nimimerkki)

Mitä puoluetta kannatat?

Äänestä!

(Muut tarkoittavat pienpuolueita,joilla ei ole istuvaa kansanedustajaa).

http://www.gfxpoll.com/viewpoll/7883-mita_puoluett...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Wall Streetin suurimmat pankit - ne, jotka globaalin finssikriisin alunperin aiheuttivat kaksi vuotta sitten- ovat olleet ketteriä vastustaessaan pyrkimyksiä rajoittaa pankkien toimintaa, kirjoittaa Washington Post joulukuun lopulla 2010.

Yhdysvaltain hallitus lupasi tehdä systeemin turvallisemmaksi, mutta taipui finanssiteollisuuden painostuksen alla, toteaa Washington Post. Oikeastaan yhtään pankkien riskinottoa rajoittavaa lakisäädöstä ei ole saatu aikaan.

"Kuuntelemme yhä samojen ihmisten neuvoja, joiden arviointikyvyn pettäminen on keskeistä koko ongelmatilanteelle" sanoo John Reed, 71, Citigroupin entinen toimitusjohtaja. Hänen arvionsa mukaan vain 25% tarvittavista muutoksista on toteutettu. Reed sanoo olevansa hämmästynyt, koska "me käytännöllisesti katsoen romautimme maailman suurimman talouden virheidemme takia."

Kaksi viime vuotta ovat olleet taloudellisesti parhaat mahdolliset sellaisille sijoituspankeille kuin Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co., Citigroup, Goldman Sachs Group Inc. and Morgan Stanley, kertoo taloussivusto Bloomberg. Goldman Sachsilla maksetaan johtoportaalle takautuvasti miljoonabonuksia. Citiigroupin -pankin joka sai enemmän pankkitakauksia kuin kukaan muu- tulos on noussut 14% neljän vuoden aikana.

Wall Streetin lobbariarmeija ja rahalahjoitukset poliitikoille eivät olleet ainoa merkittävä tekijä: pankit hyödynsivät täysin pankkijärjestelmän monimutkaisuutta kontrolloidakseen kerrontaa ja tyrmätäkseen rahareformistien yritykset säännellä pankkien toimintaa.

Byron Dorgan, demokraattisenaattori Pohjois-Dakotasta sanookin "Pankkimaailma on onnistunut vakuuttamaan monet kongressissa siitä, että he tuovat lisäarvoa talouteen uusilla rahoitusinstrumenteilla. Jokainen, joka haluaa tehdä asioille jotain, leimataan radikaali-populistiksi"

Presidentti Obama, joka sai vaalirahoitusta Wall Streetilta $15 miljoonaa, lupasi "hallituksensa käyvän romahduksen aiheuttaneen ahneuden ja juonittelun kulttuurin kimppuun" ja sitten hän valitsi talousneuvonantajikseen romahduksen aiheuttaneita henkilöitä, toteaa Washington Post ironisesti.

"Oli selvää jo helmikuussa 2009, että pankit saavat vapaakyydin" sanoo Simon Johnson, IMF:n entinen pääekonomisti. "Saattoi päätellä jo Timothy Geithnerin palkkaamisesta (valtiovarainministeriksi) että tämä ei tule päättymään hyvin."

Moni pankkiirikin kauhistelee lainsäädännön lepsuja muutoksia, ja sitä kuinka kaikki talouden sääntelyyn todella vaikuttavat esitykset on tyrmätty. Entinen Yhdysvaltain keskuspankki FEDin pää Alan Greenspan, Bank of Englandin johtaja Mervyn King sekä rahastojohtaja David Einhorn ehdottivat, että pankkien kokoa pienennettäisiin todeten ettei todellinen kilpailu olisi pankeille pahitteeksi mutta heitä ei kuunneltu.

John Reed, Citigroupin entinen toimitusjohtaja sanoo, ettei ymmärrä miksi lainsäätäjät panevat niin paljon painoa finanssiteollisuuden argumenteille. "On finanssipuolen omien etujen mukaista suojata sijoittajia sen sijaan että pidettäisiin silmällä yleistä etua. Olen hämmästynyt siitä, että Washingtonissa kuvitellaan sijoittajien olevan niitä, joita tulee suojella. Pankkisysteemi ja siitä riippuvaiset yitykset olisivat oikea kohde suojaamiselle." siteeraa Washington Post Reedia.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/artic...

Kuuden sivun jutusta vapaasti ja lyhennellen käänsin tämän. Sanoman olisi tosin voinut tiivistää lauseeseen "Pankkien petoksille ei aiota tehdä mitään". Petoksista puhutaan artikkelissa virheinä.

uurija (nimimerkki)

Puolan euroskeptinen keskuspankin johtaja kuoli muun valtionjohdon mukana turmapäivänä 10.04.2010.
Mikään tapahtumiin liittyvä ei edelleenkään ole kovin selvää.
Miksi keskuspankinjohtaja oli ylipäätään lähdössä Smolenskiin?
Miksei onnettomuspaikalla näkynyt vainajia ensimmäisten paikalle tulleiden silminnäkijöiden mukaan?
Miksi venäläisten tekemä raportti oli puutteellinen?
Keskuspankin edesmenneen pääjohtajan haastattelu julkaistiin kuoleman jälkeen The Financial Timesissa ja siitä ilmenee, että johtaja vastusti euroon liittymistä ja IMF:n tyrkyttämää lainaa Puolalle, joka oli vuonna 2009 Euroopan menestyksekkäin maa taloudellisesti.

Puola ei ollut vielä liittymässä euroon 2009 ja maan talouden hyvä kunto oli kiistaton todiste euroalueen maiden alamäestä verrattuna niihin, jotka ovat pysytelleet siitä erossa.

Onnettomuusturman jälkeen Puola avasi ovet IMF:lle, eurolle, velkaantumiselle, ja pahamaineisen investointipankin Goldman Sachsin mies nimitettiin maan pankkien johtajistoon.

http://birdflu666.wordpress.com/2010/12/29/polish-...

Vieras (nimimerkki)

Todennäköisesti nuo kaikki, jotka virallisen tarinan mukaan kuolivat tuossa smolenskin lento-onnettomuudessa, niin suuri osa heistä, ellei kaikki, likvidoitiin jo Puolassa kv. eliitin toimesta.

Sitten tuon Puolan presidentin kone lennätettiin smolenskiin niin, ettei sen lentäjillä ollut tietoa todellisista tapahtumista ja nykyteknologialla oli lapsellisen helppoa rymäyttää tuo kone alas halutulla hetkellä, eli smolenskiin laskeutumisen hetkellä.

Missään valtiossa ei turvamääräykset sallisi noin montaa vaikutusvaltaista valtionjohtoa istumaan samaan lentokoneeseen, ei myöskään Puolassa.

Vieras (nimimerkki)

Mitä, ollaanko jotain yrttejä kieltämässä, tietääkö joku tästä asiasta, miten koskee suomea?

http://www.davidicke.com/headlines/42689-europe-to...

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and...

Vieras (nimimerkki)

Joo EU:ssa tulee voimaan 1.4.2011 joku laki joka muistaakseni koskee ainakin yrttiperäisten ravintolisien myynnin ja ehkä muutakin. Ja aloite lähtenyt USA:sta, joku muistaa paremmin varmaan tästä nyt en ehdi kaivella.

Ja olisi muidenkin syytä herätä huomaamaan missä mennään, sillä olen kyllästynyt tuomaan tietoa suoraan tarjottomille, joita hyvin harva edes viitsii vilkaista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Codex Alimentarius osa II

Codex Alimentarius on kokoelma kansainvälisiä elintarvikealan standardeja, ohjeita ja muita vastaavia suosituksia. Codex Alimentarius komissio (CAC) on perustettu 1963 FAO:n ja WHO:n toimesta. Virallisen tiedotuksen mukaan toiminnan keskeisenä tavoitteena on kuluttajan terveyden suojelu sekä oikeudenmukaiset käytännöt kansainvälisessä elintarvikekaupassa.

Codex-standardit ja muut tekstit perustuvat lähtökohtaisesti tieteelliseen arviointiin. Muita oikeutettuja tekijöitä voidaan ottaa päätöksenteossa tarvittaessa huomioon. Varovaisuusperiaatetta voidaan soveltaa osana riskinhallintaa. CAC hyväksyy uusien töiden aloittamisen, valmisteltavat tekstit käsittelyn eri vaiheissa sekä valmiit standardit ja muut tekstit. Codex-tekstit valmistellaan CAC:ta avustavissa komiteoissa ja työryhmissä, kertoo Maa- ja metsätalousministeriö.

Codexissa on yli 180 jäsentä. Suomi on ollut Codexin jäsen 1960-luvulta lähtien. Euroopan yhteisö on ollut Codexin varsinainen jäsen loppuvuodesta 2003 lähtien. Neuvoston päätöksessä 2003/822/EY on vahvistettu komission ja jäsenvaltioiden väliset menettelytavat valmistauduttaessa Codex-kokouksiin, päätettäessä toimivallan jaosta sekä valmisteltaessa vastauksia kiertokirjeisiin.

Codex-standardien merkitys kansainvälisessä elintarvikekaupassa on korostunut, koska niitä käytetään vapaakauppaa koskevan WTO-sopimuksen ja erityisesti SPS-sopimuksen puitteissa referenssistandardeina kauppariitoja ratkottaessa. Codex-standardit pyrkivät siis säätelemään elintarvikkeiden turvallisuutta ja niiden myyntiä.

Yhdysvallat standardoi ruokalainsäädäntöään

Taannoin IsoMagneetti kertoi Yhdysvaltain uudesta elintarviketurvallisuuslaista S.510:sta, joka aiheutti runsaasti riitaa niin tuottajien, kuluttajien kuin lainsäätäjienkin keskuudessa.

Terveyteen keskittynyt Natural News-sivusto valottaa S.510-lakia lisää: "Vieraiden hallitusten kapasiteetin rakentaminen ruokaturvallisuutta silmällä pitäen", sec. 305 antaa Yhdysvaltain lääke- ja elintarviketurvallisuudesta vastaavalle virastolle (FDA) oikeuden perustaa toimistoja vieraisiin maihin.
Sivulta 217 eteenpäin määritellään FDA:n oikeuksia ja velvollisuuksia perustaa ja laajentaa kahden vuoden kuluessa vieraisiin maihin perustettuja toimistoja edistämään teknistä, tieteellistä ja säänneltyä ruokaturvallisuutta vieraiden valtioiden alueella, sekä valvomaan Yhdysvaltoihin vietyä ruokaa.

S.510-lakiesityksessä mainitaan myös, että FDA:n apuna toimii DHS, Department of Homeland Security joka valvoo kotimaan turvallisuutta sekä Yhdysvaltain valtiovarainministeriö. Suunnitelman mukaan elintarvikkeiden kulkua on tarkoitus seurata mm. "varmistamalla elintarvikkeiden kulun seuranta elektronisen tietokannan muodostamisella ja tietojen jakamisella." jotta kukaan ei esimerkiksi voi myydä raakoja, käsittelemättömiä, säteilyttämättömiä manteleita Yhdysvaltoihin, sillä käsittelemättömien mantelien myynti ja välittäminen on laitonta Yhdysvalloissa, niin hullulta kuin se kuulostaakin.

S.510-lain ilmoitettu tarkoitus on harmonisoida Yhdysvaltain lainsäädäntöä Codex Alimentariuksessa esitettyihin vaatimuksiin.

Codexin myötä saamme varmaan pian lukea otsikoista "Etnisesti neutraali nainen yritti salakuljettaa vahvoja D-vitamiinikapseleita Eurooppaan" sillä Codex puuttuu myös vitamiinivalmisteiden pitoisuuksiin suositellen riittämättömiä, hyvin alhaisia määriä sallituiksi. Saksa ja Englanti ovat jo aloittaneet vitamiini- ja luontaistuotevalvonnan tiukentamisen.

Uuselintarvikkeet

Uuselintarvikkeet ovat elintarvikekäyttöön tulevia uutuuksia EU:ssa.
Uuselintarvikkeita ovat uusista mikro-organismeista, sienistä, levistä, kasveista tai eläimistä peräisin olevia tuotteita, joista ei ole käyttökokemusta EU:ssa tai tuotteet, joiden perusmolekyylirakennetta on tarkoituksellisesti muunnettu.

Myös elintarvikkeet, joihin on sovellettu uutta tuotantomenetelmää, kuuluvat ennakkoarvioinnin piiriin, mikäli menetelmä aiheuttaa tuotteen koostumuksessa tai rakenteessa sellaisia merkittäviä muutoksia jotka vaikuttavat ravintoarvoon, ei-toivottujen aineiden pitoisuuksiin tai käyttäytymiseen aineenvaihdunnassamme, tietää Maa- ja metsätalousministeriö.

Siperiassa ja Suomessa satoja vuosia elintarvikkeena käytetyn pakurikäävän myynti on Suomessa kielletty lokakuusta asti. Pakurikääpä (Inonotus obliquus) on varsin yleinen lehtipuiden lahottaja koko maassa. Musta, hiilimäinen pakuri ei ole itse kääpä, vaan sienen aiheuttama kasvannainen. Pakurikääpää esiintyy yleisimmin hies- ja rauduskoivuissa, ja siitä on valmistettu tikkateeksi kutsuttua juomaa. Evira on kieltänyt pakurikäävän myynnin, koska se ei esiinny kauppasieniluettelossa ja on ns. uuselintarvike.

Vuonna 2007 antoi komissio ehdotuksen (KOM(2007) 872 lopullinen) uudesta uuselintarvikeasetuksesta. Uudistuksessa on huomioitu myös uudet nousevat tuotanto- ja valmistusmenetelmät kuten nanotekniikka ja eläinten kloonaus.

Nanotekniikkaa tiettävästi käytetään jo elintarvikkeisiin lisättävien ainesosien valmistuksessa. EU:n lainsäädäntö ei erottele toisistaan alkuperäistä ja siitä nanoteknologialla muokattua ainesta.

Salaliittoteoriat

Moni uskoo Codexin olevan eliitin määrätietoinen juoni, globaali yritys näännyttää ihmiset kunnollisen ruoan ja vitamiinien puutteeseen. Ainakin se on yritys puuttua yksilön itsemääräämisoikeuteen sen suhteen mitä hän syö ja mistä hän sen hankkii. Pääasialliset hyötyjät Codex-säännöstön voimaan saattamisesta ovat lääke- ja agribisnesjätit, ei suinkaan kuluttajat tai pk-yrittäjät.

Salaliittoteoreetikoiden epäilyt osoittautuivat aiheellisiksi geenimuunneltujen elintarvikkeiden tuotannon suhteen. WikilLeaksin julkaisemista sähkeistä paljastuu, että Yhdysvallat oli valmis turvautumaan sabotaasiin, kiristykseen ja uhkailuun Euroopan alueella edistääkseen amerikkalaisten agribisnes- ja kemikaalijättien kuten Monsanton pyrintöjä pakottaa Euroopan maat hyväksymään gm-kasvit.

Sabotaasi- ja painostusyrityksen taustalla oli Yhdysvaltain suurlähettiläs Ranskassa, Craig Robert Stapleton.

Kyseessä oli siis aivan aito salaliitto edun saamiseksi.

Yhdysvallat on maailman gm-laboratorio ja siellä myös viljellään runsaasti geenimuunneltua maissia, soijaa, puuvillaa, canolaa ja rypsiä. Vesistöt ovat saastuneet laajalta alalta gm-viljelyn sivutuotteena.

lähteet:
http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp
http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/BILLS-111hr2751eas/pd... http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/elintarvikkeet/... http://www.mmm.fi/attachments/elintarvikkeet/5sl8h...
http://www.naturalnews.com/030863_food_safety_bill...
http://www.naturalnews.com/030863_food_safety_bill...

Vieras (nimimerkki)

Muuttuuko suuri osa EU:n juonesta ymmärrettäväksi kun käännetään niiden tarkoitus päinvastaiseksi? Vapaa liikkuvuus = tarkoitus estää vapaa liikkuvuus kuten DDR:ssä? Ajatelkaa omilla aivoillanne, biopassit ja tiedot lentokentiltä henkilökohtaisiin ostoksiin saakka menee USA:lle.

EU:ta on markkinoitu rauhaa lisäävänä mutta nyt uhkaillaan sodilla. Olemme myös rahoittaneet oman diktatuurimme. Valvonnalla vähennämme omia oikeuksiamme.

Freedom = Slavery
Peace = War
Ignorance = Strenght

http://www.orwelltoday.com/freedom.shtml

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Laitanpa tämän parin päivän takaisen kannanottoni tännekin:

Monessa lehdessä on näkynyt vaaleja ennakoiden Taloustutkimus Oy:n tekemiä galluppeja, joissa Kokoomuksen kannatus on nousussa tai Kataista halutaan pääministeriksi.

Sitä ei kuitenkaan asiaa käsittelevissä artikkeleissa mainita, että lehdet jotka ko. tuloksia julkaisevat kuuluvat tiettyyn mediaryppääseen, ja että Taloustutkimus Oy:n omistaa kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti jolla on osuuksia myös noista mediaryppäistä.

Maininta omistussuhteista kuuluisi hyvään journalistiseen tapaan, ja auttaisi lukijaa asettamaan gallup-tuloksen oikeaan mittakaavaan.

Riikka Söyring
Itsenäisyyspuolueen ehdokas Etelä-Savossa

http://www.uranus.fi/hyotya_ja_huvia/uratarinat/op...

Vieras (nimimerkki)

Tässä teille teksti joka tyhjentää mielenne ja äänestätte persuja!
Persujen vaalivoiton jälkeen aloitetaan nykyisen pahoinvointivaltion alasajo ja aloitetaan rakennustyö perisuomalaisen hyvinvointivaltion luomiseksi.

Suomisyöjät pihalle. Persuille tulossa huhtikuussa 2011 Jättipotti! Äänestä Persuja niin pääset Vihreistä ja Demareista eroon.

Ainoa rehellinen kepun kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi , jätti uppoavan kepu-veneen ja liittyi Persuihin, tässä totuus rahasta 3/3, talousdemokraattien haastattelu M-15:sta http://www.youtube.com/watch?v=fQCTShz4O4o

Suomalaisilla ei edelleenkään ole mitään käsitystä siitä, mitä tulee tapahtumaan näiden seuraavien vaalien jälkeen, vuoden 2015 vaaleissa.

Kuinka monen kuvittelette ymmärtävän, mitä tarkoittavat sellaiset muutokset kuin 3% maanlaajuinen äänikynnys, tai se, ettei 2015 vaaleissa enää voida muodostaa vaaliliittoja?

Ensi vuoden vaalit tulevat olemaan suomalaisten viimeinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan omiin asioihinsa. Jolleivät he nyt tajua missä mennään, voitaneen sanoa, että kaikki on menetetty.

Äänestäkää hyvät ihmiset joukolla "vielä" toistaiseksi turvallisen maanne ja kansanne puolesta seuraavissa kevään vaaleissa yhteiskuntamme tuhoajia vastaan, eli Perussuomalaisia.

Nyt jo 8 vuotta Suomenmaata alamäkeen tuupanneet ovat sen saaneet. Velkakello.fi käy! Mistä rahaa hallituksen monikuttuuriutopismin ja muiden hulluuksien toteuttamiseen?

Prisma/ S-ryhmä tarjoaa opiskelijoille työharjoittelua 20 pv x 8 h = 160 h, opiskelijalle maksetaan tästä kuukauden orjuudesta yht. 80e ruokarahaa ! Suomeen ajetaan Kiinan palkkatasoa, kiitos Globalisaatiolle & kokoomus johtoisen hallituksen Milton-Friedman Uus-liberalismille !

Yksi tapa puolittaa ”arkadianmäen valehtelijainklubin etujärjestöjen” epäselvyydet olisi se, että vain sata kansanedustajaa valittaisiin eikä meidän demokratia siitä kärsisi yhtään, eduskunnan painoarvo vain lisääntyisi, kun laatu korvaisi määrän.

Palkankin voisi tuplata, niin Siilinjärveltä kuutosen matikalla valtionvarainministeriksi-tapauksetkin loppuisivat, kun oikeita kykyjä ja osaajia ilmaantuisi ehdokkaaksi – nythän kukaan täysjärkinen pelimies ei tuolle areenalle eksy.

Demokraattisessa yhteiskunnassa pitäisi poliitikon hyökätä kenen hyvänsä kimppuun puolustaakseen äänestäjänsä etua, tästähän niille mulkeroille maksetaan.

Suomi on byrokraattien taivas, jossa virkamiehet jylläävät demokratian kustannuksella.

Milloin sokeat kansalaiset heräävät vaihtamaan poliittiset vallanpitäjät?

Äänestämällä kokoomusta, kepua ,vihreitä tai rKp:tä, kannatat

- Aselakia ja aseiden poiskeräystä, millä sitten metsästetään hirviä ja karhuja
- Nykyisenkaltaista Autoverotusta, autokatsastus kiskontaa – 34% voittoa
- Eläke-iän nostoa 75vuoteen tai eläkkeiden 20-30% leikkauksia
- Hyvä-veli verkoston ex-poliittikkojen suojatyöpaikkojen vaalimista ja ylläpitoa
- Jakoa luokkayhteiskuntaan 1% Elitti – 9% Kapitalistit – 90% työläiset & orjat
- Kansalaisten jatkuvaa halveksuntaa ja eriarvoistamista
- Kansanedustajien eläkkeelle pääsyä jopa 38-v./ vs. Muille työ-urien jatko 75v.
- “Kehittyvien maakuntien siltarumpupolitiikkaa & maatalousmafiaperhettä”
- Kiintiöhurreja, Pakkoruotsia - ”kääpiökieltä” jota ei valtaväestö koskaan tarvi
- Loisimista, siivelläeloa ja ”vaihtoehtoisia elämäntapoja” toisten piikkiin
- Maahanmuuton & pakolaisuuden ongelmien siirtämistä ”huomiseen”
- ”Paskalakia” , makeisveroa, lakia näpistyksestä ja muita T Braxin & Co. vihreitä virheitä
- Pienyrittäjien nihilointia säännöillä, määräyksillä, luvilla, verotuksella
- Raiskaajien, rötösherrojen ja rikollisten paapomista. Pää-airueena T. Brax
- ”Rekalla-oluet-Eestiin-ja-vetokärryillä-takaisin-viiden-erissä” - veropolitiikkaa
- Soputtamisrahaa mamuille, kun omat kansalaiset kituuttaa leipäjonossa
- Suomen itsenäisyyden ja suomalaisuuden tuhoamista v. 2015 mennessä
- Syomävelan ottoa ja lastenlastemme orjuuttamista, 50 MRD lisää 2011-2015
- TV-lupaa ja sen tarkastajia
- Valtion omaisuuden myymistä pilkkahintaan ulkomaille (Kemira, pohjavedet)
- ”Veroja vaan lisää, ei ratkaista mitään ongelmia, ei leikata” – politiikkaa
- Velanotolla pyöritettävää rikollista turvapaikka-surffaus-show-karusellia
- viherveroja, elohopealamppuja, nuuskakieltoa ja maailman tiukimpia 2012 rakennusasetuksia
- 1 000 000 000 kehitysapuun/ vs. Omassakin maassa riittää epäkohtia
-
Persut on oikea vaihtoehto. Itsenäisen ja vapaan Suomen kannalta paras on Sveitsin kaltainen suora demokratia. Muutos 2011 tärkein teema on EU-vastainen suora demokratia. Sveitsin rikkauden ja hyvinvoinnin lähde on juuri suora demokratia, eikä mikään sijainti tai rahat pankissa.
Suoralla demokratialla kansan on helppo torpata paskoja lakeja ja byrokratiaa.
Oikeusministeri Braxin (vihr) mielestä paras keino estää aseistautuneiden rikollisten toiminta on kieltää aseet lainkuuliaisilta kansalaisilta.

Muista vastustaa EU:ta, NATO:a, NWO:ta ja Globalisaatiota – kaikilla keinoilla.

NATO-vouhottajille: Roistovaltio USA tarvitsee ainoastaan sokeita hölmöjä maksajia “satavuotiselle sodalleen” ja amerikan mahtava aseteollisuuskompleksi uusia lahjottavia ja vedätettäviä poliitikkoja & heidän maidensa veronmaksajia kustantamaan yhä tehokkaammat ja kalliimmat NATO-yhteensopivat tappovälineet.

Terrorismi ja Al-Qaida on CIA:n luoma illuusio millä ihmisiltä otetaan kansalaisoikeudet ja vapaudet pois ja pidetään sotateollisuuden rattaat pyörimässä .

USA-maailmanpoliisilla on 700 sotilastukikohtaa 140 eri maassa, sotimisbudjetti 684 mrd USD, eli samanverran kuin 16 seuraavaksi suurimmalla valtiolla yhteenlaskettuna. Kuitenkin 40 M ihmistä elää ruokakuponkien varassa.

Suomi on nykyisin ”soilasliitto” EU:n jäsen, jonka peruskirjan mukaan hyökkäys EU:n jäsenmaata vastaan on hyökkäys sen kaikkia jäsenmaita vastaan. Muistutuksena vielä, Suomi on parhaillaankin mukana jo kahdessa eri sodassa, mitäköhän oikein saamme vastineeksi?
NATO-jäsenyys pakottaisi Suomen joka tapauksessa kaksin- tai kolminkertaistamaan puolustusbudjetin, mutta rahat menisivät NATO-maiden yhteisiin toimintoihin ja kansainväliseen kriisinhallintaan Suomen puolustuskyvyn parantamisen sijasta.

Googlaa operaatio northwoods, sama klikki pyörittää edelleen Natoa, CIA:ta, FEDiä & koko USA:ta – ja Suomenko pitäisi muka liittyä heihin?

Jostakin syystä talouselämän lehdet ovat lähes vaienneet paljon huono-onnisemmasta GrowHow-kaupasta, jossa jopa 30 miljardin omaisuus myytiin 207 miljoonalla. Googlaa: Pseudonyymi blogspot com/2008/09/growhow-liian-suuri-erehdys

Karjala, Salla, Petsamo ja Suomenlahden saaret-takaisin - keskustelu, on valtiojohdon toimesta vaiennettu, miksi?

Postaa tämä viesti 10:lle ystävällesi, mikäli olet sitä mieltä että Suomen nykyjohto on maanpettureita, tai lähetä linkki kaikille kavereillesi ja pyydä lähettämään edelleen.
Potentiaalisille nukkuville voi tehdä tarjouksen lähteä äänestämään samalla kyydillä jos se on vaan siitä saamattomuudesta kiinni.

Äänestäkää persuja jos haluatte muutosta!

Vieras (nimimerkki)

Mitä muutosta muka persut tekisivät onhan se jo nähty Soinista, että valta on tärkein.

Niin ja sitten taitaa joka ainoa persujen ehkokaskin samaistunut eliittiin, joka näillä sivuilla kirjoittelee, koska pitää olla kirjautunut päästäkseen kommentoimaan.

Mitä tuo tommonen on ei anna uskottavaa kuvaa ehdokkaista.

Minä en ainakaan äänestä persuja.

repe (nimimerkki)

"Terrorismi ja Al-Qaida on CIA:n luoma illuusio millä ihmisiltä otetaan kansalaisoikeudet ja vapaudet pois ja pidetään sotateollisuuden rattaat pyörimässä "

Usarin kommenteista päätellen uutisissa sekä täällä ei monikaan persu tätä asiaa ymmärrä eikä paljon muutakaan. Israelin puolta pidetään myös kovasti, mikä herättää vastenmielisyyttä puoluetta kohtaan.

Toimituksen poiminnat