KissanKulmasta

Kaksi osavaltiota haastaa Bank of American petoksista

Bank of America syytteeseen petoksista Boa nielee ihmisen kokonaisena, näemmä niin tekee kaimansa BoA:kin. BoA tosin lähettää vielä laskun omaisille.
 
Kahden osavaltion, Arizonan ja Nevadan, syyttäjäviranomaiset ovat nostaneet erilliset syytteet BoA:a, Bank of Americaa vastaan. BoA:a syytetään osallistumisesta laajaan petosvyyhtiin sekä asiakkaiden tahallisesta harhaanjohtamisesta, kertoo New York Times.
 
Molempien osavaltioiden syyttäjien mukaan BoA oli mm. valehdellut asiakkailleen sanoen, että näiden asuntoja ei laiteta ulosmittaukseen sillä välin kun lainaehdot olivat uudelleenjärjestelyssä - vain laittaakseen asunnot ulosottoon saman tien. Pankki oli myös valehdellut, että asiakkaiden tulee hakea hakea varattomuuspäätöstä ennenkuin lainaehtoja voidaan järjestellä. BoA:n on todettu keksineen tekosyitä kieltäytyäkseen lainojen uudelleenjärjestelystä.
“BoA.n röyhkeä valehtelu ja ihmisten hädän hyväksikäyttäminen on sanoinkuvaamatonta" Nevadan korkein syyttäjäviranomainen Catherine Cortez Masto toteaa antamassaan lausunnossa.
 
Jokaisessa osavaltiossa tutkitaan nyt pankkien toimintaa. Syynin alla on mm. oliko pankkien paperityö huolimatonta tahallisesti vai vahingossa ja mikä osuus oli nk. robo-sign-työntekijöillä. Robo-sign tarkoittaa työntekijää, joka allekirjoitti päivässä satoja dokumentteja vannoakseen ne oikeiksi, oikeuskelpoisiksi dokumenteiksi.
 
Tom Miller, Iowan pääsyyttäjä, joka johtaa kaikki Yhdysvaltain osavaltiot käsittävää tutkimusta pankkien kiinteistölaina-petoksista, sanoo etteivät Arizonan ja Nevadan erilliset syytteet vaikuta tutkimukseen.
BoA:n puhemies Dan Frahm sanoo pankin olevan pettynyt siitä että syytteet nostettiin, koska pankki on pyrkinyt avustamaan viranomaisia kaikki osavaltiot käsittävän petosvyyhdin tutkimuksissa.
 
Asiakkaiden mukaan pankit hukkasivat toistuvasti heidän dokumenttejaan, eivät vastanneet yhteydenottopyyntöihin sekä laittoivat kiinteistön ulosottoon vaikka asunnonomistaja uskoi neuvottelujen lainaehdoista olevan yhä kesken.
 
BoA:n entisen työntekijän mukaan "usein, kun velallisen statusta tarkastettiin, havaitsin että anomus lainaehtojen uudelleenjärjestelyistä oli vanhentunut tai kokonaan käsittelemättä. Siitä huolimatta meitä ohjeistettiin sanomaan asiakkaalle että anomus oli aktiivinen ja kunnossa." Syyttäjänvirastojen löydökset vahvistavat työntekijän kertomaa.
 
Terry Goddard, Arizonan syyttäjä sanoo, että pankki lupasi vuonna 2008 osallistua Countrywiden kautta lainaehtojen helpottamiseen, ja rikkoi lupauksensa jo vuonna 2009.     Tämä asuntolainoituksesta lähtenyt kriisi on yksi syy siihen miksi Obama elvytteli taloutta kahdella biljoonalla dollarilla. Obama elvytti taloutta lainaamalla rahat pankeista -korkoa vastaan luonnollisesti- ja antoi rahat takaisin pankeille elvytyksenä. Tätä kutsutaan pankkien pääomittamiseksi.   Suomessa taas valtiovarainministeri Jyrki "markkinatalouden selättäjä-Jykä" Katainen (arvopuolue Kokoomus) intoili myös ei-niin-kovin-kauan sitten pankkien pääomittamisesta.     Ajatus (on kyllä outoa puhua ajatuksista sen miehen touhuja seurailtuaan) Kataisella ilmeisesti oli että pankit pääomituksen jälkeen voisivat myöntää enemmän lainoja.Kellekään ei varmaan tule paljastuksena että pankkien pääomittamiseen käytetyt rahat lainattiin pankeista korkoa vastaan. Tätä lainaa kutsutaan Suomen valtionvelaksi. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------      Näille pankeille Suomi on velkaa http://www.treasuryfinland.fi/public/?contentid=17053&nodeid=19318       Nämä pankit ovat kytköksissä toisiinsa http://www.marketoracle.co.uk/Article24572.html
 
BoA-lähteet: NY Times
http://www.nytimes.com/2010/12/18/business/18mortgage.html?_r=2&hphttp://topics.nytimes.com/top/news/business/companies/bank_of_america_corporation/index.html?inline=nyt-org
 ja syyttäjänvirastojen lehdistötiedotteet
http://ag.state.nv.us/newsroom/press/2010/Bank%20of%20America%20Suit.pdf
http://www.azag.gov/press_releases/dec/2010/Press%20Release%20-%20Bank%20of%20America.html 
Nämä ovat maailman velkaantuneimmat pankit http://www.taloussanomat.fi/porssi/2009/02/04/kestaako-eurooppa-pankkikriisin/20093036/170 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------KissanKulmassa on käynyt onnettomuus, ja siksi olen ollut "tauolla". Nuorimmaiseni, hra Luonteva, 3 v. kulkee mielellään alasti kesät talvet. Taannoin hän peruutti pylly edellä uuninluukkuun sillä seurauksella että toiseen pakaraan tuli palovamma.Yöt ja päivät menivät sitten silitellessä lasta puolitranssiin ja hautoessa hran kinkkua steriilein sitein ja suolavesihautein. Kuumettakin nousi.
Jossain välissä piti ehtiä muita töitä ynnä seurustellla hra 5 v:n kanssa.Nyt on kuitenkin toipuminen alkanut, joten ehdin pistäytyä täällä KissanKulmassakin.Ja ei, sillä pojalla ei pysy vaatteet päällä. Kerran syksyllä kirjastossa ihmettelin, mikä kirjaston tätejä niin hymyilyttää. Syy selvisi kun käännyin: hra Luonteva ilmestyi alasti hyllyjen välistä. Vaatteet oli kuorittu yltä ja sullottu hyllyyn. Tuumailin - Vielähän tuo menee kun on kolmevuotias mutta sitten ollaan ongelmissa jos käyttäytyy viisitoistiaanakin noin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja tällä kurin, MERSin avulla pankit hoitivat osan konnuuksistaan
http://www.mersinc.org/

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus taas Riikalta

Historian havinaa Talvipäivän seisauksesta ja Joulusta

There Goes the Sun

By RICHARD COHEN
Published: December 19, 2010

http://www.nytimes.com/2010/12/20/opinion/20cohen....

Hyvää Talvipäivän seisausta ja Joulua Riikalle sekä kaikille muillekin.

intrigööri (nimimerkki)

Niin se maailma muuttuu. Ennen gangsterit ryöstivät pankkeja ja kansalaiset salaa hurrasivat. Valtio yritti ottaa konnat kiinni.
Nykyisin konnat istuvat pankeissa ryöstämässä valtioita ja niiden kansalaisia. Valtiot yrittävät ottaa kiinni enää vain veronmaksukykyisiä kansalaisia.
Valtioiden suurin huoli on se, että pankkigangsterit voivat rauhassa jatkaa ryöväämistä. Kuka tätä enää ymmärtää? No, ei se ole tarkoituskaan, että tavikset ymmärtäisivät. Mutta kiitos taas Riikalle tästä!

repe (nimimerkki)

Valtioiden huoli tuntuu teeskennellyltä ja valtiot pankkienkäskyläisiltä tai palkkarengeiltä ts valtionpäät. Kansa on huolissaan ja ihmeissään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras ja intrigööri,

Fantastista! vai Fanaattista! :D

-----------
ihan kuriositeettina tämmöinen tieto:
"If you want to know the core beliefs of those who gathered in Cancun, Mexico, for yet another Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) conference, you need look no further than the way one of its days began with a prayer to Ixchel, a Mayan Moon goddess.

The global warmists are essentially pagans for whom the worship of Gaia, an Earth goddess of Greek origin, symbolizes their rejection of the Judeo-Christian values embraced by Western civilization.

It is, by now, a cliché to call environmentalism a religion, but that does not reduce the truth of this observation. For people of faith, however, it did not go unnoticed that the previous conference in Copenhagen closed amidst a huge blizzard that hit that city, nor that
President Obama and the American contingent attending the conference had to depart early in order to avoid being unable to return to Washington, D.C. due to a blizzard that closed that city."

http://www.iceagenow.com/Did_the_Global_Warming_Ho...

Vieras (nimimerkki)

Lordi Monckton Alex Jonesin haastattelussa liityen Cancunin kokoukseen:

osa 1:

http://www.youtube.com/watch?v=tAWEPJJLu8U

osa 2:

http://www.youtube.com/watch?v=BwByHD7Pv1k&feature...

Visitor (nimimerkki)

Tuo ilmeisesti oli tulossa Wikileksissa ;-)

"Jättipankki liittyi WikiLeaks-saartoon – itse paljastuskohde

Yhdysvaltojen suurimpiin pankkeihin kuuluva Bank of America on ilmoittanut, ettei se enää välitä minkäänlaisia maksuja WikiLeaksille. Samalla voimistuivat spekulaatiot siitä, että pankki on todellisuudessa WikiLeaksin seuraava kohde(...)

Tapaus on voimistanut epäilyjä siitä, että Bank of America on WikiLeaksin seuraavan jättipaljastuksen kohde. Palvelun perustaja Julian Assange kertoi Forbes-lehden haastattelussa viime kuun lopulla, että palvelu aikoo julkaista tulenarkaa materiaalia Yhdysvaltalaisesta pankista (WikiLeaks: seuraavaksi hurja paljastus pankista). Hän arvioi, että paljastukset johtavat skandaaliin ja viranomaisten tutkimuksiin..."

http://www.tietokone.fi/uutiset/jattipankki_liitty...

uurija (nimimerkki)

Onko hiukan näytösoikeudenkäynnin tuntua tuossa BOA-paljastuksessa?

Näytösoikeudenkäynnit, näytösluontoiset ajojahdit, maineen tahraamiset ja yksittäiset huomattavien henkilöiden tuomitsemiset (Madoff vankilaan), ovat yksi fasistisen yhteiskunnan tuntomerkeistä.

Yksittäisistä tuomioista ja paljastuksista pidetään suurta meteliä, koska epäoikeudenmukaista systeemiä ei aiota muuttaa.

Halutaan antaa kuva, että epäkohdille ja rikollisille oltaisiin tekemässä jotain.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

uurija,

näemmä ajatuksemme kulkevat samaan suuntaan :D

Toisaalta näytösoikeudenkäynnin tarve vihjaa, että USAssa kansan ketutuskäyrä on noussut sille asteelle, että moinen tarvitaan.

Toiveikkaana ajattelen, että näytösoikeudenkäynti saattaa vahongossa johtaa ihan oikeisiin tuloksiin joita ei ollut suunniteltu.
Ja kyllä siellä -niin kuin täälläkin- täytyy virkamiesten joukossa olla ihan oikeasti rehellisiä selkärankaisia, ihan noin niin kuin tilastollisstikin on epätodennäköistä että kaikki olisivat umpikieroja ja moraalittomia.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Suomessa on vain näitä "Kättä päälle" pankkeja, vaikka ne piti jo edellisen laman aikana haudattaman.
Entiset asuntovelalliset halutaan velkaannuttaa uudelleen, tarjoamalla heille kulutusluottoja velatonta asuntoa vastaan. Sen jälkeen isovanhempien asunto olisikin pankin hinnoiteltavissa "kulloiseenkin markkinahintaan", jolloin asunnosta ei jäisi mitään perillisille, vaan pankki hotkaisisi sen yhtenä suupalana.
Tätä kulutusvelkaunelmahöttöä pankit tarjoavat nyt asuntosäästäjien sukupolvelle, joka on vuosikymmenten sitkeän säästämisen jälkeen päässyt vapaaksi pankin liekanarusta.

Varmaan on BOA:n p***eestä kotoisin tämäkin ryöstömalli.

Espoo Calls (nimimerkki)

Näitä pankkiireja vastaan pitäisi järjestestää systemaattinen hyökkäys = valtion tulisi lopettaa rahan lainaaminen yksityisiltä keskuspankkiireilta, ja alkaa painamaan omaa rahaansa.

Nämä juutalaispankkiirit ovat länsimaisen yhteiskunnan syöpä. Koko juutalainen rahajärjestelmä perustuu korkoon, joka maksetaan tyhjästä. Valtio voisi itse printata oman rahansa, ja pitää korkotuoton itsellään ja laskea kansalaisten veroja HUOMATTAVASTI.

Eli valtiomme maksaa hirveän koron toimentpiteestä, joka ei maksa printtaajilleen mitään, mutta orjuuttaa kansan koronkiskontoon perustuvaan nöyryytykseen.

Saksan talouskasvu 1930 -luvulla perustui juuri tähän,eli Hitler poisti pankkiirit kansan ja valtion välistä.
Samoin JFK poist pankkiirit FED:stä, ja laski kansalaisten veroja -50% !

SIinä mallia Suomelle !

Espoo Calls (nimimerkki)

Persujen pitäisi muuten ottaa tämä agendaansa, Uusipaavalniemi taitaa olla ainoa kuka oikeasti tajuaa missä mennään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minä luulen, että Wikileaksin tapauksessa voi kyseessä olla a) aito paljastus tai b) muut pankit pyrkivät tätä kautta sulattamaan BoA:n itseensä. Jopa vaihtoehto c) molemmat, sekä a ja b pitävät paikkansa on mahdollinen.

Näes kun siellä Amerikan maalla myös JP Morgan Chase ja Citigroup ovat nekin tutkinnan alla. Jäivät kiinni ns. kädet toisen taskussa vaikka mistä, arvometallimarkkinoiden manipuloinnista ja näistä asuntoluototuskähmäilyistä.

Ja meillä on iloisesti EKP pullollaan US Treasury bondeja, joiden arvo on lähinnä miinusmerkkinen, kiitos pankkien. Juhuu.

Visitor (nimimerkki)

Semmoista se on, kun EU on nalkissa ja alisteinen USA:lle...ollaan sidoksissa aivan kaikessa USA:n kanssa. Kiina muuten lupasi (aamun uutinen) auttaa velkaantuvia EU-maita rahalla, tuskin hyvän hyvyyttän ;-)

Vieras (nimimerkki)

Wikileaksiin kannattaa suhtautua varauksella. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Kysykää itseltänne: Miksi media kohuaa tolkuttomissa määrin "paljastuksista", jotka oikeasti eivät edes ole paljastuksia?

Lähes kaikki tietävät, että suurin osa mediasta on valtaapitävien hallussa. (ja ne ketkä eivät tiedä, lukevat mm. Helsingin Sanomia tyytyväisenä..)

Miksi tämä sama media ampuisi valtaapitäviä jalkaan? Ei se ammukaan. Koska mitään oikeita paljastuksia ei ole tullut, eikä tulossa. Kyseessä on massiivinen psyop jolla yritetään muokata yleisön mielipiteitä.

Assangen "ajojahti" on kuin huonosta amerikkalaisesta elokuvasta. (jota tämä näyttää itse asiassa olevan) Koko wikileaks on huuhaata pitämään yleisön mielenkiinto yllä. Ja suuntaamaan se pois mm. talouskriisistä ja länsimaisen yhteiskunnan tulevasta totaaliromahduksesta.

Vanhus (nimimerkki)

Tarkoitatko "Kalle Kaniini",
esim. käänteisiä asuntolainoja ?

Olen pitkään ihmetellyt mikä niissä on perimmäisenä ajatuksena,
pankin kannalta?
Pankkejä kiinnostaa suunnattomasti nämä kuplahintaisten velattomien ikivanhojenkin talojen kiinnityskirjat.
Samalla kun EKP "elvyttää" halpaa lainarahaa pankeille, näiden nykyisten asuntolainojen panttien arvon pitämiseksi kuplassa, vaikka todellinen arvo heittelehtii jo.
Eikö tälläisistä riskiasseteista pitäisi päästä ennenminkin eroon, kuin haalia näitä taseeseensa.

Mitä uutta Wikileaks voisi enää jenkkipankkien kierouksista paljastaa ?
Melkein kaikki temput on jo nähty. Tosin mielikuvitukseni onkin rajallinen, niihin nähden.

Espoo Calls (nimimerkki)

Wikileaks voisi paljastaa pankeista mm.

- sionistiset taustat
- Israelin kytkyt
- ihmisille rahan todellisen luonteen (korko on täysin turhaa, ainakin jos korko valuu ulkopuolisille yksityispankkiireille)
- pankkiirien yhteydet kaikkiin sotiin viimeisen 100 vuoden aikana
- jalometallien hintojen dumppaukse
- Fort Knoxin (USA:n kultavarannot) todellisen kultamäärän. ( Ei ole inventoitu yli 30 vuoteen).
- USA:n kansalaisille paljastuisi että FED onkin yksityinen firma

Siinä nyt alkuun. Tuleeko jotain vielä mieleen ?

uurija (nimimerkki)

Wikileaks tosiaan voisi paljastaa olennaisia asioita.

Mutta se paljastaa vain sisäsiistejä, jo tiedossa olevia seikkoja, jotka eivät uhkaa rahan valhetta.

http://www.facebook.com/group.php?gid=272097931075...

Vantaan urpo (nimimerkki)

Olen tutkinut pankkijärjestelmiä sisältä käsin yli 20 vuotta, ja voin todeta että koko pankkijärjestelmää kuvaisi parhaiten maanpäällisen pahan ruumillistuma. Koko systeemi on viritetty niin monimutkaisen näköiseksi, että tavallinen kansalainen menee täysin sekaisin eri termien kanssa.
Ydinasia on juuri niin kuin Espoo Calls sanoi, valtiot ovat luovuttaneet rahan painamisen oikeuden yksityisille yrittäjille, jotka tekevät businestä sillä. Voisi sanoa että myyvät tyhjää kovaan hintaan. Ja vielä kun rahan määrä ei korreloi ollenkaan tuotantoa, niin soppa on valmis.

jouuko (nimimerkki)

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Pommipaketti%20...
juuri nyt,,pommi paketti löytynyt metrosta..siis toi otsikointi on niin jäätävää pelottelua,et rupee kyl pikkuhiljaa ärsyttämään äärirajoille noi jutut.!!! Toivottavasti nyt ei vaan osuisi isompi paketti tällepäivälle mihinkään. .

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

jouuko,

Financial Timesissa 21.12 2010 Benjamin Fulford ennusti että jossain päin maailmaa tapahtuu näyttävä terrori-isku joka saa aikaan väliaikaista liikettä sijoitusmarkkinoilla.

Samassa artikkelissa Fulford arvioi että Pohjois-Korea hajoaa (joukkopaot ovat jo alkaneet: siis virkamiesten ja tällaisten) sekä että USA tekee ilmaiskun Iraniin tuhotaksen Iranin infran.

Artkkelissa mainittiin myös VOIP, joka tuhoaa kännykkäverkko-teollisuuden olemalla parempi vaihtoehto, Toyota ajaa ohi General Motorsin ja tulee maailman suurimmaksi autovalmistajaksi sekä Sonyn kehittämä solusiru.

-----
Pari muuta FT:n artikkelia tiedotti, että Moody´s harkitsee alentavansa Portugalin luottoluokitusta, että Kiina ostaa eurobondeja sekä tukee Kreikkaa, Portugalia ja euroaluetta taloudellisesti talouden vakauttamiseksi. Vakausrahasto on vaikeuksissa, ja Espanjan sekä Portugalin odotetaan liittyvän apua tarvitsevien jonoon.
Mikä tarkoittanee sitä, että Suomi ottaa lisää velkaa.

Vanhus (nimimerkki)

"Molempien osavaltioiden syyttäjien mukaan BoA oli mm. valehdellut asiakkailleen sanoen, että näiden asuntoja ei laiteta ulosmittaukseen sillä välin kun lainaehdot olivat uudelleenjärjestelyssä - vain laittaakseen asunnot ulosottoon saman tien."

Now I Get It !

Yrittiköhän BoA estää sen että, asiakkaat eivät pistäisi asuntoansa remonttikuntoon saadessaan häädön?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vanhus,

mahdollista. Toisaalta Suomessa tehtiin aivan samoin 1990-luvulla Koiviston konklaavin aikaan.
Moni oli se asunnonomistaja, jonka asunto myytiin vaikka asunnonomistaja luuli käyvänsä velkaneuvotteluja ja -järjestelyjä pankin kanssa.

A-P Pietilä on kirjoittanut aihetta sivuavan kirjan Pankkikriisin peitellyt paperit

Vieras (nimimerkki)

auttaisiko kinkkusilava

pikaista paranemista herralle

t.hirveän suuri lauma tonttuja

repe (nimimerkki)

Mielenkiintoinen juttu taas yhdestä Saksan lukuisista rauhantarjouksista:

http://toinennakemys.wordpress.com/2010/12/21/frit...

Näitähän on noissa esim. Scheilin ja Postin kirjoissa esitelty. Kaikien missioista ei tiedetä kaikkea. Yhteensä 9 virallista rauhantarjousta, joissa suostutaan kaikkeen muuhun paitsi taloussysteemistä luopumiseen, lähes 50 tällaista todellista, eissarin tai diplomaatin välityksellä tehtyä jo ennen vuotta 1941. Paavi (älkää uskoko mitään,mitä Pius 9:stä puhutaan. Oikeasti hänei ollut antisemiitti eikä natsi-paavi, vaan rauhanpaavi),Ryti ja ties ketkä välittivät tarjouksia Englannille.

Sota oli yllätys, mutta siihen ei suinkaan ollut syynä Saksan aggressio eikä ,ikään lupausten rikkominen, sillä jokainen maa puolustautuu aggressiota vastaanja aggressiota harjoittivat todella röyhkeästi Tshekkoslovakia ja Puola.

Vieras (nimimerkki)

Hunajalla on saatu erittäin hyviä tuloksia pahojen palovammojen hoidossa.

Hunajaa palaneeseen kohtaan auttaa.

Kokeiltu jenkkiläisissä sairaaloissa, en ottanut linkkiä ylös varmaan haulla löytyy.

Itse kokeilin, kun poltin sormeni uunissa. Tosin laitoin välittömästi minulla ainakin toimi hyvin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras ja Vieras (vai oletteko sama henkilö?)

hra Luontevan kinkkua on haudottu merisuolavesikäärein tulehduksen estämiseksi, sitten välillä kivun lievittämiseksi hauteella jossa oli timjamia, oreganoa ja minttua. Päälle hunajasively.

Ensimmäiset 4 vrk olivat vaikeat.

Hyvin on alkanut toipua. Tuossahan tuo leikkii puupuukko vyöllään Tarzanin mökin vartijaa veljensä kanssa :D

Vieras (nimimerkki)

Kinkkusilava ja hunaja vieras ovat eri vieraita.

Muuten se nimenomainen artikkeli jota muistelin ei ainakaan pikaisella haulla enää löytynyt. Taisi muuten olla jonkun yliopiston sivuilla jos en väärin muista.

Siinä kerrottiin, että hunaja on tähän asti paras ja nopein hoito vakavissa palovammoissa.

Eihän tuollainen tieto kauan säily arvovaltaisilla sivuilla kyllä Big Pharma siitä huolen pitää.

Riikka mukava kuulla, että toipuminen on noin hyvin sujunut.

Jouluja

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

kirjoitin itsekin taannoin artikkelin hunajasta. Tullee IsoMagneettiin jossain vaiheessa.

Hunajasta paljon asiaa on Kari Koivulehdon kirjoittamassa Hunajakirjassa.

Hunajajutun olen oppinut mummoiltani ja isomummoiltani. Kaikille se ei kuitenkaan sovi. On ihmisiä, jotka voivat syödä hunajaa mutta eivät käyttää sitä ulkoisesti; saavat ihottumaa, jos sivelevät nahkaansa.

Hunaja on hieno aine!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra julkaisi pari viikkoa sitten idearaportin, jonka nimi on Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta. Ensi vilkaisulla se vaikuttaa tavalliselta kapulakieliseltä selvitykseltä valtionhallinnon kehittämisestä, mutta tarkempi lukeminen osoittaa sen suorastaan vallankumoukselliseksi.

Sitran raportti on käytännönläheinen ohjekirja siitä, miten Suomea voidaan johtaa yritysmaailmasta tutulla konsernijohtamisella. Jo ensi keväänä.

Raportti neuvoo kädestä pitäen, miten valtiosta tehdään yritys. Kun ministeriöt pannaan ruotuun, valtionhallinnosta tulee pääministerin johtama virtaviivainen konserni, joka toteuttaa hallituksen strategiaa tehokkaasti, tuottavasti ja turhia kyselemättä.

Joku insinööri voi olla vilpittömän innostunut, mutta minua hirvittää. Valtionhallinnossa on parantamisen varaa, mutta en silti tahdo, että Suomea johdetaan kuin Nokiaa. Demokratiaan kuuluu kitka. Esimerkiksi ympäristöministeriön on usein syytäkin pullikoida vastaan elinkeinopolitiikalle.

Mutta nyt ei pullikoida. Valtion konsernijohtaminen etenee kuin jyrä.

Sitran idearaportin häkellyttävin kohta on esipuhe. Siinä yliasiamies Mikko Kosonen ja julkishallinnon johtamisohjelman johtaja Juha Kostiainen toteavat, että luonteva ajankohta uuteen toimintamalliin siirtymiselle on heti seuraavien eduskuntavaalien jälkeen toukokuussa 2011, jolloin uusi hallitus aloittaa toimintansa. Heidän mukaansa "Sitra on valmistautunut antamaan osaamistaan ja muita resurssejaan tulevan kehitystyön tueksi".

Tästä on siis jo sovittu. Raportin perusteella vaikuttaa siltä, että pääministerin kansliaan lähetettävät johtamiskonsultitkin on valittu.

Juha Kostiainen on aktiivinen kokoomuslainen, ja gallupien perusteella näyttää todennäköiseltä, että myös seuraava pääministeri on kokoomuslainen. Tilanne on siten samanlainen kuin neljä vuotta sitten: silloin keskustalaisen Esko Ahon johtama Sitra valmisteli poliittisia linjauksia, jotka sitten kopioitiin keskustalaisen Matti Vanhasen hallitusohjelmaan sanatarkasti.

Salaliitosta ei ole kyse. Sitra on nimenomaan tarkoittanut raporttinsa keskustelun avaukseksi. Sen saa Sitran nettisivuilta, ja sitä on lähetetty laajasti eri medioihin.

Miksi kukaan ei sitten keskustele siitä?

Siksi, että Suomessa haukutaan joukolla vääriä leijonia. Perussuomalaisten nousu on pannut muiden puolueiden päät sekaisin. Vaikka perussuomalaisten poliittiset näkemykset ovat epäselviä, muut ovat lähteneet varjonyrkkeilemään niiden kanssa.

Medioissa käydään loputonta keskustelua siitä, mitä maahanmuuttajista, muslimeista, homoista, pakkoruotsista tai isänmaallisuudesta saa tai ei saa sanoa. Näistä asioista jokaisella on mielipide.

Kaikki huomio kohdistuu siihen kultaiseen leijonakaulakoruun, joka keikkuu perussuomalaisten stereotyyppisen kannattajan bodatulla kaulalla. Sivujuonteena on mainostoimiston tuottama keinotekoinen kohu vihreiden leijona-aiheisesta kampanjatunnuksesta.

Sillä aikaa kokoomus hiipii pehmein tassuin taustalla, valmistelee rauhassa hallitusohjelman yksityiskohtia ja poimii ideoita esimerkiksi Sitran tai Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ehdotuksista.

Kevään eduskuntavaaleissa ei ehkä olekaan mullistavinta perussuomalaisten vaan kokoomuksen valtaannousu. Kokoomus on ainoa puolue, jonka kannatus ei ole koko vaalikaudella notkahtanut alle 20 prosentin.

Kokoomus on johtanut hallitusta viimeksi Harri Holkerin pääministerikaudella 1987–1991. Seuranneiden parinkymmenen vuoden aikana siitä on tullut nuorten ja nälkäisten poliitikkojen puolue, jolla on kova tarve tehdä Suomesta kokoomuksen näköinen.

Hyvin radikaalitkin käänteet ovat mahdollisia, koska jotakin olennaista on muuttunut sitten Holkerin kauden. 2000-luvulla on muodostunut käytännöksi, että vaalien jälkeen laadittua hallitusohjelmaa noudatetaan koko vaalikauden ajan lähes orjallisesti.

Hallitusohjelma hyväksytään Säätytalossa pidettävässä maratonkokouksessa. Vahvoilla ovat puolueet, jotka ovat pystyneet valmistelemaan linjauksensa perusteellisimmin.

Elinkeinoelämällä on vauraimmat ajatuspajat. Niiden palkkalistoilla olevat kymmenet taloustieteilijät antavat selustatukea juuri kokoomukselle, joka on halukas ajamaan yritysten etuja. Muun muassa Sitra, Etla, Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Teknologiateollisuus ovat jo julkistaneet hallitusohjelmaa varten yksityiskohtaisia ehdotuksia. Lisäksi Jyrki Kataisella on käytössään valtiovarainministeriön asiantuntemus.

Sillä aikaa, kun kansalle tarjoillaan isänmaallisilla symboleilla leikkimistä, todellista politiikkaa tehdään ihan muualla. Se on jo siirtynyt yleisestä arvokeskustelusta yksityiskohtien muotoiluun.

Jos kokoomus voittaa vaalit, se pystyy määrittelemään hallitusohjelmaa ennätysmäisen tarkasti. Tällaisessa tilanteessa ei tunnu ihan mielekkäältä, että Sitra vielä auttaa keskittämään valtaa pääministerille."

kirjoittaa Elina Grundströn Hesarissa

Jouko (nimimerkki)

Kandee käydä tsekkaamassa ilman tubiin rekkaamista näkee täältä ainakin. DTM: The spirit molecule...http://psychedelicadventure.blogspot.com/2010/12/dmt-spirit-molecule-documentary-movie.html

uurija (nimimerkki)

Elina Grundströmin jutusta puuttuu yksi taso yläpäästä.

Ne pääomapiirit, pankit ja suuryritykset, jotka ovat Sitran ja valtiovallan takana, ovat nostaneet myös Persut valtaan.

Persut on kokoomuksen ja muun taloudellis-poliittisen eliitin luomus.

Persut on luotu hämäykseksi, jonka varjolla pehmeät pedon tassut etenevät Elina Grundstömin kuvaamalla tavalla.

Persut esitetään kansan syvistä riveistä ponnistavana rehtinä vaihtoehtona hallituspuolueiden epäsuositulle politiikalle.

Ikivanha temppu, kolmannen vaihtoehdon illuusio, on toimiva tekniikka, jolla eliitti hassuttaa vaalikarjan tukemaan hallituksen talouspolitiikkaa.

Pian Suomenkin verotulot maksetaan kokonaisuudessaan kansainvälisille pankeille niiden tyhjästä luoman lainan korkojen maksuksi.

Poliittis-taloudellinen valhe, jossa Eurooppa ja USA elävät, on niin monumentaalinen, ettei arkijärjellä suunnistava äänestäjä voi sitä mitenkään tajuta.

Valtiot laskemaan liikkeelle ja hallinnoimaan omaa rahaa kuten Kiina!
Se on ainoa tie ulos.

http://birdflu666.wordpress.com/2010/12/22/how-to-...

uurija (nimimerkki)

Kokoomus omistaa tiedotusvälineet.

Tiedotusvälineet ajavat kokoomusta vaalivoittajaksi ja Alexander Stubbille läpimenoa vääristelemällä galluptuloksia.

Gallupit on tehnyt useimmiten kokoomusta lähellä oleva yritys.

Alla oleva kommentti us.fi:stä kertoo kuinka media tahallaan vääristelee kyselyiden prosenttiluvut kokoomuksen eduksi:

18.12.2010 11:08 Nimimerkki Voi voi:

"Huvittavaa.
Syyskuussa 2010 vastaajista 28% piti Kataista parhaana pääministeriehdokkaana. Vastaajista 36 prosenttia ei osannut nimetä suosikkiaan lainkaan.

Nyt esim. nelosen uutiset väittää sivuillaan:
Kataista pääministeriksi kannattaa 28 prosenttia suomalaisista.

Vaikka mitä ilmeisemmin KOKO kansasta ei suinkaan kannata 28% Kataista, vaan vain vastanneista. Ero on suuri jos esim. taas 36% on jättänyt vastaamatta.

Kannatus olisi 17,9% koko kansasta eli siinä on 10,1% ero, jos taas 36% olisi jättänyt vastaamatta, kuten syyskuuussa.

Kokoomuksen Katainen on valtiovarainministeri.

Gallupin teki Taloustutkimus Oy, joka on Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden omistama.

Syyskuun tutkimus:
Tutkimuksessa kysyttiin, kenestä tulisi paras pääministeri seuraavaan hallitukseen. Vastaajista 28 prosenttia piti Kataista parhaana pääministeriehdokkaana. Kiviniemeä kannatti puolestaan 21 prosenttia vastanneista.

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen kannatus jäi kuuteen prosenttiin.

Vastaajista 36 prosenttia ei osannut nimetä suosikkiaan lainkaan.
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Iltalehti+Ka...

Nelosen juttu aiheesta:
Kataista pääministeriksi kannattaa 28 prosenttia suomalaisista.
http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/il-kiviniemi...
"
Lainaus loppuu

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107583-kokoomus-ke...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Taloussanomat BoA:sta ja WikiLeaksista
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/12/23/pa...

uurija,

oivaa analyysia taas!

En tiennyt tuota Eero Lehti-juttua Taloustutkimuksesta, olin vaan muuten (intuitiivisesti?) suhtautunut epäluuloisesti Taloustutkimuksen tekemiin tutkimuksiin.

Toimituksen poiminnat