KissanKulmasta

Mitä venäläinen media tiedottaa EU:n kriisistä

Uuden raportin mukaan järisyttävät 92% Euroopan Unionin budjetista on avoin epäsäännöllisyyksille, korruptiolle ja väärinkäytöksille.
Raportin mukaan EU menetti 1.3 biljoonaa euroa pelkästään viime vuonna petosten ja epämääräisten maksujen takia. Yksi biljoona on miljoona miljoonaa.
Marta Andreasen, UKip MEP ja Euroopan Parlamentin budjettikontrollikomitean jäsen sanoo, että - On tyrmistyttävää, kuinka tilintarkastajat (Court of Auditors) ovat epäonnistuneet tehtävässään 16 vuotta peräjälkeen!
Andreasen on kauan kritisoinut EU:n kirjanpitotapaa. Andreasenin mielestä se on suoranaista väärentämistä. - Ainoa järkevä tapa hoitaa monimutkainen rahatilanne, on että Euroopan komissio omaksuu vastuun Euroopan Unionille luotetuista varoista. Jäsenvaltioiden tarpeettomaan syyttelyyn rahaongelmista ei ole perusteita.
“Rehellisesti sanottuna uskon, että on vaikeaa saada aikaan mitään vilpittömiä parannuksia. Ihmiset, jotka ovat varoja hoitaneet, ovat istuneet virassaan kauan ja kieltäytyneet ottamasta käyttöön mitään kunnollista kontrollia varojen käyttöön" Andreasen kertoi RT Newsille.
http://rt.com/news/eu-budget-corruption-andreasen/
 
Jo toukokuussa 2010 Andreasen varoitti euron heikosta perustasta.
- Perusta, jolle euroaluetta rakennettiin, oli heikko ja nyt seuraukset alkavat näkyä. Jos valuutta (euro) epäonnistuu, on aika harkita uudelleen Euroopan Unionia yleensäkin kokonaisuutena. Euroalueeseen kuuluu maita, joilla on hyvin erilainen taloudellinen tausta - mailla oli se niiden liittyessä euroalueeseen, ja erot ovat vain korostuneet. Luultavasti euro on osittain peittänyt näitä ekonomian eroja, mutta nyt ne tulevat näkyviin emmekä me voi jatkaa näiden erojen tasapainottamista.
 
http://rt.com/business/news/basis-eurozone-fragile-andreasen/
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Ryhmä ekonomisteja ja valuuttaeksperttejä kokoontui Berliinissä keskustellakseen euron kohtalosta.

Kokouksen keskustelut lähtevät siitä olettamuksesta, että euro romahtaa.
Sen jälkeen kun sellaiset ylivelkaantuneet maat kuin Kreikka, Portugali ja Espanja melkein vetivät euron muassaan velkasyöveriin, huippuasiantuntijat eri maista, mukaan lukien Ranska, Saksa, Luxemburg, sekä Euroopan komission ja EKP:n (Euroopan keskuspankki) ovat muodostamassa "iskujoukkoa", kertoo Wall Street Journal. Tarkoituksena on laatia pelastussuunnitelma 16 maan euroalueelle, joka on hajoamassa alkutekijöihinsä. 
Euroalue voi nyt hieman paremmin, ja Saksan työttömyysaste on laskenut hieman.
Nigel Farage, UKip MEP ennustaa lisää ongelmia koska euroalueen perusongelmat eivät ole hävinneet minnekään.
"Portugalin tilanne on luultavasti Kreikkaakin huonompi. Turha kuvitella, että ongelmat olisivat kadonneet minnekään. Perusongelma, eli se, että alueen maat ovat talouksiltaan yhteensopimattomia toimimaan yhteisen talousalueen ja valuutan sisällä, ei ole kadonnut."
Dr. Wilhelm Hankel kuuluu talousasiaintuntijoiden ryhmään, joka nosti kanteen Saksan Perustuslakituomioistuimessa Kreikan takauksista. Hankelin mukaan takuut ovat vastoin Euroopan Unionin perussopimusta.  "Euroopan Unionin perussopimus nimenomaan kieltää tällaiset takaukset", Hankel sanoo. "Jos maat voivat laskea sen varaan, että niille taataan takuut, on turha odottaa minkäänkaista taloudellista kuria."
Jurgen Elssaser, eräs konferenssin järjestäjistä sanoo delegaation pyrkivän luomaan toimintasuunnitelman.
"Ajamme kansanäänestystä eurosta, tai vaihtoehtona Saksan palaamista saksanmarkkaan." sanoo Elsasser.
Saksalainen taloustoimittaja Dr. Eike Hamer kannattaa ajatusta kansaäänestyksestä. - Ihmisillä on oikeus ilmaista mielipiteensä: pitävätkö he valuuttajärjestelmästä vai eivät. Jos he eivät hyväksy sitä, sitten se täytyy voida lakkauttaa.

Kirjailija ja markkinaguru Michael Mross  suhtautuu epäilevästi kansanäänestykseen. -Kaikkia näitä euroon liittyviä kysymyksiä ei käsitellä julkisesti. Medialta ei saa tukea. On skandaali, että länsimainen media ei kerro näistä asioista ihmisille mutta Venäjän tv on paikalla.
http://rt.com/news/euro-zone-collapse-team/   linkin alkuperäisartikkelissa katsottavissa kolme tv-haastattelua
-----------------------------------------------------------------------
Palkittu brittiläinen historioitsija ja ekonomisti Robert Skidelsky: Hallitusten säästökuurit vain pahentavat kriisiä
 Budjettien leikkauksista ei ole hyötyä, uskoo Skidelsky: - Se vain hidastaa talouden kasvua. Leikkaukset todennäköisesti johtavat tupladippiin, uuten lamaan. Nämä ovat vaarallisia aikoja koko maailman taloudelle. Eurooppa on jo nyt paljon heikompi kuin se oli.
"Lama on kohdellut Eurooppaa kaltoin, ja siellä vallitsee hyvin korkea työttömyys. Minusta Eurooppa on laskusuunnassa. Sata vuotta sitten Eurooppa oli maailman keskipiste. Nyt se on heikko, ja Aasia, eritoten Kiina on kasvussa. Euroopassa ei edes väkiluku kasva."
Eurooppalaisen valuuttarahaston perustaminen on kuitenkin hyvä idea, arvioi Skidelsky.
"Se on Saksan ainoa hyvä ehdotus, ja se lienee syntynyt kriisin laajuuden pakottamana. Rahaston avulla voidaan ottaa käyttöön joitain resursseja heikkojen maiden auttamiseksi. Ehdotus muistuttaa melko lailla IMF:n alkuperäistä tarkoitusta: maat voivat lainata rahaa tietyin ehdoin. Euroopan valuuttarahaston toiminta riippuu kuitenkin siitä, saako se raavittua kasaan varat pysyvälle pohjalle ja millä ehdoin varoja on lainattavissa. Jos ehdot ovat liian kovat, se vain pahentaa maiden tilannetta. Tähän asti sitä on Euroopassa tehty väliaikaisratkaisuna. Rahasto-askel on kuitenkin hyvä askel kohti Euroopan hallitusta."

Venäjän ja Euroopan välistä yhteistyötä Skidelsky pitää hyvänä asiana: - Venäjä on mahtava tae Euroopan turvallisuudelle. Venäjän pitäisi tulla pysyväksi osaksi Euroopan  turvallisuussysteemiä. Yksinkertaisin tapa hoitaa asia olisi, että Venäjä liittyisi NATOon. Käsittääkseni Putin halusi tätä ollessaan presidentti. Venäjän ei pitäsi jäädä Euroopan ulkopuolella. Venäjällä on hyvät sotavoimat, joita modernisoidaan jatkuvasti. Prseidentti Medvedev on ehdottanut uutta turvallisuuskonseptia, jolla Venäjä liittyisi Eurooppan, ja meidän tulisi ottaa se tosissaaan.

http://rt.com/news/robert-skidelsky-eu-crisis/
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
EU on katastrofi!
 
UKip MEP Gerard Batten arvioi EU:n olevan kolonialistinen ja läpikotaisin byrokraattinen hallinto, eikä hänen mielestään sen jäsen pitäisi olla. UKip on Yhdistyneiden Kuningaskuntien Itsenäisyyspuolue.
"EU on taloudellinen ja epädemokraattinen katastrofi. Ei ole olemassa mitään syytä, miksi EU:n edes pitäisi olla olemassa. Tapa, jolla sen idea neljäkymmentä vuotta sitten myytiin ihmisille, ja mitä on jankutettu sen jälkeen, on että meillä täytyy olla se kaupankäynnin ja työpaikkojen takia. Me emme tarvitse sitä työpaikkojen ja kaupankäynnin takia. Jopa Euroopan Unioni on peräytynyt näistä perusteluista. Se mitä tässä Euroopalle ja lopulle maailmaa tarvitaan, on ystävyys ja yhteistyö. Yhteistyön ja ystävyyden saavuttamiseksi ei tarvitse olla byrokraattisen organisaation jäsen."
"EU:n myötä on menetetty demokratia. Saksa laski vuonna 2006 että noin 83% uusista laeista tulee Euroopan Unionista, ei heidän omalta parlamentiltaan. Tässä Saksan vuoden 2006 raportissa kysytäänkin, voiko Saksaa enää kutsua toimivaksi demokratiaksi. Sama pätee Yhdistyneisiin kuningaskuntiinkin. Jos lakimme tulevat epädemokraattisesta EU:sta, kuinka me voimme olla demokratia?"
http://rt.com/news/eu-economy-democracy-disaster/
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Maaliskuussa 2010 UKip MEP David Campbell Bannerman ennusti euron tuhoa. Hänen mukaansa Kreikkaa täytyy auttaa, mutta se ei pelasta euroa.
"Ei tarvita takuita Kreikalle. Nyt puhutaan hillittömän isosta €25 biljoonan summasta. Kreikan todelliset ongelmat ovat kuitenkin todennäköisesti suurempia, mahdollisesti tarvitaan jopa €55 biljoonaa ennen vuoden loppua. Mielestämme euro ei ole kestävä, jos mukana roikkuu sellaisia heikkoja talouksia kuin Kreikka, sidottuna sellaisiin vahvoihin talouksiin kuin Saksa. Se ei vain toimi."
 
"Uskomme euron romahtavan kokonaan tai osittain. Kreikan talous on vain ensimmäinen jonossa. Espanja saattaa olla seuraava."
 
http://rt.com/news/euro-collapse-greece-bannerman/
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sitten vielä tiedoksi yksi vanhempi juttu EU-asioihin liittyen:

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/puheet/puhe/fi.jsp?oid=252796

Ulkoasiainministeriö
2.2.2009 13.42
Ulkoministeri Stubbin (kok) kymmenen teesiä Euroopasta
"Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla" -seminaari
2.2.2009, Finlandia-talo, Helsinki
Ulkoministeri Alexander Stubb
Puherunko keskusteluun "Vahva ja tehokas unioni"

Tästä tilaisuuden sisällöstä ja paikallaolijoista yritettiin saada tietoa, samoin kuin siitä miten kutsutut valittiin. Paikalla olivat ainakin kaikki eduskuntapuolueet mutta uutisointi kotimaassa näistä asioista on ollut yhtä olematonta kuin tulossa olevasta Perustuslain muutosesityksestä HE 60/2010, jolla Suomi aiotaan liittää osavaltiona liittovaltioon nimeltä EU.
 
Onko kyseessä ollut eduskuntapuolueiden käskynjako-tilaisuus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

EU-komissio käy viivytystaistelua kansalaisaloiteoikeutta vastaan
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5292...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring
Onhan näitä (nimimerkki)

Riikka, kun tuota eduskunnan linkkiä klikkaa, niin ainakin minun koneelta se ei aukea.

Vastauksesi tulee:

TRIPhighway

Virhe haussa - Fel sökvillkor

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Korjattu on, artikkeliinkin mutta tässä vielä uudelleen http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/puheet/puhe...

Miksiköhän se mulle aukesi? Taas näitä atk:n outouksia :D

Vieras (nimimerkki)

Ei Moolokki sillä katoa, että sen kitaan lapataan tavaraa (rahaa).

uurija (nimimerkki)

Talousblogisti Aki Järviseltä on tullut tavanomaista herättävämpi postaus.
Maailmantalous ja kansakunnat pyörivät vääjäämättä viemäriin. Peli on käymässä todella rumaksi, kun harhaanjohtajat jatkavat tuhokoneiston pyöritystä ja tehtailevat kriisejä saadakseen kansalaisten huomion käännetyksi muualle.

Aki kirjoittaa 21.11.2010:

"...Kaikkinensa itse olen henkisesti valmistautunut siihen, että pian tapahtuu kaikenlaisia huomion ohjaus -operaatioita.
Yksi mahdollisuus olisi Pakistanin imploodaus (räjähdys sisäänpäin) ja koko seudun epätasapainon raju kasvu. Pari nukea? Tweekkari-isku? Iranin koulutus? Ufoja? Maanjäristyksiä? Tulivuoria? Tulvia?
Tässä aletaan olla jo siinä pisteessä, että pelkistä mellakoista uutisoinnit eivät enää riitä... Odotettavissa siis mitä vain että ihmiset katsovat muualle kuin talouteen sen pyöriessä viemäriin. Olkaa kriittisiä.
Olen 100varma, että tämä ajatusten ohjaus ei onnistu loputtomiin. Ei vaikka mitä "herkullisimpia" vääränlaisia, huonoja, rikollisia, epäoikeudenmukaisia jne. ihmisiä/ instituutteja/ valtioita yms. meille marssitettaisiin mediasta - tai hurmoshenkisten poliitikkojen/ sarnaajien/ näkijöiden yms. tahoilta."

"Meistä jokaisen kannattaisikin pitää pää kylmänä ja puhua ihmisten kanssa vielä kun se onnistuu ilman raivon tunteita. Nekin ovat tulossa, uskokaa huviksenne. Silloin nähdään mistä meistä jokainen on oikeasti tehty..."

Lue lisää: http://www.samassaveneessa.info/katsaukset/2010112...

Whiskey 88 (nimimerkki)

Eurostoliitosta on erottava välittömästi !

Persuille äänet ja ulos koko EU:sta.

Vieras (nimimerkki)

Ei missään nimessä ainakaan persuille.

Petri Aaltonen

Russia Today on loistava vaihtoehdomedia niille, jotka ovat muuten vain länsimaisten isojen mediatalojen informaation varassa.

Toki RT on selkeästi Venäjä-myönteinen ja sen näkökulma moniin asioihin ideologinen, mutta samaa voi sanoa länsimaiden medioista. RT tuo esiin sellaisia näkökulmia, mitkä länsimediat mielellään piilottavat.

Whiskey 88 (nimimerkki)

RT kertoo länsimaista oikean tiedon ILMAN länsimaista sumutusta. Erinomainen kanava !

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Otetaan tähän vertailun vuoksi toinen uutispotpurri eri lähteistä. Aiheena Saako Obama kenkää?

Yhdysvaltain korkein oikeus tutkailee mahdollisuutta erottaa presidentti Barack Obama.

Yhdysvalloissa kuohuu. Korkein oikeus on keskustellut siitä, onko presidentti Obama lain tarkoittamalla tavalla kelvollinen presidentiksi. Yhdysvaltain II artiklan, 1. kappaleen 5. kohta vaatii, että presidentti on "natural-born citizen", siis amerikkalaisille vanhemmille Yhdysvalloissa syntynyt. Todisteet viittaavat vankasti siihen, että Obaman isä oli Britannian kansalainen, ja että tähän astiset väitteet presidentti Obaman syntymisestä Hawaijilla, ovat olleet harhaanjohtavia.

Oikeusjutun toivotaan pakottavan presidentin viimeinkin esittämään luotettavat todisteet syntymäpaikastaan. Heti tultuaan valituksi presidentti Obama määräsi asiakirjat syntymäpaikastaan salaisiksi ja on käyttänyt -virallisten lähteiden mukaan- yli 1.6 miljoonaa myös pitääkseen ne poissa näkösältä.

Jos korkein oikeus, jokin oikeusaste tai kongressi päättää ottaa asian kuultavakseen, Obaman virkakausi päättyy siihen.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen presidentti Obaman legitiimiyden haastava oikeusjuttu Yhdysvalloissa.

NSAn, National Security Agencyn eli kansallista turvallisuutta valvovan viraston entisen työntekijän ja journalistin Wayne Madsenin mukaan Obaman salaisuus on toisaalla. Hänen mukaansa presidentti Obaman isä Barack Obama Sr. , hänen äitinsä Stanley Ann Dunham, presidentti Obaman isäpuoli Lolo Soetoro sekä Barack Obama itse ovat osa tiedusteluverkostojen yhteisöä.

Madsenin mukaan Obama on aivan samalla lailla tiedusteluverkoston ja CIAn käskyläinen kuten todistetusti oli Britannian entinen pääministeri Tony Blair. MI5 auttoi Blairin työväenpuolueen johtoon.

Israel Today puolestaan kirjoittaa, että vaikka mediapuheessa ja virallisesti välit Yhdysvaltain ja Israelin välillä ovat hyvät, yksityisesti mieliala on toinen. Pääministeri Netanyahua lähellä olevat henkilöt kuvailevat Obamaa "strategiseksi katastrofiksi" Israelin kannalta.

Viranomaiset pääministeri Netanyahun toimistosta kertovat anonyymisti, että "Yhdysvaltain ja Israelin suhteet ovat tuhoista. Tilanne ei ole koskaan ollut vielä näin vaarallinen." Kiistan aiheena on Yhdysvaltain asettuminen tukemaan Palestiinan valtiota. Anonyymit lähteet lausuvat kovia sanoja myös valtiosihteeri Hillary Clintonista.

Samalla kannalla on sanomalehti Yediot Ahronot, Israelin suurin lehti.

Israelin mukaan tunne siitä, että Obama suosii muslimeja, on vahva.

Egyptin Nile tv:n haastattelussa Egyptin ulkoministeri Ahmed Aboul Gheit kertoi presidentti Obaman tunnustaneen hänelle luottamuksellisesti olevansa muslimi. Tämä saattaa myös selittää, miksi Obama on kieltänyt käyttämästä virallisissa dokumenteissa ja annetuissa lausunnoissa sanontaa "ääri-islamilainen" ja "islamilainen ekstremisti", kirjoittaa Israel Today.

Yhdysvaltain kongressin edustajahuoneen 435 jäsenestä 337 on allekirjoittanut Clintonille osoitetun kirjeen, jossa ilmaistaan syvää huolta viimeaikaisesta jännitteiden lisääntymisestä Israelin ja Yhdysvaltain välillä, ja vaaditaan asiain korjaamista.

Vielä kiinnostavampia käänteitä juonikehitys saa, kun tiedetään että presidentti Obaman presidentinvaalikampanjan suurimmat yksittäiset taloudelliset tukijat ovat Israel ja AIPAC. AIPAC on The American Israel Public Affairs Committee, Pro-Israel-organisaato, joka on Washingtonin vahvin lobbaaja.

Obaman suhteet olivat Israeliin niin läheiset, että hänen presidentinvaalikampanjansa rahoituspäällikkö Lee "Rosy" Rosenberg nimitettiin AIPACin uudeksi presidentiksi.

---------
lähteet: AIPAC http://www.aipac.org/ , Gerard Celente Channel http://geraldcelentechannel.blogspot.com/2010/08/w... , Israel Today Magazine http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=12... , WorldNetDaily http://www.wnd.com/?pageId=232073 , Israel National News http://www.israelnationalnews.com/News/news.aspx/1...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olisiko mitään tekemistä sen kanssa, että Obama on ilmoittanut Yhdysvaltojen puolustavan Etelä-Koreaa?

repe (nimimerkki)

Sionistit ovat aina vihanneet Hilary Clintonia.

Muutoin heillä on aina riita istuvan pressan kanssa, vaikka ovat sen aina valinneet. He vaativat koko ajan ja aina lisää. Mikään ei riitä ja presidentin olisi tehtävä kuin he sanovat. Silti pressan on aina pidettävä yleinen mielipide jotenkin kurissa ja ilmeisesti osa sionistien raivosta onkin vain teatteria. Toisaalta työväenpuolue on tukenut demokraatteja ja Likud republikaaneja ja siksi vääntö on melkoinen. Kyseessä on kuin saman maan eri suuntausten väliset taistelut useimmiten.

Käämit paloivat juutalaisten suhteen yksityisesti lopulta Trumanilta, Fordilta, Carterilta, Nixonilta ja ilmeisesti myös isä Bushilta ja Clintonilta. Clintonin taistelu liittyi tosin Israelin sisäpoliittiseen vääntöön eri suuntausten välilä, kuten edellä on kerrottu. Nämä konfliktit ja tuskastumiset oan ainakin paljastuneet. Carter onkin kääntänyt takkiaan ja paheksunut palestiinalaisten ja irakilaisten kohtelua. Professori lippstad on syyttänyt häntäkin tästä hyvästä holokaustin kieltäjäksi kuin ikään David irvingiä.

Espoo Calls (nimimerkki)

Alex Jonesista vielä: Paradoksi on se, että Hitler ja Saksalaiset taistelivat samaa vihollista vastaan kuin A Jones !

Kuitenkin Jones nimittelee natseiksi vihollisiaan, vaikka itseasiassa natsit haastoivat yksityiset pankkiirit !

(Saksa irrotti rahajärjestelmänsä pois juutalaisten keskuspankkiirien hallitsemasat systeemistä, ja kytki Saksan Markan kultakantaan, valtion hallintaan)

repe (nimimerkki)

Alex Jones on eliitin asettama tulppa ihmisten henkisen kasvun ja tiedostamisen edessä. Siis miten hänelle on onnistuttukaan kanavoimaan kaikki julkisuus ja kuinka hän on onnistunut saamaan keskustelun juutalaisista ja sionisteista ja israelista lähes nollilla pysymään. Sionistien täysin hallitsema valtamedia ja heidän valtansa määräävät, että ketkään vähänkään näkyvässä asemassa olevat eivät saa puhua ja mediassa asia on nollilla, vaikka Israel hallitsee jo suvereenisti ja demokratia on lakkautettu.

intrigööri (nimimerkki)

Hyvä kooste! Olen tässä eilisestä lähtien yrittänyt ihmetellä, miten eurooppalaisilla pankeilla voi olla 42.000 miljardia euroa velkaa. Pankkien velka on kolme kertaa koko EU:n BKT. Nämä tiedot ovat kai peräisin Deutshe Bankilta ja kotoisin US:n Korkman-jutun keskustelusta, siellä se on sivulla vieläkin.
Samassa keskustelussa tuli esiin tämä BIS, mikä ei tarkoita pissistä, vaan kaikkien keskuspankkien äitiä, minkä keskuspaikka on Baselissa. BIS:n tehtävänä olisi kai mm. valvoa pankkitoimintaa ylimmältä tasolta. Mitähän BIS mahtaa oikeasti valvoa, kun useimmat pankit ovat mätäkupruja. Johan noissa summissa Kiinankin valuuttavaranto kävisi kepoiseksi, höttörahaa tai ei.
Toinen turha pähkäilyn aihe on se, että mitä tästä kukaan hyötyy, jos valtiot joutuvat velkajärjestelyihin ja pankit rojahtavat? Voiko taustalla olla muita kuin valtakriteereitä, massiivisia omaisuuden siirtoja, sotia ja valloituksia, maailman talousakselin vääntöä.
Melkein eläkeikäiseksi on tääkin äijä taaplannut, mutta ei oo ikinä ollu selevin päin näin pihalla mualiman menosta.

http://www.bof.fi/fi/suomen_pankki/kv_yhteistyo/bi...

intrigööri (nimimerkki)

Ilta tummenee ja aatokset mustenee: Onko nyt jo menossa kolmas maailmansota, mitä käydään pääasiassa rahan voimalla?
Uudet Aatut, Josefit, Hirohitot, Churchillit ja Rooseveltit ovat viipaloimassa maailmaa, jossa ison siivun ottajana on myös hra Hu.
Tarvitaan enää uusi Chaplin, joka tekee pilaa kaikesta pompotellen maapallo-ilmapalloa. Nyt meitä onkin miljoonia pikku Chaplineita, muuta lystiä tässä ei olekaan.

Onhan näitä (nimimerkki)

Sanotaanko nyt niin, että informaatiosotaa on käyty nniin kauan kuin ihmisiä on ollut olemassa ja se jatkuu yhä.

Voihan sitä nimittää III maailmansodaksi jos niin haluaa.

Vallasta on aina taisteltu, mutta nykymaailmassa keinot sotimiseen ovat hyvin moninaiset, etteivät monet ihmiset tule niitä edes ajatelleeksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Laki talouden ja markkinoiden valvonnan tehostamiseksi on allekirjoitettu

Euroopan parlamentin presidentti, Jerzy Buzek, sekä Belgian Eurooppa-asiain valtiosihteeri Olivier Chastel, allekirjoittivat keskiviikkona 24.11 2010 muodollisesti lain, jolla pyritään säätelemään taloutta.

Lain myötä nimitetään uusia viranomaisia valvomaan pankkien toimintaa, vakuus- ja vakuutusmarkkinoita sekä vakuutusyhtiöitä. Lain tarkoituksena on valvoa myös markkinoiden toimintaa ja säädellä sitä systeemisten riskien minimoimiseksi.

Uusilla valvojilla on laajat valtuudet, jotka sallivat tarvittaessa kovatkin keinot estää riskialttiiden finanssi-instrumenttien ja tuotteiden luomista ja käyttöä. Valvonnan piiriin joutuvat myös epäluotettaviksi arvioissaan osoittautuneet luottoluokitus-yritykset.

Jos kansalliset valvontaviranomaiset eivät toimi varoituksen saatuaan, on nyt perustetulla valvontaelimellä oikeus puuttua suoraan finanssi-instituutioiden kuten pankkien toimintaan. Uudet valvontaviranomaiset toimivat myös välittäjinä soviteltaessa euroalueen kansallisten valvontaviranomaisten erimielisyyksiä. Virasto aloittaa toimintansa vuoden 2011 aikana.

Mr Buzek pitää lakipakettia kulmakivenä euroalueen horjuvan talouden tervehdyttämisessä. - Valvontaviranomaisten valtuuksien lisääminen varmistaa sen, että vältymme syviltä talouskriiseiltä tulevaisuudessa. On elintärkeää, että nyt pyritään nopeasti kohti voimakasta taloushallintomallia euroalueella.

http://www.europarl.europa.eu/en/pressroom/content...

Vapaasti kääntänyt Riikka Söyring

Vieras (nimimerkki)

EU-jäsenyys kirjattiin Ruotsin perustuslakiin

Ulkomaat
Kirjoittanut STT 24.11.2010 19:48

Ruotsin valtiopäivät äänesti keskiviikkona odotetusti läpi ensi vuoden alusta voimaan astuvan uusitun perustuslain.

Perustuslain uudistukset hyväksyttiin valtiopäivillä edellisen kerran viime keväänä. Perustuslain muutoksiin vaaditaan valtiopäiviltä kaksi erillistä päätöstä, joiden välissä on oltava vaalit.

Varsin vähän mediahuomiota saaneeseen uuteen perustuslakiin kirjataan muun muassa maan jäsenyys EU:ssa, mitä ruotsidemokraatit ovat vastustaneet.

Perustuslaissa vahvistetaan myös saamelaisten asemaa, ja siihen kirjataan etnisten, uskonnollisten ja kielivähemmistöjen oikeus harjoittaa ja kehittää kulttuuriaan.

Muutoksia tehdään myös vaalijärjestelmään. Uusitussa laissa lasketaan kynnystä nousta valtiopäiville henkilöäänillä, ja syyskuun suurta vaalipäivää aikaistetaan viikolla. Hallitus joutuu eroamaan aina vaalien yhteydessä, ja valtiopäivät äänestää pääministeristä vaalien jälkeen.

Lähde: verkkouutiset

Samassaveneessä (nimimerkki)

Hyvä teksti, ja kertoo niin surullisen hyvin mikä on EU-instituution sekä soomimedian tila kun puhutaan oikeasta uutisoinnista. Tässä yksi linkki kuinka EU on käytännössä julistanut EU-kritiikin laittomaksi, wanha juttu (2001):
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1325398/...

Mitä tulee tuohon €urolandian pankkien lainapaprujen määrään, niin tuo 42ooo Mrd € kuulostaa "normaalilta". Sitä vastoin itselle tuli jo keväällä 2009 linkki vastaan miten Brusselista oli lipsahtanut raportti europankkien wc-paperitasoisista sijoituksista 16300 Mrd € eli kolmannes kaikesta saatavasta kukkua. Hauskasti tuo luku on vain linkin url-osiossa, ei itse tekstissä:
http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/f...

Juuri pukkasin myös uuden tekstin eli sitäkin voip lukea:
http://bit.ly/gTxFPd

Kimmo Tuomaala

Englannin billion on suomeksi miljardi.

EU:n talousarvio on vain 2 kertaa Suomen valtion talousarviota suurempi eli 129 miljardia euroa vuodessa.

Jatka Riikka "vapaita käännöksiä", joissa biljoonat ja miljardit heittävät häränpyllyä. Kääntäkää "vapaasti" tytöt, saatte pikurahaa.

Jerzy Busek on Euroopan parlamentin puhemies.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Alkuperäistekstissä käytetään termiä The President, joten sen voi kääntää presidentiksi tai puhemieheksi. Sitähän Suomenkin presidentti on, kansan puhemies.

billion ja trillion ovat englannin englannissa ja am.englannissa toistensa vastineet. Aiheuttaa ongelmia, koska silloin pitää selvittää onko kirjoittaja britti vai amerikkalainen vai eurooppalainen, ja jos on eurooppalainen käyttääkö sanaa merkityksessä biljoona vai triljoona.

Hyvä että otat asian esiin. Olisi oikein mukavaa jos tällaiset asiat standardoitaisiin, niin ällöttävää kuin standardointi muuten mielestäni onkin.

Fahrenheitit ja Celsiukset ovat nekin ihan tolkuttomia, kun niihin lähemmin tutustuu. Tai am. ja engl. mitat: jalat, tuumat, kyynärät, barrelit sun muut.
Tässä asiassa olisi mukavaa jos olisi 10-jakoon perustuva kansainvälinen käytäntö.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Ja tuossa Veli-Pekka Kortelaisen linkki pankkien velkoihin http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/f...

Riikka Söyring (nimimerkki)

Veli-Pekka Kortelaisen blogista täsmälukuja:

Irlanti 90 mrd €

Portugali 100 mrd €

Espanja 600 mrd€

Italia 950 mrd€

(Listalta puuttuu vielä Belgia, Britannia ja Itä-Eurooppa)

Yhteensä siis vähintään 1740 mrd € eli 1,74 biljoonaa €uroa (1,74 Trillion in US English).

Suomen osuus 1,88% eli 32,712 mrd €, meidän rahojamme, jotka Suomen hallitus on valmis heittämään kankkulan kaivoon nuollakseen eurosto-eliitin ja pääoman valtiaiden perseitä!

Muistutuksena linkki uutiseen vuodentakaisesta (kevät 2009) EU:n kirjanpidon raportista, jonka mukaan Europankeilla on jopa 16300 Mrd € täyttä kukkua eli katteetonta paskaa peiteltynä kirjanpidossaan! (Uutisessa luku muuten näkyy näemmä vain linkin URLissa, ja on sensuroitu tekstistä):

Vieras (nimimerkki)

Mitä te turhaa stressaatte?

Espoo Calls (nimimerkki)

Parin vuoden sisällä kaikkein paatuneimmatkin lampaat ja valtion syöttöporsaat tajuavat mitä täällä stressataan.

Esko Kastinen

E.C; Rohkea väite! Katso historiaa; kumpi onkaan leviävämpi ilmiö ihmisten keskuudessa, tajuamattomuus vai tajuavaisuus?

Preesens lienee syvä tajuttomuus; molemmilla puolin aitaa.

E.K.

www.viisastenkivi.com

Espoo Calls (nimimerkki)

Toimituksen poiminnat