KissanKulmasta

Gm-ruoka massaehkäisyväline, arvioi venäläinen tutkimus

Sensaatiomaisia paljastuksia GM-ruoan vaikutuksista Venäjältä: hedelmättömyyttä ja jopa karvan kasvua suussa.

Venäjä vietti vuotuista Days of Defence against Environmental Hazards-teemakautta 15. huhtikuuta - 5. kesäkuuta välisenä aikana. Samalla julkistettiin riippumattoman tutkijaryhmän löydökset. Tutkijat todistivat, että geneettisesti muunnellut organismit ovat haitallisia nisäkkäille. Tutkijat havaitsivat, että eläimet jotka syövät gm-rehua menettävät lisääntymiskykynsä. Campbell-hamsterit, joilla on suuri lisääntymiskyky saivat kahden vuoden ajan tavallista soijaa, joita käytetään laajalti maataloudessa ja jotka sisälsivät eri määriä gm-organismeja. Kontrolliryhmä sai puhdasta soijaa, mitä oli todella vaikea löytää sillä 95% maailmalla tällä hetkellä viljellystä soijasta on siirtogeenistä.

Kokeen suorittivat yhteistyönä National Association for Gene Security ja  Institute of Ecological and Evolutional Problems.

Tri. Alexei Surov kertoo "Valitsimme useita ryhmiä hamstereita, pidimme ne pareittain häkeissään ja ruokimme niitä normaalisti." "Toiset saivat soijaa, joka sisälsi jonkin verran geneettisesti muunneltuja organismeja, toiset puhdasta soijaa ja kolmas ryhmä sai jonkin verran gm:aa sisältävää ravintoa. Neljäs ryhmä hamstereita sai runsaasti gm:aa sisältävää ravintoa."

"Seurasimme hamsterien käytöstä, niiden painon nousua ja synnytysten tiheyttä. Alkuun kaikki meni sujuvasti. Aloimme huomata haittavaikutuksia kun valitsimme syntyneistä hamsteripienokaisista uusia pareja kokeeseen ja jatkoimme niiden ruokkimista entiseen tapaan. Uudet parit kasvoivat paljon hitaammin ja saavuttivat sukukypsyytensä myöhemmin. Kasvatimme toisen sukupolven jälkeläisistä uudet tutkimusparit kolmannen sukupolven hamstereita. Näistä kolmannen sukupolven pareista gmlla ruokitut  eivät enää saaneet poikasia. Saimme todistettua, että gm:lla ruokkiminen tekee eläimistä hedelmättömiä."  kertoo Alexei Surov.

Toinen yllätys tutkijoille oli outo ominaisuus jonka kolmannen polven hamsterit kehittivät. Niillä alkoi kasvaa karvaa suussa. On epäselvää, miksi näin tapahtui. Tutkijat eivät ymmärrä, miksi tuhon ohjelmisto laukeaa kun eläimiä ruokitaan gm-rehulla.

Tuhomekanismin saa lakkaamaan vain lopettamalla gm-ruokinnan. Tutkijat ehdottavatkin ehdotonta kieltoa gm-ruoalle kunnes sen bioturvallisuus on selvitetty. Venäläisten tutkijoiden tulokset ovat yhtenevät Ranskassa ja Itävallassa saatujen tutkimustulosten kanssa. Kun tutkijat osoittivat gm-maissin olevan vahingollista nisäkkäille, Ranska kielsi välittömästi sen tuottamisen ja myynnin.

lähde: http://english.ruvr.ru/2010/04/16/6524765.html  ja http://www.huffingtonpost.com/jeffrey-smith/genetically-modified-soy_b_544575.html

Lisätutkimuksiin on todella aihetta.

Salaliittoteorioihin taipuvainen yhdistäisi Bill Gatesin puheet väestönvähentämisestä hänen viimeaikaisiin sijoituksiinsa gm-jätti Monsanton osakkeisiin. Onhan gm selkeästi potentiaalinen massaehkäisyväline Silmänisku

Ihminen on ravintoketjun päätepiste.

Geenimuunnellun kasviston viljelystä  käydään kovaa vääntöä tällä hetkellä,  ja eri intressipiirit -varsinkin taloudellisesti hyötymässä olevat- painostavat kovasti gm-viljelyn sallimisen puolesta. Gm-puolustajat vetoavat mm. siihen että gm:n salliminen auttaisi köyhyyden poistamisessa maailmasta ja ravintotilanteessa.
 
IAASTD teki asiasta viisi vuotta kestäneen tutkimuksen. Tutkimusta oli tekemässä 400 tutkijaa yli 110 eri maasta. Mitään yksimielisyyttä siitä, auttaisiko gm-viljelyn salliminen köyhyyden poistamista, ei syntynyt (1).
Gm on myös ravintoarvoltaan köyhempi tuote kuin perinteisesti viljelty (2) (5).
 
Gm:n etuja perinteisesti viljeltyyn ei ole todistettu mutta haitoista on runsaasti tietoa. Kaikkia haittoja ei silti vielä tunneta, sillä ne tulevat näkyviin vasta pitkällä aikavälillä. Onkin spekuloitu sillä, mitä gm tekee esimerkiksi dna:lle, ja asia on aiheuttanut vakavaa huolta.
 
Toisaalta eläinkokeiden perusteella tiedetään gm-ruoan syömisen aiheuttavan mm. syöpää, pernan tuhoutumista, maksan laajenemista sekä ennenaikaista ikääntymistä (5).
 
 
Eurooppalaiset kuluttajat syövät tietämättään gm:aa
 
Halvalle rehulle on kysyntää. Arvion mukaan noin 85% Euroopassa käytetystä eläinten rehusta on peräisin geenimuunnellusta viljasta tai sisältää osasia siitä. EU:n lainsäädäntö vaatii merkitsemään pakkausselosteeseen, sisältääkö tuote gm:aa mutta käytännössä sitä ei tapahdu, sillä suurin osa ihmisen nauttimaa gm:aa tulee kiertokautta gm-rehulla ruokituista eläimistä. Lainsäädäntö ei  vaadi merkintöjä esim. lihaan, joka on peräisin gm:lla ruokitusta eläimestä. Näin ei täyty lain vaatimus "kuluttajan tietoisesta valinnasta" (nk. informed consent).
 
Geenimuunnellun ravinnon nauttimisen haittavaikutuksista on toistaiseksi hyvin dokumentoitu ainakin erilaiset hengityselin-tulehdukset, allergiset reaktiot, kompromisoitu immuunipuolustus, syöpä, ennenaikainen kuolema ja hedelmättömyys (2)
 
Näissä asioissa kuluttaja voi vaikuttaa itse vaatimalla poliittislta päättäjiltä, kauppaketjuilta ja ruoantuottajilta selkeitä pakkausmerkintöjä, jotka kattavat ruokatuotantoketjun kaikki osaset.
 
 
 
Vaikutukset ympäristöön
 
Tähän astisista gm-viljelyn haittavaikutuksista on todennettu metsien ja luontaisten asuinympäristöjen tuhoutuminen, ympäristön saastuminen gm:n vaatimien "kasvinsuojeluaineiden"  ja tuholaismyrkkyjen takia, maaperän degradaatio, entistä vastustuskykyisempien rikkaruohokantojen ilmaantuminen, perinteisten viljalajien saastuminen, luontaisten genotyyppien kato ja biodiversiteetin kutistuminen (2).

Ja mitä kertookaan Kassara, Etelä-Savon metsäkeskuksen tiedotuslehti? Artikkelissa "Biotalous Suomen vientituotteeksi" kerrotaan "Maailman valloituksen apuna suomalaisilla on ymmärrys puusta biologisesti...Geenimuuntelu on yksi merkittävä mahdollisuus biotalouden kehittämisessä"

Olen sanaton!
 
Gm-viljely vaatii runsaasti ympäristömyrkkyjen  eli nk. kasvinsuojeluaineiden ja hyönteismyrkkyjen käyttöä. Erittäin myrkyllinen glyfosaatti on yksi yleisimmistä. Todd Gainesin johtama tutkijaryhmä Coloradon Yliopistossa, Fort Collinsissa  tutki glyfosaatille vastuskykyisiä revonhäntä-populaatioita Georgiasta. He huomasivat, että EPSPS-entsyymiä koodaava geeni oli lisääntynyt viidestä 160-kertaiseksi glyfosaatti-resistenteissä kannoissa verrattuna glyfosaatille alttiisiin kantoihin. EPSPS-entsyymi on vastuussa kasvien "aineenvaihdunnasta". Värjäysmenetelmä osoitti että muuntunut geeni oli läsnä jokaisessa kromosomissa. Geeni-lisä (gene amplification) on yksi solujen ja organismien yleisimmistä fysiologisista vastauksista muuntuneeseen ympäristöön.
 
USAssa ja muualla maailmassa gm-viljelyn seurauksena ovat pohjavedet saastuneet, kertoo Independent UK. Geenimuunneltuihin kasveihin istutetaan Bt, Bacillus thuriengensis, suojaamaan niitä tuhohyönteisiltä. Nyt tutkijat ovat löytäneet viljelyalueen vesistöistä hälyttävän suuret määrät Bt:ta.
"Tutkimuksemme osoittavat aukottomasti että viljelyn sivutuotteet kulkeutuvat muualle luontoon vesistöjen kautta." toteaa tutkija Emma Rosi-Marshall (the Cary Institute of Ecosystem Studies in Millbrook, New York).
Tutkimus käsitti analyysit 217 virrasta Indianassa. Jäänteitä gm:sta oli 86% näytteistä, josta Bt:n osuus 13% (3).

Rapsipelto Kanadassa.

Yhdysvaltalaistutkijat perkasivat pientareita Pohjois-Dakotassa ja poimivat 406 rapsikasvia eri puolilta tienvarsia. Kasvit vietiin laboratorioon analysoitaviksi. Ilmeni, että 86 prosentissa kerätyistä näytteistä löytyi kasvimyrkyille sietokykyä lisääviä CP4 EPSPS- tai PAT-proteiineja.
"Kahdesta rapsista löytyi sellaisia siirtogeneettisiä ominaisuuksia, joita ei ole vielä vapautettu markkinoille. Tämä viittaa siihen, että siirtogeeniset kasvit pystyvät lisääntymään viljelysten ulkopuolella”, sanoi tutkimusryhmään lukeutunut Cynthia Sagers Arkansasin yliopistosta. Ryhmään kuului tutkijoita Pohjois-Dakotan ja Kalifornian yliopistoista sekä ympäristönsuojeluvirastosta (4).

 

Lisätietoa GM-viljelystä sivustolta  http://www.gmovapaa.fi/fi/index
--------------------------------------
 
lähteet:
 
(1) IAASTD: International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology Development; Summary for Decision Makers of the Global Report (2008)
(2) Freya Young-Jamieson : An investigation into the economic, health and environmental implications of the increasing use of GM animal feed in Europe (2009)
(3) Independent UK: GM maize has polluted rivers across the United States; Steve Connor, Science Editor 28 Sept. 2010
(4) TIEDE-lehti: GM-rapsi levisi luontoon; 06.08.2010
(5) Dr.John Fagan: Negative Impacts of genetically modified (GM) Foods on Human and Animal Health and the Environment (2009)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (225 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Näin kirjoitti tutkija Sir Albert Howard (1873-1947, englantilaisen maanviljelijän poika) teoksessaan An Agricultural Testament. Tekstin on kääntänyt Matti Partonen:
" -Luonto on kehittänyt suurenmoisen koneiston kasvien ja niitä syövien eläinten täydellisen terveyden varmistamiseksi. Tämä koneisto toimii kunnolla vain humusrikkaassa maassa; keinolannoitetussa humusköyhässä maassa se on surkastunut tai puuttuu kokonaan.
-Viidessä vuodessa olin oppinut kasvattamaan terveitä, tuholaisia vastaan käytännöllisesti katsoen immuuneja kasveja, tarvitsematta turvautua vähääkään mykologeihin, entomologeihin, bakteriologeihin, maanviljelykemisteihin, tilastomiehiin, keinotekoisiin lannoitteisiin, myrkkyruiskuihin, myrkkyihin tai mihinkään muihinkaan nykyaikaisen viljelykoeaseman käyttämiin kalliisiin varusteisiin.
-Viljelymaan elämän hidas myrkyttäminen keinolannoitteilla on eräs suurimpia onnettomuuksia, minkä kohteeksi ihmiskunta koskaan on joutunut.
-Hyönteiset ja sienet eivät ole kasvitautien todellisia syitä. Ne hyökkäävät vain sopimattomien lajikkeiden tai väärin viljeltyjen viljelmien kimppuun.
-Se ajatus, että kasveja olisi suojeltava tuholaisilta ruiskutteiden ja jauheiden tms. avulla, on sekä järjetön että epätieteellinen, koska se onnistuessaankin vain hämärtää todellisen ongelman - miten kasvattaa terveitä kasveja.
-Sen sijaan että jakaisimme maanviljelyn osiin ja tutkisimme sitä pala palalta tieteen analyyttisin menetelmin, jotka kelpaavat vain uusien faktojen löytämiseen, meidän on omaksuttava kokonaisvaltainen asenne ja tutkittava koko elämän kiertoa yhtenä suurena asiana eikä pidettävä sitä irrallisista asioista koostuvana tilkkutäkkinä.
-Kun tiedettä on sallittu käytettävän viimeisen unssin puristamiseksi maasta käyttämällä uusia lajikkeita, halvempia ja piristävämpiä lannoitteita, tehokkaampia koneita, itsensä kuoliaaksi munivia kanoja ja maitoon hukkuvia lehmiä, on kysymyksessä muutakin kuin pelkkä harkintakyvyn puute. Viljelytutkimusta on väärinkäytetty tekemään viljelijöistä ei parempia ruoan tuottajia vaan tehokkaampia rosvoja.
-Keinolannoitteiden käyttö ei ole halpaa. Maan viljavuus-jokaisen kansakunnan tärkein pääoma-häviää, keinokasvit, keinoeläimet ja keinoihmiset ovat sairaalloisia, ja niitä voidaan suojata taudeilta, joiden tehtävä on hävittää ne, vain myrkkyruiskutteiden, rokotteiden, kalliiden lääkkeiden, lääkäreiden ja sairaaloiden avulla.
Luonnonmukaisuus on tulevaisuus paitsi ruokatuotannossa myös metsänhoidossa."

Mitäpä tuohon lisäämään.

Anu (nimimerkki)

Ja mitäpä enää poisottamaan kun lautastansa katselee kansa.
Ei ihme, että kansa sairastaa: tyhjästä ravinnosta on paha terveyttä nyhjästä! Shit!

Käyttäjän pietarituominen kuva
Pietari Tuominen

Erinomainen kirjoitus. Sääli, että täällä kehittyvissä maissa kukaan ei edes ymmärrä gm:n vaarallisuutta tai tiedosta, että ruoassa voisi olla gm-aineksia. Samalla Jenkkilä toimittaa paljon ruokaa kehittyviin maihin. Suomessa ihmiset tietävät, kuluttaja ei halua lautaselleen gm-murkinaa ja silti gm-ruokaa joudutaan syömään.

Monsanto esimerkiksi omistaa siemenfirman, jolta suomalaiset luomusalaatintuottajat ja muut tilaavat siemenensä. Välillä siemeniin on sekottunut GM-siemeniä ja noita jää vahvistamattoman lähteeni mukaan tullilaboratorion haaviin. Silti siemenet tilataan aina vain samasta osoitteesta. Tällä hetkellä Monsanton ihan julkinen strategia onkin hämärtää kuluttajan erottelu gm-ruoan ja luonnollisen välillä. Sen jälkeen strategiaan myös kirjattu tavoite maailman ainoaksi siementuottajaksi tulemisesta on askelta lähempänä.

Monet ministerit Suomessa ajavat avoimesti gm:n leviämistä Suomeen sekä sallivat gm-kokeilut Suomessa. Kansa ei niitä halua, mutta ei edes osoita mieltään tai polta peltoja kuten muualla maailmassa. Ajatellaan vain ettei siitä mitään haittaa ole jos gm-siitepöly leviää tuulen ja mehiläisten mukana tavallisille pelloille tai sitten ei tiedetä koko asiasta. Noh tämän törkeän ruoantuotantovaaran leviämiselle tärkeintä on ettei kansa tee yhtään mitään ja sokeasti vain luottaa sitä huijaaviin poliitikkoihin.

Monsanto lobbaa todella suurella rahalla Suomenkin poliitikkoja, joten kannattaa katsoa mitä puolueet noiden asioiden suhteen tekevät. Monsanton siemenmonopoli käytännössä orjuuttaisi koko planeetan, koska olemalla ainoa siemiä tuottava firma ja manipuloimalla kaikki siemenet sellaisiksi ettei niitä ole itse mahdollista tuottaa lisää, Monsanto hallitsisi maailmaa täysin. Tämä päärmäärä on Monsanton ihan julkinen strategia.

137 (nimimerkki)

Poliitikkojen lobbaaminen ja median manipuloiminen, niin monsantoa...

Fox Newsin toimittajien pillinvihellys:
http://www.youtube.com/watch?v=trWcqxrQgcc

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pietari Tuominen,

lähetin pari päivää sitten äitinä, kansalaisena ja kuluttajana kirjeen Valiolle, Atrialle, Myllyn Paras-yhtiölle, LIDLille, Arla-Ingmanille, Keskolle, S-ketjulle ja aika monelle muullekin kauppaketjulle (sekä eduskunnalle) vaatiakseni selkeitä koko ruokatuotantoketjun kattavia pakkausmerkintöjä elintarvikkeen sisältämästä gm:sta.

Samalla ilmaisin kantani yhtiöihin jotka rahoittavat ja tukevat ydinvoimaa, ja miten aion suhtautua kuluttajana asiaan.

Moraalisena perusteluna esitin että ydinjätteestä saadaan DU:ta ja nämä kuvat http://www.tetrahedron.org/articles/gulf_war_syndr...

Kuluttajat voivat vaikuttaa!

Mieheni havainnoi tänään että hän oli lukenut mehujäätelöpakkausten tuoteselosteet kaupassa läpi ja huomannut että ulkomaiset tuottajat ovat alkaneet vastata eurooppalaisten kuluttajien vaatimukseen lisäaineettomista tuotteista mutta suomalaiset elintarvikejätit eivät ole sitä tehneet.

Älä osta roskaa niin sitä ei enää kannata tuottaa, on hyvä ohje sekin.

Marie Sjöholm (nimimerkki)

Korjaus: "Luonnonmukaisuus on tulevaisuus paitsi ruokatuotannossa myös metsänhoidossa", ei kuulunut käännökseen.

http://www.journeytoforever.org/farm_library/howar...

Kiitos!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kiitos itsellesi. Nähtyäni toisaalla tuon tuomasi tekstin (metsäkeskustelu Jarmo Niemisen blogissa), ihastuin suuresti sen kokonaisvaltaiseen otteeseen jolla viljelyä ja metsänhoitoa tarkasteltiin.

Tämä on juuri hyvä esimerkki siitä, kuinka ihmiset neuvovat toisiaan ja tuovat esiin kaikenlaista mielenkiintoista materiaalia johon ei ehkä muuten törmäisi.

Bloggaaminen onkin eräällä lailla tiedonkalastelua verkossa.

Remel (nimimerkki)

Kun gm-tutkimuksen tekee organisaatio nimeltä "National Association for Gene Security" niin eipä paljon riippumattomuus luottamusta herätä. Ihan yhtä tyhjän kanssa kuin olisi Monsanton tekemä gm-tutkimus.

Gm-tuotteita on käytetty vuosikaudet ilman mitään haittavaikutuksia. En ymmärrä miksi gm-tuotteita ei saa kaupasta, ostaisin heti. Ei organismin elimistö tiedä onko se suun kautta ruuansultaukseen tullut geeni "muunneltu" vai ei muunneltu.

Vieras (nimimerkki)

Olisiko tämä alkuperäinen julkaisu jossain? Itse en netistä löytänyt. Enkä nyt kaipaa tuota pitkää litaniaasi julkasuista, vaan tämän nimenomaisen julkaisun. Antamasi "alkperäisviitteet" olivat jonkun omia kirjojaan markkinoivan blogittajan sivuilta.

Vieras (nimimerkki)

Tarkistaisit rakas ihminen lähdeviitteesi! Voi myötähäpeä!
http://www.saigon-gpdaily.com.vn/Health/2010/9/85828/

Lähimmäisesi, naapurisi, rakkaasi, tuttusi (nimimerkki)

Vai myötähäpeää??? Sinua täällä saa hävetä, kaikki ihmiset jotka ovat viisaita ja arvostavat aidosti tätä planeettaa epäitsekkäistä syistä, tietävät mitä pitää tehdä ja kuinka tulee elää merkittävät asiat huomioon ottaen, ovat tietenkin kaikkea tieteen ja talouden ahneudesta johtuvien tarkoitusperien vastustajia. Joka ikinen ihminen todellakin tietää mitä pitää tehdä ja mikä on meidän henkilökohtainen vastuu, mitä siitä seuraa jos ei sitä kanna. Kuolema odottaa ja todella monia meistä, ennen aikaisesti. Ei ole väärin tappaa ihminen joka tietoisesti rahan ja vallan takia on saattanut muita ihmisiä hengenvaaraan tai jopa suoranaisesti pakottanut tuhoamaan omaa kehoaan, ympäröivää luontoa ja ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa parantavasti maan tilaan. Jo kiinalainen sananlasku sanoo; "mikään elämässä ei ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito". Vain ihmiset joiden elämässä ei ole oikeata ja merkittävää sisältöä ja tietoa, keksivät kaikkea jolla ei ole merkitystä hengissä pysymisen kannalta. Se ja ympäristön hoitamisen vastuu ovat meidän perimmäisimpiä tarkoituksia täällä. Ja kuten tiedämme kaikki, paras tapa huoltaa maata on antaa sen elää rauhassa kajoamatta siihen ja silloinkin vain välttämättömimpien asioiden takia. Miksi? no, siksi että seuraamalla ympärillämme olevaa, opimme parhaiten ja saavutamme kasvavasti tietoisuuden, ja unohtamalla itsemme egon opimme tehokkaiten. Ainoa asia joka todella on meidät tyydyttävää ja täyttymyksen antaa on tietoisuuden ja henkilökohtaisen energian lisääminen. Siihen ei päästä toistamalla orjamaisesti itseämme ja turhuuksiamme. En usko jumala instituutioon, mutta tiedän olevan korkeampia voimia ja tietoisuuksia kuin mitä omamme on. Surkeutta on nykyihmisen kehitys, tiedottomuutta on tieteet, harhaanjohtamista on demokratia, tyhjyyttä on yltäkylläisyytemme, irstautta on rakkautemme, riistoa on tasa-arvoisuutemme, itsekästä vallanhimoa on johtamisemme, rappiota on koulutuksemme, ja tätä ne ovat pahimmillaan ja harmillista kyllä useimmiten asioiden laita on juuri näin. Minä rakastan ihmisiä, eläimiä, ilmaa, vettä, maatamme ja kaikkea mitä olen kokenut. Ja tiedän tuskallisten ja pitkien kärsimysten kautta, että ilo, siis juuri tuo vilpitön ilo ilman päihtymyksen himoa on suurin saavutuksemme ihmisinä ja tietoisina olentoina. Se on nautinnoista parhain ja riippumattomin, ei tarvita rahaa, päihteitä, valtaa, ei mitään mikä syö puhtauttamme kovalla kustannuksella.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

USAssa on lobattu ahkerasti:
mm. luomu-/orgaanisen viljelyn kieltävä lakiesitys HR 875

ja tämä, jonka nimimerkki Vieras toi toiseen bloggaukseen
http://saladin-avoiceinthewilderness.blogspot.com/... eli

Leaked trade agreements and hidden things inside S 510: Corporations plan to end normal farming

Aleks (nimimerkki)

Oikein on järjettömyyden huippu taas tuokin lakiesitys. Miten ihmeessä voidaan "vapaassa" maassa edes harkita lakia, joka estäisi ihmisiä viljelemästä omalla pellollaan ilman myrkkyjä jos niin haluaa. Ilmeisesti puheet kestävästä kehityksestä on taas kerraan pelkkää sanahelinää jota tavallisten ihmisten pitäisi kyllä noudattaa, mutta suuryhtiöt saa tehdä mitä huvittaa hyväuskoisten hölmöjen säätämien lakien avulla. Että ihan oikein lain voimalla pitäisi kaikki pakottaa syömään myrkytettyä ruokaa sen sijaan, että voisi itselleen ja myyntiinkin kasvattaa puhdasta ruokaa. Minkähänlainen moraali on sellaisella ihmisellä joka pystyy äänestämään tuollaisen lain puolesta ilman minkäänlaista syyllisyyttä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aleks,

siinä -eh- vapaassa maassa on MONTA eri lakiesitystä jotka pyrkivät rajoittamaan luomumpaa elämäntapaa.
En muista ulkoa niiden esityslista-numeroita mutta ne löytyvät kyllä haulla kongressin/senaatin sivuilta.

Tunnukset ovat HR ja SB

Vieras (nimimerkki)

Jep, ihminen on tyhmä eläin. Kellään ei millään voi olla varmaa tietoa siitä mihin kaikki tämä johtaa tai ei johda. Lienee jo selvää että siirtogeenit leviävät hallitsemattomasti peltojen ulkopuolella, kuten mainitussa villi-rapsin tapauksessa juttusi lopussa. Tämän piti olla "mahdotonta".

Tiedemiehet selittävät että riskejä ei ole; mutta uusien geenien joukkoleviäminen tällä tavoin merkinnee hypernopeaa "evoluutiota"...josta ei ole mitään kokemusta. Huoh. Tämä on niitä harvoja asioita joissa olen alkanut kyseenlaistaa tieteen vaikka itse koulutukseni kautta olen siihen aina "uskonut". ( Mikä ei merkitse että muu tiede olisi myös p:tä - tiede voi olla ja onkin useimmiten hyödyllistä; tosin esim Georg Henrik von Wright, kuuluisin suomalainen teoreettisen filosofian edustaja ja Wittgensteinin seuraaja Oxfordin teor filosofian professorina - vanhoilla päivillään kyseenalaisti tieteen rationalisuuden yhteiskunnan kannalta mikä on yksi mutta painava osoitus siitä että oikeastaan kaikki on epävarmaa eikä kukaan loppujen lopuksi tiedä juuri mitään ...)

Joskus sorrun tätä kaikkea miettiessä varsinaiseen limboon ja mietin kuin paraskin natsi että saavatpa ansionsa mukaan jos vaikka hedelmällisyys hurjasti heikkenee. Ongelma: minäkin olen liemessä vaikka vastustin tätä kaikkea samoin kuin muutkin jotka kannattavat edes alkeellista varovaisuutta - Me emme helvetti ansainneet mitä tuleman pitää -

Hyvä Riikka että jaksat julkaista tietoa josta media ei mielellään kirjoittele. Aina voi toivoa että vielä saadaan aikaan tarpeeksi voimakas kansanliike pysäyttämään nämä hulluudet -

Esko Kastinen

Tiede on metka juttu. Vaikka se elää uusien tutkimusten (puolueettomien ja maksettujen) myötä ja on kaikki tieteelliset "totuudet" ovat tosiasiassa vain hetkellisiä äänestystuloksia eri teorioiden välillä, niin silti sitä pidetään peruskalliona jonka varaan rakennetaan erittäin riskaabeleita ja kauaskantoisia päätöksiä. Vakavimmat virheet on tehty ja tehdään juuri gm-tekniikan ja ydinvoiman käyttämisessä.

A. Einstein totesi kauhukseen jo sata vuotta sitten tieteen ajautuvan yhä pahemmin kaupallisen ja poliittisen sektorin palvelijaksi. Humaanina tiedemiehenä hän näki mihin se johtaa, eikä ollut väärässä. Einstein totesi että jos sellainen kehitys jatkuu, niin hän olisi mieluummin vaikka putkimies kuin tiedemies. Paikallinen putkimiesten liitto nimitti hänet tästä johtuen kunniajäsenekseen.

Tieteellä olisi toki paikkansa; sen avulla tulisi vahvistaa maalaisjärkisen varovaisuuden aiheellisuus kaikessa, missä ihmiselle tulee mieleen sorkkia elonkehämme tasapainoa. Nyt tiede vaan valitettavasti toimii juuri toisinpäin, tuottaen uusia ja yhä vahvempia työkaluja planeettamme elinehtojen heikentämiseen.

Mutta -taas kerran- on pakko muistuttaa siitä että kaikki tämä tapahtuu vain siksi että sille on tilaus. Ydinvoimaa on, koska me kulutamme sitä. Gm-ongelmat lisääntyvät koska haluamme ruokamme helposti, valmiina ja halvalla.

Me päätämme, markkinamekanismi toteuttaa.

E.K.

Riikka Söyring (nimimerkki)

GM-perunassa on antibiootin vastustusgeeni. Jokainen osannee päätellä mitä siitä seuraa kun se leviää luontoon
http://www.gmovapaa.fi/ajankohtaista/ulkomaan-uuti...

Aleks (nimimerkki)

Se on ihan harkittu kiero menetelmä jolla Monsanto rahastaa. Kun ensin saadaan omat gm-siemenet kasvamaan jonnekin ja kun ne kasvit sitten leviää väkisinkin toisille pelloille niin alkaa rojalttien maksu Monsantolle, vaikka ei olisi ikinä heiltä mitään ostanut. Tehomaatalous on lopulta kallis ja pellot tuhoava menetelmä jonka jäljiltä kestää vuosikymmeniä niiden palautuminen ennalleen jos silloinkaan. Gm-viljely on kuin Pandoran lipas jota ei enää saada suljettua, muunnellut kasvit ovat jo luonnossa ja leviävät estelyistä huolimatta. Ehkä tämä kaikki onkin osa suurempaa suunnitelmaa, mene ja tiedä... Monsanto on ennenkin valehdellut ja jäänyt kiinni myrkkyjen levittämisestä ja väittänyt myrkkyjään "turvallisiksi" Malliesimerkki yhtiöstä jolla ei ole minkäänlaista moraalia tai estoja tehdä voittoja ihmisten terveyden kustannuksella.

Riikka Söyring (nimimerkki)

TIEDOTE

Kansalaisten tarkastajajoukko paljasti firman salaisen agendan:
Monsantolle kyytiä Hollannissa 3/11.

Nyt Haagissa on käynnissä ilmastokokousta edeltäviä kv-neuvotteluja. Firmat, mm. Monsanto, lobbaa kovasti sen puolesta, että ne saisivat ilmastosopimukseen päästövähennyksiä gm-kasveista. Todellinen ratkaisu on kuitenkin edistää ruokaturvaa, luomua ja purkaa siemenpatentit.

Tempaus järjestettiin solidaarisuuden osoituksena kaikille agroteollisuuden toimista kärsiville.

Katso kuvat, alla engl.kielinen tiedote.

http://indymedia.nl/nl/2010/11/70903.shtml
http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/11/waar... (video tilaisuudessa pidetystä puheesta, on engl. tekstityskin)

********
Public Inspection of a Monsanto Facility
Press Release (en)

Public Inspection to Reveal Monsanto's Hidden Agenda. On November 2nd 2010 the action group ' Exterminate Monsanto' will be organising a 'public inspection to reveal Monsanto's hidden agenda': Concerned citizens will check the premises for clues about the intense cooperation between policy makers and the agro-industry. Today's focus will be on the lobby efforts of mega-corporation Monsanto at their location in Enkhuizen, Holland. The action group will look for evidence of Monsanto's plans to get an even tighter grip on farmers and to increase their power over the global market.

The public inspection coincides with the official international summit on agriculture, food security and climate change in The Hague. This conference "It's Down 2 Earth" was organised by former State Secretary for Agriculture Verburg in preparation of the global climate summit COP 16 in Cancun, Mexico in December. The action group warns for the lobby by powerful companies that push technological fake solutions to climate change. 'Exterminate Monsanto' expects very little attention for a sustainable and social future for agriculture from the Dutch government. The recent abolition of the ministry of Agriculture led the food activists to conclude that only the economic aspects of agriculture seem to matter to the new government. The people that inspect the premises are concerned about the increasing privatisation and monopolisation of the food chain by companies like Monsanto, which will further diminish food sovereignty and aggravate climate change. "A few large corporations control the worlds land, seeds and water, driving millions of people from the land, causing food insecurity and forced migration." says Anna William, participating in the inspection.

Monsanto is a massive biotech company that grew big from selling pesticides. It now also controls 23 per cent of the world's seed market. The conference in The Hague offers companies like Monsanto the opportunity to convince politicians that monoculture plantations with genetically manipulated crops like soy, mais and trees help combat climate change. If they succeed in this, it would enable them to make large profits in trading carbon emission rights. "We don't believe the lie!" says Anna William. "Feeding 9 billion people in 2050 does not require industrial-scale agriculture which exhausts the soil, but smallholder farming which restores and sustains fertile soil."

Local small scale farming is the key to food sovereignty, it improves the earth's carbon balance and provides food and employment to 2,8 billion people on the planet. It is the only sustainable solution to hunger and the food crisis. In the highly industrialised Netherlands one in three family farms faces closure, as the Dutch population increasingly depends on energy-intensive import food. The world famous Dutch horticultural seeds sector has been taken over by large agrochemical multinationals like Monsanto. But the global market does not offer food security. On the contrary.

With their action on the 2nd of November the group Exterminate Monsanto exposes the lobby lies of the agro-industry. Everyone committed to social and climate justice is invited to take part in the inspection and help bring the hidden agenda of Monsanto out in the open.

Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying at least one time a week show You some news. Our goal is to do it daily but 1st we can not be everywhere and 2nd We don't have enough time mainly to edit ( there are many projects waiting for their time...) That's why we waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media.

and that's few words from our pages:
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!!

repe (nimimerkki)

Monsattohan yrittää gm-kuvioilla saada kaikki siemenet kaupattavaksi vain itseltään eli monopolin kaikkeen siemenkauppaan. Ja kas nehän silloin kallistuvat ja on muitakin "ongelmia", joten miljardit kuolevat nälkään. Muutamat laittavat sitten koko omaisuutensa vuosittain siemeniin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Laitan tämmösen jutun, ko aikunen mies pelkää rikkaruohoa eikä naurata, me ihmiset ollaan pähkähulluja!

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/10/rikkaruoho_j...

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olen itse Geenimuuntelua vastaan, koska yhdistettynä geenipatentteihin ja globaaleihin suuryritysmonopoleihin tilanne on yksinkertaisesti kestämätön. Jos yksi suuri yritys saa päättää mitä kasveja viljellään, mitä lajikkeita tänä vuonna istutetaan ja mitä rikkaruohomyrkkyjä peltoon ajetaan ollaan erittäin vaarallisilla vesillä.

Lisäksi kun tuotteet on patenttisuojattu ja kehitys tehdään salassa, on enemmän kuin luultavaa että GM tuotteiden mahdollisista haitoista vaietaan vuosikymmeniksi ja ison lakimiesarmeijan avulla syylliset loppujenlopuksi pääsevät kuin koira veräjästä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin tässähän siittä on mistä sie Joanna puhut

http://video.google.com/videoplay?docid=-175041819...

Nyt saatto tulla väärin, tuossa on vissiin siittä rikkaruohosta, mutta siinä on muitaki niitä karmeita filmejä, jos joku haluaa kattoa!

pahka (nimimerkki)

Viimeinkin hyviä uutisia GM soijasta! Jos ihmiskunta ei itse älyä rajoittaa lisääntymistä, hyvä että monsanto&kumppanit sen tekee :D

Ettei vaan veli venäläinen tekisi tutkimuksia kauppapoliittisilla syillä? Jokainen muistanee jokun kuukauden takaisen vientikiellon suomalaisille elintarvikkeille?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ei ihmiskunnan määrää tarttis rajottaa, täälä ois tillaa, jos ihmisten ruokailu ja elämä ei ois kaupallistettu. Täälä on tillaa, jos lasket vaikka joka asujalle jonku kokosen maaläntin, se on huijjausta ja meän höntitystä ja kasattaan kaikki köyhät kaupunkkeihin ja aivopestään avuttomiksi.

Ja miksikähän veli venäläinen ei huoli meän elintarvikkeita!!? http://hilkkalaronia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/3933...

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Hilkka Laronia:
"Täälä on tillaa, jos lasket vaikka joka asujalle jonku kokosen maaläntin..".
--
Erinomainen ehdotus!
Samalla voisi myös lisätä yhdeksi kouluaineeksi puutarhanhoidon.
Jokaisella koululla voisi myös olla oma maapläntti, jossa olisi mahdollisuus harjoitella erilaisten kasvien viljelyä opettajan ohjauksessa(mielummin luomuna).

pahka (nimimerkki)

Ei, täällä ei ole tilaa. Täällä (pohjois)Suomessa voi näyttää että lääniä piisaa. Mutta kun nälkäiset suut on ruokittava, sähkö saatava töpselistä, mökki talvellä lämmitettävä, kesällä jäähdydettävä ja autoja pitää saada pihaan vähintään kaksi.

Jos haikaillaan pienviljelyn(ja rajoittamattoman väestön kasvun) perään, niin kannattaa lukea historian kirjasta islannista, pääsiäissaaresta, mayaoista. Tuoreempia esimerkkejä löytyy haitista, ruandasta.. Pakolaisleirit(tai hyöky gibralttarinsalmen yli) ei johdu mystillisestä pahuudesta tai VHMm aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta vaan rankasti yksinkertaistettuna siitä ettei maata riitä kaikille.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No, sie et sitte laskenu ja verranu vaikka Suomen pinta-allaan!

Reija Hirn (nimimerkki)

Olen Hilkka eri mieltä tilakysymyksestä.Jos lasketaan näin, että matka lähinaapuriin olisi vähintään kaksi kilometriä ja joka ihmisellä tai perheellä pitäisi olla reviiriä parikymmentä hehtaaria, niin ei tänne niin paljon ihmisiä mahdu. Ainakin minä haluan, että pihalla ei kuulu muuta, kuin luonnon ääniä. Kaikki luonnottomat äänet rasittavat pikkuhiljaa psyykeä.
Näin ollen geenimanipuloitu ruoka olisi ihan paikallaan esim. Afrikassa ja Intiassa jos se veisi vähitellen lisääntymiskyvyn. Olen väkilukuasioissa ollut aina Linkolan linjoilla.

Reija Hirn (nimimerkki)

Ihmisiä on liikaa!Jos lasketaan, että jokainen ihminen tai perhe vaikka Suomessa tarvitsisi vähintään 20 hehtaarin reviirin niin, että lähinaapuriin on vähintään 2km, montakohan ihmistä tänne mahtuu.Liian tiheästä asumisesta seuraa vain mielenterveysongelmia. Minä haluan kuulla pihalla vain luonnon huminaa ja lintujen ääniä, en autoja ja muuta melua.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tapio Härkönen,

Hgissä asuessani lorvailin usein Hietaniemen hautausmaalla koska se oli isoin puutarha kaupungissa. Istuin puussa lukemassa ja/tai rupattelin hautoja hoitavien mummojen kanssa.

Vieressä oli Lapinlahden mielisairaala, ja heillä oli potilaille puutarha.
Juttelin hoitajien ja potilaidenkin kanssa, ja he kokivat puutarhan hoidon hyvin mielekkäänä, terapeuttisena, tasapainottavana ja rohkaisevana.

Josta syystä ihmettelin monasti miksi ei kaupunkeihin istuteta hyötykasveja kuten omena- ja päärynäpuita koristeistutuksina.

Samoin luin eräästä kaupungista -taisi olla Brasiliassa- joka kielsi katumainokset (ei liikkeiden kylttejä kylläkään) ja seurauksena rikollisuus laski ja viihtyvyys parani. Ihmiset alkoivat nähdä asuinympäristönsä ja pitää siitä, ja koska he pitivät siitä, he alkoivat kaunistaa sitä ja viihtyivät entistä paremmin.

Joten pienillä keinoilla VOI parantaa elinympäristöään!

Siksi ehdotuksesi on hyvä.
Mutta se ei mene läpi koska se on järkevä: tullaan vetoamaan turvallisuustekijöihin ja vaikka mihin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mihinkähän tämä kommentti tullee, mutta tuosta hedelmäpuita Helsinkkiin tuli miehleen Oulun kaupungin talon edusta. Pikkusievä kivetys ja keskellä ympyrä, jossa pikkuruisia kuusenlatvuksia ja jotaki kanervia semmosina kuvioina ja semmosen vanhan arvokkaan rakennuksen eessä. Mie aattelin siittä ohikulkiessa, ko ani harvoin sielä keskustassa käyn, niin sitä on niin herkkä, niin aattelin niistä kuusen latvuksista, että aivanko joku suruviesti siinä.

Ja aattelin mie niinki, että oisivat sitte istuttanu siihen yhen kunnon pusikon ja muutaman penkin ympäri ympyrää. Semmosta teeskentelevää ja hienostelevaa muka-kaunista ja varmasti hienot suunnitelmat ja harkinnat takana, mutta ei ravitse kenenkkään sielua eikä näytä milttään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ämmi,

Naantalissa oli sellainen tori: puita ja penkkejä niiden alla ja ympärillä.
Nyt se on uusittu kuvaamasi kaltaiseksi: istutusaltaissa havukasveja.

Syy oli kuulemma hygienia. Puista tippui juttuja katoksen alla olevien torimyyjien tuotteisiin.

Varmaan on torimyyjät nyt iloisia kaupungin päätöksestä kun tori on epäviihtyisä ja asiakkaat vähenneet.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nonniin, niinkös kävi Naantalissa, surtsu juttu! Ei se tekopeli tehe mittään hyvvää, tappaa hengen koko vaikutuspiiristä! Joo ja nuot hygieniajututki on ihan vain meän kiusaamista, terveellä järjelläki sitä jotaki vois aatella, ko aateltas. Portugalissahan kanakki juoksentelleen pitkint toreja ja kauppahalleja, niin olen kuullu, täältä Oulun korvesta ei sinne asti näe!

Vieras (nimimerkki)

olet pölvästi. Jos tää pallo ei olis liikakansoitettu, ei meidän tarttisi kuluttaa niin paljoa. Lapsen hankinta on epäekologisinta mitä täällä voi tehdä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

pahka,

vaihtoehtoja on http://www.permakulttuuri.info/

Kalliovuorilla hyisissä oloissa permakulttuurilaiset kasvattavat esim. banaania ja papaijaa ympäri vuoden ilman ydinvoimaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Reija Hirn,

"Ainakin minä haluan, että pihalla ei kuulu muuta, kuin luonnon ääniä. Kaikki luonnottomat äänet rasittavat pikkuhiljaa psyykeä."

Ollaanko me sukua? :D

Toisille sopii se, että lähistöllä on paljon ihmisiä ja he tuntevat olonsa orvoiksi jos näin ei ole.
Itse viihdyn paremmin luomu-ympäristössä ilman kolinaa, taustakohinaa ja hulinaa. Mitä nyt lapset sitä aiheuttavat ;)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Reija ja Riikka, kyse on isosta harhasta tuon maapallon väen kans, nälkä ja kurjuus on opetettu ja rahanvallan tuotosta. Mutta siis mieki olen teän sukua, miehän rakastan mettäkonfferensseja vaikka on pimeää eikä kettään tule vastaan ja ehkä just siksi!

Mutta tuo maapallon väkiluku jos kerrottaan jollaki pikkupläntillä, met mahuma Etelä-Suohmeen niinko pinta-alalta, eli mietä harhautettaan ja ihmiset ommaa avuttomuuttaan ja onnettomuuttaan ahtautuu samoihin läjjiin ja saahan sanoa, että meitä on liikaa. Lähtisivät mettiin sieltä, mutta ko peloteltu koko maapallon väki ja niinko Suomessaki, joka lakimuutos ohjaa siirtyhmään Helsinkkiin!

Reija Hirn (nimimerkki)

Riikka, ollaan me ainakin henkisesti sukua. Olen kotoisin Stadista, mutta en lähtisi takaisin, vaikka maksettaisi. Eihän meillä ole välimatkaa kuin nelisenkymmentä kilometria.Vaikka taloni on korkealla paikalla, ei iltapimeällä näy missään yhtään valoa ja onniin hiljaista, että korvissa humisee. Tää on elämää!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Reija Hirn,

niinkö lyhyt matka? Piipahda pirtiin joskus. kissankulmasta@gmail.com ja annan ajo-ohjeet.

Vai sopisiko sinulle paremmin tavata jossain muualla?

Kyselisin näet mielelläni porsaan kasvatuksesta. Itse olen aivan noviisi siinä hommassa joten kaikki kokemusperäinen tieto olisi todella tervetullutta.

----------------
Ed Göran,

en tiedä missä päin Suomea asut mutta jospa löydät jostain sopimusviljelijän joka korvausta vastaan ottaisi possun kasvattaakseen?

Minulle tulee keväällä neljä possua. Jos kaikki menee hyvin, mahdollisesti laajennan hieman ja otan pari sopimuspossua lisää kasvaattaakseni.
En halua rahaa vaan vaihdan mieluummin työni ja possuille tarjoamani tilan työhön oravannahkana. Haluan näet, että kaupunkilaisillakin on mahdollisuus kunnolliseen ruokaan.

Ajattelin että turha huutaa, rankattaa ja neuvoa jos ei ole valmis itsekin tekemään asian eteen jotain joten sitten kehittelin tämän rent-a-pig-suunnitelman eikä miehenikään vastustanut.

Haaveilen parista itäsuomalaisesta lehmästäkin :D
Uskokaa tai älkää, osaan lypsää. Kun olin ihan pieni, eräs tädeistäni ja isomummu opettivat.

Turojuuso (nimimerkki)

Vientikielto oli suomalaiselle GM-soijalla kasvatetulle sianlihalle. Ja ihan piti labrakokeet paikkansa, mätää oli.

Se siitä "puhtaasta" suomalaisesta ruuasta.

Yksi Turkkulaanen

Oli syyt mitkä hyvänsä, lienee olla parempi antaa amerikkalaisten kokeilla GMO-ruokansa omilla kansalaisillaan. Kun ilmeisesti he niin joka tapauksessa aikovat tehdä. Me tällä puolen atlanttia jaksamme kyllä jokusen vuoden odottaa niitä tutkimustuloksia.

Mutta jaksavatko suomalaiset poliitikot? Ylikansalliset lääke- ja genetiikkafirmat, ruokajätit yms. kyllä tuovat kaikki myrkyt meille heti, kun luvan saavat. Vai ovatko jo saaneetkin?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Valitettavasti amerikkalaisten kokeilut leviävät muihinkin maihin.
Gm-maissia on glukoosi-fruktoosisiirapin muodossa vähän joka paikassa täyteaineena. Samoin gm-soijaa. Sitä on lihapullissa, sitä on vaikka missä eineksissä.

Suosittelen lämpimästi riivaamaan kansaedustajia, Maa- ja metsätalousministeriötä sekä kauppaketjuja kirjeillä joissa ilmaistaan huolta tuotteiden sisältämästä gm:sta ja pakkausmerkintöjen puutteellisuudesta.

GMO-vapaa suomi sivuilta löytyy osoitteita.

tai

etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

ja eduskuntaryhmille eduskunta@eduskunta.fi

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Kiitos Riikka, että jaksat kirjoittaa GM-ruuan vaaroista.

Voi olla, että ruoka tulee maksamaan kyllä maltaita ja tuontihedelmät jms. herkut todennäköisesti katoavat kauppojen vihannestiskeiltä.

Kannattaa hankkia omaa maata, jos mahdollista ja pyrkiä omavaraistalouteen.

Onhan meillä lähes jokaisella mahdollisuus poimia omat marjat metsistä, joihin niitä mätänee suurin osa joka kesä.
Tuntuu ristiriitaiselta, että niin paljon hedelmiä tuodaan ulkomailta, vaikka meillä itsellä olisi paljon parempaa tarjolla metsissämme.
Vähän viitseliäisyyttä!
Aikoinaan kouluun piti kerätä tietty määrä marjoja.
Eikö tällaisia hyviä asioita voisi elvyttää uudelleen. Samalla hoituisi myös kunnon kohotus, kun nuoret saisi innostumaan luonnossa liikkumisesta.

Vieras Y (nimimerkki)

Koska geenimanipuloidut kasvit alkavat vähitellen dominoida luonnoss,a eli valtaavat kaiken kasvutilan alkuperäisiltä kasveilta, ihmis- ja eläinkunnan kohtalo on selvääkin selvempi. Itsellä on kuitenkin jo sen verran ikää, ettei ehkä ehdi sitä painajaista näkemään. Onneksi.

levittäkää tätä tietoa KAIKKIIN MAHDOLLISIIN linkkeihin (nimimerkki)

USA:ssa lammaslaumaa ruokittiin 5 vuotta GM-rehulla. Viiden vuoden jälkeen jokainen lammas oli kuollut perna ja maksakasvaimiin. Nyt siis teuraseläimet tapetaan keskimäärin 3 vuotiaina, jolloin GM-rehun vaikutukset eivät ehdi vielä näkyä. Mutta ihminen syö GM-saastuneens pihvinsä, ja alkaa myrkyttää kehoaan sekä tulevaa jälkikasvuaan.

Herää vakava kysymys, että onko tämä tahallista ? Rockefellerit ovat julkisesti ilmoittaneet että meitä on liian paljon. Tämä instanssi omistaa Monsanton, maailman suurimman GM-tuottajan.

JA MUISTAKAA, SUOMESSA AINAKIN SIAT SYÖVÄT GM-REHUA !!!!

Kaukasialainen (nimimerkki)

Suomessa aloitettiin 3 vuotta sitten sikojen ruokinta GM-rehulla. EN suosittele sian syömistä, ja maistuukin vielä selluloosalle nykyään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hirvi on aitoa luomua, ja meillä syödään sitä.

Ensi keväänä aloitan sikojen kasvattamisen, olen jo rakentanut niille tilat. Ensi keväänä aloitan kanalan rakentamisen.

Ed Göran (nimimerkki)

Virallisessa Suomessa syötävän possunlihan pitää olla eläinlääkärin tarkastamaa. Ne pienet teurastamot jolla ei ole mahdollisuuksia teurastaa niin montaa sikaa samanaikaisesti, että tarkastuskulut saataisiin peittoon, lopettavat kannattamattomina - ts. määräysten avulla tehdään pientuotanto kannattamattomaksi.

Paljonko teilläpäin maksaa eläinlääkärin lihantarkastuskäynti? Paljonko tekee lihakiloa kohti?

Reija Hirn (nimimerkki)

Ei sellaisia possuja tarvitse tarkastuttaa, jotka menevät omaan ja sukulaisten käyttöön. Olen kasvattanut possuja kotitarpeeksi vuosikausia, eivätkä ole soijaa nähneetkään.Keitän niille omenoita ja nokkosia niin kauan kuin niitä on saatavissa ja varalla on ohrajauhoja. Kaikki ovat kehuneet lihan makua.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juu,

näin minäkin kysellessäni sain selville. Ja koska en ole aikeissa myydä lihaa tai munia, en tarvitse eläinlääkäriäkään vaan popsin omalla vastuulla.
Täällä on metsämiehiä ja pistäjiä joka nurkalla.

Olen muutamana vuonna kokeillut luomunaurista (vanhaa kantaa, jota on kasvatettu Suomessa satoja vuosia) ja ajattelin syöttää naatit ja harvennusnauriit possuille nekin. Vesiheinää piisaa sitäkin kun on isot kasvimaat ja kukkapenkit. Muistan lapsuudestani että possut ja kanat tykkäsivät niistä: isomummu komensi kitkemään ja kitketyt rikkaruohot annettiin possuille ja kanoille.

Ed Göran (nimimerkki)

Hyvä tietää, taidan itsekin alkaa tutkiskelemaan omapossun tai vaikka kimppapossun mahdollisuutta.

pahka (nimimerkki)

Oman maan potusta ja hirvestä talven ruokavalio koostuu.
Vielä kun jostain saisi luomupossun pakkaseen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

googleta tuottajatori luomupiiri luomutuottajat tuoretori

niin saat eri paikkakunnilla toimivia tuottajia

Vieras (nimimerkki)

Kiitos taas tästä Rikka!

Vieras (nimimerkki)

Onko tuota venäläisten tutkimusta julkaistu jossain, että sen voisi käydä lukemassa? Sen verran radikaaleja tuloksia, että olisivat Science/Nature -tason juttuja jos metodit ja muut ovat kohdallaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Noilla pääset alkuun

(1) Agodi, A. et al. (2006) “Detection of genetically modified DNA
sequences in milk from The Italian market”. International Journal of
Hygiene and Environmental Health, 209, 81-88.

(2) Benachour N, Sipahutar H, Moslemi S. et al. “Time- and dose-
dependent effects of roundup on human embryonic and placental cells”.
Arch Environ Contam Toxicol. 2007;53:126-133

(3) Benachour, N. and Seralini, G-E. 2008, “Glyphosate Formulations
Induce Apoptosis and Necrosis in Human Umbilical, Embryonic, and
Placental Cells”, Chemical Research in Toxicology, DOI: 10.1021/
tx800218n. Publication Date (Web): December 23, 2008

(4) Bernstein, I.L., Bernstein, J.A., Miller, M., Tierzieva, S.,
Bernstein, D.I., Lummus, Z., Selgrade, M.K., Doerfler, D.L. and
Seligy, V.L. (1999). “Immune responses in farm workers after exposure
to Bacillus thuringiensis pesticides”, Environmental Health
Perspectives 107, 575-582

(5) Chowdhury, EH., et al (2003) “Detection of corn intrinsic and
recombinant DNA fragments and Cry1Ab protein in the gastrointestinal
contents of pigs fed genetically modified corn Bt11″. Journal of
Animal Science 81, 2546-2551.

(6) Cisterna B, Flach F, Vecchio L, Barabino SM, Battistelli S,
Martin TE, Malatesta M, Biggiogera M. 2008, “Can a genetically-
modified organism-containing diet influence embryo development? A
preliminary study on pre-implantation mouse embryos”. Eur J
Histochem. 2008 Oct-Dec; 52(4):263-7.

(7) Duggan et al., 2003, “Fate of genetically modified maize DNA in
the oral cavity and rumen of sheep”, British Journal of Nutrition,
2003,

(8) Dutton, A., H. Klein, J. Romeis, and F. Bigler, 2002, “Uptake
of Bt-toxin by herbivores feeding on transgenic maize and consequences
for the predator Chrysoperia carnea,” Ecological Entomology 27
(2002): 441–7

(9) Ermakova, I.V. 2006, “Genetically modified soy leads to the
decrease of weight and high mortality of rat pups of the first
generation. Preliminary studies,” Ecosinform 1 (2006): 4–9.

(10) Ermakova, I.V. 2009. “Influence of soy with gene EPSPS CP4 on
the physiological state and reproductive functions of rats in the
first two generations,” Russian Academy of Natural Sciences, “Modern
problems of science and education” № 5, 2009. UDC: 612.82, 57.02

(11) Ewen S.W. and Pusztai A., 1999 “Effect of diets containing
genetically modified potatoes expressing Galanthus nivalis lectin on
rat small intestine’”, Lancet, vol. 354, pp. 1353–1354.

(12) Fares NH, El-Sayed AK. 1998 “Fine structural changes in the
ileum of mice fed on delta-endotoxin-treated potatoes and transgenic
potatoes”. Nat Toxins. 6: 219-33.

(13) Finamore A, Roselli M, Britti S, Monastra G, Ambra R, Turrini A
and Mengheri E. (2008). “Intestinal and peripheral immune response to
MON810 maize ingestion in weaning and old mice”. J Agric Food Chem,
16 November 2008

(14) Fu, TJ. et al. (2002) “Digestibility of food allergens and
nonallergenic proteins in simulated gastric fluid and simulated
intestinal fluid – A comparative study”. Journal of Agricultural Food
Chemistry, 50, 7154-7160.

(15) Guerrero, GG. W.M. Russel and L. Moreno-Fierros, 2007: “Analysis
of the cellular immune response induced by Bacillus thuringiensis
Cry1Ac toxins in mice: Effect of the hydrophobic motif from diphtheria
toxin”. Molecular Immunology 44, 1209-1217 (2007)).

(16) Kilic, A. and M. T. Akay (2008). “A three generation study with
genetically modified Bt corn in rats: Biochemical and
histopathological investigation”. Food Chem. Toxicol. 46(3): 1164-1170.

(17) Kroghsbo S, Madsen C, Poulsen M, Schrøder M, Kvist PH, Taylor M,
Gatehouse A, Shu Q, Knudsen I. “Immunotoxicological studies of
genetically modified rice expressing PHA-E lectin or Bt toxin in
Wistar rats”. Toxicology. 2008 Mar 12;245(1-2):24-3

(18) Lutz, B. et al. (2005) “Degradation of Cry1Ab protein from
genetically modified maize in the bovine gastrointestinal tract”.
Journal of Agricultural Food Chemistry, Published on Web, 10.1021/
jf0492222x, American Chemical Society.

(19) Malatesta, M., F Perdoni, G Santin, S Battistelli, S Muller, M
Biggiogera (2008). “Hepatoma tissue culture (HTC) cells as a model for
investigating the effects of low concentrations of herbicide on cell
structure and function”. Toxicol In Vitro. 2008 Sep 18; : 18835430

(20) Malatesta M, Caporaloni C, Gavaudon S. et al. 2002,
“Ultrastructural morphometrical and immunocytochemical analyses of
hepatocyte nuclei from mice fed on genetically modified soybean”. Cell
Struct Function. 2002; 27:173-180

(21) Malatesta M, Biggiogera M, Manuali E. et al. 2003, “Fine
structural analyses of pancreatic acinar cell nuclei from mice fed on
genetically modified soybean”. Eur J Histochem. 2003; 47:385-388

(22) Manuela Malatesta, Federica Boraldi, Giulia Annovi, Beatrice
Baldelli, Serafina Battistelli, Marco Biggiogera, Daniela Quaglino.
(2008) “A long-term study on female mice fed on a genetically modified
soybean: effects on liver ageing”. Histochem Cell Biol. 2008 Jul 22; :
18648843

(23) Malatesta, M. et al. (2002b) “Ultrastructural analysis of
pancreatic acinar cells from mice fed on genetically modified
soybean”. Journal of Anatomy, 201, 409-446.

(24) Mazza R, Soave M, Morlacchini M, Piva G, Marocco A.(2005)
“Assessing the transfer of genetically modified DNA from feed to
animal tissues”. Transgenic Res. 2005 Oct;14(5):775-84.

(25) Netherwood, T. (2004) “Assessing the survival of transgenic
plant DNA in the human gastrointestinal tract”. Nature Biotechnology,
22, 204-209.

(26) Nordgård L , Grønsberg IM, Hegge B, Fenton K, Nielsen KM,
Bardocz S, Pusztai A and Traavik T. 2009. An examination of the fate
of feed-derived DNA in various tissue samples of actively growing
rats, pregnant rats and their foeti. Submitted

(27) Prescott V.E., Campbell P.M., Moore A., Mattes J., Rothenberg
M.E., Foster P.S., Higgins T.J. and Hogan S.P. 2005, “Transgenic
expression of bean alpha-amylase inhibitor in peas results in altered
structure and immunogenicity”, J Agric Food Chem., vol 53, pp. 9023–
9030, ., 2005

(28) Pryme, IF and Rolf Lembcke, 2003, “In Vivo Studies on Possible
Health Consequences of Genetically Modified Food and Feed—with
Particular Regard to Ingredients Consisting of Genetically Modified
Plan Materials,” Nutrition and Health 17(2003): 1–8.

(29) Séralini GE, de Vendômois JS, Cellier D, Sultan C, Buiatti M,
Gallagher L, Antoniou M, Dronamraju KR. “How Subchronic and Chronic
Health Effects can be Neglected for GMOs, Pesticides or Chemicals”.
Int J Biol Sci 2009; 5:438-443.

(30) Seralini GE, Cellier D, Spiroux de Vendomois J. 2007, “New
analysis of a rat feeding study with a genetically modified maize
reveals signs of hepatorenal toxicity”. Arch Environ Contam Toxicol.
2007;52:596-602

(31) Sharma R, Alexander TW, John SJ, Forster RJ, McAllister TA.
2004, “Relative stability of transgene DNA fragments from GM rapeseed
in mixed ruminal cultures”. Br J Nutr. 2004 May;91(5):673-81.

(32) Sharma R, Damgaard D, Alexander TW, Dugan ME, Aalhus JL,
Stanford K, McAllister TA. (2006) “Detection of transgenic and
endogenous plant DNA in digesta and tissues of sheep and pigs fed
Roundup Ready canola meal”. J Agric Food Chem. 2006 Mar 8;54(5):
1699-709.

(33) Tayabali AF and Seligy VL. 2000, “Human cell exposure assays of
Bacillus thuringiensis commercial insecticides: production of Bacillus
cereus-like cytolytic effects from outgrowth of spores”. Environ
Health Perspect 108: 919-930, (2000).

(34) Trabalza-Marinucci M, Brandi G, Rondini C, Avellini L, Giammarini
C, Costarelli S, Acuti G, Orlandi C, Filippini G, Chiaradia E,
Malatesta M, Crotti S, Antonini C, Amagliani G, Manuali E,
Mastrogiacomo AR, Moscati L, Haouet MN, Gaiti A, Magnani M (2008). “A
three year longitudinal study on the effects of a diet containing
genetically modified Bt176 maize on the health status and performance
on sheep”. Livestock Sci 113:178–190

(35) Tudisco R, Lombardi P, Bovera F, d’Angelo D, Cutrignelli MI,
Mastellone V, Terzi V, Avallone L, Infascelli F (2006) “Genetically
modified soya bean in rabbit feeding: detection of DNA fragments and
evaluation of metabolic effects by enzymatic analysis.” Anim Sci
82:193–199

(36) RI. Vázquez, L. Moreno-Fierros, L. Neri-Bazán, G.A. De la Riva
and R. López-Revilla: “Bacillus thuringiensis Cry1Ac protoxin is a
potent systemic and mucosal adjuvant”. Scandinavian Journal of
Immunology 49, 578-584 (1999);

(37) Vazquez Padron, R.I., Moreno Fierros, L., Neri Bazan, L., De la
Riva, G.A. and Lopez Revilla, R. “Intragastric and intraperitoneal
administration of Cry1Ac protoxin from Bacillus thuringiensis induces
systemic and mucosal antibody responses in mice”. Life Sciences 64,
1897-1912. (1999);

(38) Vazquez-Padron, R.I., Moreno-Fierros, L., Neri-Bazan, L.,
Martinez-Gil, A.F., de la Riva, G.A. and Lopez-Revilla, R.(2000)
“Characterization of the mucosal and sytemic immune response induced
by Cry1Ac protein from Bacillus thuringiensis HD 73 in mice”.
Brazilian Journal of Medical and Biological Research 33, 147-155 (2000);

(39) Vazquez Padron, R.I., Gonzalez Cabrera, J., Garcia Tovar, C.,
Neri Bazan, L., Lopez Revilla, R., Hernandez, M., Morena Fierros, L.
and De la Riva, G.A. (2000) “Cry1Ac protoxin from Bacillus
thuringiensis sp. kurstaki HD73 binds to surface proteins in the mouse
small intestine”. Biochemical and Biophysical Research Communications
271, 54-58 (2000)).

(40) Vazquez-Padron, RI. Et al. (2000) “Characterization of the
mucosal and systemic immune response induced by Cry1Ac protein from
Bacillus thuringiensis HD 73 in mice”. Brazilian Journal of Medical
and Biological Research 33, 147-155.

(41) Vecchio L, Cisterna B, Malatesta M, Martin TE, Biggiogera M
(2004) “Ultrastructural analysis of testes from mice fed on
genetically modified soybean”. Eur J Histochem 48:449–453

(42) Velimirov A, Binter C and Zentek J. (2008) “Biological effects
of transgenic maize NK603xMON810 fed in long term reproduction studies
in mice”. Report, Forschungsberichte der Sektion IV, Band 3. Institut
für Ernährung, and Forschungsinttitut für biologischen Landbau,
Vienna, Austria, November 2008.

(43) Vendômois, JS, François Roullier, Dominique Cellier and Gilles-
Eric Séralini. 2009, “A Comparison of the Effects of Three GM Corn
Varieties on Mammalian Health” . International Journal of Biological
Sciences 2009; 5(7):706-726

(44) Yum, HY. (2005) “Genetically modified and wild soybeans: An
immunologic comparison”. Allergy and Asthma Proceedings, 26, 210-216.

(45) Carman J. 2004, “Is GM Food Safe to Eat?” In: Hindmarsh R,
Lawrence G, editors. Recoding Nature Critical Perspectives on Genetic
Engineering. Sydney: UNSW Press; 2004. p. 82-93.

(46) Cummins J and Ho MW. 2006. “GM crops for health?” ISIS Report,
24 September 2006, submitted to Codex Alimentarius public consultation

(47) Domingo, JL. (2000) Health risks of genetically modified foods:
many opinions but few data. Science 288, 1748-1749.

(48) Domingo JL. 2007, “Toxicity studies of genetically modified
plants: a review of the published literature”. Crit Rev Food Sci Nutr.
2007;47(8):721-33

(49) Dona, A. and Arvanitoyannis, IS, 2009, “Health Risks of
Genetically Modified Foods”, Critical Reviews in Food Science and
Nutrition, 49:164–175 (2009)2

(50) Ermakova, I.V. 2007, “Experimental Evidence of GMO Hazards,”
Presentation at Scientists for a GM Free Europe, EU Parliament,
Brussels, June 12, 2007

(51) Freese, W. “GE crop impacts health evaluation: a critique of
US regulation of GE crops…….. a case study of BT corn.” FoE, US
publication.

(52) Freese, W. 2001. “The StarLink Affair, Submission by Friends
of the Earth to the FIFRA Scientific Advisory Panel considering
Assessment of Additional Scientific Information Concerning StarLink
Corn,” July 17–19, 2001.

(53) Doug Gurian-Sherman, “Holes in the Biotech Safety Net, FDA
Policy Does Not Assure the Safety of Genetically Engineered Foods,”
Center for Science in the Public Interest, http://www.cspinet.org/new/
pdf/fda_report__final.pdf

(54) Heinemann, J.A. 2009 “Report on animals exposed to GM ingredients
in animal feed” (July 2009) Gendora / Commerce Commission of New Zealand

(55) Ho, Mae-wan (2002) THE BEST KEPT SECRET OF GM CROPS, Witness
Statement to ACRE (Open hearing on the T25 GM maize risk assessment.)

(56) Ho MW and Cummins J. 2004, “GM food and feed not fit for man or
beast”. ISIS Report, ISP Briefing to UK Parliament, 7 May 2004.

(57) Ho, Mae-wan and Cummins, Joe, 2009, “New evidence links CaMV
35S promoter to HIV transcription,” Microbial Ecology in Health and
Disease. 2009; 21: 172–174

(58) Ho, Mae-Wan, Cummins, Joe and Saunders, Peter , 2007, ‘GM food
nightmare unfolding in the regulatory sham’, Microbial Ecology in
Health and Disease, 1 – 12 (2007)

(59) Ho MW and Steinbrecher RA. 1998. “Fatal flaws in food safety
assessment: critique of the joint FAO/WHO Biotechnology and Food
Safety Report. Environmental & Nutritional Interactions 1998, 2, 51-84.

(60) Marshall, A. 2007. GM soybeans and health safety—a controversy
reexamined. Nature Biotechnology 25, 981 – 987 (2007) doi:10.1038/
nbt0907-981

(61) Maessen, GDF. 1997. Genomic stability and stability of
expression in genetically modified plants. Acta Botanica Neerlandica
46(1) pp 3-24

(62) Novotny E. 2004. “Animals avoid GM food, for good reasons”.
Science in Society 21, 9-11, 2004.

(63) Pusztai, A and S.Bardocz, 2006: “GMO in animal nutrition:
potential benefits and risks”. In: “Biology of Nutrition in Growing
Animals” (ed. Mosenthin, R. Zentek, J.and Zebrowska, T.) 2006
Elsevier Limited, pp. 513-540).

(64) Pusztai, A. et al. (2003) Genetically Modified Foods: Potential
Human Health Effects. In: Food Safety: Contaminants and Toxins (ed.
JPF D’Mello) pp. 347-372. CAB International, Wallingford Oxon, UK.

(65) Quist, D., and Traavik, T., 2006. Safety assessment of GMOs:
Human risks and research needs. Proceedings of the International
workshop on biosafety: Environmental Impacts and Safety Regulation of
Genetically Modified Organisms, Nanjing, China, China Environmental
Press, p. 11-21.

(66) Seralini, G-E 2005. “Genome fluidity and health risks for
GMOs.” Epigenetics, Transgenic Plants and Risk Assessment, Conference
Proceedings, Frankfurt, 2005.)

(67) Snow, A. et al. (2005) “Genetically engineered organisms and the
environment: Current status and recommendations”. Ecological
Applications, 15, 377-404.

(68) Traavik T. 2008. “GMOs and their unmodified counterparts:
substantially equivalent or different?” Pp 32-34, in: Breckling B,
Reuter H and Verhoeven R: Implictions of GM-Crop Cultivation at Large
Spatial Scales. Theorie in der Ökologie vol. 14, Peter Lang,
Frankfurt, 2008 (ISBN 978-3-631-58939-7)

(69) Traavik, T. and Jack Heinemann, (2006) “Genetic Engineering and
Omitted Health Research: Still No Answers to Ageing Questions”, 2006.
Genok — Centre for Biosafety

(70) Wilson, AK, Latham, JR and Steinbrecher, RA, 2006.
“Transformation-induced mutations in transgenic plants: Analysis and
biosafety implications.” Biotechnology and Genetic Engineering
Reviews – Vol. 23, December 2006, pp.209-237

(71) Wolfanberger, LL. & Phifer, PR. (2000) The ecological risks and benefits of genetically engineered plants. Science, 290, 2088-2093.

Vieras (nimimerkki)

Ihan simppeli "ei" olisi kelvannut. Jos ajatellaan vaikka tuota ranskalaistutkimusta ja mihin sen tulokset johtivat - välittömiin toimenpiteisiin. Miksi tässä tapauksessa tapahtuu toisin, jos näyttö on yhtä vankka? Onko se? Ei voi tietää.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Vieras,

jäikö se pahus sittenkin pois! Anteeksi. Eli tutkimusraportin oli tarkoitus ilmestyä heinäkuussa 2010 mutta venäjäksi. Englanninnosta joutunee odottamaan vielä vähän aikaa.

Mutta esim. noissa Ermakovan tutkimuksissa on hätkähdyttäviä ilmiöitä kuten että gm:lla ruokittujen rottien pallit muuttuivat vaaleanpunaisista sinisiksi.

Ynnä muuta vastaavaa kauhugalleria-osastoa.

Vaikka ihminen on kyllä niin pöljä että alkaa teeskennellä sen olevan muodikasta ja kohta kaikki haluavat siniset pallit.

Vieras (nimimerkki)

Kiitos Riikka!

Taistelen vaikeiden allergioiden kanssa päivittäin ja tunnen ongelman nahoissani.
Kymmenen vuotta sitten itseltäni testattiin viittä eri gmo-lanttulajiketta prik-testein.Reaktiot olivat valtavat.Testi koski Viikinlaboratoriota.Mitähän siellä nykyään tapahtuu?

Vieras (nimimerkki)

Kyllä sä oot Riikka yksi sanantykittäjä. Ihan tulee informaatiota liikaa. Pelkistä ja yksinkertaista, kiitos. Ei yksinkertainen mies jymmärrä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

Ermakova havaitsi että gm-soijaa syöneiden rottien kivekset muuttuivat vaaleanpunaisista sinisiksi. Ilmiön syytä ei tunneta.

Huolestunut (nimimerkki)

http://www.studio55.fi/oikeusjakohtuus/artikkeli.s...

En ole juurikaan perehtynyt Veltto Virtasen uraan, mutta tämä uutinen kyllä herätti erittäin positiivista vaikutelmaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

En ole minäkään perehtynyt hänen uraansa, mutta tuttuni jotka ovat tai ovat olleet eduskunnassa töissä ovat kertoneet samaa.

repe (nimimerkki)

Nyt kun Kööpenhaminan sopparista nousu niin hirveä häly, niin on uusi vastaava sopimus, vaikkakin ei niin merkittävä, solmittu yllättäen. Vaivihkaa oli pidetty kokous "lajien katoamisen ehkäisemiseksi". Lopputulema: "Rikkaat maat maksavat kehitysmaille geenimaksuja raaka-aineista", jotta lajien monimuotoiusuus turvattaisiin. Maailmanpankki junailee oikein kunnon piiperöintiä (?). Kuinka ollakaan, USA ei tullut soppariin, mutta käski eu-orjiensa allekirjoittaa sopparin, jolla siis eu-yritykset aksavat eli siirtävät pian tuotantoaan näihin "kehitsmaihin". Miksi sopimuksesta uutisoitiin vasta kun se oli solmittu? Asiasta olisi noussut kai kohu. Nyt katsotaan, nielläänkö tällainen "päästökauppa" ja "hiilidioksidivero" "lajien tuhoutumisen estämiseksi".

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miksi rikkaat maat? Miksei rikkaat yritykset?

Sitäpaitsi luonnonsuojelujärjestöt omistavat HYVIN suuria maa-aloja esim. USAssa joissa turvataan luonnon monimuotoisuutta. Teoriassa.

Minusta koko kyhäelmä on aivan nurinkurinen! Miksi maksaa korvauksia, miksei ennemminkin muuteta tuotantotapoja ja elintapoja siihen suuntaan että luonnon monimuotoisuus säilyy!

Kyse on taas yhdestä uudesta kuristus-rahastus-suunnitelmasta, veikkaan.

Vieras (nimimerkki)

rakenteita pitäisi muuttaa.

kansalaispalkka. Siihen pystytään globaalisti jos yli 200 000 nettoavien ylimenevää osaa verotetaan progressiivisesti.

siinä mielestäni ratkaisu lyhyesti.

ps: mitä ihmettä kukaan tekee yli 10000€ nettopalkalla? Ei mitään.
siihen loppuis köyhyys ja itku.

Esko Kastinen

Hah. Taas yksi osoitus siitä miten ihmisiä manipuoloidaan uskomaan siihen että aiheutetut luontotuhot voitaisiin muka korvata rahalla.

Ja kansa uskoo, ja maksaa. Ai miksi? No se kun on silti vielä helpompaa, kuin omien elämäntapojen muuttaminen ja kulutustason alentaminen eli konkreettinen tekeminen luontotuhojen vähentämiseksi.

Todellinen häviäjä näissä päästökaupan tyyppisissä hullutuksissa ei ole kuitenkaan veronmaksaja, vaan elonkehä. Sitä kautta tietysti kärsii myös ihminen, kun alkaa loppumaan puhdas ilma, vesi ja ruoka. Eikä se tosiaankaan johdu liikaväestöstä, vaan pienen väestönosan, eliitin, mielettömästä kulutustasosta. Enkä puhu tässä eliitistä siinä muodossa kun se monissa keskusteluissa ymmärretään. Puhun eliitistä, joka on vastuussa lähes kaikesta kulutuksesta maan päällä; meistä jokaisesta länsimaalaisesta ihmisestä.

Maailman kaikista ihmisistä yli 80 prosentin silmissä me olemme sitä eliittiä. Kannattaa miettiä sitä ennenkuin puhuu "liikaväestöstä" yhtään mitään.

E.K.

www.viisastenkivi.com

Riikka Söyring (nimimerkki)

Voiko talouskasvuopit ja kulutuksen ihannointi enää sairaammaksi mennä!
Maailmanpankki haluaa valtioitten hinnoittelevan luontonsa:

Maailmanpankki haluaa luonnolle hinnan
20 kommenttia28.10.2010 17:11

Maailmanpankki haluaa, että maailman valtiot antavat rahallisen arvon luonnolleen. Valtioiden budjetteihin pitäisi saada metsien, koralliriuttojen ja muiden eliöyhteisöjen taloudellinen arvo. Kansalliseen tilinpitoon halutaan mukaan kaikki hyödyt, jotka luonto tuottaa.

- Tässä on tarkoitus kokonaan muuttaa tapaa, jolla hallitukset arvostavat maansa ekosysteemejä, sanoi Maailmanpankin pääjohtaja Robert Zoellick tänään Japanissa YK:n ympäristökokouksessa.

Intia ja Kolumbia ovat lupautuneet ensimmäisinä maina ottamaan luonnon arvon mukaan taloudelliseen päätöksentekoon.

- Kansantalouden tilinpidossa pitää olla mukana metsien tarjoama hiilensidontapalvelu tai koralliriuttojen tuottamat hyödyt. Kun erilaisten ekosysteemien tuottamat biljoonien dollarien rahalliset arvot saadaan maiden tilipitoon, se auttaa suojelemaan luonnon monimuotoisuutta, joka hupenee hurjaa vauhtia, sanoi Zoellick.

Luonnon köyhtymisen on laskettu aiheuttavan maailman taloudelle 2–5 tuhannen miljardin dollarin menetykset vuosittain.

Kehitysmaat vaativat rahaa geenivaroistaan

Ranitomeya amazonica. Kuva: Lars K

Nagoyan kokouksessa yritetään sopia maailman geenivarojen hyödyntämisestä.

Kehitysmaat Brasilia etunenässä vaativat, etteivät rikkaat maat ja yritykset saisi vapaasti hyödyntää kehitysmaiden geenivaroja lääkkeiden, kosmetiikan ja muiden tuotteiden valmistukseen. Kehitysmaiden pitäisi saada oikeudenmukainen korvaus geenivarojensa hyödyntämisestä.

- Olen optimisti. Työskentelemme nyt ahkerasti ja huomisiltaan mennessä meillä voi olla sopimus, uskoi Brasilian ympäristöministeri Izabella Teixeira.

Huomenna perjantaina päättyvän kokouksen toivotaan myös hyväksyvän 20 tavoitetta sisältävä toimenpidelista, jolla maailman luonnon köyhtyminen pysäytetään vuoteen 2020 mennessä. Kiistaa on edelleen muunmuassa siitä, paljonko maailman maa- ja merialueista pitäisi suojella. EU:n tavoitteena on, että 20 prosenttia maa-alueista ja 15 prosenttia merialueista suojeltaisiin. Kiina ja Intia puolestaan ovat kannattaneet vain kuuden prosentin suojelutavoitetta merialueille ja rannikoille.

- Toivotaan, että tästä tulee jotain, mutta olemme huolissamme, että tavoitteet jäävät liian vaatimattomiksi, sanoi Greenpeacen delegaation johtaja Nathalie Ray.

Huomisiltaan mennessä selviää, saadaanko Japanissa aikaan sopimus luonnon köyhtymisen pysäyttämisestä.

- Ilmapiiri on positiivinen. Kaikki haluavat täällä sopimuksen, vakuutti Norjan ympäristöministeri Erik Solheim.

kertoo mtv3

Kun jollekin pannaan hinta, se tarkoittaa sitä että se on tulossa myyntiin. Kirosana kirosana kirosana! Tämän hulluuden mittakaavaa ei voi käsittää!!!

Riikka Söyring (nimimerkki)

Ämmi,

en minä sanonut että maailmassa on väkeä liikaa. Sanoin että viihdyn metsässä.

Varmaankin ruoka saadaan riittämään kun lopetetaan hömpöttely "kasvinsuojeluaineilla", tuholaismyrkyillä, gm-ruoalla, ydinvoimalla ja muulla ympäristöä tuhoavalla. Veden puhdistamiseenkin on muita keinoja kuin kemikaalit.

Permakulttuuria kehiin.

Väestönkasvua ei laillisesti tai eettisesti voi -eikä saa- säännellä tuolla lailla ulkoapäin eikä varsinkaan tuolla lailla ympäristöä tuhoten.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia
Vieras (nimimerkki)

Tästä tuli mieleen koska en löydä mistään varmaa tietoa että sotkeeko vir omaiset asiantuntijat juomaveteemme todella kemikaaleja?, EN LÖYDÄ tietoa Suomen tilanteesta.

Jos ne sotkee ilmaan kemikaaleja

ruokiimme lisäaineita

taloihimme muovia

ruiskuttavat ties mitä suoniimme

aivopesevät korviemme väliä/zalkkiskamaa tää;;)

niin miksei ne sit ei laittaisi juomaveteemmekin(siis Suomen-tilanne..??..mikä) myrkkyjä koska muuten lääkärit, elintarviketeollisuus jne jatkuu jäävät työttömiksi.

Ja kai sie sit tästä laulun teet?
Ja sä sanot etten voi.

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Riikka, Lapinlahden puutarha on tuttu paikka minullekkin. Ulkoilutin koiraani usein sen ohi.
Kukahan puutarhaa nykyisin hoitaa?

Ihmettelet: "Josta syystä ihmettelin monasti miksi ei kaupunkeihin istuteta hyötykasveja kuten omena- ja päärynäpuita koristeistutuksina".
--
Asiaan on kyllä kiinnitetty huomiota!

Kaupunkiviljely/Dodo ry.:
http://dodo.org/zh/node/2335

http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/1043198/X_Uut...

Kaupunkiviljelyä Helsingissä:
http://www.helsinginuutiset.fi/Uutiset/Paivan-Puhe...
--------------------
Olen Hyötykasviyhdistyksen jäsen. Yhdistyksellähän on oma Alku&Juuri-puutarhapuoti (Mechelininkatu 51) sekä Annalan puutarha Helsingin Vanhassakaupungissa(Hämeentie 154).

Asun maalla ja intohimonani on myös luonnonmukainen puutarhanhoito.
Blogini:
http://tapio.blogit.suomela.fi/

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tuosta Lapinlahden puutarhasta, eiköhän se ollu niin, että se joku puutarhuri on tehny elämäntyönsä sen puutarhan kans ja että se vieläki sitä hoitas ja niinko vaalii sitä paikkaa kaikkinensta. Jotenki hieno ja koskettava stoori se oli. Tai en tiä hoitaako ennää, mutta joku aika sitte joku selitti just siittä, kuinka sielä kaikki hylättiin ja rakennukset kans. Ehkä olen väärässä paikassa, mutta jossaki on semmonen juttu ja onnettomat päättäjät ei välitä tai ei ossaa tehä sen kans mittään!?

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Ruoholahden Sanomat-lehdessä (4/2010 28.4.2010)on paljon asiaa Lapinlahden sairaalasta ja sen uudesta kaavasuunnitelmasta.
Siinä todetaan mm.
"Kaava mahdollistaa myös palstaviljelytoiminnan säilymisen alueella".
--
Linkki:
googleta: Lapinlahden sairaala suunnitellaan

Valitse:
[PDF] LapinlahtiTiedostomuoto: PDF/Adobe Acrobat - Pikakatselu
1) Arkadian puutarhat ulottuivat 1800-luvulla suunnilleen ... Sen uusiokäyttöä suunnitellaan. 30) Hietaniemen hautausmaan uudempi kappeli vihittiin ...
www.hel2.fi/.../Liikennesuunnittelu/.../toooloiso1... - Samankaltaisia

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No, ompa mukava kuulla tuoki uutinen, eihän se ihminen, se puutarhuri voi ikusesti sitä paikkaa pittää ja että tulis hyvvään käyttöön! Toivoma parasta!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tapio Härkönen,

hyötykasviyhdistyksen puoti on tuttu minullekin.

Dodo tekee hyvää työtä. Olisi kenties pitänyt mainita että puhuessani Hgistä viittasin lähinnä aikaan 1970-luvun lopusta 2000-luvun alkuun.

Olin tosin ajoittain pitkäänkin ulkomailla ja poissa Hgistä mutta sinne tuli aina palattua.

Ennenkuin tulin Heinävedelle. Maalta en aio enää lähteä kulumallakaan :D

Anu (nimimerkki)

Juu, meitä yksäreitä ihmettelijöit'ä maailmanmenosta riittää, mutta otataan ja tavataan useampaan kertaan.
Kyllä se jakeluun menee useammalla yriottämällä.
MÄ ainakin nauton Riikka sun tykityksestä ja tyylistä. :)

Rantapiru (nimimerkki)

Jostain muistelen lukeneeni, että Monsanton tavoitteena on saada haltuunsa kaikki maailmassa tapahtuva siemenviljan kauppa SciFi tulee ja tappaa.

Käyttäjän mirkan kuva
Mirka Järvinen

"Toinen yllätys tutkijoille oli outo ominaisuus jonka kolmannen polven hamsterit kehittivät. Niillä alkoi kasvaa karvaa suussa."

Mä näen enneunia ja olen monesti nähnyt unta siitä, että kielessäni alkaa kasvaa karvaa, joka kasvaa ja kasvaa ja lopulta tukehdun siihen karvamäärään. Tähänkö nyt ollaan menossa????

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Moi Riikka!

Onko siitä venäjänkielisestä tutkimuksesta sitten jotain tietoa, että missä olisi ilmestynyt?

scholar.google.com:ssa ei ainakaan ollut, mutta ehkä se hakee vain englanninkielisiä.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä scholar löytää muunkin kielisiä tutkimuksia. Vaihda vaan sieltä asetuksista.

En yhtään ihmettelisi, vaikka kyseessä olisi "tilaustutkimus". Politiikkaa politiikkaa.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Löytyhän se sieltä kun vähän etsi:

A. S. Baranov, O. F. Chernova, N. Yu. Feoktistova, and A. V. Surov, “A New Example of Ectopia: Oral Hair in Some Rodent Species,” Doklady Biological Sciences, 2010, Vol. 431, pp. 117–120, Original Russian Text © A.S. Baranov, O.F. Chernova, N.Yu. Feoktistova, A.V. Surov, 2010, published in Doklady Akademii Nauk, 2010, Vol. 431, No. 4, pp. 559–562.
http://www.springerlink.com/content/6566j50u18936604/

Ja tässä ehkä hieman analyyttisempi artikkeli samasta tutkimuksesta:
http://www.foodconsumer.org/newsite/Watch-List/gen...

"At the conclusion of the study, the authors surmise that such an astounding defect may be due to the diet of hamsters raised in the laboratory. They write, "This pathology may be exacerbated by elements of the food that are absent in natural food, such as genetically modified (GM) ingredients (GM soybean or maize meal) or contaminants (pesticides, mycotoxins, heavy metals, etc.)." Indeed, the number of hairy mouthed hamsters was much higher among the third generation of GM soy fed animals than anywhere Surov had seen before."

"Surov warns against jumping to early conclusions. He said, "It is quite possible that the GMO does not cause these effects by itself." Surov wants to make the analysis of the feed components a priority, to discover just what is causing the effect and how.

In addition to the GMOs, it could be contaminants, he said, or higher herbicide residues, such as Roundup. There is in fact much higher levels of Roundup on these beans; they're called "Roundup Ready." Bacterial genes are forced into their DNA so that the plants can tolerate Monsanto's Roundup herbicide. Therefore, GM soy always carries the double threat of higher herbicide content, couple with any side effects of genetic engineering."

Torsti Virtanen

Noniin eli turha hypätä housuistaan ja kirjoitella sensaatiomaisia kirjoituksia.

Kun viedään tällaiset tutkimukset äärimmilleen, niin onko ihmeellistä, jos outoja tuloksia tulee?

Söyring tuskin tähän vaivautuu vastaamaan. Kirjoitappa Mikael vastineeksi pieni blogipostaus tuon lainaamasi tekstin perusteella.

En missään tapauksessa puolusta Gm-ruokaa, mutta on mielenkiintoista miten uskonnollisesti näistä asioista vauhkoavat ihmiset käyttäytyvät.

FAKTOJA FAKTOJA FAKTOJA.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Torsti Virtanen,

gm tulisi kieltää jo pelkästään sen vaatimien myrkkymäärien takia.

Prof. Andrés Carrasco ryhmineen Argentiinasta tutki Monsanton valmistaman Roundupin aiheuttamia sikiövaurioita. Syy tutkimukseen saatiin kun alueella jolla Monsanto viljelee gm-soijaa, alkoi esiintyä kasvavia määriä sikiövaurioita.

Tutkimustuloksista raportoitiin EU:n gmo-vapaiden alueiden konferenssissa.

www.gmo-free-regions.org/conference2010

Torsti Virtanen

Kyseisen konferenssin takaa löytyy aika paljon poliittisesti suuntautunutta toimijaa, jotka elävät juuri ongelmista eikä niiden ratkaisusta. Kyseisten järjestöjen leipä, autot, talot ja lentokoneet tulee juuri näiden asioiden vatvomisesta.

Olisiko laittaa tutkimuksia, jotka on tehty muiden kuin mahdollisesti jäävien organisaatioiden toimesta?

Eikös EU:lla ole omat virastonsa näitä asioita varten.

Genet:

"GENET is a European network of non-governmental non-profit organisations engaged in the critical debate of genetic engineering, founded in 1995. GENET's mission is to provide information on genetic engineering to its member organisations and the interested public and to support their activities and campaigns. At the moment, GENET has 51 member organisations in 27 European countries. GENET is an international non-profit association under Swiss law. "

Onhan näitä (nimimerkki)

Onnitteluni Riikka

Tämä Puheenvuoro on nostettu etusivun yläriviin :D

Vieras (nimimerkki)

Olivatko nämä tutkimukset nyt varmasti poliittisesti sitoutumattomien tiedemiesten tekemiä?

Mitä tarkoittaa geenimuunneltu ruoka tai rehu?

Eikö luonnossa tapahtuva jalostuminen muka muuta geenejä lainkaan?

Onko olemassa erilaisia/-tasoisia geenimuunteluita?

Onko kaikki geenimuuntelu pahasta vai voidaanko testeillä osoittaa turvallisia GM-tuotteita vs ei-turvallisia GM-tuotteita?

GM-ruuan ystävä (nimimerkki)

Eipä löydy tutkitumpaa ja turvallisempaa ruokaa kuin GM-tuotteet.
Tervetuloa siis GM-tuotteet. Tässä yksi potentiaalinen ostaja...

Kaikille, jotka haluavat lukea asiantuntevia artikkeleita kasvinjalostuksesta, suosittelen linkkiä geenit.fi. Luulo ei ole tiedon väärti.

Tärkeä kysymys Riikalle:
Missä länsimaisissa tiedelehdissä on julkaistu nämä venäläisten
tutkijoiden tulokset?

Vieras (nimimerkki)

Niin.

Onko sattumaa, että juuri venäläiset löytävät amerikkalaisten tuotteiden olevan kamalia frankenstain -tuotteita, jotka aiheuttavat karvojen kasvua suuhun ja hedelmättömyyttä.

Tottakai terveysintoilijat nielevät tällaiset tutkimukset mielihyvin. Dataa ei ole saatavilla sen enempää kuin tutkimusmetodologiaakaan.

Onko tutkimus suoritettu valvotuissa oloissa objektiivisesti vai ei - sillä ei ole väliä, kunhan tulokset ovat vihreille city-ihmisille sopivat.

Espoo Calls (nimimerkki)

Syy miksi amerikkalaiset eivät "löydä" = julkaise vikaa GM-tuotteissa on siinä, että esim. Monsanto on sama kuin virallinen hallinto. Käytänössä jenkit elävät todellisessa Matrixissa, jossa isot korporaatiot määrittelevät säännöt. Tästä on lukemattomia todisteita, kun vain viitsit tutkia.

Se mikä on varmaa niin GM-tuotteita suosivat tutkimukset ovat KAIKKI GM-tuotteiden valmistajia/sponsoroimia.

Esim. Monsanto vielä vuonna 2000 mainosti Round Up - GM-lannoitteen olevan luonnonmukaista !!! Joutuivat tästä maksamaan ison rahat (pienet vs. saatuihin voittoihin).

Suosittelen oikeasti tutkimaan asioita, maailma ei olekaan niin kiva ja kaunis kuin mitä sinulle on koulussa opetettu. Lainaan tässä erästä SUPO etsivää, joka epävirallisesti sanoi suoraan maailman olevan paljon pahempi paikka kuin mitä yleisesti luullaan. Ja hän viittasi tässä nykyisten länsimaiden hallitsijoiden toimiin.

Tietysti jokainen tekee sitten omat päätöksensä, ja suurin osa massasta syö kiltisti GM-tuotteita ja kärsii sitten laiskuudestaan kun ei viitsinyt ottaa asioista selvää.
Muistan kuin viime vuonna lampaat määki terveysasemien ovilla kiljuen ja vaatien rokotuspiikkejä !!! Ja kuinkas kävikään...

PS. Rokotushuijauksen takana on muuten samat omistajatahot kuin Monsantolla. Eikö ole aika jännä sattuma ?

Espoo Calls (nimimerkki)

Et näköjään ole hirveän syvällisesti tutustunut vaikka Monsanton taustoihin tai historiaan. Toivottavasti silmäsi aukevat joskus, ehkä sitten kun opit kyseenalaistamaan asioita ja ajattelemaan omilla aivoilla. Onnea matkaan !

Turojuuso (nimimerkki)

Buhahahaha !! Sua viedään niin 6 - 0 ! Katsotaan muutaman vuoden kuluttua kun nämä tiedot saavuttavat Pravdan eiku Hesarin, oletko vielä samaa mieltä ?

Toivon vaan että sulla ei ole lapsia jotka joutuvat kärsimään typeryydestäsi...

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Se on kaiketi tämä tutkimus.

A. S. Baranov, O. F. Chernova, N. Yu. Feoktistova, and A. V. Surov, “A New Example of Ectopia: Oral Hair in Some Rodent Species,” Doklady Biological Sciences, 2010, Vol. 431, pp. 117–120, Original Russian Text © A.S. Baranov, O.F. Chernova, N.Yu. Feoktistova, A.V. Surov, 2010, published in Doklady Akademii Nauk, 2010, Vol. 431, No. 4, pp. 559–562.

http://www.springerlink.com/content/6566j50u18936604/

Matti Kopra

Onko Suomen Kansallisen Kokoomuksen ohjelmassa suosia gm-ruokaa?

Kyklooppi (nimimerkki)

Monopoli on kansallisen kokoomuksen peli, eli kyllä. Samoilla linjoilla on kuolleitten sielujen keskusta.

Jaassu (nimimerkki)

Kun katastrofi tapahtuu, niin epäilen pystyvätkö nuo yhtiöt poistamaan insertoimansa hyönteosmyrkkygeenit ja vastaavat noista ruokatuotteista.

Tämä on kyllä melkoisen kinkkinen ongelma johon ei juuri kenelläkään ole vastausta koska kyseessä on teknologisesti niin monimutkaisista kemiallisista vaikutuksista että niitä ei kukaan tiedä, selviävät vasta vuosikymmenien kuluessa.

MikkoS (nimimerkki)

Liikaa täällä on ihmisiä, kun Suomen pinta-alasta ottaa pois järvet, suot, kalliot ja muut kitumaat, sekä ottaa huomioon auringon antaman säteilyn määrän kylmään pohjoiseen maahamme ja kasvukauden pituuden, ei tuottavan maapinta-alan tuotto ole ihmistä kohden enempää kuin Hollannissa, joka on varsin pieni maa. Eläintenkin pitäisi vielä mahtua johonkin. Lisäksi kun 6 miljardinen väestö kasvaa 3% vuodessa, jälki on surkeaa ja loppu tulee nopeasti. Hyvä Monsanto, jos väestönkarsinta on todella kyseessä, mutta vahvasti epäilen, en aio laittaa toivoani suuryrityksen varaan.

Muuten olen sitä mieltä, että muidenkin pitää tulla tänne maalle elämään omavaraisesti.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50547-riikk...

demokratia toimii täällä tältä osin, Riikka on karusellissa

UrpoN (nimimerkki)

On vain unelmaa, että Gm ruoalla olisi tuollaisia vaikutuksia...

Turha toivo.

Turojuuso (nimimerkki)

UrpoN: Toivottavasti sinä heität ensin omat lapsesi sinne väestönvähennyksen teurastamoon, ja hyppää itse perässä. Näytä meille muille mallia !

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Venäjällä muuten nähdään myös paljon UFOja ja tapahtuu paljon metanolimyrkytyksiä. Varmaankin johtuen GM-soijasta.

inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

dumppaa aasinsiltana Riikan sivulle tällaisen katsottavan YLEn Teema arkistosta esitetty 28.10:

Tiededokumentti: Naurua etsimässä

Suosittelen kaikille ja varsinkin niille jotka epäilevät naurun ja huumorin kaikonneen elämästään.

Katsokaa ihmeessä! Tässä meille suomalaisille vähä fiilaamista;) ja opettelua.

Ps: on se kumma että mikä vie ihmiset(mie myökkin) vakavuuden partaalle?..

vastaa
vastaa

vastaa tulipahan tämäkin ny laitettua ku oon halunnu:):):)...

Turojuuso (nimimerkki)

"Control the supply of the food, and you control the people" - Monsanton pääomistaja, Rockefeller

Siinä on se agenda jota ajetaan tällä hetkellä USA:ssa ja joka puolella maailmaa Monsanton toimesta. Saas nähdä alkaako kapina ennen kuin saavat totaalihallinnan. Tosin voi olla että nykyiset jenkit ovat liian hiilaripöhöttyneitä lähtemään kaduille... 52 miljoonaa jenkkiä elää muuten kuukausittaisten ruokalappujen varassa !

repe (nimimerkki)

Etsin materiaalia, jonka Michael Collins Piper on joutunut poistamaan kirjansa Judas Goats myöhemmistä painoksista (vaiko kaikista) eli yhteensä 50 sivua ja viisi lukua. Kyseessä on oikeusjuttu. En tiedä, sisältyykö juttu Christopher Bollynistä siihen, mutta ainakin tuolla on juttua, että itse Piper olisi epäillyt Bollynin olevan sionistien mies ja soluttautuja:

http://z13.invisionfree.com/THE_UNHIVED_MIND/index...

Mielenkiintoista. Itse luin pätkän siitä nettikirjasta ja aika lailla oikein oli false-flag-terrorin historia Israelin osalta. Pitänee tutustua vielä lisää. Tuolla näyttäisi olevan riitoja ja sitten Bollynin menneisyydessä on jotain hämärää. Hänen väitetään laittavan disinformaatiota juttuihinsa pieninä annoksina. Onko niiden tarkoitus sitten mikä? Kuitenkin niin paljon silkkaa asiaa tekee kyllä väistämättä hallaa Israelille. Selvempiä tapauksia tuossa onkin enemmän.

repe (nimimerkki)
repe (nimimerkki)

Hieman huolestuttavaa. Kyllähän nuo Israel-jutut ovat monissa blogeissa ja yhden Bollynin jutut eivät hetkauta Israelin siaa, jos hän toistaa ne. Jos hän vielä toistaa lisäten omiaan sekaan, niin pikemminkin näiden muidenkin juttujen uskottavuus kärsii. Mutta mikä tähän vielä voisi olla ratkaiseva syy? Hän on kuulemma siis piirittänyt Piperiä ja Spotlightia heti, kun Kennedyn murhasta kertova kirja (Final Judgement) oli julkaistu. Hän halusi ja pääsi American Free Pressiin kirjoittamaan. Ja hän alkoi tehdä artikkeleita, joissa oli väärää tietoa. Näin hän pyrki saamaan Piperin ja LL:n lehden huonoon maineeseen. Mutta hänet erotettiin hyvin pian siksi, että hänen artikkeleissaan oli valheita ja todistamattomia väitteitä. Siten hän on joko agentti tai sitten haluaa kuuluisuutta kyseenalaisin keinoin. Vastavetona häntietysti julisti koko lehden ja Piperin ja lähes kaikki kuuluisat toisinajattelijat "sionistien kätyreiksi"

inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)
Visitor (nimimerkki)

Vaikka ei huomioisi GMO:n edellä kerrottuja ongelmia, GMO on silti ongelma, se tekee lopulta suomalaisista maatalouden harjoitajista ulkomaisten yhtiöiden torppareita omalla maallaan, kehitys ikään kuin menee 1800-luvun suuntaan...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Torppari

Irakhan jo joutui USA:n "koekentäksi" tässä joitakiin vuosia sitten.

Visitor (nimimerkki)

Irakin viljelijöiden tilanne, new world order...

http://www.grain.org/articles/?id=6

Visitor (nimimerkki)

Lisäyksenä vielä kysymys, että löytyykö ko.aiheesta ja irakin tilanteesta enään kovinkaan paljoa suomekielistä uutisointia ;-)

Visitor (nimimerkki)

GMO ja Etelä-Amerikka...Uruguay.

"Kun kaikki arvokas oli kuorittu, meille jäivät hylätyt puutarhat ja pellot, reikäiset vuoret, myrkytetyt vedet, haamujen valtaamat tyhjät palatsit ja varhaiseen kuolemaan tuomittujen kurjien pitkät kulkueet.

Nyt ovat vuorossa selluloosa ja geenimuokattu soija.

Emme kuuntele menneisyyden varoittavia ääniä, vaan jatkamme suosionosoituksia, kun Jumalan – tai paholaisen – meille antamat luonnonvarat takavarikoidaan. Teemme siten vahinkoa itsellemme ja osallistumme maailmassa jäljellä olevan vähäisen luonnon tuhoamiseen.

Argentiinaa, Brasiliaa ja muita Latinalaisen Amerikan maita riivaa geenimuokattu soija, jonka houkutteleva hinta lupaa kasvavia voittoja(...)

Maa, joka ennen tuotti kaikkea paikallisiin tarpeisiin, on nyt varattu tuottamaan yhtä kasvia vientiin. Tällainen monokulttuuri on aina ollut vankila, ja gm-kasvien kohdalla tilanne on vielä pahempi.

Monimuotoisuus puolestaan on vapauttavaa. Itsenäisyys rajoittuu lippuun ja kansallislauluun, jos se ei perustu oikeuteen päättää itse ruoan tuotannosta. Itsemääräämisoikeus alkaa suusta. Vain monipuolinen tuotanto voi suojella meitä hintojen romahduksilta, jotka ovat maailmanmarkkinoiden tappavaa rutiinia.

Geenisoijan viljelyn laajentaminen hävittää luonnonmetsiä ja häätää köyhät talonpojat mailtaan. Pitkälle koneistettu viljely luo niukasti työpaikkoja, ja pelloilta leviävät myrkyt tuhoavat pienviljelmät ja puutarhat. Maalaiset pakenevat suurkaupunkeihin, joissa heidän pitäisi heti muuttua kuluttajiksi. Kyse on eräänlaisesta käänteisestä maareformista.(...)

"On surkuhupaisaa, että Uruguay ainoana maana maailmassa alisti kysymyksen veden hallinnasta kansanäänestykseen. Ylivoimainen enemmistö uruguaylaisista päätti vuonna 2004, että vesi on julkista omaisuutta."

http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2006_10/5323

Visitor (nimimerkki)

Uruguay ja kansanäänestys vsien yksityistämisestä.

"Lokakuun vedet

Pari päivää ennen kuin Pohjois-Amerikassa valittiin maapallon presidentti, Etelä-Amerikassa järjestettiin vaalit ja kansanäänestys tuntemattomassa, lähes salaisessa maassa nimeltä Uruguay. Ensimmäistä kertaa maan historiassa vaalit voitti vasemmisto, ja ensimmäistä kertaa maailmassa kansan enemmistö äänesti veden yksityistämistä vastaan vahvistaen, että kaikella kansalla on oikeus veteen.(...)

Vettä koskenut kansanäänestys oli myös voitto pelosta. Uruguaylaisia pommitettiin kiristyksillä, uhkauksilla ja valheilla. Heille väitettiin, että jos he äänestävät veden yksityistämistä vastaan, kaivot olisivat tulevaisuudessa täynnä jätevettä ja lammet pilaantuneita.

Maalaisjärki voitti myös kansanäänestyksessä. Kansa äänesti, että vähäinen ja ehtyvä luonnonvara vesi kuuluu kaikille eikä ainoastaan niille, joilla on varaa maksaa siitä. Kolumbuksen ajoista on kulunut yli viisi vuosisataa. Kuinka kauan voimme vaihtaa kultaa lasihelmiin?

Vuonna 1992 Uruguay oli ainoa maa, jossa oli äänestetty julkisten yritysten yksityistämisestä. Sitä vastusti 72 prosenttia äänestäjistä. Eikö olisi demokratian mukaista tehdä samoin joka maassa, sillä yksityistäminen tulee vaikuttamaan useiden sukupolvien tulevaisuuteen? ..."

http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2004_6/3851

inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

tää on nyt Riikka tällanen (ei kirjautunut)
juttu- vielä, pistä tai elä ei kirjautunut
kevennykseksi.
luulen että ei kirjautunut
kaikki
tarttee

ei kirjautunut

vastaa!

vastaa

GM-ruuan ystävä (nimimerkki)

Vielä:

Toistanpa minua edeltäneen viestinviejän kysymykset uudestaan.
Näihin olisi kiva saada vastaus:

Mitä tarkoittaa geenimuunneltu ruoka tai rehu?
Eikö luonnossa tapahtuva jalostuminen muka muuta geenejä lainkaan?
Onko olemassa erilaisia/-tasoisia geenimuunteluita?
Onko kaikki geenimuuntelu pahasta vai voidaanko testeillä osoittaa turvallisia GM-tuotteita vs ei-turvallisia GM-tuotteita?

Ns. luomukasvithan ovat kaikki jalostettuja eli geenimuunneltuja.
Esim. monet nykyisistä ravintokasveistamme löytyvät vielä luonnosta nykyään täysin luomuna. Esim. "alkuperäisellä" porkkanalla on monta
tulitikun paksuista juurta, "alkuperäinen" peruna on myrkyllinen, kitkeränmakuinen jne.jne.jne.jne.

Lyhyesti: Luomu on pääsääntöisesti huuhaata. Suosittelen edelleen kaikille tiedosta kiinnostuneille www.geenit.fi -osoitetta

Visitor (nimimerkki)

Edeltä tuumaisin, tuon torppariongelman yhdeksi ongelmaksi, mutta ei siinä tietenkään kaikki...

http://www.uusisuomi.fi/mielipide/43213-evoluutiot...

Visitor (nimimerkki)

Entä, mihin GMO:ta juuri nyt tarvitaan muuhun, kuin tuon Irakin mallisen torppariohjelman globaaliin toteuttamiseen?

"ruokaa kyllä tuotetaan reilusti yli ihmiskunnan tarpeen, se vain ei mene oikeaan ositteeseen, ruokaa on vuosittain tuotettu yli yli 11 miljardin ihmisen tarpeisiin, maapallon väkiluku on kuitenkin vain vajaa 7 miljardia.

"Maailmassa tuotetaan niin paljon ruokaa, että tasaisesti jaettuna
jokaiselle maailman ihmiselle riittäisi kaksi kiloa päivässä: yli kilo
viljaa, papuja ja pähkinöitä, noin puoli kiloa lihaa, maitoa ja munia
sekä puoli kiloa hedelmiä ja vihanneksia. Nälkä ei johdu ainoastaan
ruuan puutteesta, vaan myös siitä, ettei köyhillä ole siihen varaa."

http://indy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/03/20/sa...

Turojuuso (nimimerkki)

GM-ruuan ystävä: Toivon todella että syöt GM-ruokaa ja muista aina valita einekset ja tuotteet joihin pumpattu mahdollisimman paljon säilöntäaineita ym. kemikaaleja. Niitähän ihminen suorastaan tarvitsee !

Ja muista syöttää lapsillesikin AINA mahdollisimman hyvin säilöntäaineisiin ja torjunta-aineisiin kyllästettyjä eineksiä. Ja aina valitse tuotteet sen mukaan mitä pidemmät E-koodi rivit löytyvät tuoteselosteesta.

Ei muuta kun onnea elämään ja viestittele 10v. kuluttua ja katsotaan missä mennään !

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Tunnettu lääkäri Antti Heikkilä suosittelee myös luomuruokaa:
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=0&uutisia=3

Hänellä on paljon virallisesta ”koululääketieteestä” poikkevia näkemyksiä.
Esim. hän pitää margariinia vahingollisena ja suositteleekin puhdasta voita tilalle.

Eläinten ruokkimisesta hän kirjoittaa:
”Eläinten ruokkiminen halvimmalla mahdollisella rehulla ei ole luomua. GM-soija alkaa olla lähes jokaisen eläimen perusraaka-aine. Suurimalle osalle eläimistä soija ei ole oikeaa ravintoa vaan ahneen ihmisen pikaruokaa, jonka tarkoitus on vain lihottaa eläin nopeasti teurastettavaksi.
Rehuun lisätään myös kasiöljyjä, joka yhdessä soijan kanssa muuttaa oleellisella tavalla eläimen rasvan koostumusta haitalliseen suuntaan. Rehu lisää omega-6-rasvoja, joiden liika määrä aiheuttaa tulehdusta eläimissä ja etenkin lopputuotteessa, ihmisessä. Eläin tapetaan ennen kuin haitat ilmaantuvat, mutta entä miten käy ihmisen?
Omega-6-rasvat ovat keskeinen syy nykyiseen diabetesepidemiaan. Vilja ei myöskään ole eläinten luonnollista ravintoa”.
--
Kannattaa tutustua Heikkilän kotisivuihin!

Yrmy (nimimerkki)

"Tutkimuksen" viiteryhmät eivät totisesti ole ainakaan neutraaleja.
Aikoinaan venäläiset yhtälailla tiesivät omasta mielestään varmaksi, että AIDS on CIA:n laboratorioissa kehitetty ja kehitysmaihin suunnattu.
Kuten "tiesivät" perestroikan aikana myös sen, että Neuvostoliiton romahdus oli USA:n aikaansaannos, se kun käytti satelliittejaan venäläisten aivojen säteilymanipulointiin.

Turojuuso (nimimerkki)

Yrmy: Pystytkö todistamaan että näin EI olisi ollut ? AIDSIn DNA on sellainen, että se EI ole voinut syntyä luonnossa.

H.A.A.R.P kykenee muuttamaan ihmisen aivojen taajuuksilla tapahtuvaa toimintaa. Se on sitten eri asia miten se toimii, mutta en ole yhtään varma etteikö sekin olisi mahdollista.

routa (nimimerkki)

Suosittelen minäkin tutustumaan edellä mainostettuun www.geenit.fi -sivustoon,
tosin toisessa mielessä: KAMALAA ! Siinä Riikallekin hyvä apaja, ellet ole jo
vieraillut. Paljon juttua, ehdin vilkaista yleisesti, katsokaa jalostusesimerkkejä!

GM-ruoan ystävä: geenimanipulointi ja geenien jalostus risteyttämällä ovat
käsittääkseni kaksi hyvin eri asiaa. Risteytys kulkee vielä luonnollisissa raameissa,
kun taas istutusgeenit eivät. En ole geeniasiantuntija, mutta mielestäni
maalaisjärki puhuu näissäkin asioissa oikeaa kieltä. Ei ole hyvä mennä sörkkimään
yhtä minimaalista seikkaa kokonaisuudesta istutusgeenein toteuttakseen
luonnonvastaista toimintaa. Kuten tuo geenisikakin, tarkoituksena manipuloida
sian geenistöä, jotta sille voidaan soppelimmin syöttää sialle luonnotonta ravintoa.

Suunta on aivan väärä. Geenimanipuloinnissa koetetaan mukauttaa luontoa,
ympäristöä ja eläimistöä, orjuuttaa järjestelmää - kenen hyväksi? Minusta se on
hyvä kysymys. Se on vaarallista, tuhoavaa - se ei ole ainakaan minun eikä lasteni
hyväksi? Eikä ekosysteemin. Ehkä sitä rahastaville siitä on hyötyä, kun saavat
sen varjolla tuloja? Loppupelissä kaikki kärsivät.

Lueppa sinä puolestasi, GM-ruoan ystävä, tätä sivustoa:
http://www.gmovapaa.fi/gmo-tietoa/
Ja lue sinä sieltä, miten epästabiilisti geenimuuntelu käyttäytyy.

Luomuruoka voi olla jalostettua juu, mutta ei geenimanipuloitua siirtogeenein.
Sitä ei keinolannoiteta eikä myrkytetä.

repe (nimimerkki)

Wisnewski osuuu asian ytimeen

http://info.kopp-verlag.de//hintergruende/deutschl...

Luonnonsuojelijat ja Naton pommitukset yhteisellä asialla: kanavahanke pysähtyy vuosiksi. Mitä luontoa tuhoavaa on kanavassa? Miksi luonnonsuojelijat haluavat pysäyttää Euroopan kehityksen ja ajaa sen alas? Miksi EU-johto on laolessa mukana? Miksi nyt on maksettava mieluummin geeniveroa ja hiilidioksidiveroa Maailmanpanin kautta ties mihin ja pysäytettävä kaikki rakentaminen, metrot, lentokentät ja kanavat? Siis pannaan rahat huuhaaveroihin ja maahanmuuttoon ja leikataan sitten pian kaikki sosiaalisekstori ja koko julkinen talous, mutta pumpataan rahaa Maailmanpankille ympäristön nimissä.

Ja viherliikkeiden mallien mukainen luonnonsojelu on median erityisessä suosiossa.

repe (nimimerkki)

No oikeastaan tuossa osuu asian ytimeen tuo näkemys, että mediasta katsotaan kaikki mielipiteet ja kansalaismielipide syntyy nykyisin reaktiivisesti. Ei ihme, kun kaikki tulee ylhäältä ja kaikkinainen kontrolloimaton kansalaisaktivismi toisinajattelusta puhumattakaan on mediassa ja yhteiskunnan taholta erittäin paheksuttavaa. Siten ihmiset ovat tottuneet ajattelemaan ja toimimaan ohjatusti. Ja turhaan he ehkä luulevat, että mediakampanjat oikeasti vastaavat kansan tahtoa. Siellä vain sanotaan, mikä asia muka on luonnonsuojelua ja mikä rasismia ja ties mitä pahaa ja sitten näytetään esimerkkiä siitä, missä asioissa on lähdettävä kaduille (Saksassa ja Itävallassa nyt on aina näitä järjestettyjä "antifasistisia mielenilmauksia, joihin on osallistuttava lähes pakolla, joten siellä ollaan aika pitkällä). Nämä kaikki tempaukset ja kampanjat luodaan medioissa ja luottoihmisten kallista rahaa saavissa järjestöissä ja ovat ehkäpä kaikki melkein suunniteltu itse asiassa ties missä, jopa CIA:n huipulla tms.

Vieras (nimimerkki)

Asian vierestä. Onkohan Bilderberg-uutispäällikkö Atte Jääskeläinen ollut sisustussuunnittelijana YLEn uutislavasteissa? Kamera-ajo näyttää aina aluksi ja lopuksi pöydän ylhäältäpäin, joka on kolmion muotoinen ja siinä on reikä keskellä.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

On se vaan kumma, että ihmiset ovat terveempiä ja pitkäikäisempiä, kuin koskaan aikaisemmin!

Turojuuso (nimimerkki)

Lääketiede on pystynyt pidentämään ihmisen ikää loppupäästä, mutta siirräpä katse nykynuorisoon. Sairainta sukupolvea mitä ikinä on Suomessa ollut:

Diabetesta
Ylipainoa
Syöpää
ym...

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Joo, GM-maissia meidän karjan rehuksi perustellaan sillä, ettei ole kotimaista vaihtoehtoa! Sopivasti on vaiettu ja unohdettu hampun sisältävän jopa enemmän aminohappoja kuin soija, siis olevan jopa soijaa parempi valkuaislähde! Mutta hamppiuhan onkin huume, jos sitä alettaisiin laajemmin täällä rehuksi tuottamaan, saati polttoaineeksi samalla, itu-hipit kuitenkin tunkisivat sadat hehtaarit tuota nokkosen sukulaista piippuunsa...
Kun tiedetään nyt vaikka vain se, että diesel-moottori kehitettiin polttoaineenaan käyttämään hamppuöljyä, jonka puristuksesta jäävät roskat olisivat rehuvalkuaisena korvaamattomat, alkaa ehkä jollain muullakin mietteet heräämään... Sehän on moisen rikkaruohon kirous, että se sitoo maaperääntyppeä, eli jos sitä kasvattaa, sanotaan nyt kolmen vuoden välein viljapellossa, se syö ison siivun lannoiteteollisuudelta, siitä ei hyvät veljet toki tykkää, ymmärrettävää sekin! Saati rehukasvin kahdeksankertainen selluntuotto puuhun verraten, jokavuotisen korjaamismahdollisuuden lisänä, demonisointi muuttuu lisää ymmärrettäväksi! Saati kuidun muu käyttö, hamppumuovi on ekologinen öljymuovin korvike, siis vaietaan siitä! Lääkekäytöstä nyt puhumattakaan, mutta siinä kyseessä ovatkin aivan eri lajikkeet, kuin kuitu- ja öljyhampussa!
Kasvia kun ei voi patentoida, siksi siis se on pidettävä kiellettynä, hyppii liikaa suuryritysten varpaille!
Syökää soijaa, se on Virheidenkin mielestä eekkolookista, vaikka nyt pitääkin laivata maailman toiselta puolelta, saati nyt pikku viat joita geenimuuntelu aiheuttaa, foliopipojen puheita moiset vaarat, eihän niitä sovi edes tutkia!

tripale (nimimerkki)

Rahalla määritetään kaikki ja kaikessa nyt. Kultaan pohjaavat kaikki Vanhan liiton järjestelmät kaiken arvostuksen. Harakat.

Mammona on jumalansa, oli kyse sitten kirkosta tai tieteestä.

Missä on todellinen työtävaativa henkisyyden tutkimus ja todellisen kokonaisuuden hakeminen?

Raha ei ole luonnonvoima, se on hallintaväline, ihmisen keksintö. Vanhan liiton(OWO) keksintö nykymuodossaan. Se palvelee piskuista ryhmää (n.6000, enimmäkseen vanhaa miestä), alistaen enemmistöä. Jakavat mielettömiä perintöjään sukupolvesta toiseen, ideat eivät näin uudistu. Ei ole enemmistölle tasavertaisuutta.

Lanseerataan puolivalmiita järjestelmiä, puolivillaisesti tutkittuja tekniikoita. On kiire saada lisää mammonaa. Vaikka kyse on mahdollisesti haitallisista järjestelmistä koko ihmiskunnalle. Ei jaksa tutkia kun on saatava marmoria linnoihinsa, HETI.

Idiootti tutkii jotain tuntematonta avoimen huolettomasti riskejä tunnistamatta ja huomioon ottamatta. Sitä saa kun annetaan väliintulematta jakaa isänisänisän ansioita jälkipolville, kysymättä löytyykö poijaalta mitään kompetenssia. Mammona on tärkeintä heille, ei pätevyys ja pyrkimys todelliseen kehitykseen.

Heitä on 6000. Meitä on miljardeja. Ei ole paljoa aikaa kyseenalaistaa tuota suhdetta.

tripale (nimimerkki)

Dr. Schmidt:

Pitkäikäisempiä ehkä mutta:

-diabetes 2, räjähdysmäinen kasvu lähihistoriaan verrattuna
-mielen ankeus, räjähdysmäinen kasvu-->
-triviaalinen, sisällyksetön elämä, räjähdysmäinen kasvu
-allergiat, räjähdysmäinen kasvu
-hengitysvaivat, räjähdysmäinen kasvu
-henkinen ja fyysinen läskiys, RÄJÄHDYSMÄINEN KASVU
mm. näitä

Kumpaa itse haluat: elää kehittyen ja pienin vaivoin 60-vuotiaaksi , vai 45 ikäisestä erinäisen nappikimaran turvin 100 vuotiaaksi vaivojasi miettien? Lääketokkurassa TV:n edessä? Odotellen jälkikasvua yksin hoitokodissa? Ei ne tule kun järjestelmä vaatii heiltä "aikaa".Olet yksin.

Toki noille alkupään vaivoille löytyy nappi jos toinenkin, jopa napitonkin helpotuskeino, mutta olemassa ne nyt ovat kun aivojenturrutuskauppiaamme myyvät esim. pastaa tai karamelliä megalomarketeissaan satametrisin hyllyin. Vähempikin riittäisi ellei tahdo elää tavaralle.

Pitkäikäisyys ei ole itseisarvo.

Vieras (nimimerkki)

Pohjois Dagota on ennen ollut USAssa, liekö Kanada valloittanut sen. heh

Vieras (nimimerkki)

Ihan hauska kirjoitus. Mukavaa, että joku välillä laittaa näihin kirjalliset lähteensä esiin. Harmi vaan, että lähdekritiikki on ollut olematonta. Viitatusta aineiston joukosta ei löydy yhtään todellista, tieteellisesti vertaisarvioitua tutkimusta.

Monet viitteistä (en viitsinyt tarkistaa aivan jokaista) ovat ihmisten henkilökohtaisilta mielipiteiltä ja esseekirjoituksilta. Esitettyjä lukuarvoja ei tueta todellisella tutkimustiedolla ja monilla kirjoittajilla on sidonnaisuuksia erilaisiin etu- ja lobbausjärjestöihin. Siitä voi sitten itse tehdä omat johtopäätökset lähteiden luotettavuudesta.

Pieni lähdekritiikki olisi toivottavaa, koska koko kirjoitukselta putoaa todellisuuspohja lähemmässä tarkastelussa. Voisit kokeilla kirjoituksen uusimista ihan oikeaan tutkimustietoon pohjaten, olisi mielenkiintoista tietää, löytyykö sellaista.

PS. Elävien organismien ruuansulatus- ja immuunijärjestelmät ovat erittäin tehokkaita pilkkomaan dNA:sta koostuvaa geeniainesta. Ehjän ja aktiivisen vieraan geeniaineksen kulkeutumista eläimiin ruuansulatuskanavan läpi ei ole kyetty tähän mennessä todistamaan vertaisarvioidussa tutkimuksessa (ja sitä on yritetty paljon ja isolla rahalla lääketeollisuudessa). [Crommelin et al. Pharmaceutical Biotechnology, 3ed, 2008, Informa Healthcare]

-Luonnontieteiden tutkija

inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

Ihan hauska vaikkakin kuivahko kirjoitus.
Sanot että "Ehjän ja aktiivisen geeniaineksen kulkeutumista ruoansulatuskanavan läpi ei ole voitu todistaa, ja sitä on yritetty paljon ja isolla rahalla lääketeollisuudessa."

Ja tässähän ovat ihmiset olleet jatkuvasti koekaniineina, vai mitä?

Vieras (nimimerkki)

Tutkimukset ovat pääasiassa eläinkokeilla toteutettuja. Lääketutkimuksessa eläinkokeilla arvioidaan tehoa ja turvallisuutta ennen kliinisiä kokeita ihmisillä.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

I have been invited in Washington.

Why?

The answer (my friend) lies in those facts that You have told.

********************
I am sorry to say, my gain was null.

Vieras (nimimerkki)

GM-ruuasta on hyvä jeesustella täällä varakkaassa pohjolassa kun on omat vatsat täynnä. Ei sen niin väliä että suuremmilla sadoilla ruokaa riittäisi myös kehitysmaihin.

routa (nimimerkki)

Vähän luulen, että kehitysmaat ovat hyvä rahankeruukeino nekin. En luota minkään putiikin rahankeruuseen enää, yksikään niistä ei minua vakuuta, että kaikki se kerätty raha menisi väitetyn kohteen hyväksi. Joku aina kerää hunajat päältä.

Hyvinvointi ja pitkäikäisyys.. oravanpyörästä ja velkataakasta joutaakin pikkasen ennen eläkeikää masennuksen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeelle masennuslääkettä syömään ja alzhaimer ja dementia luuraa nurkan takana. Siitäpä lääkityksen kourissa joutaakin hoitolaitokseen, jossa vaihdetaan vaipat muutaman kerran päivässä. Tosi ruusuiset kuvat.

tripale (nimimerkki)

Vieras viimeisin:

Mitä niillä suuremmilla sadoilla tekee jos lopputulos ajan kanssa on jokin sairaus, sterilisaatio tai luonnon tasapainoa järkyttävä seuraus?

Eikö tulisi kehittää mieluummin järjestelmiä joilla saadaan hedelmätön maa tuottamaan jo olemassa olevia viljelyskasveja edes joltisella menestyksellä?

Hamppu kasvaa melko vähillä ja siitä saa myös ruokaa. Eipä kasva hamppu oikein missään kun on tuo järjetön ja demonisoiva asenne tuohon rikkarehuun vallanpitäjillä.

Myrkkyjen(roundup) avulla kasvatettavat kasvitko ovat sitä järkitoimintaa?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

tripale,

hamppu on todella hyödyllinen kasvi ja sitä kasvatettiin Savossa 1950-luvulle asti niin runsain määrin että se sai Suomessa lempinimen Savon palmu.

Hampusta saa vaikka mitä!

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7600...

Taateli (nimimerkki)

No onkos ihme, että juuri venäjällä näitä ongelmia havaitaan. Realismiin (EI rasismiin) taipuvainen tiedostaa rakkaan itänaapurimme taipuvaisuuden maksimoida kassavirrat oligarkkien ja duuman poikien taskuun. Valvontavirastot ovat aina ostettavissa. Naiviuteen taipuvainen realisti myös olettaa että näin ei onneksi ole kaikkialla maailmassa.

Kirjoituksesi takaa tuoksahtavat omat lannantuoksuiset intressit, mikä sinänsä ei ole väärin. Muista kuitenkin hyvä ystävä, että ennen gm-ruokia rakas itänaapurimme oli taipuvainen kuivattamaan parit järvet oman valtiomuotonsa säilyttämiseksi. Ei siis ole ihmekkään, että tämän kaltaisia tuloksia löytyy juuri venäjältä.

MikkoS (nimimerkki)

Vanhat Tavat: Hamppu ei sido typpeä maaperään, palkokasvit, kuten herne ja papu sitovat juurinystyräbakteerien avulla. Hyvä kasvi kuitenkin.

pjoo (nimimerkki)

Monsanto on paskafirma. Se on kärynnyt elintarvikkeiden lisäaineista, jotka aiheuttavat sairauksia yhdessä alkoholin kanssa, ja ei niinkään yllättäen sama konserni valmistaa lääkkeitä näihin sairauksiin. Koska alkoholi ei ole elintarvike, sen yhteisvaikutuksia lisäaineiden kanssa ei tarvitse tutkia, joten bisnesstrategia on laillinen, ja Monsanto lobbaa rahaa säästämättä ettei lakeja muutettaisi.

Mikään mitä Monsanto valmistaa ei ole turvallista kuluttajalle.

qed (nimimerkki)

Tässä oivallinen esimerkki web-kuonasta.

Tieteestä ja tutkimuksesta mitään ymmärtämättömät hörhöt löytävät joltain hämärältä venäläiseltä web-sivulta 'tutkimuksen', joka 'todistaa' hörhön atavistiset pelot perustelluiksi. Tätä sitten revitetään omilla web-sivuilla muiden samanmielisten hörhöjen iloksi.

Vastaisen varalle tiedoksi. Webissä on kaikenlaista kuonaa. Mikäli tutkimusta ei ole julkaistu arvostetussa double blind review -lehdessä, sille on olemassa hyvä syy.

Jos tämä 'tutkimus' olisi totta, se olisi Naturen etusivulla, sen verran mittavia 'tutkimuksen' väitteet ovat. Tekijät voisivat odottaa Nobel-palkintoa.

Miksi tämä sitten ei ole kaikkien tiedelehtien etusivuilla? Hörhöjen mielestä kyseessä on tietysti salaliitto.

korvanvälikorva on AIVOT (nimimerkki)

Tässä oiva esimerkki luutuneesta ja kalkkeutuneesta ajatusmallista jolle kelpaa kaikki lisäaineellinen Monsantopaskaruoka.

Jouni Suonsivu (nimimerkki)

"31.10.2010 15:09 qed (ei kirjautunut) .Tässä oivallinen esimerkki web-kuonasta.

Tieteestä ja tutkimuksesta mitään ymmärtämättömät hörhöt löytävät joltain hämärältä venäläiseltä web-sivulta 'tutkimuksen', joka 'todistaa' hörhön atavistiset pelot perustelluiksi. Tätä sitten revitetään omilla web-sivuilla muiden samanmielisten hörhöjen iloksi.

Vastaisen varalle tiedoksi. Webissä on kaikenlaista kuonaa. Mikäli tutkimusta ei ole julkaistu arvostetussa double blind review -lehdessä, sille on olemassa hyvä syy.

Jos tämä 'tutkimus' olisi totta, se olisi Naturen etusivulla, sen verran mittavia 'tutkimuksen' väitteet ovat. Tekijät voisivat odottaa Nobel-palkintoa.

Miksi tämä sitten ei ole kaikkien tiedelehtien etusivuilla? Hörhöjen mielestä kyseessä on tietysti salaliitto."

No niin, "parahin" nimimerkki qed (= quod erat demonstrandum eli mot eli mikä oli todistettava), toimit sitten tyystin nimimerkkisi vastaisesti. Toisin sanoen latasit luulojasi julkisuuteen ja esitit ne kuitenkin tosiasioina. Tosiasiat ja luulot pidettäköö kuitenkin erillään toisistaa. Tämä merkitsee sitä, että kun et mitään perustellut vaan esitit ikään kuin asiat olisivat toivomallasi tavalla, niin teitkin vain itsesi naurunalaiseksi.

Esitetyt väitteet perustellaan ja mieluimmin pitävästi. Pääasia että yleensä perustellaan. Tämän vuoksi esittämäsi "tosiasiat" ovat juuri lainausmerkit ansaitsevia ja tosiasiassa luulojasi.

Niin yksinkertaista se on.

repe (nimimerkki)

Eihän Natureeen pääse mikään harhaoppi. Ilmastonmuutosuskovaiset ym. vastaavat vain saavat siellä usjontoaan tukea.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hei kaikki,

olin Mikkelissä keräämässä Kansan Vaaliliitolle kannattajakortteja (ja ihan kivasti niitä saatiinkin) joten tuli taukoa tässä bloggaamisessa.

Yritän nyt kehiä kasaan yhteisvastausta kaikkiin sillä välin tulleihin kommentteihin (75 kpl). Pyydän anteeksi jo etukäteen, jos joku tuntee jääneensä huomiotta ja/tai vastausta vaille.

En ole pyrkinyt millään lailla salaamaan, että olen aivan täysin luomun, luonnonmukaisuuden, luontoa kunnioittavan ja holistisen lähestymistavan ja permakulttuurin kannalla. Kun lukee juttujani, se tehdään tämän tiedon seulan läpi.

Karsastan suuresti nykyistä meno; talouskasvun oppia ja kulutuksen (muka) tuomaa hurmaa. Vaikka en ole satavuotias ja viisaudella silattu niin sen olen oppinut että nykymallilla ongelmien ratkaisusta seuraa AINA seurausongelma joka täytyy ratkaista.

Jos ei pyritä kokonaisvaltaiseen tarkasteluun, olemme samassa liemessä pysyvästi. Luonnolla on ollut miljoonia vuosia aikaa kehittää systeemeitään. Kuinka ihmisestä yht´äkkiä tuli niin viisas että hän katsoo voivansa manipuloida kaikkea, geeneistä alkaen?
Sitä tehdään, vaikka myönnetään että kaikkia seurauksia ei tunneta eikä pystytä mitenkään edes arvioimaan: viisaan ihmisen älli ei riitä siihen.

Joka paskoo lähteeseen, jää janoiseksi.

En ole myöskään pyrkinyt salaamaan taustaani eli että en ole tiedemies.
Kirjoitan oman ymmärrykseni mukaan aiheista jotka ovat herättäneet kiinnostukseni. Tästä syystä myös tuon käyttämäni lähteet esille. Minusta se on rehellistä, koska silloin itse kukin voi tarkistaa asioita ja edetä siitä omaan suuntaansa.
Kirjoitan keskustellakseni. En käännyttääkseni, en osoittaakseni olevani oikeassa.

Kun aloin kirjoittaa US-blogia, kantani esim. ilmastonmuutokseen oli toinen. Täällä käytyjen keskustelujen tuloksena aloin tarkkailla asioita eri näkökulmista, etsiä tietoa aktiivisemmin. Sitten keskustelin lisää.
Minun kannaltani juuri tästä bloggaamisessa on kysymys: tietojen vaihdosta, tietojen päivittymisestä. Ajatusten vaihdosta, interaktiivisesta opiskelusta jossa ihmiset opettavat toisiaan; jakavat kokemuksia, tietoa, ideoita. Täällä ei ole opettaja-oppilassuhdetta tai guruttelua.
Koskaan ei voi tietää mikä -ja kenen- lausuma herättää uuden ajatuskulun joka vie uusiin hengen maisemiin. Minusta se on suurenmoista!

Olen usein sanonut, ja toistan taas: Älkää minua uskoko. Älkää uskoko viranomaisiakaan. Ottakaa itse asioista selvää ja sitten Ajatelkaa. Ajatelkaa ihan itse.

Valo kanssanne, kanssakulkijat, ja siunaus myötä.

ps. Eikä viitsitä puhua rumasti toisillemme. Ansaitsemme kaikki parempaa kohtelua.

Oskari (nimimerkki)

"Minun kannaltani juuri tästä bloggaamisessa on kysymys: tietojen vaihdosta, tietojen päivittymisestä. Ajatusten vaihdosta, interaktiivisesta opiskelusta jossa ihmiset opettavat toisiaan; jakavat kokemuksia, tietoa, ideoita. Täällä ei ole opettaja-oppilassuhdetta tai guruttelua.
Koskaan ei voi tietää mikä -ja kenen- lausuma herättää uuden ajatuskulun joka vie uusiin hengen maisemiin. Minusta se on suurenmoista!"

... juuri noin Riikka, samansuuntaisesti ajattelen > meistä jokainen (lienee?) on LUOJA omassa olemuksessaan

luokoon hyvää tai pahaa

kanssa kulkijathan viimekädessä määrittelijöitä ovat

itsehän aina luulemme olevamme oikeassa?

mm.henkisestä kirjallisuudeta ja netistäkin saattaa joskus avautua eväitä eteenpäin menoon

lainaan seuraavan pätkän yhdestä netistä löytyvästä:

"SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi." > joka muuttuukin ajoittain "tarvittaessa, kun elämänkoulu jalostaa" meitä

valoenergiaa, RAKKAUDEN elementtejä meille kaikille maanpiirissä LUOJILLE

(... ja Villelle terveisiä> jos arvaat minut, etsi netistä yhteystiedot>pistä tekstari)

inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

lässyn lässyn:D

onse tietysti kivaa lukee sitä mitä ite inuiitti sisimmässään tosi syvällä EHKÄ:D joskus ajattelee

mut koittakaa nyt tajuta ettei sitä saa sanoa ääneen koska te valutte "varjon" puolelle

mut emmä selitä nyt enempää hihihihihihijatkuu tietysti

Maximilian Robespierre (nimimerkki)

Nälkäänsä ihminen syö vaikka toisiaan, se on jo nähty.

inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

aamen systeri.

ja en voi olla edelleen mainostamatta naurun tarpeellisuutta tässä tosikkomaisuuden luvatussa maassa- siihen loppuis sodat ja vihanpito. Eniten itseäni ehkä kiinnostaa tässä dokkarissa Inuuittien nauruhengitysharjoitukset:

http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1400066...

Taipale (nimimerkki)

Nyt sitä foliohattua löysemmälle. :-)

Jos titteli on "äiti, taidemaalari, kirjoittaja, sarjakuvapiirtäjä ja metsätilan emäntä", niin ei tarvitse esiintyä elintarviketurvallisuuden asiantuntijana, eihän?

Meillä on korkeakoulut ja niissä tutkijat näitä varten.

Rauhaa!

Turojuuso (nimimerkki)

Taipale: Olen korkeasti koulutettu ja voin rehellisesti sanoa että "tieto" ei todellakaan makaa siellä yliopiston lehtereillä !

Jos joku henkilö on OIKEASTI kiinnostunut jostain, pystyy netin kautta hankkimaan minkä tahansa tiedon ja taidon perimmäisen olemuksen.
Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa TIETO ON KAIKKIEN SAATAVILLA, ILMAN ENNAKKOSENSUURIA TAI POLIITTISTA PÄÄMÄÄRÄÄ.

Anteeksi jos romutin sinun uskon järjestelmäämme.

inuiitti-inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

no et romuttanut et:D

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Taipale,

Scientific American kertoo tieteellisen tutkimuksen riippumattomuudesta re geenimuuntelu http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=d...

tripale (nimimerkki)

Näin on.

Mitä olette mieltä seuraavasta ajattelukimarasta:

Kehitysmaat , hedelmätön jopa aavikkomainen maa.

1. kerätään ihmisten ja kaiken elollisen paska eli uloste talteen.
2. haudataan ne laajalle alalle maahan karikkeen kera.Sekaan luita ja tuhkaa.
3. tehdään alueen ympärille kivimuuri eroosiota estämään.
4. kastellaan. Jätevesistä jos ei muuten.
5. istutetaan alueelle hanappua. ja ehkä jotain palkokasvia.
6. aluelle järjestetään vastaanottopiste tuolle arvokkaalle pjaskalle , joka esikompostoidaan.
7. ensimmäinen hanappusato annetaan pölyyntyä ja siemenet + osa kuidusta otetaan talteen.Ruuaksi ja tarvekaluihin. loput kasviosat sotketaan maahan. palkokasvien kasvimassa myös.
8. samaa jatketaan kunnes maassa on riitävästi humusta tuottamaan jotain muuta viljeltävää.
9. alueelle levitetään tuhkaa ja muuta roipetta mahdollisuuksien mukaan.
10.Jos hanappu saadaan kasvamaan voitaisiin myös lakata hurskastelemasta länsimaiseen tapaan ja mahdollistaa kehitysmaiden viljellä haneppua lääkekäyttöön---> myyntiä ja elintasoa paikallisille.

Vesiongelma. Hiili putsaa vettä hyvin pitkälti. Merenrannoille olisi kehitettävä haihdutustislaukseen perustuvia pientislaamoja joista vettä johdetaan sisämaahan ja juomakäyttöön. Aurinko hoitaa haihdutuksen.

Pjaskasta syntyy ruokaa, niin että on sitten mahat täynnä oksennusta josta saamme taas pjaskaa. Se on arvokasta tavaraa. paitsi päässä.

Eikö tällaisia järjestelmiä, toki hienosäätäen tulisi tukea ja tutkia?

Nyt en saa päähäni että kuka oli herra kasviproffa joka sanoi taannoin että, jos annatte hänen kylvää haneppua saharaan niin hän pysäyttää aavikoitumisen. Ei ole annettu kylvää. Qui bono?

Turojuuso (nimimerkki)

Olet aivan oikeassa, ja varmasti toimisi. MUTTA afrikan mustat miehet eivät tunnetusti ole kovin hanakkaita tekemään töitä, saati sitten tekemään pitkäkestoisia suunnitelmia...

Jos pohjoisen mies asuisi Afrikassa olisi näin todennäköisesti jo toimittu.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

tripale,

täysin mahdollista. Itse kehittelin kasvihuonemallin jossa käytetään hyväksi alueen lämmönvaihtelua kosteuden tuottamiseen, hyödynnetään hiekan erinomaisia kapillaari-ilmiöitä sekä sitä, miten vesi tiivistyy.

Meillä on koemalli pystyssä pihalla ja se toimii niin hyvin että jouduin pitämään päädyt auki kesällä koska vettä muodostui siinä määrin että se valui pitkin seiniä. No, aavikko mielessä sitä rakentelinkin ja koko systeemi on hirmu yksinkertainen.
----------------
Inkat käyttivät kasvatusaltaita vuoristossa, joissa oli kerroksittain kariketta, sitä ihtiään ja hiiltä. Menetelmä on toimiva yhä.
----------------
Puutarhurit tuntevat käsitteen mikroilmasto. Se saadaan aikaan aitaamalla alue jolla kasvatetaan; kivimuurilla kuten Englannissa, aidalla kuten Venäjällä ja Karjalassa tai pensasaidalla; myös louhospuutarhat hyödyntävät ilmiötä.
Tai luonnossa: hedelmälliset laaksot.
Mikroilmasto pidentää kasvukautta. Myös hyödylliset öttiäiset viihtyvät.

tripale (nimimerkki)

Taipale:

Ota selvää argumentoinnin virheistä.

1. henkilöä vastaan hyökkääminen.

Kuka tahansa voi osoittaa pätevän ja todistettavan väitteen, ilman korkeamman asteen koulutusta. Koulutus ei takaa väitteen paikkaansapitävyyttä, todisteet takaavat.

Tietyt peukaloidut ja monopolimonsanton ropelikorvaluomukset ovat karanneet luontoon. Todisteet ovat olemassa. Kumoa väite.

Vieras (nimimerkki)

Eliittikin syö vain luomuruokaa kokouksissa ja varmaan kotonaankin, joten pakkohan sen on olla terveellistä.

YK:n ilmastokokouksessa syödään luomuruokaa Kööpenhaminassa ...

tripale (nimimerkki)

Sitäpä ei olekaan eliitiltä kysytty että mitä syövät ruuan lisäksi poistaakseen haittoja. ??

Kumman hyväkuntoisiltahan nuo Vanhanliiton ukkopahat näyttävät. Onko kellään tullut mieleen että miten hemmetissä ne vaan porskuttaa. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Mammon on eliitin jumala.

Vieras (nimimerkki)

Suonette anteeksi, mutta en lukenut tekstiä läpi, vaan silmiin iski tuo "massaehkäisyvälineenä" ja sai jotenkin nauramaan: koko Suomi vouhkaa homoista ja leboista ja nyt sitten heterotkin tehdään lisääntymiskyvyttömiksi. No, tästä on nauru kaukana ja ihmetellä sopii, kuka tai ketkä ajavat näin pahuuden kyllästämää maailmaa uudeksi maailmaksi? Kukaan ei kohta lisäänny, ihmisistä.

MrrKAT (nimimerkki)

"..istutusgeenein toteuttakseen luonnonvastaista toimintaa."

Taas tuo luonnotonta -argumentti, joka on höpöargumentti. (Yhtä höpö kuin homous olisi luonnotonta-argumentti)

/Tieteen kuvalehti 13/2009, s,17/
"Loispistiäinen näyttää geeninsiirron mallia
Symbioosi viruksen kanssa tuotti kyvyn siirtää geenejä toiseen eliöön
BIOLOGIA Loispistiäinen Cotesia congregata käyttää geeninsiirtoa biologisena
aseena. Havainnon tehnyt ranskalaisen Jean-Michel Drezenin johtama
tutkijaryhmä uskoo, että pistiäisen taktiikka voisi toimia
mallina ihmisen geenihoidossa. ...
Loispistiäisen myrkky koostuu viruksen kaltaisista "pieneliöistä",
poly-dna-viruksista, jotka sisältävät pistiäisen geenejä. Geenit tunkeutuvat
perhosentoukan soluihin, sulautuvat sen dna:han ja saavat toukan itse tuottamaan ainetta, joka lamauttaa sen.
Tutkijat löysivät pistiäisnaaraan munarauhasista 22 niin sanotulta
nudivirukselta peräisin olevaa geeniä, joiden tuottama proteiinikuori
mahdollistaa pistiäisgeenien pääsyn toukan soluihin."

Tuon lisäksi acrobakteerit siirtävät yksittäisiä geenejään kasvien juurien DNA:han.

GM eli GMO on LUOMUA koska luonto tekee sitä itse !
Geenimuuntelu (lajien välinen transgeenisyys) on LUONNOLLISTA. Piste. MOT.

Turojuuso (nimimerkki)

Toi on niin kuin PIKKASEN ERI JUTTU kuin siirtää miljardien ihmisten ruokavalioon ALUMIININ SIETO-OMINAISUUS tai SIIRTÄÄ VILJAKASVIIN NISÄKKÄÄN GEENEJÄ !!!

Haloo nyt oikeasti, katso mit Monsanto on saanut esim. Intiassa aikaan. Kymmeniä tuhansia maanviljelijöitä on tehnyt itsemurhan, koska Monsanto on käytännössä orjuuttanut heidät.

HERÄTYS !!!!

inuiitti-inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

turojuuso

Turojuuso

TUROJUUSO

on mies? (näin sukupuolineutraalissa ajassa...???) :D

paikallaan:D

Espoo Calls (nimimerkki)

KATSOKAA TÄMÄ HAASTATTELU, EI JÄÄ EPÄSELVÄKSI ONKO GM VAARALLISTA VAI EI

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/u

SILMÄT AUKI IHMISET !

Vieras (nimimerkki)

Onko ratkaisu tähän ongelmaan lisää geenimuuntelua?

Tuholainen iski geenipuuvillaan

Geenitekniikan luoma puuvilla ja maissi ovat kohdanneet vastaiskun. Tuholainen on ensimmäisen kerran todistetusti kehittänyt itselleen kyvyn kestää myrkkyä, jota kasvi on on geenimuuntelun avulla saatu tuottamaan.

Tuholaisenkestävä bt-puuvilla ja bt-maissi ovat olleet geenimuuntelun suurin menestystarina. Molempiin on istutettu geeni, joka saa kasvin tuottamaan tuholaisia karkottavaa myrkkyä. Hyönteismyrkkyjen käyttö on vähentynyt, sadot ovat kasvaneet ja viljelykustannukset alentuneet, ja sato on ollut terveempää.

TEKNIIKKA & TALOUS

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tekniikka&Talous ei mainitse sitä että Bt leviää vesistöihin ja aiheuttaa sieltä käsin ongelmia mm. karjakuolemien muodossa.

Tästä on dokumentaatiota mm. USAsta käsin.

Farmarit ovat myös valittaneet eläintensä muuttuvan steriileiksi gm-rehulla. Miten SE gm:n ominaisuus lisää ruoantuotantoa?

Vieras (nimimerkki)

Olen samaa mieltä Riikan ja Oskarin kanssa siitä, ettei pidä uskoa ketään eikä mitään hetimmiten, vaan "suodattaa" aina saatu tieto. Oma intuitio eli tuo hiljainen"lempeä sisäinen ääni" on oivallinen opas elämän tiellä. Ihmiset ovat jotenkin vieraantuneet itsestään ja alkuperästään ja ovat sen tähden jotenkin niin helposti vietävissä ja manipuloitavissa tässä maailmassa.

Luoja, Alkulähde, Jumala ,millä nimellä kukin Häntä kutsukoon on antanut ihan jokaiselle ihmiselle valinnan monissa asioissa tässä elämässä ( myöskin edellisissä ja tulevissa,uskon jälleensyntymiseen,( en ole hindu enkä buddha tai minkään muunkaan uskon kannattaja ) ja siihen, että elämä on koulu, jossa kehitymme elämä elämältä sieluolentoina).Uskon myös si ihen, että on olemassa ns. karman laki ( mitä kylvät sitä niität ja jos tekee ns." pahoja tekoja", ennemmin tai myöhemmin nekin joutuu maksamaan) .

No, tulipa pohdittua syntyjä syviä, mutta monien kokemuksien kautta olen tullut omalta osaltani tällaisiin ajatuksiin, jokaisellahan on oma näkemyksensä ja hyvä niin.

Valoa,rakkautta ja viisautta kaikille kunkin omalla elämänpolulla.

routa (nimimerkki)

MrrKat, olkoon "luonnollista", en lähde tarkistamaan väitettäsi, mutta oletetaan että näin on, niin hyvä niin. Se ei kuitenkaan tue omia tuntemuksiani siitä, että ihmiskunnan tulisi toimia geenimanipulaation piirissä.

Edellinen Vieras vei sanat suustani. Se on se intuitio. Tästä ei kyllä tieteellistä väittelyä saa tällä toteamuksella aikaan, mutta valosta näkee hyvin varjoihin.

inuiitti-inoutstituutiotaiteilija (nimimerkki)

Riikka.

Pysäytit minut:D, kiitos.

Mutta työ jatkuu:)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Haluan heittää ilmaan ajatuksen:

geenimuuntelun mahdollisuuksilla spekuloitaessa päädytään varmasti jossain vaiheessa siihen että aletaan kehittää (ihmis)työvoimaa joka manipuloidaan geneettisesti sopivaksi eri töihin: vahvoja, pienikokoisia ihmisiä kaivostöihin; säteilyn kestäviä ydinvoimalatyöntekijöitä; kestäviä "maatalousjuhtia"; sotilaita joilla on super-ominaisuuksia jne

Millaiseen yhteiskuntamalliin SE mahtaa johtaa?

Esko Kastinen

Ihmisen tuntien tuo sinun ajatuksesi on varmaan jo olemassaoleva suunnitelma.

Näissä geenauksissa on vähän sellainen maku, että ihminen haluaa olla Jumalasta seuraava. Ylöspäin.

Ei tiedä hyvää.

Nautitaan elämästä siitä huolimatta.

E.K.

Oskari (nimimerkki)

Niinpä vain tuo voisi toteutuakin?

Yhdessä työpaikassani (-70, -80 luvuilla minua vanhempi pomoni kertoi tuonaikaisten
aseiden olevan sellaisia. Minkälaisia kuvattiin hänen lapsuudenaikaisessa kirjallisuudessa.
Josko tuosta johtaisi, että me kaikki maanpiirissäkin olemme LUOJIA.
Siispä mekin nettimaailman olemassa olon myötä voimme luoda ihan vaikka mitä,
kun riittävästi on LUOJIA.
...ja joskus asiat muuttuvatkin joksikin aikaa, mutta kaikki lienee LAINAA VAIN?
...elikkä tällälaillako maanpiirinkin/koko olevaisuuden ikuinen kiertokulku taataan?

...meille kaikillle mahdollisimman paljon hyvyyden voimia, mutta jospa emme niin rankasti tuomitsisikkaan!

Do Androids Dream of Electric Sheep (nimimerkki)

Varmaan tähän tyyppiseen yhteiskuntaan.

ALDOUS HUXLEY: Uljas uusi maailma

http://www.aamulehti.fi/koskenkuulija/lehdet/uusi/...

tripale (nimimerkki)

Tuo eri ihmistyyppien käyttäminen tiettyihin spesifisiin tehtäviin, tai mieluumminkin ohjaaminen niihin, voitaisiin toteuttaa huomattavasti helpommin ilman geenien ronklaamista niin että koulutuksessa jo alkumetreiltä tunnistettaisiin paremmin eri luonnetyypit ja piilevät potentiaalit, ja ohjattaisiin samankaltaiset ihmiset, toki vapaaehtoisesti, kaltaistensa pariin käyttämään noita piileviä potentiaaleja.

Nythän on vieläkin tilanteita joissa esim. lukion "jäkis"-luokalle asemoidaan pari kolme, kuitenkin vähemmistö, esimerkiksi matemaattisesti erityisen lahjaikkaita henkilöitä, jotka ainakin minun havaintojeni perusteella kärsivät melko lailla tuosta väärässä ryhmässä olemisesta.

On melko outoa että vahvasti introverttinen lapsi pakotetaan luokkaan jossa enemmistö on vahvasti ekstroverttejä, ja pahimmillaan dominoivia ekstroverttejä. Ei kuulu siinä minä-minä ryhmässä introvertin ääni, joka monesti pääsisi syvemmälle käsiteltävään aiheeseen.

Tuo on pienoinen ongelma todellisen kehityksen kannalta.

Mutta kun Mammon määrää, kehitetään kylmäkiskoisia fyysisiä keinoja saada aikaan esineellisiä ominaisuuksia. Henkinen puoli kutistuu.

Käyttäjän aaltmi kuva
Mikko Aaltonen

Todella hyvä kirjoitus tuo alkuperäisartikkeli. Allekirjoittanut on myös johdatellet aihetta aiemmin ja se päätyi siihen, että viimeisin kommentti alkuperäisaiheseen oli hiukan samaa suuntaa kuin tämä kesksuteluketjun artikkeli. Sen saa esiin Googlaamalla: Mikko Aaltosen blogi ja etsimällä otsikon: Tofun ja soijan terveellisyydestä.

Vierailija (nimimerkki)

Tämä ei liity tähän gm-politiikkaan. Mutta pakko ottaa tämä asia muiden kysymysten joukkoon.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/skt...

Onko kenelläkään tarkempaa tietoa tästä aiheesta? Tai tarkempaa tietoa kyseisen työryhmän aikaansaannoksesta kyseisessä asiassa?

Käyttäjän aaltmi kuva
Mikko Aaltonen

Kyllä gm-asiasta oli viimeisessä kommentissa varsinkin. Kun klikkasin antamaasi (vierailija) http:tä niin sieltä tuli esiin aivan muuta?!

Vierailija (nimimerkki)

Kuten ilmoitin, että kysymykseni EI LIITY tähän gm-politiikkakeskusteluun. Kysymys on kaikille suunnattu, ei pelkästään vain Teille Mikko Aaltonen. Linkki on aivan oikein. Elikä onko tietoo?

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

EI kiitos GMO:ta PISTE

Mutta ei se työ siihen lopu ollenkaan. Toivon, että mahdollisimman moni tutustuu siihen, mitä nykyteknolgia häärää pelloillamme ja ruokapöydässämme. Teknologian nimi on nanoteknologia ja se on ohittanut jo GMOn (GMO on työkalu nanoteknologiassa)

http://mirjaleenaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5...

Visitor (nimimerkki)

Mirjaleena, blogiisi komentointi on ollut blogiuudistuksen jälkeen sallittua vain rekiteröityneille, vahingossako sellaiset asetukset?

Vieras mikko aaltonen (nimimerkki)

Mielenkiintoinen sivu avautui siitä http:stä kuitenkin . Vaikka se tosiaan ei liity gsm-keskusteluun mitenkään.. On siis mahdollista löytää vaikka ministerin vastaus kirjallisessa muodossa. Yleensä ne ovat niin formuloituu ettei niistä saa aptekkikaan selvää. kirjallinen muoto auttaa.

N:o 178) Era 17 -työryhmän ehdottamien palveluvyöhykkeiden vaikutus maaseudun palveluihin
Timo Kaunisto/kesk: Arvoisa puhemies! Vapaus valita on ollut sellainen suomalaisen yhteiskunnan perusoikeus. Täällä on ollut vapaus valita uskonto, on ollut vapaus valita puoliso, on ollut vapaus valita jopa se, ajaako polkupyörällä vai autolla. Nyt ollaan ehdottamassa tällaista uutta totalitarismin polkua. Asuntoministeri Jan Vapaavuori on asettanut työryhmän, joka esitteli aikaansaannoksiaan toissa päivänä. Se esittää, että asutusta tiivistettäisiin pakolla kohti suurempia keskuksia ja muodostettaisiin tällaisia palveluvyöhykkeitä, joihin kuntien ja suomalaisen yhteiskunnan palvelut eivät enää samalla tavalla ulottuisi. Sinne ei enää vedettäisi vesijohtoja, siellä ei ehkä enää tehtäisi sairaankuljetuksia, siellä ei olisi tietoliikenneyhteyksiä ja koulukyyditkin ehkä menisivät kortille.

Miten nyt on, ministeri Pekkarinen, onko hallituksen linja todellakin muuttumassa sillä tavalla, että suomalainen ei enää saisi asua omakotitalossa maaseudulla?

Puhemies: Ministeri Pekkarisen sopii kyllä vastata, mutta haluaisin muistuttaa, että täällä siis esitetään kysymyksiä paikalla oleville ministereille heidän toimialaltaan.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen: Arvoisa puhemies! Minäkin luin tämän työryhmän raportin. Kaiketi kysymys on työryhmän raportista, työryhmän, jonka ministeri Vapaavuori asetti. Ministeri Vapaavuori ei valitettavasti ole täällä nyt paikalla.

Kyllä nämä ehdotukset ovat täydellisesti teoriaherrojen puuhailuja. Ajatus siitä, että tämä hallitus ainakaan alkaisi lailla määräämään rajoja, että tällä alueella saatte nämä ja nuo julkiset palvelut ja niiden ulkopuolella ei, ei taatusti käy tämän hallituksen pirtaan. En uskalla puhua muiden hallitusten osalta tilanteesta mitään.

Mitä tulee muutoin asutuksen tiivistämiseen, jossakin varmasti voi olla siihen tarvettakin, mutta erityisesti silloin, kun asutusten tiivistämistä perustellaan päästöillä, niin myöskään ilmasto- ja energiastrategia, mikä hyväksyttiin täällä eduskunnassa, ei sitä aukottomasti tunnusta eikä todista. (Puhemies: Nyt minuutti on kulunut!) Ilman muuta se, että tiivistetään, johtaisi päästöjen vähentämiseen.

Puhemies: Kysymys on loppuun käsitelty.

Onhan näitä (nimimerkki)

Olikos se 1990 luvulla, kun Paavo Lipponen alkoi lobata, että kaikkien suomalaisten pitäisi muuttaa etelän kasvukeskuksiin.

Muistakaa, että Geologinen tutkimuslaitos GTK on vuosikymmenet kartoittanut Suomen maaperää ja tarjoaa typeränä ympäri maailmaa niitä tietoja ylikansallisille kaivosyhtiöille joiden tarkoitus on vain voiton maksimoiminen

Tuohon Lipposen lobbaamisen ajankohtana muistaakseni alkoi myös kulissien takana massiivinen lobbaus ydinvoiman lisäämiseksi Suomeen samoin kuin uraanikaivosten avaamisen mahdollistamiseksi.

Ydinvoimateollisuus käytti paljon aikaa ja rahaa kouluttaessaan suomalaisia virkamiehiä ja kansanedustajia ydinvoimamyönteiseksi ja onnistuen siinä loistavasti.

Taitaa olla tarkoitus, että kaikki ihmiset muuttavat etelän kasvukeskuksiin, että luontoa tuhoavat kaivokset saataisiin avattua globaalin kaivosteollisuuden eduksi.

Onko tämän kaiken tarkoituksena se, että Suomesta tulee vaarallisen ydinjätteiden sijoituspaikka kaikille ydinvoimaa käyttäville maille?

Suomalaiset etelän kasvukeskuksiin, että ylikansalliset ydinvoimayhtiöt ja kaivosteollisuus pääsee mielin määrin tuhoamaan maatamme jättäen jätteet ja saasteet meidän hoidettaksemme.

Puhumattakaan kaikesta muusta, joka on tullut mm. esiin näissä aikaisemissa kommenteissa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ja kaivoslakiahan ollaan muuttamassa.

Vierailija (nimimerkki)

Yleensä mitä hölmöin esitys tai "tutkimus", sen varmemmin tulee menemään läpi. Hyvänä esimerkkinä jätevesiasetus.

Onhan näitä (nimimerkki)

Hei

Suomi on siirtynyt talviaikaan, mutta Puheenvuorojen kommentit näyttävät olevan vielä kesäajassa, niin ainakin minun kone näyttää.

Puheenvuoron pitäjäkö tulee siirto tehdä vai jonkun muun?

Onhan näitä (nimimerkki)

Jatkoa

Minun tietokoneeni kello näyttää nyt 19:10 ja edellinen kommenttini on kirjattu klo 20:20.

Tiuhti (nimimerkki)

Jemenistä kuuluu kummia!
Sieltä ei ole viime päivinä lähtenyt lentoa uk:hon sen kummemmin, kuin jenkkeihinkään.

http://www.sabanews.net/en/news227621.htm

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Äkkiä tähän väliin:

yritän ehtiä katsoa tuota eduskunnan ja Vapaavuoren asutuspolitiikka-säätöä tarkemmin yöllä.

--------------
gm:sta.
Pöllyttäkää mutanttigeenejänne ja nanojanne mutta samalla haluan Teiltä takuut siitä että molekyylikään ei eksy minun tontilleni; ei ilmatilaan, ei veteen, ei pellolle, ei metsään. Minä en niitä halua.

Jos ette voi antaa tästä takeita niin silloin kysyn -Millä oikeudella tulette minun tontilleni hääräämään, levitätte tavaraa jota en kaipaa? Missä on yksityisyyden ja omaisuuden suoja, eikö se koskekaan kaikkia? Missä on valinnanvapaus? Eikö valinnanvapaus kuulu minullekin?

repe (nimimerkki)

http://skmikkola.blogspot.com/2010/10/korrektit-sa...

Laitoin vielä tänne, kun piti laittaa alun perinkin, jotta muutkin kuin palstan emäntä lukisivat hyvän pohdinnan salaliittoteorioista ja niiden esittäjistä.

Käyttäjän tuusitalo kuva
Tuija Uusitalo

- kiitoksena Teille rakkaudestanne, Äiti- Maan puolesta, Seljan tyhjentävän kauniin runon muodossa.

"Käärme tuli Taman luo ja sanoi:
Syö, Tama, Tiedonpuusta.
Mutta Tama sanoi: Tama ei syö.
Parempi on Taman pysyä tyhmänä, että on jotain Tamaa viisaampaa.

Taman viisaus on kuin syvä kaivo.
Vesisuonet pitävät kaivoa yhteydessä Pohjaveden kanssa.
Pohjavesi on kuin äiti. Ei ole mitään viisaampaa kuin
Pohjavesi.

Tama tietää kaiken, minkä Pohjavesi tietää."

Sirkka Selja, Taman lauluja (1945).

Sampo Syreeni (nimimerkki)

Tämän postin väärinymmärrykset ovat tasolla, jotka saavat minut ajattelemaan että se on parodiaa. Mutta siltä varalta että eivät ole, lohkon varmuuden vuoksi yhden kappaleen:

"Gm-viljely vaatii runsaasti ympäristömyrkkyjen eli nk. kasvinsuojeluaineiden ja hyönteismyrkkyjen käyttöä."

Alla viittaat glyfosaattiin torjunta-aineena. Tuo täsmällinen versio gm-viljelystä toimii niin, että kasveihin on siirretty maaperän bakteereissa ja sienissä toimiva geeni, joka tuottaa glyfosaattia hajottavaa entsyymiä. Kun kasvi nyt tuottaa sitä, se on yhtäkkiä normaalista poikkeavasti vastustuskykyinen kyseiselle kasvimyrkylle, jolloin ei-geenimuunnellut rikkaruohot kuolevat ympäriltä ja tuotantokasvi pysyy pystyssä *jos* tuota myrkkyä käytetään.

Tämä ei millään tavalla vaadi sitä että myrkkyä levitetään. Näitä Monsanton tuotemerkiltään Roundup (glyfosaattipohjaisenherbisidin tuotemerkki) Ready (tuotemerkki gm-kasveille jotka kestävät Roundupia) voi aivan vapaasti kasvattaa käyttämättä myrkkyjä, jos niin haluaa. Juju vain on siinä, että ne tuottavat tuhottomasti enemmän kun käytetään samalla glyfosaattia 1-3 kertaa kasvukauden aikana torjumaan rikkaruohot, ja toisaalta (valitettavasti) Monsanto taitaa suojella näitä muunneltuja kantojaan sillä että ne eivät ole fertiilejä, vaatien lisäsiemeniä. Sinänsä tuo on kuitenkin myös mekanismi, joka tekee tällaisista kasveista kyvyttömiä levittämään epäilyttäviä geenejä ulospäin luontaisiin populaatioihin.

Tietääkseni on epäilyjä, että tuo ylimääräinen entsyymituotanto saattaisi viedä pois kasvin hyötytuotannosta n. 10-15% silloin kun rikkaruohot eivät muutenkaan ole ongelma. Vaan kun niin pellolla että varsinkin ympäröivässä luonnossa toisten kasvilajien kilpailu on annettu tekijä.

Myös sen kyvystä jatkaa itseään luonnossa ehkä neljänneksen. Tuo kuitenkin tarkoittaisi, että jos tuo geeni sattumalta kuitenkin leviäisi luontaiseen populaatioon, luontainen mikroevoluutio karsisi sen nopeasti pois. Jos se antaisi jostain käsittämättömästä syystä kilpailuedun uudelle hybridille yli glyfosaattiresistenssin, josta ei ole juuri hyötyä useimmissa paikoissa luontaisesti kun ei kerran kehittynyt itsekseen luonnossa, no sittenhän tuo ei olisi minkäänlainen ongelma maataloudelle vaan etu eritoten kehittyville maille.

Joka tapauksessa on täysin mielivaltaista ajatella, että jo alunperinkin äärimmäisen pitkälle jalostetut tuotantokasvit ja siten olosuhdeherkät voisivat jollain yksittäisellä, epäluonnollista kemikaalia vastaan suunnatulla geenillä valloittaa merkittävästi alaa sen äärimmäisen tarkasti kontrolloidun tuotantopeltoympäristön ulkopuolella johon ne on jo niin tarkasti sopeutettu viime vuosituhansien kuluessa.

"Erittäin myrkyllinen glyfosaatti on yksi yleisimmistä."

Glyfosaatti on yleisesti käytetyistä kasvimyrkyistä vähiten toksinen eläinkunnalle. Tämä johtuu siitä, että se sotkeutuu metaboliaan joka kasveilla on ja eläimillä ei: shikimaattirataan. Se estää biosynteesiä paikassa, jota eläimet eivät tee, vaan jossa eläimet saavat kyseisen synteesiradan tuotteen...syömällä kasveja. Joten vain kasvi kuolee. Sama ei päde lainkaan noin muihin yleisesti käytettyihin herbisideihin. Mikä sitten on se syy miksi Monsanto kehitti nimenomaan *tälle* herbisidille resistentin gm-lajikeperheen, eikä jollekin muulle.

"Todd Gainesin johtama tutkijaryhmä Coloradon Yliopistossa, Fort Collinsissa tutki glyfosaatille vastuskykyisiä revonhäntä-populaatioita Georgiasta. He huomasivat, että EPSPS-entsyymiä koodaava geeni oli lisääntynyt viidestä 160-kertaiseksi glyfosaatti-resistenteissä kannoissa verrattuna glyfosaatille alttiisiin kantoihin."

No eikös tämä ollut odotettavissa jo? Eikä mikään maailmanloppu? Nimittäin, glyfosaatin kasvimyrkkyvaikutus lähtee nimenomaan siitä että se estää EPSPS:n toimintaa, jolloin shikimaatti keräytyy kasvin aineenvaihdunnassa kohtuuttomiin määriin ja sen metaboliitit jäävät syntymättä.

Tämä nimenomainen revonhäntätutkimus liittyy siihen, että revonhäntä on melkoisen aggressiivinen rikkaruoho, joka pitkäaikaisen *vain* glyfosaattia käyttäneen Roundup Ready -viljelyn aikana on onnistunut vihdoin kehittämään immuniteetin glyfosaatille. Juurikin sen kautta, että kun tuo glyfosaatin estovaikutus on vain osittainen, vaikkakin vahva, silloin 160-kertainen tuotantotahti EPSPS:lle tuottaa resistentin rikkaruohon.

On toki ikävää että tuon jälkeen kyseinen äärimmäisen aggressiivinen rikkaruoho ei pysy kurissa pelloilla edes käyttäen glyfosaattia, vaan leviää niiden ulkopuolelta takaisin sisäänpäin. Mutta tässä kukaan ei ole koskaan halunnut *muuten* tappaa revonhäntää -- joka sinänsä on myös oikein hyvä ja perinteinen ruokakasvikin, sikäli kuin sille sattuisi tulemaan vielä markkinat. Sen elinehtoja ei ole rajoitettu kuin pellolla, eikä ole juuri pelkoa että *edes* se kärsisi ei-pelto-lajikkeinaan kuormaa tuosta kertautuneen geenin (tai jokin myöhemmän tehokkaamman mutaation; kahdennus hyvin epätehokas yleensä) yleisestä taakasta.

Summa summarum, tämä on yhden yksittäisen kasvilajin sisäinen muutos, selektiopaine ei voi ylläpitää sitä vapaasti kasvavassa populaatiossa, se ei ole suora seuraamus gm-viljasta, gm ei voisi suoraan tehdä sitä tuolle eikä muillekaan lajeille tässä, eikä tuo muutos korkeammissa kasvilajeissa voisi helposti levitä eteenpäin edes ensimmäiseen polveen kuin polyploidismin kautta (ja sitten luultavasti ensimmäinen sukupolvi jäisi viimeiseksi, juurikin koska tuo on metabolinen painolasti pellon ulkopuolella; ei uhkaa lajia, vain peltolajiketta).

Toki näissä hommissa sitten pätee sama juttu kuin antibioottiresistenssissä. Kun vihdoin on löydetty glyfosaatissa herbisidi joka on laajaspektrinen ja joka ei hyökkää ainakaan sitä varten muunnellun viljakasvin kimppuun, tässä torjuntahankkeessa ollaan vähän samassa tilanteessa kuin aikanaan penisilliinin. Totta helvetissä sitä käytetään alkuun liikaa, ja resistenssiä kehittyy. Monsanton puolelta oli epäeettistä ja/tai liian optimistista uskoa, etteikö noin voisi tapahtua aika nopeastikin mikroevoluution kautta, ja suosittaa mainonnassaan että glyfosaatti jätettäisiin ainoaksi torjunta-aineeksi, tai Roundup Ready ainoaksi lajikkeeksi jota viljellään.

Vaan samoin kuin antibioottiresistenssin kohdalla, ei ole juuri pelkoa etteivätkö tällaiset ihmiselle tai hänen maataloudelleen haitalliset aggressiiviset eliöt joita haluamme torjua a) pysyisi itsekseen hengissä ihmisen/pellon ulkopuolella niin kauan kuin torjunta pidetään ihmisessä/pellossa (vain yhden eliön olemme poistaneet pallolta levityksestä tähän asti, siis isorokon), tai b) pystyisi uhkaamaan uudelleen ja uudelleen, kun kehittävät tosiaan resistenssin ihan itse ihmisen myrkyille. Tuo on juuri se miksi me puhumme ekosysteemistä, emmekä vain yksittäisistä lajeista; aivan kuten bakteerit, myös kasvit on aika taitavia evolvoitumaan; paljon nopeampia kuin korkeammat eläimet.

"Värjäysmenetelmä osoitti että muuntunut geeni oli läsnä jokaisessa kromosomissa."

Tuokin on hiukka epätodennäköistä, mutta kieltämättä moisessa valintapaineessa crossing-over lukemattomien kitukasvuisten ja lyhytpolvisten kasvien geenien välillä voisi juuri ja juuri johtaa tuohon lopputulokseen. Eritoten jos kova metabolinen vastapaine johtaa siihen että DNA:n korjausentsyymit eivät pysty pitämään koodia kasassa, mikä voisi joissain tapauksissa ehkä johtaa useiden geenien transposonisoitumiseen samaan aikaan. Siltikin helpommin uskoisin että nuo olisivat jääneet toistensa jatkoksi yhteen kromosomiin, tahi samaan summittain vastaavien promoottorialueiden jatkoksi muuten, tai sitten kiinni erinäisiin retrovirusperäisiin translaatioalueisiin, mutta silti...

Ihan viimein tästä, jos paikalla sitten on kunnon biotekniikkatutkijoita, kysyisin, onko mahdollista että glyfosaatin läsnäollessa kasviperäinen valintapaine on helpottunut niin, että esim. fungaalinen tai viraalinen paine ovat voineet helpottaa jollain tavalla nopeampaa geenien monistumista, huomaamatta sekä sekulaarisesti? (Olisihan noidenkin pitänyt johtaa vakaviin kasvitauteihin sinänsä, mutta DNA:han ja sen tukimekanismeihin kohdistuvat mykotoksiinit sekä kasvivirusten interferenssi voisivat ehkä selittää tuollaisen massiivisen monistumisen, ja se voisi jäädä huomaamatta kun glyfosaatti jo sinänsä saa kasvin äärimmäisen huonoon kuntoon, toivotusti.)

Oli miten oli, tämä posti on niin kaukana todellisuudesta ja järkevästä ajattelusta, että panee miltei vihaksi.

Vieras55 (nimimerkki)

Parahin Sampo Syreeni. Tiede ei ole kaikki. Luultavasti ei mitään. Voithan näillä mahtavilla teorioillasi näyttää meille taviksille paikkamme mutta itsekin saatat tajuta että maailma on sinullekin paikka jota et ymmärrä.
KK.

repe (nimimerkki)

No onpa jykevä usko virallisen totuuden puolesta ja meidän kaikkien suurten johtajiemme hyvyyteen usko myös. S Syreeni saapui elvistelemään tiedoillaan ja valamaan uskoa yliopistoihin, vaikka ne ovat sionistien käsissä. Muttta onko kukaan tyhminkään kadun tallaaja sellainen, että antaa joidenkin rikkiviisaiden ajatella puolestaan? Varsinkin, kun hän näkee, että he yrittäät vakuuttaa hänet tietäväisyydellään?

Vieras (nimimerkki)

Riikka hoi....mainitsit että rupeat kasvattamaan sikoja....olen vihreä-->tietämätön joten vastaappa tähän....sianliha sisältää virtsahappoa joka happamoittaa elimistöä joka taas aiheuttaa mm. reumaattisia vaivoja!!!!!

Riikka Söyring (nimimerkki)

Dokumenttielokuva 1980-luvulta: Koyaanisqatsi eli Life Out of Balance
http://video.google.com/videoplay?docid=5539613947...

---------------------
Vieras,

en meinannut pelkällä sianlihalla elää. Mikä tahansa on kaiketi epäterveellistä jos syö pelkästään sitä. Tasapaino olla pitää.

---------------------
Sampo Syreeni,

gm-resistentit viljelykasvit kestävät glyfosaattia. Ympäristö ei.Juuri siksihän sitä gm-viljelmillä käytetään.

Ympäristöön kuuluu kaikki: vesi, hyönteiset, kasvit, maaperän mikro-organismit; koko elonkehä.

Josta syystä on tullut -saastumisen ja sikiövaurioiden- sivutuotteena luotua uusi ongelma: glyfosaattiresistentit "rikkaruohot" sekä bakteerikantojen muuntuminen superbakteerisuuntaan4.

Mutta Roundupissa on mm. POEAa joka on vielä pahempi solumyrkky.

Riikka Söyring (nimimerkki)

POEAsta:

Glyfosaattia ja Roundupia mainostetaan "vaarattomampana kuin pöytäsuola". Ranskalaisen Caenin yliopistossa molekyylibiologi Gilles-Eric Seralinin johtama ryhmä teki tutkimuksen, joka osoitti että Roundup sisälsi mm. POEAa (polyethoxylated tallowamine). Tutkijaryhmä kykeni näyttämään toteen että POEA oli vielä vaarallisempi ihmisen alkiolle ja soluille kuin glyfosaatti. Monsanto kieltäytyy paljastamasta Roundupin ainesosia glyfosaattia lukuunottamatta vedoten liikesalaisuuteen.

Seralinin ryhmän tutkimus osoitti Roundupin ainesosasilla olevan erittäin haitallinen vaikutus ihmisen soluihin - jopa 100 000 kertaa käyttösuositusta pienemmillä annostuksilla seos aiheutti soluvaurioita. Glyfosaatin käyttö pelloilla on lisääntynyt yli 1500% vuosien 1994 ja 2005 välillä. Pelloilla käytetyn Roundup-määrän vaikutus kansanterveyteen on siis huomattavan suuri.

pätkä on kääntämästäni F.W.Engdahlin artikkelista ja ilmestyy suomeksi kun ilmestyy :D
Lähdeviite kuitenkin löytyy alkuperäisartikkelista (jota en nyt jaksa kaivaa esiin. Pahoittelen).

Onhan näitä (nimimerkki)

Ei tästä aiheesta, hyvin merkittävään uutiseen rokotuksista valitettavasti en ole nähnyt Suomen medioissa.

Government Admits Link between H1N1 Vaccine and Deadly Nerve Disease

"The government finally admitting that there is a link between the swine flu vaccine and Guillain-Barre Syndrome shows that the alternative media has a very strong voice that demands to be listened to. The alternative media exposing the swine flu vaccine has led to mainstream media following along and highlighting the dangers of vaccination. This has led to the government admitting such links exist, and even issuing a statement of warning."

Lue lisää.....

http://www.naturalnews.com/030266_vaccines_nerve_d...

mirjaleena isoaho (nimimerkki)

Joku kysyi kommentoinnistani, juu ihan on vahingossa että vaan rekisteröidyt, en ole edes siitä tiennyt. Ihmetellyt olen, ettäkö aiheet ei olisi tärkeitä.... Täytyypä yrittää muuttaa, joku voi neuvoakkin jos osaa ???

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Mulla lukee näin:
Salli kommentointi vain kirjautuneille käyttäjille? Ei

Eks toi tarkoita että kaikkki saisivat kommentoida, eli mikä mahtaa olla ongelma?

Visitor (nimimerkki)

Nyt sinne blogiisi pääsevät komentoimaan vain kirjautuneet, eivät kaikki, kirjautumattomille siellä lukee tähän tapaan:

"Kirjoita uusi kommentti
Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja"

Itse en ole kirjautunut blogeihin...pyrin pysymään anonyyminä.

Onhan näitä (nimimerkki)

Russia can't live without genetically modified food?
http://english.pravda.ru/russia/economics/05-11-20...

Visitor (nimimerkki)
- illy - (nimimerkki)

"SENSAATIOMAISIA paljastuksia GM-ruoan vaikutuksista Venäjältä: hedelmättömyyttä ja jopa karvan kasvua suussa."

Voi apua! En tiennyt että tällaista väkeä kuin Ms Söyring & blogijenginsä on olemassa. Pelotatte minua oikeasti enemmän kuin karvankasvu suussa. Päädyin ensin influenssarokotekeskustelua lukemaan, mutta tämä GM-karva on kyllä ihan yliveto. Sellainen vaiva (ei sairaus) kuin karvakieli on kyllä olemassa, ja se valloitti maailmaa jo kauan ennen GM-ruokaa [http://en.wikipedia.org/wiki/Hairy_tongue].

Riikka, olet ylihuolestunut, tai omalla tavallasi allerginen eli yliherkkä. Älä polta itseäsi loppuun etsimällä netistä lähdetiedostoja, sillä niitä kyllä löytyy hamaan rokotekuolemaan saakka. Et voi mitenkään varmistaa näppiksesi ääressä mikä niistä on totta, mikä tarua. Osaa linkeistä klikkasin ja VAIKUTTIVAT hyvinkin asiallisilta ja luotettavilta, osa taas ei. Mutta en voi tietää varmaksi.

Ja kun tullaan siihen pisteeseen että on tarve käyttää sanaa 'sensaatiomaisia', ei sen jälkeen seuraavaa höpötystä voi kai kukaan uskoa.

Toivon sinulle ja seuranpitäjillesi voimia. Nauttikaa, rentoutukaa, ulkoilkaa ja tehkää jotakin mistä pidätte paljon. Otatte sitten rokotuksia tai ette. Älkää juuttuko tällaiseen myllyyn, joka ei anna loppujen lopuksi kuin negatiivista energiaa palkaksi. Miettikää palstaa ja lähteitä lukiessanne, 'voinko tietää pitääkö tuo paikkansa vai ei?'. Olitte sitten samaa tai eri mieltä.

Itse toivon, että luovumme GM-ruoasta. Eniten toiveeseeni vaikutti YLEn taannoin esittämä yli tunnin kestänyt Monsanto-dokumentti, joka uusittiinkin + tuli vielä arte-kanavalta. Siinä pystyttiin todistamaan väitteet ja näyttämään Monsanto-yhtiön toiminnan epäeettisyys. En kuitenkaan tehnyt asian saarnaamisesta päivätyötäni, joten kuka tahansa lukijoista voi alkaa etsiä tähän firmaan liittyviä linkkejä ja ottaa asian elämäntehtäväkseen. Kyllä niista viestiketjun aikaan saa ja kaupan päälle stressihalvauksen. Ja alkaa kirjovehka kasvaa päälaella (ko. oireyhtymällä ei ole koodia virallisessa tautiluokituksessa. Miksi ei...).

Paljoin terveisin,
- illy -

Esko Kastinen

Hyvä kommentti, Illy!

Tuo sama juttu on todellakin ongelmana niin "hyvän" kuin "pahankin" tiedon vastaanottamisessa, jalostamisessa ja välittämisessä; mistä tietää mikä on totta?

Mistä muuten tiedät, että Ylen Monsanto-dokkari on totta? :)

Omalla kohdallani ratkaisin aikoinaan tämän ongelman niin etten enää usko mitään mitä en koe itse. Kokeminen voi tapahtua fyysisesti aistimalla tai puhtaan intuitiivisesti, vaistonvaraisesti. Suosittelen muillekin; parantaa elämänlaatua huomattavasti, vaikkakin vaikeuttaakin osallistumista yliopistotyyliseen lähdeviitepakon kangistamaan keskusteluun eli spekulointiin.

E.K.

- illy - (nimimerkki)

Huomenta,

kiitos että kommentoit viestiäni, E.K.

Olet kyllä aivan oikeassa Monsanto-dokkarin kohdalla: en loppujen lopuksi tiedä. Ehkä ajattelin "netti vs. dokkari". Tässä tapauksessa siis dokkari, josta näki, että pohjatyötä oli todella tehty. Eikä pohjatyö perustunut netin lähteisiin.

Vastauksesi viimeinen kappale on pätevä. Hyvin tiivistetty.

Parhain terveisin,
- illy -

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

qed,

"jos tämä tutkimus olisi totta niin se olisi Naturen etusivulla"

Naturen itsensäkin mukaan se ei todistaisi mitään:
"Nature, the grande dame of science journals, stated in a 2006 editorial, “Scientists understand that peer review per se provides only a minimal assurance of quality, and that the public conception of peer review as a stamp of authentication is far from the truth.”

Espoo Calls (nimimerkki)

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/u

EI JÄÄ EPÄSELVÄKSI. KATSOKAA TUO HAASTATTELU.

Eudocimus albus (nimimerkki)

Ympäristömyrkky tekee linnuista homoja
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ymparisto/ar...
Mitenhän on ihmisen laita? Tehokasta ehkäisyä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Eudocimus albus,

rokotteissa on etyylielohopeaa ja tuo lintuja homouttava aine metyylielohopeaa mutta yhtä kaikki juttu on kiintoisa koska suuryritykset (mm. monet lääkeyhtiöt) rutiininomaisesti päästävät kumpaakin vesistöön jossa se rikastuu kaloihin joita ihmiset syövät (Japanissa saivat myrykytyksiä noista elohopea-kaloista).

Joka paskoo lähteeseen, jää janoiseksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE 9.12.2010

Miljoona EU-kansalaista geenimuunneltuja kasveja vastaan

Kaikkien aikojen ensimmäinen EU-kansalaisten aloite ojennettiin tänään Euroopan komissiolle. Miljoona EU-kansalaista allekirjoitti vetoomukseen, joka vaatii, että geenimuunneltujen kasvien hyväksymistä lykätään.

Tämä tarkoittaa Lissabonin sopimuksen mukaan, että komission täytyy antaa esitys, miten asiasta säädetään lailla. Vaihtoehtona ei ole jättää huomiotta miljoonan kansalaisen ääntä.

Luomu-Suomi ei saa tulla muuntogeenien saastuttamaksi

Myös Suomessa kuluttajista monien tutkimuksien mukaan valta osa ei halua GMO-ruokaa lautaselleen. GM-lajikkeiden viljelyä vastustavien viljelijöiden määrä on noussut 68 prosentista (2007) 85 prosenttiin (2010) Suomen Gallup Elintarviketiedon mukaan.

Geenimuunneltujen kasvien viljelyä Suomessa säätävä laki on eduskunnan käsittelyssä.

Turun yliopiston Biologian laitoksen dosentit kysyivät viime viikolla, halutaanko Suomesta luomumaata maabrändiryhmän esityksen mukaisesti vai annetaanko muuntogeenien leviämisen tehdä luomutuotanto mahdottomaksi. Kansainväliset esimerkit osoittavat, että rinnakkaiselo ei ole mahdollista vaan esimerkiksi Kanadassa ei pystytä enää tuottamaan GMO-vapaata rapsia tai soijaa.

Luomuliiton ympäristöstrategia tuo esille sen, että luomumenetelmillä sekä turvallisella ja modernilla kasvinjalostuksella saadaan samoja tuloksia aikaan, mitä geenimuuntelulta on jo pitkään toivottu, mutta toimivia ratkaisuja ei ole saatu.

Lisätietoja:
Elisa Niemi, elisa.niemi@luomuliitto.fi, puh. 0400 534003
www.luomuliitto.fi, www.gmovapaa.fi

Vetoomuksen julkisti Greenpeace ja Avaaz kolmiulotteisena Kurt Wennerin taideteoksena EU komission edessä:
http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/makingwaves/over-a-million-eu-citizens-finally-have-their/blog/29331?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=1%20million%20GE%20petition%20-%20no%20sign%20-%20Dec%202010%20(1)&utm_content=

Turun yliopiston Biologian laitoksen dosenttien Marjo Helanderin, Kari Saikkonen ja Irma Saloniemen kirjoitus 1.12.2010:
www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/20101201

Luomuliiton ympäristöstrategiassa geenimuuntelusta:
http://www.luomuliitto.fi/index.php/uutiset/211-ge...

Riikka Söyring (nimimerkki)

"Suomalaiset syövät yhä useammin geenimuunnellulla rehulla kasvatettua kotimaista broileria ja sikaa. Suurimmat kotimaiset rehutehtaat eivät muunneltua raaka-ainetta käytä, mutta paineet muutokseen kasvavat.

Kotimainen sian ja broilerin appeeksi päätyvä eli rehun raaka-aine soija matkaa maatiloille usein aina Etelä-Amerikasta asti. Ja maailmanmatkaaja soija on yhä useammin geenimuunneltua. Viime vuonna geenimuunnellun soijan osuus oli jo 10 prosenttia.

Täysin laillisen ja sallitun geenimuunnellulla rehulla kasvatuksen määrän kasvun yksi syy on hinta.

- Tämä hintaero geenimuunnellun ja geenimuuntelemattoman välillä on noussut lähes kaksinkertaiseksi aikaisemmasta, sanoo LSO Foodin toimitusjohtaja, HK Ruokatalon johtaja Kari Tillanen.

Kotimaiset isot rehuntuottajat Hankkijan Suomen Rehu ja Rehuraisio ovat sitoutuneet siihen, että ne eivät geenimuunneltua, eli ns. GMO-raaka-ainetta käytä, mutta paineet alkavat olla kovat.

Mitä pienet edellä...
Johtaja Kari Tillanen HK Ruokatalosta ei pidä mitenkään ihmeellisenä, jos geenimuunnellun soijan käyttö laajenee tulevaisuudessa myös suuriin rehutehtaisiin, kun pienet jo valtaavat alaa. Myös Atrian mukaan geenimuunnellun soijan osuus lisääntyy. Snellmanilta taas kerrotaan, että ruokatalot eivät voi valvoa, mitä isännät eläimelleen tarjoavat.

Maitopuoli on kuitenkin GMO-rehusta syrjässä, sillä Valio ei käyttöä hyväksy.

Pienet rehuyritykset halvempine GMO-raaka-aineineen valtaavat alaa. Muun muassa broilerin rehumarkkinoista piskuinen satakuntalainen yritys on imaissut jo neljänneksen.

Suuret perässä - jossain vaiheessa
- Jo ihan merkittävä osa Suomeen tuodusta soijasta on geenimuunneltua, siitähän sitä voi päätellä, että joku sitä käyttää, sanoo geenimuuntelemattoman rehun tuottajan, Suomen Rehun eli Hankkijan rehuliiketoiminnan johtaja Jukka Haikonen.

Toinen muuntelemattoman rehun tuottajan, Rehuraision toimitusjohtaja Leif Liedes jatkaa samalla linjalla.

- Tietysti tämä on kestämätön tilanne jollakin aikataululla. Ei me voida sitten ryhtyä omalla kustannuksella tällaisen geenivapauden takuumiehiksi - ellei sitä sitten laajemmin haluta esimerkiksi jalostavan teollisuuden toimesta, Liedes sanoo.

MTK:n kotieläinasiamiehen Jukka Rantalan mukaan neljä viidestä tämän joulun kinkku- ja broilerikilosta on GMO-vapaata. Loppuviidenneksestä ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa."

YLE Uutiset 15.12 2010

Riikka Söyring (nimimerkki)

"Monet liha-alan yritykset eivät varmuudella tiedä, onko niiden tuotteiden kasvatuksessa käytetty geenimuunneltua rehua. Suomessa ei ole järjestelmää, johon kirjattaisiin geenirehua käyttävät tuottajat. Geenimuunnellun rehun käyttö todennäköisesti kasvaa, koska tavallisen soijan saatavuus vähenee ja hinta nousee.

Jo nyt suurin osa soijan viljelyalasta maailmassa on geenimuunneltua. Soijaa tarvitaan rehujen valkuaisen lähteeksi. Viime vuonna Suomessa rehuissa käytetystä soijasta 10 prosenttia oli geenimuunneltua.

Kyselyissä suomalaiset ovat suhtautuneet penseästi geenimuunneltuihin kasveihin. Tutkimuksista on myös välittynyt ihmisten vähäinen tietämys asiasta. Geenimuunnellun rehun käytöstä lihatuotteissa on mahdotonta tietää, koska sitä ei mainita tuoteselosteissa.

- Meillä ei ole järjestelmää siihen, että olisi eriytetty tuotantotilat, jotka käyttävät tai eivät käytä sianlihan- tai broilerinkasvatuksessa eri tyyppisiä soijarouheita, sanoo Kotieläinten ravitsemustieteen professori Matti Näsi Helsingin yliopistosta.

Näin ollen myöskään liha-alan yritykset eivät varmuudella tiedä, onko lihan kasvatuksessa käytetty geenimuunneltua rehua, sanoo kilpailevan tahon eli Suomen Luomuliiton toiminnanjohtaja Elisa Niemi.

- Tämä lista yrityksistä, jotka eivät pysty sanomaan, onko heidän tuotteensa täysin gm-vapaita, niin se on hyvin pitkä ja siellä ovat monet suomalaiset merkittävät isot yritykset.

Sekä professori Näsi että Elintarviketeollisuusliiton toimialapäällikkö Marika Säynevirta pitävät geenimuunnellun rehun käytön yleistymistä Suomessa hyvin todennäköisenä."

YLE Uutiset 15,12 2010

Henri Lentonen

Tervehdys,

paska on paljastumassa maton alta todella nopeaan vauhtiin, täällä Suomessa se tarkoittaa sitä, että vanhasen sähköpostit katosivat poliisitutkinnan yhteydessä, eduskunta saa myös verirahoja turkistuottajilta, tein tästä artikkelin koska eduskunta on vastuutta lopulta maamme asioista, syytän eduskuntaa maanpetturuudesta ja törkeästä pahoinpitelystä:

http://sirhenriristi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/6332...

- Kiltamestari

Tony Kunnari

Kiitos mahtavista sanoista! O(^_^)O

Siinä vaiheessa, kun joku keksi rakentaa valtion kysymättä ihmisiltä sen kummempaa oli soppa jo valmis. Jokainen tässä yhteiskunnassa tuleekin tekemään sopimuksia sopimuksiensa perään. Mistä siis aloittaa vallankumous? Vaikka siitä, että valtio otettaisiin yhdessä pois sen "omistavilta" valtaapitäviltä tahoilta ja uudistettaisiin se automaattiseksi elimeksi, jota ei tarkastele ihminen yksilönä vaan ihmiset kansana.

Tämä kirjoitus ja monet muut ovat ehdottoman tärkeitä. Sanonta kuuluu, että "ryhmässä tyhmyys tiivistyy" ja se pitää paikkansa loogisessa mielessä, kuvainnollisesti, sekä kirjaimellisesti. Tätä ei siis ole tarkoitettu ymmärtää suoraan vaan siltä kantilta, että yhden ihmisen mielipide jo pelkästään voi joko kaataa koko sivilisaation tai parantaa sitä. Onneksi on heitä, jotka ajattelevat toisten parasta. Parhainta tässä on se, että haaste ei ole jäänyt vaille vastausta. Kiitos! Harkitsen nyt vakavasti aloittaakseni hirven lihan syömisen. Meidän tulee oppia tunnistamaan mistä mielipide on lähtöisin ja tarkasteltava sitä monelta eri kantilta, sekä lopuksi totta kai muistettava, että kaikki tuplaantuu mitä tehdään niin hyvässä, kuin pahassa.

Eli "sitä saa mitä tilaa" ja kun "ryhmässä tyhmyys tiivistyy" niin mihin sopisi paeta, kun "vierivä kivi ei sammaloidu"? (Tulevaisuus kysymys) Keksiikö kukaan vastausta?

Kysyin edellistä FB:ssä jo ja vielä toistaiseksi ratkaisuja tai vastauksia ei ole tullut yhtään ainoatakaan kappaletta. Tämä tietoisesti siitä syystä, että kyseiseen kysymykseen siinä tilanteessa, jossa kysyin tämän kysymyksen on vain yksi oikea vastaus, mutta tuhansia vääriä ja kukaan ei tahdo olla väärässä, vaikka monet epäonnistuvatkin monta monituista kertaa elämässään vain alkaakseen alusta. Miksi siis pelätä väärää vastausta, joka kehittää meitä, jos kerran epäonnistuminen oikean vastauksen löytämisessä kuitenkin edesauttaa myös sen oikean löytämistä, kunhan vain päätämme mennä loppuun asti? (^_^)

"Totuus sattuu aina riippuen vain siitä, kuinka monen valheen takaa totuuden joutuu kaivamaan."

Parasta Päivää! O(^_^)O

Aki Malinen

Ihmiset ovat epätietoisia geenimuuntelusta, eivätkä tämän kaltaiset otsikot auta. Se fakta että kasvi on geenimanipuloitu, ei tee siitä yhtään vaarallisempaa. Geenimanipulointi itsessään ei muuta eliön rakennetta sellaisella tavalla, että manipuloinnin voisi yleistää syyksi joka on aiheuttanut ko. oireet. Sen sijaan on mahdollista että jokin siirtogeeni saa kasvin tuottamaan ainetta joka välillisesti aiheuttaa epätoivottuja oireita. Joitakin kasveja taas muunnellaan kestämään tuholaismyrkkyjä jotka puolestaan saattavat olla oireiden aiheuttajia.

Jos haluat että sinut otetaan tosissaan, hanki edes kunnon lähteet. Vaikuttaa melkein että yrität tietoisesti manipuloida lukijoiden mielipiteitä. Vastaa rehellisesti:
1. Oletko selvittänyt lähteitesi taustoja?
2. Onko lähteesi mielestäsi luotettavia?
3. Voiko tutkimukset väitetyistä tuloksista edes muodostaa johtopäätöksen "Tutkijat todistivat, että geneettisesti muunnellut organismit ovat haitallisia nisäkkäille"?
4. Onko mielestäsi fiksua julkaista tämän kaltaista "radikaalia" tekstiä kun suurin osa oikeista tutkimuksista on sitä vastaan?

Hei haloo, toinen lähteesi on kuuluisan roskanlevittäjän blogi. Jeffrey Smith tykkää erityisesti julkaisemattomista tutkimuksista sekä julkaistujen tutkimusten vääristelemisestä. Haku sanoilla "National Association for Gene Security" ei tuota mitään muuta tulosta kuin kyseisen uutisen. Eikö kyseinen lafka ole julkaissut aiemmin mitään? Ainiin - edes kyseistä venäläistä tutkimusta ei ole julkaistu, eikä se siis luonnollisesti ole läpäissyt peer reviewingiä. Ja se tarkoittaa että tutkimus on täysin arvoton. Miksei Jeff käytä oikeita tutkimuksia joita on julkaistu, niitä kun löytyy?
Toinen on venäläinen uutissivusto. Ainakin kommenttien mukaan artikkeli jotta uutisessa siteerataan ei mainitse GMO:ta.

Alla on video jossa arvostellaan Jeffrey Smithin julkaisuja. Videolla mainitaan, että kyseisessä hamsteritutkimuksessa käytettiin kontrolliryhmänä VIITTÄ hamsteria, mutta en voi verifoida väitettä sillä, heh, tutkimustahan ei ole julkaistu.
http://gmopundit.blogspot.fi/2012/01/jeffrey-smith...

Alla on tutkimus jossa tutkittiin soijan vaikutusta rottien lisääntymiskykyyn. Mukana oli myös sivussa GMO soija. Rotille syötettiin _pelkkää_ soijaa. Sekä normaali että GMO soija aiheutti miltei identtisiä negatiivisia vaikutuksia rottien lisääntymiskykyyn. Jeff tuttuun tapaan tarttui tutkimukseen ja vääristeli tuloksia väittäen että nimenomaan GMO-soija aiheutti vaikutuksia.

Jeffin blogi:
http://www.huffingtonpost.com/jeffrey-smith/geneti...

Itse tutkimus:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ar.2087...

En omaa tutkintoa aiheesta, enkä edes tiedä aiheesta paljoa. En myöskään väitä GMO ruoan olevan täysin turvallista. Pyydän kuitenkin kirjoittajia käyttämään järkeä sekä olemaan kriittinen kaikkia lähteitä kohtaan.

Alla on 41 peer reviewingin läpäissyttä tutkimusta Pubmedistä, jotka ovat oikeita julkaisuja, ei blogeja uutisia tai analyysejä. Ne käsittelevät GMO-ruokien vaikutusta nisäkkäisiin, kaloihin tai lintuihin verrattuna tavalliseen ruokaan. Niistä 2 (3,4) havaitsivat negatiivisia vaikutuksia. Vuoden 2000 jälkeen on tehty 35 tutkimusta joissa ei ole havaittu mitään merkittäviä muutoksia vertailuryhmissä, sekä 4 tutkimusta joissa havaittiin positiivisia vaikutuksia (joista kaksi tosin tutki GMO-ruokia joissa itse ruoan laatua oli pyritty parantamaan muuntelulla)

http://pastebin.com/sp5PFVu1

Sauli Harju

Se on massamurha. GM ruoka ensinnäkin tekee uusia bakteereita jotka voi olla helvetin vaarallisia kaikelle elämälle maapallolla, tekee syövän nopeesti, pilaa viljelysmaat, tekee steriiliksi, leviää pelloilta toiselle tappaen tieltään muut kasvit, tarvitsee kunnolla kasvaakseen roundup myrkkyä, kasvattaminen maksaa 3 kertaa enemmän kuin muut viljelyskasvit. Lisäks tuo voi aiheuttaa vaikka mitä sairauksia ihmisille ja eläimille mitä me ei vielä tiedetä.

Aki Malinen

"Se on massamurha. GM ruoka ensinnäkin tekee uusia bakteereita jotka voi olla helvetin vaarallisia kaikelle elämälle maapallolla, tekee syövän nopeesti, pilaa viljelysmaat, tekee steriiliksi, leviää pelloilta toiselle tappaen tieltään muut kasvit, tarvitsee kunnolla kasvaakseen roundup myrkkyä, kasvattaminen maksaa 3 kertaa enemmän kuin muut viljelyskasvit. Lisäks tuo voi aiheuttaa vaikka mitä sairauksia ihmisille ja eläimille mitä me ei vielä tiedetä."

Koko vastauksesi oli hirveätä perusteetonta ripulia, ja on suorastaan surullista että ihmiset ovat noin tyhmiä. Kerroppa aluksi millä perusteella se aiheuttaa syöpää? Pilaa viljelysmaat? Tekee steriiliksi? Eräs GMO lajike sietää roundup-myrkkyä, joten sitä käytetään sen kanssa toki. Et kuitenkaan näytä edes tietävän mitä GMO tarkoittaa. Entä jos kasvattaminen maksaa 3 kertaa enemmän, miksi viljelijät ostavat siemeniä? Koska tuotanto ei maksa kolme kertaa enempää. Viljelijöillä on täysi vapaus ostaa mitä tahansa siemeniä, eivätkä he osta tuotetta mikäli sen käyttö ei kannata.
Toki ei voi kieltää etteikö voisi olla sairauksia joista emme tiedä, mutta ei ole mitään syytä olettaa että GMO kasvit yleisesti aiheuttaisivat mitään sen useammin kuin normaalitkaan kasvit. GMO kasvit eivät poikkea normaaleista kasveista mitenkään paitsi niiden muunneltujen genotyyppien (geeniperimän) ja niistä ilmenevien fenotyyppien (eli fyysisien ominaisuuksien) perusteella joka voi olla mitä vain. Paljon mahdollisempaa on, että esim joidenkin GMO kasvien yhteydessä käytetyt myrkyt aiheuttavat oireita, mutta se ei liity itse geenimuunteluun millään tavalla.

Lue ylläoleva postaukseni, sen OIKEAT tutkimukset ja jätä viherpiipertäjien propagandasivustot omaan arvoonsa. Suosittelen teitä sivistämään itseänne opiskelemalla.

Sauli Harju

Tuosta on todisteita netti pullollaan kun vaan haluat asioista ottaa selvää. Nuita epäilijöitäkin tulee joka päivä vastaan enkä ala jokaisella uudelleen lähettään linkkiä. Olen jo tästä GM asiasta laittanut viestiä tutkijoille ja laittanut paljon linkkejä mukaan. Tiedoks sekin että roundup myrkky tappaa mehiläisiä ja sekin on jo tarpeeks iso syy lopettaa heti. Monsanton käsissä mikään ei jää elämään.

Aki Malinen Vastaus kommenttiin #4

"Tuosta on todisteita netti pullollaan kun vain haluat asioista ottaa selvää"

Eli et osaa perustella väitteitäsi. Kiitos kun kerroit. Onko muitakin kuin luotettavia lähteitä kuten *köh köh* naturalnews, lukuisat "antigmo" sivut sekä naturalistihippien blogit? Miksi kaikki ns anti-gmo ihmiset toistavat samoja harvoja julkaisemattomia, peer reviewing läpäisemättömiä tai muuten vain kyseenalaisia tutkimuksia tai vääristelevät oikeita tutkimuksia? Vaikka on julkaistu moninkertainen määrä oikeita tutkimuksia jotka eivät ole havainnneet eroa?

En puolusta Monsantoa enkä roundupin käyttöä. Hieman kyseenalainen firma, mutta miksi kaikki GMO liitetään Monsantoon? Haluan korostaa, että en ole pro-gmo enkä anti-gmo. Minulla ei ole mitään muuta pyrkimystä kuin kitkeä roskanlevittäjät pois. Jos oikea tiede osoittaisi GMOn olevan todellakin hyvin vaarallista, minulla ei olisi mitään ongelmaa hyväksyä tätä.

Hannu Tanskanen

Höpö-höpö, GMO:sta on vain tehty politiikkaa, kun kirotut jenkit keksivät sen.

Tutkipa Riikka sen tarinan todenperäisyyttä, että Elvis on löydetty Kuusta?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> Niillä alkoi kasvaa karvaa suussa.

ooo

Yäk!

Toimituksen poiminnat