KissanKulmasta

Lääkejätti GSK tuomittu miljoonakorvauksiin saastuneista lääkkeistä

Lääkeskandaali toisensa jälkeen on ravistellut maailmaa.  On tullut ilmi, että lääkeyhtiöt ovat tietoisesti väärentäneet tutkimustuloksia, lahjoneet ja painostaneet tutkijoita kaiken muun kriminaalitoiminnan ohella.

Nykylääketiedettä on puolusteltu "täsmälääkityksellä", "tarkoilla annostuksilla"; sanottu että nimenomaan nämä seikat ovat etu yrtteihin verrattuna; ettei yrttien pitoisuuksia voida tietää ja niillä lääkitseminen on siksi epävarmaa.

No, nyt tämä(kin) käsitys voidaan siirtää uudelleentarkasteltavien asiain mappiin. Lääkejätti GlaxoSmithKline joutuu maksamaan 750 miljoonaa dollaria korvauksia sovitellakseen siviili- ja rikoskanteita, ilmoitti US Justice Department tiistaina.

GlaxoSmithKline tekee Suomessa yhteistyötä THL:n kanssa, ja rahoittaa THL:n rokotetutkimusosastoa. GSK:n tuote oli myös narkolepsian aiheuttajaksi epäilty adjuvantillinen sikainfluenssarokote Pandemrix.

Entisen työntekijän Cheryl Eckerdin väitteet siitä, että vuosien 2001 ja 2005 välillä oli tuotanto-ongelmia useiden lääkkeiden kanssa (mm. Kytril, Bactroban, Paxil CR ja Avandamet) Cidran tehtaalla Puerto Ricossa on näytetty toteen. 

"Ongelmat" tarkoittavat tuotettujen lääkkeiden saastumista mikro-organismeilla valmistusvaiheen aikana, riittämättömiä määriä vaikuttavaa ainesosaa tuotteessa sekä puuttuvia kontrollimekanismeja.

Erityisesti syytteissä mainittiin:

  • Kytrilin ja Bactrobanin tuotevalvonnan epäonnistuminen; tuotteissa oli mikro-organismeja 
  • Tuotannon vajavaisuudet, jotka aiheuttivat sen että Paxil CR kaksikerros-tableteissa ei ollut vaikuttavan ainesosan vapauttamista kontrolloivaa mekanismia ollenkaan ja/tai niin ollen lääkkeellä ei ollut mitään terapeuttista vaikutusta
  • Vaikuttavan ainesosan määrä Avandametissa oli joko liian suuri tai sitä ei ollut lainkaan
  • Oikeusministeriön (US Justice Department) mukaan valmistettavat tuotteet myös sekaantuivat keskenään so. samassa pullossa saattoi olla kahta lääkettä kahteen eri vaivaan. Myös vaikuttavien ainesosien pitoisuuksissa oli heittoja.
  •  
  • Sopimuksen mukaan lääkejätti GlaxoSmithKline maksaa 150 miljoonaa dollaria välttääkseen rikossyytteet ja 600 miljoonaa dollaria siviilikanteista sekä valtion esittämistä kanteista.
  • Ensimmäisen kerran ongelmat tulivat esiin FDAn (USAn Food and Drug Adminstration; valvoo ruokaa ja lääkkeitä) vuonna 2002 lähettämässä varoituskirjessä. Puerto Ricon tehdas suljettiin vuonna 2009.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------"Kadumme syvästi ettemme noudattaneet hyvästä valmistus- ja tuotantotavasta annettua ohjeistusta" sanoi GSK:n edustaja PD Villareal.  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tämä GSK:n tapaus on kuitenkin vain yksi monista. Pfizer yksinään on sopinut neljä erillistä tapausta sitten vuoden 2002. Pfizerillä kuuluu myös kunnia olla suurimman yksittäisen sakon maksaja lääkeyhtiöiden joukossa, kts. Pfizer Settles Fraud Charges for $2.3 Billion. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Useissa tapauksissa kyse on ollut laittomasta markkinoinnista, kts.  Novartis Settles Civil and Criminal Cases for $422.5 Million. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GSK:ta koskeva oikeusjuttu on kuitenkin ensimmäinen, jossa on ollut kyse tahallisesta ja tietoisesta saastuneiden lääkkeiden myynnistä.  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Muistan myös erään lääkevalmistajan myyneen vuosien ajan astmalääkettä, jossa ei ollut lainkaan vaikuttavaa ainesosaa. Alkaako henkeä ahdistaa sitä ajatellessa?  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Saatat tietysti ajatella, että -Hyvä kun konnat joutuvat tuomiolle! Jotain edistystä sentään.Valitettavasti joudun kaatamaan kylmää vettä kasvoillesi: oikeudenkäyntikulut, samoin kuin markkinointi- ja tuotantokulut on huomioitu lääkkeen hinnassa. Jonka maksat sinä. Muuta älä kuvittelekaan.  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jos satut riemuitsemaan, että -Sehän tapahtui Puerto Ricossa! niin mietipä vielä: globalisaation ja jakeluketjujen kehittymisen myötä et voi mitenkään tietää, missä -eh- turvallinen ja tehokas täsmälääkkeesi on valmistettu.  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Onhan aina lääkevalvontaviranomaiset kuten EMEA, sanot.   Minä sanon: "Nowadays 80% of EMEA’s budget is paid for by the fees pharmaceutical companies pay and 20% is paid by the European Commission." ja http://www.emea.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Report/2010/03/WC500076360.pdf------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Alkuperäisestä artikkelista vapaasti ja lyhennellen kääntänyt sekä kommentein varustanut Riikka Söyring ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ lähde: http://www.medpagetoday.com/PublicHealthPolicy/PublicHealth/22999  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Nytpä ei enää kenenkään tarvitse aprikoida miksi päänsärkylääke ei vaikuta. Syy saattaa olla vaikuttavan ainesosan puuttuminen tai kokonaan eri vaivaan tarkoitettu nappi purkissasi. :D

Vaikka ei siinä kyllä mitään nauramista ole.

Onhan näitä (nimimerkki)

Hyvä Riikka! :D

Rationaaliset odotukset (nimimerkki)

Niin, ja?

Lääkärit esiintyvät auktoriteettihahmoina potilaan seurassa vaikka he olisivat täysin kuutamolla. He määräävät potilaille lääkkeitä ja hoitoa tilastojen (ja lääkeyhtiöiden kestinnän) perusteella. Kuinka moni potilas haluaa heikkona hetkenään kuulla tällaista?

Oikeat lääkkeet löytyvät usein yritys ja erehdys menetelmällä. Se, että lasten leukemiasta pääsääntöisesti toivutaan, ei lohduta niitä vanhempia, joiden lapsi kuoli leukemiaan.

Tiesitkö, että talidomidi on vieläkin käytössä ja hyväksi havaittu?

Loppupeleissä jokaisella on oma vastuu mihin uskoo ja mitä ottaa. Et tosin ole täysin väärässä, lääkärit ovat valitelleet, kuinka internet on hankaloittanut potilaiden hoitoa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Rationaaliset odotukset,

totta. Oikeat lääkkeet löytyvät yritys- ja erehdysmenetelmällä.

En minä tässä lääkäreitä ole syyllistämässä.

Koko systeemi on järjetön!

Vuokralääkärit juoksevat työpisteestä toiseen eivätkä opi tuntemaan ketään.
Kustannustehokkuutta tavoitteleva vartti per potilas-systeemi haittaa oikeaa lääkärintyötä.
Pelkästään siksi, että jokainen potilas kommunikoi kivun tunteita omalla tavallaan ja lääkäri joutuu sitä tulkitsemaan. Jos potilasta ei tunne, kommunikointi on vaikeaa.

Tehokas hoitaminen vaatisi pitkää lääkäri-asiakassuhdetta sekä aikaa, jossa voitaisiin kartoittaa potilaan koko elämäntilanne ja -tapa, lähestyä asiaa holistisesti.

Moni kremppa voi johtua siitä että työpaikka on p-stä! Ei siihen leikkaus tai lääkehoito auta.

-----------------
sivuhuomautus: sopii ihanasti tuo kommenttien yläpuolella näkyvä Troppeja & Mikstuuraa-mainos tämän blogin aiheeseen :D

Onhan näitä (nimimerkki)

Suomalaista keskustelua kolesteroli lääkkeistä.

Katso Areenalta MOT Kolesterolipommi
poistuu 1.11.2010 klo 19:00

http://areena.yle.fi/video/1388136

Noista saa lisää tietoa ko aiheesta

http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot

http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot/kasiki...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Onhan näitä,

jeps! Valvoin osan viime yötä (kun työpäivä ei riittänyt) kirjoittaen 5-osaista juttua kolestorolista ja statiineista.

Oli se karua katsottavaa tuo(kin) MOT.

Harri Tirronen

Odottelen mielenkiinnolla, mitä tapahtuu statiinien eli kolestrolia alentavien lääkkeiden suhteen Suomessa kun MOT kyseenalaisti kolestrolilääkityksen tarpeellisuuden. Tässähän olisi hyvä säästökohde valtiolle kun ei enää tarvitsisi korvata statiineja vai korvaako valtio niitä tällä hetkellä. Tästä olen vähän epätietoinen.

Odotan myös mielenkiinnolla laittaako THL ryokaympyrän eli ruokasuositukset uusiksi kun eläinrasvoilla ei olekaan niitä haittavaikutuksia, joista meitä on varoiteltu.

Onhan näitä (nimimerkki)
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Harri Tirronen,

parhaalta säästökohteelta alkavat vaikuttaa
1) ravitsemussuosituslautakunta
2) THL
3) STM
4) muut ministeriöt

Niiden lakkauttaminen tai ainakin toiminnan radikaali supistaminen ja sen ulkoistaminen RIIPPUMATTOMILLE toimijoille kilpailutuksen perusteella toisi hyvän hinta-laatusuhteen ja valtavat kustannussäästöt :D

Kyllä eduskunnan tulisi tällaista aloitetta kannattaa ;)

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Karu totuushan on jälkikasvumme niskassa maan tapa, kun lapsia kliinisissä kokeissa lääkefirmojen etuja ajaen käytetään artisti maksaa periaatteella! Kun muualla ei testaamattomia lääkkeitä lapsilla saa testailla, meillä vanhemmat vievät lapsensa jo pelkän kutsun perusteella ihan piikille kuin piikille, ennen lainkaan ajattelematta, nykyjään ilmeisesti jo alettu ajatella kun lakiehdotelmaa ilman vanhemmille ilmoitusta kasaan salaa koetettiin pykästä... Ja kuten piikeistä ollaankaan tajuttu seuraavan, myös meillä median muurista huolimati!
Artisti maksaa sopimushan tarkoittaa sitä, että jos ja kun komplikaatioita ja sivuvaikutuksia ilmenee, se on potilaan oma ongelma! Kuinka moni kantaakaan kipuja osallistumisestaan lapsuudessaan lääketeollisuuden kehittämiseen... Kuinka monet ennenaikaiset kuolemat ovatkaan seurausta uhrauksista? Omakohtaista kokemusta vuosikymmenten tuskasta kyllä löytyy, kuten hoitoon pääsyn vaikeudesta, hoitotakuu kun on huono vitsi eikä 10 vuotta tuskaa ole kuin kipuja nielevän ongelma! Kuinka lopulta kun kipulääkkeet saakaan, miten niiden rinnalla koetetaankaan mielialalääkkeitä syöttää, siis näitä tutkimattomia, valikoiduin tutkimustuloksien perusteilla käyttöön otetut uuden sukupolven serotoniinin takaisinestäjät ja muut serotoniinin ronkkijat kipulääkkeen rinnalla... Ja voi sanoa, ettei ainakaan lääkkeissä pihdattu, joutui jo vahvemmista morfiineista kieltäytymään, eläkelausunnot hämmensivät kovin kun ei asiasta ollut kysynytkään, tunsi aikas mennyttä ankkaa olevansa...
Apropoo, kun ei olla lainkaan keskusteltu insuliinin kohdalla siitäkään, oliko se hyvä ajatus siirtyä synteettisiin lääkkeisiin eläinperäisen insuliinin tieltä, itse käyttäjien kanssa kun on keskustellut, kuinka moni sanookaan verensokeritasapainon olleen eläin lääkkein parempi... Saahan nykyisinkin eläinperäistä insuliinia, tosin jos omasta pussista maksaa, Englannista sitä saa kun puntia tarpeeksi kantaa... Miten tuleekin mieleen, jotta herroille eri lääkkeet kuin kansalle...
Eikä tämänpäiväinen uutinen pikku mokasta lohduta, kun verensokerin alentajaa ollaan mummojen onnellisuuspillereihin tehtaalla pakattu! Voisi kai alkaa metanolia viinana kauppaamaan...

jake heke (nimimerkki)

Virallinen puoli perää vaihtoehtoiselta puolelta "evidens base" hoitoja/lääkkeitä. Kuinkahan se olikaan virallisella puolella ??
Tuskimpa mihinkään kerätään esim. Sikainfulenssa rokotteen haittavaikutuksia ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Näyttää siltä, että todistustaakka lankeaa kansalaisille -molemmin puolin ja joka asiassa :D

Vieras (nimimerkki)

http://saladin-avoiceinthewilderness.blogspot.com/...

"Leaked trade agreements and hidden things inside S 510: Corporations plan to end normal farming"

Riikka Söyring (nimimerkki)

TIEDOTE

Katsopa alla olevia linkkejä, niistä varmaan saa paljon taitoja elämiseen.

http://wiki.gifteconomy.org/Lifestyle_Gift_Economists

Siunauksia

heikki - patologinen optimisti

p.s. liity facebookryhmäämme: Suomi puhtaaksi - päivässä! ja katso kotisivuamme:
www.suomipuhtaaksi.fi

Olemme vauhdissa. Ympäristöministeriö on pääkumppanimme ja nyt kartoitus ohjelmallamme voi ilmoittaa laittomista kaatopaikoista.

Vieras (nimimerkki)

Hyvää Riikka, kiitos kirjoituksistasi.

Vierash (nimimerkki)

Riikan paljastus ei ole mitenkään hätkähdyttävä eikä uusi tieto. Näistä on tiedetty jo kauan. GSK:lla on huono maine.

Tämä seuraava huristaa ohi pysäkin, mutta sivuaa kuitenkin GSK:a. Nimittäin ostinpa Lidlistä hammastahnaa, miedosti valkaisevaa Sensodyneä. Siihen päivään asti olin tutkinut aina tarkkaan, että tahnoissa ei ole titaanioksidia, jota käytetään yleisesti eri materiaalien valkaisussa. Titaanioksidia on mm. maaleissa (jokainen öljyväreillä maalannut tietää titaanivalkoisen), sitä on vaatteissa, muoveissa, aurinko- ja muissa ihovoiteissa, meikeissä, ruuissa, lääketableteissa. Sekä hammastahnoissa.

No niin, olin tottunut luottamaan, että tahnoissa ei ole tätä ainetta. Oli kiire, en lukenut ainesosaluetteloa, ja senhän arvaa kuinka kävi. Vasta kotona ehdin lukea tuubin takatekstejä. Silmään pisti ensimmäiseksi nimiyhdistelmä GlaxoSmithKline. Pahat aavistukset heräsivät. Ja johan sieltä tuli lottovoitto. Aineosissa on lueteltu niin titanium oxide kuin sodium hydroxide. Roskiin meni, sillä apteekkiinkaan tuskin tahnaa huolitaan tuhottavaksi. Joku kaatopaikkarotta saa aivo- tai keuhkovaurion. Sinänsä titaanioksidin ei tiedetä olevan myrkyllistä, mutta mutta: Näissä GSK:n tahnoissa käytetäänkin nanotekniikkaa.

Saatko sinä päivittäisen nanoannoksesi hammastahnasta?

"Tätä on tutkittu-tietokanta, 105097
Teollisesti tuotettujen nanopartikkelien immunologiset ja genotoksiset vaikutukset keuhkoissa. Tutkimus- ja kehityshanke.
Hakija: Työterveyslaitos Toteuttaja: Työterveyslaitos

Titaanioksidin nanopartikkelit kuljettavat tulehdussoluja

Tutkimuksessa osoitettiin alustavasti, että koe-eläinten altistuminen hengitysteitse nanokokoisille titaanioksidipartikkeleille aiheuttaa makrofagien ja neutrofiliien kulkeutumista keuhkoihin. Makrofagit ja neutrofiilit ovat immuunipuolustukseen keskeisesti osallistuvia soluja.

Titaanioksidipartikkelien kulkeutuminen hengitystiehyisiin aiheutti sekä akuutisti että kroonisesti tulehdussolujen kerääntymistä koe-eläinten keuhkokudokseen.

Erityisesti neutrofiilien määrä kasvoi keuhkohuuhtelunesteessä sekä lyhyt- että pitkäaikaisen altistuksen jälkeen. Tämä osoittaa keuhkojen tulehdusreaktiota.

_Tulehdusvälittäjäaineita ilmeni varsinkin nanokoon aineessa_."

http://www.tsr.fi/tsarchive/tutkimus/tutkittu/hank...

Nanokokoisen titaanioksidin on tutkimuksissa todettu vahingoittavan myös koe-eläinten aivoja.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Vierash,

pahasta maineesta puheen ollen: THL myöntää nykyisin luvat itselleen

"20.10.2010) HS: THL:n narkolepsiaselvityksen tuloksia vuodenvaihteeseen mennessä, EU:n lääkeviraston tuloksia vasta ensi vuonna

Aiemmin julkisuudessa on uutisoitu, että tutkimus on odottanut lupia ja asiaa on käsitelty mm. tietosuojavaltuutetun toimesta. THL:stä kuitenkin kerrottiin Rokotusinfolle, että nyt lupa-asia on kuitenkin hoidettu niin, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on myöntänyt itselleen luvan saada potilastiedot käyttöönsä. Tämä on mahdollista 1.10.2010 voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen, jonka myötä yksityisen ja julkisen sektorin potilastietojen tutkimustarkoituksiin luovuttamisesta päättäminen siirrettiin sosiaali- ja terveysministeriöstä THL:ään.

Päivitys: Hankimme asiasta lisää tietoa. THL:ssä on vireillä asiasta kaksi tutkimusta, mutta THL on toistaiseksi myöntänyt itselleen luvan vain toiseen kahdesta narkolepsiaan liittyvästä tutkimuksesta. Luvan saaneen tutkimuksen nimi on "Narkolepsian ja Guillain-Barrén oireyhtymän yhteys sikainfluenssarokotteeseen". Toiseen tutkimukseen, nimeltään "Sikainfluenssarokotteen turvallisuus- ja vaikuttavuustutkimus" THL ei jättämänsä hakemuksen perusteella vielä ole myöntänyt itselleen lupaa, vaan THL on pyytänyt THL:ltä hakemukseen lisätietoja ennen luvan myöntämistä"

Rokotusinfo.fi:n sivuilta

Ja silti epäilyttää, kulkeeko tieto vieläkään :D
Ulos sitä ei ainakaan tule.

routa (nimimerkki)

En meinaa tuolilla pysyä naurulta! Vaikka surkeaahan tämä on! THL ei siis ole myöntänyt THL:lle vielä tutkimuslupaa.. Kaiken lisäksi pulju tutkii itse rokotteita, jotka myönsi jakeluun. Todella reilua. Odotettavissa tuskin on mitään mieltä räjäyttävää yhdistävää tekijää rokotteella ja rokotusoireilla. Eihän se nyt mitenkään voi silleen mennä. Turha tutkimus siis. UAAAH!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Onhan näitä ja routa,

kyllä tilanne on kaikin puolin älytön!

Kansalaiset joutuvat -palkatta ja vastustusta kohdaten- valvomaan valvontaviranomaisia voidakseen olla varmoja siitä että nämä suorittavat valvojan työnsä.

Joka vaiheessa estetään kansalaisen suorittamaa valvontatyötä epäämällä häneltä pääsy asiapapereihin vaikka on olemassa lainsäädäntöä, joka takaa tiedonsaantioikeuden.

routa (nimimerkki)

Täydelliset puitteet siis tehdä mitä mieli lystää, kun hoidetaan vielä arveluttavat tapaukset arkkuun asti. Melkoinen kokonaisuus.

Onhan näitä (nimimerkki)

Hei ei yhtään naurata, minua suorastaan hirvittää.

Kaiken lisäksi THL hoitaa Suomessa kaikki ruuminavaukset, joten tuokin suunta on kokonaispakassa.

Tämän jälkeen, ei löydy ruumiinavaustuloksissa mitään lääketeollisuudelle epäedullista, vaikkapa vain esim. lääkkeiden ja rokotuksien haittavaikutuksiin kuolleita. :(

Riikka Söyring (nimimerkki)

routa,

THL:lla on todella koko pakka käytössä

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4698...

THL voi hyödyntää potilasrekisterin tietoja tässä pörssiyhtiökyhäelmässä

ja onhan sitten vielä tuo lakimuutos josta kirjoitin otsikolla

THL tiedottaa - nimemme muuttuu elinkeinotteluministeriöksi

(tai jotain sinnepäin) :D

Vierash (nimimerkki)

Selvennykseksi: Kaikissa hammastahnoissa ei titaanioksidia suinkaan ole, ja tähän asti olinkin ollut tarkkana aineosalistan suhteen. Mutta sinä päivänä kun kontrolli pettää, silloin tietysti sattuukin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Täytyypä paneutua noihin hammastahna-asioihin ja meikkeihin ja voiteisiin joskus.

Kun itsekin maalaan, niin olen tiennyt titaanioksidin myrkyllisyyden mutta eipä ole koskaan tullut mieleeni että sitä hammastahnoissa on! Varmaan valkaisevana ainesosana?

Hampaita voi valkaista (jos tuntee siihen tarvetta) harjaamalla niitä ihan tavalliselle ruokasoodalla. Saa ruokakaupoista leivontahyllystä.
Liian usein ei kuitenkaan kannata valkaista sillä se ruokasooda -samoin kuin kaikki hankausjauheet- vahingoittaa hammaskiillettä.

Iho on kuitenkin ihmisen suurin elin ja limakalvojen läpi kaikki kama imeytyy nopeasti.

Netin kautta voi muuten tilata esim. Voima-puodista ayurveda-hammastahnoja joissa ei ole fluoria. Tavallista suolaakin voi käyttää hampaiden pesuun.

Vieras (nimimerkki)

"Kaikki Nokian uudet älypuhelimet saavat etätunnistustekniikan tarjoavan nfc-sirun..

..Nfc on lyhyen kantaman radioteknologia, joka mahdollistaa esimerkiksi lähilukuun perustuvan maksamisen ja muiden palvelujen käyttämisen."

http://www.tietoviikko.fi/mobiilimaailma/article43...

Vieras (nimimerkki)

Vääriin pakkauksiin joutuneita lääkkeitä myynnissä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010102712591758_u...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Jotenkin tuo IL:n juttu muistutti tästä:

WASHINGTON (Reuters) - The United States and Europe face a new health threat from a mosquito-borne disease far more unpleasant than the West Nile virus that swept into North America a decade ago, a U.S. expert said on Friday.

Health | France | Mexico

Chikungunya virus has spread beyond Africa since 2005, causing outbreaks and scores of fatalities in India and the French island of Reunion. It also has been detected in Italy, where it has begun to spread locally, as well as France.

"We're very worried," Dr. James Diaz of the Louisiana University Health Sciences Center told a meeting on airlines, airports and disease transmission sponsored by the independent U.S. National Research Council.

"Unlike West Nile virus, where nine out of 10 people are going to be totally asymptomatic, or may have a mild headache or a stiff neck, if you get Chikungunya you're going to be sick," he said.

"The disease can be fatal. It's a serious disease," Diaz added. "There is no vaccine."

Chikungunya infection causes fever, headache, fatigue, nausea, vomiting, muscle pain, rash and joint pain. Symptoms can last a few weeks, though some suffers have reported incapacitating joint pain or arthritis lasting months.

The disease was first discovered in Tanzania in 1952. Its name means "that which bends up" in the Makonde language spoken in northern Mozambique and southeastern Tanzania.

The virus could spread globally now because it can be carried by the Asian tiger mosquito, which is found in Asia, Africa, Europe, the Americas, Australia and New Zealand.

In the United States, the mosquito species tends to live in southern regions east of the Mississippi but has been found as far afield as western Texas, Minnesota and New Jersey.

Health officials are greatly concerned about the appearance of Chikungunya in the islands of the Indian Ocean -- Mauritius, Seychelles and Reunion -- which have beach resorts frequented by European tourists.

"It is hyper-endemic in the islands of the Indian Ocean," Diaz told the meeting.

"Travel by air will import the infected mosquitoes and humans," he added. "Chikungunya is coming."

Diaz warned of possible double-infections involving Chikungunya and dengue fever or malaria, which are also carried by the Asian tiger mosquito.

The spread of the disease could be greatest in so-called mega-cities such as Mumbai and Mexico City, which have large and impoverished populations, poor health controls and water systems that provide ready breeding grounds for mosquitoes, Diaz said.

West Nile, spread by a different mosquito species, first appeared in New York in 1999 and now can be found in most of North America.

(Editing by Maggie Fox and Paul Simao)

routa (nimimerkki)

Vierash, mielenkiintoinen aihealue, onko hyvää linkkivinkkiä muihin nanojuttuihin ja/tai
kemikaalien ainesosien maailmaan?

Onko titanium oxide eri asia kuin titanium dioxide, mitä näytti olevan meillä kahdessa
hammastahnassa, joista toinen on lasten muumitahna? Tietoa oxide vs. dioxide?

Kemikaalien sisällöt on muutenkin ihan hepreaa. Mikä se olisi vaarattomin hammastahna?

Ja kiitokset Riikalle toimittajatyöstä :) Otti silmään tuolta erityisesti, että GSK maksaa 150 milj.
VÄLTTÄÄKSEEN rikossyytteet. Se on siis niin helppoa. Pätäkkää pöytään ja ihan sama mitä
teet sitä ennen tai sen jälkeen.

Vieras (nimimerkki)

Käsittääkseni tuosta oikeudellisten virheiden rahassa arvioinnista ei ole vain lääketeollisuudesta esimerkkejä. Moni firma ennakoi sen, mitä maksaa, jos jokin oikeudellinen vahinko tulee myöhemmin käsittelyyn. Liiketoiminta ei monestikaan perustu siihen, että ajateltaisiin yleistä hyvää, kuluttajan hyvää tai edes sitä, onko myyty tuote tai palvelu hyvä.

Vierash (nimimerkki)

Routa ja Riikka, titanium dioxide on sama kuin titanium oxide ja titania (TiO2, pitäisi olla alakakkonen, mutta ei onnistu tässä). Sitä käytetään hammastahnoissa (ym.) juuri valkaisevana ainesosana. Linkkejä löytyy pilvin pimein, mutta juuri nyt en millään ehdi tämän enempiä. Palailen lähiaikoina asiaan. Olkaa tarkkoina kaupassa!

Onhan näitä (nimimerkki)

Taidamme jo pitkään olleet kuin pikkuinen USA. Meno tuntuu siltä.

Vähän luettavaa kiinnostuneille.

Human medical experimentation in the United States: The shocking true history of modern medicine and psychiatry (1965-2005) - Part 2
http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Misc/misc....

United States Truth and Reconciliation Commission (US TRC)
http://naffoundation.org/US%20TRC.htm

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE

Potilasjärjestö: Narkolepsiatutkimuksissa riskejä

Rokotusinfo ry:n mukaan narkolepsian ja sikainfluenssarokotteen
välisen yhteyden selvittämisessä ovat ongelmina eturistiriidat ja
ennakkoasenteet.

Syy-yhteyden olemassaoloa selvittävä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
(THL) toteuttaa rokotevalmistajan toimeksiannosta yli kymmenen miljoonan
euron arvoista rokotetutkimusta samaan aikaan, kun selvittää
narkolepsian ja saman yhtiön sikainfluenssarokotteen välistä yhteyttä.
THL:stä kerrotun mukaan molempien tutkimusten vastaava henkilö on vieläpä
sama, rokoteosaston johtaja Terhi Kilpi.

"- Sama taho on ollut myös voimakkaasti suosittelemassa
sikainfluenssarokotteen ottamista ja ollut avainasemassa hankinnasta
päätettäessä. Eturistiriidat ovat ilmeisiä", toteaa Rokotusinfo ry:n
puheenjohtaja Jyrki Kuoppala

THL:ssä on Rokotusinfon mukaan myös ennakkoasenne tutkimuksen
lopputulokseen. THL käsittelee verkkosivustollaan kysymystä "Onko
sikainfluenssarokote todella lisännyt narkolepsia-tapauksia?" ja
esittää vastauksena kysymykseen: "Yhteys sikainfluenssarokotteeseen on
ainoastaan ajallinen." (1)

"Vastaus on hämmästyttävä - näyttää, että lopputulos olisi ratkaistu
jo ennen tutkimuksen käynnistymistä", huomauttaa Rokotusinfo ry:n
puheenjohtaja Kuoppala.

Verkkosivustollaan ja julkisuudessa THL on arvioinut rokotteen ja
narkolepsian syy-yhteyttä epätodennäköiseksi lähinnä sillä
perusteella, että tapauksia on raportoitu etupäässä Pohjoismaissa.
Tässä jää Kuoppalan mukaan huomiotta se, että nimenomaan Pohjoismaissa
tehosteaineellista rokotetta on käytetty sekä lapsilla että raskaana
olevilla. Monissa muissa maissa haavoittuvissa ryhmissä ei ole käytetty
jo etukäteen riskialttiiksi tiedettyä rokotetta, ja rokotteen on ottanut vain n. 10 % tai vielä
pienempi osa väestöstä.

Sikainfluenssarokotetta epäillään narkolepsian aiheuttajaksi 36
suomalaislapsella. Tapaukset ovat ilmenneet vajaan vuoden
aikana. Aiemmin narkolepsiaan on sairastunut vain n. kolme lasta
vuodessa.

--

Erilaista narkolepsiaa

Rokotusinfo ry:n mukaan rokottamisen jälkeen todetussa narkolepsiassa
on eroavuuksia ennen rokotteita todettuihin tapauksiin.

"Narkolepsiaan sairastuneiden lasten vanhemmat ovat kertoneet
pitävänsä tärkeänä, että rokotteen jälkeen ilmenneet oireet tutkitaan
perusteellisesti - esiintyneissä narkolepsiatapauksissa on vanhempien
kertomusten perusteella eroja aiemmin tunnettuun narkolepsiaan."
kertoo Rokotusinfo ry:n puheenjohtaja Kuoppala.

Vanhempien mielestä narkolepsiaoireet lapsilla ovat nyt huomattavasti
aiempia tapauksia laajemmat ja vakavammat, ja osalla lapsista on vaikeaan
aivovaurioon sopivia oireita.

Narkolepsiaa on rokotusten jälkeen esiintynyt aiempaa nuoremmissa
ikäryhmissä. Narkolepsia puhkeaa normaalisti nuoruusikäisillä tai
aikuisilla. Lapsilla narkolepsia on aiemmin ollut hyvin harvinainen,
keskimäärin arviolta kolme tapausta vuodessa. Alle kymmenvuotiaiden
narkolepsia on nyt yleisempää - narkolepsiaan on sairastuttu
EU-alueella neljän vuoden iästä alkaen (2) ja Suomessa viiden vuoden
iästä. Rokotettujen narkolepsia on myös kehittynyt poikkeuksellisen
nopeasti.

Rokotusinfo ry pitää tärkeänä riittäviä potilastutkimuksia, jotta
sairastuneet saavat tarvitsemaansa hoitoa. Yhdistys nostaa esille
myös erityisrahoituksen mahdollisuuden.

"Lintu- ja sikainfluenssavarautumisessa käytettiin varovastikin
arvioiden selvästi yli sata miljoonaa euroa. Nyt kun on hyvinkin
mahdollista, että varautumisesta on tullut ennakoimattomia
seurauksia, olisi tärkeää että niiden riippumaton selvittäminen hoidon
mahdollistamiseksi turvattaisiin. THL:n tutkimustyö koskee
syy-yhteysarviota, potilaiden ja taudin tutkiminen hoitomielessä on
toisten tahojen asia ja sille puolelle voi olla tarpeen kohdistaa
lisäresursseja", arvioi Kuoppala.

---

Lisätietoja: Rokotusinfo ry, http://www.rokotusinfo.fi - p. 050-572 2062

(1)

http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/sikainfluenssa/usei...

(2)

EU:n lääkeviraston tiedote 23.9.2010

http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE

Lars Osterman via Peter Hedin: Nato käyttää DU-uraaniammuksia päivittäin Afganistanissa - joten Suomikin tavallaan natomyötäilijänä on mukana tuottamassa korvaamatonta peruuttamonta tuhoa sadoiksi tuhansiksi vuosiksi. Tämä on varsin hyvä syy katsella halveksuen Natoa.

Depleted Uranium is a WMD -weapon of massdestruction

http://www.youtube.com/watch?v=5ML8i3XefHQ (kesto 11 min)

www.youtube.com

Depleted Uranium IS a WMD- Depleted Uranium (DU) weaponry meets the definition of weapon of mass destruction in two out of three categories under U.S. Federal Code Title 50 Chapter 40 Section 2302. DU weaponry violates all international treaties and agreements, Hague and Geneva war conventions,

Onhan näitä (nimimerkki)

Kiitos Riikka, kun toit tiedoksemme.

Hyvin todennäköisesti suomalaiset rauhanturvaajat joutuvat väkisinkin hengittämään tuota uraanipölyä, sillä on hyvin vaikeaa siellä sitä välttää.

Valitettavasti mahdolliset ongelmat yleensä ilmenevät pitemmän ajan kuluttua, joten ei ole helppoa aina muistaa ja tunnistaa terveyshaittojen alkuperää.

Ja siellä olevat rauhanturvaajat ovat joidenkin lapsia, isiä, puolisoita tai poikaystäviä

Onhan näitä (nimimerkki)

Rokotteista ja median uutisoinnista

Ugly Story Proves the Media is Lying to You About Vaccines
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive...

Riikka Söyring (nimimerkki)

lääkeyhtiöistä, petoksesta ja kuluttajista Bureau of Investigative Journalism proudly presents

http://thebureauinvestigates.com/2010/08/11/docume...

Riikka Söyring (nimimerkki)

Indiana Office of the Attorney General: GSK to pay Indiana State...

For immediate release: Oct 27, 2010
Posted by: [Attorney General]
Contact: Bryan Corbin
Phone: (317) 233-3970
Email: Bryan.Corbin@atg.in.gov
AG: Indiana to receive $2.36 million in GlaxoSmithKline settlement
Whistleblower lawsuit brought to light problems with adulterated drugs sold to public
INDIANAPOLIS - In the latest settlement of a whistleblower lawsuit, Indiana will receive more than $2.36 million that drug-maker GlaxoSmithKline has agreed to pay to resolve allegations it sold adulterated drugs to the public, Attorney General Greg Zoeller announced today. The recovery is part of a larger $600 million civil settlement that GlaxoSmithKline (GSK) reached Tuesday with the states and the federal government.

"This case demonstrates again that whistleblowers with insider knowledge of unlawful conduct can assist the states and federal government in making our case. Whistleblowers are critical to our Medicaid Fraud Control Unit team in their investigations, both in protecting taxpayers who pay for Medicaid and in bringing an end to practices that could harm patients," Zoeller said.

Originally filed by a private plaintiff in U.S. District Court in Massachusetts in 2004, the whistleblower lawsuit alleged that GSK unlawfully sold adulterated drugs involving four of its products. The federal government's investigation confirmed there were significant problems with the purity or potency of four GSK drug products manufactured at the SB Pharmco plant in Cidra, Puerto Rico. Moreover, federally-funded health care programs including Medicaid paid claims for substantial amounts for the products when they did not meet the standards required by the U.S. Food and Drug Administration (FDA). Of the $600 million in agreed civil damages, $348 million will be used to reimburse Medicaid and $252 million to reimburse other federal programs.

Under the settlement with GSK, the total amount obtained for the Indiana Medicaid program - including both the federal and state portions - is $6,538,543.29 in restitution and other recovery. Out of that, Indiana's share of the multi-state settlement is $2,363,221.69, including $1,181,610.84 for the state share of Medicaid restitution and another $1,181,610.84 for additional Medicaid recoveries.

Separate from the civil settlement, a GSK subsidiary, SB Pharmco, also pleaded guilty to a criminal charge of misbranding -- a felony violation of the U.S. Food, Drug and Cosmetic Act -- filed by the U.S. Department of Justice. In the settlement of the criminal case, GSK has agreed to pay $150 million in criminal fines and forfeitures - bringing the total damages paid to $750 million.

According to the FDA and Department of Justice, the GSK products and their quality-control issues were as follows:

. Paxil CR, a controlled-release antidepressant: Defective tablets caused consumers to receive pills either with no active ingredient or only the active ingredient layer and no controlled release mechanism. The defective manufacture occurred from January 2002 through April 2005.

. Avandamet, a Type II diabetes medication: The government's investigation found that from January 2003 to April 2005, the GSK facility in Cidra manufactured and released super-potent and sub-potent Avandamet to the marketplace, due to faulty and poorly maintained equipment run by machine operators who were not properly trained.

. Kytril, an anti-nausea drug: Labeled as sterile, some vials contained impurities.

. Bactroban, antibiotic ointments and creams used for treating skin infections in children: Some packages were contaminated with microorganisms.

With both Kytril and Bactroban, the federal investigation identified contamination issues with the plant's water system, design deficiencies and poor sanitary practices, according to the Department of Justice.

Under the settlement, GSK also agreed to enter into a Corporate Integrity Agreement with the federal government that will require scrutiny of GSK's future manufacturing practices. The manufacturing facility in Cidra, Puerto Rico, is now closed, according to the Department of Justice.

As a financial reward for bringing the suit under the False Claims Act, the whistleblower plaintiff in this case - a former quality assurance manager for GSK -- will receive a portion of the recovery that would include 22 percent of the federal share.

The False Claims Act has been on the federal and state law books for years and applies to fraud on all government contracts such as highway and defense contracts, not just health care and pharmaceutical companies. When a private plaintiff files a qui tam (pronounced "key tam") whistleblower lawsuit against a company, the case is sealed while the states or federal governments investigate; and once they intervene in the suit, then the case is unsealed by the court. Once the case concludes, the whistleblower is eligible for a percentage of any damages awarded or settlement reached, usually between 15 and 30 percent of the recovery. The federal False Claims Act exists to collect federal funds, while the similar Indiana statute is for recovering state funds. Zoeller's office has joined in several multistate settlements of whistleblower lawsuits in the past 18 months that recaptured public funds.

To encourage whistleblowers to file and in turn expose health care fraud, the Attorney General's Office has raised public awareness of the False Claims Act in a new campaign, "Blow the Whistle on Medicaid Fraud," that includes interviews, informational meetings, a promotional handout, outreach to health care workers and web content. The Attorney General's public awareness effort is overseen by Deputy Attorney General Allen K. Pope, director of the Indiana Medicaid Fraud Control Unit (MFCU). Supervising Deputy Attorney General Steve Hunt and Deputy Attorney General Nicholas Gonzales have made several presentations about filing whistleblower lawsuits to meetings of health care employee associations and gatherings of nursing students entering the workforce.

Any health care and pharmaceutical workers who know about fraud and are interested in filing a whistleblower action should first contact a private attorney who specializes in bringing lawsuits under the False Claims Act. There is no guarantee of the individual recovering damages; but filing a private lawsuit is a necessary step in order for states or the federal government to investigate a fraud case and intervene in court.

Below are links to legal referral services that can steer individuals to private attorneys who can represent them in filing a private whistleblower lawsuit. These websites are for informational purposes only and the Attorney's General Office does not endorse or verify any of these websites:

http://www.taf.org
http://www.whistleblowercenter.com/
http://www.whistleblowers.org

Zoeller urges anyone interested in bringing a whistleblower action to learn more about the process by visiting his website, www.in.gov/attorneygeneral/2807.htm

-30-

« Back to News Release List

Link to this event: http://www.in.gov/portal/news_events/58656.htm

Vieras (nimimerkki)

Tällaista siis THL:n hyvän yhteistyökumppanin ja rahoittajan GSK:n toiminta.

Mielenkiintoista oikeudenmukaisuusnäkökulmasta muuten tuokin, kenelle tämä sovittu (ilmeisesti ei siis varsinaisesti oikeuden tuomitsema) 750 miljoonan korvausraha jakautuu.

Melkoinen siivu, 96 miljoonaa dollaria, meni pilliin viheltäjälle eli GlaxoSmithKlinen entiselle (potkut saaneelle) laatutyöntekijälle, siis sille, joka valvoi laatua, ja raportoi epäkohdista sittemmin viranomaisille kun ei ollut GSK:n toimiin tyytyväinen.

Näköjään suuria osuuksia menee myös USA:n osavaltioille.

Onko kukaan nähnyt mainintaa, meneekö summasta jotakin osuutta virheellisten lääkkeiden tai muiden tuotteiden käyttäjille tai heidän omaisilleen, jotka kaiketi kuitenkin ovat se taho joka ensisijaisesti on vahinkoa kärsinyt?

Heidän jäljittämisensä tietysti voi olla ongelmallista, mutta olisi yksi vaihtoehto kai jotenkin jäljittää esim. reseptien perusteella edes samantyyppisten lääkkeiden käyttäjiä ja korvata jotain heille.

Tulee mieleen, että jostakin vinkkelistä tämä sovittu korvaus hiukan vivahtaa samantyyppiseen ratkaisuun mistä suomalaista kansanedustajaa paheksuttiin. Kansanedustaja sai syytteen siitä, että ehdotti yliopeuden johdosta hänet pysäyttäneille poliiseille, että hän tarjoaa koko porukalle pullakahvit, että eikös tästä voisi jutella tarkemmin siellä. Nyt oikeudessa on asia ratkaistu niin, että eipä käydäkään oikeusprosessia loppuun, vaan sovitaan että firma maksaa 750 miljoonaa eri tahoille korvauksia ja jätetään tarkemmat selvittelyt sikseen, ei esim. nosteta rikossyytteitä. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

routa (nimimerkki)
Onhan näitä (nimimerkki)

Laitan tämän jutun tännekin.

Herätys!

Mitäs mieltä te olette Mauri Pekkarisen hurjasta lakiehdotuksesta, jossa Suomen puolustusvoimatkin on laillisesti myytävänä EU maille tai Yhdysvalloille, mikäli lakiehdotus menee läpi ilman, että media herää ja asiasta ei käydä laajaa kansalaiskeskustelua. EU maita ja Yhdysvaltoja kun ei lasketa ulkomaiksi.

*****

Ulkomaisia omistajia ei haluta tärkeisiin yrityksiin

julkaistu eilen klo 18:22, päivitetty tänään klo 06:00

Hitsaaja Patrian tehtaalla.

Kuva: YLE

Elinkeinoministeriö haluaa kiristää ulkomaalaisten mahdollisuutta ostaa osuuksia tärkeistä suomalaisyrityksistä. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan ulkomaalaisomistusta harkinnan mukaan rajoittava laki pyritään tekemään jo lähiviikkoina.

Suomalaisen televerkon joutuminen ruotsalaisomistukseen Sonera-kaupan yhteydessä on yksi niistä tapauksista joka nostatti huolta suomalaisesta huoltovarmuudesta. Nyt valtiolle halutaan mahdollisuus estää yrityskauppa, jos niin sanottu kansallisesti elintärkeä toiminto on joutumassa ulkomaiseen omistukseen.

- Periaatteessa on hyvä että tänne investoidaan, mutta kansallisesti elintarkeissä toiminnoissa valtiovalta haluaa pitää tarkan kontrollin, sanoo elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Jo nyt valtiolla on mahdollisuus kieltää puolustusalan ulkomaalaisomistus. Muilta aloilta voidaan kieltää kolmanneksen yli menevä omistus.

Uudet pykälät antaisivat mahdollisuuden kieltää jo kymmenen prosenttia ylittävä ulkomaalaisomistus. Harkinta kansallisesti tärkeistä yrityksistä jäisi kulloisellekin hallitukselle.

Kieltomahdollisuus koskisi EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tulevaa omistusta. Uusi laki vaatii perustuslakivaliokunnan pohdinnan, mutta voimaan se halutaan pian.

- Tarkoitus on että kahden tai kolmen viikon sisällä asia käsitellään hallituksessa ja sitten eduskuntaan hyvissä ajoin marraskuun kuluessa, Pekkarinen sanoo.

YLE Uutiset
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/10...

****

Tästä on ollut puhetta Antti Pesosen tänään kirjoittamassa Puheenvuorossa.
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50325...

Onhan näitä (nimimerkki)

Ja kaiken lisäksi Yle uutisten toimitus on päättänyt, ettei uutisesta voi puhua ainakaan heidän sivuillaan, koskei kommentointi mahdollisuutta ole.

137 (nimimerkki)

YK-tukikohta Haitin koleraepidemian lähde?:
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot...

Jättäisin tuosta kyllä kysymysmerkin pois...

routa (nimimerkki)

Vielä nanojuttuihin yks linkki:
http://nanokoulu.jyu.fi/

Riikka Söyring (nimimerkki)

New York Times kertoo GlaxoSmithKlinen saastuneista lääkkeistä

New York Timesin uutinen kertoo tarkemmin tapauksesta, josta GlaxoSmithKline maksaa 750 miljoonaa euroa korvauksia. Uutisen mukaan GlaxoSmithKline valmisti ja myi vuosien ajan tietoisesti saastuneita lääkkeitä ja mm. vauvanhoitoon tarkoitettuja voiteita. Uutisen mukaan tehtaalta toimitettiin 20 erilaista turvallisuudeltaan kyseenalaista lääkettä, mm. tehotonta masennuslääkettä. Uutisen mukaan satoja GlaxoSmithKlinen maksamiin korvauksiin johtaneen kaltaisia oikeusjuttuja. Uutisesta käy myös ilmi, että 750 miljoonan dollarin korvaus on sovittu maksu, jolla vältetään varsinaiset rikossyytteet ja mahdolliset tuomiot sekä oikeuden tuomitsemat varsinaiset vahingonkorvaukset

Uutisen mukaan tämäntyyppiset lääkeyhtiöiden vahingonkorvaukset ja oikeusjutut ovat niin tavallisia, että kun GlaxoSmithKline heinäkuussa ilmoitti pistävänsä syrjään 2,4 miljardia dollaria tulevien vahingonkorvausten kattamiseksi, reaktio oli haukotus.

kertoo Rokotusinfo.fi-sivusto

Vieras (nimimerkki)

(30.10.2010) GlaxoSmithKlinen tuotteiden saastuneisuusongelmat jatkuvat

Kanadan terveysviranomainen kertoi 29.10.2010, että GlaxoSmithKline on vetänyt Kanadan markkinoilta hydrokortisonivoiteitaan kuluttajan valitettua ruskeasta aineesta voiteissa. Selvisi, että kyseessä oli sienikasvusto, joka on terveydelle haitallinen, koska voi aiheuttaa paikallisia tai laajempia infektioita. Vastikään uutisoitiin, että GlaxoSmithKline maksaa 750 miljoonaa euroa korvauksia Puerto Ricon tehtaalla olleiden saastumiseongelmien vuoksi terveydelle vaarallisista tuotteistaan. Uutisten mukaan GSK tiesi ongelmistaan vuosia. Silloin GlaxoSmithKline korosti, että tehdas on suljettu. Tuotteisiin liittyvät ongelmat kuitenkin näyttävät jatkuvan.

Lontoossa pääkonttoriaan pitävä lääkeyhtiö GlaxoSmithKline on suomalaisen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suuri rahoittaja ja yhteistyökumppani. Parhaillaan on meneillään yli 10 miljoonan euron tutkimus, jota tehdään suomalaisissa lastenneuvoloissa GlaxoSmithKlinen rahoituksella. Miljoonien rahoitusta lääkeyhtiöltä saava THL tutkii parhaillaan, onko GlaxoSmithKlinen Pandemrix -rokotteella yhteys suomalaislasten n. kymmenkertaistuneeseen narkolepsiaan. THL kirjoittaa verkkosivuillaan, että yhteys on vain ajallinen, vaikka tutkimukset ovat vasta käynnistymässä. THL:n mukaan sikainfluenssarokotteen toimittajaksi valittiin THL:ää esim. viime vuonna seitsemällä miljoonalla eurolla rahoittanut GlaxoSmithKline, koska "Rokotteen toimittajaksi valittiin rokotevalmistaja, jonka toimitusvarmuudesta ja laadusta voitiin olla varmoja.". Yhdeksi mahdolliseksi syyksi narkolepsiaan on epäilty, että rokote-erissä olisi eroja, ja Suomeen tulleessa rokotteessa olisi ollut jokin ongelma jota ei ollut muihin maihin menneessä rokotteessa ainakaan yhtä voimakkaana.

Vieras55 (nimimerkki)

Huhuu Riikka!

Onko silleen että jos kirjaudun sivuille nimimerkillä niin nimimerkkiäni eivät muut voi käyttää? Meinasin vaan että olisi paljon jutunjuurta esiintuotavaksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras55,

jos olet rekisteröitynyt käyttäjä nimimerkilläsi niin käsittääkseni nimimerkkiäsi eivät voi muut käyttää.

Toimituksen poiminnat