KissanKulmasta

Petos lautasella. Olet sitä mitä syöt?

Manhattanilla asuva taiteilija Sally Davies osti McDonaldsista Happy Meal-aterian. Hän on valokuvannut sen joka päivä puolen vuoden ajan. Ateria ei antautunut luonnon voimille kuten alkanut kompostoitua tai kehittää hometta, sen sijaan se on kehittänyt puolessa vuodessa akryylia muistuttavan kiillon ja kovettunut, ei muuta. Taiteilija kertoo etteivät hänen koiransa osoita kiinnostusta hyllyllä olevaa ateriaa kohtaan.

Happu Meal-ateriat on suunnattu lapsille. Linkissä kuvia ja koko alkuperäinen teksti. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1319562/McDonalds-Happy-Meal-bought-Sally-Davies-shows-sign-mould-6-months.html

---------------------------------------------------------------------------

Sakari Nupponen puolestaan kirjoittaa Taloussanomissa otsikolla Kohukirja paljastaa -  Näin elintarviketeollisuus vedättää.

´"Et todellakaan taida tajuta, mitä syöt. Uusi, maanantaina kauppoihin tuleva kohukirja paljastaa elintarviketeollisuuden hurjat vedätykset – nyt myös Suomessa.

Uusi Aitoa ruokaa -kirja (Atar) käy rajuin ottein suomalaisen elintarviketeollisuuden kimppuun. Kirjan tekijältä Mats-Eric Nilssonilta on aiemmin ilmestynyt kohua aiheuttanut teos Valhe lautasella. (Kirja on itseasissa ilmestynyt nimellä Petos lautasella http://kotiliesi.fi/kirjat/arvostelut/mats-eric-nilsson-petos-lautasella    Kannattaa lukea myös Michael Pollanin manifesti maalaisjärjen puolesta eli Oikean ruoan puolesta http://kotiliesi.fi/kirjat/arvostelut/michael-pollan-oikean-ruoan-puolesta )

Hyökkäyksen kohteena ovat epämääräiset raaka-aineet ja lisäaineet, arominvahventeet, hiivauutteet, savuaromit, väriaineet jne.

Nilssonin kirjoja Den hemlige kocken ja Äkta vara on Ruotsissa myyty lähes 400 000 kappaletta, ja Ruotsin elintarviketeollisuus on joutunut jättämään tuotteistaan lisäaineita pois. Lisäksi se on joutunut karsimaan valheellisia mainoslauseitaan.

Nilssonin mukaan arominvahventeiden poistaminen on Ruotsissa edennyt jo niin nopeasti, että joidenkin ketjujen on ollut vaikea pysyä mukana kaikissa käänteissä.

Suomessa tästä prosessista näkyy vasta ensimmäisiä viitteitä ja kärkiryhmässä ovat toimineet muun muassa pietarsaarelainen lihanjalostaja Snellman, Ruotsista makkaratehtaan ostanut STC-Meat sekä vähittäiskaupassa toimiva Eat&Joy Maatilatori.

Valelihapullat eivät
kadonneet mihinkään!

Suomalaisten uppiniskaisuutta kirjassa jaksetaan kuitenkin ihmetellään isosti:

Suomen Kuluttajaliitto kertoi toukokuussa, että HK ja Atria myyvät hampurilaisina ja jauhelihapihveinä pihvejä, jotka sisältävät pääasiassa kananlihaa ja -nahkaa.

Toukokuussa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira totesi, että tuotteiden myynti näillä nimillä on harhaanjohtavaa ja laitonta.
Kirjan painoon mennessä – runsaat sata päivää myöhemmin – samat tuotteet olivat edelleen myynnissä lähes kaikissa ruokakaupoissa.

– Miten tämä on mahdollista, kirjan suomalainen kustantaja Thor-Fredric Karlsson kysyy.

Kuluttajan pitäisi
osata itse ratkaista

Kenen on sitten lopulta vastuu, kirja vääntää asian rautalangasta näin, tosin esimerkki tulee Ruotsista:

Elintarvikkeemme sisältävät joukon lisäaineita, joita ei sallita koiranruoassa. Svenska Dagbladetin kuluttajatoimittaja Henri Ennart pyysi kommenttia Ruotsin maatalousministeriön alaiselta Jordbruksverketiltä. Sen ruoka-asiantuntija vastasi näin: ”Ihminen voi vapaasti valita... Mutta eläimet eivät voi itse lukea tuoteselostetta, ja siinä on itse asiassa se ainoa ero, jonka vuoksi säännöt eläinruoalle ovat niin toisenlaiset.”

Nilssonin mukaan selvemmin sitä ei voi sanoa: Me voimme valita.

Katso mitä kaikkea pistät suuhusi:
(esimerkkejä Mats-Eric Nilssonin kirjasta Aitoa ruokaa, Atar 2010)

Altian ostama Renault Carte Noire Extra saa kauniin värinsä ruskeasta karamelliväristä. Siitä vastaa sama sokerikulööri (E150) kuin Coca-Colassa, ei siis pelkästään monen vuoden varastointi tammitynnyrissä, kuten runollisesti voisi kuvitella.

Ekströms Vanhan Ajan Mustaherukkamehutiiviste on keksinyt ”vanhan ajan säilöntäaineet”, kuten E202 ja E211. Lisäksi sokeroimatonta versiota makeuttavat vanhanaikaisesti sukraloosi, asesulfaami K.

Elovena Täysjyvämuro 4 viljaa -pakkauksessa lukee isoin kirjaimin ”100 % täysjyvää”. Tuoteseloste kertoo kuitenkin aivan muuta: täysjyväkaurajauho (33 %), täysjyväruisjauho (19 %), täysjyvävehnäjauho (16 %), täysjyvämaissijauho (10 %), sokeri, mallassiirappi (ohrasta), riisijauho ja suola. Makeutusaineiden, riisijauhojen ja suolan yhteinen osuus on siis 22 prosenttia. Kirjan mukaan rehellinen pakkausteksti olisi ”78 prosenttia saksalaista täysviljajauhoa”.

Fun Light Persikka passionmakuinen juomatiiviste sisältää ainoan valmistusaineensa veden lisäksi pelkästään lisäaineita: Happamuudensäätöaineet (E296, E331), aromi, makeutusaineet (aspartaami ja asesulfaami K), stabilointiaineet (E415, E414, E445), väri (E160e), säilöntäaine (E202), hapettumisenestoaine (E300). Kirjan mukaan sen ei pitäisi edes olla mehuhyllyssä, vaan ihan jossain muualla.

Guacamoledippi on noussut suosioon Suomessakin, mutta mitä siinä on? Ei ainakaan avokadoa niin kuin pitäisi. Santa Marian Guacamole Dipissä sitä on 1,5 prosenttia, Rainbow’ssa 6,7 prosenttia. Pohjat vetää Pirkan guacamoledippi, jonka alkuperämaa on Alankomaat ja valmistusmaa Belgia. Se sisältää avokadoa huimat 0,7 prosenttia!

Hampurilaiset eivät olekaan liharuokaa! Atrian hampurilaisessa pihvin lihapitoisuus on vain 26 prosenttia. Muuten siinä on mm. koneellisesti eroteltua broilerin- ja sianlihaa, soijaproteiinivalmistetta, korppujauhoa, silavaa, perunajauhoa, mausteita, naudan jännettä, suolaa, glukoosia, hapettumisenestoainetta, emulgointiainetta, auringonkukkalesitiiniä, vehnäkuitua ja hiivauutetta.

Hunaja ei aina olekaan hunajaa. Mieleinen – suomalainen kevythunajatuote, jonka nimestä kuluttaja voisi luulla, että se hunajaa ja vielä suomalaista, ei ole kumpaakaan. Siihen on sekoitettu polydekstroosia, jota elintarviketeollisuus käyttää yleisesti tuotteen laajentamiseen. Hunajaa tuotteessa on vain 53 prosenttia.

Kalapuikosta liki 40 prosenttia on paksua kuorrutusta, joka on valmistettu vehnäjauhosta, määrittelemättömästä kasviöljystä ja tärkkelyksestä.

Lihapullat eivät ole aina lihapullia. HK:n lihapyörykät sisältävät pääasiassa broilerinlihaa ja -nahkaa ja niiden lihapitoisuus on vain 40 prosenttia. Atrian Lihapyöryköiden pääasiallinen valmistusaine on vesi. Sen jälkeen tulevat tuoteselosteen mukaan koneellisesti eroteltu broilerinliha, sianliha, soijaproteiinivalmiste, naudan sydän, perunajauho jne.

Majoneesi tehdään oikean reseptin mukaan munasta ja öljystä sekä sinapista, etikasta ja suolasta. Rainbow Majoneesissa on 13 ainesosaa. Pirkka Kevyt majoneesissa on 19 ainetta.

Mustat oliivit eivät oikeasti ole mustia oliiveja vaan vihreitä, jotka on kemiallisin keinoin menettäneet makunsa
ja muuttuneet mustiksi. Nimenomaan silloin kun ne ovat siistin mustia, on syytä epäillä petosta. Kirjan mukaan huijausalalla
ei ole aikaa antaa oliivien kypsyä, vaan ne poimitaan, kun ne ovat vielä vihreitä. Ensin ne pannaan lipeäkylpyyn. Sen jälkeen ne käsitellään hapolla, joka muuttaa värin. Seuraavassa vaiheessa musta väri tasoitetaan rautaglukonaatilla E579. Eikä tämä riitä: Myös vihreät oliivit voivat olla värjättyjä!

Myllyn paras -raakapakastekorvapuusti sisältää perusainesten vehnäjauhon, veden, sokerin kananmunan, hiivan ja kanelin lisäksi 14 muuta ainetta: mm. voin makua antavaa aromia.

Myllyn Paras Paistovalmis Tacostick on tällä listalla Fun Light -juomatiivisteen ohella melkoinen kingi. Tuote on kotimaista valmistetta ja se kerskailee suomalaisella avainlipulla. Tässä ovat koottuna tuotteen sisältämät E-koodatut 26 lisäainetta: E150c, E171, E251, E270, E300, E304, E322, E330, E331, E341, E415, E450, E471, E472a, E481, E500, E503, E551, E621, E627, E631, E1414, E1420, E1442, E1450 ja E1518.

Pirkka Kuningatarkääretortussa on tuoteselosteen mukaan vadelmaa viisi prosenttia ja mustikkaa kolme prosenttia. Kirjan mukaan voisi kuvitella, että marjoja on käytetty enemmän kuin kaksi kappaletta.

Pirkka Mansikanmakuinen kääretorttu ei sisällä mansikkaa ollenkaan, vaan se on korvattu omenahillolla ja keinotekoisella
mansikan makua antavalla aineella.

Nestlén Valiojäätelön Wanhan ajan Vaniljatuutti sisältää enemmän lisäaineita kuin saman yrityksen ”uuden ajan” jäätelöt. Valmistusaineet ovat kerma, sokeri, vehnäjauho, tärkkelyssiirappi, kasvirasva, mansikka, maitoproteiini, rypälesokeri, kaakaojauhe, emulgointiaineet (E471, E322, soijalesitiini), sakeuttamisaineet (E401, E412, E1442), aromit (vanilja, vanilliini), suola, voiöljy, maitojauhe, seljanmarjatiiviste, happamuudensäätöaine (E330).

Rainbow Appelsiinimarmeladin ainesosat ovat määrän mukaisessa järjestyksessä seuraavat: glukoosi-fruktoosisiirappi, vesi, appelsiinitäysmehu, appelsiininkuori, sokeri, muunnettu maissitärkkelys, hyytelöimisaineet (E440, E415), happamuudensäätöaineet (E330, E333, E300), säilöntäaine (E202). Sokeria on 47 prosenttia, mutta hedelmää vain 25 prosenttia.

Ruisleipä ei ole aina ruista. ”Reilu Täysjyväruisleipä” onkin 30-prosenttisesti vehnää ja ”Tosi Rukiinen”
29-prosenttisesti vehnää.

Unileverin Crème Bonjour -juustot sisältävät runsain määrin lisäaineita – kuten aromeja, gelatiinia
ja stabilisointiaineita. Chèvre & yrtit -versio sisältää kirjan mukaan käsittämättömän vähän ranskalaista vuohenjuustoa
chèvreä, joka kuitenkin pakkauksessa on ilmoitettu suurin kirjaimin. Chèvre-pitoisuus on vain 1,6 prosenttia, ja sekin on lisätty jauheena.

Esimerkit Mats-Eric Nilssonin kirjasta Aitoa ruokaa, Atar 2010 "

 
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Minä ihan törkeästi nyt toin tänne koko Taloussanomien jutun. Vaan saapa toimittaja ja kirja samalla mainosta. Takavuosina kohuttiin siitä kuinka biojätteet vietiin tavalliselle kaatopaikalle sekajätteen sekaan. Pelättiin sen tuottavan metaanikaasua. Nyt näyttää siltä että roskaripet olivat oikeassa viedessään "biojätteet" sekajätteen joukkoon jos kerran lasten hampurilainen muuttuu akryyliseksi puolessa vuodessa. Vai olisiko oikea paikka niille muovin kierrätyspiste?---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------       Kauhugallerian jatkoksi:
http://www.sydanliitto.fi/lautasmalli1    Sydänliiton yritysyhteistyökumppanit http://www.sydanliitto.fi/yritysyhteistyo1 Diabetesliitto http://www.diabetes.fi/files/362/Diabeetikon_ruokavaliosuositus_2008.pdf    Diabetesliiton yritysyhteistyökumppanit-linkkiä en nyt löytänyt tähän hätään mutta tuskin ne viime vuodesta ovat suurestikaan muuttuneet, ja silloin ne olivat diabetestuotteita valmistavia lääke- ymv. yhtiöitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (139 kommenttia)

Riikka Söyring (nimimerkki)

Seurantajuttu Venäjältä re McDonaldsin kompostoitumattomat häpimiilit: Edes Moskovan rotat eivät syö Mäkkärin jätteitä

Moscow rats refuse to eat McDonald's burgers
29.10.2010

The Komsomolskaya Pravda newspaper decided to conduct a curious experiment with the products purchased at Moscow's fast food restaurants.

A group of journalists wanted to see in practice if burgers and hot dogs spoil as fast as healthy food when kept out of fridge. As it turned out on the tenth day of the experiment, the purchased products did not change outwardly at all. Their nutritive properties have apparently worsened because even a rat refused to eat them.

The journalists were inspired with the work of US photographer form New York Sally Davis. She took pictures of McDonald's Happy Meal every day for six months in the endeavor to see the food changing on every picture from good to bad. However, neither the hamburger, nor French fries got covered with mould. They looked almost the same as the freshly purchased products and did not decompose at all in 180 days.

On October 18th, the journalists bought the following products: a baked potato with salad filling from Kroshka-Kartoshka, a McDonald's hamburger, Rostik's KFC chicken wings and a Stardogs hot dog. They put all the food in the office kitchen and installed a video camera there to observe the decomposition process online. They put a home-made all natural sandwich near to see the difference.

The products from fast food chains did not change a bit during ten days of the experiment. The home-made sandwich got covered with mould quickly.

The fresh-looking products were offered as lunch to a rat. The rodent took just a bite of the baked potato, but then changed its mind immediately. As a result, the rat has not eaten anything of what the people had offered.

Experts said that fast food does not change in its appearance, but it does change inside inexplicably.

"Just think of sterilized milk that is available in paper packaging. This milk does not go off, it becomes rancid. Even biologists can not explain the processes that take place in fast food. This food is abundant with conservatives and antibiotics, and even mould and bacteria can not decompose it," biologist Mikhail Vorobyov said.

The rotting process in fast food seems to be disguised, but its results are just as harmful as those that occur in natural products.

"Let's take sausages, for example. They are red or pink. This color appears because of nitrates. In spoiled products, they turn to poison," the biologist said.

This is not the first experiment conducted with fast food from Moscow restaurants. In 2008, a journalist volunteered to eat only fast food for two weeks. As a result, the man put on five kilos of weight. It turned out that it was hard for him to feel satiated, and his body was asking for more food all the time. He said that he could feel heaviness in his stomach immediately after meal and hunger just two hours after square dinner.

Two weeks after fast food diet, the volunteer started suffering from labored breathing and pains in the legs. Digestive problems and lancinating pains in the stomach appeared ten days later. On the 12th day, the taste buds on the man's tongue stopped reacting to spices. The man started having migraines and became sensitive to weather.

Dietitians said that the experiments revealed the secret of fast food restaurants. From the point of view of nutritional qualities, fast food is imperfect. It does not contain many vitamins and microelements, which the human body needs to consume every day. That is why, even if a person has a substantial lunch in a fast food restaurant, he or she may feel hunger still. Fast food is poison in disguise to the body.

Komsomolskaya Pravda

http://english.pravda.ru/health/29-10-2010/115579-...

Vieras (nimimerkki)

Hm...jostain syystä "markkinat" eivät säädelletkään asiaa kuntoon... Aina vaan huonommaksi menee.

Monopoli-multijätti-TooBigToFail-Inc yrittää murhaavan mainonnan avulla syötättää kaikille kallista ja myrkyllistä paskaansa. Tämä on niin paksua että mieleen tulee ajatuksia metafyysisestä pahasta. Alan helvetti pelkäämään pimeää ja miettimään onko EAN-koodi sittenkin pirun merkki... (öh, vitsi sallittakoon).

Jep. Tehkää niin kuin minä yritän ...vaikkei vielä toimi niin pian: perustetaan yhdistys tarkoituksena hankkia porukalle syötävää ruokaa, so, ei teollisesti prosessoitua. Sitten lähetetään kukin vuoronperään ruuanhankintamatkalle - hlö/vko, jos riittää kerta viikossa, riippuu auton koosta ja ostoslistan pituudesta - maaseudulle ym sopiviin etukäteen tiedusteltuihin kohteisiin... Yksinkertaista. Sopivia kohteita ovat varsinkin luomutilat, mahdollisesti muutkin missä voi ostaa ruokaa suoraan tuottajalta. Tiedustelun täytyy toimia... ajan myötä kertyy kokemusta (olen aiemmin ollut mukana vastaavassa) siitä kehen voi luottaa ja mistä löytyy syötäväksi kelpaavaa ruokaa. OIKEIN hyvällä säkällä lähellä voi olla joku pienyrittäjä joka myy laatutavaraa kaupungissa. (Voisikohan FaceBookia käyttää tähän..te voitte, minä en; inhoan sitä).

Muuten, Nilssonin viimeisimmän hiljattain ilmestyneen kirjan nimi on "Döden i grytan". Hyvä mies vaikka onkin ollut pitkään SvDn leivissä.

Vieras (nimimerkki)

Ei vain tunnu olevan helppoa toteuttaa käytännössä tuota luomu ruokaa. Yksi idea voisi olla kasvattaa itse (rajojen puitteissa kerrostaloasunnossa). Ainakin jotain pienempiä kuten salaatin lehtiä saa vähällä vaivalla. Isoin ongelma laadukkaassa ravinnossa lienee hinta.

Antti Heikkilällä on myös mielenkiintoisia ajatuksia ko asioista. Suosittelen lukemaan esim Hyvän olon keittokirjan.
Kirjat vain tuppaavat olevan aina lainassa kirjastoista.

Hyvä, että auktoriteetti uskonto jopa Suomessa on entistä enemmän kyseenalaistettuna. Viranomaistenhan tulisi toimia kansan edun mukaisesti, eikä sitä vastaan.

Sus (nimimerkki)

Mielenkiintoinen projekti teillä tuo yhdistys-systeemi. Itseäni kiinnostaa kovasti sen takia, että minulla on ollut jo vuosia projektina vetäytyä takaisin takametsiin ja elää osittain jonkinlaisella agraarimeiningillä. Sitä meininkiä ei vain ole vielä saanut aikaiseksi. Mistä ja minkälaisista määristä yhdistyksenne ostot koostuisivat? Maitoa, lihaa, perunaa, muuta?

Riikka Söyring (nimimerkki)

SuS,

er puolilla Suomea on luomupiirejä. Niitä löytää kun laittaa hakuun Luomupiiri. On Turuus, Kokkolassa, Helsingissä, rauhanpuolustajilla, yliopistoilla, ammattikorkeakouluissa...

Riikka Söyring (nimimerkki)

SuS,

kokeile myös hakusanoilla luomutuottajat / tuottajatori

niin saat esiin eri paikkakunnilla toimivia suoramyyntitiloja ja jälleenmyyntipisteitä.
Savossakin niitä on.

-------------------
Tämä ruoan kaamea laatu on yksi syy siihen miksi olen rakentanut possuille aitauksen ja pihaton. Rakennan vielä lampolan ja kanalan.
Kierrätysmateriaaleista.

Keksin näet miten käytetyistä trukinlavoista saa rakennettua lämpöeristetyn lampolan ja kanalan ja aion aloittaa niiden rakentamisen keväällä. (Niistä saa muuten upean kompostorinkin)

Ajatus oli että ihminen voi ostaa itselleen possun/kanan/lampaan. Minä tarjoan tilan, hoidan ja ruokin. Eläimen omistaja vastaa itse ruokintakuluista ja mahd. eläinlääkärikuluista ymv. sekä tietenkin teurastuskulut ja on siis itse eläimestään vastuussa.

Keväällä aloitetaan neljällä possulla. Jos kaikki menee hyvin ja sopuisasti, lisäämme laidun- ja pihattotilaa.

Minulle ai makseta palkkaa vaan vaihdan työni ja eläimille tarjotun tilan eläimen omistajan osaamiseen/työhön eli raha ei vaihda meidän välillämme käsiä = oravannahkaa.

Haluaisin että kaupungissa asuvatkin saisivat tilaisuuden syödä oikeaa ruokaa. Miksi ei tätä "sopimusviljely"/"rent-a-pig"-mallia voisi levittää ympäri Suomen?
Ne joilla on tilaa, tarjoavat sitä ja saavat vaihdossa jotain muuta.

Erityisesti Jani Korhoselle sanon, että -Osta vaan possu niin kehitellään miten "maksat" hoidosta ja tilasta. Anteeksi että vastaukseni on viivästynyt. On ollut hitusen actionia.

Rakentamisasioissa suositan -suorastaan painostan- tutustumaan provillage-sivustoon. Sitä ylläpitää Henry Björklid ja sieltä saa varmasti ideoita jos on aikeissa rakentaa jotain.

Katsokaas babet, uskon vakaasti että ME OSAAMME vaikka mitä! Senkun ruvetaan ryhtymään.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Tuossa ne provillage-sivut

http://provillage.wordpress.com/category/suomeksi/

Katselkaa ja ihastukaa. Ajatelkaa.

Ja eikun hommat alkuun.

Riikka Söyring (nimimerkki)

yhteisöasumisesta ja ekokylistä kiinnostunut voi liittyä tänne
http://rihmasto.fi/

Saa mieltä muutenkin kaikkea hyödykästä tietoa

Vieras (nimimerkki)

Oletko varma että tuo ruuan ostaminen suoraa on laillista? En tiedä, mutta kuullostaa liian helpolta.

Vieras (nimimerkki)

Tiloilta ostaminen on -ainakin toistaiseksi- laillista.

Maidon myyminen olisi laillista kaupassakin, jos kauppiaat ottaisivat sitä myyntiin.

Parvekkeella voi kasvattaa perunaa ämpärissä. Kokeiltu on. Samoin tomaatteja. Tomaatin juurella kasvaa samalla yrtit tai salaatti.
Ämpärin pohjalla täytyy olla salaojakerroksena soraa tai rikottu savikukkaruukku.

Jos taimettaa suoraan ämpärissä, päällimmäinen eli taimetuskerros multaa täytyy olla miel. kaktusmultaa/taimetusmultaa noin viiden sentin paksuudelta. Muuten tulee liian honteloita taimia.
Taimetusmultaa voi valmistaa itse sekoittamalla hiekkaa kukkamultaan.

Henry Bjorklid

Itte saa syödä, jos tilalta ostaa, mut jos kaverille tarjoo, nii' pitäis ainakin kananmunat käydä leimauttamas'.
Näin sanoo EUun Bryssä-setä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ehdotin Sitrallekin vastaillessani heidän kyselyynsä että joka kylässä ja kunnassa tyhjillään torottavat vanhat navetat ja teollisuushallit voisi helposti (esim. jokin yhdistys) muuttaa kesäkanaloiksi ja kesäsikaloiksi. Tarvittaisiin vain se eläintenhoitaja/vastuuhenkilö ja tuoretta ruokaa alkaisi saada.

Alkakaa ihmiset vaatia lisää puutarhapalstoja kaupunkeihin, lähiöihin ja kuntiin! Hätyyttäkää valtuutettuja ja virkamiehiä: vaatikaa lähiruokaa kouluihin! Se työllistäisi ja vähentäisi logistiikan tarvetta.

Heinävedellä yhden valtuutetun (kd) työ kantoi hedelmää, ja Heinävesi siirtyy lähiruokaan. Vetoapua valtuutettu sai muutamalta sitoutumattomalta.
Ka, valtuutetut ja virkamiehet ovat Teidän palveluksessanne. TE olette työnantaja.

Noista kaariteollisuushalleista saisi helposti vaikka kompostointilaitoksen koska siellä mahtuisi sisällä pöyhimään biojätettä traktorin kauhalla.

intrigööri (nimimerkki)

Minäkin olen joskus yrittänyt tulkita näitä E-koodeja, mutta eihän sitä käytännössä jaksa. Asuin lapsena maalla ja silloin koostuin luullakseni vain muutamista luomuraaka-aineista. Nyt meikäläisen ruhoa ei säilöntäaineiden paljouden vuoksi saa poistetuksi maan päältä kuin räjäyttämällä tai polttamalla Riihimäen ongelmajätelaitoksella. Haudata ei sitten aikanaan pitäisi, koska saastutan luontoa.
Blogin aihe on hyvä ja kiinnostava. Vilkasin just Saarioisten puolukkahilloani, missä on näemmä 40% marjaa, aika paljon kaupan hilloksi. Sokeria siinä on kans topakasti 36%. Loput lienee vettä, sekä hyytelöimisainetta E440 ja säilöntäainetta E202.
Pirskatti, jos lumet sulaa, lähden vielä jahtaamaan oikeita puolukoita ja karpaloita. Enää ei tartte välittää hirvikärpäsistä. Jos nälkäinen karhu syö meikän, siitä seuraa lisäaineiden kosto, myrkytyksen saanut nalle ei nouse koskaan talviunilta.

repe (nimimerkki)

Hienoa. Onhan se Chevre ihan makua antavaa siellä leivän välissä. Minä kun luulin todellakin syöväni ranskalaista vuohenjuustoa. Mitähän kaikkea olenkaan syönyt? Ilmeisesti lehmänmaitojuustoa ja ties minkämaalaisesta maidosta!

Vee (nimimerkki)

"Ateria ei antautunut luonnon voimille kuten alkanut kompostoitua tai kehittää hometta, sen sijaan se on kehittänyt puolessa vuodessa akryylia muistuttavan kiillon ja kovettunut, ei muuta."

Laitapa ruisleipä, vaikkapa kuivahko "reissumies" lautaselle ja katso puolen vuoden päästä. Ei ole homeessa, eikä ainakaan kompostoitunut. Ja on hyvinkin syötävissä, jos ei oteta huomioon huoneilmasta leivän päälle kerääntynyttä pölyä.

Akryylikiilto tullee kovasta rasvasta, jota tuo annos epäilemättä sisältää reippaanlaisesti. Ja totta, en minäkään sitä söisi, edes päivän päästä.

Kukas se sanoikaan, että syö vain ruokaa joka pilaantuu - ennenkuin se pilaantuu. Siinä hyvä ohje säilöntälisäaineita pelkääville. Tämä koskee kuitenkin vain ruokaa joka ei säilöönny muulla tavalla, kuten kuivumalla. Näkkileipä, rusina ja moni muu saavat levätä lautasella kuukausia ja ovat kelpo ruokaa. Kypsä tomaatti saattaa vähitellen kutistua ja ryppyyntyä ja säilyä viikkoja syöntikelpoisena (happoisuutensa ansiosta?), kun toinen makeaksi jalostettu vieressä mätänee päivässä.

Onhan näitä (nimimerkki)

Tuosta tomaatin säilymisestä.

Luonnonmukaisesti viljelty tomaatti, muita en syö kuin poikkeustapauksissa tosiaan vähitellen ryppyyntyy ja kutistuu kunnes homehtuu, jos unohtaa tomaatin kaappiin liian pitkäksi aikaa.

Oliko se nyt keväällä kun uutisoitiin, että GMO tomaatti säilyy raikkaana vähintään 45 vuokokautta.

Kiinnostaisi tietää onko Suomessa jo noita GMO tomaatteja myymmissä ja saattaa ollakin, mutta eipä siitä meille kuluttajille kerrota.

Ministeri Pekkarinen on sanonut, jos haluaa välttyä GMO:lta on syytä pitäytyä luomu ruoassa.

Parabellum (nimimerkki)

"Laitapa ruisleipä, vaikkapa kuivahko "reissumies" lautaselle ja katso puolen vuoden päästä. Ei ole homeessa, eikä ainakaan kompostoitunut. Ja on hyvinkin syötävissä, jos ei oteta huomioon huoneilmasta leivän päälle kerääntynyttä pölyä."

Kyllä normaalissa huoneilmassa on tarpeeksi kosteutta ja itiöitä useammankin kasvuston aikaansaamiseksi. Kuivassa, ilmavassa tilassa leipä toki kuivuisi ja olisi varmaankin lopputulosta ajatellen aika yksi yhteen erinäisten kovien kaupan ruisleipien kanssa. Kuivaus on tehokas säilöntämuoto, ei tarvitse ajatella kuin vanhoja laivakorppuja tai kuivattuja papuja/herneitä niin tuon aterian säilymisen pystyy hyvin ymmärtämään.

"Kukas se sanoikaan, että syö vain ruokaa joka pilaantuu - ennenkuin se pilaantuu. Siinä hyvä ohje säilöntälisäaineita pelkääville. Tämä koskee kuitenkin vain ruokaa joka ei säilöönny muulla tavalla, kuten kuivumalla. Näkkileipä, rusina ja moni muu saavat levätä lautasella kuukausia ja ovat kelpo ruokaa."

Kerrassaan loistava ohje. Tähän kun lisätään vielä suolaamalla, hapattamalla yms. luontaisesti säilötyt ruoat niin ei tarvitse edes kaamean yksipuolisesti syödä. Taitaa ainoastaan nuo kaupan einekset jäädä listan ulkopuolelle ;)

Jukka-Pekka Vasara

Blogi oli pääosin hyvää asiaa mutta tuo häpimiili-juttu oli pelkkää valheellista propagandaa. Ensiksikin häpimiilissa ei arvattavasti edes ole mitään erityisiä säilöntäaineita koska niitä ei yksinkertaisesti tarvita, sämpylähän tungetaan naamaan yleennsä pari minuuttia ostamisesta. Toisekseen olleti että kuvasarja on edes aito niin mikä tahansa valmiiksi suht. vähän vettä sisältävä elintarvike saadaan "säilymään" aivan samalla tavalla kunhan olosuhteet vain ovat kuivat: tuote kuivuu ja sen jälkeen säilyy vaikka 1000 vuotta. Ne taas saa helposti kuiviksi esim. lampun avulla ilmavassa tilassa.

Mäkkärin ex-esimies (nimimerkki)

Tuo Mäkkärin sämpylä mikä tänään syödään saattaa olla vuosimallia 2004 - 2006... Sämpylät ja muut ainekset säilyvät vuosikausia varastossa, ja esim. pihvit tulevat Saksasta, jostakuljetus ym... vie sikana aikaa. Liha kilpailutetaan ja ostetaan halvimmasta paikasta. Saksasta tulevista lihoista osa tulee ns. hullun lehmän tauti-tiloilta, koska muut eivät osta sieltä = halpaa.

Onhan näitä (nimimerkki)

Eikös olekin merkillistä, että muualta noita Mäkkärin ongelmia löytyy, vaan ei meidän rakkaasta Suomenmaasta.

Niin ja jos paljastuisi mikä media siitä voisi uutisoida?

Jos olen ollut tässä suhteessa uutispimennossa oikaiskaa minua.

Jukka-Pekka Vasara

Oikeasti epäilyttää aivan yksinkertaisesti siksi että eiköhän mäkkärillä ole aikas nopeat varastonkierrot jne.

Raaka-aineissa tietysti säästetään aina ja siksi en itse syö valmisruokaa. Ei sen jauhelihapihvin -pullan tekeminen ole todellakaan kovin iso työ kenellekään..

Mitä erityisiä "hullun lehmän tiloja" ei tietenkään ole olemassakaan joten joopa joo..

Turtiainen (nimimerkki)

Mäkkärin eineksiin tarvitaan hyvä säilyvyys, koska tuotteen roudataan ympäri maailmaa tänne. Ja tällöin myyjällä ei ole paineita varaston pilaantumisesta.

Täyttä sontaa.

Riikka Söyring (nimimerkki)
Riikka Söyring (nimimerkki)

Löytyy itseasiassa paljonkin materiaalia kun laittaa hakuun McDonalds food scandal, mm. kertomus arsenikista ruoassa.

Ja tämä
"Inevitably, both McDonald's and KFC have had their problems with sourcing and safety. McDonald's McNuggets became the subject of a potential food scandal in July 2010 following media reports that an anti-foaming agent (dimethylpolysiloxane) and petroleum-based chemical (tertiary butylhydroquinone) were used as additives for the chicken pieces. China's State Food and Drug Administration subsequently stated that it had tested samples of McNuggets and the cooking oil from 22 McDonald's restaurants in four locations and that the levels were within those set by national food additive standards."

Minusta on raisua että "antifoaming agents" ylipäänsä on sallittujen listalla. Jos ruoka vaahtoaa, se on alkanut pilaantua.

Selvästi siis lisäaineilla pyritään pitämään ruoalla pidempää myyntiaikaa. Se hyödyttää kauppaa mutta hyödyttääkö se kuluttajia?

Riikka Söyring (nimimerkki)
Jukka-Pekka Vasara

Tuossahan se hampparin myyntiaika oli 10 minuuttia ei vuotta :)

Vieras (nimimerkki)

sämpylähän tungetaan naamaan yleennsä pari minuuttia ostamisesta ja
lähdetään sitten baanalle kokeilemaan mopon iskareita

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Myyntiaika ei ole synonyymi säilytys-/varastointiajalle.

Mistä sen tietää missä ja kuinka kauan tuotteet ovat lojuneet ennen myyntitapahtumaa?

Petos lautasella-kirjassa puhuttiinkin kuukausia vanhoista tuoremehuista jotka tehdään pakastemäskistä jne. Eli käsittääkseni sitä ei silloin saisi kutsua tuoremehuksi koska se ei ole tuoreista hedelmistä tehtyä heti nautittavaa mehua.

Lain mukaan mainoksen sisällön ja tuotteen täytyy vastata toisiaan so. tuote vastaa mainoksen kertomaa (kuten Rokote on tehokas ja turvallinen :D )
Uutisten ei tarvitse, niissä ei tuottajalla ole tuotevastuuta :D

Vieras (nimimerkki)

Steriili ravinto (ravinnoton) ja medikalismi ovat osaltaan sosiaalifasistisessa symbioosissa.

Espoo Calls (nimimerkki)

Hyvä Riikka että otat tämän ravintoasian esille ! Ihmiset alkavat tosissaan heräilemään, tässä on listaa jotka avasivat minun silmäni, jokaisessa näissä meitä huijataan:

1. Rahajärjestelmä
2. Rokotukset
3. Ruokavalio
4. E-koodit (kemikaalimyrkkyjä, katsokaa lasten karkkipusseja !)
5. Ilmastonmuutos
6. Eu ja Lissabonin sopimus (vei meidät kohti vallankeskittämistä hyvin pieneen piiriin = CCCP)

Mikä on ollut aika mielenkiintoista huomata, niin jokaisen aiheen taustalta löytyy lopulta samat henkilöt / tahot / intressit...

Ruokatuotanto on pelkkää bisnestä, ihmisten terveydestä välittämättä. Eniten tässä häviää ne, kenellä ei ole valinnan varaa eli koululaiset ja päiväkoti lapset, jotka joutuvat syömää tuota moskaa pakolla.
Espoossa esim. Sodexilta tuli ilmoitus vähentää glutamaatin käyttöä ruuissa, eli siis jatkavat glutamaatin käyttöä ruuissa !! Ruoka on tehty halvimmista eineksistä, että en ikinä suostuisi syömään sitä.
Ja tämä sen takia, koska valtio yksityisti lasten ruokinnan, ja Sodex tekee käytännössä bisnestä lastemme terveydellä. Hullu maailma !

Riikka Söyring (nimimerkki)

"Mikä on ollut aika mielenkiintoista huomata, niin jokaisen aiheen taustalta löytyy lopulta samat henkilöt / tahot / intressit..."

Näin on. Rokotteiden takaa löytyi pankkiireja (mm. Financial Round Table), mediataloja, lääkeyhtiöitä (joiden takaa taas samoja pankkiireita) jne

Ja nuo diabetes- ja sydänliitot: tekevät yhteistyötä ns. asiantuntijatahojen kanssa mikä sinällään on hyvä mutta kun nuo asiantuntijatahot eivät hyödy paranevista ihmisistä sillä silloin heidän finanssinsa romahtavat niin pistäähän tuo tuumailemaan. Vaikka mitä.

Ilmastonmuutosluukutuksen taholta löytyy pankkiireja, mediataloja, energiayhtiöitä jne

Rahatalouden, myös talouskriisien takaa löytyy samoja tahoja.

jne jne loputtomiin.

Ihmisten omavaraisuus on hallitsevalle luokalle kauhistus. Omavarainen laulaa vain omia laulujaan. Ilmankos lainsäädäntöä muutetaan koko ajan siihen suuntaan että omavaraisuudesta tehdään mahd. hankalaa.

Vieras (nimimerkki)

Oletko käsitellyt aikaisemmin tuota sydänasiaa, löysin blogisi vasta hiljattain joten ei voi tietää. Äitini joutuu tällä viikolla ohitusleikkaukseen ja lopunikäinen hoitokierre on odotettavissa. Varautuisin mielelläni kaikkeen paskaan mitä odotettavissa saattaa olla!

Espoo Calls (nimimerkki)

Jaahas ei kommentit mene läpi ?

Riikka Söyring (nimimerkki)

Ei minulla ole sensuuria. Luulen viiveen johtuvan siitä että jos sivulla on paljon lukijoita niin se alkaa pykiä.

Omatkin kommenttini -vaikka olisin kirjautunut sisään- jäävät joskus jumiin ja tulevat vasta kotvasen kuluttua näkyviin.

Jos US:lla on sensuuri niin siitä minä en tiedä.

Turtiainen (nimimerkki)

jaahas, ei kommentit mene läpi tietyllä nimimerkillä

Onhan näitä (nimimerkki)

EFSA highlights food flavouring reservations

By Lorraine Heller, 15-Jul-2010

Related topics: Artificial additives, Legislation, Flavours and colours

The European Food Safety Authority (EFSA) has highlighted “reservations” about the safety of certain food flavouring substances, suggesting that further evaluation is needed to confirm that these do not harm human health.

However, this does not mean they are harmful, stressed an EFSA scientific officer, it simply means that more specifications need to be submitted for evaluation.

EFSA’s Scientific Panel on Food Contact Materials, Enzymes, Flavourings and Processing Aids is conducting an evaluation of some 2,600 food flavourings, which the European Commission will then use to create a uniform list of allowed substances throughout member states.

The latest evaluations, published on Tuesday, refer to certain sulfur-substituted furan derivatives, which had been evaluated since 2000 by the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (the JECFA). As part of its assessment, EFSA’s panel was asked to decide whether no further evaluation is necessary, as laid down in Commission Regulation (EC) No 1565/2000 begin_of_the_skype_highlighting              1565/2000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              1565/2000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 1565/2000 end_of_the_skype_highlighting.

“These substances are all on the market now, but the aim is to harmonize their regulation across member states,” said Kim Rygaare Nielsin, scientific officer at EFSA.

“We’re asking for more specifications from industry on the flavourings highlighted, and the Commission will then submit a positive list by the end of the year, which will be a list of all flavourings that will be allowed for use,” he told FoodNavigator.com.

More data needed

Out of the 33 substances considered in the present evaluation, EFSA’s panel said it had “reservations” for nine substances, either because of lacking specifications, or because additional toxicity data is required.

For 24 of the 33 substances, EFSA agreed with the JECFA conclusion that the flavourings posed “no safety concern at estimated levels of intake as flavouring substances”.
APPLICATION NOTE
Nutrition Age Ingredients

Following the new nutritional and health global trends, La Morella Nuts suggests four actions to be in the pole position in the New Nutrition Age. According to these actions several new product developments and innovations are presented... Click here

However, for four substances, EFSA could not identify an adequate No Observed Adverse Effect Level (NOAEL), and therefore could not reach a conclusion on the substances’ safety.

In addition, EFSA said that eight of the substances evaluated did not have adequate specifications, including complete purity and identify criteria, and that one substance was missing data on solubility in water.

The panel therefore concluded that more information is needed on the stereoisomeric composition / composition of the mixture of the following eight substances:

* 13.075 2,6-Dimethyl-3-((2-methyl-3-furyl)thio)heptan-4-one
* 13.077 3-((2-Methyl-3-furyl)thio)heptan-4-one
* 13.078 4-((2-Methyl-3-furyl)thio)nonan-5-one
* 13.153 2-Methyl-3-furyl thioacetate
* 13.160 2-Methyltetrahydrofuran-3-thiol
* 13.193 2,5-Dimethyltetrahydro-3-furanthiol
* 13.194 2,5-Dimethyltetrahydro-3-furyl thio acetate
* 13.196 4-[(2-Furanylmethyl)thio]-2-pentanone

EFSA also said that additional toxicity data are needed on the following four substances:

* 13.056 (Difurfuryl sulphide)
* 13.160 (2-Methyltetrahydrofuran-3-thiol)
* 13.193 (2,5-Dimethyltetrahydro-3-furanthiol)
* 13.194 (2,5-Dimethyltetrahydro-3-furyl thio acetate)

To access the full scientific opinion, click here .
More news articles on this topic

* EFSA needs more data on furan formation in foods
* EFSA publishes data guidance for flavour approvals
* What ‘natural’ means in food regulations

Latest news in Legislation

* EFSA agrees with JECFA on 10 out of 22 flavouring substances
* UK crackdown on ‘processing aid’ morpholine to have global impact – trade body
* Tackling regulatory issues and talking flavours with consumer groups
* Allergic reactions to azo dyes in foods unlikely, EFSA
* Omega-3 baby brain food ads pulled in UK

http://www.foodnavigator.com/Legislation/EFSA-high...

tro (nimimerkki)

"Minä ihan törkeästi nyt toin tänne koko Taloussanomien jutun."

Ei ole törkeää vaan kannatettavaa, taloussanomien juttuhan on creative commons-lisensoitu.

Vieras (nimimerkki)

EIKÖ KUKAAN KYSY ILMEISTÄ KYSYMYSTÄ?!!

Ja se on Milloin elintarvikepaketteihin tulee varoituslaput "(tämän) syöminen vaarantaa terveytesi" ja "ajattele lemmikkisi terveyttä, älä syötä sille eineksiä" jne :D

Auroora (nimimerkki)

Hieno homma, että asiat alkavat ihmisille valjeta vähitellen! Ja vielä hienompaa on se, että joku jaksaa näitä ruokajuttuja tuoda esiin. Itse olen liian laiska...Heräsin jo 20 v sitten tähän(kin) huijaukseen ja olin melkoinen "kummajainen" mielipiteineni, hörhöhän se oli yleinen nimitys. Nyt on onneksi ilmapiiri muuttunut jo hiukkasen parempaan suuntaan ja siitä iso kiitos niille jotka jaksavat ja viitsivät näitä epäkohtia kaivella, esim. Riikalle!

Ei ole itseasiassa kovinkaan vaikeaa välttää lisäaineita ja luomuakin löytyy kohtuullisen hyvin kun näkee hieman vaivaa. Eikä laadukas ruoka tule ainakaan paljoa kalliimmaksi kuin perusmössökään. Ihmiset ovat vain tottuneet siihen, että jättisuperhypermarketissa täytetään kärry eineksillä ja kotona lykätään ne mikroon ja hotkaistaan kiireessä. Eihän monet osaa nykyään edes laittaa ruokaa tai jos laitetaan niin sitten "harrastetaan kokkausta" sunnuntaisin.

Vinkkinä että esim. Leppälän luomulihalta saa Sievistä suoraan tilata vaikka kokonaisen paloitellun possun. Luomunautaa saa ainakin Roinilan tilalta Nivalasta, korsirehulla kasvatettua herefordia. Ei tule sen kalliimmaksi kuin tavisliha kaupassa.

Vieras. (nimimerkki)

Tässä vähän katsomista/miettimistä:

Jamie Oliver shows a bunch of school kids how the chicken nuggets are done.
http://www.youtube.com/watch?v=HJey_C6GL0k&feature...!

True story about a man who's been saving hamburgers, cheeseburgers, and Big Macs from McDonalds for over 18 years!
http://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1amic&feature...

Vieras. (nimimerkki)
Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Täällä on aika paljon yleensäkin ympäristössämme pöllyävistä kemikaaleista http://www.davidsuzuki.org/cgi-bin/mt1/mt-search.c...

mm. artikkeli kemikaalien ja rintasyövän yhteydestä.

Vaan tuumailkaas: "kasvinsuojeluaineet" ja hyönteismyrkyt eivät poistu eväistä prosessoinnissa. Eli tehoviljelyn mukana nielemme Roundupia ymv. ja lannoitteita. Roundupia ei edes saa käyttää pohjavesialueilla.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Markkinat eivät toimi, koska suurin osa ihmisistä ei ole rationaalisia kuluttajia, vaan typeriä, tunnottomia eläimiä. Minäkin olen typerä tunnoton eläin, joka alkoi miettimään elintarvikeasioita, vasta kun menetin läheisen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olet ollut, et ole enää.

Vaikka eläin ei ole typerä! Vanhempieni koira Hiski-vainaa ei suostunut juomaan vesijohtovettä eikä syömään leikkeleitä. Joten koiran älykkyys paransi vanhempienikin ruokavaliota kun epäilyttävät leikkeleet jäivät kauppaan :D

Viime talvena vaikka oli kovat pakkaset, linnut eivät koskeneet talipalloihin. Kauranjyvät naapuritilalta kelpasivat.

Margariinia ei huoli nälkäinen mäyräkään. Tee vaikka kenttäkoe.

Muurahaiset saa karkotettua sivelemällä Funlightia kaakelinsaumoihin tai jättämällä aspartaamipillerin niiden kulkureitille.

Fluorihammastahnaa voi käyttää rotanmyrkkynä ja se sopii myös hopeankiillokkeeksi.

Esimerkkejä on paljon.

Vieras. (nimimerkki)

Anttila: Luomun osuus 30-40 prosenttiin
14.10.2010
Luomun osuus ruokamarkkinoista voisi tulevaisuudessa kasvaa jopa 30-40 prosenttiin. Näin arvioi maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.). Hallituksen torstaina valmiiksi saaman ruokapoliittisen selonteon mukaan luomutuotanto on Suomessa liian pienimuotoista suurten, keskittyneiden kauppojen tarpeisiin. (Plaa plaa plaa#lähtee röökille#)!
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauuti...

Vieras (nimimerkki)

Kuulkaas, näissä keskusteluissa oletetaan aina että kaikki ihmiset tietävät mitä luomu on. Mutta uskokaa pois, kaikki eivät tiedä. Tiedon puutteen vuoksi on olemassa suuri joukko niitä ihmisiä, jotka karsastavat luomutuotteita. Siis: tiedon puutteen vuoksi. Sillä kuka muka ihan tahallaan haluaa tuottaa elimistölleen harmia ylimääräisillä myrkyillä?

Monilla (vähän yksinkertaisilla) ihmisillä on luomusta todella uskomattoman hullunkurisia käsityksiä, kuten että luomu tarkoittaa jotain sellaista kuin kevyttuotteita, tai että luomu tarkoittaa gluteenitonta. Tai laktoositonta. Tai sitä että ruoassa ei ole suolaa. Tai ei ole makua. Tai että luomu on vain jotain jolla vihreät yrittävät pelastaa ilmaston tai metsät. Tai että luomu tarkoittaa vain kaikkea kotimaista ruokaa.(Ihan totta, kaikkiin näihin käsityksiin olen törmännyt.)

Kun ostaa suoraan tuottajalta (viljelijältä, karjankasvattajalta, lampolasta, kanalasta jne.) käsittelemätöntä maitoa, luomurehuilla ruokittujen kanojen munia, luonnonmukaisesti ruokittua lammasta, sikaa, nautaa jne., myrkyittä kasvatettuja perunoita, vihanneksia, juureksia, yrttejä, omenoita, marjoja - niin se on luomua. Luomuna saa, kun on oikein viitseliäs, myös jauhoja, viiniä, juustoa ja jopa aladobia ja makkaraa. Siis ilman keinotekoisia säilöntä-, maku- ja väriaineita. Sana luomu kun tarkoittaa luonnonmukaista, luonnonmukaisesti kasvatettua ja luonnonmukaisesti ruokittua (eläintä, ei lampolan emäntää). Joissain maissa valikoima on vielä suurempi ja luomuna voi saada myös esim oliiviöljyä.

Mikään ei ole sen luomumpaa lihaa kuin luonnossa eläneen eläimen liha. Myös esimerkiksi saaressa kesän kasvanut ja ruoholla itsensä elättänyt lammas on luomua.

Huom, kun syö itse hankkimaansa tai kaverilta saatua poroa, hirveä, jänistä tai riekkoa tai mitä lintuja nyt metsästetäänkään, tai mustikoita ja puolukoita, niin kaikki se on juuri aidointa luomua. Siksi en voi käsittää minkä vuoksi joku sikaniska metsästäjä voi sanoa ettei kyllä varmana pistä suuhunsa luomua :D

Onhan näitä (nimimerkki)

Nanoja, nanoja jo elintarvikkeisiin ängetty.

Mikähän niiden ja noin tuhannen lisäaineen + 2600 aromiaineen yhteivaikutukset mahtavatkaan pitkällä aikavälillä vaikuttaa terveyteemme.

Luo luvut ovat hurjia ja taidamme kaikki olla enemmän tai vähemmän kemikaalikoctaileja. Lisäksi tietenkin tulee vielä terveyden- ja kauneudenhoitotuotteissa olevat säillöntä ym. aineet.

Ilma jota hengitämme on mitä lie. Kuinkahan paljon siinä on enää happea jäljellä. Juomavesiimme vesilaitokset käyttävät kaikenmaailman puhdistusaineita mm. fluoria. Aikamoisessa maailmassa elämme, kun sitä rupeaa tarkastelemaan niin hirvittää todella.

USA:ssa halutaan poistaa pienet luomutilat. Nyt joku ajattelee, että mitä se meille kuuluu, mutta sieltähän nykyisin mallia suomalaiset päättäjät ottavat.

More research needed to fill nanotech knowledge gaps
By Rory Harrington, 28-Sep-2010
http://www.foodproductiondaily.com/Quality-Safety/...

Study unlocks potential for transparent, food grade nano-emulsions
http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Stu...

*****

Suosittelisin tutustumaan tähän sivustoon http://www.foodnavigator.com/
perusteellisesti, sieltä löytyy varsin mielenkiintoista luettavaa meille kuluttajille.

Onhan näitä (nimimerkki)

Unohdin äsken mainita, että muutama päivä sitten osuin sivulle, jossa kerrottiin, että EU;n suunnitelmissa on säteilyttää kaikki ruokamme ja muistaakseni suunnitelma olisi tarkoitus toteuttaa jo ensi vuonna.

Harmi vain, että olin silloin niin väsynyt etten jaksanut enää linkkiä ottaa, mutta nyt en enää muista millä sivuilla siitä kerrottiin.

Onko kukaan muu lukenut moisesta? Olisi hyvä saada siitä lisää tietoa.

Miksi suomalaiset mepit eivät kerro meille mitään näistä EU:n moninaisista suunnitelmista?

Eipä silti eivät ne mepit vastaa, vaikka heiltä kysyykin jotain.

Vieras (nimimerkki)

Paljastaako se kohukirja, miten margariinia tehdään?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pekka Lahtinen paljastaa http://www.luontaisnetti.fi/artikkelit_margariiniP...

Olen joskus nähnyt kaavion josta selvisi että margariinin koostumus on yhden molekyylin päässä muovista. Missähän se oli, ehkä joku lääkärilehti?

Vieras (nimimerkki)

Kaikilla ihmisillä tulisi olla perusoikeus saada vähällä vaivalla hyvää ja terveellistä ruokaa, tai ainakin aineksia, joista sitä oikeaa ruokaa valmistaa. Surullisinta on, että terveellisin ruoka maksaa eniten ja juuri köyhät joutuvat paljossa tyytymään huonoimpiin vaihtoehtoihin. Kaupunkilaisenkaan ei kuitenkaan ole pakko ahtaa napaansa sitä surkeinta sontaa (Happy Meal, broilerinnahkapihvit jne.), vaan ruokaa voi opetella tekemään ihan itse. Jopa leipomaan leipänsä. Niitä tehdään yleensä jauhoista:)

Jos sämpylöiden ja leipien pyörittely tympii tai ei ole aikaa taikinan kohottamiseen, laiska voi tehdä leipänsä leivinjauhollakin. Itse suhautan leivän loppumisen ja laiskamadon yllättäessä leipäsiä muffinivuoissa. Muuta ei tarvita kuin täysjyväsämpyläjauhoja (luomua), 1-2 luomumunaa, sipulijauhoa, runsaasti oreganoa, (suolaa), loraus oliiviöljyä, 2 tl leivinjauhoa ja vettä. Kokeilunhauinen voi pistää joukkoon vähän mantelilastuja, juustoraastetta ja siideriä veden sijaan. Uuniin muffinivuoissa n. 20 minuutiksi. Leipäset halkaistaan kuumina ja väliin survotaan voita ja ehkä valkosipulimurskaa. Aaah. Valitettavasti seuraavaksi päiväksi ei jää kuin yksi tai kaksi leipästä, syystä tai toisesta. Tämä ohjeeni on muuten muunnelma kreikkalaisesta reseptistä.

routa (nimimerkki)

Siitäkin huolimatta, että maalaisjärkeä elitarvikevalinnoissani olen aina käyttänyt, en ikinä ole tajunnut tarkistaa mustan oliivipurkin kyljestä, OVATKO OLIIVIT VÄRJÄTTYJÄ!! Niin hullu ajatus ei kerta kaikkiaan ole käväissyt mielessä.

Lasten pillimehuissakin saattaa olla seitsemän lisäainetta. Se pilli kai tekee siitä niin ihanaa, kun itsetehtyä mehuakin kaapissa olisi, mutta aina ekana kysytään pillimehua.

Onhan näitä (nimimerkki)

Toinenkin paljastuskirja on ilmestynyt ei tosin ainakaan vielä suomeksi.

Nimittäin kirja kertoo Coca-colan kiiltävän julkisivun takaa löytyvästä hyvinkin pimeästä puolesta.

AlterNet / By Tara Lohan
comments_image 18 COMMENTS

New Book Exposes the Dirty Truth Behind Coca-Cola: Accusations of Murder and Environmental Destruction

Coke has been accused of violence against union members in South America, water pollution overseas, and contributing to child health problems. Is it true?

October 7, 2010 |Coca-cola spends $2.8 billion a year in advertising to make sure its soda is seen as the most iconic American drink -- a beverage enjoyed around the world, virtual peace-building in a bottle. The company has spent 124 years polishing its image, but it took author Michael Blanding only 300 pages to tarnish that gleam. In his new book, The Coke Machine: The Dirty Truth Behind the World's Favorite Soft Drink, Blanding details the sordid history of the company, from patent medicine experiment to multinational behemoth.

The book opens with a page- and stomach-turning description of the murder of Isidro Gil, a union worker posted at the front gate of a Coca-Cola bottling plant in Carepa, Colombia. As Blanding describes later in the book, Coca-Cola has been accused of being complicit in the deaths of union members in South America who were killed by paramilitaries. Some people may find this shocking. "Finding the Coca-Cola Company accused of murder is like finding out Santa Claus is accused of being a pedophile," Blanding writes in the introduction. But throughout the book he details the accusations against Coca-Cola on the human rights front, explaining why Coke is reviled elsewhere in the world. In India and Mexico the company is facing blowback for allegations that its bottling plants have drained local aquifers and polluted water sources; in Turkey there are more charges of anti-union activity; and in the U.S. and Europe people are fed up with Coke's advertising to children, especially in schools, and are concerned about the link between soft drinks and obesity. ............

http://www.alternet.org/story/148436/new_book_expo...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Luin tuosta kirjasta ja kirjailijan haastattelua. Meni täytyy lukea joskus-listalle

SuS (nimimerkki)

Täällä on näköjään toinenkin SuS, tai pikemminkin Sus. Mutta hän oli kiinnostunut ihan samoista asioista kuin minäkin, kiitos Riikka vastauksista :)

Oma haave on -aina- ollut asua maalla ja kasvattaa ruokaansa mahdollisimman paljon itse. Kaneja, kanoja, kyyttö ja hevonen. Niillähän pärjää! :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Iips, minä kun luulin sitä kirjoitusvirheeksi tai lukihäiriökseni :D

No, sehän on mukavaa kun tulee uusi kommentoija!

Vieras (nimimerkki)

Olet sitä mitä syöt... Tämä koskee myös eläimiä. Lihaan kerääntyvät kaikki myrkyt mitä eläimille syötetään, erityisesti sisäelimiin. Miettikääpä sitten kuinka terveellistä syötävää mahtaa olla maksa, joka käsittelee kaiken suuhun pistetyn ja tuhoaa niistä myrkyt.

Munuaisia ei kai syö enää kukaan. Joskus keitin niitä koiralle, mutta mutta - se kusenhaju, mikä niistä huusholliin tulvahti! Virtsahan syntyy munuaisissa. Joskus kuulee valituksia että jauheliha tuoksahtaa pissalta. Jos näin on, se johtuu siitä että silloin jauhelihaan on sekoitettu sisäelimiä!

Makkarat, leikkeleet, epämääräiset "pihvit", ylimaustetut lihasuikaleet, yhteenliimatut kinkku-, kana- ja kalkkunatuotteet ovat varsinaisia arvauspaketteja! Niiden suhteen kannattaa muistaa elintarviketeollisuuden motto: kaikki on sallittua niin kauan kuin ei ole laissa kiellettyä, ja niin kauan kuin ei jää kiinni. Toinen motto: kyllä kuluttaja kohta tämänkin kohun unohtaa.

Vieras (nimimerkki)

Tämä keskustelu tökkii pahoin, kun kommentit jäävät jonnekin Usarin moderointiin tai bittiavaruuteen haahuilemaan. Tässähän alkaa jo ihan epäillä että EK:lla on sormensa pelissä:)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sitä ei saata tietää... :D

KissanKulmassa vierailee Supo, EVA, EK, KA4, C4Agency...

Osaako joku katsoa mistä kaikkialta KissanKulmaa on avattu? Miten sen näkee? Sittenpä tiedetään onko EK ollut linjoilla :D

Tuttu ravintoloitsija valitti että on aivan toivotonta saada kunnon raaka-aineita tukusta: liha on kamalaa, vihannekset luonnottoman kokoisia ja mauttomia, kala ei ole uinut viikkoon...

Esko Kastinen

Ei ole :)

Mutta mitä ruokaan tulee, niin mielestäni Suomelle on suoranainen häpeä että sorrumme syömään kaikkea epämääräistä mitä meille rahdataan nenän eteen, vain sen takia kun se on niin halpaa ja helppoa. Pellot pannaan kesannolle ja pikkutilat kylmäksi. Loppukin jengi muuttaa kaupunkeihin hämmästyttävän lähellä olevien kauppojen tarjonnan varaan ja vertailee hyllyjen lapuista vaan kilohintoja.

Vastuuntunnotonta päätöksentekoa niin valtakunnallisella, kuin yksilötasollakin. Turha siinä on sitten kitistä että ruoka on sellaista kun on, jos sen suhteen vallitsee yleinen Sulo Vilen-mentaliteetti. Myrkyistähän suomalainen taas ei piittaa juurikaan; sen näkee esim siitä miten vanhemmat antaa lastensa myrkyttää itsensä kaiken maailman energiajuomilla ja roskaruoalla.

E.K.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Sanopa muuta! Karmivaa katsastaa ihmisten ostoskärryjä kaupan jonossa.

Se on vähän kuin katsoisi jotain kiehtovan inhottavaa.

Ja ne ylipainoiset lapset!

Näin tuossa taannoin ennusteen jonka mukaan lähitulevaisuudessa jo kolme neljäsosaa amerikkalaisista on ylipainoisia. Huhhuh!

Kuinkahan Suomessa?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kävin tuolla Jouko Pihon blogissa kommentoimassa homoseksuaalisuus-keskustelua. Tuon kommenttini tähänkin koska pohdiskeluni sivuaa täälläkin käsiteltyä asiaa eli Elämää isolla e:llä

"Aloitetaan nyt tästä että henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään homoseksuaalisia vastaan. Vähän tällainen Do what thou wilt if ye harm none-asenne.

Mutta muutoin on tämä mehtätilan emäntä pohdiskellut seuraavaa:

maailmassa ovat vallalla elämän kieltävät voimat;

meillä on rahaa/taloussysteemi, joka luo globaalia köyhyyttä ja velkaorjuutta

meillä on lääketiede, jonka hoidot aiheuttavat sivuvaikutuksia jotka vaativat hoitoa

meillä on ruoantuotanto joka ei ravitse: prosessoitu mössö josta ravintoaineet ovat kadonneet ja johon lisätään synteettisiä vitamiineja

meillä on tehoviljelyä joka köyhdyttää maaperän

meillä on asuntotuotantoa ja sisustuslehtiä mutta ei koteja; vain klooneja toisista asunnoista, ja nekin huonosti rakennettuja; homeongelmia, vesivahinkoja, energiahukkaa...

meillä on hajoavia perheitä

meillä on kouluja joissa menettää kyseenalaistamisen taidon ja kyvyn ajatella itse, luovuuden

meillä on homouden ylistys-trendi, joka on sikäli elämälle kielteinen ettei homopari voi saada biologisesti omaa lasta vaan heidn täytyy "ostaa" se toiselta "tuottajalta" käyttämällä "välittäjää"

meillä on lainsäädäntöä joka luo ja tukee epäoikeudenmukaisuutta

meillä on uskontoja mutta ei uskoa, lahkoja

meillä on kollektiivista yksilöllisyyttä, jopa siinä määrin että se muistuttaa uskontoa

meillä on "aidosta puuviilusta" tehtäviä huonekaluja

meillä kauniita sanoja ja julkilausumia mutta päinvastaisia tekoja

Jokainen voi muuttaa asioita omalla kohdallaan tekemällä valintoja"

Pohdiskelu jatkuu, samoin toiminta ;)

Esko Kastinen

Meillä on ja meillä on...

Meillä on valta. V A L T A.

Me emme vain käytä sitä.

Ei tämä sen monimutkaisempi asia ole.

E.K.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Jatkanpa listaa hieman

meillä on "työtä" jonka tuloksista kukaan ammattimies ei voi olla ylpeä, työtä jonka seurauksena syntyy valtavat määrät ongelmajätettä

Ihmisten ns. mielenterveysongelmat johtuvat varmaan enimmäkseen siitä että mielettömässä maailmassa eläminen käy hermoon. Kenties sairastuneet yrittävät sopeutua ympäristöön?

repe (nimimerkki)

Mielestäni holokausti on uusi eurooppalainen uskonto. Sitä on ajettu sisään pirullisen ovelasti mediaa ja yhteiskunnallisia vaikuttajia käyttäen. Nyt jutut ovat menossa entistä mahdottomammiksi, mutta asiasta on tehty niin pyhä ja aiheesta "väärin" puhujia on jokaisessa aatteessa ja kuppikunnassa opetettu ahdstamaan ja jyrkästi tuomitsemaan. Uskontoon kuuluu oppi, jonka mukaan kyseenalaistamien on rasismia ja vaikka vähän vilpisteltäisiin, perusjuttu on oikea jakaikella hyvä tarkoitus.Nyt ei kukaan juuri uskalla puuttua asiaan ja uskonnonvaalijoilla on mielettömästi valtaa. Kun vain tietynsuuntaista esitystä saa olla jopa lähes kaikkialla netissä, on vähäisellä tiedolla ja yhdensuuntaisuudella helppoa pitää kaikki kurissa. Joukkotiedotusväieet suoltavat oikeaa uskoa ja tunteisiin vetoavia tarinoita ja historiadokumentteja lähes päivittäin niin, että virallsesta versiosta ontullut olennainen osa eurooppalaista tajuntaa. Jokainen ajattalee johdatellulla tavalla, koska keskustella ei saa. Kun viralliset tahot, yliopistot ja muut auktoriteetit sanovat jotain eikä vastaväitteitäkään hyväksytä, niin ihmiset tuntuvat uskovan melkein mitä vain. Vaikka liioittelua huomattaisiinkin, sen ei uskota olevan niin suurta ja koko asian muuttavaa kuin se oikeasti on. Epäilyksien esittäjille heitetään heti "todisteita" eli korkeiden auktoriteettien sanoja ja viittauksia sellaisiin ja sitten propagandaa, jota maallikko ei osaa asettaa oikeaan asemaan, vaan joka ohjaa opittuun ajatteluun takaisin. Massiivinen tiedotus kun ei voi olla pelkkää petosta.

Pelottavaa, kuinka ihmisten ajattelua ja puheita voidaan johtaa jonkun pienen piirin toimesta jostain kaukaa ja kuinka tämän holokaustin nojalla lakkautetaan kansalaisoikeuksia sananvapaudesta alkaen eivätkä ihmiset edes tajua, kuinka merkittävistä asioista on kysymys. Amnestyt opetavat vasemmistolaisaatteen kannattajille, ett "hyvä, kun nämä rasistit jutuvat linnaan eikä väärää mieltä olevia tarvitse sietää". Kuitenkin on kysymys asiaan perehtyneelle kammottavasta totuudesta: Suuri valta pakottaa uskontonsa höpöt ainoaksi oikeaksi totuudeksi.

Kuinkahan moni tajuaa, miten paljon esim. näissä suurissa mediaspektaakkeleissa ts sellaisiksi tehdyissä natsirikollisten oikeudenkäynneissä media suorastaan valehtelee tai muokkaa totuuden näistä oikeudenkäynneistä. Vaikka niitä näytetään suorassa lähetyksessäkin, niin taustoja ei tunneta sellaisissakaan tapauksissa. Hyvä case study on John/Ivan Demjanjukin oikeudenkäynti:

http://toinennakemys.wordpress.com/2010/10/17/der-...

Median versio on aina syyttäjän satutarinoiden mukainen. Uudessakin prosessissa ja mölysssä sen suorittamiseksi esim. Hesari väitti Demjanjukia todistetusti keskitysleirivartijaksi. Ei sentään enää leirin johtajaksi tai pääkiduttajaksi tms.

Kyseessä on siis tavallaan usko, mutta oikeastaan luulo. Tulenpalavasti ei kai suhtaudu kuin nuori ja ohjatusti ajatteleva, joka oikeasti uskoo, että holokaustirevisionistit ovat pahja ihmisiä. Kovin intohimoisesti ei lkuulisi tähän asiaan kenenkään suhtautuvan (sen puolesta). Niin huomaamattomasti indoktrinaatiota suoritetaan ja niin itsestään selvältä asia monille tuntuu eikä kosketa. Paitsi ehkä juuri ylsisissä tilaisuuksissa pakollinen tekopyhä hetki tai ele tai juttu, joka menee kuin kirkossa kävisi ja jonka ajatellaan olevan "hyvän asian puolesta". Kuitenkinniin olennaiseksi osaksi käsitykset holosta ovat tulleet ja niin syvästi se onomaksuttu, että tuntu monista mahdottomalta kyseenalaistaa olenbnaisia osia virallisesta totuudesta ja mieluummin sellaisen ehdottaminen torjutaan häirikön esityksenä ja opitulla tavalla.

(Ensin he eivät piittaa. Sitten he nauravat ja pilkkaavat. Sitten he taistelevat sinua vastaan vihaisena. Lopuksi: a) he ovat samaa mieltä vaiko b) yhteiskunta tulee väliin)

repe (nimimerkki)

Tuolla on valtaosa Rullmannin kirjasta

http://vho.org/D/dfd/

Liitteitä taitaa puuttua ja pari kuvaa.

repe (nimimerkki)

Mm. kirjassa esitettyä Rosenbergin selvitystä 1947 lukiessa ja muita silminnäkijöiden todistuksia syntyy vaikutelma, että koko Treblinkaa ei ole ollut. Sitä ei olekaan ollut sellaisena, kuin se esiintyy noissa tarinoissa. Vesa Laurion blogista voimme kopioida seuraavan lainauksen:

“Jerusalemissa toimivan Yad Vashem-instituutin edustaja kertoi tutkija Ingrid Weckertille 10.7.1985:
Olemme tienneet kauan, ettei mitään “Treblinkan tuhoamisleiriä” ole koskaan ollut olemassa. Israelilaiset tiedemiehet, historioitsijat ja geologit ovat useaan otteeseen tutkineet todistajien kuvaamia paikkoja, eikä heidän yksityiskohtaisissa tutkimuksissaan ole tullut esiin pienintäkään viitettä, että leiri olisi ollut tuhoamisleiri. Sellainen leiri ja siellä sattuneet tapahtumat olisivat välttämättä jättäneet jälkiä, jotka voitaisiin havaita. Mutta sellaisia jälkiä ei ole. Todellinen ongelma Treblinkan suhteen ovat silminnäkijätodistukset.
Ingrid Weckert kertoo tästä Yad Vashemin antamasta lausunnosta artikkelissaan ”The Gas Vans: A Critical Assessment of the Evidence”, kohta 4.3. (kirjassa Germar Rudolf [ed.]: Dissecting the Holocaust, s. 239):

http://vho.org/GB/Books/dth/fndwagon.html

Siis Treblinkaa ei ole ollut. Tuholeirinä. Se on ollut kauttakulkuleiri Sobiborin, majdanekin ja Belzecin tavoin. Leireistä jatkettiin joko itään tai muille leireille. Koska siirrto loppuivat sotatilenteen vuoksi eli Valko-Venäjälle ei enää siirretty juutalaisia, leiri purettiin. Nämä asiat on todettu moneen kertaan. Itse sain salaisuuden selville Steffen Wernerin kirjasta vuodelta 1990, mutta revisionistiset tutkijat ovat selvittäneet tämän jo kauan sitten.

Kuitenkin tämän saman museon johtaja oli mukana syyttämässä Demjanjukia ja noiden todistajien juttujen nojalla yritettiin saada Demjanjuk hengiltä. Suurelle yleisölle halutaan medioiden kautta syöttää niitä ja synnyttää mielikuvia holokaustista. Minusta tämä on pelottavaa ja kummallista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Niin on. Meillä on valta. Jokainen tehköön henkilökohtaisen valintansa kuinka sitä käyttää.
Tänään.

Miepä ruppeen eineelle: läskiä, voita ja juureksia NAM

Riikka Söyring (nimimerkki)

Maaseudun tulevaisuus kertoo

"Gm-perunan satoa tuhotaan Ruotsissa (MT 29.9.2010)

Ruotsin maatalousvirasto on päättänyt, että osa muuntogeenisen
Amflora-perunan viljelmien sadoista tuhotaan. Syynä on se, että
kasvustojen seassa on havaittu toista gm-perunaa, jota ei ole
hyväksytty viljeltäväksi EU:ssa.

Amflora-tärkkelysperuna hyväksyttiin EU:ssa viljeltäväksi keväällä.
Ruotsissa sitä on tänä kesänä lisäysviljelty Norrbottenin ja
Skaraborgin lääneissä.

Osalla Amfloralohkoista havaittiin kasvukaudella yksittäisiä toisen
gm-perunan taimia. Maatalousviraston päätöksellä näiden lohkojen sato
tuhotaan, samoin sellaisten lohkojen, joilla voidaan epäillä
esiintyvän tosta gm-perunaa."

-------------------------

Ja tänne voi liittyä jos on kiinnostunut yhteisöasumisesta, ekokylistä ja luomuttamisesta

http://rihmasto.fi/

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Juu, hyvä saada tällaisia konkreettisia esimerkkejä. Itse pyrin välttämään eineksiä. Eivät maistu hyvälle ja juurikin nuo epämääräisyydet mitä ne sisältävät. Ei sitä silti erkkikään aina ota selvää kaikesta. Hyvänä esimerkkinä vedätyksestä nuo vanhan ajan tuotteet ja vaikkapa tuo Renault. Miettikääpä siis ensi kerralla, kun tilaatte rellukolaa.

Tiuhti (nimimerkki)

Katoin tuota eka kuvaa, että ei paha, kun pari munaakin on eksynyt lautaselle, mutta tarkempi tutkailu osoitti ne potuiksi :)

routa (nimimerkki)

Kemikaalien vallankumous syöksee myös muualta kuin elintarvikkeeseen varta vasten lisätyistä e-aineista, jotka sentään printataan tuotteen kylkeen. Ottaen huomioon kaikki ne viljelyihin upotetut myrkyt, keinovahvistajat jne, antibiootein ja hormonein kasvatet ravinnot (lohi?). Ravinneköyhyys myrkytetyssä maassa, rajoittunut keinolannoitus. Keino vs luonnon humus ei voi olla sama.. Epästabiili leviävä geenimutatoitu ruoka, mitä se meille tekee? GM Soijat ja Maissit.

Mitä hedelmiin laitetaan? Viinirypäleet ovat kuulemma niin myrkyllisiä, että niitä ei kannata syödä. Niitähän me lapsille tarjoiltiin koko kevät päivittäin. Mitä on mandariineissa, omenissa? Ostin luomumandariineja. Ihan eri värisiä kuin tavismandariinit, vihreitä ja pieniä ja lyhytikäisiä huoneenlämmössä. Ei ollut niitä taviksia rinnalla, olisiko ne pärjänneet kuin paljon pidemmälle. Hedelmissä ei lue, millä ne on käsitelty. Entä pähkinät ja siemenet mitä saa kaupasta? Mausteet? Mitkä kaikki on sädetetty? Sädetyt "lopettaa" tuotteen, ns. Syömme kuollutta ravintoa. Kuinka paljon pähkinät ja siemenet imevät kaikkea myrkkyä itseensä?

Yksi kemikaalihyökkäys tulee kosmetiikasta. Mitä ne aineet on vartalovoidepurkissa? Koitin tavata niitä, eikä ne auenneet ensinkään. Ihan hepreaa! Olenkin ollut käyttämättä siitä asti, kun en ottanut sisällöstä selvää. Mitä on hiushoitotuotteissa, tavisshamppoossa? Mitä on HAMMASTAHNASSA? Fluorikritisointia on osunut silmään, mitä tahnaa käyttävät ei-fluoristit? Mitä aineita on deodorantissa? Hiusvärit ovat aika villejä. Varsinkin kun joskus tuli blondattua päätä vetyperoksidilla (eikö se sitä ollut?). Kyllähän se päänahkaa kirveli. "Mutta kun kaikki muutkin.." Että sitä ihminen on pöljä. Jalkakarvoja ei ole tullut kuitenkaan sheivattua karvantappaja-aineilla. Entä nuo aurinkorasvat, niistäkin on kantautunut korviin, että teettävät ihosyöpää! Olisivatkin varsinaista myrkkyä.

Vesijohtovesi. Toiset suodattavat senkin.

Vaatteet. Netistä katsoin dokkarin H&M:n vaatteiden "made in Bangladesh" tuotannosta: Myrkkyjä puuvillaplantaasilla, myrkkyjä värjäyksessä, kuolevia intialaisia myrkkytuotannossa, vaatekontit myrkytetään hyönteisten varalta ennen matkaa Eurooppaan: kontit niin myrkyllisiä, että tulli ei saa niitä aukaista ilman turvanaamareita! Sellaiset myrkkyvaatteet heitetään sitten päälle suorilta, vaan enpä heitä enää. Mutta riittääkö yksi pesu poistamaan niitä? Ostankin kyllä paljon kirpparilta tätä nykyä.

Tietenkin rokotukset ja lääketeollisuus ovat valtavassa laajuudessa seikka erikseen.

Mitä vehtailua piilee varjoissa? Tuoreeltaan myönnettiin tällaista varjotoimintaa yleisen hyvän nimissä tapahtuneen:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tuttuja+politiikkoja+toimi+porvarien+salaisessa+säätiössä/1135260949157

Sitten vielä järjestelmä toimii kuten toimii, ei ainakaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi nykyisen näkemykseni mukaan. Ravintosuositukset, niistä ei kanna vastuuta suosittelija vaan vastuu sysätään ulkomaille nimettömille asiantuntijoille ja syyttävä sormi käännetään kuluttajaan, jos ei suositus tuota tulosta. Tuota yliprosessoitua myrkytettyä kemikaalisotkua kun syö, pitäisi taivas aueta. Prosessoinnistahan voisi kirjoittaa taas pitkän pätkän, mutta jätetään nyt tästä. Kun et voi hyvin, menet lääkäriin ja lääkäri hoitaa OIRETTASI, ei oireen syntyä. Sitä hoidetaan kemiallisin lääkkein :) sitä oiretta, sairaushan useimmiten jää ja kiertokulku jatkuu. Älytöntä.

Onneksi meillä on vaihtoehtoja. Niistä harvempi tietää, mutta viedään sanaa. Oirelääketieteellekin on vaihtoehtoja. Ja niin kuin näistä muodostuu mahdoton hiuksia nostattava vyyhti, maailma onkin yksi suuri mätäpaise. Me tarvitaan Antti Heikkilöitä, Paula Heinosia, Riikka Söyringejä, ei passaa luovuttaa loppumetreillä :)

SuS (nimimerkki)

Paise kun puhkaistaan, sieltä tulee tosi paljon mätää. Siitä se paraneminen sitten lähtee. Jokainen "herännyt" on omalta osaltaan parantamassa kokonaisuutta.

Jari (nimimerkki)

Kataisen perheessä syödään jostakin syystä luomuruokaa.

Oskari (nimimerkki)

"Entä nuo aurinkorasvat, niistäkin on kantautunut korviin, että teettävät ihosyöpää! Olisivatkin varsinaista myrkkyä."

Lueppa jotain täältä:

http://www.anttalainen.com/valokuvaaja/viihde/uv-s...

"Ihon luonnollisen suojamekanismin poistavat aurinkovoiteet saattavat aiheuttaa ihosyöpää ja aurinkolasit vahingoittavat silmiä. Kaikki tutkitut aurinkolasit ja aurinkovoiteet läpäisivät pitkäaaltoista UV-säteilyä yhtä hyvin kuin valoa. Koska silmän aukon koko kasvaa tummia laseja käytettäessä ja ainoastaan lyhytaaltoinen UV-säteily vaimenee merkittävästi, pitkäaaltoisen UV-säteilyn suhteellinen osuus silmän verkkokalvolla voi kasvaa jopa kymmenkertaiseksi. Uudentyyppiset kirkkaat aurinkolasit ovat 10-100 kertaa kaikkia nykyisiä tummia laseja parempi suoja."

The Truth will set you Free! (nimimerkki)

TrueWorldHistory.Info - An Historic look at the world of yesterday, today and tomorrow presents intriguing video productions that deal with changing issues that profoundly affect the world in which we live.

http://www.kokomotion.com/TWH/docs/library.html

The Entire Library of Documentaries.
These are in no particular order.

Ravinteet. (nimimerkki)
Onhan näitä (nimimerkki)

Niin ne maailman kuulut McDonalssin hampurilaiset taitavatkin olla varsin säilyväistä lajia nehän säilyvät pilaantumatta vuosikausia.

Why McDonald's Happy Meal hamburgers won't decompose - the real story behind the story
http://www.naturalnews.com/030074_Happy_Meal_decom...

Vieras (nimimerkki)

Suomessa on kohta 3 vuotta syötetty sikoja Geenimuunnellulla rehulla. Miksei tästä ole kerrottu suurelle yleisölle mitään ?

Onhan näitä (nimimerkki)

On kai siitä enenmän aikaa kuin 3 vuotta, kun gm rehusta näin pienen uutisen, jossa kerrottiin sioille gm rehua syötettävän.

Tiedättekö sen, että kasvatettaville kaloille on jo useampi vuosi syötetty gm rehua?

Aleks (nimimerkki)

Tarkoitus on hivuttaa pikkuhiljaa GM eri maihin. Ensin salaa heitellään siemeniä kasvustoihin ja vaikka rehuksi, jotta voidaan sanoa: Hei sehän on jo tällä ja hyvin ne possut kasvaa! Seuraavaksi ihmisten ruuaksi! Ei perkele en käsitä sitä, että miksei puhdas ruoka voi olla millekään firmalle tai kaupalle myyntivaltti, vaan se on aina joku keinotekoinen paska joka sisältää vaikka mitä myrkkyä.

Esko Kastinen

"Ei perkele en käsitä sitä, että miksei puhdas ruoka voi olla millekään firmalle tai kaupalle myyntivaltti, vaan se on aina joku keinotekoinen paska joka sisältää vaikka mitä myrkkyä."

Vastaus on yksinkertaisempi, ja lähempänä kuin moni ymmärtääkään: ei sellaisesta tule myyntivalttia mitä me emme osta. Jos ihmiset ostaa keinotekoista paskaa -kun sitä saa halvalla- niin sitä sitten myydään.

Ennemminkin kannattaisi ihmetellä yleisen ruokavalistuksen tasoa, sillä sen olemattomuus takaa että myrkyt menee kaupaksi.

Jokainen, joka ei itse pysty tuottamaan ruokaansa, voi siis a) valita mitä ostaa ja b) valistaa muitakin tekemään niin. Tuotannon (laadun) ja kaupan (luomun hintarakenteen) on pakko seurata perässä.

E.K.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

E.K,

Tämä pitää paikkansa kyllä. Jokainen voi valita. Omavarainen on itsenäinen ja laulelee vain omia laulujaan :D

-------------------------

Kerrostalon parvekkeellakin voi todella ihan tavallisissa ämpäreissä pienimuotoisesti viljellä. Kesäkurpitsa vaatii vähän isomman pöntön ja vahvemman mullan eli istutusvaiheessa voi mullan sekaan sotkea biojäteastiansa sisällön tai merileväpuristeita tai kanankakkaa.

Öljyhamppukin (= ei pitoisuuksia) saattaisi menestyä parvekkeella. Se myös vaatii vahvan mullan. Siemenet ovat hyvää syötävää. (Kokeilijat: säilyttäkää siemenpussi poliisin käynnin varalta)

Samassa ämpärissä kesäkurpitsan/tomaatin/perunan kanssa voi kasvattaa salaattia ja/tai yrttejä. HUOM! Ei persiljaa ja tilliä lähekkäin, "inhoavat" toisiaan.

Mielellään lisätään myös pari elävää kastematoa per ämpäri niin multa pysyy kuohkeana. Matoja täytyy muistaa ruokkia silppuamalla niille hieman ruohoa tmv. mullan pintaan silloin tällöin.

Oikein käteviä ovat rakennustyöhön paksummasta mustasta muovista valmistetut ämpärit. Niitä on erikokoisia ja ne kestävät käyttöä aivan toisella tavalla kuin perusämpärit. Kohtuullisen tyylikkäitäkin ovat.

Parvekkeelle jos laittaa puisen varastohyllyn, pystyy viljelemään useammassa kerroksessa ja lattiatilaa jää vapaaksi niin että voi istua siellä partsillaan fiilistelemässä.

Hyllyt istutuksineen molemmissa parvekkeen päädyissä antavat jo melko paljon evästä.

Sitten on amppelit...niissäkin voi kasvattaa mansikkaa, tomaattia, herneitä.

Ämpärin pohjalla tulee olla salaojakerros joko sorasta, lekasorasta (kevyin vaihtoehto) tai rikotuista savisista kukkaruukuista.

Jostain täytyy aloittaa.
Muistakaa kuitenkin että kasvien kasvatuksen tulee olla ilo, ei riesa. Ei siis kannata laatia niin massiivista puutarhasuunnitelmaa että nääntyy. Kasvi rakastaa iloista hoitajaa :D

Hyviä siemenliikkeitä ovat Isoäidin kasvit ja Exotic Garden. Exotic Garden sopii jos viljelee enemmän, se on nimittäin ammattilaisten tukku josta saa kotipuutarhaankin isompia annoksia kuin ne normaalit riistohintaiset pussit jotka ilmestyvät kauppoihin keväällä. Molemmilla on luomua ja perinnekasveja. Exotic Garden ei myy gm:aa ollenkaan ja he myös neuvovat auliisti kysyjiä kasvatuspulmissa.

Oikea, ravinteikas ruoka pitää nälän poissa aivan toisella tavalla kuin prosessihuttu.

---------------------------------

Jos joku innostuu viljelystä toden teolla niin minä tein aikanaan sellaista että ostin esim. Mustilan Arboretumista puiden siemeniä, taimetin ne ja istuttelin sitten Helsingin-Naantalin ympäristöön. Minun versioni ekoterrorismista :D
Kaupungin istutuksiin kylvämäni kuituhamppu (=ei pitoisuuksia) tosin aiheutti hämmennystä puisto-osaston kesätyöntekijöissä. Asia tuli esiin kun eräs kaverini alkoi puhua vuosia myöhemmin niistä hampuntaimista, että kuinka niitä oli kummasteltu kesätyöntekijöiden kaffetauoilla.
No, ei hän ollut yhtään hämmästynyt kuullessaan että siementäjä olin minä :D

---------------------------------

Jos täällä on joukossa joku sivustonikkari, niin ehdotan hänelle että perustetaan Köyhien keittokirja nettiin. Sinne sitten reseptejä ja muita isoäidin konsteja keräämme.

Tai voihan sellainen sivusto jo ollakin.

Aleks (nimimerkki)

Suomessa kun kaikki on propagandan mukaa niin hemmetin puhdasta. Monia ihmisiä ei edes kiinnosta mikään muu kuin hinta. Jos se ei maistu kovin hyvältä niin sinappia, ketsuppia ja suolaa päälle. Helppoa ja halpaa kun ei jaksa itse tehdä mitään ja sitten ihmetellään kun olo vaan huononee ja paino nousee. Yksi mikä pitäisi korjata heti on se, että tuoteselosteet ovat sen verrabn isolla tekstillä, että sen pystyy lukemaan myös ihmiset joilla on vain normaalinäkökyky. Toiseksi jos lisäaineet olisivat oikeilla nimillä eikä jollain E-Koodilla niin se varmaan voisi herättää enemmän ajatuksia.

Aleks (nimimerkki)

Ketutuksen jatkoksi: Voisin olla varma, että nämä Monsantojen, Daniscojen, Unileverien ja Glaxojen herrat valikoivat todella tarkkaan mitä syövät eivätkä taatusti syö sitä potaskaa jota nämä firmat ihmisillle syytää.

Vieras (nimimerkki)

Näinhän se menee. Noi tyypit on justiinsa sitä illujen eliittiä, jotka pitävät meitä karjana. KARJANA, joska tuottaa rahaa ja palveluita herroille ja rouville. Ja sitähän suurin osa suostuu olemaan, aivottomia lampaita. Määkien seuraavat Katais-johtajaa. Uskomatonta, että tää homma menee aina vaan läpi kansan keskuudessa. Pöljät vielä äänestävät vuosi toisensa jälkeen tätä eliittiä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Aleks,

Monsanton johto ainakin syö luomua. Ja luomua tarjotaan myös G20 ymv. kokouksissa ;)

Aleks (nimimerkki)

Niin eihän ne tyypit tyhmiä ole. Monsanton vaiheita seuratessa ei voi olla tuntematta suuttumusta siitä, mihin kaikkeen ahneet ja häikäilemättömät ihmiset ovat valmiita. Itse he eivät suostu myrkkyjään syömään, mutta muiden pitäisi kiltisti se paska syödä. Tavalliset pulliaisethan ovat vain typeria lampaita joilta viedään ensin rahat ja sitten terveys.

Vieras (nimimerkki)
Porvoo Calls (nimimerkki)

Jenkeissä syötettiin karjalaumaa 5 vuotta Geenimuunnellulla rehulla. Jokainen eläin kuoli maksa ja pernakasvaimiin 5 vuodessa. Juju on siinä, että siat ja muut elukat teurastetaan 3 vuotiaina, niin ei seuraukset ehdi näkyä.

Mitä tapahtuu kun ravintoketjun viimeinen (ihminen) syö GM-rehusikaa / kalaa ?

Vaarallista businesta, ja herää vakavia kysymyksiä onko tämä tahallista, koska USA:ssa kyllä tiedetään GM rehun vaarallisuus, se on selvä. Tai onko sitten taloudelliset voitot niin kovia, että hällä väliä ?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Porvoo calls,

eiköhän ne rehuntuottajat/välittäjät omista karjalaumat ja teurastamot. Sen lisäksi että omistavat lääkeyhtiöiden ja ruokateollisuuden osakkeita.

Niin se yleensä menee kun seuraa rahan jälkiä. Omistavat toisensa aivan ristiin.

Kalle (nimimerkki)

http://www.kokomotion.com/TWH/docs/library.html

Todella hyvä linkki ! Tuo pitäisi olla peruskoulun oppimateriaalissa !

Vieras. (nimimerkki)

Valitettavasti oppimateriaali tulee olemaan 100% paskaa!

Holokaustin opetuksesta tuli määräys opetussuunnitelmiin
http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Holokaustin+opetuksesta+tuli+määräys+opetussuunnitelmiin/1135259324418

Unohtivat lisätä opetussuunnitelmaan homokaustin,joka nyt vallitsee. Lisääntyminen ei ole muotia.
Hitler oli kaappihomo: Hitler was gay-and killed to hide it,book says
http://www.guardian.co.uk/world/2001/oct/07/books....

Lets stop with the Auschwitz lies
http://www.rense.com/lets_stop_with_the_auschwitz_...

http://toinennakemys.wordpress.com/

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tämä Solving 9/11-kirja liittyy sekin omalla tavallaan noihin holokausti-juttuihin http://www.bollyn.com/public/Solving_9-11_-_The_De...

Kirjan voi printata itselleen

repe (nimimerkki)

Tuo homokirja on kyllä täyttä sontaa. Ei ole todellakaan pienintäkään näyttöä homoudesta ja mitään poliisiraportteja. Sitäpaitsi vainottujen homojen määrää Saksassa on liioiteltu suuresti, mutta vain tämmöinen brittimedia yleensä voi väittää, että niitä oisi ollut jopa satojatuhansia. Homoihin alettiin ylipäänsä suhtautua aggressiivisesti vasta, kun puolue pääsi valtaan.

repe (nimimerkki)

Kiva että laitoit sivustolleni linkin, mutta en kyllä tuota Judicial indexiä suosittele tai ehkä tuo Auschwitz-sivu on ok mutta sivusto on vähän turhan julistava ja perustelematon sekä osin epäluotettava ja kiihkoileva.

Ei ole esim. merkitystä sillä, onko FDR:n esi-isissä jotain juutalaisverta. Tärkeintä on se, että hän ajoi Wall Streetin pankkiirien asiaa ja oli siionistisen valtaryhmittymän ehdokas, joka toimi heidän tahtonsa mukaan.

repe (nimimerkki)

Kiitos, että linkkasit sivulleni. Tuo Judicial index on kyllä samassa yhteydessä vähän turhan radikaalia tavaraa, vaikka Auschwitz-sivu onkin ok.

Vieras omalla maallaan (nimimerkki)

Hitler ja JFK taisteli samaa vihollista vastaan... mutta tätähän ei opetetan koulussa.

Sanotaan että talolaina on ihmisen suurin päätös. Miksiköhän meille ei opeteta koulussa rahajärjestelmän perustoimintoja ?

(ponzihuijaus koko systeemi, suunniteltu kuppaamaan omaisuutta pankeille + maksamme yksityisille pankkiireille korkoa siitä että printtaavat rahamme ilmaiseksi ! )

repe (nimimerkki)

Itse asiassa JFK ei taistellut ketään vastaan, vaan pyrki estämään Israelia saamsta ydinasetta ja pakottamaan sen rauhaan arabinaapuriensa kanssa. Tämä oisi merkinnyt tuen Israelille pienenemistä ja näiden naapurien tukemista. Myös jättiapua Etelä-Amerikkaan aiottiin lähettää ja israel halusi sen itselleen. Kennedy vaati arabipakolaisille oikeutta palata ja väläytti Israelin suosikkiaseman lakkauttamista päinvastaisessa tapauksessa. Myöskin hän uhkasi vetäytyä Vietnamista, kun taas CIA ja Mossad tavoittelivat indokiinan huumekauppaa jättiläismäiseksi tulolähteekseen. Lisäksi Kennedy aikoi puhdistaa CIA:n ja vähentää sen valtaa, mikä olisi lopettanut Israelin mahdollisuuden hallita sen kauttta Amerikkaa. Tässä on loistava kirja:

http://www.ety.com/HRP/booksonline/finaljudgment.pdf

jossa kaikki selitetään ja todistetaan. Kun Lyndon B Johnson oli Israelin mies ja mafian koukussa, CIA-päällikkö Angleton järrjesti JFK:n brutaalin murhan. Kirjassa on mainiot esitykset peittelystä ja kaikesta suurelta yleisöltä salatusta materiaalista. Esim. Jack Ruby oli Mossadin ja Bronfmanin pitkäaikainen työntekijä ja Marilyn Monroen laittoi juutalainen mafiapomo Kennedyn sussuksi ja käski udella aikomuksia Israelin suhteen. Hätä oli siis kova ja sitten ihan poliisin raportin mukaan nämä mafiosot sanoivat vaientavansa marilynin, kun tämä uhkasi levitellä juttua. Samoin muita naisia tapettiin, jotka kielivät asiasta. Tärkeä paljastus on myös se, että koko USA:n mafia on juutalaisten Israel-mielisten mafiosojen hallussa ja se pumppaa rahaa tieustelupalveluille ja ties mihin. Tämä salataan USA:ssa kaikissa kirjoissa. Yhtäkään kiveä murhan osalta ei jätetä kääntämättä.

Kennedy ei oikeasti vielä uhannut rahanluojien valtaa, vaan hänen painamasna raha oli vain normaalin toiminnan puitteissa painettu. Useat muutkin pressat olivat laittaneet rahaa kiertoon eli oli asetus, joka mahdollisti pressan tekemöön pieneltä osin näin ja Kennedyn oma asetus kumottiin vasta paljon myöhemmin. Ontosin viitteitä, että hän olisi uhannut toisella kaudellaan ja kennedyn suku uhmata pitkän linjan tavoitteenaan Rothschildien mahtiasemaa USA:ssa ja siis maailmassa.

Kennedyn murha oli oikeastaan lopullinen vallankaappaus, joka sementoi Israelin vaikutusvallan USA:ssa tai siis sen jatkuvan lisääntymisen. LBJ moninkertaisti tuen Israelille ja salli ydinpommit sille.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

repe,

tuossa Solving 9/11-linkissä tuolla kommenteissa on myös tuosta rauhanneuvotteluista ja mietteitä siitä miksi hommat ns. kusee

Vieras (nimimerkki)

Ja pieni ääni täältä piipittää, jotta Kennedyn murhan lopullinen niitti (takaraivoon) tuli, kun JFK kertoi aikovansa lopettaa UFO-salailun.

repe (nimimerkki)

Vieras: Lähteenä on, kuten sanoin esim. poliisimiehen raportti toiminnastaan ja tarkkailtavistaan (Monroe). Esim. Israelin kansalainen ja tiedemies Cohen on yksi päälähde Kennedyn ja Ben-Gurionin kiistaan, joka sensuroitiin vuosikymmeniksi jne. Kaikki on selvästi osoitettu aivan tieteellisin kriteerein. Nämä asiat on vain salattu massamedioilta siellä ja muualla, kuten esim. Enronin skandaalin takana olleet juutalaiset tahot. Tämä osoittaa Israelin suuren vallan USA:ssa. Piperiä ei tahdottu päästää puhumaan yliopistojen seminaareihin. Yleensä paikalline poliisi totteli heti joidenkin järjestöjen (ADL) vaatimuksia.

Vieras omalla maallaan (nimimerkki)

Repe: 4. kesäkuuta 1963 JFK poisti FED:in vallan printata rahaa presidentin asetuksella 11110.

Tämä oli todellinen motiivi murhalle, ja kuvailemasi tahot (Israel) on aivan oikea syyllinen, FED omistajat ovat kaikki käytännössä juutalaisia = Israelin edun valvojia. Kaikki muut motiivit murhalle ovat pikkuasioita tämän rinnalla.

Mutta tuo presidentin asetus 11110 käytännössä romutti rahavaltiaiden vallan USA:ssa ja maailmassa. Ja se tuo suurimman vallan maailmassa. Tässä vielä kennedyn puhe aiheesta:

http://www.youtube.com/watch?v=NZgDUl2nZsE

repe (nimimerkki)

Michael Collins Piper ei pidä asetusta noin radikaalina ja ounastelee, että Kennedy vasta myöhemmin aikoi tai sitten suku uhmata Rothschildien valtaa. Mutta Rothschildit = Fed ja Rothschildit ovat myös Israelin kummisedät. Joten sama osoite on murhaepäilyillä joka tapauksessa. Tästä asiasta kiertää netissä Piperin mielestä väärää tietoa, liioiteltua siis. Ja se olisi vielä peräisin Piperin porukan lehdestä eli se ennätettiin laittaa kiertoon jonkun sijaisen ollessa vastuussa toimituksesta. Sittemmin tuo Spotlight lehti on lakkautettu ja osin kuulemma laittomasti eli ajettiin konkkaan.

Espoo Calls (nimimerkki)

Hitler poisti (juutalaisten) pankkiirien välistä vedon Saksan rahajärjestelmästä, ja kansakunta kukoisti ennennäkemättömällä tavalla. Poisti muutamassa vuodessa valtavan työttömyyden ja loi ennennäkemätöntä vaurautta yhteiskuntaan.

JFK poisti (juutalaisten) pankkiirien välistävedon lopettamalla FED:n ja laskemalla veroja -50%. Valtion kassaan tuli huikeat lisätulot kansalaisten taloudellisen aktiviteetin lisäännyttyä valtavasti. Valtion kassatulot nousivat, koska ei ollut välistävetäjiä, ja koska verotus voitiin laskea tämän takia alas.

Siinä käytännössä se mitä tapahtui, ja tätä ei opeteta kouluissa. Jokainen voi arvatakin syyn miksi ei...

repe (nimimerkki)

Tuohon voisi lisätä sen, että tämä oli juuri yksi sodan syistä, sillä Adolf ei suinkaan sotaa halunnut, vaan sotaa ja Saksan tuhoamista halusi maailman rahaeliitti.

Totuus paljastuu (nimimerkki)

Olet täysin oikeassa. Sodat ovat maailman tuottoisinta businestä, jolla keskuspankkiirit tekevät valtavia omaisuuksia lainaamalla valtioille rahaa sodankäyntiä varten. Korko saattaa olla jopa yli 30% ! Ja se kun lähtee kumuloitumaan niin hilloa tehdään ruumiilla oikein urakalla.

Onhan näitä (nimimerkki)

Näissä pöydissä tehdään sopimukset | Taloussanomat 19.10.2010
http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2010...

Nämä 15 päättävät ruokalaskusi suuruuden | Taloussanomat 19.10.2010
http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2010/10/19/nama...

HESSUMOBIILI (nimimerkki)

Taloussanomat, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat ym... kuuluvat Sanoma News konserniin, jonka pääomistaja on yksityishenkilö nimeltä Aatos Erkko.

Aatos Erkko on suomalaisen juutalaisen seurakunnan kunniajäsen, ja mm. Robert Murdochin lähipiiriläisiä.
Suomalaisten mielipiteitä muokataan näissä edellä mainituissa medioissa, ja nämä ovat erittäin paljon poliittisesti korruptoituneita.

Oletko joskus kuullut jonkun median selvittävän Suomen rikkaimman miehen, Aatos Erkon, taustoja ?

Ja miksiköhän ei...

repe (nimimerkki)

Totta. Ja kuka oikeastaan laittoi esim. Olli Ainolan ja Boris Salomonin (juutalainen) tekemään häväistysohjelman Suomen lääkäreistä ja Arvo Ylpöstä? Ylpöstä tehtiin natsi ja Suomeen kuviteltiin jokin natsien lääkärijärjestö. Kaikki oli täyttä petosta ja valhetta. Silti HS julkaisi 20 isoa juttua Motin perusteella. Ohjelma on väittänyt myös, että Lapissa oli iso tuhoamisleiri, jossa tehtiin lääketieteellisiä kokeita. Samaa sarjaa ovat nämä Holmilat ja Silvennoiset, jotka haluavat muuttaa koko käsityksen historiasta ja suomalaisten menneisyydestä kielteiseksi ja natsisaduiksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Siitä huolimatta Taloussanomissa on enemmän luettavaa kuin useimmissa muissa lehdissä, mukaan lukien HS :D

Totuus paljastuu (nimimerkki)

http://www.youtube.com/watch?v=iSii-xWoyKM

Russon haastattelu, paljastaa Rockefellerien taustat, mm. naisten vapautusliikkeestä, 9/11 ym...

Silmät aukesi !

Ps. Aaron Russo kuoli "yllättäen tämän haastattelun jälkeen epäselvissä olosuhteissa.

repe (nimimerkki)

Russo ei kuollut yllättäen, vaan syöpään. Lisöksi on epäuskottavaa, että Rockefeller olisi kertonut hänelle mitään tai että hän saisi kertoa juttuja vapaasti eteenpäin. Lisäksi mies väitti, että USA:n eliitti olisi harkinnut Israelin siirtämistä Arizonaan, vaikka eliitti on siionistinen eli Israel itse. Lisäksi väkivalta alueella ei ole ongelma eliitille, vaan juuri täysin suunniteltu juttu, joka pitää yllä asekauppaa ja poikii muita konflikteja ja myöskin laajentaa israelia. Henry Kissinger on jopa visioinut, että Israelin konflikti on kuin peruskivi väärinpäin käännetylle pyramidille, joka poikii muita konflikteja ja sotia ja jotka taas uhkaavat kaataa koko pyramidin. Kaikki vaatii paljon tukitoimia ja aiheuttavat hämminkiä, kunnes seuraa suuri katastrofi. Asekauppa hyötyy myös ja false flag -terrorismi voidaan naamioida tämän konfliktin tai johdannaisten syyksi. Minusta Aaron Russo oli luultavasti eliitin kätyri.

Totuus paljastuu (nimimerkki)

Luulen että Russo tiesi kuolevansa syöpään, ja halusi puhdistaa omatuntoaan ja kertoa tietonsa maailmalle.

Karu Kera

Saksassa myydyistä mustista oliiveista 75% on värjättyjä vihreitä oliiveita, jotka yleensä värjätään mustiksi mustekalanmusteella. Jos joku sanoo pitävänsä mustista oliivesta, niin hän tarkoittaakin pitävänsä mustekalanmusteen mausta.

Ainoa tapa varmistaa saavansa aitoja mustia oliiveita, on katsoa purkin kyljestä, onko niihin käytetty mitään lisäaineita eli E-numeroita.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

kerrot äitisi joutuvan ohitusleikkaukseen.

Ravitsemus- ja vitamiiniasioista löydät tietoa täältä http://www.orthomolecular.org/resources/omns/index...

Sivuston on perustanut kaksinkertainen nobelisti Linus Pauling, ja sitä ylläpitävät lääkärit.
Linkistä pääset valikkoon jossa on eri artikkeleita, mm. vitamiinien vaikutuksesta sydänsairauteen ja leikkauksesta toipumiseen.

Olen kääntänyt joitakin artikkeleita sivustolta suomeksi. Ne löydät tästä blogista näpsäyttämällä otsikkoa KissanKulmasta jolloin pääset katsomaan kaiken kirjoittamani otsikkoja (niistä on lyhennelmä otsikon alla).

Yleisesti ottaen kuitenkin pelkästään D- ja C-vitamiinin käytön lisääminen auttaa toipumista. Muissa maissa joissa on vastaava ilmasto kuin Suomessa ihmisille suositellaan jopa 2000-4000 IU/vrk D-vitamiinia kun Suomessa luku on 7,5-10 mikrogrammaa.

C-vitamiinilla on kuulemma järeä teho leikkaushaavojen paranemiseen!

Jos ostat äidillesi vitamiineja muista katsoa ettei niissä ole aspartaamia tmv. makeutusaineena tai että ne eivät ole synteettisiä vitamiineja (apteekin kama usein on).

Edullisemmin vitamiineja saat tilaamalla netistä esim. iHerb-nimisestä liikkeestä http://www.iherb.com/

Vitamiineja käytetään myös syöpäpotilaiden tukihoitona (jos heillä sattuu olemaan valistuneet omaiset).

Onni myötä leikkaukseen ja jaksamista molemmille!

Oskari (nimimerkki)

...sattuipas...

...jouduin Estonian uppoamisvuorokautena (28.09.1994) avosydänleikkaukseen.

... oli aiempaa kokemusta homeopatiasta

... aiemman myötä hankin homeopaattista Arnicaa itselleni

... leikkausarpi parani todella hyvin

... hoitajatkin sitä ihmettelivät

... palattuani töihin sairausloman jälkeen, työtoverini oli poistattamassa
viisaudenhammasta ja hän halusi itselleen tuota valmistetta, joka
auttoi itseäni

... lopputarkastuksessa hammaslääkäri oli sanonut hänelle jäljen
parantuneen hyvin

... joten jos homeopaattisia tuotteita syö toreilla ja turuilla
purkillisen yhdellä kertaa > se naurattaa

... vaan jos jotekin uskoo auttavan niin se myös toimii

Vieras (nimimerkki)

Tosiaan, tuota Arnicaa käytetään hammashommissa keski-euroopan puolella enemmänkin, Suomen käytännön voitte arvata...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Oskari,

onko tuo nyt lopulta kummakaan. Monet lääkkeet jäljittelevät synteettisesti yrttien ja muiden lääkekasvien ominaisuuksia.

Vieras (nimimerkki)

Kiitokset näistä! Puukon alla käyty ja toistaiseksi kaikki hyvin!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kiva kuulla että äitisi voi hyvin!

Arnicaa tosiaan käytetään paljon keski-Euroopassa, myös käsivoiteissa sitä on sillä pienten lasten äidin kädet joutuvat koetukselle ;)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vieras,

TIEDOTE

This article may be reprinted free of charge provided 1) that there is clear attribution to the Orthomolecular Medicine News Service, and 2) that both the OMNS free subscription link http://orthomolecular.org/subscribe.html and also the OMNS archive link http://orthomolecular.org/resources/omns/index.shtml are included.

FOR IMMEDIATE RELEASE
Orthomolecular Medicine News Service, October 21, 2010

How Doctors Use (Or Should Use) Vitamin Therapy
(OMNS October 21, 2010) Numerous letters to the Orthomolecular Medicine News Service come from readers wanting to know exactly how to use nutritional therapy for a specific disease. Since we cannot answer such emails personally, we wanted to provide some highly useful resources for our readers' benefit.
We suggest that you print these documents out and take them to your doctor.
Multiple Sclerosis
The vitamin-based treatment plan of Frederick Robert Klenner, M.D. is a free download at http://www.townsendletter.com/Klenner/KlennerProto...
Cardiovascular Disease
Vitamin E dosages as written and used by Drs. Ewan and Wilfrid Shute are posted at http://www.doctoryourself.com/shute_protocol.html
The doctors specifically treated the following with vitamin E:
Coronary thrombosis
Acute rheumatic fever
Chronic rheumatic heart disease
Angina
Hypertension
Thrombophlebitis and Phlebothrombosis
Thrombocytopaenic Purpura
Diabetes Mellitus
Acute and Chronic Nephritis
Burns

Cancer
Hugh D. Riordan, M.D. and colleagues tell how employ vitamin C intravenously in a free download from http://www.doctoryourself.com/RiordanIVC.pdf or http://www.riordanclinic.org/research/vitaminc/pro...
Compare with this original 1986 IV vitamin C protocol by Ewan Cameron, M.D.: http://www.doctoryourself.com/cameron.html
Instructions on Making an Injectable Vitamin C Solution
Written for physician and hospital use by Robert F. Cathcart III, M.D. http://www.doctoryourself.com/vitciv.html
At http://www.doctoryourself.com/titration.html Dr. Cathcart provides specific dosage ranges for treating these illnesses:
Mild cold
Severe cold
Influenza
Coxsackievirus
Mononucleosis
Viral pneumonia
Hay fever
Asthma
Environmental and food allergy
Burns
Injury
Surgical recovery
Anxiety
Cancer
Ankylosing spondylitis
Reiter's syndrome
Acute anterior uveitis
Rheumatoid arthritis
Bacterial infections
Infectious hepatitis
Candidiasis

Clinical Guide to the Use of Vitamin C
The full text of this book by Lendon H. Smith, M.D. is posted at http://www.seanet.com/~alexs/ascorbate/198x/smith-...
Writes Dr. Smith: "I have used Dr. Klenner's methods on hundreds of patients. He is right. It helps almost every condition and situation, and my failures were due to inadequate amounts."
The book discusses, in varying detail, megavitamin treatment of the following illnesses:
Virus Pneumonia
Poliomyelitis
Hepatitis
Herpes Simplex & Zoster
Chicken Pox
Measles
Mumps
Mononucleosis
Diphtheria
Dysentery
Pancreatitis
Scarlet fever
Rheumatic fever
Tuberculosis
Rocky Mountain Spotted Fever
Tetanus
Arthritis
High cholesterol
Ruptured intervertebral discs
Corneal ulcers
Diabetes
Glaucoma
Schizophrenia
Burns
Heat stroke
Radiation burns
Surgery
Heavy Metal (including Lead) Poisoning
Other Poisonings
Venomous bites
Allergies
Poison Oak or Ivy
Myasthenia Gravis

Experienced physicians have used massive amounts of vitamin C and other nutrients in treating an astonishing and nearly unbelievable variety of conditions. "Many physicians refuse to employ Vitamin C in the amounts suggested," writes Dr. Klenner, "simply because it is counter to their fixed ideas of what is reasonable. There is no doubt that physicians are being brainwashed with the current journal advertising. I have never seen a patient that Vitamin C would not benefit."
Dr. Klenner was board certified in diseases of the chest. The Shutes, in obstetrics. Dr. Cathcart, in orthopedic surgery. Dr. Smith, in pediatrics. Dr. Riordan, in psychiatry. Dr. Cameron, in surgery.
What you will learn from the documents above may be a good start, but it is only a start. We recommend that you read extensively and then discuss these physicians' experience with your doctor before making any health decision.

For Further Reading:
A searchable free archive of hundreds of full-text nutrition therapy papers is available at http://orthomolecular.org/library/jom/
Bibliographies of the published writings of orthomolecular doctors are posted at
Robert F. Cathcart, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_cathcart.html
Emanuel Cheraskin, M.D., D.M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_cheraskin.html
Benjamin Feingold, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_feingold.html
Max Gerson, M.D.: http://www.doctoryourself.com/bib_gerson.html
Abram Hoffer, M.D., Ph.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_hoffer.html
Hans Nieper, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_nieper.html
William J. McCormick, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_mccormick.html
William Kaufman, M.D., Ph.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_kaufman.html
Humphry Osmond, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_osmond.html
Linus Pauling, Ph.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_pauling_ortho...
Carl C. Pfeiffer, M.D., Ph.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_pfeiffer_ed.html
Hugh D. Riordan, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_riordan.html
Evan Shute, M.D. and Wilfrid Shute, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_shute.html
Lendon H. Smith, M.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_lsmith.html
Roger J. Williams, Ph.D.: http://www.doctoryourself.com/biblio_williams.html
To locate a nutritionally-minded physician: http://orthomolecular.org/resources/omns/v06n09.shtml

Nutritional Medicine is Orthomolecular Medicine
Orthomolecular medicine uses safe, effective nutritional therapy to fight illness. For more information: http://www.orthomolecular.org
The peer-reviewed Orthomolecular Medicine News Service is a non-profit and non-commercial informational resource.

Editorial Review Board:
Ian Brighthope, M.D. (Australia)
Ralph K. Campbell, M.D. (USA)
Carolyn Dean, M.D., N.D. (Canada)
Damien Downing, M.D. (United Kingdom)
Michael Ellis, M.D. (Australia)
Michael Gonzalez, D.Sc., Ph.D. (Puerto Rico)
Steve Hickey, Ph.D. (United Kingdom)
James A. Jackson, Ph.D. (USA)
Bo H. Jonsson, M.D., Ph.D. (Sweden)
Thomas Levy, M.D., J.D. (USA)
Jorge R. Miranda-Massari, Pharm.D. (Puerto Rico)
Erik Paterson, M.D. (Canada)
Gert E. Shuitemaker, Ph.D. (Netherlands)

Andrew W. Saul, Ph.D. (USA), Editor and contact person. Email: omns@orthomolecular.org
To Subscribe at no charge: http://www.orthomolecular.org/subscribe.html

Onhan näitä (nimimerkki)

EU haluaa rajoittaa eläinten kloonausta
julkaistu eilen klo 21:19

EU:n komissio aikoo keskeyttää toistaiseksi eläinten kloonaamisen elintarviketuotannossa. Kielto olisi voimassa viisi vuotta. Komissio haluaa myös keskeyttää kloonattujen tuotantoeläinten käytön ja niistä peräisin olevien elintarvikkeiden myynnin.

Viiden vuoden aikana kloonaukseen liittyvien epäkohtien korjaamiseksi laaditaan toimenpidepaketti. Komissio uskoo, että eläinten hyvinvointiin liittyviin huoliin ja muihin kloonaukseen liittyviin eettisiin ongelmiin voidaan vastata ilman tarpeettomia tai perusteettomia rajoituksia. Määräajan jälkeen kloonauskäytäntöjä tarkasteltaisiin uudelleen.

Komissio toteaa, ettei käytettävissä ole tieteellistä tietoa, mikä vahvistaisi huolta kloonattujen eläinten tai niiden jälkeläisten mahdollisesti elintarviketurvallisuuteen aiheuttamista ongelmista.

EU:n terveys- ja kuluttaja-asioiden komissaari John Dalli huomauttaa, ettei komission esitys keskeytä muihin kuin elintarviketuotantoon tarkoitettua eläinten kloonausta. Eläimiä kloonataan myös mm. tutkimustarkoituksiin, uhanalaisten lajien säilyttämiseen ja lääketeollisuudessa.

EU-maissa sovelletaan yhteistä lainsäädäntöä, joka koskee klooneista saatujen tuotteiden tuontia, kauppaa ja käyttöä. EU-maista vain Tanska on asettanut kansallisen kiellon eläinten kloonamiselle kaupallisiin tarkoituksiin.

YLE Uutiset

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/10/eu_haluaa_r...

repe (nimimerkki)

Tapio Kuosmalle lukemista:

http://www.tutkiva.fi/images/mot-analyysi.pdf

Ainiiin, kyllähän hän taitaa tietää, että natsien lääketieteelliset kokeet ovat suurimmaksi osaksi voittajain propagandaa ja että Ylppö ei ollut natsi. Mutta kai se on tämä vasemmistolaisuus, joka panee tämän poliittisen uskonnon vaikutuksesta levittelemään kaikenlaisia propagandajuttuja, jotta "väärän historian" sanominen ääneen vaikkapa kriminalisoitaisiin. Näin puuhataan siionistien kanssa Eurostoliittoa. Mitäs siitä, kunhan saa nipistää porvareita eiku porvarien esi-isien muistoa. Vasemmisto ei ole siten muuttunut 100 vuodessa. Ennen tapettiin porvareita ja ei ollut väliä, vaikka olisi syntynyt punakaartien diktatuuri. Nyt laitetaan revisionistit linnaan ja saadaan ainoa oikea vasemmistohistoria. Onhan kivaa, kun omat mielipiteet on ainoat oikeat ja oman aatteen tyypit ja niiden kaverit hallitsevat diktatorisesti.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

tsot tsot repe,

tuo on hitusen sopimatonta. Tiedän kyllä että Tapio Kuosman blogissa ei voi kommentoida mutta ei ole silti oikein arvostella häntä täällä missä hän ei välttämättä näe koko kommenttia eli ei tiedä sen olemassaolosta eikä niin ollen voi perustella omaa kantaansa.

Ymmärrän että sinua ottaa pattiin holokausti-höystö ja sen yksipuolinen käsittely eri foorumeilla/mediassa mutta sinäkin varmaan ymmärrät mitä minä tarkoitin yllä olevalla huomautuksella, fiksu kun olet.

repe (nimimerkki)

Joku pimeä tarkoitus on tuollaisella huuhaahistorian levittelyllä melko varmasti. Mikä mies tämä Kuosma oikein on? Kuinka ihmeessä kaikki silvennoiset, holmilat ja sibeliukset ja vielä oikein Nürnbergin oikeudenkäynti kovassa kurssissa. Hän tietää kaiken sairauden näissä tarinoissa, koska on niin lukenut. Ja kyllä hän tämänkin kommetin jotenkin näkee. Kaiken huippu on tämä Ylppö-kausti. Olli Ainola aloitti ohjelman viisastelemalla, että "natsirikos ei vanhene". Sitähän tässä onkin ihmetelty, kun ei. Neuvoistoliiton mies hänkin.

routa (nimimerkki)

Mehiläisten muistia tutkittu.. mikähän oli pointtina, kun osa vanhoista mehiläisistä muisti ja osa ei, lopputulos: mehiläisen muisti heikkenee vanhemmiten. Osui silmään kun nuo mettiäiset hukassa paikoin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkimus+Mehiläistenkin+muisti+heikkenee+vanhemmiten/1135261104254

Onhan näitä (nimimerkki)

Mikä on syynä siihen, että mehiläisten muisti nykyisin vanhenee?

Vanhentuneesta muististako se johtuu, etteivät kaikki enää osaa hakeutua hakemaan siitepölyä kukista, kun terälehtien ulkosivustoilta yrittävät ruokaa löytää?

Miksi muuten ihmisillä ihan tavalliset muistiongelmat ovat lisääntyneet?

Miksi muuten dementiaa ja alzheimerin tautia tavataan yhä nuoremmilla ikäluokilla?

Onhan näitä (nimimerkki)

Proof that organic farms really do benefit people and the planet
http://www.naturalnews.com/029697_organic_farms_st...

routa (nimimerkki)

Tekstistäni jää näköjään aina toinen reuna pois..

Siis kirjoitin, että osa mettisistä muisti ja osa ei, vaikka olivat vanhoja,
jos nyt ymmärsin oikein. Alkuperäinen tutkimus tuo juttu ei ollut.

Silmällä pitäen, jos joku kohta väittää mehiläiskadon johtuvan
mettisten dementoitumesta..

Tosiaan, sepä olisi mielenkiintoista yhteenvetoa miks mettiset ja
ihmiset menettävät muistinsa molemmat.

Koirani rupesi laihtumaan VHH:lla.. On nääs reippahasti viljaa noissa
hyperlaadukkaissa ja -hintaisissa nappuloissa. Hauva popsii nyt raakaa
lihaa ja meidän kaalin rippeitä ja hyviä rasvoja :)

Huolestunut (nimimerkki)

Huomasin tuossa eilen ja tänään uudemman kerran, että olivat Atrian pojat ja tytöt kyllä lykänneet melkoiset myrkkysuojakaasut A-luokan nakkeihinsa. Koskaan aiemmin en ole moista kloorin pölähdystä tuotteesta haistanut. Pitääpä ottaa hieman selvää että mitä nuo suojakaasut sisältää ja pistää vaikka Atriallekin kysymystä. Joissakin tuotteissahan jo lukee että annettava olla avattuna n. 5-10 min ennen "nauttimista". Muistaakseni ainakin Lidlin kinkussa (se iso paketti) luki noin.

Aikaisemmin huomasin pahan epäkohdan Olvin mehuissa, nimittäin purkissa lukee "Positiivisesti suomalainen" eikä kuitenkaan mitään mainintaa alkuperämaasta. Kun olin Olviin yhteydessä, on tuote valmistettu Virossa. Olvi on vain valmistuttaja.

routa (nimimerkki)

Eilisessä (27.10) Kalevassa juttu einesten puolesta, ruokaterapeutti haastattelun alla ja syötävää on. En olisi yllättynyt, jos rahoittajana jutulla vaikkapa äitien tekemää ruokaa -Saarioinen..

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vähän niin kuin SS:ssa oli margariinia puolustava juttu, kirjoittaja M. Uusitupa, margariiniyhtiön mies. Sitä ei tosin mainittu :D

Kuka ruokaterapeutti Kalevassa? Jos se oli tv:sta tuttavallinen koululapsukaisten ruokaohjeita laativa Hanna Partanen niin rahoittaja on Danone/Danonine.

routa (nimimerkki)

Ravitsemusterapeutti Terhi Markkula oli Kalevan jutussa.

repe (nimimerkki)

Tässä uusi blogisti esittää hyvän salaliittoteoria-aiheisen jutun Moraselta:

http://skmikkola.blogspot.com/2010/10/korrektit-sa...

Kuinka osuvasti sanottu. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka "ne" todella tekevät tämän. Miksi ihmeessä tyydymme tähän ja kuka on mahdollisesti kontrolloinut totuus-liikettä, jos on.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

repe,

luin tuon linkin.

Minua häiritsee salaliittoteorioissa se, että oletetaan juutalaisten olevan jotenkin homogeeninen ryhmä: täysin samaa mieltä joka asiasta joka iikka.

Niin ei voi olla. Yksilöitä on joka ryhmässä, olkoot sitten kansallisuus tai uskonto.
Jos juutalaiset olisivat niin homogeeninen ryhmä niin he eivät olisi enää ihmisiä.

Siinä mielessä natsit tai illuminaatti vaikuttavat uskottavammilta: he ovat hakeutuneet samaan porukkaan samanlaisten aatteiden vetäminä.

Mutta en vieläkään tiedä asiasta tarpeeksi osoittaakseni sormella juutalaisia, natseja tai illuminaattia.
Katselen edelleen.

repe (nimimerkki)

Ei tässä tehdä heistä yhtenäistä ryhmää, vaan juuri siionistien johtoporukasta. Tuo on ennakkoluulo. ADL, Mossad ja Israelin johto ovat hyvin hierarkkinen koneisto, jossa vain johto tietää, mitä tehdään. Mutta fanaattisesta sionistisesta (natsit) massasta saadaan kyllä tukea aika avoimesti aika likaiselle jutulle. Olennaista on, että kyse on nimenomaan jostain juutalaisuuden lahkosta eli toimimisesta juutalaisena, nationalistisuskonnollisesti. Ehkäpä syntyy mielikuva yleistämisestä, koska pakosta joskus näillä sivustoilla ei jakseta aina muistuttaa ja muutenkin innostutaan ja onhan niitäkin kaikenlaisia. Niinkuin muunlaisiakin sivustoja on kaikentasoisia. Osa on sitäpaitsi oikeasti rasistisia ja sitten minusta jotkut ovat taas hurahtaneet liiaksi selittämään kaikkea jopa dogmaattisuuteen asti juutalaisuudella. Tällaista on tietysti kaikissa ajattelutavan suuntauksissa.

Olennaista on kuitenkin se, että sionistien hegemonia on fakta ja toisaalta se, että tästä ei puhuta tarpeeksi. Ilmeisesti, koska he ovat aivopesseet kaikki ihmiset, koska 1800-luvulta asti maailman media on ollut heidän dominoimansa ja meidän aikamme on täysin heidän ohjaamaansa. Ja sitten on tämä rahavalta. He ovat määränneet, että ei saa sanoa, kaikki kielteinen on rasismia jne. Sitten on vielä se, että ovat pimittäneet tietoa.

Toimituksen poiminnat