KissanKulmasta

Maailman velkaantuneimmat maat: Suomi "parhaiden" joukossa

Velkakartta 

Velka luo ongelmia. Harvemmin se ratkaisee niitä, varsinkaan pitkällä juoksulla. Maat, joilla on paljon velkaa (=ylivelkaantuneet maat) ovat alttiitta valuutan heikkenemiselle, varsinkin kun velkaisuus ajaa sijoitukset/vakuudet/varat (assets) maihin,, joilla on vähän velkaa ja jotka siis ovat sijoittajalle pienempi riski. 

kts. Euro ja ennusteet http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44270-euro-ja-ennusteet


Tässä pikahaku maailman valtioiden veloista. kts. kuva linkistä http://www.marketoracle.co.uk/Article23137.html

Yksinkertainen värikoodi kertoo velkaantuneisuuden.

Punainen (hälytys hälytys!) = velka yli 10 000 dollaria/hlö

Keltainen; velka 1000-10 000 dollaria/hlöV

Vihreä; velkaa alle 1000 dollaria/hlö.

Parin maan kohdalla data on vuodelta 2008 mutta kartasta saa silti käsityksen kokonaistilanteesta.

Kiinnostava kuvio ilmaantuu värikoodauksella. Maat, joilla on sama värikoodi (=sama velkaantumisaste) osoittaa kulttuurisia yhteneväisyyksiä hallitusten taloudenpidon välillä.

Punaiset valtiot: suurin osa näistä valtioista on äärikapitalistisia ja muistuttavat taloutensa rakenteen ja politiikan suhteen USAa. Olettivatko nämä maat että USA johtaisi heidän lainaa-ja-tuhlaa-taloutensa voodoo-rituaaleja?

Japani "johtaa" punaisten maiden kohdalla. Heidän velkansa on melkein 78 000 dollaria per henkilö. Ja tämä on vain valtion velka. Tähän ei ole laskettu mukaan japanilaisten kulutusluottoja per henkilö. USAn velka per henkilö kasvaa nopeimmin vuositasolla, 15 000 dollarista 28 000 dollariin per henkilö muutamassa vuodessa. Norjassa velka on 55 000 dollaria per henkilö.

Keltaiset valtiot: Etelä-Amerikan valtiot eivät ole samalla lähteellä juomassa. Kiina on kääntymässä keltaiseksi. Itä-Euroopan valtiot ja Venäjä ovat suhteellisen järkeviä talouspolitiikassaan.

Vihreät valtiot: Intiaa lukuunottamatta vihreät eli lähes velattomat valtiot ovat Afrikassa. Heillä on matala bruttokansantuote mutta runsaasti luonnonvaroja. Valitettavasti Punaiset ja Keltaiset valtiot pyrkivät sotkemaan Afrikan maiden taloutta (suom.huom. Myös kehitysavulla) ja pitämään ne keskinäisissä aseellisissa konflikteissa. 

suom.huom. Onko meille puhuttu potaskaa köyhistä afrikkalaisista? Miksi?

Joku voi väittää (suom.huom. Tulee mieleen muuan Katainen) että hallitus käyttää varoja enemmän korkean BKT:n takia. Asia on päinvastoin: hallituksen käyttämät varat aiheuttavat näennäisen nousun BKT:en. Viimeisin esimerkki tästä on USA (suom.huom. Ja euro), jossa nk. talouden piristysruiske nosti kokonaislukuja. Mutta vain väliaikaisesti. Lisäksi uskomus siitä, että korkea BKT auttaa valtion velan vähentämisessä, on vain puolittain validi. BKT:n täytyy yhdistyä matalaan verotukseen jotta siitä olisi apua velan maksussa.

Kysymys: Millä mailla on hyvä suhdeluku velan ja BKT:n suhteen? 

Japanin talous on karmeassa kunnossa. Velka on jo lähes 200% BKT:sta.

kts. 2. kuva/kaavio linkistä http://www.marketoracle.co.uk/Article23137.html

Linkin kaaviosta numero 2 selviää, että Venäjä on leikannut menojaan ja saanut velkansa laskemaan entisestä 90%/BKT nykyiseen 20 prosenttiin. Kiina ja Australia ovat nekin toimineet järkevästi. USAlla menee -olosuhteisiin nähden- siedettävästi ja se on saanut pysytettyä velkaantumisensa keskivaiheilla yhdessä Intian kanssa. Harha johtuu siitä ettei tässä ole huomioitu USAn sisäistä velanottoa (liittovaltiot jne). Jos USAn sisäinen velanotto huomioidaan, luku nousee 60 prosentista 90 prosenttiin. Ranska, Saksa ja Englanti ovat jo lähes 100 prosentissa.

Kaaviosta puuttuu Saudi-Arabia, joka on vähentänyt velkaantumistaan reilusti, Belgia joka jo vuosikausia on roikkunut 100 prosentin tuntumassa, Islanti jonka velka kasvoi huimaa vauhtia 43 prosentista 115 prosenttiin, Iran jonka velka putosi 30 prosentista 18 prosenttiin (suom.huom. Onko tässä syy miksi IMF suorastaan väkisin lainasi Iranille muutaman miljardin ja Goldman Sachs -tuo Kreikkaa tiliväärennöksissä avustanut pankki- avaa siellä haaraliikkeitä?), Italia joka on aina yli 100 prosentin veloissa -saavutus sekin, ja Romania joka pyrkii tosissaan vastuulliseen taloudenpitoon. 

Velkojen hoitaminen on helpompaa, jos verotus on alhainen. Silloin niissä on korottamisen varaa tarpeen tullen. Korkean verotuksen maita ovat Belgia, Saksa, Tanska, Ranska, Italia ja Suomi.

Matala verotus on Australiassa, Kiinassa, Intiassa ja Venäjällä. Japanilla, Englannilla ja USAlla on hieman pelivaraa verotuksessa. Euroopan mailla ei ole, ne joutuvat leikkaamaan.

Venäjän, Kiinan ja Intian yhdistelmä velka/BKT ja alhainen verotus ovat hyvä taloudelle. EU:n ja USAn päinvastainen yhdistelmä ei ole.

    Author Seth Barani is a PhD in physics and is a freelance capital market researcher and trader.

    © 2010 Copyright Seth Barani - All Rights Reserved


lähde: http://www.marketoracle.co.uk/Article23137.html  Interest-Rates / Global Debt Crisis Oct 01, 2010 - By: Seth_Barani  Vapaasti ja paikoin lyhennellen Seth Baranin artikkelista kääntänyt Riikka Söyring ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  Otetaanpa sitten Suomen tilanne nyt kun velkaantumisaste ja mahdollisuudet selviytyä on esitelty. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kauppatieteiden kandi ja KHT-tilintarkastaja Pauli Vahtera kirjoitti Iltalehden kolumnissaan Jättäkää meille edes vesi listauksen hallitustemme aikaansaannoksista. Sitaatti alkaa:

"Nykyiset päättäjämme ovat lahjoittaneet isiemme ja äitiemme raadannan pala palalta ulkomaille. Pilkkahinnalla on ulkomaille myyty telelaitos Sonerana sen jälkeen kun oli ensin tyhjästä ilmasta lahjoitettu 4 miljardia euroa saksalaisille, puolet Imatran Voimasta meni kansainvälisille pelureille, Kemiran lannoitteet norjalaisille, pakollinen autokatsastus englantilaisille ja espanjalaisille, digiverkon saivat ranskalaiset. Suomalaiset pankit KOP, SYP ja parhaat osat säästöpankeista lahjoitettiin ruotsalaisten silloiselle roskapankille Nordealle. Postipankki myytiin verotta Tanskaan. Lounais-Suomen Säästöpankin ja muiden pankkien aiheuttamat lamavelat ja sen myötä vuosien kärsimykset myytiin ale-hintaan norjalaisille sijoittajille. Devalvaatiovoitot menivät ulkomaille. Kunnallisia vuokrataloja myydään ulkomaisille sijoittajille. Poliisitalot on jo myyty. Valtio on vuosia antanut telakkatukea, jolla lemmenlaivojen ostajat saavat laivansa halvemmalla. Laivojen voitot on annettu norjalaisille ja korealaisille. Suomen kaivokset ja siellä olevat mineraalit myytiin pikkurahalla venäläisille ja norjalaisille. Pekka Perä maksoi euron valtionyhtiö Outokummulle Talvivaaran kaivosoikeuksista ja nyt sielläkin on paljon ulkomaista omistusta.

Fortum maksoi Uralin takana olevasta riskipitoisesta sähkölaitoksesta 32-kertaisen hinnan verrattuna siihen, mitä varsinais-suomalaiset saivat Lounais-Suomen Sähköstä toiminnan koko huomioiden. Jos uhkapeli onnistuu, voitot annetaan ulkomaille osakkeiden takaisinostoina. Jos ja kun peli epäonnistuu, maksajina ovat suomalaiset sähkönkuluttajat. Kun kunnalliset sähkölaitokset oli myyty pilkkahinnalla Fortumille ja ruotsalaiselle Vattenfallille, menettivät monet kunnat näin saamansa rahat pörssipeleissä kuunneltuaan Helsingin sijoitusneuvojia.

SDP:n ministeri Mönkäre oli isänmaallisempi. Hän lahjoitti Partekin Suomen rikkaimmalle perheelle, Koneen omistajille. Mitään ei enää osata tehdä lahjomatta ulkomaalaisia: Lohja-Muurla moottoritien rakentamisrahoista kolmannes meni englantilaisille sijoittajille muka rahoituskuluina.

Ei riitä, että lahjoitamme kansallisvarallisuuttamme ulkomaalaisille. Ei, sen jälkeen kaikki voitot siirretään ulkomaille. Ulkomaiset kasvottomat miljardöörit korottavat sähkön hintaa, apulannan hintaa, autokatsastuksen hintaa, digiverkkomaksun hintaa vähitellen 2- ja 3-kertaiseksi. Maksamme yhä enemmän meille välttämättömistä asioista ja voitot siirtyvät ulkomaille. Fortumille maksamastamme sähkön hinnasta menee ulkomaille jo suurempi osa kuin jää Suomeen arvonlisäverona. Fortumin yksityistäminen on aiheuttanut valtiolle yli 10 miljardin euron tappion ja tappio kasvaa joka vuosi. Se ei kuitenkaan ole suurin hassaus.

Mitään ei opita. Ei yhtikäs mitään. Etelä-savolaisilla oli kova hinku saada saksalainen e.ON jalkoineen oven väliin, mutta kansalaisaktivismin avulla tämä lahjoitus torpattiin. Mutta joulupukit eivät vähästä säikähdä, ja sähkölaitoksen kuppauksesta on nyt menossa joku versio 5. Mikkelissä harjoitellaan suurta sähköpuhallusta ostamalla vanhoja teollisuushalleja ja toriparkin paviljonkeja. Kun rahaa ei saada tuhlattua riittävän nopeasti, laitettiin parhaalle paikalle Mikkeliä torin laajuinen monttu. Toriparkiksi en sitä sanoisi, kun sinne ei mahdu edes hälytysajoneuvot ovesta sisään. Rahat taisivat loppua ennenkuin kaivuri ehti oikeaan syvyyteen.

Liike-elämässä jotkut epäonnistuvat. Kun kansanedustajamme lähtevät myymään kansallisvarallisuuttamme, he eivät onnistu vahingossakaan. Toisten omaa on niin helppo antaa jo ennestään rikkaille. Poliitikot yrittävät selittää, että onhan valtion omistamien osakkeiden arvo noussut pörssissä. Se on tyhjää puhetta, koska Fortumin osakkeet ovat veronmaksajille nollan arvoisia. Osakkeita ei voida enää myydä ulkomaille, koska valtion omistus alittaisi 50%, jonka jälkeen olisimme täysin pörssipelurien armoilla energian suhteen.

Venäläiset eivät saaneet maatamme asein. Nyt he ostavat maamme pala palalta omilla rahoillamme. Öljyn hinta nousee erilaisten kriisien myötä ja maksamme öljystä yhä enemmän Venäjälle. Venäläiset ostavat Itä-Suomesta 3000 eurolla loma-asuntoja varten tonttejamme, joihin on vedetty kunnallistekniikka valmiiksi. Päättäjiemme on kuulemma pakko myydä. Uskokoon ken haluaa.

Mikähän menee seuraavaksi? Postia haikaillaan pörssiin – nimikin on hienosti Itella. Varautukaa siis postimaksujen kolminkertaistumiseen.

Vesilahjoitusten vaara

Seuraava iso asia lahjoitettavaksi on vesi. Eduskunta lyö rintoihinsa siitä, että pohjavedet on turvattu suomalaiseen omistukseen. Mutta jos vesilaitokset myydään, menee siinä samalla pohjavedetkin. Kohta varmaan rakennetaan vesiputki Päijänteestä suoraan Saudi-Arabiaan. Asiaa on jo harjoiteltu pullojen kanssa Helsingissä. Siinähän olisi lobbaustyötä entisille pääministereille.

Kahdenkymmenen vuoden päästä maksamme jokaisesta juomastamme vesitilkasta puolet amerikkalaisille ja kiinalaisille lemmenlaivoissa makaileville eläkeläisille. Silloin Evian pullon saa kaupasta halvemmalla kuin vettä kraanasta. Konsultit jo kiillottavat powerpoint-kalvojaan, joilla kuntiemme päättäjät huijataan vesilaitosten myyjiksi. Kunnat ovat helppo saalis, koska kuntien rahat ovat loppu ja vesilaitoksiin pitäisi tehdä rahaa vaativia perusparannuksia. Jos kaupat ei tule tehdyksi heti, pieni tutustumismatka Niagaran putouksille kummasti kostuttaa päättäjiemme kynät.

Veden lahjoittaminen kuulostaa painajaiselta, joka ei voi olla totta. Totta se on Tallinnassa ja Iso-Britanniassa. Selvityksiä ovat vuosien mittaan tehneet monet kunnat, mutta toistaiseksi vesilaitoksia ei ole myyty yksityisille. Mutta kuntien velat jatkuvat kasvamistaan, eikä työllisyyden paranemisesta ole juurikaan toivoa. Kenen kamreerin kantti pettää ensimmäisenä. Tälle kunnalle tullaan rakentamaan kunniataulu: ”Ensimmäinen vesilaitoksensa myynyt kunta”. Tulevat sukupolvet tulevat kusemaan kunniataulun juurelle. Vettä sekin.

----

Juuri nyt tarvitaan unilukkareita vahtimaan kuntapäättäjiä.

Myyntiluukulle lappu ”Kaikki myyty”

Kohta ei ole enää mitään mitä myydä. Kaikesta kaupanteosta huolimatta valtion ja kuntien velka kasvaa ja kasvaa.

Se mitä ei voi myydä halvalla, lahjoitetaan ulkomaalaisille. Kehitysavun kankkulan kaivoon annetaan miljardi vuodessa korruptiota varten ja aseiden ostamiseksi klaanien taistojen teille. Afganistaniin uppoaa rahaa kuin kiviä Kallaveteen. Kun sekään ei ole tarpeeksi, lähdetään Somaliaan merirosvojahtiin, kyllä siellä ainakin 10 miljoonaa saadaan poltettua. Mereen rahaa onkin helpompi upottaa kuin vuoristokyliin.

Kaikki maailman vähäosaiset – yhdistykää Suomessa. Kyllä meillä on rahaa, ja jos ei ole, otetaan lisää velkaa. Viimeisen 15 vuoden aikana valtion omaisuutta on myyty 16 miljardilla eurolla. Nämä rahat on maksettu ja maksetaan tulevina vuosina takaisin moneen kertaan kohonneina sähkön, tietoliikenteen, katsastuksen ja lannoitteiden hintoina. Myyntitulot eivät ole riittäneet edes humanitäärisen maahanmuuton ja kehitysavun kustannuksiin samana aikana. Mutta siitä huolimatta sekään ei riitä. Lisää rahaa vaaditaan poltettavaksi.

Maksamme velkaa. Sen takia myymme kaikki ja otamme uutta velkaa. Vain, jotta meillä olisi rahaa perheenyhdistämisiä varten. Jos asuntoja ei valmistu tarpeeksi, suomalaiset voidaan työntää mereen. Venäläiset eivät siinä onnistuneet, mutta omat päättäjämme ovat taitavampia suomalaisten kyykyttäjiä. No, jäähän meille edes merivesi. Se taas on likaista, jos mummoille annetaan erivapaus vedenpuhdistusjärjestelmien hankinnasta."

lyhennelty sitaatti päättyy


http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2010/09/15/jattakaa-meille-edes-vesi/  Alkoiko pelottaa?  Meillä ei -kiitos hallitustemme toimeliaisuuden- ole kohta enää MITÄÄN MILLÄ MAKSAA sitä velkaa jota VM Jyrki "Velkatalkoo-Jykä" Katainen (kok) talouskasvun nimessä ottaa.  Hyvinvointia siitä ei kyllä pitkällä juoksulla synny kellekään.  Kaupan päälle Al-Qatainen allekirjoitti ERVV-sopimuksen: sopimuksen Euroopan Rahoitusvakausvälineestä. Laittomasti tietenkin. Niin suurten summien ollessa kyseessä olisi koolle pitänyt kutsua erikseen koolle eduskunnan täysistunto mutta maan tavan mukaan se unohtui tehdä kuin vaalirahailmoitus.  ERVV-takaus on omavelkainen eli velkoja voi päättää periikö velan takaajalta vai velalliselta.   Onko Katainen siis tyhmä, maanpetturi vai molempia?  YLE kutsui Kataista Suomen pitkään aikaan parhaaksi valtiovarainministeriksi.  Miksi? Onko YLE tyhmä, maanpetturi vai molempia?   Katainen saattaa olla paras valtiovarainministeri mitä rahalla saa mutta kuka hänet osti, on epäselvää. Varmaa on vain se, että me maksamme.  Raha on velkaa. Rahaa ei synny, jos kukaan ei ota velkaa. Kysykää vaikka Suomen pankista. Kukaan ei ota velkaa, jos ei ole toivoa talouskasvusta ja silloin ei taas synny sitä talouskasvua. Nykyisessä talousmallissa ei voi voittaa. Lukekaapa tuosta vielä perustietoa rahasta  http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/05/23/markkinoita-hermoromahduksen-partaalla/20107301/12 ja globaalista taloustilanteesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (91 kommenttia)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pankkiirien petokset ja peittely-yritykset: Babel III

eikun Basel III :D

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4777...

ihmeellisesti kyllä aina pötkööntyy tuo teksti tallennettaessa ja menee ihan tukkoon!
En saanut sitä korjattua edes kopioimalla, muokkaamalla kopioimisen jälkeen ja siirtämällä muokatun version blogiin. Pahoittelen.

Toivottavasti sen silti jaksaa lukea.

juri g.

Valtion velkaa ei pidä verrata BKT:hen, vaan valtion verotuloihin. BKT kasvaa velkaa ottamalla keinotekoisesti kuten kirjoitit. Ja se BKT mikä on ihmisten työn tulosta, ei ole valtion omaisuutta jota vastaa se voisi vipata.

J. Gagarin

Tuosta kartasta ilmenee nimenomaan, että absoluuttisena määränä velkaa on jokaista kansalaista kohden eniten kaikkein kehittyneimmissä talouksissa. Suomen kanssa punaisella on koko Länsi-Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Japani ja Austraalia.

En väitä, että tämä osoittaisi velan oton olleen pelkästään positiivista, mutta se osoittaa, että käyttämäsi viite sanomallesi on virheellinen. Absoluuttiseen velan korkeuteen kansalaista kohti vaikuttaa ennen kaikkea BKT/capita. Jos olisit linkittänyt kartan, jossa näytettäisiin suhteellista velan osuutta koko BKT:sta, niin se olisi jo näyttänyt tyystin toisenlaiselta. Onhan Nokia konsernillakin erilaisia lainoja satojen miljoonien edestä, mutta en silti lähtisi sanomaan, että se on köyhempi kuin velaton "Mikko Monosen Ruumisarkkuliike".

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Käänsin GDP:n BKT:ksi. Sitten olisi vielä tuo GDI eli Gross Domestic Income mikä meillä ei lainkaan tasaisesti jakaudu ja koska verotus on niin kuin on Suomessa, p-kakuorma kaatuu paljolti sen erittäin velkaantuneen keskiluokan niskaan.

Köyhiä taitaa Suomessa olla kohta miljoona. Eikä EU:n Köyhyyden ja Sosiaalisen Eriarvoisuuden Torjunnan Vuosi ole edes ohi vielä :D

Tosin ilman nk. keskiluokan ottamia velkoja taloustilanne näyttäisi vieläkin enemmän miinusta.

Sami__ (nimimerkki)

Hieno, hieno kirjoitus. Erityisesti pidin tavastasi rinnastaa japanilaisen kyky ottaa velkaa, vaikkapa valtionsa kautta "viisaiden" afrikkalaisten ja venäläisten vastaavaan.

Sami__ (nimimerkki)

Korjaan edellistä kirjoitustani - sittenkin parasta kirjoituksessasi on tapa, jolla pystyt osoittamaan, että valtiot, jotka ovat kiistattomasti kyenneet tarjoamaan eniten, ja vieläpä ihan älyttömän isolla erolla, hyvinvointia kansalaisilleen ovat epäonnistuneet siinä kapitalisminsa takia. Te kommarit olette kyllä helmiä älykköjä komediallisessa mielessä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Otetaanko asia uudestaan puheeksi vaalien jälkeen (jos niitä nyt edes tulee. Voip olla että globaali talousromahdus ehtii ensin ja vaalit perutaan) kun leikkauslistat tuodaan esiin. Ja velkakirjat myös.

Vaan artikkelin alkuosahan oli käännös. Kuten siellä lukee.

Ja velat täytyy maksaa. Vaikka ne olisi valtion velkoja.

J. Gagarin

Saksalainen wanha sananlasku sanoo: "Mit Kredit und ohne Geld - so kommt man durch die Welt!"
(Suomella on velkansa hoitamiseksi tosin selkeä suunnitelma. Mitään ei ole tehty kevytmielisesti, vaan raskasmielisesti harkiten).

VierasPartalainen (nimimerkki)

Ei noin pitkiä esitelmiä jaksa lukea kukaan. Tiivistäisit asiaasi, sitä sinülla eittämättä on, ja tule persuihin!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Miksi persut haluaisivat riveihinsä suulaan foliohattu-ämmän joka saattaa olla kommunisti-helmi :D

Rivipersuja kohtaan minulla löytyy arvostusta mutta puheenjohtajaanne en luota yhtään. Hänen puheidensa ja puuhiensa välisestä ristiriidasta on muodostunut käsitys että persut Soinin johdolla ovat keinotekoisesti luotu muka-vaihtoehto Kokoomukselle ja Keskustalle.

Visitor (nimimerkki)

"foliohattu-ämmän"

Enempää puhumatta, kts. myös kommentit ;-)

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4...

Visitor (nimimerkki)

Foliohattu jatkoksi, tuolla kommenteissa... (ei montaa ;-)

http://hkt40.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40033-soinil...

Visitor (nimimerkki)

Vielä foliohattuilun ihmeellisestä ja oudosta maailmasta, voisihan sitä ajatella, että Muutos ja vaikkapa vapauspuolue on yllättäen perustettu patoamaan persujen suurempaa vaalimenestystä, takaamaan vanhoille entisen aseman, että se jää tuonne vasurien ja vihreiden vanhoihin lukemiin, apupuolueeksi ;-)

Nyt kyllä pitää ottaa lasi-kaksi Laphroaighia pelkästään foliohattuteorioista eroamiseen ja "pään selvittämiseen"...

http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009...

repe (nimimerkki)

No miksi sitten media on haudanhiljaa Muutos2011 puolueesta ja puhuu vain persuista ja lempeästi? Sitten vielä tekee jutun aamutelevisioon kolmannesta tamperelaisesta islamofobipuolueesta...

Jukka-Pekka Vasara

Kuvaava kartta. No kuten yllä nähdään, tosi-uskovat pitävät noita jättivelkojakin saatavina kun kerran oikein sosionomi niin sanoo.

J. Gagarin

Kummalla lienee enemmän velkaa, sinulla vai General Electric konsernilla?
Kumpi teistä lienee varakkaampi?
Absoluuttisen velan määrä ei ole relevanttia, vaan suhteellisen velan määrä. Zimbabwe lienee maailman velkaisin valtio suhteessa BKT:hen ja sitähän ei kovin velkaisena tuosta kartasta hahmota. Vain siksi, että absoluuttinen dollarimäärä asukasta kohden on pienempi.
Voi kuinka monia asioita täällä saakaan rautalangasta vääntää ...

Jukka-Pekka Vasara

Suhteellinen velka on silloin suhteettoman suurta kun sitä tulee koko ajan lisää pelkkään syömiseen. GE en tiedä mutta GM tiedän: oli meinaan maailman mahtavin melkein sata vuotta, ja oli kuule leveät hartiat ja oli sitä velkaa. Sitten tuli konkurssi. Ilman kansalta varastettua rahaa koko pulja ei tekisi enää minkäänlaisia kottosia.

Että vääntele vaan sitä rautalankaasi miten lystää.

repe (nimimerkki)

Joo Zimbamweja P-Korea alas ja Israel/USA ylös. Hallelujaa. Ja sitten marmattamaan sinne, jossa näiden jumalien arvostelua esiintyy.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Suosittelen Sinulle pappatunturin hankkimista.
tv. Ville

Velkakartasta (nimimerkki)

Afrikan ja kehitysmaiden pientä suhteellista osuutta selittää tietty myös se, että väestöä on paljon ja kansantuotetta vähän ja palkat, joten myös mahdollisuudet velkaantua ovat matalat...

Suomalaiset sen sijaan ovat kautta linjan suuriin asuntovelkoihin sitoutuneita, olipa niihin varaa tai ei. Jos sen päälle valtio on velkaantunut, se on huono ennuste...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Niinpä:
rahan reaaliarvo on se joka jotain merkitsee eli mitä sillä rahalla saa.
Zimbabwessa miljardilla ei saa edes leipää.

Mutta kun suurin osa globaaliin BKT:n lasketusta rahasta on höpörahaa, vain numeroita näytöllä

Eli "ilmalla" on ostettu luonnonvaroja eikä absoluuttisilla dollarimäärillä tai ostosopimuksilla "väärennetyllä" rahalla maksettuna ole niilläkään merkitystä.

Länsimaiden vauraus on (muualle siirtynyttä) teollisuutta, palvelualoja yms. Länsimaiden vauraus on velkaan perustuvaa.
Mitään konkreettista ei juurikaan ole jäljellä. Paitsi Suomessa vesi.

Luonnonvarat sijaitsevat toisaalla, muissa maissa. Afrikassa. Intiassa. Kiinassa. Ja tietty noissa USAn "vapauttamissa" maissa kuten Irak, Afganistan, Jemen, Haiti, seuraavaksi Iran ja Pakistan.

Venäjällä on metsää ja viljelysmaata, öljyn ja kaasun lisäksi.

J. Gagarin

"Länsimaiden vauraus on (muualle siirtynyttä) teollisuutta, palvelualoja yms. Länsimaiden vauraus on velkaan perustuvaa.
Mitään konkreettista ei juurikaan ole jäljellä. Paitsi Suomessa vesi.

Luonnonvarat sijaitsevat toisaalla, muissa maissa. Afrikassa. Intiassa. Kiinassa. Ja tietty noissa USAn "vapauttamissa" maissa kuten Irak, Afganistan, Jemen, Haiti, seuraavaksi Iran ja Pakistan.

Venäjällä on metsää ja viljelysmaata, öljyn ja kaasun lisäksi."
--------------------------------------------------------------------

Nou hätä!

Luonnonvaroilla on arvoa vain, jos niitä hyödynnetään. Ja hyödyntäjiä ovat ne kehittyneet taloudet, jotka niitä luonnonvaroja tarvitsevat. Niitä voidaan ostaa, jos itsellä vastaavasti on jotain myytävää. Ja tämän myytävän ei tarvitse olla muita luonnnonvaroja, raaka-aineita t.m.s. Se voi olla niistä samoista luonnonvaroista jalostettuja tuotteita, osaamista, high tech alueen tuotantoa, y.m.

Kuinka paljon luonnonvaroja on Sveitsillä? Ovatko sveitsiläiset köyhiä? Ovatko he vaarassa luisua köyhyyteen?

Perinteinen teollisuus on siirtynyt myös USA:sta vähitellen pois. Mutta koko maailma maksaa katsoaakseen Hollywooodin filmiteollisuuden tuotteita ja rahaa virtaa jenkkilään sitä kautta. (Tämä tietysti vain yksi tuhansista vastaavista esimerkeistä).

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kuinkahan halukkaita luonnonvaroja omistavat maat ovat myymään raaka-ainetta kun pääosa myynnin tuotosta siirtyy muualle? Ei jää mitään millä ostaa niitä kehittyneiden maiden tuotteita: osaamista jne.
Seurauksena kolonialistinen sota.

Minä en maksa Hollywoodille mitään. En halua katsoa p-koja propagandafilmejä joita siellä tuotetaan.

Visitor (nimimerkki)

"Nou hätä!...Perinteinen teollisuus on siirtynyt myös USA:sta vähitellen pois..." ?

"On the Way Down
The Erosion of America's Middle Class"

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,7...

repe (nimimerkki)

Jos Suomen Bilderberg-maanpetturit eivät ostaisi juutalaispropagandaa hollyeoodista määräysten mukaisesti, Suomeen kai hyökättäisiin tai päätöksentelijät tapettaisiin.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

"globaali talousromahdus ehtii ensin ja vaalit perutaan"

Terve Riikka!
Olen samaa mieltä eo. lauseesta ja persujenkin tuppeenjulistama
rökälevoitto jää tulematta (parasta ennen 31.12.2010).
tv. Ville

VierasPartalainen (nimimerkki)

Ville hyvä!
Rökälevoitto. on käsittääkseni tuplavoitto, mutta mitä on triplavoitto, vain 15paikkaa. Enemmänkin on tulollaan. Suomalaisen- ja suomalaisuuden puolustaminen kantaa. Ei siitä päästä mihinkään. Olethan sinäkin perus-suomalainern!

Vilho Juntunen (nimimerkki)

En ole perussuomalainen. Olen kannattamassa Nukkuvien puolueen rp.(NUPU)
saamista puoluerekisteriin. Siitä tulisi helposti eduskunnan suurin
puolue.
tv. Ville

köpä (nimimerkki)

Adressi suomalaismedian tilasta.

"Markku Uusipaavalniemen skandaalihaastattelu on uutisoitava!

HUOM! Tämä adressi ei ole ota kantaa Markku Uusipaavalniemen poliittisiin tai yhteiskunnallisiin näkemyksiin.

On outoa, että uutiskynnyksen ylittävät puistosta löytynyt lihapulla ja Muonion jättilohi, vaikka samaan aikaan massat ovat tietämättömiä Markku Uusipaavalniemen 22.9.2010 julkaistusta haastattelusta. Haastattelu on herättänyt varauksetonta mielenkiintoa ja suurta hämmästystä myös politiikasta kiinnostumattomien joukossa eikä suotta.

Olen huolissani suomalaismedian tilasta ja siitä millä kriteereillä uutisoinnin kohteet valitaan. Mielestäni mm. seuraavat haastattelussa esiintyneet kommentit valtapuolueen kansanedustajalta ja talousvaliokunnan jäseneltä ylittävät uutiskynnyksen:

"Muutos on saatava tähän maahan aikaseks, suuret puolueet ei tuu millään tavalla tätä tekemään..."

"Ihmisten pitäis saada tietää, miten raha luodaan, ketkä sitä hallinnoi, ketkä tekee päätökset... Täs on todellakin semmosta suurta illuusiota ilmassa..."

"...tää on suurta propagandakoneistoa, mikä pyörittää tätä keskustelua..."

Jos olet samaa mieltä, allekirjoita tämä adressi!

Lähestyin 26.9.2010 Helsingin Sanomia, Turun Sanomia ja Aamulehteä tämän haastattelun uutisointiin liittyen sähköpostitse. Tätä adressia luodessa lehdet eivät olleet vastanneet kysymykseeni."
http://www.adressit.com/uutisointi

Tässä vielä linkit Uusiksen haastattelusarjaan
osa 1

http://www.youtube.com/watch?v=hzbGUxz2reo&NR=1

osa 2

http://www.youtube.com/watch?v=gmetMOw04Ss&feature...

osa 3

http://www.youtube.com/watch?v=fQCTShz4O4o&feature...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Allekirjoitettu on.

Samalla käytän tilaisuutta suositellakseni kaikille noita Markku Uusipaavalniemen haastatteluvideoita, jotka on tehty Talousdemokraattien toimesta.
Hienoa aktivismia.

Samalla ilmoitan että vaikka Markku Uusipaavalniemi on minun kannaltani väärän puolueen edustaja, kunnioitan suuresti hänen suoraselkäisyyttään, rehellisyyttään ja siviilirohkeuttaan.

Oskari (nimimerkki)

"Nykyiset päättäjämme ovat lahjoittaneet isiemme ja äitiemme raadannan pala palalta ulkomaille."

>>> ovatko pakotettuja lahjoituksiin?

>>> ovatko puolueet saatettu ansaan rahan- ja "pahan(ko)vallan taholta,
etteivät muuta voi tai rahallako ovat ostettuja?

SINÄ Riikka teet aivan UPEAA työtä yhtenä kanssakulkijana.
Ihailen suuresti SINUN tapaasi toimia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kiitos kiitoksista. Pauli Vahteralle iso käsi hänen panoksestaan suomalaisten silmien avaamiseksi!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tuon tänne tämän linkin jossa on aiemmin kääntämiäni artikkeleita, joissa käsitellään samaa aihetta eri taloushemmojen suulla.

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/3589...

Kysehän on järkyttävästä talouden alijäämäisyydestä vähän joka taholla ns. kehittyneissä maissa. Me olemme perse auki, kuten sanonta kuuluu. Pankit ovat konkurssikypsiä. Ne ovat jo konkurssissa, siitä ei vain media ole kertonut vielä, virallista tiedotusta ei ole annettu.

Epäsuhta oikean rahan ja höpörahan välisessä suhteessä on järkyttävä: "höpörahaa" on kaikesta "olemassa olevasta" rahasta noin 95%.
Järkyttävät 95%! 5% on rahaa= seteleitä, kolikoita, kultaa jne. Loppu on kuvitelmaa, kuplaa, illuusiota. Ja se on puhkeamassa -BANG!

=
"Ensimmäiseksi tulee ymmärtää, että kysymykseen ei voi vastata osoittamalla velka-BKT-suhdelukua euroalueella. Makroperspektiivistä on vain vähän hyötyä tässä. Numerot kertovat, että euroalue on paremmassa asemassa kuin USA, Britannia tai Japani. Ongelma on siinä, että noissa luvuissa ei näy "riippuvaisuus"velat eikä talousalueen rahavirtojen yhteenkytkeytyneisyys.

Suurimman kategorian "riippuvaisuus"veloista muodostavat erilaiset keskinäiset takuut, joita euroalueella on tehty viimeiset pari vuotta. Euroopan Unionin hallitukset ovat taanneet koko pankkisektoria. Ne ovat taanneet pankkitalletukset tiettyyn summaan asti. Euroalueen valtiot ovat taanneet Kreikan velkaa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Ja sen jälkeen laajentaneet suunnitelman koskemaan koko euroaluetta. Nuo takuut joudutaan todennäköisesti tuplaamaan taas."

Tämä koskee myös ERVV:ta joka tavallaan on eurooppalainen vastine USAn QE-ohjelmalle.

Visitor (nimimerkki)

Vaihtoehdot ovat, jos globaalisti näin jatketaan ;-)

1. banaanivaltio mallia Haiti

2. banaanivaltio mallia itsenäinen Suomi

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2007/numero-4...

Kumpi parempi?

Vieras (nimimerkki)

Taas ollaan viisaampia, kiitos Riikan.

Vaikkakin olen rauhaa rakastava ja suvaitsevainen....niin jotenkin tänä päivänä minun sympatiani saavat ihmiset, jotka nousevat puolustamaan omia oikeuksiaan kadulle, kuluneella viikolla mm. Espanjassa ja Brysselissä.Minusta omien oikeuksien puolustaminen on henkisestikin hyväksyttävää,jos päättäjät toimivat häikäilemättömästi, kansaa kuulematta. Hehän eivät ole saaneet kansalta " mandaattia" toimia yksinvaltiaan tavoin.

Kyllä meidän perheessä jälkikasvusta 2 abiturienttiakin jo tajuavat tämän yhteiskunnan vääryydet ja ovat aika ihmeissään noista päättäjien toimista. Ovat kuunnelleet Uusipaavalniemen videot ja totesivat, että voiko tämä olla totta, no mieskin kuunteli tuota puhetta aika hämmästyneenä ( ymmärtää ehkä enemmän talousasioista kuin minä).

Meidän abeilla on valtavasti kavereita ja tuttuja, joten täytyypä laittaa sana kiertämään näistä videoista heidänkin kauttaankin.

Vieras (nimimerkki)

Voi BILDERBERG! Meillä on samat ongelmat kuin muillakin, eli meitäkin kusetetaan ja vedätetään niin että tuntuu.

Ja koska meillä suomalaisilla on oma erityinen ruotsinkielinen ja mielinen hallitseva kasti me tulemme kokemaan erityisen kovia aikoja. Täkäläisen hallitsevan kastin ajatusmaailmasta saa vihiä kun lukee heidän tekstejään. "Suomalaiset pitää ajaa kunnolla TURPA VERILLE LOUHIKKOON!"

Eli ei meitä suomalisia vahingossa tai typeryyttä olla tällä tavoin uunotettu, ehei! Ihan suunnitelmallista rosvoamista tämä on ollut.
Tämä aluillaan oleva globaali finanssikriisi on rikkaitten käymää globaalia luokkasotaa. Hyvin raakaa ja brutaalia semmoista.

Rahvasta on vedätetty ihan tahallaan ja tietoisesti maailmanennätys luokan velkoihin ja velkavastuisiin, ja juuri velkojen avulla meistä on saatu näin hyvä niskalenkkiote. Tällä otteella meitä velallisia ollaan parhaillaan juoksuttamassa kovaa vauhtia päin seinää.

Tuo toisenlaisesta todellisuudesta muistuttava vankka, maksunajasta muistuttava seinä on kuin teräsbetoniseinä ja me lähestymme sitä kovaa vauhtia. Meitä juoksutetaan tahallaan "TURPA VERILLE LOUHIKKOON!"

http://aleksieskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46...

J. Gagarin

Ainoastaan vakuudettomat lainat ovat ongelmalainoja. Kun yksittäinen ihminen tai yritys menee pankkiin hakemaan lainaa, hänellä tulee olla riittävät vakuudet lainan saamiseksi. Valtioiden velanotossa asiaa puntaroidaan luottokelpoisuudella, joka perustuu valtion talouden tunnuslukuihin ja historiaan velan takaisin maksajana. Kun vakuudet ovat olemassa, ei kyse ole pyramiditaloudesta.

Täällä tuntuu olevan paljon "viisaita" talousneroja taivastelemassa asioita, joista heillä ei ole pätkääkään ymmärtämystä!

Visitor (nimimerkki)

Kahto nyt vaan tuolla edellä tarjotut kolme videopätkää Uuspaavalniemen haastattelusta...

Kertoo hienosti muuten Koiviston konklaavistakin, sillaiten diplomaattisesti ;-)

J. Gagarin

Nettiyhteyteni pätkii sen verran noiden videoiden katselussa, että katsoin vain puoleen väliin ja totesin, että olen häntä viisaampi. Joten sinulle sanoisin: lue nyt vaan tuolla edellä esittämäni kommentit!

Visitor (nimimerkki)

"Nettiyhteyteni pätkii sen verran noiden videoiden katselussa, että katsoin vain puoleen väliin ja totesin, että olen häntä viisaampi."

Ahaa ;-)

"Uusipaavalniemi on ratkaissut Rubikin kuution 25 sekunnissa. Hän on kyennyt vakiinnuttamaan kuution ratkaisemiseen kuluvan ajan alle 40 sekuntiin. Lukiossa ollessaan hän sai valtakunnallisesta matematiikan kokeesta koko maan parhaat pisteet. Hän myös voitti kouluvuosinaan valtakunnallisen matematiikkakilpailun, suunnitteli omia tietokonepelejään ja voitti erään aikakauslehden järjestämän tietokoneohjelmakilpailun. Hän opetteli vedonlyönnin vuoksi kahdessa viikossa piin 250 ensimmäistä desimaalia.[3]..."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Uusipaavalniemi

J. Gagarin

"Uusipaavalniemi on ratkaissut Rubikin kuution 25 sekunnissa. Hän on kyennyt vakiinnuttamaan kuution ratkaisemiseen kuluvan ajan alle 40 sekuntiin. Lukiossa ollessaan hän sai valtakunnallisesta matematiikan kokeesta koko maan parhaat pisteet. Hän myös voitti kouluvuosinaan valtakunnallisen matematiikkakilpailun, suunnitteli omia tietokonepelejään ja voitti erään aikakauslehden järjestämän tietokoneohjelmakilpailun. Hän opetteli vedonlyönnin vuoksi kahdessa viikossa piin 250 ensimmäistä desimaalia.[3]..."
-------------------------------------------------------------------------

Kukas sen kissan hente nosta, jos ei hen itse henen hente nosta!
(kenen luulet kirjoittaneen k.o. wikipedia esittelyn?)

Visitor (nimimerkki)

"Kukas sen kissan hente nosta, jos ei hen itse henen hente nosta!
(kenen luulet kirjoittaneen k.o. wikipedia esittelyn?)"

Älä ole lapsellinen ;-)KO. jutut löytyvät myös kansainvälisestä lehdistöstä jne.

"Kun Jeesus kysyi kuka heittää ensimmäisen kiven, Uusis astui esiin."

"Uusis luuli kerran olevansa väärässä, mutta erehtyi."

Uusismit löytyvät Freewebsistä, mutta US:n filttri ei näköjään päästä ko. linkkiä läpi ...

freewebs.com/uusis/uusismit.html

köpä (nimimerkki)

Nykyajan rahajärjestelmässä keskeinen osa on liikepankeilla, joiden rooli kansantalouden kannalta on laskea uutta rahaa liikkeeseen luotonannon kautta. Tällöin lainansaajan on kuitenkin maksettava korkoa. Myös pankki maksaa pankkitileillä olevalle rahalle korkoa, joskin alemman korkokannan mukaan. Yhteiskunnan kestävyyden kannalta korko on siitä ongelmallinen, ettei sitä vastaavaa rahallista osuutta luoda järjestelmään missään vaiheessa. Näin ollen velkaa on aina enemmän kuin sen maksuun tarvittavaa rahaa ja täten talouden on pakko kasvaa koko ajan. (Wikipedia raha)

Pian tulee se päivä kun on pakko todeta, ettei velkoja ole mahdollista maksaa ja sitten käy ilmi ettei pankissa olekaan rahaa ja sitten koko velkaponzi-korttitalo romahtaa. Muuan keskuspankkiiri (USA:n Atlantan FED:n luottopäällikkö) nimeltään Robert Hemphill sanoi kauan sitten v. 1934 kongressin kuulustelussa näin:
”Olemme täysin riippuvaisia liikepankeista. Jonkun on lainattava jokainen dollari, joka meillä on liikenteessä, käteisenä tai luottona. Jos pankit luovat runsaasti synteettistä rahaa, olemme vauraita, jos eivät, näemme nälkää. Olemme täysin ilman pysyvää rahajärjestelmää. Kun asiasta saa täyden kuvan, toivottoman tilanteemme traaginen mielettömyys on miltei mahdoton uskoa, mutta siinä se on. Se on kaikkein tärkein asia, jota älykkäät ihmiset voivat tutkia ja pohtia. Se on niin tärkeä, että nykyinen sivilisaatiomme saattaa luhistua, ellei sitä ymmärretä laajalti ja ellei puutoksia korjata pian.”

repe (nimimerkki)

Turha tällä palstalal on vedota auktoriteettiuskoon, kun täällä ei sellainen ole suosiossa. Toisin kuin siellä prokarelian sivustoilla. Viisaus muuten ei ole vain opetettua satelliittiviisautta ylhäältä ja ulkomailta, vaan opetukset pitää pystyä kyseenalaistamaan ja koettaa, valitsisiko ne itse, jos ne ei olisi ennalta päättänyt hirttää itseään oikeaoppiseen eli ngloamerikkalaisne imperiumin viisauksiin yms.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Samat vakuudet ovat monen lainan taustalla > ne eivät riitä.

On otettu lainaa, ostettu yritys X ja otettu sille lainaa antamalla lainalla ostetun yritys X:n osakkeita vakuudeksi. Tätä on jatkettu koko aakkoston läpi. Kun maksun aika tulee, ei ole mistä maksaa koska yritysryppään tuotto on tuloutettu osakkeenomistajille.

Jotka luultavasti ovat sijoittaneet sen johonkin rahastoon/johdannaiskauppoihin jotka ovat höpörahaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ville prkl!

Äänestämättä jättäminen on sama kuin antaisi äänensä valtapuolueille.
Äänestä SKP:ta tai IPUa tai mitä tahansa pientä MUTTA ÄÄNESTÄ!!!

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Kyllähän minä äänestänkin mutta mieluummin äänestäisin Nupua.
Saataisiin nykyisin äänestämättä jättävätkin mukaan.
Lue muuten Jose Saramagon kirja: Kertomus näkevistä. Siinä
kerrotaan miten kansa jätti 83 % tyhjiä äänestyslippuja ja
sai valtakunnan ihan sekaisin. Mainio kirja kertakaikkiaan
kuten koko Saramagon tuotanto.
tv. Ville

Hakki Eagles fly singly (nimimerkki)

Eivät he jättäneet äänestämättä. He äänestivät tavalla, joka vetää maton puolueitten edustusoikeuden jalkojen alta. Itse kirjoitan lippuun JOKU MUU. Sama asia. Se on yksiselitteisesti protesti. Pelkkä protesti. Ja ainoa toimenpide, jolla on mahdollisuus palauttaa järjestelmämme kansalaisten tasavaltaiseksi parlamentaariseksi demokratiaksi. Mutta vain, jos hylättävät äänet saavat massiivisen vaalivoiton. Ja netti antaisi moiseen mahdollisuuden tavalla, jota aikoinaan selostin Erkki Toivaselle. Linkkeineen.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10241/er...

Sen tein kunnallisvaaleja silmällä pitäen, mutta se toimii vielä perustellummin eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juu, olen lukenut, ja jos voisin luottaa siihen että yli 83% jättää äänestämättä niin mikäs siinä mutta kun en luota. Eikä kannata sinunkaan luottaa.

Hakki Eagles fly singly (nimimerkki)

Ei pidä nukkua. Silloin mikään ei muutu.

Ei pidä äänestää nykyisten Eduskuntapuolueiden antamista vaihtoehdoista. Silloinkaan mikään ei muutu.

Ei pidä äänestää uusien tulijoiden eikä entisten jo epäonnistuneitten antamista vaihtoehdoista. Silloin ei varmasti mikään muutu.

Ainoa rauhanomainen mahdollisuus ns. tavallisen tossunkuluttajan aikaansaada paluu kansalaisten tasavaltaiseen parlamentaariseen demokratiaan on jättää ääni, joka on hylättävä. Sillä miksi se hylätään ei ole väliä. Pääasia on että se on pakko hylätä.

Eikä sekään takaa paluuta kansalaisten tasavaltaiseen parlamentaariseen demokratiaan. Se on kuitenkin mahdollisuus, mitä taas muut edellä mainitut vaihtoehdot eivät ole.

Kuten muissakin vaaleissa sekin kuitenkin edellyttää vaalivoittoa. Jopa merkittävää. Mutta väitän, että jo 5 % ääniosuus herättää puolueet havaitsemaan, että äänestäjät eivät ole tyytyväisiä heidän tekemisiinsä ja toimintaansa. Ja herättää rajusti. Se kun merkitsee, että yhden keskisuuren puolueen verran ihmisiä (noin 200.000) on valmis keskittymään protestointiin ymmärrettyään, että eivät voi muulla tavalla vaikuttaa.

Ja ymmärrettyään, että tällä tavalla eivät ainakaan mahdollista puolueita väittämään, että äänestäjät nukkuvat koska ovat tyytyväisiä.

Mutta myönnän, että hylättävän äänen jättäminen, saadakseen aikaan jotain positiivista ei ole helppo konsepti. Se kun on "tavanomaisen" ajattelun vastainen. Siksi siihen turvautuminen edellyttää ajattelua ja henkilökohtaista ratkaisua, päätöstä, valintaa. Ja siksi useimmat meistä jättävät sen mahdollisuuden edes miettimättä. Miettimättä, kuten sitä, että hylättävä ääni, eli tuttavallisesti vaikka lippuun kirjoitettu JOKU MUU, on ainoa ehdokas, jolla on vaalipiirinä koko maa.

Ja vaikka olenkin liittänyt linkin muistaakseni myös johonkin muukun kommenttiini liitän myös tähän avoimen kirjeeni Erkki Toivaselle kunnallisvaalien alla. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10241/er...

uurija (nimimerkki)

Hei Vilho ja Hakki (Eagles Fly Singly). Jälleen äänestysaiheen kimpussa. Mikäs sen mukavampaa.

Tässä asiaa:

Jos haluat Jyrki "Terpster" Kataisen, Keskustan, Kokoomuksen ja muiden valtapuolueiden voittavan vaalit, jätä äänestämättä tai tuherra lipukkeeseesi äänestyskopissa asiaankuulumattomia tekstejä kuten Hakki ehdottaa.

Vastasin Vilho Juntuselle aiheesta täällä 24.9.2010.
Kopioin oheen tuolloiset kommenttimme, jotka sopivat myös nimimerkki Hakille:

"24.9.2010 11:56 Vilho Juntunen (ei kirjautunut) Hyvät ihmiset!
Lukekaa Jose Saramagon kirja: Kertomuus näkevistä.
Se kertoo kansasta, joka sai hallituksen ja päämiehen
aivan sekaisin kun se jätti vaaleissa 83 % tyhjiä,
blancoäänestyslippuja. Ensi keväänä epätodennäköisesti
järjestettävissä vaaleissa toivon ja uskon että Suomen
kansa tekee saman ratkaisun.
tv. Ville"

...
"24.9.2010 13:27 uurija (ei kirjautunut) ...Ville on nyt antautunut vaikutuksille altiiksi.
Valtaapitäville harhaanjohtajille sopii matala äänestysprosentti ja tyhjiksi jätetyt äänestyslipukkeet OIKEIN HYVIN!
Pieni äänestysprosentti sataa vallanpitäjien laariin.

Siksi tulemme jälleen vaalien alla näkemään yhä enemmän tempauksia, joissa kehoitetaan:
- olemaan äänestämättä,
- piirtelemään kirkkoveneitä tai
- akuankkoja
- tai muita viestejä äänestyslippuun. Tai, jopa,
- jättämään tyhjä lipuke uurnaan.

Kehoitukset on usein suunniteltu taitavasti.

Niihin liitetään ideologiaa, joissa tyhjän tai turmellun äänestyslipukkeen jättänyt sekä nukkuvien puolueeseen jättäytynyt esitetään myönteisessä valossa.
Hän on kansalaisoikeuksien turvaaja,
vaikutusvaltainen hallituspolitiikan vastustaja
tai uudistusmielinen vitsiniekka ja kepposmaakari, jonka toimia hallitus harmittelee.

Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta, hyvä Ville.
Siihen retkuun ei pidä mennä.
Äänestää täytyy."

Hakki Eagles fly singly (nimimerkki)

Kun en syystä tai toisesta voi vastata uurijan (?) kommenttiin, yritän vastata siihen tällä tavalla. Et voisi olla enemmän väärässä. Tai ehkä sittenkin et voisi olla toisesta puolesta enemmän väärässä.

Nukkujista kaikki puolueet kiittävät. He eivät poliittisen eliitin, edustavatpa he mitä puoluetta tahansa, sielunrauhaa häiritse. Heidät on helppo selitellä pois. Niin on tehty jokaisessa vaalissa, jotka itse muistan. Yksi tai kaksi päivää krokotiilin kyyneleitä ja sen jälkeen business as usual. Sillä nukkuvien ääniä ei edes lasketa, ne eivät ole tahdonilmaisu, ne ovat pelkkä vähennyslaskun tulos.

Hylättävät äänet edellyttävät antajansa aktiivisuutta. Ne ovat äänestäjän antamia ääniä. Ne ovat ainoat aidot protestiäänet, jotka maassamme voidaan antaa. Niiden viesti on vain se. Yksiselitteisesti. Puhdas protesti puolueiden antamille vaihtoehdoille. Sen antaneet ovat aktiivisesti ilmaisseet protesti, jota ei voi selitellä parhain päin. Kuten äänestämättä jättämisen.

Näennäisesti taatusti hylättäväksi joutuvan äänen jättäminen johtaa samaan kuin nukkuminen. Todellisuudessa näin ei käy JOS HYLÄTTÄVÄT ÄÄNET SAAVAT MASSIIVISEN ÄÄNIVYÖRYN. Ja massiiviseen riittää jo 10% viimeksi äänestämättä jättäneistä. Siis noin 160.000 hylättyä ääntä. Se on tässä maassa äänestäjien määrä, joka vastaa keskisuuren puolueen äänestäjäkuntaa.

Voi ajatella niin, että vain numeroita äänestetyt valitaan. Ja tottahan se on. Mutta jos esimerkiksi vain 10% edelliskerralla äänestämättä jättäneistä saadaan äänestämään ja, jos haluavat protestoida, he jättävät taatusti hylättävän äänestyslipun, heitä on noin 160.000. Voit olla aivan varma, että maassa on poliittisen järjestelmän kriisi. Vanhan poliittisen järjestelmän uhka ja mahdollisuus uudelle järjestelmälle.

uurija (nimimerkki)

Hakki.
Kuvitelmasi siitä, että omin tekstein varustetun äänestyslipun jättäminen olisi jokin kansalaisprotesti, jolla voi saada valtiovallan harjoittamaan politiikkaan muutosta, on valitettavan virheellinen.

Olet nähnyt paljon vaivaa jo edellisissä vaaleissa kannustamalla äänestäjiä piirtämään kirkkovene äänestyslippuun.
Olet ilmeisesti aloittelemassa samantyyppistä kampanjaa ensi kevään vaaleja ajatellen.

Vaivannäkösi menee hukkaan, jos päämääränäsi on saada Suomessa harjoitettava kansallisomaisuuden ryöstö ja köyhien kyykytys loppumaan.

Jos, taas, kuulut niihin, joilla on onki vedessä, kannattanee jatkaa samaan malliin.

Hakki Eagles fly singly (nimimerkki)

Kun en edelleenkään voi vastata uurijan(?) kommenttiin, yritän vastata siihen tällä tavalla.

Et anna ensimmäistäkään perustelua sille, miksi mielestäsi olen väärässä. Olisin kiinnostunut kuulemaan, miten olet päätynyt siihen, että olen väärässä. Ja erityisesti arvostaisin apuasi, jos kertoisit, miten minun sitten mielestäsi pitäisi menetellä.

kotipankkiiri (nimimerkki)

Raha = Velka = Lupaus tuotannosta

Velkaa ei tarvitse pelätä, ellei sitä anneta liian suurella riskillä. Näin on osittain tehty, mutta näiden pankkien ja pelureiden olisi pitänyt antaa kaatua ja mennä konkurssiin. Valtiot olisivat sitten voineet lunastaa nämä konkurssiin menneet pankit ja rahoittaa niitä. Nykyinen velka-elvytys on tulonsiirto kansalta rikkaille.

Huomioikaa, että myös Norja on kartassa punaisella, vaikka muistaakseni jokin aika sitten heidän öljykassassa oli 240 miljardia..

Visitor (nimimerkki)

"Norja on kartassa punaisella"

Norja on oma juttunsa, se hyväksayi tämä uusliberaalin talouden omilla ehdoillaan, sillä on todella velkaa tuollaiset summat, mutta saatavia maailmalta on sitten lähes kolminkertainen määrä, ne öljyrahat kun on sijoitettu ns. pahan päivän varalta, niitä ei juurikaan ole käytetty tai tuhlattu.

Suomi on suunnitellut jossain vaiheessa eläkerahastoista hieman vastaavaa "öljylähdettä", se taisi kuitenkin mennä melko suteen ja pörssistä tuli miljardeja takkiin kun keinoteltiin liian rankoilla riskisijoituksilla, eläkerahoista suli melko tavalla varallisuutta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Visitor,

KEVAlla oli paljon rahaa kiinni Kreikassa eikös vaan.

USAssa taas näin eläkkeiden kanssa http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&...

Muistelenpa että lääke- ja vakuutusyhtiöt olivat Obaman SUURIA rahoittajia ennen vaaleja > payback-time.
Pankeilta Obama sai rahoitusta vielä enemmän kuin Clinton, jolla oli edelliset rahoitusennätykset hallussaan.

Visitor (nimimerkki)

"KEVAlla oli paljon rahaa kiinni Kreikassa eikös vaan."

Ja monella muullakin...

"suomalaisten eläkeyhtiöiden lainoista Kreikan valtiolle: kuntien eläkerahaa 500 milj, Ilmarinen 178milj, Tapiola 146 milj ja Etera 48 miljoonaa. Sama laulu Italiassa ja ties missä muualla..."

http://rodionr.vuodatus.net/blog/2457698/suomalais...

Vieras (nimimerkki)

Gagarin, miten kävi Kreikassa? Islannissa? Latviassa? Ja entäs kun sama käy Suomessa - tämän huijauksen syyllinen paljastuu siinä vaiheessa kun palkat romahtavat kerralla , valtion omaisuutta myydään valtavat määrät pilkkahintaan - kenelle - ellei multijättimonopolille? Ja pankille.

Teemme työtä yhä enemmän mutta elintasomme laskee - ja velkataakkamme lisääntyy hurjaa vauhtia. Velan lisäyksen nopeus on sitä luokkaa ettemme mitenkään ole kyenneet sitä kaikkea "syömään" tai kuluttamaan. Painostus on kovaa...teemme työtä yhä enemmän mutta olemme yhä enemmän syyllisiä ...niin mihin?

Luotan Uusipaavalniemeen hänen sanoessaan ettei finanssivalvonnasta ole tietoakaan. Hän ei näes ole
ensimmäinen joka niin sanoo. Kaveri istui talousvaliokunnassa. Kaksi mahdollisuutta: M. U. on äärimmäisen typerä tai ehkä jopa hullu. Tai sitten hän on suurinpiirtein oikeassa.

Amer ent Japanin keskuspankin talousasiantuntija/neuvoja ja ekonomisti/professori kirjoitti muutama vuosi sitten kirjan siitä miten keskuspankki siellä USAn painostuksesta ajoi maan talouden ahdinkoon 20 v sitten (siihen asti se oli ns sotatalous ja kulki kuin veturi)- ja kuvaus muistuttaa Uusipaavalniemen kuvausta siitä miten Suomi on joutumassa suohon. Muitakin samanlaisia kuvauksia olen lukenut. Kahteen korkeakoulu-koulutukseeni kuuluva vaivainen kansantaloustieteen approbatur ei riitä asiantuntemukseen - mutta siihen, että osaa tunnistaa kuka on asiantuntija. Mikä ei tarkoita että jokainen asiantuntija olisi oikeassa. Mutta kun eri puolilta kuuluu samaa viestiä rupeaa asia mietityttämään.

Jossain on - kaikissa tapauksissa- jonkinlainen tilinpidon musta aukko minne varallisuutta katoaa. Muuten elintasomme olisi paljon korkeampi. Onko U. löytänyt sen? Pankkisysteemi olisi luonnollisin tapaus: The usual suspect.

Saas nähdä. Jos....ja siis todennäköisesti kun... Suomen valtiontalous ja pankkijärjestelmä romahtaa... elintason jatkaessa koko ajan syöksykierrettä alaspäin (missä jo osin ollaan; työttömiä ja muita onnettomia köyhiä on miljoona tässä maassa -selvää nousua jo 10 v ajan ) mikä on Gagarinin kommentti.... jos niin käy: "No comments... on kiire gatelle nyt, kone lähtee..." (mille saarelle?). OK, tämä viimeinen oli huuli, en pystynyt vastustamaan kiusausta -

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Finanssivalvonta ja verottaja ovat vuosikausia pyytäneet muuttamaan lainsäädäntöä niin että he voisivat paremmin tehdä työtään so. valvoa.

Lainsäädäntöä ei ole annettu. Päinvastoin.
Kaikenlaista keplottelua on vain pyritty helpottamaan. Esimerkkinä hallituksen esitys laiksi pankkitoiminnasta; uusi laki mahdolistaisi rahanpesun, tekisi sen lailliseksi.

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010...

Kannattaa vilkaista myös tätä lakiesityksen tekstiä
http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=...

Hakki Eagles fly singly (nimimerkki)

Hieno kokonaisuus.

Mutta jään peräämään millä tavalla nykyisestä puoluedemokratiasta saataisi palautettua perustuslakimme edellyttämä kansalaisten parlamentaarinen demokratia. Siihen ei ole vastauksena yhdenkään puolueen äänestäminen, vielä vähemmän äänestämättä jättäminen.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/20442/ke...

Tohtori (nimimerkki)

Tuo Uusiksen "haastattelu" on siinä mielessä aika vitsi, että haastattelija on selvästi asioista samaa mieltä Uusiksen kanssa, eikä esitä mitään kritiikkiä tai vastaväitteitä. Näin syntyy "haastattelussa" kuva, että Uusiksen esittämät asiat ovat ikäänkuin faktoja. Rispektit silti Uusikselle, että tulee näin esiin ja lausuu mielipiteitään. Ne ovat kuitenkin kaukana faktoista, eivätkä täysin kestä kriittistä tarkastelua. Silti olen sitä mieltä, että Uusis menee aikalailla hukkaan eduskunnassa ja on varmasti laitoksen fiksuimpia ihmisiä.

Valtioiden velkaantuminen ja ylipäätään länsimainen talousjärjestelmä on todella monimutkainen järjestelmä. Sen selventäminen ihmiselle, joka ei omaa syvää tietämystä jo aiheesta, on käytännön mahdottomuus. Maalaisjärjellä erilaisten kuvaajien ja tilastojen tulkinta ei useinkaan johda oikeaan lopputulokseen. Hyvä kuitenkin, että US:ssa näkyy joskus muutakin keskustelua kun P.Siikalan ja T.O.Nevan sekoilua.

P.S. Riikka. Lainaan sua tässä:
"Ja velat täytyy maksaa. Vaikka ne olisi valtion velkoja."
Näinhän asia ei suinkaan edes ole. Mikään velkainen länsimaa ei aio koskaan maksaa kaikkia velkojaan, eikä se olisi edes järkevää! Tämä on näitä vallalla olevan talousjärjestelmän hienouksia.

repe (nimimerkki)

Kyllähän kaikessa tarvtaan taustatietoa. Ei voida olettaa, että nollilta lähdetään kuuntelemaan. Et kai vain sinäkin yritä kaampittaa jollain auktoriteettiuskolla? Kyllä ihmiset nykyisin ottavat selvää ja haluavat itse ajatella asiat. Vaikka sinunkaltaisesi propagandistit maalaisivat juuri kuvia niin vaikeista asioista, että tavallisen pulliaisen on syytä ulkoistaa ajattelunsa kansanedustajalleen ja olla hiljaa ja miettimättä liian vakavia ja vaikeita kysymyksiä. Juuri siten meidät on petetty tähän katastrofiin.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tohtori,

haastattelija on toki samaa mieltä Uusiksen kanssa, ja se tulee kyllä esiin aivan selkeästi.
Mutta etkö arvele että eri mieltä oleva puuttuu filmiltä koska ei ole löytynyt yhtään joka olisi suostunut haastatteluun?

Sanoin "Ja velat täytyy maksaa. Vaikka ne olisi valtion velkoja."
ja siihen vastasit, Tohtori, että

"Näinhän asia ei suinkaan edes ole. Mikään velkainen länsimaa ei aio koskaan maksaa kaikkia velkojaan, eikä se olisi edes järkevää! Tämä on näitä vallalla olevan talousjärjestelmän hienouksia."

Niin...olemme sen huomanneet. Suurimpien konnien ei tarvitse maksaa. Pankkien ei tarvitse, veronmaksajat pelastavat poliitikkojen välityksellä vakuutusjätit, presidentti armahtaa talousrikolliset. Olemme kyllä aivan selvillä tästä maan tavasta, olemme sen huomanneet.

Vain yksityisiltä ja pk-yrityksiltä riistetään mikä irti saadaan (vrt. esim. kauppias Vesa Keskisen kartano tai edellistä edellisen pankkikriisin aikana nurin ajetut yritykset ja yksityiset).

repe (nimimerkki)

Vaikkaolisi talouspolitiikasta eri mieltä, niin kyllä aika mielenkiintoisia kokemuksia puoluepolitiikasta jamuustakin tuli. Esim, että 90-luvun paperit ja ratkaisujen taustat on salattu täysin eikä kukaan niistä juuri saa tietoa tai että muutama napamies jakaa käskyt eduskuntaryhmälle tai että finanssivalvontaa ei valvonta juuri kiinnosta ym. ym.

. (nimimerkki)

Taitaa "Tohtorilla" olla jo piuhat vähän syheröllä.

Maastamuuttaja (nimimerkki)

"The point is, ladies and gentleman, that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms; greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind."

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Ei sitä rautaa rajalle haudattu ainoastaan Ryssän pelossa, tieto jo tuolloin todellisista taustavaikuttimista oli hallussa, kun seuraa rahaa, löytyy se tunkio! Kuka rahoitti sodat, kuka hyötyikään, oli sota kylmä tai kuuma? Kuka kääriikään siivunsa sadan Ali-Baban metsästyksestä pitkin öljyreittejä? Vuoden paras oli erään parta-Joosepin avautuminen ilmastonmuutosta vastaan!
Silmät auki, HERÄTKÄÄ NUKKUVAT UURNILLE! Loppu romahdus on jo ovella, eikä todellakaan muuta kuin vedet ja viljelymaat enää myymäti ole!

Tohtori (nimimerkki)

Niin, tarkoitin tuota "talousjärjestelmän hienouksia" sarkastisena kommenttina. Osa lukijoista taisi kuitenkin jo repiä pelihousut ennen sitä eikä se oikein uponnut :)

Mutta vakavasti ottaen. USAn velka on jo yli 13 000 miljardia dollaria. Käsi pystyyn ne jotka kuvittelevat USAn joskus maksavan sen pois? Lisäksi jo kansantaloustieteen kautta voidaan johtaa, että paras velan määrä ei ole 0, kuten voisi kuvitella.

En kyllä ymmärrä yhtään miten Keskisen kartano liittyy mihinkään?

Tuohon Kreikka-hommaan vielä. Mitäs siinä esim pankit ovat tehneet väärin? Millä perusteella ne ovat "suurimpia konnia"? Ei se niiden vika ole, että poliittiset päättäjät päättivät ne pelastaa.

Lainoittaessaan Kreikkaa ne tekivät normaalia liiketoimintaa. Näillä rahoilla Kreikassa maksettiin sosiaalimenoja ja pyöritettiin valtiota. Se, että Kreikka eli totaalisesti yli varojensa, peitteli heikkoa talouttaan ja vääristeli tunnuslukujaan tekee minusta Kreikasta paljon isomman konnan. Jos tuon tekisi normaali osakeyhtiö olisi sen johto jo vankilassa.

Riikka Söyring (nimimerkki)
Arhi Kuittinen

Suomen tärkeys ja riippuvaisuus velasta on yksi syy, miksi Suomea ylistetään "vertailuissa" "hyvinvointivaltioksi".

Kansainvälisen pankki-/pörssisysteemin ja maailmanpankin uskollinen tukija. Ja nyt siis väistämättä täysin kritiikitön peesaaja pankkirahan globalisaatiolle.

Alussa oli autius ja tyhjyys ja kas, velka ilmestyi kaiken keskelle ja täytti kaiken maan.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Keskisen kartanosta http://personal.inet.fi/palvelu/yrjopaukkunen/Tuom...

ja sitten on vielä se kirja Oikeusvaltion todelliset kasvot

Onhan näitä (nimimerkki)

Riikka hyvä juttu!
Kiitos Sinulle.

Kiitokseni myös kommentoijille. Aina löytää uusia näkökulmia, kun muiden kommentteja lukee, näkökulmat laajenee.

Tapio Kuosma kirjoittaa tämän päiväisessä Puheenvuorossa taloudesta ja muustakin merkittävistä pohtimisen arvoisista asioista.

http://jugement.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48067-k-25

Antero Kangas (nimimerkki)

Kiitos Riikka!
Kirjoituksesi ovat todellista hengenravintoa. Mukava lukea tervepäisen ihmisen kursailematonta tekstiä. Uusipaavalniemi on myös valaissut hyvin valtioiden todellista tilaa. Tämä parlamentaarinen demokratia, jossa poliitikoista - kuten höpörahasta on jokseenin tolkkuja vain 5%, haisee niin paskalta, ettei millään vaaleilla tulla ikinä saavuttaman mitään uutta tai muutosta. Tarvittaisiin vallankumous ja selkojärkinen diktaattori. Sinä tai Uusis kelpaisitte minulle. Se, että Uusis on kepussa, ei meinaa mitään. Olisikin kepun linja se mitä Uusis kertoo ja vihreiden sama kuin sinun, niin hyvä!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Antero Kangas,

ai hyvänen aika. Diktaattorin ura ei varsinaisesti ole koskaan ollut haaveideni kohteena (paitsi jos kysytte lapsiltani herrat 3 v. ja 4 v., vanhin on jo "käskyvaltani" ulottumattomissa ikänsäkin puolesta) :D

Vallankumoukset tapaavat olla vain vallansiirtoja yhdeltä ryhmältä toiselle. Ainakin muuttua sellaisiksi.

Kaikkein paras on, kun ihmiset pitävät itse huolen omista valinnoistaan; että ne ovat tarkastelun kestäviä ja holistisin perustein tehtyjä.
Silloin ei edes tarvittaisi noita välittäjiä: poliitikkoja, tiedemiehiä, pappeja ymv. eturyhmiä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Olen täällä odotellut, että joku kiinnittäisi huomiota samaan asiaan kuin minä so. Israel näkyy jäävän pois lähes kaikista vertailuista.
Miksi?

Onko kellään tietoa siitä mistä Israelin tulot tulevat, mikä on heidän taloudellinen tilanteensa globaalissa vertailussa jne?

Jopa tässä kääntämässäni artikkelissa (jonka kirjoittaja on nimensä perusteella juutalainen/Israelin suunnan sukua) ei mainita sanaakaan Israelista ja siitä, miten se sijoittuu.
Tai ehkä sitä ei mainita juuri siksi.

Niin tai näin, olisi todella MUKAVA ja mahdollisesti HYVIN VALAISEVAA saada tietoa Israelin taloustilanteesta ymv.

Antero Kangas (nimimerkki)

Tottahan se niin on, mutta kun poliitikoista valtaosa hämmentää kaiken minkä irti saa omiin liiveihinä, se kunnon porukka ei tahdo saada ääntään kuuluville saati muuttaa kehityksen suuntaa. No tosin nythän se taloudellinen tsunami muuttaa jotain, poliitikoistamme huolimatta. Silloin pitäisi esittää kysymys, miksi pitäisi äänestää niitä poliitikkoja, jotka paremmin pitäisi haastaa maanpetoksesta oikeuteen.

Pegu (nimimerkki)

Nostat Norjan velkaantuneisuuden kärkisijoille. Näinhän asia on, Norjalla on velkaa. Norjalla on myös varallisuutta. Yli 100 miljardia USD pelkästään öljyrahastoissa. Taitaa Norjalla olla huomattavasti enemmän omaisuutta kuin velkaa.

On melko yksipuolista tarkastella pelkkää velan määrää.

Sama kuin tarkistelisi pelkästään ihmisen syömistä ja juomista. Ei huomioisi ulostamista tai virtsaamista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Pequ,

artikkelin alkuosa on käännös. Se mnainitaan bloggauksessa ihan selvästi.

MINÄ kiinnitän huomiota siihen, että onko meillä MILLÄ MAKSAA.

Homo Sapiens (nimimerkki)

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&feature...

toinen on bbc:n ja David Attenboroughin dokumentti "Uhkaako maapalloa väestökriisi?"

Siinä pureskeltavaa kaikille. Toivottavasti kiinnostaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kuka se taannoin laskikaan että koko maapallon väestö mahtuisi Suomeen ja jokaiselle riittäisi vielä oma pikku tontti viljeltäväksi?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Taloussanomienkin uutisointi on alkanut jälkijunassa viimein herätä todellisuuteen. 11.5.10 se uutisoi mm. kuinka muutamat suursijoittajien analyysiyhtiöt Lombard Street Research, Independent Strategy, GaveKal Research, sekä suurpankki Citigroupin ekonomistit pitävät varmana ettei Euromaiden, EU:n ja IMF:n satojen miljardien tukiluottopaketti tule pelastamaan suurimmassa hädässä olevia maita velkasaneeraukselta. GaveKal Research vihjaa jopa euromaiden rahoituskriisin yhdeksi pelastuskeinoksi jos EU-maat Saksaa myöten suostuvat luovuttamaan talouspoliittisen päätösvaltansa ylikansalliselle toimielimelle. Kreikka, Liettua, Latvia, Viro, Bulgaria, Unkari, Ukraina, Irlanti, Espanja, Portugali, Islanti, ja lista jatkuu. Näiden ylivelkaantuneiden maiden konkurssi oli nähtävissä jo vuoden 2009 loppupuolella. Mutta tänä vuonna ovat vuorossa velkaa myöntävät maailman rikkaimmat teollisuusmaat, kuten Englanti ja Japani. Englannin talouskaaoksen imussa voi hyvin mennä alas myös USA:n keskuspankkki Federal Reserve (myöh. pelkkä ”Fed”). Mutta vasta sitten alkaa todella tapahtua!

Suurimpien kansainvälisten investointipankkien petoksillaan, ja veronmaksajien kustannuksella tekemät vuosien miljardivoitot menivät kokonaisuudessaan niiden yksityiselle johdolle. Mutta kun kupla puhkesi, ja alkoikin heidän itsensä aiheuttama globaali pankkikriisi, kaikki tappiot sosialisoidaan maksattamalla viulut syyttömillä veronmaksajilla. Edellisessä osassa kävi selväksi, miten kriisi on ollut suunnitelmallista, ja tuottanut näille rahoituskartelliruhtinaille rikkauksia enemmän kuin mikään muu rikollinen keinottelu koskaan maailmanhistoriassa. Valtamedian mukaan kansa ei tunnu olevan katkera, vaikka pieni piiri yksityisiä eliittipankkiireja on parasta aikaa toteuttamassa nenämme edessä globaalia vallankaappausta, ryöstäen toimeentulomme, sekä toiveemme paremmasta huomisesta. Meidät on vääryydellä syyllistetty luonnon saastuttamisesta, ja kuluttamisesta luopumisesta. Meistä on tullut lampaita ja olemme avanneet Pandoran lippaan. Päästäneet pirun sisään ja myyneet sielumme. Olemme antaneet pelolle vallan, ja historia on osoittanut, kuinka pahaa jälkeä se voi saada aikaan. (lisää…)"

"Media syytteeseen avunannosta maailman suurimpaan talousrikokseen!
Julkaistu Sunnuntaina 2 Toukokuuta 2010 kello 20:04. Kirjoittanut Simo Ruuskanen
Osa 13.

Hyvä ystävä. Tee nopeasti itsellesi palvelus ja sulje TV, sulje radio ja päivän lehti. Avaa internetti. Keskity!

Olemme tuudittautuneet median ja poliitikkojen luomaan illuusioon että pahin olisi ohi. Yhteiskuntammehan näyttää toimivan vielä lähes entiseen malliin. Näin on ollut syystä, koska otamme velkaa enemmän kuin koskaan. Mutta nyt on edessä velan, sekä valheiden loppu.

Maailman taloutta, ja ennen kaikkea riippumattomien maailman ekonomistien neuvoja seuraavan ystävän vihje: Jos sinulla on lainaa, maksa kaikki pois. Älä missään tapauksessa mene alhaisen koron halpaan, ottaen nyt mitään uutta lainaa. Ainakaan ennen vuotta 2012. Lopeta pörssisijoittaminen, huolehdi terveydestäsi, varastoi hyödykkeitä, ja mikäli sinulla on ylimääräistä säästössä, nosta ne pankistasi ja vaihda jalometalleihin.

Ensin oli kiinteistökupla, sitten pankkikupla, sitten USA-kupla ja edessämme on maailmakupla. Tästä, ja asioiden syy-seuraus-suunta -yhtälön merkityksistä, ei julkisuudessa juuri objektiivisesti keskustella. Sen estää mediakupla. (lisää…)"

"Globaali pankkivero maailmantalouden henkivakuutus?
Julkaistu Perjantaina 30 Huhtikuuta 2010 kello 12:34. Kirjoittanut Simo Ruuskanen
Näin keskellä modernin historian pahinta taantumaa, onkin ajankohtaista tehdä pieni kierros suomalaisten talouden asiantuntijoiden ja mielipidevaikuttajien parissa ja kysyä heidän ajatuksiaan globaalista taantumasta. Ja lähinnä sen suunnasta ja pysäyttämiskeinoista.

- USA:n ja Kiinan välillä pitkään jatkunut epätasapaino. Kiina pyrki pitämään valuuttansa heikkona joka johti kaupan epätasapainoon. Sen vuoksi USA velkaantui kestämättömästi. Kun taas Kiina on pitänyt oman valuuttansa heikkona, näin ollen pitäen yllä kauppataseen ylijäämäänsä ja onnistunut.

Näin summailee laman alkusyitä palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander, joka ei näe lamaa sattumankauppana, mutta ei myöskään suunnitelmallisena. (lisää…)"

Median tehtävä ei ole kertoa sinulle totuutta!
Julkaistu Tiistaina 27 Huhtikuuta 2010 kello 13:06. Kirjoittanut Simo Ruuskanen
Osa 12

Median riippumattomuus ja viestinnän taso ovat nykyään niin pahassa kriisissä, että väitän, ettei valtamediassa ole sellaista käsitettä ja toimintaa käytännössä enää olemassakaan kuin ”tutkiva journalismi”. Media ei enää toteuta sille kuuluvaa tehtäväänsä tulkita ihmisille maailmassa ja ajassa tapahtuvia muutoksia ja niiden syitä. Ainoa mitä meillä on enää jäljellä, on kiinalaismallinen ”tiedottava journalismi”.

Tämä pelkästään tiedottavaan journalismikulttuuriin siirtyminen liittyy käsi kädessä erääseen toiseen samanaikaiseen muutokseen kotimaisissa valtamedioissa. Oppilaitoksemme Viestinnän ja yhteiskunnan kurssilla huhtikuussa luennoitsija Johanna Korhonen kysyi oppilailtaan, miksi viestimien puoluesidonnaisuus mahtaa olla kadonnut ja niin moni media ilmoittaa olevansa poliittisesti sitoutumaton. Vastaus tähän kuuluu: koska yhteisöjen ja yksilön oikeuksia peräänkuuluttavien demokratia- ja tasavalta-aatekulttuurit on maailmassamme nykyisin korvannut nk. piilofasistinen korporatismin aatekulttuuri. Mitäs se sellainen sitten on? Kyse on oikeastaan suomennoksesta aatekulttuurille nimeltään globalisaatio. (lisää…)"

"NATO-jäsenyys toisi USA:n terrorilain Suomeen
Julkaistu Lauantaina 24 Huhtikuuta 2010 kello 12:38. Kirjoittanut Simo Ruuskanen
Osa 11:

Usein saamme lukea viestimistä monenlaisia tyhjänpäiväisyyksiä kuten: ”Lumi yllätti autoilijat” tai ”Paris Hilton konttasi jurrissa”. Mediakriittisyyttä opettavilla viestinnän luennoillamme on kerrottu tämän olevan tyypillistä aina silloin kun media kokee ns. uutispulaa. Hevonbatulaa! Väitän ettei sellaista asiaa ole olemassakaan kuin uutispula!

Se mitä uutispulalla todellisuudessa tarkoitetaan on pula toimituspoliittisesti korrekteista uutisista. Ja siitä aivan varmasti usein onkin kova pula, koska se maailmankuva, jota valtamedia haluaa meille välittää on uskomattoman kapea. Se on kuin katsoisi maailmaa limupillin lävitse. Valoa tulee, mutta siihen se sitten jääkin. Jokainen media luo imagonsa/brändinsä valikoimiensa uutisten kautta. Kuten aiemmissa osissa on jo mainittukin, tähän brändiin vaikuttavat kiistattomasti median rahoittajat, sijoittajat, omistajat ja suhteet maan hallintoon. On melkoisen halpaa puhua ylipäätään mistään uutispulasta. Tämä kolumnisarja on todistanut tämän väitteen jo nostaessaan esille muutamia monumentaalisia uutisaiheita, joita media ei käsittele. (lisää…)"

Suomi, elinkeinoelämä ja ilmatieteenlaitos mukana CO2 –petoksessa!
Julkaistu Maanantaina 19 Huhtikuuta 2010 kello 22:00. Kirjoittanut Simo Ruuskanen
Osa 10.

- Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Valkoisen Ruusun ritarikunnan komentajamerkin kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n johtajalle Rajendra Pachaurille. Komentajamerkki luovutettiin Pachaurille pääministeri Matti Vanhasen hiljattain tehneen Intian vierailun yhteydessä ja huomionosoituksen perusteeksi mainittiin mm. ”vuosikymmenten pituinen, omistautunut työ ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen kansainvälisen yhteistyön edistämisessä”.

Tämä tieto uutisoitiin hyvin huomaamattomasti New Delhissä sijaitsevan Suomen Intian suurlähetystön internet-sivulla 10.2.10. Tätä kirjoitettaessa (11.3.10) hyvin harva on varmasti tietoinen koko asiasta, koska moinen uutinen suorastaan kirkuu poissaolollaan valtamediassa. Alunperin uutisen bongasi ensimmäisenä joku Ilmastofoorumi ry:n sivuilla chattaava yksityishenkilö, joka käytti nimimerkkiä ”hyk”. Sen jälkeen asiaa onkin pyöritelty useilla yksityisillä / julkisilla foorumeilla, mutta ilmeisesti ainoa asiaa käsitellyt ns. ”virallinen media” oli Verkkouutiset, joka uutisoi tapahtuneesta 23.2.10. (lisää…)"

jne. Kannattaa käydä vilkaisemassa.

http://reaktori.metropolia.fi/v1/julkaisu/blogit-k...

uurija (nimimerkki)

Eilen Yle TV1:ltä tuli dokumentti 'Argentiinan ryöstö' aiheesta, josta täälläkin keskustellaan.
Elokuvasta voisi tehdä kirjallisen esityksen, rungon, josta voisi katsoa, missä vaiheessa Suomen poliittisen eliitin paraikaa toteuttama valtion varojen varastaminen on menossa.
Harmi, ettei elokuva ollut nähtävissä Areenalla. Miksiköhän ei?

'Argentiinan ryöstön' tiivis kuvakerronta näyttää kuinka demokraattiset elimet, kansanedustajat, ministerit, media, Korkein oikeus, yliopistolaitos... keskeinen valtionjohto sekä ay-aktiivit LAHJOTTIIN, ja kuinka eliitti ja demokraattiset vaalit pettivät kansan useaan kertaan peräkkäin. Presidentit käänsivät takkinsa IMF:n käskystä yhdessä yössä. Maan vauraus järjestelmällisesti annettiin pois maasta globalistien käsiin.
Argentiinan keskiluokka hävitettiin. Väestöstä 90 prosenttia vajosi kurjuuteen.

Keskimääräinen lahjoma infrastruktuurin ja luonnonvarojen yksityistämisen ja pilkkahinnalla myynnin sallineille ministereille ja virkamiehille oli 1-2 miljoonan euron luokkaa.
Korruptiorahat talletettiin pankkisalaisuuden verhoamaan Sveitsiin tai veroparatiiseihin avatuille tileille.

Elokuvassa kaikki, mitä muun muassa professori Michael Hudson on kertonut IMF:n, pankkikartellin, korporatiivisen rahan, hallitusten, jne roolista tässä eri puolilla maailmaa meneillään olevassa ryöstönäytelmässä, pitää Argentiinankin kohdalla paikkansa.

"Kun oikeistohallitukselle annettiin vapaat kädet toimia, nähtiin, miten pitkälle se kykeni menemään..."

"Argentiinan ryöstö (Memoria del saqueo).
Tunnettu argentiinalainen elokuvaohjaaja Fernando Solanas osoittaa miten häikäilemätön ultraliberalismi ja massiivinen korruptio syöksi vauraan maan köyhyyteen. T: ADR Productions, Ranska/2004."

Sitaatteja nettikommenteista:
"Poliitikot möivät pilkkahintaan (15% käyvästä hinnasta) kaikki parhaat valtionyhtiöt ulkomaalaisille, jotka sitten nostivat hinnat pilviin (esim. bensa, öljy,vesi, rautatitet, posti jne..).
Osan myivät lähipiirilleen ja saivat kaupoista rahat ulkomaalaisille pankkitileille.
Ottivat myös valtavat summat ulkomailta velkaa kansan nimissä ja jakoivat rahat itselleen ja lähipiirilleen sekä lahjoittivat avustuksina ulkomaalaisille yhtiöille. Maailman parhaimpiin ja nykyaikaisimpaan kuuluneen kaasuyhtiön kaasuesiintymisineen möivät 300 miljoonalla dollarilla (oikea srvo oli 50 miljardia)."

"Samoja temppuja tekee kokoomus Suomessa, tosin ei ihan noin räikeästi! Kumma juttu, että aikanaan Lippsen SDP ei ole vastustanut valtionyhtiöiden (myös kuntien yritysten) yksityistämisiä."

repe (nimimerkki)

Sama on tapahtunut myös Saksassa, joka on täysin Jenkkilän tossun alla. ja Suomessa, jossa onmaailman nöyrin kansa. Saksa muuten ei jakanut takaisin omistajille maata, kun Saksa yhdistyi. DDR myytiin ulkomaalaisille.

uurija (nimimerkki)

Dokkari 'Argentiinan ryöstö' on tuossa:

http://www.youtube.com/watch?v=rH6_i8zuffs

Ihmeellisen tuttuja ovat monet pienetkin yksityiskohdat.

Kuten,
Argentiinan Korkein oikeus antoi syytesuojan valtiorikollisille poliitikoille ja ministereille, joiden korruptiopäätöksillä maan varannot ja infrastruktuuri myytiin ja yksityistettiin.

Lehdistö ja muu media seurasi kiinteästi poliitikkoja. Se huolehti, ettei valtavirtaan päässyt olennaisia aiheita. Poliitikoista tehtiin karnevaalihahmoja, joiden mieskunto, rakkausseikkailut, aviohuolet, olivat uutisaiheita.

Ja niin edelleen...
-------------------------------------

Hakki.
Hylätyt äänestyslipukkeet ja äänestämättömyys ylipäätään hyödyttää valtaapitävää poliittista leiriä.
Eikä tämä tieto ole sinulle tuttu?
Joka vaalien yhteydessä haastatellut asiantuntijat jaksavat tuoda tämän seikan esiin.

Jos A)
- tykkäät Suomen poliittisesta nykymenosta, äänestät valtapuolueiden edustajia. Tai jätät tyhjän tai omin ajatuksin koristellun äänestyslipun, joka menee hylkyyn, mutta TUKEE SIITÄ huolimatta nykyisen vallan säilymistä.

Jos taas B)
- et tykkää nykymenosta ja tahdot muutosta, äänestät pieniä ryhmiä listoilta. Ennen kaikkea, äänestät niin, ettei lipukettasi hylätä, vaan äänesi lasketaan.

- Lisäksi, jos olet kohdan B kannalla, etkä siis tue Suomen valtaapitävän poliittisen suuntauksen valtiopetoksellista toimintaa, lienee luontevaa lopettaa virhetiedon jakaminen siitä, että tyhjä tai omin viestein täytetty, hylkyyn menevä äänestyslippu olisi keino vaikuttaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

"Looks like the depths of the foreclosure fraud is truly coming to light as Bank of America, the nation's largest bank, announced on Friday that it was putting on hold foreclosures in 23 states because of concerns that the bank used fraudulent affidavits to support kicking homeowners out of their home.

While so far the crisis has focused on group in particular, Ally Finanical, it would appear that the entire industry relied on the practice of "robo-signing"--that is, executing sworn statements detailing the circumstances warranting foreclosure despite not having any personal knowledge of the facts of the particular case. One Bank of America executive said in a February deposition in Massachusetts that she signed as many as 8,000 foreclosure documents a month without reviewing them. The statements were taken by lawyers representing homeowners contesting the seizure of their homes.

States are finally responding, realizing that they may be faced with thousands of homeowners using these falsified documents as a means to try and reclaim their homes. The legal ownership of countless of properties, purchased during the foreclosure process could now be called into question nationwide.

To respond, Connecticut Attorney General Richard Blumenthal (D) announced a 60-day moratorium on foreclosures by all banks is the state. It's the first state to take such a measure, but one others should follow for the sake of its citizens.

California's moratorium on foreclosures issued by Ally Financial was extended to include those by J.P. Morgan Chase. California Attorney General Jerry Brown (D) ordered J.P. Morgan to prove it was following the law before it resumes foreclosures in the state.

Given the Bank of America announcement, it is unlikely lenders will be able to verify that their process took place free of fraud. Quite simply, to foreclose on the number of homes as these lenders have would take hundreds of thousands of more dollars in terms of manpower to review files and verify facts. The banks were not interested in verifying facts. They were interested in salvaging an investment, consequences be damned."

by Jessica Pieklo

Tutulta kuulostaa tämäkin teksti :(

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

TIEDOTE:

IPU-TV

Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen vastaa kysymyksiin suorassa
lähetyksessä torstaina 7.10. klo 18.00
http://bambuser.com/channel/Itsen%C3%A4isyyspuolue

Voit lähettää kysymyksesi etukäteen osoitteeseen info@ipu.fi tai
kirjoittaa kysymyksesi suoran lähetyksen aikana palvelun tekstikenttään.

Vierailija (nimimerkki)

"Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Valkoisen Ruusun ritarikunnan komentajamerkin kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n johtajalle Rajendra Pachaurille"... :

"Systeemin rattaat pyörivät hitaasti, ja YK:n ilmastovastaavan toimia on alettu tutkia. Samaa bisnestä löytyy ilmastovastaavan Dr. Rajendra Pachaurin taustalta. Oman firman sijaan Pachauri imee rahaa mitä erilaisimmille säätiöille ja tutkimusprojekteihin, joita ei valvo kukaan. Pachauri on tohtorismiehiä, mutta ei ilmastoasioissa. Alunperin hän on rautatieinsinööri. Pachaurin väitteet ovat samaa luokkaa kuin Goren. Hänen mukaansa Himalajan jäätikkö häviää vuoteen 2035 mennessä, mikä todellisten asiantuntijoiden mukaan on fysiikan lakien vastaista. Samaa luokkaa kuin Goren väite, että uusi vedenpaisumus uhkaa maailmaa

Molemmat, sekä Gore että Pachauri, tunnetaan ökyelämästä, missä sähköä ei säästellä. Kumpikin on keksinyt oivan bisneksen. Kun lyö pöytään hurjat väitteet, niin rahaa tulee, ja rutkasti. Peloissan ihmiset antavat rahaa, että joku hoitaisi mörön pois sen sijaan, että pysähtyisivät itse miettimään.

Millä nimittää näitä pelon kauppiaita? Itse pidän heitä fasisteina. Juuri fasismille on tyypillistä ajaa omia etuja terrorin ja pelon avulla.

Kuvaan kuuluu tietysti mummot, lapset, köyhät ja muut maailman murjomat. Kööpenhaminassa käytiin keskustelua hiilidioksidipäästöjen rajoittamisesta. Syväkurkku vuosi julkisuuteen, mistä siellä oli todella kysymys. Päätökset ovat köyhille maille katastrofi. Mutta ehkä se on tarkoituskin. Täällähän on liikaa porukkaa muutenkin"

lähde http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=201

Riikka Söyring (nimimerkki)

TIEDOTE:

mielenosoitus perjantaina Helsingissä kaikki mukaan ketä mitenkään pääsee!

Ajankohta 8. lokakuuta 2010 · 12:00 - 22:00

Paikka Eduskuntatalon edusta

Lisätietoja

Pitkään jatkunut poliittinen tyytymättömyys ajaa meidät
osoittamaan mieltämme.

Me haluamme saada äänemme kuuluviin päätöksen teossa useammin kuin kerran 4 vuodessa sillä sekin kerta unohdetaan.

Haluamme poliittisen muutoksen!

Ajankohdaksi on valittu päivä jolloin on Eduskunnan täysistunto.
Mielenilmaus alkaa kello 12.00, (täysistunto n.13.30-15.00) ja ilmaus kestää iltaan asti.

Paikalle tulijoita kehoitetaan käyttämään ilmaisunvapautta tuodessaan
ajatuksiaan julki joten rekvisiittaa mukaan!

Tarkoitus on järjestää yhteensä 9 mielenosoitusta, 9 synnytystuskaa = 9
polttoa ennen muutoksen syntyä.

Viimeinen poltto on päivää ennen vaaleja 16.4 -2011

Kerran on jo kokoonnuttu, nimeämme mielenilmauksen siis nimellä

SYNNYTYSTUSKA 2.

--------------
RS: ryhmä tuokoon itse yhteystietonsa sopivassa muodossa

Riikka Söyring (nimimerkki)

----------------------------------------
Breaking News Alert: Employment rate stays at 9.6 percent; economy loses 95,000 jobs
October 8, 2010 8:41:14 AM
----------------------------------------

The U.S. economy shed 95,000 jobs, which is more than analysts expected. The losses were attributed to increased government layoffs and a relatively flat private sector employment. The unemployment rate remains 9.6 percent, according to the last monthly government report before the mid-term elections.

For more information, visit washingtonpost.com

Riikka Söyring (nimimerkki)

Breaking News Alert: Bank of America will halt foreclosures nationwide, including the D.C. area
October 8, 2010 11:30:17 AM
----------------------------------------

Bank of America has announced they will halt foreclosures nationwide, including the D.C. area, because of concerns about mishandled mortgage documents. The suspension is an expansion of last week's move to halt foreclosures in 23 states.

http://link.email.washingtonpost.com/r/U38ITL/0G8X...

For more information, visit washingtonpost.com

Toimituksen poiminnat