KissanKulmasta

USAn cyberhyökkäys Iraniin: the Debka-files

23.09.2010 Debka File

Stuxnet-cyberhyökkäys Irania vastaan on pysäyttänyt Iranin ydinaseohjelman

 

Valitessaan USA:n presidentin Barack Obaman ja Iranin Mahmoud Ahmadinejadin pitämään YK:n Yleiskokouksen avajaissanat New Yorkissä torstaina 23.09.2010 YK:n sihteeristö kertoi maailmalle, että Iranin ydinpommin tavoittelu hallitsee maailman tapahtumia tällä kertaa.

USA:n lehdistö on maanantaista 20.09.2010 lähtien vuotanut julkisuuteen tietoja, että Yhdysvallat on aloittanut salaisen cybersodan Irania vastaan ja että Israel on perustanut cybersodan eliittiyksiköt tätä tarkoitusta varten.

Washingtonin lähteidemme mukaan Obama on ratkaissut umpikujan Iranin ydinasekysymyksessä kahdella tavalla: iskemällä YK:n ja yksipuolisten talouspakotteiden avulla niitä taloudellisia resursseja vastaan, jotka Iran on korvamerkinnyt ydinaseohjelmaansa varten sekä salaisella cybersodalla yhdessä Israelin kanssa lamauttamalla Iranin ydinasetehtaat.

Kolme vuotta sitten cyberhyökkääjät näyttelivät merkittävää osaa sen plutoniumreaktorin tuhoamisessa, jota Pohjois-Korea oli rakentamassa A-Zur´issa Pohjois-Syyriassa.

Maanantaina Christian Science Monitor-lehti ja USEAT AMERIKKALAISET TEKNIIKAN ERIKOISLEHDET JULKAISIVAT TIETOJA UUDESTA VIRUKSESTA NIMELTÄ Stuxnet, joka pystyy hyökkäämään ja vakavasti vahingoittamaan suurten projektien palvelimia, sellaisia kuin voima-asemat ja ydinreaktorit.

1. Stuxnet on kehittynein ja vaarallisin haittaohjelma, joka koskaan on keksitty.

2. Asiantuntijat eivät usko, että yksikään yksityinen hakkeri kykenee valmistamaan tämän viruksen, ainoastaan korkean teknologian valtio kuten Amerikka tai Israel pystyvät siihen.

3. Vaikka Stuxnet tunnistettiin neljä kuukautta sitten, ainoat ankaran hyökkäyksen kohteeksi joutuneet serverit sijaitsevat Iranissa

Tietokoneturvallisuusasiantuntijat kertovat, että virus keksittiin erityisesti kohdentumaan osaan Iranin ydinteollisuusinfrastruktuurista, joko viime kuussa aktivoituun Bushehrin ydinreaktoriin tai Natanzin sentrifuugiyksikköön.

Elokuusta lähtien Amerikan ja YK:n ydinenergiavahtikoirat ovat raportoineet, että Iranin uraanin rikastusohjelma on hidastunut tuntuvasti johtuen teknillisistä ongelmista, jotka ovat pysäyttäneet suuren joukon sentrifugeja ja joita Iranin ydinvoima-asiantuntijat eivät ole kyenneet korjaamaan. On arvioitu, että yksistään Natanzissa on pysähtynyt 3000 sentrifugia.

Yksikään raporteista ei kerro, mitkä muut osat Iranin ydinaseohjelmasta Stuxnet on vaurioittanut tai eikä myöskään kerro vaurioiden suuruudesta.

Stuxnet on kuolettavan vaarallinen sotilas cybersodassa

 

-------------------

Tällaista postia minä sain Kanadasta. Kanadalaiselta kirkonmieheltä parin kolmen välikäden kautta, jos tarkkoja ollaan.

En ole tarkistanut näitä tietoja -vielä- enkä tiedä asiasta -vielä- tämän enempää. Julkaisen kuitenkin tekstin koska minusta se oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.

Lisäksi tietysti julkaiseminen varmaankin tuo lisää tietoa niiltä joilla sitä on, ja jotka haluavat tietonsa jakaa.

Muistakaamme myös, että sodanjulistusta ei ole virallisesti tehty ja että kun Iranin demonisoiminen valtamediassa alkoi, oli selvää että Iran "vapautetaan" vaikka väkisin seuraavaksi.  http://rt.com/Politics/2010-09-24/us-iran-missiles-war.html

Muistakaamme myös että Iranin öljy-, maakaasu- ja mineraalivarannot ovat SUURET. Kuten ne ovat Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä, Haitissa ja mitä muita näitä nyt onkaan vapauteltu (kansallisomaisuudestaan) tässä vuosien mittaan.

Muistakaamme myös että dollarilla (ja eurolla) menee todella heikosti. Globaali tupladippi (Vanhasen W-kuvio) iskee tod.näk. jo ensi vuoden alkupuolella so. entistä isompi lama. http://www.irishtimes.com/newspaper/frontpage/2010/0928/1224279829301.html

Pankeilla ei ole ns. maksua. Luottolaitoksien luotto on loppumassa, monessakin mielessä. Kiitos FEDin QE-politiikan, kiitos EKP:n ERVV-politiikan.

Washington Post on viime viikot kirjoitellut Al Qaedan uhkasta ja sen kasvusta. Mikä on jäänyt mainitsematta on se, että presidentti Obaman neuvonantaja kansallisissa turvallisuuskysymyksissä, merivoimien kenraali James Jones, todisti kongressin edessä että maksimiarvio Al Qaedan jäsenmäärästä on alle 100 henkilöä, ja sekin yläkanttiin.

Alle 100 henkilöä! Joita vastassa on NATO-liittouman kymmenet tuhannet sotilaat ja taustaorganisaatiot, yhteensä satoja tuhansia ammattilaisia.

Koska pankkien taloustilanne on mikä on, ja koska WP kirjoittaa Al Qaedasta, arvaan että odotettavissa on muutama "yllättävä" "terrori-isku". Myös Euroopassa, todennäköisimmin Englannissa, joissa muutaman pankin kirjanpito palaa kuin Pekkarisen ydinvoimapaperit. Tai se Pentagonin arkisto ja osasto, jossa yritettiin selvittää minne katosi valtion varoja satojen miljardien edestä.

Muistakaamme myös että Al Qaeda tunnettiin aluksi nimellä KLA (Kosovo Liberation Army). KLAn perusti, ja sen toimintaa rahoitti CIA. Tämä tieto löytyy Clintonin ajan senaatin arkistoista.

----------------------------------------------------

----------------------------------------------------

----------------------------------------------------

 Suomi 2017 - Apparatsikkien Albania

http://suomi2017.wordpress.com/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Ei ole kauaa, kun luin jonkun 17v. poijjan kolmella pleikka3:lla tunkeneen Pentagonin suojauksien läpi, jos moinen on totta, mielenkiintoisia asioita saattaa alkaa sattumaan! Jos omassa koneessa on jotain mätää, kannattaa palkata hakkeri katsomaan, loppuu koneen pykiminen ja pian, botin toimittaja saa yleensä vielä yllätyksen...
Ei ole aikaa kovin, kun hyökkääjää seurasi peto jälkiä pitkin ympäri maailmaa, kunnes kaatui koko serveri, sanomattomassa ulkovallassa!
Linux palomuurina eri koneena ennen varsinaista käyttöpäätettä, varustettuna kelvottoman nuorison koodaamalla jäljityspedolla, joka tekee bottia HUOMATTAVASTI RAAEMPAA JÄLKEÄ PERILLE PÄÄSTYÄÄN, voi kun tuo nykynuoriso kelvottomuudessaankin keksii hymyn huulille tuovaa koodia...!
Mitenkähän lie, kaatuisiko maassamme koko netti, jos joku alkaisi pöllyttämään sitä kuuluisaa mattoa, jonka alle maan tavan mukaan lakaistaan ikävät tosiasiat?

Obaman mielenkiintoisia toimia... (nimimerkki)

Käsitys Obamasta rauhan miehenä alkaa murentua muillakin sektoreilla, kuten sisäpolitiikassa...

1. Obama haluaa lainsäädännöllä helpottaa internetin valvontaa (27.9.2010)
http://www.nytimes.com/2010/09/27/us/27wiretap.htm...

U.S. Tries to Make It Easier to Wiretap the Internet
"Federal law enforcement and national security officials are preparing to seek sweeping new regulations for the Internet, arguing that their ability to wiretap criminal and terrorism suspects is “going dark” as people increasingly communicate online instead of by telephone."

2. Kansalaisaktivisteja on peloteltu kotietsinnöillä (24.9.2010)
Midwestern Antiwar groups are continuing to struggle to make sense of a series of high profile Friday raids by the FBI, which officials said were part of a “Joint Terrorism Task Force” investigation but which many are seeing as a direct attempt to intimidate them.

The government is trying to quiet activists,” insisted lawyer Jim Fennerty, whose client Hatem Abudayyeh’s home was among the eight raided on Friday. “This case is really scary.”

"The raids were launched exclusively against the homes of antiwar activists, a number of whom are involved in organizing protests against the upcoming Democratic National Convention in 2012."
http://news.antiwar.com/2010/09/26/attorney-fbi-ra...

Vieras (nimimerkki)

Auttamatta tulee mieleen myös muutamia vuosia sitten olleet kummalliset sähkökatkokset jotka pimensivät milloin mistäkin suuria alueita eri puolilla maailmaa. Selityksiä tuli milloin mistäkin ylijänniteongelmasta yms. Olisikohan tuossakin tapauksessa ollut kyse viruksen avulla hallintaan otetuista tuotantolaitoksista.

ThomasNuorre (nimimerkki)

Jollakin jäänyt taas lääkkeet syömättä.

Oikeesti, miksi noita salaliittoteorioita ei voi tuoda esille ilman että kuola valuu suupielistä tahi hullunkiilto paistaa silmistä kuin majakka yössä?

Kirjoitat lyhyen asiallisen kritiikin jostakin asiasta. Heität pari linkkiä tueksi. ->Kyseenalaistat<-

Älä: copy pasteta kilometrin mittaista litaniaa, tai suomenna samaa määrää. Yhdistele postauksia kymmeneen samanlaiseen "tämä on yhtä suurta huijausta"-tyyliin ja oksenna vihaa jonkin tahon päälle.

Jos haluat vaikuttaa johonkin, niin tehkää se hitto soikoon edes vähän uskottavasti! Kyllästyttää lukea näitä kuola valuu-postauksia.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Minä kyllä otin lääkkeeni aamulla mutta ThomasNuorrella se näyttää
jääneen tekemättä.
tv. Ville

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Asiasta sivuun. Oli hauska tavata sinut livenä.

Visitor (nimimerkki)

Ihan suomeksi ammattilehdestä...

" Tietoturvatutkija Ralph Langner epäilee suoraan, että kyseessä oli vieraan valtion hyökkäys.

– Tässä ei ole kyseessä joku vanhempiensa kellarissa istuva hakkeri. Minusta näyttää siltä, että tämän hyökkäyksen tekemiseen on tarvittu valtion resursseja, Langner kirjoitti verkossa julkaisemassaan analyysissa.

Erikoista hyökkäyksessä oli myös se, että se oli tarkoitettu leviämään verkon sijasta usb-muisteilla, eli kohteina olivat internetin ulkopuolella olevat kohteet. Stuxnet-virus oli ensimmäinen, joka pyrki vaikuttamaan Siemensin tekemään ohjelmistoon, jolla hallittiin teollisuuslaitoksien järjestelmiä.

Tietoturvayhtiö Symantecin mukaan yli puolet Stuxnet-tartunnoista on Iranissa.

Langner epäileekin, että hyökkäys oli suunnattu pääasiassa Iranissa Bushehrissa sijaitsevaa ydinvoimalaa vastaan."

http://www.itviikko.fi/tietoturva/2010/09/24/bbc-w...

Onhan näitä (nimimerkki)
Heikki Knookala

Kyllä Riikan lääkitys on kohdallaan. Ihan on täyttä asiaa koko juttu ja tämä on varmasti USA:lle tällä hetkellä ainoa tapa laittaa Iran polvilleen.

Vierailija7777 (nimimerkki)

"Tällaista postia minä sain Kanadasta. Kanadalaiselta kirkonmieheltä parin kolmen välikäden kautta, jos tarkkoja ollaan."
- Debkafile on ultrazionistinen ZioNazien sodanlietsontasivusto, joten "kanadalainen kirkonmies" ei tässä kontekstissa yllätä.

Käytännössä samaa tavaraa kuin GlobalResearchin ultrairanilainen sodanlietsontapropaganda, mutta käänteisin etumerkein.

"En ole tarkistanut näitä tietoja -vielä- enkä tiedä asiasta -vielä- tämän enempää. Julkaisen kuitenkin tekstin koska minusta se oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä."
- Mielenkiintoisten ja ajatuksia herättävien lähteiden (kuten pahimmasta päästä olevat sodanlietsojat Debkafile ja Globalresearch) sijaan kannataisi vertailla uutisia, tutustua todelliseen tilanteeseen ja julkaista realistisia tilannennekuvauksia, niin ei tulisi auttaneeksi mainitunkaltaisia tahoja, pro-Israelilaisia ja pro-Iranilaisia lunatiikkoja heidän pahansuovissa ja mielisairaissa aikeissaan...

Vieras (nimimerkki)

mulla on pyllyreikä kippee....lindelistä ostin hoitavaa salvaa

Vieras (nimimerkki)

Ai niin iraani...kuulkaas hyvtä kanssakulkijat...nyt tätä maaimaa vetää ja vanuttaa voimat joihin ei voi vaikuttaa.....hyvä se on perustaa puolueita yms,mut se on tässä vaiheessa turhaa.....kohta maailman hallitukset jouttu avaamaan sen tosiasian että 2012 tapahtuu jotain mullistavaa...siitä merkkinä mm iss aseman kiireinen kokoaminen....hui hai.....riikka on hyvä ihminen...otamme hänet talteen kun aika koittaa..:))

Dari-anne Suomalainen

Mielenkiintoinen ja turvallisuutta herättävä uutunen, vaikka kirjoittajan asenne näyttäisi olevan se, että Iranin tulee saada ydinase, Israel räjäyttää palestiinalaisineen ilmaan ja maailmaan saada islamilaiseen oikeaoppisuuteen perustuva maailmanhallitus.

Israel suojelee itseään ja meitä, pelastaa maailmaa "kiitokseksi" siitä, että Eurooppa yritty tapaa juutalaiset sukupuuttoon.

Maailma on ihmeellinen ja juutalaiset vielä ihmeellisempiä.
Minä luotan juutalaisiin sataprosenttisesti.

Seppo Hildén

Dari-anne, totesit:

"Maailma on ihmeellinen ja juutalaiset vielä ihmeellisempiä.
Minä luotan juutalaisiin sataprosenttisesti."

Woody Allen tosiaan on aika ihmeellinen, suhde omaan ottotyttäreensä.
Mutta hei, kukaan ei ole täydellinen, ei edes juutalainen. Mutta kiva kun Dari-anne sulla löytyy tota sataprosenttista luottamusta johonkin kansanosaan tai koko rotuun.

Minä, vaikka valkoinen hetero olenkin, en kyllä staporosenttisesti luota valkoiseen heteroon, kyllä niissä niin paljon kieroja tyyppejä löytyy.

Taitaa luittamusprosentti huidella siinä 7 prosentin tietämissä.

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Dari-anne olet myöhässä. Nimittäin siinä kun julistat luottavasi sataprosenttisesti juutalaisiin. Onhan tuo huomattu jo ajat sitten. En vain ole viitsinyt kertoa tätä selvää asiaa aikaisemmin. Sitä paitsi sen kertominen on Sinun tehtäväsi.

Mitä ihmeellistä niissä juutalaisissa on? Ovatko he yli-ihmisiä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Dari-Anne,

minä taas ajattelen että "demokratian puolustaja" USA on hyökännyt moniinkin maihin (joissa vain "sattuu" olemaan luonnonvaroja paljon)

http://academic.evergreen.edu/g/grossmaz/intervent...

mutta ihan heti en muista ainuttakaan länsimaista maata mihin Iran, Irak, Jemen, Haiti jne olisi hyökännyt.
WTC:n torneja ei kelvata, koska kylläpä nykyään jokainen tietää että se operaatio oli ihan toisaalla suunniteltu ja toteutettu kuin Al Qaedan leirissä :D

repe (nimimerkki)

En luottaisi ainakaan Simon Wiesenthaliin ja hänen työnsä jatkajiin:

http://toinennakemys.wordpress.com/

Markus Lehtipuu

Googlettakaa :

There is no Al Qaida (15,9 miljoonaa tulosta)
There is no Al Qaeda (12,1 miljoonaa tulosta)
Al Qaida does not exist (369 000 tulosta)
Al Qaeda does not exist (295 000 tulosta)

Siinäpä luettavaa maailmanpolitiikan arkipäivästä.

Seppo Hildén

Markus,

tolla google-metodilla pystyy myös kumoamaan teoriasi.

googlattakaa A Qaida, saatte 23 400 000 tulosta. "There is no Al Qaida" 15, 9 miljoonaa, joten Markus tämänhän pitäisi tarkoittaa, että A Qaida elää ja voi hyvin, heh.

Visitor (nimimerkki)

Uutisessa lukee, että: "Yhdysvaltojen uusi kyberturvasuunnitelma luotiin presidentti Barack Obaman aloitteesta vuosi sitten."

Tuo suunnitelma on kuitenkin ollut jo vuosia olemassa, sitä kuvataan jo PNAC-suunnitelmassa ja löytyy tuolta kohdasta Defence And National Security, jossa puhutaan mm. avaruus-ja kybersodista.

http://www.newamericancentury.org/

Vierailija7777 (nimimerkki)

Riikka:

Kuten yllä mainitsin, Debkafile on mitä on, ja ainoa mikä heidän postituksistaan on varmaa on se, että mitä sanotaankaan on valetta.

Niin tälläkin kertaa:

Israel likely source of cyber attack on Iran
http://www.bloomberg.com/video/63225920/

Debkafilen ZioNazien motiivit ovat tietysti implikoida
1. Israelin sijaan syyttömiä osapuolia
2. USA:n tukevan Israelia sen sodassa

Vaikka jokainen sitä tunteva näkeekin että postitat randomilla (eikä vain tässä asiassa), sota on vakava asia, josta irtautuminen on vaikeaa kaikille osapuolille.

Ei ole avuksi sotkea osapuolia siihen syvemmälle miten hyvä tarkoitus saattaakin olla.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Vieras7777,

kyllä se nykyäänkin taitaa olla aika monessa asiassa Usrael, ei Usa ja Israel erikseen.

Mutta myönnän kyllä esittämäsi oikeutuksen.

Asiasta toiseen: Tekniikka&Talous kirjoittaa "Sisilian mafia on kateellinen Suomelle" http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/veijo/article... juttu käsittelee suomalaista maan tapaa ja lainsäädäntöä.

Riikka Söyring (nimimerkki)

Nettisensuurin EU-versio
"– Jos ehdotus tulee voimaan, hallitukset ja viranomaiset voisivat käyttää tietoja mihin tarkoitukseen haluaisivat.

Daviesin mukaan kerätty tietomäärä olisi liian suuri, jotta poliisi voisi käyttää sitä tehokkaasti pedofiilien torjunnassa.

Jo 345 Euroopan parlamentin jäsenen allekirjoittamassa ehdotuksessa halutaan laajentaa direktiivi 2006/24/EC koskemaan myös hakukoneita. Kyseinen direktiivi antaa jäsenmaille oikeuden tallentaa sähköposteja ja muuta verkkoliikennettä kaksi vuotta. Direktiivi on tarkoitettu terrorismin torjumiseksi."

Riikka Söyring (nimimerkki)

Tuomas Linnake kirjoittaa IT-viikossa

"Orbital Sciences Corporation laukaisi lauantaina onnistuneesti avaruuteen Yhdysvaltain ilmavoimien SBSS-satelliitin (Space Based Space Surveillance).

Minotaur IV -raketin kuljettama ja Boeingin rakennuttama SBSS on tarkoitettu avaruusromun ja muiden Maata kiertävien esineiden kuten satelliittien entistä tarkempaan seuraamiseen. Ilmavoimat on tähän asti luottanut maanpäälliseen seurantaan, mikä on altis muun muassa säälle.

Boeingin mukaan satelliitti parantaa dramaattisesti seurannan ja valvonnan tarkkuutta ja ajantasaisuutta. SBSS:n tehtävänä on havaita etenkin sellaisia esineitä, jotka aiheuttavat tahattomia tai tahallisia uhkia Yhdysvalloille.

– Yhdysvallat nojaa avaruuden voimavaroihinsa turvallisuudessa, viestinnässä, sääennustuksissa ja monissa muissa oleellisissa palveluissa. Amerikan vastustajat tiedostavat tämän kasvavan riippuvuuden, johtaja Craig Cooning Boeingilta korostaa.

SBSS pystyy tarkkailemaan esteettä 75 prosenttia taivaasta, kiitos kaksiakselisen nivelen päässä nököttävän sensorin.

Satelliitin todellinen suorituskyky on arvailun varassa. CNN:n mukaan SBSS voisi tarkkailla esimerkiksi muiden maiden satelliitteja ja muuta kalustoa. Ilmavoimat ei kuitenkaan suostunut täsmentämään satelliitin tehtäviä tai niiden tärkeysjärjestystä."

loppukappaleessa se tärkein tieto ;)

Vierailija7777 (nimimerkki)

@ Riikka

Tarkoitan, että on parempi tutkia asiaa hieman tarkemmin.

Pelkästään yleistilanteen tuntemuksella asia on ilmeinen: USA ajaa rauhaa - miten keinotekoista hyvänsä - Lähi-Itään, Israel yrittää estää sen vetämällä maailman mukaan sotaansa Irania vastaan.

Tämä riittää tekemään Israelista pääepäillyn.

Toisaalta voi hankkia saatavilla olevaa tietoa ennen postittamista:

Kuten ohesta voit lukea, mato hyökkää myös siihen varautumatonta USA:ta (samoin kuin kaikkia muitakin maita) vastaan

Israel Suspected in Worm Sabotage of Iran's First Nuclear Plant
http://www.dailytech.com/Israel+Suspected+in+Worm+...

Amerikkalaiset tuskin ampuisivat omaan jalkaansa ja lisäksi aiheuttaisivat diplomaattisen ongelman muiden maiden kanssa.

Samaan aikaan Irania (ja koko muuta maailmaa vastaan tehdyn hyökkyksen kanssa) israelilaiset - joiden röyhkeydellä ei näytä olevan mitään rajaa - ylvästelevät sillä, että "CYBER warfare has quietly grown into a central pillar of Israel's strategic planning":

Israel's cyber warfare strategy
http://www.straitstimes.com/BreakingNews/World/Sto...

Riikka Söyring (nimimerkki)

Täytyy tässä nyt yleisesti ja yhteisesti kommentoida että
homogenoiminen ei toimi ihmisten suhteen.

Miten Dari-Anne voit sanoa että luotat juutalaisiin sataprosenttisesti?
Tarkoitan, eikö kuulostaisi hölmöltä sanoa "Luotan malesialaisiin/somaleihin/savolaisiin/helsinkiläisiin/ortodokseihin jne sataprosenttisesti"?
Kyseessä on yksilöt joista puhekielessä käytetään yleisnimitystä juutalaiset/savolaiset/somalit jne. Ei voi yleistää että jokainen juutalainen/somali/savolainen jne on oikeamielinen, hyvä, armollinen...

Tai että jokainen jenkki/venäläinen/musta/kiinalainen/iranilainen on paha, kiero, ilkeä ja valloitushaluinen. Mahdollisesti myös terroristi.
Ei vaan voi koska se ei ole totta.

Valitettavan monessa maassa on sama tilanne kuin Suomessa: poliittiset ja taloudelliset johtajat ovat lahjottuja opportunisteja = silti suomalaisia. Kansalaiset ovat yksilöinä -monasti ryhmänäkin- avuliaita, kilttejä ja mukavia ihmisiä. Myös liian luottavaisia.

Olen pitänyt tapaamistani amerikkalaisista. Niin myös venäläisistä, virolaisista, kiinalaisista jne. Arvostelen silti heidän hallituksiaan niiden moraalittomasta toiminnasta.

Antti K (nimimerkki)

Dari-Annen kommentit ovat lähinnä surkuhupaisia.

vierailija 777 Usa:ko rauhan asialla... lol

Riikka Söyring (nimimerkki)

Suomi taas toimissaan:

Sweden, Finland and Austria are leading a push for an accounting trick that would let rich countries cut down as many trees as they wanted -- without having to report the increased climate damage.

"Dear friends around Europe,

Already stumbling, global climate talks could fail completely unless European politicians back strong protections for forests. Send a message to your Environment Minister urging them to be a climate leader and block accounting tricks for forests:

Next week, a small group of European countries are planning to create a massive loophole that would further undermine the prospects of the upcoming climate treaty talks. n EU outcry now could halt their plan and re-energise work on a climate deal.

Since the Copenhagen summit, global climate negotiations have been on the brink of collapse, and a breakthrough is urgently needed. Now, Sweden, Finland and Austria are leading a push for an accounting trick that would let rich countries cut down as many trees as they wanted -- without having to report the increased climate damage.

Other European countries can stop the creation of this loophole, leave the international race to the bottom and take on the climate leadership role that the world so desperately needs. But without public pressure, there’s no incentive for them to lead. Let’s come together now, as European citizens, and send a flood of messages to our Environment Ministers urging them to be bold on climate and make forests count. The meeting is next week -- click below to send your message, then forward this email around to your friends and family:

http://www.avaaz.org/en/eu_trees_not_tricks/?vl

The negotiation over the forest loophole comes at a pivotal time. Political momentum on climate change has slowed -- while the climate crisis itself has grown worse. 2010 has been the hottest year ever on record, with a rising tide of climate-related disasters from Pakistan to Russia.

Forests are the lungs of our planet, sustaining people, animals and plants worldwide. They’re also a potential life-saver in the fight against climate change. But they’re threatened: deforestation already contributes to 20% of all global greenhouse gas emissions. We can’t let a handful of countries undermine efforts to protect them, exploiting forests to avoid taking on real action to protect our common future.

If we can stiffen Europe’s backbone to tackle this issue, we can inject new hope into the climate negotiations that will shape the world we all live on. Let’s show European politicians that their citizens want them to lead the way -- send a message now, then forward this email widely:

http://www.avaaz.org/en/eu_trees_not_tricks/?vl

In the wake of the recession, the European Union has suffered a crisis of confidence on climate -- too paralyzed by fear of failure to resume its historic role in pressing the world forward. We know that Europe can lead the way on forest protection, because it’s done so before: earlier this year European citizens and leaders played a pivotal role in curbing the devastating trade in illegal timber.

In the sustainable future that we all seek, forests will be accorded the same respect by governments that they have always received from the world’s people. As we build a movement capable of overcoming climate change, let’s use this moment to protect the trees that have protected humankind for millennia."

Sources:

Cheating Countries Threaten Efforts to Save Forests: http://adoptanegotiator.org/2010/06/05/cheating-co...

Closing Loopholes and Bridging Gaps: http://blogs.worldwatch.org/revolt/closing-loophol...

Make Forests Count: http://makeforestscount.org/problem.php

repe (nimimerkki)

No eihän siinä ole mitään järkeä, että Suomen tulisi maksaa metsän hakkuista jotain hiilidioksidiveroa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei siinä olekaan mitään järkeä. Otin sen tänne koska minusta se oli oiva osoitus viattomuudesta ja innosta maailman pelastamiseen sekä kirjanpitokikkailuista ja siitä kuinka sitoudutaan ilmastonmuutostaisteluun (vaikkei ilmaston lämpenemistä olekaan tulossa) mutta sitten hommaillaan muuta. Lisänä se, että Suomen metsiä ollaan innokkaasti myymässä ulkomaisille yrityksille.

Josta tuli mieleeni: Nykypuu uppoaa. Puupellon tuote on sellaista höttöä että se imee vettä kuin sieni eikä siis kellu pitkään. Vuosittain menee satoja nippuja -siis nippuja!- pohjaan.
Paljonkohan menee rahaa niiden ylös ruoppaamiseen laivareiteiltä?
Tämä tieto on suoraan uittoäijiltä kanavalta.
Puuta menee pohjaan tuhansia motteja. Mietipä sitä.

Iran-Israel-Stuxnet-asiasta (nimimerkki)

Hesarissa tänään muuten Stuxnet-viruksesta ja Iranin ydinvoimaloista. Eli muu media tuli jälkijunassa ja olit Riikka oikeilla jäljillä jutun julkaisseena...Kiitos, taas kerran.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Iran-Israel-Stuxnet-asiasta,

pikemminkin niin että jos HS kirjoittaa USAn olleen asialla, voimme olla varmoja että se oli Israel, yhdessä USAn kanssa :D

Toimituksen poiminnat